Google Chrome poboljšava zaštitu u stvarnom vremenu

Datum objave 19.03.2024 - Sanja Ledinek

Google Chrome poboljšava zaštitu u stvarnom vremenu

Google Chrome poboljšava zaštitu u stvarnom vremenu

Google Chrome poboljšava zaštitu u stvarnom vremenu

Nova verzija Chromea s fokusom na sigurno pregledavanje uvodi provjeru URL-ova u stvarnom vremenu, čime se poboljšava otkrivanje potencijalno zlonamjernih web stranica.

Do sada je Chrome, prilikom posjeta web lokaciji, prvo provjeravao njenu sigurnost u lokalnoj predmemoriji na vašem uređaju. Ako adresa (URL) nije bila u predmemoriji, provjera se vršila putem Googleovih sigurnosnih poslužitelja s bazom od preko 10 milijardi URL-ova i 3 milijuna izvješća o potencijalnim rizicima i prijetnjama. Nedostatak ove metode bio je u tome što se popis lokacija za koje se zna da hostiraju viruse ili prevare ažurirao otprilike svakih pola sata do sat vremena. To nije bilo dovoljno, jer mnoge zlonamjerne web stranice imaju prosječni životni vijek kraći od 10 minuta, ostavljajući otvorena vrata za potencijalne rizike.

Od sada će se URL svake posjećene web stranice slati Googleovim sigurnosnim poslužiteljima gdje se uspoređuje s dinamičkim popisom koji se kontinuirano ažurira. Umjetna inteligencija pomaže u pronalaženju opasnih web lokacija, a vrši se i dubinsko skeniranje datoteka i sumnjivih Chrome proširenja. Google obećava da će pregledavanje weba, unatoč kontrolama u stvarnom vremenu, ostati brzo i responzivno, a da će se moći blokirati dodatnih 25 posto phishing napada.

Google Chrome poboljšava zaštitu u stvarnom vremenu_1

Google Chrome ažuriran: tri nove značajke za učinkovitije pretraživanje

Google Chrome dodaje tri AI značajke u najnovijoj verziji

Google Chrome dobiva Material You redizajn i nove trikove pretraživanja

Nova sigurnosna metoda i pitanje privatnosti

Googleova reputacija u pogledu zaštite privatnosti nije besprijekorna. Postavlja se pitanje hoće li slanje svih korisničkih URL-ova na Googleove poslužitelje ugroziti privatnost korisnika. Tvrtka uvjerava da to nije slučaj. Objašnjavaju da ne primaju URL-ove u izvornom obliku, već se oni kodiranjem pretvaraju u anonimni hash kôd koji se prije slanja na sigurnosni poslužitelj skraćuje na 4 bajta. Privatni podaci koji bi mogli identificirati korisnika uklanjaju se još na razini posredničkog poslužitelja za privatnost. Konačno, sigurnosnim poslužiteljima ne upravlja Google, već neovisna tvrtka Fastly, specijalizirana za oblak.

Novi način sigurnog pregledavanja weba najprije će biti dostupan u verzijama Chromea za stolna računala i iOS, a za nekoliko dana i na Androidu.

Više... Vaš Komentar Top
Snapdragon 8s Gen 3: AI na strani mobilnih telefona

Datum objave 19.03.2024

Snapdragon 8s Gen 3: AI na strani mobilnih telefona

Snapdragon 8s Gen 3_0

Qualcomm je lansirao mobilnu platformu Snapdragon 8s treće generacije, koja donosi procesiranje umjetne inteligencije direktno na uređaju. Podržava širok spektar modela umjetne inteligencije, uključujući popularne modele velikih jezika (LLM) poput Baichuan-7B, Gemini Nano, Llama2 i  ChatGLM. Može pokretati modele sa do 10 milijardi parametara, omogućavajući AI asistente i generiranje slika na telefonu. Što se tiče precizne podrške INT4, postiže 60% smanjenje potrošnje energije i 90% poboljšanje performansi.

CPU i GPU specifikacije

Iako ima “s” u nazivu modela, specifikacije Snapdragon 8s Gen 3 se nalaze između Snapdragon 8 Gen 3 i Snapdragon 8 Gen 2. Koristi TSMC-ov 4nm procesni node i Kryo CPU arhitekturu sa glavnom jezgrom Cortex-X4 na 3.0 GHz, četiri Cortex-A710 jezgre performanse na 2.8 GHz i tri Cortex-A520 energetski efikasne na 2.0 GHz. Adreno 735 GPU nasljeđuje istu arhitekturu kao i prethodna generacija mobilne platforme. Podržava hardverski ubrzanu tehnologiju praćenja zraka u realnom vremenu, koja može udvostručiti brzinu prikazivanja frejmova tokom igranja bez značajnog povećanja potrošnje energije. Ostale značajke uključuju Qualcomm Adreno Image Motion Engine 2.0 i Snapdragon Gaming Super Resolution.

Snapdragon 8s Gen 3_1

Qualcomm Snapdragon 4 Gen2 ulazni SoC – svi detalji

Poznate specifikacije Qualcomm Snapdragon 8cx Gen4

Ostale specifikacije

Za kameru i percepciju, platforma je opremljena “kognitivnim 18-bitnim trostrukim ISP-om” koji se kombinira sa Hexagon NPU-om za poboljšanu obradu fotografija, performanse pri slabom osvetljenju i dvosmjerni istodobni HDR. Za zvuk, nudi Qualcomm Aqstic pojačavanje zvučnika, prostorni zvuk s praćenjem glave, LE Audio sa podrškom za Aurocast i HD zvuk bez gubitaka. Također treba napomenuti podršku za zaslone sa brzinom osvježavanja od 144Hz i QHD+ rezolucijom, primarnu kameru od 200 MP i video snimanje 4K HDR pri 60fps. Za povezivanje se koriste Snapdragon X70 5G modem i Fastconnect 7800.

Snapdragon 8s Gen 3_2

Zaključak

Snapdragon 8s Gen 3 se može smatrati poboljšanom verzijom Snapdragon 8 Gen 2 po povoljnijoj cijeni, ali i dalje nudi neke vrhunske karakteristike. Očekuje se da će ga ugraditi vodeći proizvođači kao što su Honor, iQOO i Realme, a komercijalni uređaji s ovom mobilnom platformom uskoro bi se trebali pojaviti na tržištu.

Više... Vaš Komentar Top
U pripremi LPDDR6X memorijski standard

Datum objave 19.03.2024

U pripremi LPDDR6X memorijski standard

U pripremi LPDDR6X memorijski standard

LPDDR6X memorijski standard nudi propusnost do 17.000 MT/s, što je značajno poboljšanje u odnosu na LPDDR5 standard s 12.800 MT/s. Očekuje se da će ova memorija postati osnova za “umjetnu inteligenciju na uređaju”, omogućujući izravno izvršavanje AI zadataka na mobilnim uređajima.

JEDEC je nedavno objavio konačne specifikacije za GDDR7 memoriju, ali LPDDR6 specifikacije se tek očekuju u trećem tromjesečju 2024. godine. Implementacija LPDDR6 memorije je sporiji proces u usporedbi s GDDR7. U usporedbi s klasičnom DDR memorijom, LPDDR6X se ističe uštedi energije i maksimalnim brzinama. Proizvođači poput Samsunga najavljuju i pad radnog napona, ali konačne specifikacije tek trebaju biti potvrđene.

Što je LPDDR5X memorija koja se koristi u flagship mobilnim telefonima?

Nakon objavljivanja konačnih specifikacija, proizvođači poput Microna, SK Hynixa i Samsunga moći će započeti s proizvodnjom LPDDR6X čipova. Očekuje se da će se ovi čipovi koristiti u flagship modelima pametnih telefona i prijenosnih računala koji će se pojaviti na tržištu tijekom 2025. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoftovo poticanje prelaska na Edge i Bing nije uspjelo

Datum objave 19.03.2024

Microsoftovo poticanje prelaska na Edge i Bing nije uspjelo

Microsoftovo poticanje prelaska na Edge i Bing nije uspjelo

U prošlosti su mnoge tvrtke pokušavale osporiti Googleovu dominaciju, ali bezuspješno. Od kolovoza 2015. njegov udio od 91 posto pretraživanja na globalnom tržištu ostaje relativno stabilan.

Pojava ChatGPT-a donijela je novu nadu, a Microsoft je bio najaktivniji. Prije godinu dana najavljena je nova verzija Binga s OpenAI-jevom GPT tehnologijom, s ciljem poboljšanja iskustva pretraživanja i privlačenja korisnika. Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella je tada rekao: “Nadamo se da će na tržištu postojati dvije ili više tražilica koje će zajednički promovirati uravnotežen udio pretraživanja što će pomoći kreatorima sadržaja da dobiju promet iz više izvora. Tako oglašivači mogu dobiti bolje cijene, kreatori sadržaja više novca, a korisnici uživati u inovativnijim uslugama.”

Potom je Microsoft na konferenciji Ignite 2023. preimenovao Bing Chat i Bing Chat Enterprise u Copilot, pozicionirajući ih kao inteligentne pomoćnike. Ovaj potez označava promjenu paradigme u industriji pretraživanja, gdje tražilice postaju više od alata za pronalaženje informacija.

Ali, unatoč promjenama, Bingov tržišni udio je u siječnju 2024. bio samo 3,43 %, dok je Googleov iznosio 91,46%. Googleov CEO Sundar Pichai rekao je za CNBC da za nadmetanje s Googleom je potrebna kombinacija generativne umjetne inteligencije i tradicionalnog pretraživanja. Razlog je što se korisnici uglavnom drže svojih navika, a tijekom godina šira se javnost navikla na korištenje Google pretraživanja.

Microsoftovo poticanje prelaska na Edge i Bing nije uspjelo _1

Copilot potpuno zamjenjuje liniju Bing Chat i ulazi u više Microsoftovih usluga i proizvoda

Microsoft integrirao “moćniju” verziju ChatGPT-a u Bing i Edge

Ali Microsoft ne posustaje oko privlačenja korisnika na svoj Bing

Tijekom upotrebe preglednika Google Chrome, ekipa web stranice Windows Latest, naišla je na skočni prozor koji oglašava Bing na desnoj strani preglednika. Prvo su pomislili da je Chrome zaražen zlonamjernim softverom, ali ispostavilo se da je to nova Microsoftova reklamna kampanja.

U izjavi, Microsoft je potvrdio da testira “jednokratnu” poruku koja potiče ljude da koriste Bing kao zadanu tražilicu u Google Chromeu. Ovaj skočni prozor također oglašava Bingov besplatan pristup ChatGPT-4, gdje korisnici mogu dobiti “stotine dnevnih razgovora s Bing AI, kada se prijave s pomoću svog Microsoft računa.

Ovo nije prvi put da Microsoft dodaje skočne prozore u reklamne svrhe u Windows. U međuvremenu, Google je također pokušao sabotirati iskustvo preglednika Microsoft Edge. Prošle godine počeli su blokirati YouTube na Edgeu, kada su korisnici uključili strogu zaštitu praćenja preglednika.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft potvrdio – Office 365 (2024) i dalje na pretplatu

Datum objave 18.03.2024

Microsoft potvrdio - Office 365 (2024) i dalje na pretplatu

Microsoft potvrdio – Office 365 (2024) i dalje na pretplatu

Nakon što je prethodno najavio pokretanje sustava Office 2021 u obliku tarifa za tvrtke i osobnu upotrebu, Microsoft je potvrdio da će krajem ove godine pokrenuti i Office 2024 u tom obliku.

To znači da za nekadašnji Office paket alata, danas znan kao Microsoft 365, uglavnom ostaju isti pretplatnički modeli korištenja: mjesečna obaveza plaćanja, jednogodišnja pretplata i LTSC (jednokratna “trajna” licenca) koja zadovoljava potrebe okruženja koja se ne  mogu često povezivati s internetom ili  korisnike koji ne žele razmišljati o dostupnosti internetske veze.

Office 365 (2024) bit će dostupan i za Windows i Mac okruženja, kao za 32-bitne ili 64-bitne operacijske sustave,   hardverske uređaje utemeljene na arm-u koji koriste Windows 11. Obuhvaća većinu aplikacijskih servisa okruženja Microsoft 365 i pruža 5-godišnju podršku za proizvode.

Zbogom Calibri: Microsoft mijenja zadani font u sustavu Office 365

Microsoft Office 365 Copilot AI s GPT-4 pomaže korisnicima – ne zamjenjuje ih! Svi detalji.

Što se tiče onih kojima su općenito potrebne samo osnovne funkcije paketa, Microsoft trenutno nudi i besplatnu verziju putem weba ili mogu riješiti potrebe običnog uređivanja i korištenja datoteka putem besplatnog softvera otvorenog koda kao što je LibreOffice.

Više... Vaš Komentar Top
Sora, OpenAI model trebao bi biti dostupan ove godine

Datum objave 18.03.2024

Sora, OpenAI model trebao bi biti dostupan ove godine

Sora, OpenAI model trebao bi biti dostupan ove godine

Glavna tehnološka direktorica OpenAI-ja, Mira Murati, potvrdila je da će Sora, hiperrealistični alat koji je objavljen nedugo kao blockbuster, biti službeno dostupan u sljedećih nekoliko mjeseci.

Murati je također podijelila informacije da je Sora složen i skup model, obučen na fotografijama s Shutterstocka, na temelju partnerstva s OpenAI te “javnim i drugim licenciranim podacima”. OpenAI planira ga puniti samo s pomoću Dall-E, modela koji generira slike iz teksta. Kako bi izbjegla dezinformacije, Sora će imati svoj pečat na videozapisu koji stvara i neće stvarati videozapise s javnim osobama.

Novost je da će Sora u konačnom izdanju imati osim dinamičnog područja za proizvesti kratki realistični film od 60 sekundi i proširene mogućnosti na zvuk. Tako će konačni video imati i zvučnu podlogu koja odgovara sceni.

Sora, novi AI model – uzvraća udarac Googleu

OpenAI GPT-4: vodič za korištenje ili uvodne smjernice

Međutim, također postoji zabrinutost da Sora može dovesti do povećanja širenja deepfakeova. Korištenje alata za stvaranje slika umjetne inteligencije pokazalo je koliko ova vrsta tehnologije može biti opasna, pogotovo kada se koristi za stvaranje pornografskih deepfakeova. U isto vrijeme, upravo realistični videozapisi koje je stvorila Sora mogli bi revolucionirati porno industriju. Zbog toga OpenAI ne isključuje tu mogućnost u potpunosti. Pornografija je industrija vrijedna 97 milijardi dolara, a stvaranje AI videozapisa moglo bi riješiti probleme povezane sa seksualnom trgovinom i zlostavljanjem.

Više... Vaš Komentar Top
Western Digital predstavio seriju PC SN5000S SSD-a temeljenu na QLC flash memorijskim čipovima

Datum objave 18.03.2024

Western Digital predstavio seriju PC SN5000S SSD-a temeljenu na QLC flash memorijskim čipovima

Western Digital predstavio seriju PC SN5000S SSD-a temeljenu na QLC flash memorijskim čipovima

WD PC SN5000S serija dolazi u punoj veličini M.2 2280 i formatu M.2 2230, u kapacitetima od 512 GB do 2 TB. To je značajna zamjena za seriju PC SN740, koja se nudi u istom kapacitetu i faktoru oblika.

Najnoviji SSD-ovi Western Digitala s QLC tehnologijom nude bolje performanse čitanja i pisanja od svojih prethodnika temeljenih na TLC-u. Zahvaljujući podršci za brzo PCI-Express 4.0 sučelje, sekvencijalne brzine čitanja su do 6.000 MB/s i 4.200 MB/s pisanja. Nasumične I/O performanse dosežu 500K IOPS-a za čitanje i 850K za pisanje.

Prema proizvođaču, PC SN5000S NVMe SSD ima 17% odnosno 16% brže sekvencijalne brzine čitanja i pisanja u usporedbi s prethodnom generacijom, 15% odnosno 13 % veće nasumične brzine čitanja i pisanja te 20% veću energetsku učinkovitost pri korištenju u usporedbi s prethodnom generacijom.

Obično NAND QLC flash diskovi zaostaju za drugim vrstama SSD-ova. To se objašnjava činjenicom da QLC memorija pohranjuje četiri bita informacija u jednu ćeliju, što negativno utječe na konačne performanse. Podsjetimo, SLC flash pohranjuje jedan bit informacija po ćeliji, MLC dva bita, a TLC pohranjuje tri bita. Općenito, što manje bitova po ćeliji to je memorija brža i izdržljivija. Ali, iako mogućnost pohranjivanja više bitova po ćeliji povećava gustoću memorije, potreba za čitanjem i pisanjem više bitova rezultira nižim performansama i povećava trošenje NAND memorije u cjelini. Budući da potrošači ne trebaju nužno najbolje performanse ili trajnost i općenito daju prednost kapacitetu, a QLC je često najisplativije rješenje za mainstream.

Western Digital predstavio seriju PC SN5000S SSD-a temeljenu na QLC flash memorijskim čipovima_1 (2)

Objavljen Western Digital SN570: brzina povećana za 45 %

Najavljena Western Digital Green SN350 serija PCIe SSD-ova

Ostale specifikacije i karakteristike

Potpuno optimizirani SSD kontroler je Polaris 3 A101-000103-A1 tvrtke WD, 176-slojni 3D NAND QLC NAND proizvodi Toshiba, a DRAM predmemorija nije dostupna. Na popisu specifikacija su još cache SLC, namjenska podrška za particije za pokretanje i TCG OPAL 2.02 sa sigurnosnim opcijama RSA-3K, SHA-384 i ATA za kritičnu zaštitu podataka. Potrošnja energije je između 6,1 W i 6,9 W, ovisno o modelu. Western Digital jamči trajnost od 150 TBW, što je relativno niska vrijednost u usporedbi s drugim SSD-ovima. Prati ih petogodišnje ograničeno jamstvo.

Cijena za sada nije poznata.

Više... Vaš Komentar Top
DeepCool MYSTIQUE AIO hladnjaci s LCD ekranima

Datum objave 18.03.2024

DeepCool MYSTIQUE AIO hladnjaci s LCD ekranima

DeepCool MYSTIQUE AIO hladnjaci s LCD ekranima (1)

DeepCool je nedavno predstavio MYSTIQUE AIO hladnjake procesora računala. Izdvajaju se prilagodljivim 2,8-inčnim TFT LCD zaslonom od 640×480 piksela rezolucije na samom hladnjaku. Ovaj zaslon može prikazati personalizirane slike, animacije ili sve važne statistike sustava u stvarnom vremenu zahvaljujući DeepCool DeepCreative softveru.

DeepCool MYSTIQUE AIO hladnjaci dolaze u dvije veličine: 240 mm i 360 mm. Imaju visokoučinkovitu pumpu pete generacije (dizajna 3-faze, 6-utora i 4-polnog motora) koja radi na 3.400 okretaja u minuti dok održava tihi rad od samo 21 dB(A). Usmjerava tekućinu na redizajniranu rashladnu ploču s vrlo finim protočnim kanalima od 0,1 mm strateški postavljenim iznad CPU vrućih točaka osiguravajući da CPU ostane hladan i pri intenzivnim zadacima.

DeepCool MYSTIQUE AIO hladnjaci s LCD ekranima (2)

DeepCool LS520 SE recenzija

DeepCool AS500 Plus & AK500 recenzija

Recenzija – DeepCool hladnjaci za LGA1700

Brzi test – Deepcool i ID-Cooling hladnjaci

Ventilaciju će osigurati dva ili tri FT12 SE ventilatora od 120 mm izrađena od izdržljivog PBT materijala. Oni će raditi od 500 do 2.150 okretaja u minuti. Protok zraka bit će 72,45 CFM, dok će statički tlak 4,32 mmAq.

Instalacija, dostupnost i cijene

Hladnjaci MYSTIQUE osiguravaju proces instalacije bez muke s uključenim hardverom za montažu koji podržava LGA-1700/1200/115x i AMD AM5/4 platforme. Preporučene maloprodajne cijene su od 149,99 € i 179,99 € i proizvođač navodi pokrivenost petogodišnjim jamstvom.

Više... Vaš Komentar Top
Otkriveno je da Intel Lunar Lake ne podržava HyperThreading

Datum objave 18.03.2024

Otkriveno je da Intel Lunar Lake ne podržava HyperThreading

Intel Lunar Lake ne podržava HyperThreading (1)

Intel će lansirati Arrow Lake i Lunar Lake procesore ove godine, s istim procesom i arhitekturom. Arrow Lake arhitektura ima u fokusu visoke performanse koje se koriste na stolnim i prijenosnim računalima za igre i kreatore, dok Lunar Lake predstavlja platformu male snage za tanka i lagana prijenosna računala.

Međutim, prema nekoliko izvora na Internetu, ni Arrow Lake ni Lunar Lake nemaju značajku multithreading (omogućuje izdvojiti 20 do 50 posto više propusnosti po P-jezgri) ili HyperThreading u Intelovom žargonu. Ako ga prvi stvarno nema, to je time prilično iznenađenje. Ipak se radi o platformi visokih performansi.

Intel Lunar Lake ne podržava HyperThreading (2)

S druge strane, što se tiče Lunar Lake CPU-a, ipak ne treba brinuti o višejezgrenoj izvedbi. Prema najnovijim curenjima informacija, potrošnja energije je 17 W u usporedbi s potrošnjom energije Meteor Lake -U od 15 W, ali u testu CineBench 23/5.4.5, višejezgrene performanse mogu se poboljšati za gotovo 1,5 puta.

Procurili novi detalji budućih Intel generacija procesora

Intel priznaje da zaostaje za TSMC-om, ali….

Intel Lunar Lake ne podržava HyperThreading (3)

Meteor Lake-U ima do 2P+8E+2LPE 12 jezgri i 14 niti, dok Lunar Lake do 4P+4E 8 jezgri i 8 niti. Drugim riječima, napravljen je skok naprijed u višejezgrenim performansama s gotovo polovicom logičkih jezgri i malim povećanjem potrošnje energije.

Nadalje, očekuje se da će Lunar Lake-MX biti 8-jezgreni procesor s četiri P-jezgre temeljene na arhitekturi Lion Cove i četiri E-jezgre temeljene na Skymontu. Ima 12 MB L3 predmemorije, grafičku karticu od 8 Xe Core Arc (arhitektura Xe2-LPG), ugrađenu NPU jedinicu i integrirano pakiranjem od 16/32 GB LPDDR5X memorije.

Više... Vaš Komentar Top
NEW REVOLUTION D.F. 12 – najmanje ATX 3.1 napajanje na svijetu

Datum objave 18.03.2024

NEW REVOLUTION D.F. 12 - najmanje ATX 3.1 napajanje na svijetu

NEW REVOLUTION D.F. 12 – najmanje ATX 3.1 napajanje na svijetu (1)

Napajanje NEW REVOLUTION D.F. 12 tvrtke Enermax dolazi u kompaktnim dimenzijama od samo 150 (Š) x 86 (V) x 122 (D) milimetara. To ga čini 18 milimetara kraćim od prosječnog ATX napajanja, što značajno olakšava ugradnju u kućišta s ograničenim prostorom.

Poput mnogih drugih napajanja, REVOLUTION D.F. 12 koristi 100% japanske kondenzatore za maksimalnu pouzdanost. Osim toga, opremljen je 115-milimetarskim ventilatorom s dvostrukim kugličnim ležajem i ENERMAX-ovom patentiranom tehnologijom rotacije bez prašine. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, ventilator se može samočistiti ili ručno očistiti pomoću prekidača, osiguravajući optimalno hlađenje i dug životni vijek. Dodatno, pasivni način rada ispod 50 posto opterećenja potpuno zaustavlja ventilator, kombinirajući tišinu i snagu.

Enermax ističe da krivulja ventilatora napajanja REVOLUTION D.F. 12 nadmašuje 24 dBA, što znači da je iznimno tih u radu.

NEW REVOLUTION D.F. 12 – najmanje ATX 3.1 napajanje na svijetu (2)

DeepCool je pokazao modularno napajanje serije GamerStorm DQ-M

GIGABYTE već ima UD1000GM PCIE 5.0 napajanje za nadolazeće grafičke kartice

Ovo napajanje je dostupno u crnoj (750 W / 850 W) ili bijeloj boji (850 W) i isporučuje se s jednim 12V-2×6 GPU kabelom za napajanje modernih Nvidia grafičkih kartica velike snage od 600 W. Ovaj novi dizajn kabela sprječava probleme s pogrešnim postavljanjem 12V kabla.

Cijena REVOLUTION D.F. 12 počinje od 129,99 USD. Dostupnost u Europi predviđena je za travanj, a tvrtka Enermax nudi desetogodišnje jamstvo na proizvod.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 9 minuta

Dobra klima

Objavljeno prije 10 minuta

Pametni satovi

Objavljeno prije 22 minute

Samsung mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 22 minute

Automobili

Objavljeno prije 52 minute

A1 - ex B.net

Novosti

Huawei lokalno predstavio FreeBuds 6i

Huawei najavljuje lansiranje FreeBuds 6i, najnoviji dodatak svojoj i-seriji slušalica. Ove slušalice donose visoku kvalitetu zvuka, dugotrajnu bateriju i inteligentno aktivno poništavanje buke. S ovim značajkama, slušalice FreeBuds 6i preds... Pročitaj više

Otkriveni detalji o suradnji OpenAI-ja i Applea: Što kažu Microsoft i Google?

Mjesecima su se širile glasine o pregovorima između Applea i OpenAI-ja o integraciji značajki umjetne inteligencije u iOS 18. Pregovori su uspješno zaključeni, a osnovna verzija ChatGPT-a integrirana je u Siri i nove alate za pisanje. Prema... Pročitaj više

Pravni spor oko intelektualnog vlasništva između Qualcomma i Arm-a: ozbiljan problem

Novi pravni spor između Qualcomma i Arm-a predstavlja ozbiljan problem za obje tvrtke, a posebno za proizvođače prijenosnih računala. Spor se usredotočuje na tehnologiju korištenu u Qualcommovom najnovijem Snapdragon X procesoru. Startup Nu... Pročitaj više

Poznati detalji Adreno X1 grafike Snapdragon X serije

Qualcomm je napokon objavio više informacija o Adreno X1 GPU-u integriranom u seriju procesore Snapdragon X. Adreno X1 je prva generacija integriranih grafičkih kartica (naknadni proizvodi će se zvati Adreno X2, X3...) koje je Qualcomm diza... Pročitaj više

iOS 18: Poboljšano upravljanje baterijom i optimizirano punjenje

S rastućom upotrebom mobilnih telefona, upravljanje baterijom i proces punjenja postaju sve važniji za korisnike. U svom najnovijem iOS 18 sustavu, Apple je uveo niz poboljšanja za optimizaciju baterije. Nakon što iOS 18 bude dostupan, u Po... Pročitaj više

Sve novosti