Google bolji od Microsofta? Procurile AI značajke Pixel 9 serije

Objavljeno prije 7 dana - Sanja Ledinek

Google bolji od Microsofta? Procurile AI značajke Pixel 9 serije

Google bolji od Microsofta? Procurile AI značajke Pixel 9 serije

Google bolji od Microsofta_ Izložene AI značajke Pixel 9 serije (1)

Googleovi nadolazeći pametni telefoni iz serije Pixel 9, opet će pokazati svoju inovativnu snagu u funkcijama umjetne inteligencije. Navodi se da Googleova Pixel 9 serija, uz Krugom do pretraživanja (Circle to Search) i Gemini AI, uvodi tri nove AI funkcije za poboljšanje svakodnevnog korisničkog iskustva.

Google bolji od Microsofta_ Izložene AI značajke Pixel 9 serije (2)

Nove AI značajke

Dodaj me: Ova funkcija osigurava da nitko ne bude izostavljen na grupnoj fotografiji. Iz naziva se nagađa da bi to mogla biti nadograđena verzija značajke “Best Take” u seriji Pixel 8. Ne samo da mijenja izraz osobe na fotografiji, već i spaja fotografije koje sadrže različite osobe, što bi korisnicima donijelo praktičnije iskustvo fotografije.

Studio: Ovo je daljnja integracija prethodno izložene aplikacije “Kreativni pomoćnik”. Aplikacija će biti integrirana u aplikaciju za uređivanje zaslona i omogućiti korisnicima uz stvaranje naljepnica i generiranje AI fotografija, nalik Appleovoj značajci Image Playground.

Pixel snimka zaslona: Slična je Microsoftovoj kontroverznoj značajci “sjećanja”, ali Google je napravio značajna poboljšanja u pogledu zaštite privatnosti. Za razliku od Microsoftove značajke koja automatski snima zaslon korisnika, Googleova radi samo sa snimkama zaslona koje je snimio sam korisnik. Prilikom snimanja snimke zaslona aplikacija dodaje dodatne metapodatke slici, kao što su naziv aplikacije i web-veza, koje multimodalna umjetna inteligencija Gemini Nano obrađuje lokalno na uređaju. Time korisnici mogu brzo pronaći potrebne informacije pretraživanjem snimaka zaslona i postavljanjem relevantnih pitanja pomoćniku bota. Ovaj dizajn ne samo da osigurava privatnost i sigurnost korisnika, već i poboljšava učinkovitost dohvaćanja informacija.

Google bolji od Microsofta_ Izložene AI značajke Pixel 9 serije (3)

Google AI Gemini zadržava podatke 3 godine: briga o privatnosti ili standardna praksa?

Google otkrio minimalne standarde za AI telefone

Nove AI značajke u Googleovoj Pixel 9 seriji obećavaju poboljšati korisničko iskustvo na inovativan i koristan način. Te se funkcije ističu svojim fokusom na privatnost i praktičnost, što ih čini privlačnim za korisnike koji žele iskoristiti snagu umjetne inteligencije bez kompromitiranja privatnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Meta u problemu: Kršenje DMA pravila

Objavljeno prije 7 dana

Meta u problemu: Kršenje DMA pravila

Meta u problemu Kršenje DMA pravila

Meta, matična tvrtka Facebooka, optužena je za kršenje novih europskih pravila o digitalnom tržišnom natjecanju (DMA).

Krajem prošle godine Meta je omogućila europskim korisnicima Instagrama i Facebooka plaćanje mjesečne pretplate od 10 ili 13 eura za korištenje platformi bez oglasa. Ovaj potez bio je namijenjen rješavanju regulatornih zabrinutosti vezanih uz Metaove prakse prikupljanja podataka. Korisnicima koji se ne odluče za pretplatu i dalje se prikazuju personalizirani oglasi. To znači da američki tehnološki div prisiljava korisnike da pristanu na praćenje kako bi koristili “besplatnu uslugu” financiranu iz prihoda od oglasa, ili da plate za korištenje usluge bez oglasa. No, EU tijela smatraju da ovaj poslovni model “plati ili pristani” krši DMA.

Europska komisija zamjera Meti što korisnicima nije omogućila izbor alternative, odnosno besplatne usluge koja prikuplja manje osobnih podataka za prikazivanje oglasa.

Meta od kraja lipnja obučava umjetnu inteligenciju na podacima Europljana

Meta uvodi ažurirani video player na Facebooku: Što je novo?

Meta razvija AI značajke uređivanja fotografija za WhatsApp

Meta se ne slaže s optužbama i tvrdi da je pretplatnička usluga u skladu s DMA-om. Također su izrazili spremnost surađivati s europskim regulatorima u rješavanju istrage. Istraga će trajati do najkasnije ožujka iduće godine, a konačno rješenje očekuje se u tom roku. Ako se potvrde navodi iz preliminarnog mišljenja Europske komisije, Meta bi mogla biti kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 10% svojih godišnjih globalnih prihoda, što na temelju poslovnih rezultata tvrtke za 2023. godinu iznosi 13,5 milijardi dolara.

Ovo priopćenje EU-a dolazi tjedan dana nakon što je Europska komisija optužila Apple za kršenje DMA sprječavanjem slobodnih programiranja aplikacija da usmjeravaju potrošače na jeftinije usluge. Regulatori također istražuju Googleovu matičnu tvrtku Alphabet u okviru novog zakona.

Više... Vaš Komentar Top
GDDR7 dolazi! Performanse igara porasle su 30 %

Objavljeno prije 7 dana

GDDR7 dolazi! Performanse igara porasle su 30 %

GDDR7 dolazi

Nedavno je Micron najavio da će njegova najnovija generacija GDDR7 od 32 Gb/s tehnologije grafičke memorije donijeti 30 % poboljšanja performansi u igrama u usporedbi s verzijom GDDR6 od 20 Gb/s. I to je potvrđeno. Prema nalazima Harukaze5719 na X-u, standard grafičke memorije sljedeće generacije donosi doista 30 % povećanje broja sličica u odnosu na prethodnika, GDDR6 (uključujući G6X), što je revolucionarni skok naprijed za igre koje se usredotočuju na praćenje zraka svjetla (Ray Tracing) ili se oslanjaju isključivo na rasterizaciju.

Prema Micronu, GDDR7 pruža 60% veću propusnost od GDDR6, istovremeno 50 % veću energetsku učinkovitost i smanjujući vrijeme reakcije za 20 %, omogućujući osjetljiva radna opterećenja kao što su strojno učenje i generiranje slike umjetne inteligencije.  GDDR7 ima brzinu prijenosa do 32 Gb/s, što je gotovo 10 Gb/s više od najbržeg GDDR6X modula. U testnom postavljanju s 12 Micron GDDR7IC spojenim na 384-bitno sučelje, GDDR7 isporučuje više od 1,5 TB/s propusnosti, u usporedbi sa samo 1,008 TB/s za istu konfiguraciju memorije.

Praktična primjena i tržišna očekivanja

Iako su procjene performansi GDDR7 značajne, oprez je opravdan. Proizvođači GPU-a poput Nvidije vjerojatno će značajno smanjiti širinu sabirnice grafičkih kartica sljedeće generacije, što će donekle ograničiti povećanje performansi od 30 % za koje je Micron tvrdio da donosi 32Gb/s GDDR7 memorija. Možda ćemo vidjeti RTX 5090 s GDDR7 i istim 384-bitnim sabirničkim sučeljem kao RTX 4090, ali ne očekujemo da će Nvidia koristiti isto memorijsko sučelje u cijeloj seriji RTX 50. AMD i Intel vjerojatno će usvojiti sličnu strategiju prilikom pokretanja grafičkih kartica s GDDR7.

GDDR7 dolazi _1

Micron, Samsung i SK hynix već planiraju u budućnosti proizvoditi još veće module brzine do 40 GT/s. Nvidia je gotovo sigurna da će se koristiti ovi GDDR7 moduli sljedeće generacije i vjerojatno će biti glavna pokretačka snaga Micronovog testnog postavljanja s nekom vrstom prototipa GPU-a serije RTX 50. Prema glasinama, Nvidia će biti prva tvrtka koja će proizvoditi grafičke kartice s GDDR7 modulima. AMD očekuje da će nastaviti koristiti naslijeđeni GDDR6 modul u svojim GPU-ovima sljedeće generacije i možda se neće prebaciti na GDDR7 do serije RX 9000. Intelovi planovi za GPU-ove sljedeće generacije nisu jasni i moguće je koristiti GDDR6 i / ili GDDR7 u Battlemageu ili pričekati treću generaciju Celestiala prije prijelaza na GDDR7.

[MWC 2024] Micron ima najmanje i najmoćnije UFS 4.0 rješenje na svijetu za mobilne telefone

Micron ima 2400 PCIe Gen4 SSD sa 176-slojnim QLC NAND-om

Micronov 1αnm DRAM postupak povećava gustoću kapaciteta LPDDR5 za 40%

Micron novi Crucial X6 SSD mobilni tvrdi disk je veličine kutije za slušalice

Micronovi uzorci memorije GDDR7 službeno su predstavljeni na sajmu COMPUTEX u Taipeiju 5. lipnja 2024. Koristeći Micronovu 1β (1 Beta) DRAM tehnologiju i inovativnu arhitekturu, memorija isporučuje 32 Gb/s performansi i 1,5 TB/s propusnosti sustava, povećanje propusnosti od 60 % u odnosu na GDDR6, uz optimizaciju radnog opterećenja na četiri neovisna kanala.

Micronova GDDR7 memorija također pruža značajan poticaj generativnim AI radnim opterećenjima kao što su generiranje teksta i slike, pružajući veće performanse povećavajući propusnost za 33 % i smanjujući vrijeme reakcije za 20 %. Očekuje se da će grafičke kartice opremljene GDDR7 memorijom pružiti veća povećanja brzine kadrova pri razlučivosti od 1080p, 1440p i 4K od trenutnih GDDR6 i GDDR6X, što će biti veliko poboljšanje za iskustvo igranja.
Unatoč izazovima tržišnog pritiska i tehnološke integracije, GDDR7 je nesumnjivo standard za grafičku memoriju sljedeće generacije, donoseći nam realističnije i glatko digitalno iskustvo.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft stopirao testiranje novih značajki na Win11 Dev kanalu!

Objavljeno prije 9 dana

Microsoft stopirao testiranje novih značajki na Win11 Dev kanalu!

Microsoft stopirao testiranje novih značajki na Win11 Dev kanalu_

Microsoft je najavio da više neće puštati nove značajke u Windows 11 Build 26120.961 Preview za Dev kanal Windows Insider programa. Ovo su učinili jer su dobili puno prijava o problemima od korisnika Dev kanala, a žele osigurati stabilnost sustava i dobro korisničko iskustvo.

Nisu rekli što su točno bili problemi, ali je očito da su smetali nekim ljudima da koriste Windows normalno. Ova odluka da se zaustavi testiranje pokazuje da Microsoft ozbiljno shvaća povratne informacije korisnika i da pazi da im softver bude dobar dok ga razvijaju. Zapravo, ovo nije prvi put da Microsoft povuče ili promijeni ažuriranje na temelju onoga što im kažu korisnici. Prošlog tjedna su povukli ažuriranje KB5039302 nakon što su neki korisnici softvera za virtualizaciju imali beskonačnu petlju pri pokretanju i nisu mogli koristiti svoje računalo. I to još jednom pokazuje da Microsoft ne žuri s izdavanjem ažuriranja i da brzo reagira na prigovore korisnika.

Microsoft AI Explorer stiže na Windows 11, ali hardverski zahtjevi su visoki

Microsoft izdaje Windows 11 2023 update ili 23H2 veliko ažuriranje sustava

Windows 11: Microsoft je ažurirao popis kompatibilnih procesora

Naravno, ovo može biti malo frustrirajuće za korisnike koji su se već prijavili za Windows Insider program i koji su na Dev kanalu. Ali Microsoft kaže da će i dalje raditi na ovim problemima i da će nove značajke pustiti u stabilnijem i pouzdanijem obliku kada budu spremne.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft 365 u potpunosti podržava ODF 1.4 za kompatibilnosti i funkcionalnosti dokumenata

Objavljeno prije 9 dana

Microsoft 365 u potpunosti podržava ODF 1.4 za kompatibilnosti i funkcionalnosti dokumenata

Microsoft 365 u potpunosti podržava ODF 1.4 za kompatibilnosti i funkcionalnosti dokumenata

Od danas su Word, Excel i PowerPoint u sklopu paketa aplikacija Microsoft 365 u potpunosti kompatibilni s najnovijom verzijom Open Document Formata (ODF) 1.4, poznatog po svojoj otvorenosti.

Ovo ažuriranje znači da korisnici Microsoft 365 mogu uživati u široj kompatibilnosti formata datoteka i poboljšanim značajkama pri uređivanju dokumenata, obradi tablica i izradi prezentacija. U Wordu ODF 1.4 podržava značajke kao što su numeriranje popisa počevši od 0, izbjegavanje preklapanja slika i oblika, te poboljšanu podršku za numeričko oblikovanje popisa. Dodatno, poboljšana je kompatibilnost s neparnim i parnim prijelomima stranica, a dostupni su i novi načini tipografije teksta. U Excelu ODF 1.4 poboljšava način spremanja pogrešnih vrijednosti, dodaje podršku za postavke filtriranja boja (s ograničenjima) i optimizira učitavanje teksta rotiranog za 90° u smjeru kazaljke na satu ili suprotnom smjeru. Konačno PowerPointu podržava numeriranje kliznih stranica od 0 nadalje, kao i tekstualne orijentacije s rotacijom od 90° i 270° unutar ćelija tablice.

Microsoft Office 365 Copilot AI s GPT-4 pomaže korisnicima – ne zamjenjuje ih! Svi detalji.

Microsoft Office testira nove značajke za Android telefone

Dostupnost

Ažuriranje na ODF 1.4 dostupno je na sustavima Windows i Mac. Korisnici Windowsa moraju imati instaliranu verziju Microsoft 365 najmanje 2404 (međuverzija 17531.20078), dok korisnici Mac računala moraju ažurirati na verziju 16.84 (Build 24041420) ili noviju.

Sa sve većom popularnošću digitalnog ureda, kompatibilnost formata datoteka i funkcionalna skalabilnost postaju ključni čimbenici pri izboru uredskog softvera. Ovaj potez Microsofta nesumnjivo će dodatno učvrstiti njegovu vodeću poziciju na tržištu uredskog softvera i potaknuti cijelu industriju u smjeru otvorenijeg i standardiziranog pristupa.

Više... Vaš Komentar Top
Europska unija pokreće istragu o suradnji Googlea i Samsunga

Objavljeno prije 9 dana

Europska unija pokreće istragu o suradnji Googlea i Samsunga

Europska unija pokreće istragu o suradnji Googlea i Samsunga

Povjerenica EU-a za tržišno natjecanje, Margrethe Vestager, najavila je pokretanje istrage usmjerene na suradnju Googlea i Samsunga. Cilj istrage je provjeriti postoji li kršenje tržišnog natjecanja i spriječiti koncentraciju tehnologije umjetne inteligencije u malom broju tvrtki.

Europska komisija sumnja da bi Google, kroz suradnju sa Samsungom, mogao dati neproporcionalnu prednost svojoj tehnologiji umjetne inteligencije. Naime, razmatra se širenje Googleovih rješenja umjetne inteligencije putem prodaje Samsung mobilnih telefona budući da je serija Galaxy S24 integrirala Gemini Nano model umjetne inteligencije malih razmjera, kao i Google Cloud Vertex AI Model Gemini Pro. Naravno najavljuju i daljnju suradnju po tom pitanju.

Europska unija osnovala ured za umjetnu inteligenciju

Europska unija je donijela Zakon o umjetnoj inteligenciji

Slack postiže pobjedu u tužbi protiv Microsofta u EU

Dodatno, istraga će se fokusirati na to je li stjecanje tehnologije i talenata umjetne inteligencije od strane velikih tehnoloških tvrtki kroz akvizicije dovelo do tržišnog monopola. Cilj EU-a je spriječiti da umjetna inteligencija i druge ključne tehnologije budu previše koncentrirane u rukama određenih tvrtki, time osiguravajući pošteno tržišno natjecanje.

Više... Vaš Komentar Top
Snapdragon logo na dresu Manchester Uniteda u sezoni 2024/25

Objavljeno prije 9 dana

Snapdragon logo na dresu Manchester Uniteda u sezoni 2024/25

Snapdragon logo opet na dresu Manchester Uniteda u sezoni

Nakon TeamViewera, logo Snapdragon robne marke krasit će dresove Manchester Uniteda tijekom cijele sezone 2024/25, a klub u zamjenu od Qualcomma prima 75 milijuna dolara.

Sponzorstvo obuhvaća prednji dio dresa i za mušku i za žensku ekipu. Ugovor se proteže i na gostujuće dresove te tzv. “treće” dresove. Same dresove dizajnirao je i izradio Adidas, a debitirat će ih muška ekipa na predsezonskoj turneji po Europi i SAD-u, uključujući utakmicu protiv Real Betisa na stadionu u San Diegu 31. srpnja 2024. u okviru Snapdragon Cupa.

Video lansiranja prikazuje legendu Manchester Uniteda Erica Cantona kako slavi emocije, kreativnost i duh koji je pokazao kao igrač.

Kako umjetna inteligencija promatra Euro 2024 utakmice?

Navijači će moći iskusiti proširenu stvarnost (AR) skeniranjem logotipa Snapdragona na prednjoj strani novih dresova i dobiti ekskluzivni sadržaj Manchester Uniteda tijekom cijele sezone, jačajući tako svoju povezanost s omiljenim nogometnim klubom.

Više... Vaš Komentar Top
Umjetna inteligencija: Microsoft ima vlastito tumačenje provedbe autorskih prava na webu

Objavljeno prije 9 dana

Umjetna inteligencija: Microsoft ima vlastito tumačenje provedbe autorskih prava na webu

Umjetna inteligencija Microsoft ima vlastito tumačenje provedbe autorskih prava na webu (1)

Microsoft je zasigurno među naprednijim kompanijama na području umjetne inteligencije zahvaljujući partnerstvu s OpenAI-jem. Zato možda Mustafa Suleyman, izvršni direktor Microsoft AI-a (bivši suosnivač DeepMinda koji se preselio iz Inflection AI), ima posebnu viziju autorskih prava – sve što je dostupno na internetu je “besplatno”?!

Smatra da kada je riječ o sadržaju koji je već na otvorenom webu, njegovo korištenje za obuku velikih modela potpada pod društveni ugovor iz 90-ih kao poštena upotreba. Svatko ga može kopirati, ponovno stvoriti i reproducirati bez prethodnog traženja dopuštenja vlasnika, objasnio je u intervjuu za CNBC.

Problem ove izjave je, zapravo, u tome što je interpretacija bliža željama. Ova “poštena upotreba” u Sjedinjenim Državama je pravni okvir koji omogućuje povremene iznimke od pravila za dio autorskih prava. Međutim, taj koncept nikada nije globalno primijenjen na sav sadržaj koji se nalazi na internetu. Treba imati na umu i da su devedesete bile vrijeme početka interneta i ljudi nisu obraćali toliko pažnje na vrijednost podataka i privatnost. Čak i korištenje izraza “društveni ugovor” je u biti više neizgovoreno pravilo koje mnogi korist, ali ipak ne mijenja pitanje autorskih prava te otvara širom vrata umjetnoj inteligenciji koja može usisati sadržaj kako želi, a da vlasnik ništa ne zna i pojedine kompanije ga mogu iskoristiti za svoju poslovnu upotrebu.

Suleyman također bezobzirno zaključuje da kada web stranice, izdavači ili organizacije izričito zabranjuju obradu svog sadržaja i pristup iz bilo kojeg drugog razloga osim indeksiranja u tražilici, to je siva zona i smatra da će se to rješavati na sudovima. To bi značilo da primjerice The New York Times, čiji se poslovni model temelji na pretplatama za pristup određenom sadržaju djeluje u sivoj zoni, bez obzira na to što ima jasno navedene uvjete korištenja. Ako se slažete s ovim Microsoftovim mišljenjima, to znači kraj internetskog tiska dostupnog u web pregledniku jer svaki sadržaj ima svoju cijenu.

Umjetna inteligencija Microsoft ima vlastito tumačenje provedbe autorskih prava na webu (2)

OpenAI unutarnji sukob postupno je došao do vrhunca

Microsoft Surface AI linija prijenosnika i ARM procesori

Zašto sadržaj ima svoju cijenu?

Sadržaj na bilo koju temu nije lako napisati. Primjerice, novinari moraju prikupiti i obraditi podatke i informacije, pisci razviti radnju, likove i scene. Za to je potrebna određena oprema koja također ima svoju cijenu. Osim toga, izrada i održavanje web stranica na kojima se sadržaj objavljuje zahtijeva financijska ulaganja, a ljudi koji svakodnevno stvaraju sadržaj trebaju zaraditi za život. Dio tih troškova može se pokriti putem marketinga. Međutim, ako nema posjeta web stranici jer Copilot skenira tekst, asimilira sadržaj i poslužuje ga korisnicima, mnogi će izgubiti izravni prihod. To može dovesti do problema za web stranice, medije i kreatore sadržaja. Zbog toga su mnogi pokrenuli pravne bitke protiv OpenAI-a i Microsofta upravo zbog kršenja autorskih prava. No, ako američki div koristi ovu vrstu argumenta na sudovima, to možda neće biti dovoljno za njihovu obranu.

Na kraju, stavovi tech kompanija poput Microsofta mogli bi rezultirati time da se sav sadržaj stavlja iza platnog zida, a umjetna inteligencija će imati problema s pristupom tom sadržaju. Besplatni sadržaji također će biti smanjene kvalitete kako bi se privukli pretplatnici, dok će ostatak medija, koristeći pravo citiranja, kopirati sadržaj i navoditi izvor informacija što je dovoljno da GenAI ih apsorbira.

Zapravo, jedini način obrane od Microsoftovog pohlepnog razmišljanja o prikupljanju podataka za potrebe umjetne inteligencije je povratak na stare metode, poput biltena poslanih e-poštom ili usmenih predaja. Time bi umjetna inteligencija izgubila barem dio pouzdanih izvora podataka.

Više... Vaš Komentar Top
5 novih Chrome značajki za Android i iOS

Objavljeno prije 9 dana

5 novih Chrome značajki za Android i iOS

Google_Chrome_2024_promjene

Nedavno je Google najavio pet novih značajki za daljnju optimizaciju iskustva pretraživanja i pregledavanja svog preglednika Chrome za Android i iOS platforme.

Chrome akcije

Google_Chrome_2024_promjene_Redizajnirana Chromeo   za dosezanje lokalnih mjesta

Chrome akcije olakšavaju interakciju s lokalnim tvrtkama. Na primjer, kada korisnik pretražuje restoran, prikazat će se prečaci s informacijama za kontakt, uputama za navigaciju i recenzijama restorana. To omogućuje korisnicima da dobiju potrebne informacije bez napuštanja trenutne stranice, što značajno poboljšava učinkovitost pretraživanja. Android već ima ovu značajku, dok će vlasnici iPhonea morati pričekati do jeseni.

Personalizirani prijedlozi prečaca

Google_Chrome_2024_promjene_Redizajnirana Novi prijedlozi prečaca

Još jedna nova značajka su personalizirani prijedlozi koji se pojavljuju kao prečaci u adresnoj traci. Oni omogućuju pronalaženje određenih web-lokacija na temelju onoga što korisnik obično pretražuje. Na primjer, ako često upisujete “vozni red linije…”, Chrome će automatski staviti taj pojam ili web stranicu u prijedloge. Do sada je bilo obrnuto, gdje su često pretraživane web stranice bile prikazane na dnu popisa.

Google je u ažuriranju također spomenuo da će korisnici moći obavljati različite zadatke u traci za pretraživanje putem različitih riječi, kao što su brisanje podataka o pregledavanju, upravljanje lozinkama, otvaranje anonimnih kartica itd.

Chrome sada glasno čita ugodnim glasom web stranice

Google Chrome poboljšava zaštitu u stvarnom vremenu

NVIDIA video skaliranje integrirano u Chrome 110

Aktualna pretraživanja

Google_Chrome_2024_promjene_Redizajnirana Aktualna pretraživanja

Trebate inspiraciju prilikom pretraživanja weba? Sada ćete vidjeti aktualne prijedloge za pretraživanje u adresnoj traci Chromea na iOS-u, značajki koja je već dostupna na Androidu. Ti će se trendovi prikazati ispod nedavnih pretraživanja kada kliknete adresnu traku sa stranice Nova kartica.

Redizajnirana adresna traka za korisnike tableta

Google_Chrome_2024_promjene_Redizajnirana adresna traka na tabletima

Google je predstavio novi dizajn adresne trake za korisnike Android tableta i iPada s elementima dizajna Material You. Ovaj dizajn omogućuje vidljivost web stranice ispod padajućeg izbornika adresne trake što olakšava povratak na izvornu stranicu.

Rezultati sportskih događanja

Google_Chrome_2024_promjene_Redizajnirana Nove sportske kartice

Naposljetku, Google je ažurirao i Chromeovu značajku Discover Feed za prikaz sportskih rezultata utakmica u stvarnom vremenu. Moći će se prilagoditi putem tri točke na izborniku Chrome. Ako ste ljubitelj sporta, sigurno ćete biti zadovoljni ovom novinom.

Više... Vaš Komentar Top
Digital Realty ubrzava izgradnju najvećeg digitalnog čvorišta jugoistočnog Mediterana

Objavljeno prije 9 dana

Digital Realty ubrzava izgradnju najvećeg digitalnog čvorišta jugoistočnog Mediterana

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, danas je najavio brz napredak u izgradnji objekta Heraklion-1, vrhunskog data centra smještenog u glavnom gradu Krete, Heraklionu.

Ovaj novi objekt označava pionirski ulazak Digital Realtyja kao velikog investitora u data centre na najjugoistočnijoj točki Europe, povećavajući njegovu prisutnost na Mediteranu. Heraklion-1 jedinstveno pozicionira Digital Realty kao jedinu platformu data centra na otoku Kreti, strateški povezujući Europu s Azijom, Bliskim istokom i istočnom Afrikom putem guste mreže podmorskih kabela. Ovaj strateški potez nadopunjuju ulaganja u kampus Digital Realtyja u Ateni, najpovezaniji data centar u Grčkoj.

Planirano da počne s radom u prvom tromjesečju 2025., Heraklion-1 je već privukao značajno zanimanje tvrtki iz raznih industrija diljem regije. Ovaj snažan odziv naglašava hitnu potrebu za pouzdanim rješenjima za data centre, naglašavajući ključnu ulogu koju će Heraklion-1 imati u ispunjavanju ovih zahtjeva.

Digital Realty se udružio s vodećim tvrtkama, uključujući Schneider Electric, kako bi osigurao implementaciju vrhunske infrastrukture. Ova partnerstva podržavaju integraciju sofisticiranih tehnologija data centara, povećavajući pouzdanost i učinkovitost data centra Heraklion-1.

Štoviše, Digital Realty je potpisao Memorandume o razumijevanju s ključnim igračima u sektorima digitalne infrastrukture i podmorskih kabela, uključujući tvrtku Exa Infrastructure, kako bi osigurao raznovrsnije rute povezivanja između Europe i globalnih odredišta. Ova suradnja ne samo da jača postojeće odnose, već i postavlja teren za daljnje širenje diljem Mediterana. Dodatno, usmjeravanje kroz Grčku smanjit će latenciju, poboljšavajući korisničko iskustvo za različita odredišta u istočnoj Europi.

Alexandros Bechrakis, generalni direktor tvrtke Digital Realty u Grčkoj, rekao je: „Naša vizija transformacije Grčke u digitalno središte uspostavom vrhunskog data centra u jugoistočnom kutu Europe brzo postaje stvarnost. Oduševljeni smo pravodobnim napretkom izgradnje data centra Heraklion-1 i očekujemo stavljanje objekta u pogon početkom 2025. Radujemo se pružanju vrhunskog središta povezivanja koje će podržati rast poslovanja diljem Mediterana i stvoriti veze između Europe, Srednjeg Istoka, Azije i Afrike.

Digital Realty smatra objekt Heraklion-1 ključnom komponentom svoje šire strategije na Mediteranu. Uz postojeća središta u Marseilleu i Ateni te nadolazeća središta u Barceloni, Rimu i Tel Avivu kao i novi centar u izgradnji Zagrebu, Heraklion-1 jača poziciju Digital Realtyja kao preferirane platforme data centra u regiji.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 8 minuta

Xiaomi mobiteli

Objavljeno prije 33 minute

Dobra klima

Objavljeno prije 38 minuta

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 53 minute

Prelazak na 2.5 GbE mrežu

Objavljeno prije 1 sat

dxgkrnl.sys

Novosti

Ulovite svoju must-have Office 2021 Pro licencu za samo 28,75 €. Vremenski ograničena ponuda!

S 30% udjela uredskog korištenja diljem svijeta u cjelokupnoj industriji, Microsoft Office jedan je od vodećih uredskih paketa u svijetu i uvelike najpoznatiji plaćeni proizvod. Međutim, mnogim vlasnicima malih tvrtki teško je opravdati tro... Pročitaj više

Oživljava li HMD Global legendarnu Lumia seriju?

Dostupne informacije ukazuju da HMD Global planira značajno proširiti svoj portfolio pametnih telefona u sljedećim mjesecima. Očekuje se da će tvrtka u vlasništvu brenda Nokia, uskoro lansirati nekoliko novih Android pametnih telefona, među... Pročitaj više

Koje loše navike najviše utječu na trajanje baterija telefona?

Mobilni su nam telefoni danas postali nezaobilazni, ali neke navike korištenja ih mogu brzo učiniti neupotrebljivim. Evo nekoliko najčešćih loših navika koje skraćuju vijek trajanja baterije i telefona u cjelini. Punjenje USB-om iz računala... Pročitaj više

MMD E1 linija

Linija proizvoda Philips monitora E1 serije se u srpnju širi dodavanjem četiri nova modela u svoju svestranu ponudu namijenjenu dinamičnim profesionalcima današnjice. Nizom inovacija koje poboljšavaju produktivnost, ovi elegantno dizajniran... Pročitaj više

iPhone 16 Pro Max: šuška se o Sony foto senzoru IMX903

Prema najnovijim glasinama, iPhone 16 Pro Max će debitirati s novim Sonyjevim foto senzorom IMX903, koji nudi značajne prednosti u odnosu na trenutne Android vodeće modele u istoj klasi. IMX903: Poboljšana arhitektura za superiorne performa... Pročitaj više

Sve novosti