Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val

Datum objave 15.12.2023 - Sanja Ledinek

Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val

Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val

Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val (1)

Intelova 14. generacija procesora donosi procesnu tehnologiju Intel 4, Meteor Lake Arc GPU, novu viziju 3D performanse hibridne arhitekture velikih (Redwood Cove) i malih (Crestmont) procesorskih jezgri, iGPU (Xe-LPG; TSMC N5), tehničke procese i veliki fokus na AI.

Općenito postoje samo dvije kategorije proizvoda: Meteor Lake-Ultra i Meteor Lake-H. Ako govorimo o parametrima i modelima, onda imamo 11 modela.

Intel Core Ultra

Serija Core Ultra procesora za prijenosna računala koja je lansirana ovaj put pruža do 16 jezgri (uključujući 6 setova P jezgri, 8 setova E jezgri i 2 seta E jezgri niske potrošnje u SoC pločici ) i do 22 izvršne niti. Radni takt može doseći do 5,1 GHz, opremljen je s 8 setova Xe jezgri i XeSS tehnologijom super-uzorkovanja, a kompatibilan je s Microsoft DirektX12 Ultimate za postizanje viših performansi obrade podataka i obrade slika.

Također integrira NPU komponente u CPU i GPU računalne performanse, čime se promoviraju veće računalne mogućnosti umjetne inteligencije na strani uređaja i implementacija usluge aplikacija umjetne inteligencije koristeći modele kao što su OpenVINO skup alata i ONNX. Ukupna izvedba procijenjena je na 34 TOPS-a, ali za sada jednostavno ne postoji mjesto gdje bi prosječan korisnik sve to mogao koristiti.

Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val (13)

Osim toga, novi procesor također podržava LPDDR5 memoriju do 64 GB ili konfiguraciju DDR5 memorije do 96 GB i Intel Wi-Fi 6E (Gig+) za bežično mrežno povezivanje ili neovisni Intel Wi-Fi 7 (5 Gig+ ) s brzinama prijenosa poput žične mreže.

Ostale tehničke specifikacije uključuju Intel Bluetooth 5.4, Bluetooth LE Audio, tehnologiju Auracast za podršku slušanja radija, dijeljenja zvuka ili više potpomognutih funkcija te može podržati propusnost prijenosa od 40 Gbps kroz specifikacije veze Thunderbolt 4.

Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val (7)

Intel Core i9-14900K

Intelov procesor RISC arhitekture

Bye bye Intel NUC!

Intel Core Ultra -H

Core Ultra H-serija uključivati će različite količine Xe jezgri, frekvenciju, podržavati DDR5-5600MHz do 96 GB ili 64 GB LPDDR5/x-7464MHz RAM. Vrijedno je spomenuti da će Intel Arc GPU biti dostupan samo na sustavima sa 16 GB RAM-a, s dvokanalnom konfiguracijom. Ako to nije ispunjeno ili ako proizvođač sustava upari Core Ultra CPU s neprikladnom konfiguracijom, može doći do uskog grla.

Performanse Intelove 14. generacije procesora

Govoreći o performansama, Intel kaže da su performanse CPU-a s više niti na novim Core Ultra čipovima 8 posto bolje. Ovo je kada se uspoređuje Core Ultra 7 165H s Core i7 -1370P 13. generacije u SPEC rate 2017. Performanse CPU-a s jednom niti su također povećane, 12 posto su brže od AMD-ovog parnjaka (Ryzen 7 7840U). Zanimljivo, čini se da je ovaj konkretni CPU (165H) zapravo malo sporiji od i7-1370P u smislu čisto jednonitnih performansi.

Više... Vaš Komentar Top
Epic Games vs Google rezultat 1:1

Datum objave 15.12.2023

Epic Games vs Google rezultat 1:1

Epic Games vs Google rezultat_0

Epic Games optužio je Google za kršenje tržišnog monopola i uspio je to dokazati na sudu, iako su mnogi mislili da će izgubiti kao i prije dvije godine. Devetočlana savezna porota zaključila je da su svi navodi u tužbi točni: Google je pretvorio trgovinu aplikacija Play Store i povezanu uslugu plaćanja u ilegalni monopol i bavi se antikonkurentskom praksom na tržištu.

Tijekom  sudskog procesa Googleovi odvjetnici i rukovoditelji u svoju obranu opetovano su tvrdili da se izravno natječu s Appleovim App Storeom, platformom za distribuciju aplikacija iOS ekosustava, koja je popularna i ima veći tržišni udio u SAD-u, što znači da je nemoguće stvoriti monopol na tržištu za Android ekosustav. No pokazalo se da se Android ekosustav jako razlikuje od ekosustava iOS-a.

Epic Games vs Google rezultat _1

Na sudu su otkrivani su jedan za drugim dokumenti s informacijama o tajnim ugovorima ili sporazumima između Googlea, proizvođača Android pametnih telefona i najvećih svjetskih programera mobilnih igara. Neki od tih sporazuma i ugovora su Project Hug, Project Banyan i Project Elektra. Za Project Hug (kasnije “legaliziran” pod imenom Google Games Velocity Program), Google je okupio najveće svjetske programere i izdavače mobilnih igara, a zatim im je obećao stotine milijuna dolara ako zadrže svoje igre u Trgovini Play. Na Googleovu igru pristale su 22 kompanije za igre, kao što su Activision, Tencent, Ubisoft, Blizzard, EA, NetEase, Nintendo, The Pokemon Company, Riot itd.

Projekt Banyan imao je ambiciju da Samsung Galaxy Store postane “lažna” opcija, stvarajući osjećaj da korisnici Androida imaju izbor, ali ne tako dobar kao Play Store na Galaxy uređajima. Također projekt Elektra bio je usmjeren na Googleovo preuzimanje dijela Epic Gamesa, kako bi uvjerio ovu tvrtku da promijeni svoje razmišljanje o Androidu, ali se pokazao neuspješnim.

Konačno,  bez obzira na odgovor i mišljenje porote,  ishod suđenja s Googleom još nije sumiran. Ovisit će o volji suca Jamesa Donata, koji će svoju odluku donijeti u drugom tjednu siječnja kao prvostupanjsku presudu. Kako je postalo poznato, Epic Games izričito ne traži novčanu odštetu. Samo žele da sud objasni Googleu da svaki programer ima potpunu slobodu implementirati vlastite trgovine aplikacija i sustave plaćanja na Androidu.

Epic Games vs Google rezultat_2

Nema sumnje, bez obzira koje mjere sudac donese kao mjeru kazne slučaj ide dalje i na više sudske instance, možda čak i na Vrhovni sud SAD-a.
Google je najavio da će uložiti žalbu i namjeravamo osporiti odluku, naglašavajući da platforma Android ostaje otvorena, a istovremeno stvara ogroman tržišni ekosustav kroz Google Play Store i održava konkurentnu ravnotežu s Appleom.

Za kraj podsjetimo, prije tri godine nakon što je uklonio Fortnite iz svoje trgovine aplikacijama, Google je tužio Epic Games zbog kršenja ugovora o distribuciji aplikacija na Google Play Storeu., Razlog je što Fortnite verzija na Androidu imala je dodatne vanjske opcije plaćanja kako bi se izbjeglo dijeljenje prihoda s Googleom. Sud je godimu dana kasnije donio presudu u korist Googlea, a Epic Games mora im platiti gotovo 400 tisuća USD zbog kršenja ugovora. Eto, za sada imamo  neriješeni rezultat Epic Games vs Google – 1:1-

Više... Vaš Komentar Top
6 razloga zašto mnogi žele Android mobitele umjesto iPhonea

Datum objave 15.12.2023

6 razloga zašto mnogi žele Android mobitele umjesto iPhonea

6 razloga zašto mnogi žele Android mobitele umjesto iPhonea (1)_prilagodbe zaslona

Otkako je Apple predstavio prvi iPhone i HTC Dream s Googleovim Androidom godinu dana kasnije, ova dva mobilna operativna sustava stvorila su žestoku konkurenciju i usput istisnula suparnike. Općenito, Appleov operativni sustav iOS odlikuju dosljednost i stabilnost u kombinaciji vrhunskog ekosustava, ali Android također ima svoju snagu da privuče kupce. Evo, šest glavnih razloga zašto mnogi preferiraju Android operativni sustav u odnosu na iOS i iPhone.

Više modela uređaja i cijena

Android ima znatno više opcija za odabir uređaja na tržištu, uključujući robne marke, cjenovne kategorije, pa čak i sklopive telefone, što znači da svatko može odabrati uređaj koji doista odgovara njihovim jedinstvenim potrebama. S druge strane, Apple svake godine nudi samo nekoliko opcija iPhone. Ako želite najnoviji, možete kupiti jedan iz iPhone 15 serije. Ali to je samo jedna linija proizvoda, iako izvrsnih uređaja.

Multitasking (višezadaćnost)

iOS ima značajke multitaskinga, ali Android omogućuje korisnicima da podignu stvari na višu razinu. Nema problema gledati u više aplikacija odjednom u načinima podijeljenog zaslona i/ili plutajućih prozora, a proizvođači poput Samsunga idu korak dalje sa značajkama. Jedna od njih je Samsung DeX, koji pretvara Android u okruženje slično Windowsu, optimizirano za miša i tipkovnicu kada je uređaj priključen na vanjski zaslon.

iPhoneu nedostaje dio tih mogućnost prikaza više aplikacija odjednom. Nije da nedostaje snaga da podrži intenzivan multitasking, naprotiv, Appleovi čipovi su su najsnažniji aplikativni procesori na tržištu, ali činjenica je da iOS ne podržava multitasking, poput Androida.

Prilagodba početnih zaslona

Dugo vremena početni zaslon iPhonea nisu se mogli personalizirati kako bi neki korisnici željeli, a sada u novijim verzijama iOS-a, Apple je dodao više mogućnosti prilagodbe uključujući widgete. Međutim, korisnici Androida i dalje uživaju u znatno proširenim mogućnostima prilagodbe početnog zaslona. Mogu postavljati aplikacija gdje god žele na zaslonu, sve više ima interaktivnih widgeta koji se mogu beskrajno prilagođavati, pa čak koristiti vlastito izrađene prilagođene widgete koji će u potpunosti zamijeniti ikone aplikacija. Naravno, za to trebat će malo truda i vremena.

Uz sve navedeno postoji i dobra ponuda alternativnih pokretača, od popularnog Nova Launchera do drugih opcija.

Zašto Sony LYTIA senzori mijenjaju igru i toliko su traženi?

Zašto profesionalni digitalni fotoaparati ne napreduju tako brzo kao kamere pametnih telefona

Zašto Android telefonima više nije potreban “ROOT”?

6 razloga zašto mnogi žele Android mobitele umjesto iPhonea (2)

Fleksibilnost upravljanja datotekama

Za upravljati datotekama i datotečnim sustavom Android pametnog telefona uz pomoć računala, potrebno je samo povezati uređaje određenim USB kabelom. Može se čak uključiti USB pogon ili SSD u USB-C priključak Android uređaja i koristiti kao na računalu. S druge strane kod iPhonea osjetan je taj nedostatak plug-and-play sposobnosti, kao kompromis koji nudi dodatne sigurnosne prednosti.

Instaliranje aplikacija trećih strana (alternativnih trgovina)

Jedna velika prednost koja drži korisnike lojalnim Androidu je mogućnost instaliranja aplikacija iz drugih izvora osim službene trgovine Google Play. Koliko je takvo preuzimanje aplikacija koje se ne mogu pronaći u Trgovini Play sklizak sigurnosni teren, posebna je priča, ali postoji ipak ta sloboda.

Na Appleovoj strani ne postoji regularni način za instaliranje aplikacija izvan App Storea. Navode nama prilično razumljiv razlog: instaliranje aplikacije iz neprovjerenih izvora predstavlja sigurnosni rizik. Međutim, stvari bi se uskoro mogle promijeniti, budući da je Appleov zatvoreni ekosustav postao meta tužbi, a Europska unija, koja ih je nedavno prisilila da uključi USB-C u iPhone 15, također je uputila zahtjev da kompanija dopusti instalaciju aplikacija izvan App Storea. Ove promijene mogu se očekivati već 2024. godine.

Virtualni asistent

Apple je prvi put najavio svog ugrađenog glasovnog asistenta na iPhone 4S, ali kako se približava 2024., ima lošije iskustvo u usporedbi s Google Asistentom. To potvrđuje poznati recenzent Marques Brownlee, koji svake godine napravi video usporedbu mobilnih glasovnih asistenata, računajući vrijeme potrebno za obavljanje zadataka i njihovu točnost. Google Asistent može promijeniti više postavki uređaja i bolje razumjeti kontekstualne naredbe i upravljati s više naredbi odjednom. Osim toga, širi se izvan Androida, s povezanim Nest zvučnicima, TV uređajima itd. Nimalo manje bitno je da u bliskoj budućnosti, Google dodaje svoj AI chatbot Bard u pomoćnika kako bi ga učinio još učinkovitijim i privlačnijim za korištenje.

Na kraju još dodajemo da za one koji redovito koriste mnoge Googleove usluge, Android je puno atraktivniji operativni sustav od iOS-a. Naravno, korisnici iPhonea mogu koristiti mnoge Google proizvode. Većina ih je dostupna u App Storeu, ali na iPhoneu, oni rade više odvojeno jedan od drugog umjesto da su povezani kroz sam operativni sustav, što ograničava ponekad funkcionalnost.

Više... Vaš Komentar Top
Realme GT5 Pro – kralj omjera kvalitete i cijene

Datum objave 15.12.2023

Realme GT5 Pro - kralj omjera kvalitete i cijene

Realme GT5 Pro - kralj omjera kvalitete i cijene (1)

Realme GT5 Pro pridružuje se OnePlus 12 modelu, koji će se u bliskoj budućnosti naći na policama EU trgovina.

Realme GT5 Pro dolazi u tri verzije boja: Red Rock, Haoyue i Starry Night. Stražnja strana prve dvije kombinacije boja izrađena je od nano-kože otporne na habanje. Starry Night koristi Flash AG staklo. Okvir je supertvrdi aluminij, koji poboljšava otpornost na pad za 40 posto i nadmašuje leguru titana u čvrstoći.

Zaslon

Proizvodnju 6,78-inčnog OLED zaslona rezolucije 2.780 × 1.264 piksela, potpisuje tvrtka BOE. Usvaja novu generaciju 8T LTPO tehnologije, podržavajući 0,5 Hz -144 Hz inteligentnu brzinu osvježavanja, trenutnog dodira 2.160 Hz, i Pro-XDR high dinamički prikaz te reprodukciju Dolby Vision videa.

Ima najveću vršnu svjetlinu 4500 cd/m², ručnu svjetlinu do 1.000 cd/m² i globalnu do 1.600 cd/m². U isto vrijeme podržava visokofrekventno PWM zatamnjenje od 2.160 Hz

Posebnost je da ovaj zaslon je ravan, ali izgledom daje osjećaj zakrivljenosti. Širina donjeg okvira (brade) je samo 1,94 milimetara. Vrijedno je spomenuti još “kontrolu AI gestama” kojom omogućuje otključavanje zaslona samo dlanom, kao što je to davno učinio Samsung Galaxy S5. Prema proizvođaču, model je treniran kroz više od 10.000 modela i postiže brzinu jednako kao otključavanje prepoznavanjem lica.

Kamere

Glavna kamera je Sonyjevog LYT-808 senzor od 50 MP veličine 1/1,4-inča s optičkom stabilizacijom. Dodatna je 8 MP ultraširokokutna makro (Sony IMX355), dok je treća kamera periskopska s 50 MP Sony IMX890 senzorom, 3X optičkim zoomom, 6X Lossless zoomom i telefoto krupnim planom.

Realme GT5 Pro - kralj omjera kvalitete i cijene (6)

Kamere podržavaju AI semantičku percepciju i izračun svjetla i sjene za sveobuhvatno poboljšanje foto efekata, HDR ultra-visoke rezolucije bez kašnjenja, ProLight super noćnu scenu, obradu RAW domene bez gubitaka i vraćanje noćne boje. Osim toga, na popisu su Dolby Vision HDR snimanje u telefoto i glavnoj kameri, do 4K formata. Realme je također udružio snage s Qualcommom i ArcSoftom kako bi proveli dubinsko otklanjanje pogrešaka u tri glavna aspekta optičkog hardvera, snage čipa i algoritama za obradu fotografija.

Prednja kamera je 32 MP Sony IMX615 senzora.

Realme GT5 – transparentni elementi, 24 GB RAM-a, pozadinsko osvjetljenje, 240 W punjenje

Realme GT2 recenzija

Snapdragon 8 Gen 3

Hardverska osnova je treća generacija Snapdragon 8 mobilne platforme s 12GB / 16GB LPDDR5X RAM-a i 256 GB / 512 GB i 1TB interne UFS 4.0. memorije. Za hlađenje brine 3VC Iceberg sustav s područjem hlađenja od čak 12. 000 mm².

Kako bi korisnicima omogućio vrhunsko iskustvo igranja, ima mehanizam za praćenje svjetla za e-sportove, podržava 2.160 Hz e-sports touch engine, način rada s dijafragmom na dodir, način snimanja, full-band e-sports antensku matricu itd. Gameri će posebno cijeniti Geek Performance Panel 2.0, koji podržava prilagođenu modulaciju frekvencije CPU-a omogućujući bolje efekte prikaza uz nižu potrošnju energije.

Također je opremljen funkcijama kao što su univerzalni infracrveni daljinski upravljač, poboljšani NFC sa sveobuhvatnim očitavanjem, linearni motor X-osi, dvostruke zvučnike Dolby Atmos, IP64 otpornost na prašinu i vodootpornost, itd.

Baterija od 5.400 mAh podržava punjenje do 100 W žično i 50 W bežično.
Što se tiče sustava, opremljen je realme UI 5.0, koji pruža 4 godine održavanja ažuriranja i 3 glavna ažuriranja verzije Androida.

Cijene u Kini

Realme GT 5 Pro s kapacitetom 12 GB+ 256 GB memorije ima cijenu 3399 juana ili približno 443,24 eura, a najjača verzija 16 GB+ 1TB košta 4299 juana ili približno 560 eura.

Više... Vaš Komentar Top
Acer u Dubaiu predstavio nove linije proizvoda i stavio naglasak na ekološku održivost

Datum objave 13.12.2023

Acer u Dubaiu predstavio nove linije proizvoda i stavio naglasak na ekološku održivost

Acer at COP28

Acer je danas najavio proširenje svog portfelja proizvoda i poslovanja u Europi, Bliskom istoku i Africi, s nizom novih ekološki prihvatljivih rješenja za pohranu energije na solarni pogon. Sve veća potražnja za održivom energijom dovela je do sve veće popularnosti mobilnih elektrana. Ovi prijenosni sustavi na solarni pogon nude višestruke prednosti, osiguravajući rezervno napajanje u područjima sklonim olujama, dodatnu proizvodnju energije u pokretu i pristup dovoljnoj količini pohranjene energije za napajanje kućanstva do 24 sata u slučaju nestanka struje.

Acer 3000w Mobile Power Storage-2

Novi asortiman mobilnih elektrana dolazi u modelima od 600 W, 1800 W i 3000 W, zajedno s izborom sklopivih solarnih panela od 100 W, 200 W i 400 W, koji podržavaju sve veću potrebu za varijabilnom, obnovljivom energijom. Kao 100% čisti izvor energije, elektrane sa solarnim panelima idealne su za život u zatvorenom, otvorenom ili izvan mreže. Ovi sustavi na solarni pogon idealni su za bezbrojne scenarije kao što su kampiranje, nestanci struje, vanjski ured, kućni hitni slučajevi, zabava u pokretu, bežično punjenje medicinske opreme, napajanje akvarija u slučaju nestanka struje i podrška aktivnostima na otvorenom.

Svaka od tri elektrane u novom asortimanu dolazi s dvosmjernom topologijom koja podržava brzo punjenje, neprekinutim napajanjem (UPS), prebacivanjem na rezervno napajanje unutar 14 ms, nosačima od aluminijske legure s jačim strukturnim dizajnom i inteligentnim zračnim hlađenjem sustav. Svaki od njih ima automatsko otkrivanje ulazne frekvencije, izlaznu frekvenciju izmjenične struje od 50 Hz ili 60 Hz i više vrsta ulaznih priključaka za punjenje preko solarnih panela, zidnog ili auto punjača. Ugrađeni inteligentni sustav upravljanja baterijom pruža zaštitu od prenapona, pregrijavanja i kratkih spojeva.

Acer Solar 400

Tri prijenosna i sklopiva solarna panela velike snage u novom asortimanu tvrtke Acer učinkovit su način za hvatanje sunčeve energije za punjenje uređaja i uređaja kod kuće i u pokretu, osobito korisno kada postoji ograničen pristup drugom izvoru energije . Svaki model u novom asortimanu ima IP67 vodootpornost i dolazi s podesivim postoljem. Izrađene od visokoučinkovitog monokristalnog silicija, sklopivi paneli nude stopu konverzije do 23%, proizvodeći više energije po kvadratnom metru i osiguravajući da su prostorno učinkoviti.

Acer Aspire Vero

Podijelili su i informacije o svojoj posvećenosti ugljičnoj neutralnosti za liniju prijenosnih računala Aspire Vero, počevši od novog Aspire Vero 16 (AV16-51P). Slijedeći međunarodne standarde za izračun ugljičnog otiska i ugljičnu neutralnost, poduzimaju se radnje u svakoj fazi životnog ciklusa uređaja kako bi se njegov ugljični otisak smanjio na najmanju moguću mjeru, a zatim će se primjenjivati visokokvalitetni ugljični krediti za postizanje ugljične neutralnosti.

Acer je predstavio svoju viziju “Conscious Technology” za tehnologiju dizajniranu i napravljenu s obzirom na budućnost. Također je podijelio svoje stalne napore u borbi protiv klimatskih promjena, dok su izlog dvaju novih rješenja za pohranu energije i klimatska izložba koja prikazuje tehnologiju i koncepte proizvoda bili otvoreni za javnost. Acer se pridružio inicijativi RE100 i obvezao se na izvor 100% obnovljive električne energije do 2035. Također se obvezao postići nultu neto emisiju do 2050.

Kao jedna od vodećih svjetskih ICT kompanija, Acer nastoji pojačati pozitivne utjecaje na okoliš kroz ujedinjene akcije; 60% njegovih ključnih dobavljača obvezalo se na RE100 ili je postavilo znanstveno utemeljene ciljeve smanjenja ugljika (SBT). Acer je postavio cilj koristiti 20-30% reciklirane plastike nakon upotrebe u svojim računalima i monitorima do 2025. godine, za što je 2022. postignuto korištenje od 17%.

Više... Vaš Komentar Top
Technics predstavlja inovativno SU-GX70 pojačalo s podrškom za streaming i nadograđeni SL-1500C gramofon u novoj završnoj obradi za 2023.

Datum objave 12.12.2023

Technics predstavlja inovativno SU-GX70 pojačalo s podrškom za streaming i nadograđeni SL-1500C gramofon u novoj završnoj obradi za 2023.

Network_Audio_Amplifier_SU_GX70_S_02

Poznati hi-fi brend Technics predstavio je svoje najnovije inovacije u kućnom zvuku, pokazujući svoju stalnu predanost isporuci pionirskih novih proizvoda ljubiteljima glazbe širom svijeta.

Novi SU-GX70 proširit će portfelj Technics Grand Class s pojačalom s podrškom za streaming visokih specifikacija, kombinirajući zvučne gene hvaljene kolekcije komponenti s obiljem mogućnosti povezivanja, uključujući HDMI ARC po prvi put.

Osim toga, osvježeni SL-1500C-W gramofon s pogonom Direct Drive ukrašen je novom elegantnom bijelom završnom obradom. Razvijen na zahtjev ljubitelja vinila koji čeznu za dizajnu orijentiranom, svježom estetikom svog gramofona, novi dizajn udahnjuje novi život klasičnoj hi-fi ikoni.

SU-GX70: Središte za moderno kućno audio iskustvo

Network_Audio_Amplifier_SU_GX70_B_01

Novo SU-GX70 pojačalo s podrškom za streaming otvara novo poglavlje za Technics, budući da je prvi Technics proizvod koji ima HDMI ARC priključak od revitalizacije brenda 2014. godine.

Dizajnirano da pruži pouzdano oštrog, jasnog i blistavog zvuka, novo pojačalo oslanja se na Panasonicovu sveobuhvatnu stručnost u obradi video signala i Technicsovu vlastitu potpuno digitalnu tehnologiju pojačanja kako bi se osigurala reprodukcija bez šuma i izobličenja.

Novo dvostruko napajanje znači da SU-GX70 isporučuje visok omjer signala i šuma za izvanredno detaljan zvuk, dok tehnologija Clean Power Clock Generator preuzeta iz komponenata Reference Class tvrtke Technics omogućuje visokopreciznu digitalnu obradu signala za vrhunsku preciznost zvuka.

Za istinski fleksibilan doživljaj slušanja glazbe SU-GX70 dizajniran je oko platforme Chromecast za Spotify, TIDAL, Deezer, Qobuz i Amazon Music HD* integraciju, s podrškom za MQA audio streaming visoke rezolucije za zadivljujuću točnost. Wi-Fi, AirPlay 2 i Bluetooth povezivost omogućuju besprijekornu bežičnu mrežnu komunikaciju, dok podrška za FM, DAB+ i internetski radio znači da možete bez problema slušati svoje omiljene emisije.

Network_Audio_Amplifier_SU_GX70_S_01

Mogućnosti fizičkog povezivanja uključuju dva linijska ulaza, tri digitalna ulaza, USB-A i USB-B. I – kao što se može očekivati od tvrtke koja je na čelu performansi gramofona – visokokvalitetni niskošumni phono EQ koji vam omogućuje spajanje gramofona s pokretnim magnetom za sublimnu audiofilsku izvedbu sa svom autentičnom toplinom vinila.

Napravljen da lijepo izgleda u svakom domu, SU-GX70 dolazi u elegantnom, minimalističkom dizajnu u srebrnoj i crnoj boji. Dostupan je kod ovlaštenih prodavača Technicsa.

SL-1500C-W: Luksuzna izvedba nagrađivanog gramofona

Direct_Drive_Turntable_System_SL_1500CW_01

Drugo predstavljanje koje je danas najavio Technics je nova verzija uspješnog i vrlo hvaljenog SL-1500C gramofonskog sustava s izravnim pogonom. Uz standardnu srebrnu i crnu, ovaj potpuno opremljen sustav gramofona sada će biti dostupan u luksuznoj mat bijeloj boji.

Iz našeg iskustva s izdavanjem, modela ograničenih serija, vidjeli smo veliku potražnju za dodatnim verzijama u boji našeg dizajna, posebno za gramofone. Mnogi klijenti traže elegantne alternative boja koje odražavaju minimalistički jezik dizajna modernih suvremenih interijera”, kaže Frank Balzuweit, viši voditelj proizvoda u tvrtki Technics Europe.

Balzuweit dodaje “Novi čisti bijeli ton naglašava čistu i jednostavnu estetiku SL-1500C, koristeći samo najnužnije operativne elemente potrebne na gramofonu“.

Unatoč svojoj minimalističkoj konstrukciji, SL-1500C nudi izvanrednu funkcionalnost, upotrebljivost i obilje značajki za ljubitelje vinila.

Za jednostavno postavljanje, visokokvalitetni Ortofon 2M Red MM prijemni uložak dolazi unaprijed montiran na školjku glave, koji se samo treba pričvrstiti na ručicu pomoću jednostavne bajunet brave. U međuvremenu, automatsko podizanje ručice sprječava nepotrebno trošenje olovke i vinila na kraju sviranja ploče, osiguravajući da vaše dragocjene LP ploče ostanu u besprijekornom stanju.

Direct_Drive_Turntable_System_SL_1500CW_02

Za maksimalnu fleksibilnost povezivanja, SL-1500C opremljen je konvencionalnim gramofonskim izlazom s integriranim fono ekvilajzerom, tako da se može spojiti na druge audio komponente bez potrebe za namjenskim zasebnim gramofonskim pojačalom.

Osnovni tehnički geni SL-1500C-W predstavljaju izvrsnu reputaciju tvrtke Technics kao proizvođača vrhunskih audio gramofona. Motor s izravnim pogonom bez željezne jezgre, u kombinaciji sa sofisticiranom kontrolom motora osigurava vrhunsku stabilnost rotacije za klasični, glatki zvuk vinila.

Dvoslojna ploča sa čvrstim dvoslojnim kućištem temeljenim na aluminijskom tlačnom lijevanju i visokoosjetljiva aluminijska ručica u obliku slova S osiguravaju visoko prigušivanje vibracija i precizan proces praćenja za vrhunsko uživanje u analognoj glazbi.

Nova bijela verzija SL-1500C dostupna je kod ovlaštenih prodavača Technicsa.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
ASUS ROG i EKWB na GAMESCONU 2023 postavili standard za sljedeću godinu

Datum objave 12.12.2023

ASUS ROG i EKWB na GAMESCONU 2023 postavili standard za sljedeću godinu

Buran vikend na Beogradskom sajmu je iza svih sudionika. U razdoblju od 8. do 10. prosinca ove godine održan je GAMESCON, najveći i najpopularniji festival gaminga i pop kulture u susjednoj Srbiji. ASUS je ove godine imao što pokazati s EKWB-om, najvećim proizvođačem vodenih hlađenja na svijetu.

Najveći štand s preko 20 aktivacija, od kojih izdvajaju SIM Racing corner, baziran na Fanatec setu volana, DD baze i pedala, kao i Next Level SIM racing cockpit, izazvao je najviše pažnje. ROG PG49WCD bio je zadužen za “pogled iz kokpita automobila”, dok je cijeli sustav gurao preko računala baziranog na crnom ROG GR701 Hyperion kućištu, EKWB prilagođenom vodenom hlađenju, Intel Core i9-14900K procesoru, ROG Maximus Z790 Extreme matičnoj ploči, ROG RTX 4090 grafičkoj kartici, ASUS ROG Thor 1200 Platinum II napajanji, te 32GB DDR5 memorije.

Beast gaming room na ASUS ROG štandu nije imao slobodnu stolicu niti jednu minutu. Gosti su se razigrali, a iz aviona se moglo vidjeti da je program dobro organiziran. Mortal Kombat se igrao 1v1, što je i logično, dok je sve pokretao Green Prime PC mod kojeg potpisuje SS Mods. Za upravljanje likovima iz spomenute igre korišteni su ROG Raikiri gaming kontroleri kao posljednja riječ tehnologije u svijetu kontrolera tog segmenta. Ipak, možda najveće zvijezde ove aktivacije bile su dvije ROG Destrier stolice, t.j. jedine ergonomske stolice gamerskog pedigrea koje mogu stati uz bok najboljim proizvođačima ergonomskih stolica na svijetu.

U dijelu s ROG + EKWB računalima, uz program koji je trajao sva tri dana, posjetitelji su imali priliku vidjeti i naučiti mnogo o svijetu vodenog hlađenja visokih performansi i estetike koja niti jednog posjetitelja nije mogla ostaviti ravnodušnim. U svakom slučaju, ima toga za još puno za napisati, ali bolje je da pogledate video materijal koji je ujedno i sažetak svega što se dogodilo. Uživajte!

Više... Vaš Komentar Top
Porsche Design ponovno surađuje s AGON by AOC

Datum objave 12.12.2023

Porsche Design ponovno surađuje s AGON by AOC

AGON BY AOC_PD49

Porsche Design ponovno surađuje s AGON by AOC, kako bi predstavili Porsche Design | AOC AGON PRO PD49 zakrivljeni gaming monitor – kombinaciju nagrađivanog dizajna i tehnološke moći te naglašen stil i performanse. Okrunjen “iF Design Award 2023” i “Red Dot Award: Product Design 2023” nagradama te pokretan suvremenim QD-OLED panelom veličine 49“ i omjerom slike 32:9, PD49 pruža performanse na razini esporta za visokokvalitetno natjecanje: brzina osvježavanja od 240 Hz i vrijeme odziva GtG od 0,03 ms.

Dizajnerski pristup PD49 odražava kompleksne detalje sportskog automobila Porsche. Postolje od pjeskarenog aluminija PD49, koje podsjeća na upravljač i žbice kotača sportskog automobila, učvršćuje monitor s osjećajem veličine. Stražnji dio monitora inspiriran je rešetkom hladnjaka Porschea 911. Od jedinstvenog dizajna zaslona na zaslonu do uvjerljivog logotipa za podizanje, svaki detalj naglašava eleganciju. Dinamični i prilagodljivi RGB Light FX elementi ukrašavaju stražnji i prednji logotip.

Porsche Design AGON PRO PD49 sada je dostupan u Porsche Design trgovinama i specijaliziranim trgovcima, kao i online na porsche-design.com i u odabranim online trgovinama po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.190 €.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua predstavila NF-A4x10 24V PWM 40mm ventilator

Datum objave 12.12.2023

Noctua predstavila NF-A4x10 24V PWM 40mm ventilator

nf_a4x10_24v_pwm_launch_web

Noctua je danas predstavila dugo očekivanu 24V verziju svog nagrađivanog NF-A4x10 40 mm ventilatora. Donoseći poznatu tihu izvedbu hlađenja NF-A4x10 u 24V prostor, ventilator je idealan za 3D pisače koji se temelje na 24V, kao i za razne druge 24V aplikacije. Podržava kontrolu brzine putem PWM-a i nadopunjeno uključenim OmniJoin setom adaptera, NA-AC9 adapterskim kabelom za popularne 3D pisače (npr. Creality Ender 3 & CR-10, Anycubic Mega), adapterom niske razine buke i 6-godišnjim jamstvom proizvođača, NF-A4x10 24V PWM pametan je izbor.

S pretvaračem napona NA-VC1 koji smo objavili ovog lipnja, sada imamo elegantno i fleksibilno rješenje za rad bilo kojeg od naših 12V ventilatora u 24V okruženjima“, kaže Roland Mossig (CEO tvrtke Noctua). Međutim, vidimo toliku potražnju za 40 mm ventilatorima koji se temelje na 24 V i od zajednice 3D ispisa i od industrijskih klijenata da također želimo ponuditi naš popularni NF-A4x10 u izvornoj 24 V verziji.

Više... Vaš Komentar Top
Gotovo 87% stanovnika Hrvatske koristi pametni sat radi vrhunskih tehnoloških rješenja

Datum objave 12.12.2023

Gotovo 87% stanovnika Hrvatske koristi pametni sat radi vrhunskih tehnoloških rješenja

Huawei-WATCH GT 4_PP (2)

Istraživanje provedeno na 52% muškaraca i 48% žena pokazuje da gotovo 87% ispitanika koristi pametni sat za praćenje fitnessa i zdravlja te smatraju kako im pametni sat pomaže u održavanju zdravog načina života, a 72.5% ih nosi kao modni dodatak.

Čak 83.3% ispitanika nosi pametni sat radi praćenja aktivnosti, dok ga 66.7% koristi za praćenje zdravlja. Njih 54.9% koristi ga kako bi primali obavijesti sa svog pametnog telefona, dok 19.6% ispitanika oduševljeno je mogućnošću obavljanja poziva putem svog pametnog sata pa ga upravo iz tog razloga i nose. Zahvaljujući novoj TruSeen™ 5.5+ tehnologiji, HUAWEI WATCH GT 4 donosi poboljšanu točnost mjerenja zdravstvenih metrika pokretanu umjetnom inteligencijom, potičući svakog korisnika na bolju brigu o svom zdravlju.

Gotovo polovica ispitanika uopće ne skida sat sa svog zapešća, dok njih 25% to čini samo prije spavanja. Ukupno 12% nosi ga samo za vrijeme vježbanja ili izlaska, odlaska na posao i slično, a tek nešto manje od 9% ispitanika uopće ne nosi pametni sat.

Od svih ispitanika, njih 63.7% je vrlo zadovoljno životnim vijekom baterije njihovog trenutnog uređaja. Nešto manje od 20% smatra da bi baterija mogla i malo dulje trajati, a 16.7% je apsolutno nezadovoljno. Shodno tomu, gotovo 80% ispitanika smatra da bi baterija pametnog sata trebala trajati minimalno 7 dana. HUAWEI WATCH GT 4 model od 41mm pruža 7-dnevno trajanje baterije, dok verzija od 46mm korisnicima pruža maksimalno trajanje baterije do 14 dana.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Koje napajanje kupiti te preporuka kvalitetnih napajanja dostupnih u HR (1.post)

Objavljeno prije 2 minute

Youtube premium

Objavljeno prije 15 minuta

Koji 27" monitor?

Objavljeno prije 20 minuta

A1 - ex B.net

Objavljeno prije 21 minuta

Nema interneta, kompjuteri usporeni - trebam objašnjenje

Novosti

Opasno se zahuktava zabrana korištenja telefona i društvenih mreža djeci mlađoj od 16 godina u Velikoj Britaniji

Unatoč donošenju Zakona o sigurnosti na internetu u listopadu prošle godine, koji zahtijeva od društvenih mreža da zaštite djecu od štetnog sadržaja pod prijetnjom kazni od 10% globalnog prometa, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva razmatra još s... Pročitaj više

Kupnja rabljenog Android mobitela: savjeti i trikovi za pametne kupce

U svijetu gdje se najnoviji modeli mobitela mijenjaju brže od modnih sezonskih trendova, a njihove cijene postaju astronomske za većinu potrošača, mnogi se okreću tržištu rabljenih uređaja. No, kupnja rabljenog mobitela može biti poput kupo... Pročitaj više

Emulator Game Boya nestao samo nekoliko dana nakon odobrenja

Apple je odobrio emulator iGBA koji je korisnicima iPhonea omogućavao igranje Game Boy naslova, uključujući popularne igre iz franšize Pokémon i Legend of Zelda, preuzimanjem besplatnih ROM-ova s weba. Brzo se popeo na vrh ljestvice popular... Pročitaj više

Koje su se AMD B650 matične ploče pokazale najbolje, a koje razočarale?

Planirate li kupiti ili sami sastaviti novo računalo? Ako je odgovor potvrdan, obratite pažnju na rezultate testiranja koje je proveo Hardware Unboxed za popularne ulazne AMD B650 matične ploče namijenjene novijem rasponu AMD Ryzen procesor... Pročitaj više

TUXEDO Sirius 16 Gen 2: Linux gaming laptop s Ryzen 7 8845HS

Bavarska tvrtka TUXEDO Computers predstavila je svoj najnoviji Linux gaming laptop, TUXEDO Sirius 16 Gen 2. Dolazi u aluminijskom kućištu s 16,1-inčnim IPS zaslonom (bez odsjaja) rezolucije 2.560 x 1.440 piksela, frekvencije osvježavanja 16... Pročitaj više

Sve novosti