GitHub: značajka za prijenos videozapisa sada je dostupna svima

Datum objave 18.05.2021 - Sanja Ledinek

GitHub: značajka za prijenos videozapisa sada je dostupna svima

GitHub: značajka za prijenos videozapisa sada je dostupna svima

GitHub značajka za prijenos videozapisa

GitHub je najavio svoju značajku prijenosa videozapisa nakon što je platforma već neko vrijeme testirana u beti. Svi korisnici beta programa na GitHubu mogli su prenositi bilo gdje videozapise, poput problema, zahtjeva za povlačenjem, rasprava. Ova značajka je podržana od web preglednika do iOS i Android aplikacija. GitHub sustav za prijenos video zapisa podržava datoteke .mp4 i .mov.

Nije potrebno prenositi datoteke putem usluge hostinga video zapisa i zalijepiti vezu. Video sustav ima mnogo primjena, poput prikladnijeg i jasnijeg opisivanja programske pogreške ili proceduralne značajke od slike.

Više... Vaš Komentar Top
Lenovo Go nova je linija dodatne PC opreme

Datum objave 18.05.2021

Lenovo Go nova je linija dodatne PC opreme

_Lenovo_Go_

Lenovo Go je nova podmarka opreme za računala koji bi trebala riješiti fleksibilnosti u tri područja: vremenu, ulazu i zvuku.

Prvi Lenovo Go proizvod je USB-C Laptop Power Bank, prijenosna baterija za korisnike laptopa. Ima kapacitet od 20.000 mAh s izlaznom snagom od 65 vata. Dizajniran je da barem jednom napuni prijenosno računalo, ali i istovremeno može napuniti do tri uređaja kroz 2 USB-C porta i 1 USB-A port. Moći će se kupiti za oko 90 eura.

Drugi proizvod je bežični miš za uparivanje do tri uređaja, između kojih se može prebacivati pritiskom na gumb. Miš se može bežično puniti putem kompatibilnog rješenja za punjenje Qi ili putem USB-C kabela. Njegova cijena je oko 60 eura.

Također Lenovo pod ovim podbrendom planira pokrenuti audio rješenje koje upravlja ambijentalnim zvukom i poboljšavaju njegovu ukupnu kvalitetu.

Više... Vaš Komentar Top
Pobjedom Tomislava Cara na Hot Talku zatvoren je drugi Job Fair Meetup!

Datum objave 18.05.2021

Pobjedom Tomislava Cara na Hot Talku zatvoren je drugi Job Fair Meetup!

Job Fair Meetup 2021 - Peti dan

Drugi Job Fair Meetup je još jednom okupio vrhunska tehnološka poduzeća na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u Klubu studenata elektrotehnike, 14. svibnja 2021. godine. Studenti su imali priliku pratiti talkove i hot talk putem platforme Zoom, dok su se radionice održale uživo u učionicama FER-a.

Petkom o važnosti sigurnosti

Na zadnjem danu Job Fair Meetupa, radionice na FER-u su bile usmjerene na obradu sigurnosnih incidenata i demo aplikacija. Iz CARNET-a su pokazali stvarni primjer obrade i analize računalno-sigurnosnog incidenta. Poduzeću Rimac Automobili, na radionici Softverski ekosustav Rimca, glavni cilj je bio prikazati studentima način razvoja softvera, u kojim proizvodima se koristi i generalno dati jasniju sliku o tehnologijama koje koriste u Rimac Automobilima.  Ključni savjet koji žele prenijeti studentima je: „Neka prate svoje snove i rade ono što ih zanima“.

Dinamično tržište

Talkovi su započeli s poduzećem Medtronic koje je u dinamičnoj prezentaciji prokazalo visokotehnološke medicinske uređaje i njihovu svakodnevnu upotrebu. Iz poduzeća Xylon  su dali uvid u promjenjivo tržište automobilske elektronike, a iz poduzeća ByteLab pokazali su kako se razvijaju IoT uređaji. Nadalje, GlobalLogic se dotaknuo područja digitalne transformacije u vidu uvođenja mikro-servisno orijentirane arhitekture. Za kraj prvog bloka talkova je poduzeće SofaScore otvorilo područje o razvoju web i mobilnih aplikacija koje je ujedno i obilježilo drugi blok talkova!

Hot pobjeda dana

Pauza između talkova je dobila ljuti okus! Održao se dugo iščekivani hot talk u kojem je sudjelovao Tomislav Car iz Infinuma! Vrlo izazovni intervju, odgovaranje na formalna i neformalna pitanja uz konzumaciju ljutih kolačića koji su svakim pitanjem postajali sve ljući. Hot talk je omogućio prijatelj Meetupa, Volim ljuto, koji je osigurao da sočna pitanja budu u skladu s ljutinom kolačića! Postavljalo se pitanje: „Može li Tomislav oboriti rekord od 69 bodova prošlogodišnjeg sudionika Luke Arbusa?“ Bilo je gusto do samog kraja, ali Tomislav je ipak postao novim rekorderom hot talka sa 70 bodova, bez ijednog gutljaja mlijeka zbog čega nije dobio niti jedan negativan bod! Za kraj svog intervjua, Tomislav je istaknuo važnost i korisnost Job Fair Meetupa: „Job Fair Meetup je super. Stvarno daje mladima mogućnost da se što više kreću u ovim vodama. Oni na ovaj način mogu saznati koja su naša očekivanja, ali i nama je jednako važno da i mi shvatimo što mladi žele.

Preokreti za kraj

Zadnju rundu talkova na drugom Job Fair Meetupu je započeo Greyp Bikes koji je napravio preokret u biciklističkoj industriji sa svojim prvim modelom na tržištu – G6-icom! Još preokreta je donio i Trikoder sa savjetima kako iskoristiti zaokrete u karijeri i postati uspješnim! Iz Infinuma su ispričali karijerni put od studenta FER-a do Android Team Leada! Zadnji talk s kojim je zatvoren drugi Job Fair Meetup je održao Photomath iz kojeg su dali uvid u pozadinu njihove istoimene aplikacije za podučavanje matematike koja se bazira na umjetnoj inteligenciji. S temom o aplikaciji koja je znana svim studentima još od srednjih škola je definitivno bilo odlično završiti još jedan uspješan Job Fair Meetup!

Ulovite karijeru uz #jobfairmeetup

Na drugom Job Fair Meetupu je za vrijeme pet dana održano 45 talkova, 21 blok umrežavanja, 11 radionica, 4 panel rasprave i 1 hot talk. Još uvijek možete ispuniti svoj životopis i uključiti se u pronalazak karijere do 21. svibnja 2021. te se povezati s 56 vrhunskih, tehnoloških poduzeća. Prijavite se na službenoj stranici Job Fair Meetupa.

Job Fair Meetup organiziran je u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a svi sudionici su se pridržavali odgovornog ponašanja. Za više informacija pratite Job Fair Meetup internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil. Drugi Job Fair Meetup organizirali su FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek Dimensity 900 5G – glavne specifikacije mobilne platforme

Datum objave 18.05.2021

MediaTek Dimensity 900 5G - glavne specifikacije mobilne platforme

MediaTek Dimensity 900 5G (1)

Dimensity 900 5G je 12. član obitelji od kojeg MediaTek očekuje da popuni prazninu između Dimensity 1000 i Dimensity 800 serije mobilnih platformi. Koje su glavne specifikacije ovog natjecateljskog novaka srednje klase u odnosu na Qualcomm Snapdragon 768G rješenja?

6nm procesna tehnologija

MediaTek trenutno još nje dostigao razinu 5nm postupka, tako da Dimensity 900 SoC koristiti TSMC  6nm EUV. Usvojeno je rješenje arhitekture dvostrukih klastera s 2 velike jezgre Cortex-A78 i 6 malih Cortex-A55. Omjer energetske učinkovitosti trebao bi biti bolji od kombinacije 4 + 4. Međutim, glavna frekvencija velike jezgre je samo 2,4 GHz, tako da njezine teoretske performanse CPU-a neće biti puno jače od Dimensity 820 i Dimensity 1000+.

GPU u Dimensity 900 je Mali-G68 s 4 računalne jezgre, koje arhitekturom i značajkama u potpunosti slijede Mali-G78. U pogledu memorije, podržava do UFS3.1 flash memoriju, ali za prvi put na polju procesora srednje klase uvedena je podrške za 2-kanalnu LPDDR5 memoriju.

Također, Dimensity 900 integrira APU 3.0, ali se ne navodi broj jezgri.

MediaTek Dimensity 900 5G (2)

Podrška za kamere: DSP i ISP

Mobilni telefoni opremljeni Dimensity 900 mogu podržati do 4 modula kamera, od kojih je jedan namijenjen za senzore do 108 MP. U platformu je integrirana Imagiq 5.0 DSP tehnologija obrade slika i višejezgreni ISP s podrškom hardverskog mehanizma za snimanje 4K HDR video zapisa (4K / 30fps) i HDR10 + reprodukciju videozapisa u stvarnom vremenu.  Uključene su i tehnologije smanjenja šuma (3DNR / MFNR) i računarska snaga AI čipa za balans bijele, autofokus i neke druge značajke. Tijekom reprodukcije videozapisa, ugrađeni MiraVision engine može inteligentno prilagoditi efekt prikaza, podržati SDR video ili dodatno poboljšati učinak reprodukcije HDR / HDR10 / HDR10 + .

Ostale redovite nadogradnje

Što se tiče mreže, Dimensity 900 podržava sub-6G opseg punih frekvencija, 5G agregaciju dvostrukih nosača (propusnost spektra 120 MHz), NSA / SA umrežavanje, FDD / TDD duplex, dual card full Netcom, 5G dual card dual standby, dual card VoNR, 5G UltraSave tehnologiju uštede energije.

Na opisu specifikacija su Wi-Fi 6 i Bluetooth 5.2, Hyper Engine engine za igre i podrška za osvježavanje zaslona do 120 Hz.

Mobilni telefoni opremljeni mobilnom platformom Dimensity 900 5G,  trebali bi biti dostupni od kraja drugog tromjesečja ove godine, iako trenutno niti jedan proizvođač nije najavio da će prvi put upotrijebiti ovaj čip.

Više... Vaš Komentar Top
Ovo su specifikacije AMD Beige Goby i Navi 24 GPU

Datum objave 18.05.2021

Ovo su specifikacije AMD Beige Goby i Navi 24 GPU

AMD-RDNA-Navi-GPU-Architecture  (1)

U AMD Linux kodu upravljačkog programa za AMD GPU otkriveno je novo kodno ime “Beige Goby“, za koje je potvrđeno da odgovara Navi 24 arhitekturi, odnosno RDNA 2. Pretpostavlja se da bi se ovaj GPU mogao pojaviti pod trgovačkim imenom AMD Radeon RX 6400 u nižem cjenovnom segmentu.

Ako se obrati pažnja na ranije procurjele specifikacije (putem @patrickschur_ ) čip će navodno biti dostupan u dvije varijante:

  • Navi 24 XM – 35 / 42,5 / 50 W cTGP i
  • Navi 24 XML – 25 W TGP .

AMD-RDNA-Navi-GPU-Architecture  (2)

Kako navodi drugi izvor ( Locuzi),  AMD Navi 24 RDNA 2 GPU sadržavat će jedan SDMA mehanizam, dva niza za ukupno 8 WGP-ova i maksimalno 16 računalnih jedinica. AMD ima 64 stream procesora po računskoj jedinici, što donosi ukupni broj jezgri na Navi 24 GPU na 1.024. Očekuje se da će druga varijanta imati 768 FP32 procesora.  Uz to, Navi 24 i dalje zadržava karakterističnu neograničenu Infinity Cache memoriju (proširenu L3 memoriju). Najmanja jezgra može računati na 16 MB ove memorije. Uz to, bit će 128 KB L1 predmemorije za svakih 8 blokova računarskih jedinica i 1 MB L2 predmemorije.

AMD Radeon RX 6700 XT recenzija

AMD je objavio novu veliku reviziju upravljačkog Radeon softwarea

AMD-RDNA-Navi-GPU-Architecture  (3)

Specifikacija video memorije je nepoznata. Pretpostavlja se da će to biti 64-bitni 4 GB GDDR6 VRAM s efektivnom brzinom od 16 Gbps. Međutim, memorijska sabirnica bit će ograničena na 64 bita.

Nije poznato kada će AMD na tržište izbaciti svoje Navi 24 GPU-ove, jer još uvijek nisu lansirali RDNA 2 za mobilne platforme, a Navi 23 trebao bi se pokrenuti za nekoliko tjedana.

Više... Vaš Komentar Top
Velike promjene u dizajnu Google Pixel telefona

Datum objave 18.05.2021

Velike promjene u dizajnu Google Pixel telefona

Velike promjene u dizajnu Google Pixel telefona

Kada se pojavio Pixel 2 XL u crno-bijelom dvoslojnom dizajnu bio je dobro prihvaćen. Ovu kombinaciju dviju boja na stražnjoj strani je Google primijenio i na Pixel 3 seriji. Prema najnovijim glasinama nadolazeći Pixel 6 i Pixel 6 Pro imat će stražnju stranu kućišta u tri boje.

Prvi je sloj narančasti, drugi oko klastera kamera je crne boje i izgleda poput “naočala” RoboCopa, dok je ostatak u jednom tonu (bijelog ili ružičastog zlata). Poznati Jon Prosser, objavio je i pripadajuće fotografije ovih kombinacija boja kućišta Pixel 6 modela.

Uz to, na njima možete vidjeti da se i prednja strana razlikuje od Pixela 5. Okvir je blago zakrivljen, a Google je kameru stavio na sredinu. Također nova generacija Pixela 6, dobiva optički skener otiska prsta ispod zaslona, a Pro model 3 kamere na stražnjoj strani.

Očekuje se da oba Pixel 6 mobitela koriste Google Silicon čip (“GS101″). Ovaj čip nastaje u suradnji Googlea i Samsung Semiconductor. 

Debi novih Pixel 6 telefona očekuje se ove jeseni.

Više... Vaš Komentar Top
Lenovo Legion prvijenci u Intelovoj seriji Tiger Lake-H procesora

Datum objave 18.05.2021

Lenovo Legion prvijenci u Intelovoj seriji Tiger Lake-H procesora

Lenovo-Legion_7i_1

Lenovo je predstavio tri nova gaming prijenosna računala – 16-inčni Legion 7i, moćni Legion 5i Pro i Legion 5i s 15/17 inčnim zaslonima. Dolaze s Intel Tiger Lake-H nedavno objavljenim procesorima, certifikatom TÜV za zaštitu očiju pri slabom svjetlu, a imaju zaslon brzine osvježavanja 165 Hz.

Lenovo Legion 7i

Lenovo Legion 7i ima 16-inčni LCD zaslon razlučivosti 2.560 x 1.600 piksela, omjera stranica 16:10 i maksimalne svjetline 500 nita. True Strike tipkovnica pruža milisekundu vremena odziva na naredbu.

Opremljen je Tiger Lake-H Max Core i9 HK procesorom, do 32 GB DDR4 memorije na 3.200 MHz i 2 TB PCIe SSD-om.
Tu je i GeForce RTX 3080 grafička kartica do 165 W. Legion ima dizajn višestrukog odvođenja topline Coldfront 3.0 koji povećava unos zraka za 18 % u odnosu na prethodnu generaciju, učinkovito smanjujući temperaturu sustava, čak i ako dugo igrate igre, neće biti pada u frekvenciji i brzini (prema tvrdnjama proizvođača).

Lenovo sustav za umjetnu inteligenciju povećava broj sličica u sekundi, smanjuje kašnjenje igre između čestih pretvorbi između CPU-a i GPU-a zbog overclockinga, a sustav sve automatski otkriva i prilagođava radi poboljšanja ukupnih performansi.

Na popisu ulaza za povezivanje su Thunderbolt 4 port, 3,5 mm priključak za slušalice, jedan USB 3.2 Gen 1 Type-C, tri USB Type-A 3.2 Gen 1 i jednim HDMI 2.1 portom. Proizvođač obećava 8 sati trajanja baterije. Prijenosnik podržava Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 i isporučuje se sa sustavom Windows 10 Pro. Bit će dostupan u lipnju, počevši od 1.769,99 USD.

Lenovo-Legion-7i_2

Legion 5i Pro i Legion 5i

Novi Legion 5i Pro i Legion 5i imaju ugrađene grafičke kartice GeForce RTX 3050Ti i RTX 3050, koje mogu potrošiti do 95 W energije. Hardverska osnova je Tiger Lake-H CPU, tj. Intel Core i7-11800H procesor. Radi u kombinaciji 16/32 GB DDR4 RAM-a, 1TB/ 2TB NVMe M.2 SSD-a.

Opremljeni su prekidačem za kamere u cilju zaštite privatnosti, a na obje strane prijenosnog računala nalaze se (I/O) priključci kako bi se olakšalo povezivanje dodatne opreme.

Postoje opcije zaslona od 15,6 i 17 inča.  Zaslon od 15,6 inča je rezolucije 2.560 x 1.440, s podrškom za 100% sRGB boju, brzina odziva od 3 ms i podršku za Dolby Vision. IPS zaslon od 17 inča, je FHD rezolucije, stope osvježavanja 144 Hz, pokrivenosti 72% NTSC spektra boja.

Bit će dostupan u srpnju, po cijeni od 969,99 USD.

I za kraj, Lenovo je ujedno lansirao integriranu uslugu Legion Ultimate Support, gdje korisnici računala mogu dobiti tehničku podršku od iskusnih igrači s bogatim iskustvom u e-sportovima  putem telefona, e-pošte i trenutnog chata.

Više... Vaš Komentar Top
Značajke ASUS Zenfone 8 moćnog kompakta

Datum objave 18.05.2021

Značajke ASUS Zenfone 8 moćnog kompakta

Zenfone 8 (1)

Nakon gaming mobitela ROG Phone 5 u ožujku, Asus je najavio kompaktni Zenfone 8 s kojim se može natjecati samo Sony Xperia 5 III mobitelom.

ASUS  Zenfone 8  je dimenzija 148 x 68,5 x 8,9 mm. Prednja strana je zaštićena novom generacijom Gorilla Glass Victus staklom, a stražnja 3D zakrivljena matiranim staklom. Kućište je vodootporno IP65 / IP68 – prvi put u povijesti ASUS Zenfonea.

Zaslon je AMOLED, 5,9-inčni u omjeru 20:9 s tehnologijom koja može potrošnju energije smanjiti za 15%.
Njegovu proizvodnju potpisuje Samsung. Brzina osvježavanja je 120 Hz, uzorkovanja od 240 Hz i odlikuje ga 1 milisekunda vremena odziva glatkoća. Maksimalna svjetlina je 1100 nita, ima podršku za HDR10 + i pokriva 112% DCI-P3 raspon, a DC zatamnjenje eliminira PWM treperenje.

Ispod haube

Unutar ZenFone 8 nalazi se vrhunski Qualcomm Snapdragon 888 5G, do 16 GB LPDDR5 RAM-a i do 256 GB interne UFS 3.1 flash memorije.

Ugrađena baterija je 4.000 mAh, a podržava punjenje od 30 W i brzo punjenje QC 4.0. Potrebno je samo 38 minuta da se napuni od 0% do 80%. Svakako treba naglasiti da je i baterija posebne strukture zbog koje je bilo moguće smanjiti temperaturu tijekom punjenja.

Zvuk

Inženjeri su puno pažnje posvetili zvuku. Kompaktna veličina nije razlog da zaboravite na audio. Dakle, donji zvučnik je iste veličine kao ROG Phone 5, a ovo je jedan od najboljih glazbenih pametnih telefona u industriji. Uparen s moćnim zvučnikom na vrhu pruža surround stereo zvuk. Instalirano je pojačalo Cirrus Logic CS35L45, a tu je 3,5 mm audio priključak. Ima četiri zvučna profila s prilagodbom zvuka švedske tvrtke Dirac, 10-pojasni ekvilajzer i algoritam za poboljšani osjećaj uronjenosti u zvuk.

Kamere

Prednja kamera Zenfone 8 ima prvi 12 MP Sony IMX663 senzor veličine od 1 / 2,93 inča i kutom gledanja od 76,5 stupnjeva. Podržava dvostruki PDAF, 4K 30fps ili FHD 60fps video snimanje.

Na stražnjoj strani je glavna 64 MP Sony IMX686 senzora s podrškom OIS-a i druga ultra-širokog kuta i 12 MP senzora. Može se istodobno koristiti za makro fotografije do 4 cm. Što se tiče video snimanja, kamere podržavaju EIS elektronički anti-shake od 8K 24fps, 4K 60fps itd. Konfiguracija s tri mikrofona može pomoći u filtriranju vjetra.

Očekivana cijena je  do 600 eura.

Više... Vaš Komentar Top
CORSAIR VIRTUOSO RGB Wireless XT

Datum objave 14.05.2021

CORSAIR VIRTUOSO RGB Wireless XT

VIRTUOSO RGB Wireless XT

Corsair je lansirao novi model u svojoj flagship Virtuoso seriji premium igraćih slušalica – VIRTUOSO RGB Wireless XT. Slušalice će inicijalno biti dostupne samo preko Corsair webshopa, a donose brzo Slipstream Wireless i Bluetooth povezivanje, uz dodatak USB-a i 3,5-milimetarskog jacka. Slušalice donose Dolby Atmos 3D zvuk, imaju 50-milimetarske drivere s frekvencijskim opsegom od 20 Hz do 40 kHz. Putem USB veze nude i 24-bitni/96kHz audio, a podržavaju PC, Mac, PS5/PS4 (wired ili wireless), Xbox Series X i Series S (samo žičana veza), Switch i mobilne uređaje.

Više... Vaš Komentar Top
Ljuta bitka za OLED: GIGABYTE AERO laptopi dominiraju

Datum objave 14.05.2021

Ljuta bitka za OLED: GIGABYTE AERO laptopi dominiraju

gigabyte_aero_11.gen

Gigabyte je lansirao novu AERO seriju Creator prijenosnih računala s najnovijim 11. generacijom procesora H-serije. Ranije ove godine, Gigabyte serija prijenosnih računala s NVIDIA GeForce RTX 30 serijom GPU-a za prijenosna računala donijela je „istinski poboljšane performanse“ predstavljene na GIGABYTE-ovom internetskom događaju predstavljanja proizvoda – Performanse prije svega. Test performansi postigao je značajno poboljšanje od 30% u usporedbi s prethodnim modelima, što je dovelo do velike potražnje mnogih kreatora i igrača. Pored izazovnih okolnosti globalnog lanca opskrbe, prodaja je krenula u suprotnom smjeru, što je rezultiralo izvanrednim ishodom.

Za razliku od verzije niskog profila s procesorima H35 (4C/8T), Intel Core i9-11980HK i lntel Core i7-11800H H45 procesori dolaze s 8 fizičkih i 16 logičkih jezgri te TDP-om od 45 W. Ti procesori omogućavaju AERO-ovo revolucionarno povećanje performansi od 25%. AERO serija cilja tržište kreatora pružajući blagodati OLED zaslona koji se odražavaju na jednom zaslonu s dvostrukim certificiranjem kalibracije boja i njegovim izuzetno visokim performansama.

Gigabyte Aero 15 OLED KC recenzija

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

AERO prijenosnici dolaze u dvije izvedbe – s 15-inčnim 4K HDR AMOLED i 17-inčnim 4K HDR IPS panelima. OLED panel ima 100% DCI-P3 pokrivenost, te dva certifikata – X-Rite i Pantone. IPS panel ima 100% pokrivenost Adobe RGB spektra, s također X-Rite i Pantone certifikatima. Oba prijenosnika imaju malo povećane 99 Wh baterije, te brojna sučelja koja uključuju HDMI 2.1, miniDP 1.4, Thunderbolt 4, UHS-II čitače kartica itd.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Objavljeno prije 16 minuta

Netflix

Objavljeno prije 23 minute

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 27 minuta

Kompletan backup WIN10 hard diska i kasnije restore

Objavljeno prije 27 minuta

Elden Ring

Novosti

Google lansira Gemma: najmoćniji open-source AI model

Google je napravio još jedan značajan potez u području velikih modela: lansirao je Gemma, lagani i napredni open-source model. Ime "Gemma" dolazi od latinske riječi "gemma", što znači "dragulj". Ovaj model ne samo da predstavlja značajan ko... Pročitaj više

Lansiran Huawei Pocket 2 mali sklopivi telefon

Huawei je predstavio svoj deveti telefon sa sklopivim zaslonom, Pocket 2, koji nudi niz novosti i poboljšani dizajn u odnosu na prethodnika. Da li će novi kralj zauzeti prijesto u ovom sve popularnijem segmentu? Elegancija na prvi pogled Po... Pročitaj više

Googleova stranica za prijavu potpuno je revidirana

Ako ste se nedavno prijavili na svoj Google račun bilo na mobilnom uređaju, tabletu ili web pregledniku, možda ste vidjeli poruku "Uskoro dolazi novo sučelje". Pa, ono je napokon stiglo! Novo sučelje za prijavu na Google račun ima moderniji... Pročitaj više

Otkrivamo ovogodišnje najnovije trendove u svijetu pametnih telefona

Istinske inovacije u tehnološkoj industriji mobilnih telefona kao da su iscrpljene. Sve se više radi o utrci u nadogradnji parametara RAM-a, brzine punjenja, senzora kamera itd. Pred nama je Mobile World Congress 2024 s dugim popisom gostuj... Pročitaj više

Predstavljen prvi sigurnosni procesor otvorenog koda

OpenTitan najavio je prvi komercijalni sigurnosni mikroprocesor izgrađen na istoimenoj hardverskoj platformi otvorenog koda. Ovo je još jedna prekretnica u razvoju otvorenog hardvera koji dobiva na snazi zahvaljujući arhitekturi RISC-V proc... Pročitaj više

Sve novosti