Microsoft AI otvara novo središte u Londonu

Datum objave 09.04.2024 - Sanja Ledinek

Microsoft AI otvara novo središte u Londonu

Microsoft AI otvara novo središte u Londonu

Microsoft AI otvara novo središte u Londonu

Microsoft je najavio novo londonsko središte za svoj odjel za umjetnu inteligenciju namijenjenu potrošačima. Centar će voditi Jordan Hoffmann, znanstvenik i inženjer koji je nedavno došao u kompaniju iz visokoprofilnog AI startupa Inflection AI. U radu će surađivati s Mustafom Suleymanom, suosnivačem Deepminda i sada zaposlenikom Microsofta.

Microsoft planira “u narednim tjednima i mjesecima” objavljivati nove oglase za posao tražeći talente koji će razviti nove jezične modele, povezanu infrastrukturu i alate. Ova najava se podudara s još jednom nedavnom najavom Microsofta u suradnji s vladom Velike Britanije i obećanjem da će u sljedeće tri godine uložiti 2,5 milijardi funti u Veliku Britaniju, uključujući proširenje pokrivenosti podatkovnih centara i obuku “više od milijun ljudi” za gospodarstvo umjetne inteligencije.

Microsoft Office 365 Copilot AI s GPT-4 pomaže korisnicima – ne zamjenjuje ih! Svi detalji.

Microsoft donosi funkciju “smanjenja šuma” koja podržava AI za Skype

Microsoft će integrirati funkcije Azure AI u foto-senzore Sony IMX500

Velika Britanija smatra se jednom od zemalja s najviše ulaganja u istraživanje i razvoj umjetne inteligencije na svijetu, iza SAD-a i Kine, a Googleova tvrtka DeepMind također ima sjedište u glavnom gradu Velike Britanije, pa bismo mogli vidjeti veliki potezanje talenata između dva favorita u borbi za dominacijom.

Više... Vaš Komentar Top
Nova generacija Smart Swim 2 HUD naočala za plivanje

Datum objave 09.04.2024

Nova generacija Smart Swim 2 HUD naočala za plivanje

Nova generacija HUD naočala za plivanje (1)

Još davne 2019. godine uvedena je prva generacija integriranih HUD naočala za plivanje, koja su prikazivala relevantne pokazatelje uspješnosti u stvarnom vremenu, izravno na lećama. Druga generacija proizvoda optimizirala je neke funkcije i dijelove, uključujući poboljšanu udobnost nošenja i smanjenje volumena za 15 posto.

Najnoviji model Smart Swim 2 opremljen je senzorima (akcelerometar, žiroskop, magnetometar i barometer) koji otkrivaju i prate svaki pokret plivanja. Koristeći te podatke, izračunavaju se brzina/tempo, broj udaraca, vrijeme, potrošene kalorije itd. Tu je i optički senzor brzine otkucaja srca (smješten pored sljepoočnice korisnika). Ako je uparen s drugim uređajima, kao što su Garmin sportski sat ili Apple Watch, udaljenost praćenja i prosječni tempo mogu se integrirati izravno u elektroniku naočala.

Nova generacija HUD naočala za plivanje (2)

Još jedan novi dodatak je SwimStraight. Ova značajka je digitalni kompas namijenjen pomoći plivačima na otvorenim vodama. Pruža dosljedan smjer plivačima u stvarnom vremenu. Postoji više od 1500 unaprijed izrađenih treninga, a korisnik može izraditi i vlastite.

Same naočale izrađene su od izdržljive plastike, a leće su zrcalne i imaju premaz protiv zamagljivanja. Proizvođač obećava 12-satni vijek trajanja baterije na jednom punjenju. Puni se gotovo dva sata, ali uz samo 10-minutno punjenje može se koristiti do 2 sata. Smart Swim 2 naočale (i sve njihove značajke) dobile su odobrenje za utrke od strane Svjetskog triatlona, Triatlona SAD-a i Organizacije profesionalnih triatlonaca (PTO), što je ključno za neke sportaše.

Cijena:

• 249 USD s dvomjesečnim besplatnim probnim razdobljem premium značajki.
• Nakon toga, premium značajke dostupne su za pretplatu od 8,25 USD mjesečno.

Više... Vaš Komentar Top
Appleov App Store omogućio preuzimanje emulatora igara

Datum objave 09.04.2024

Appleov App Store omogućio preuzimanje emulatora igara

Appleov App Store omogućio preuzimanje emulatora igara (1)

Emulatori igara nisu neuobičajeni za korisnike Androida, ali su dugo bili zabranjeni na iOS-u. To je rezultiralo time da su korisnici iPhonea morali pronaći resurse za igre samo kroz jailbreak ili druga zaobilazna rješenja. Apple je nedavno prilagodio pravila za programere i odobrio da se emulatori, retro igre ili aplikacije s tim sadržajem mogu ponuditi korisnicima u App Storeu.

Uvjeti su da igre moraju biti u skladu sa svim primjenjivim zakonima, pravilima i smjernicama. Pružanje piratskog sadržaja igara i dalje je zabranjeno. Također, softver koji se nalazi u aplikaciji mora se pridržavati svih odredbi o privatnosti. To uključuje, ali se ne ograničava na, prikupljanje, uporabu i razmjenu podataka i osjetljivih podataka (kao što su zdravstveni podaci i osobni podaci djece).

Apple pokrenuo novu web stranicu za korisnike

Apple otvara pružateljima platnih sustava u EU pristup NFC-u

Što ova promjena znači za korisnike?

Korisnici će moći povoljnije proživljavati klasične igre na svojim iPhoneima. Primjerice, programeri su uspješno prenijeli emulator touchHLE na iOS uređaje i uspjeli oponašati klasične igre poput Super Monkey Ball, Shreka, Resident Evila i Crash Bandicoot Racing 3D. Prilagodba pravila za aplikacije retro emulatora igara odnosi se na globalno tržište, a nije ograničena na korisnike u Europskoj uniji. To je odlična vijest za sve one kojima s vremena na vrijeme nedostaju razne klasične igre.

Više... Vaš Komentar Top
Meta uvodi ažurirani video player na Facebooku: Što je novo?

Datum objave 09.04.2024

Meta uvodi ažurirani video player na Facebooku: Što je novo?

Meta uvodi azuruirani player

Facebook je predstavio ažurirani video player za iOS i Android uređaje. Evo što je novo.

Prvo, videozapisi će se automatski prikazivati preko cijelog zaslona u okomitom formatu, bez obzira na duljinu ili mjesto na kojem ih gledate. Za vodoravne videozapise možete aktivirati opciju preko cijelog zaslona, preći na pejzažni prikaz i brzo preskočite na dio videozapisa koji želite vidjeti pomoću klizača na dnu playera.

Ostale značajke:

• Kontrole za reprodukciju: dodirnite videozapis da biste se vratili unatrag, pauzirali ili premotavali naprijed.
• Relevantniji prijedlozi videozapisa: Na feedu i na kartici Videozapis vidjet ćete relevantnije prijedloge, bez obzira na duljinu videozapisa.

Facebook aplikacija za Android koristit će vlastiti dizajn preglednika

Facebook kupio CTRL-labs

Zašto ova promjena?

Facebook želi uskladiti dizajn i funkcionalnost videozapisa na platformi. Vertikalni format je postao dominantan, pa se player prilagođava toj tendenciji. Ujedno Facebook daje neke savjete za stvaranje videozapisa:

• Jedinstveno pripovijedanje: Usredotočite se na privlačnu i originalnu priču.
• Duljina: Koristite Reels za kraće videozapise (do 90 sekundi) i duže videozapise za sadržaj koji traje duže.

Očekuje se da će ažurirani video player biti dostupan u narednim mjesecima.

Više... Vaš Komentar Top
Lokalno predstavljene inovativne open – ear slušalice Huawei FreeClip

Datum objave 08.04.2024

Lokalno predstavljene inovativne open - ear slušalice Huawei FreeClip

SoMe_FreeClip_model_SQUARE_5

Huawei je lokalno predstavio najnoviju seriju TWS audio slušalica  – HUAWEI FreeClip, namijenjenu za nove, svestrane generacije slušatelja. FreeClip open ear slušalice kombiniraju potpuno novi C-bridge Design s naprednom audio tehnologijom Smart Wear Detection i dugim trajanjem baterije, čineći ih jednim on najinovativnijih proizvoda u niši nosive audio tehnologije.

Lansirane kao dio Fashion Forward razvojnog smjera branda, nove HUAWEI FreeClip slušalice predstavljaju najbolje od suvremenog dizajna, podjednako usmjerenog na modu i napredne tehnologije slušanja. Zbog tih značajki FreeClip postaju idealnim bežičnim audio suputnikom za korisnike koji žele alternativu slušalicama koje se stavljaju u uho i trebaju bežični zvuk za razne prilike, kao što su one poslovne, sportske ili vezane za slobodno vrijeme.

HUAWEI FreeClip sa svojim inovativnim dizajnom nalik na naušnicu koja ne blokira ušni kanal osigurava udobno nošenje i podržava svijest korisnika o okolini što ga čini prikladnijim za sport i vježbanje na otvorenom. HUAWEI FreeClip ima IP54 ocjenu otpornosti na vodu, prašinu i znoj što ove slušalice čini izvrsnima za korisnike koji se oslanjaju na audio gadgete tijekom fizičkih aktivnosti. Kanal za prigušivanje zvuka pomaže u suzbijanju buke vjetra što pomože korisnicima upućivati pozive čak i dok se voze biciklom ili autom uz  spuštene prozore.

HUAWEI FreeClip slušalice dostupne su u lokalnoj prodaji kod Huawei partnera po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 199 EUR.

Više... Vaš Komentar Top
U prodaji novi HONOR 90 Smart!

Datum objave 08.04.2024

U prodaji novi HONOR 90 Smart!

HONOR 90 Smart

Nakon što je predstavljena još prošle godine, HONOR 90 serija sada ima i novo „pojačanje“, koje je od danas dostupno u prodaji i u Hrvatskoj. Najnoviji HONOR 90 Smart dolazi s glavnom kamerom od 108 MP, dugotrajnom baterijom od 5.330 mAh i zvučnicima s volumenom do 200%. S HONOR FullView 5 zaslonom od 6,8 inča s omjerom zaslona prema tijelu od 91,3% , HONOR 90 Smart podržava FHD+ rezoluciju. Uređaj je dostupan u prodaji kod maloprodajnih partnera, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 249 eura, a kupci će na poklon dobiti HONOR Choice Earbuds X5.

Više... Vaš Komentar Top
Uz ova 4 savjeta možete snimiti dobre fotografije telefonom srednje klase

Datum objave 08.04.2024

Uz ova 4 savjeta možete snimiti dobre fotografije telefonom srednje klase

Uz ova 4 savjeta možete snimiti dobre fotografije telefonom srednje klase (1)

Na tržištu srednje klase pametnih telefona postoje modeli koji se usredotočuju na dizajn, drugi na performanse, a treći na kamere. Iako su potonji najčešće smanjenih konfiguracija objektiva u odnosu na flagshipe, s dvostrukom optimizacijom hardverskih i softverskih algoritama, pružaju dobre mogućnosti fotografiranja. Uz neke fotografske vještine rezultati mogu biti više nego zadovoljavajući. Imamo četiri savjeta koja će vam pomoći da otključate skriveni fotografski potencijal svog mobilnog telefona.

Uz ova 4 savjeta možete snimiti dobre fotografije telefonom srednje klase (2)

Otvorite vodilice

Svi mobilni telefoni imaju funkciju uključivanja referentne linije u obliku mreže od devet kvadrata. Ovisno o uređajima naziva se “referentna linija”, “rešetka” ili “linija kompozicije”.

Uz pomoć ovih linija možete lakše urediti kompoziciju prilikom snimanja. Postoje tri uobičajene tehnike kompozicije:

 • Pravilo trećina – postavljanje objekta/osobe koju fotografirate na točku sjecišta ili duž crte razdvajanja, kako bi slika bila uravnoteženija i slojevitija. Pogodno je kod snimanja pejzaža i portreta.
 • Središnja kompozicija – postavljanje subjekta u središte okvira za scene s jakim osjećajem simetrije i ravnoteže ili fotografije koje žele naglasiti vlastitu prisutnost subjekta, poput portreta.
 • Simetrična kompozicija – namijenjena je scenama s zrcalnim ili ponavljajućim elementima i za stvaranje fotografije koja je simetrična lijevo i desno ili gore-dolje. Time se dobiva osjećaj reda i ljepote, posebno pogodan za arhitekturu, refleksiju vode i neke druge teme.

Uz ova 4 savjeta možete snimiti dobre fotografije telefonom srednje klase (3)

Izbjegavajte teške scene

Svjetlo je duša fotografije. Ako količina svjetlosti koja ulazi u objektiv mobilnog telefona nije dovoljna, trebali biste pokušati koristiti bočno svjetlo ili pozadinsko osvjetljenje kako biste stvorili bogate efekte svjetla i sjene. Ujedno time ublažujete izravno suočavanje s jakim izvorima svjetlosti kako biste izbjegli prekomjerno izlaganje ili gubitak tamnih detalja.

Uz ova 4 savjeta možete snimiti dobre fotografije telefonom srednje klase (4)

Objavljen najtanji modul kamere za prijenosna računala

Recenzija – Yi 4K i FHD akcijske kamere

Uz ova 4 savjeta možete snimiti dobre fotografije telefonom srednje klase (5)

Razumna uporaba filtera

Kada je konfiguracija objektiva zaista nezadovoljavajuća, dobro je razmotriti korištenje filtera. Oni mogu nekim naizgled običnim scenama, s prepoznatljivim bojama i funkcijama algoritma, donijeti drugačiju vitalnost. Možete ih pronaći u izborniku postavki prilikom snimanja.

Uz ova 4 savjeta možete snimiti dobre fotografije telefonom srednje klase (6)

Odgovarajuća naknadna obrada

Nakon što je fotografija snimljena, iskoristite alate za uređivanje koji dolaze s vašim telefonom ili preuzmite neku aplikaciju za retuširanje. Kroz prilagodbu osnovnih elemenata kao što su boja, kontrast, svjetlina itd., možete učiniti da izvorna obična fotografija zasja.

Više... Vaš Komentar Top
Razer Blade 18 gaming – prvo prijenosno računalo s Intel Thunderbolt 5 priključkom

Datum objave 08.04.2024

Razer Blade 18 gaming - prvo prijenosno računalo s Intel Thunderbolt 5 priključkom

Razer Blade 18 gaming (1)

Razer Blade 18 nudi moćne performanse za igranje ili stvaranje sadržaja u kućištu od anodiziranog aluminija debljine samo 21,99 milimetara.

Iako je bilo najavljeno da novi Blade 18 koristi Samsungov OLED zaslon s 4K rezolucijom i brzini osvježavanja od 165 Hz, Razer je naknadno povećao brzinu na 200 Hz. Vrijeme odziva je 3 ms. To ovo računalo čini prvim na svijetu s navedenim specifikacijama. Zaslon također pokriva punu DCI-P3 paletu boja. Na vrhu se nalazi video kamera od 5 MP, koja se može fizički maskirati kliznim zaslonom kako bi se izbjeglo curenje privatnosti kada se ne koristi. Za korisnike kojima je prioritet još brža frekvencija osvježavanja, Razer nudi alternativni 18-inčni QHD+ zaslon 16:10 omjera s brzinom ažuriranja od 300 Hz, maksimalnom svjetlinom od 1.200 cd/m² i HDR efektom.

Intel Core i9-14900HX

Što se tiče hardverskih specifikacija, Blade 18 koristi Intel Core i9-14900HX procesor 14. generacije s 24 jezgre, 32 niti i podržava overclocking. Nadopunjuje ga NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU, koji podržava praćenje zraka u stvarnom vremenu, G-Sync i NVIDIA Advanced Optimus tehnologiju. Ostatak uključuje DDR5 memoriju s do 96 GB pri 5200 MHz i do 16 TB prostora za pohranu s dva NVMe M.2 SSD-a. Koristi napredni sustav hlađenja parne komore i 3 ventilatora s više lopatica za poboljšanje toplinskog učinka i otvore za zrak na površini tipkovnice.

Thunderbolt 5

Blade 18 je prvo gaming prijenosno računalo opremljeno Intelovim sučeljem Thunderbolt 5, koje može podržavati brzine prijenosa podataka veće od 80 Gbps i povisiti brzinu prijenosa podataka do 120 Gbps u asimetričnom načinu rada. Osim toga, može se povezati s izlazom jednog zaslona razlučivosti 8K, dva 6K ili tri 4K@144Hz.

Razer Blade 14 recenzija

Razer Blade Gaming konzola – prva s Qualcomm Snapdragon G3x Gen1

Baterija

Puni se GaN (galij nitrid) punjačem snage do 330 W, a ovaj punjač koji dolazi uz računalo dimenzijama je 60 posto manji u usporedbi s punjačem koji se koristi u komercijalno dostupnim prijenosnim računalima za igre. Prema proizvođaču, jedno punjenje je dovoljno za do 5 sati rada.

Softver i integracija

Blade 18 ima podršku za dinamičko osvjetljenje za Windows 11, softver Razer Synapse koji uključuje podešavanje načina rada procesora kada je overclockan, priključen u struju ili na bateriju. Integrira se s ekosustavom Razer Chroma i THX zvukom, pružajući sinkronizirano RGB osvjetljenje i audio iskustvo koje dodaje dodatni sloj uranjanja u vaše postavke igara.  Viši menadžer proizvoda u Razeru, naglasio je da će u ovaj model nastaviti dodavati više značajki aplikacije “AI PC”, što će korisnicima omogućiti da poboljšaju svoje iskustvo igranja i stvaranja sadržaja s više umjetne inteligencije.

Popravak i nadogradnja

Razer također naglašava jednostavnost popravka i nadogradnje Blade 18 uklanjanjem 10 kompleta T5 vijaka za rastavljanje prijenosnog računala i zamjenu komponenti kao što su memorija i kapacitet pohrane.

Cijena

Razer Blade 18 dostupan je po cijeni od 3.099 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Vivo X Fold3 serija – najlakša na svijetu među sklopivim pametnim telefonima

Datum objave 08.04.2024

Vivo X Fold3 serija - najlakša na svijetu među sklopivim pametnim telefonima

Vivo X Fold3 serija (1)

Vivo, iako kratko vrijeme prisutan na našem tržištu, objavio je X Fold3 seriju sklopivih pametnih telefona. Serija se sastoji od dva modela: X Fold3 i X Fold3 Pro. Oba uređaja imaju niz zajedničkih značajki, ali i neke bitne razlike.

Serija vivo X Fold3 ima privlačan i pouzdan dizajn. Srednji okvir s kutnim prijelazima ne samo da vizualno čini uređaj zaobljenijim i glatkijim, već i poboljšava udobnost pridržavanja. Šarka koristi silikonske materijale druge generacije i ugljična vlakna, te može izdržati do 500.000 sklapanja/rasklapanja i osigurati stabilnost zaslona pod kutovima od 60° do 120°.

Unutarnji zaslon je 8,03-inčni Samsung Super AMOLED E7 s rezolucijom od 2480 × 2200 piksela, frekvencijom osvježavanja od 120 Hz i lokalnom vršnom svjetlinom od 4500 cd/m². Na prednjoj strani nalazi se 6,53-inčni sekundarni OLED zaslon (2748 × 1172 piksela) s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz. Za zaštitu koristi staklo s posebnim kristalima koji poboljšavaju stabilnost strukture i otpornost na pad za 11 puta.

Oba modela nude i niz drugih značajki, kao što su: zaštita privatnosti poziva na hardverskoj razini, globalni sustav za pojačavanje signala, Infracrveni daljinski upravljač, stereo zvučnike i 3D ultrazvučni otisak prsta na oba zaslona.

Usporedba Vivo X Fold3 i X Fold3 Pro

Dimenzije, masa i hidroizolacija:

 • Vivo X Fold3: 159,96 × 72,7 × 10,2 mm (rasklopljen), 159,96 × 72,53 × 10,2 mm (presavijen), 219 grama, IPX4 zaštita od vode
 • Vivo X Fold3 Pro: 159,96 × 72,55 × 11,2 mm (rasklopljen), 236 grama, IPX8 vodootpornost, SGS certifikat otpornosti na pad s pet zvjezdica

SoC:

 • Vivo X Fold3: Snapdragon 8 mobilna platforma 2. generacije
 • Vivo X Fold3 Pro: Snapdragon 8 mobilna platforma 3. generacije

Konfiguracija memorije:

 • Vivo X Fold3: 12 GB / 16 GB RAM-a + 256 GB do 1 TB interne memorije
 • Vivo X Fold3 Pro: 16 GB LPDDR5X RAM-a + 512 GB do 1 TB UFS 4.0 interne memorije

Vivo X Fold3 serija (2)

vivo X90 Pro recenzija

vivo X80 Pro recenzija

Vivo X80 Lite recenzija

Konfiguracija kamera:

Oba modela imaju identične konfiguracije kamera, koje su u potpunosti jednake seriji X100.

 • Stražnja glavna : 
  • Vivo X Fold3: 50-megapikselni senzor IMX920 (1/1,49 inča), otvor blende f/1,75, OIS
  • Vivo X Fold3 Pro: 50-megapikselni senzor OV50H (1/1,3 inča), otvor blende f/1,68, OIS, novi ZEISS filtar portretnog stila, slikovni čip V3
 • Telefoto
  • Vivo X Fold3: 50-megapikselni IMX816 senzor (1/2,93 inča), f/1.85, OIS
  • Vivo X Fold3 Pro: Zeiss Periscope Super Telephoto kamera sa 64-megapikselnim OV64B senzorom veličine 1/2 inča, f/2.57

Kapacitet baterije i punjenje:

 • Vivo X Fold3 Pro je opremljen baterijom od 5700 mAh i podržava brzo punjenje snagom od 100 W, bežično punjenje od 50 W, kao i 15 W obrnuto bežično punjenje.
 • Vivo X Fold3 ima bateriju od 5500 mAh i podržava brzo punjenje snagom od 80 W.

X Fold 3 ima cijenu oko 1.000 eura, a Pro otprilike 1.400 eura. Trenutno nema vijesti o globalnoj dostupnosti ove zanimljive Vivo X Fold3 serije.

Više... Vaš Komentar Top
Novi Microsoft Xbox Wireless Controller – Nocturnal Vapor Special Edition

Datum objave 08.04.2024

Novi Microsoft Xbox Wireless Controller - Nocturnal Vapor Special Edition

Novi Microsoft Xbox Wireless Controller Nocturnal Vapor Special Edition (1)

Microsoft je za svoju Xbox liniju najavio novi kontroler – Xbox Wireless Controller – Nocturnal Vapor Special Edition. Dizajn kontrolera sigurno privlači pažnju igrača.

Karakterizira  ga jedinstveni vrtlog svijetlozelenih boja s nježnom teksturiranom površinom. Microsoft tvrdi da je svaki kontroler bojama zaseban, što ga čini posebnim. Gumbi na kontroleru omogućavaju udobno igranje bez obzira na trajanje sesije. Stražnja strana kućišta ima gumirane držače dijamant uzorka za bolji grip. Kontroler se može koristiti bežično ili preko USB-C veze na Xbox Series X|S i Xbox One konzolama, računalima, kao i iOS i Android uređajima za igranje u oblaku.

Microsoftov plan za Xbox konzole do 2030 godine

Otvorio se online muzej Microsoft Xboxa

Iako ima isti hardver kao i standardni Xbox kontroleri, Nocturnal Vapor donosi i neke praktične dodatke. To uključuje:

 • Mogućnost zamjene standardnih AA baterija punjivim baterijskim paketom (nije uključeno)
 • Namjenski gumb za brzo dijeljenje snimaka zaslona ili snimanje video igranja
 • 3,5mm audio priključak za slušalice
 • Funkciju haptičke vibracije za pojačano i realističnije iskustvo igre
 • Mogućnost podešavanja gumba i profila preko aplikacije Xbox Accessories za omiljene igre

Cijena i dostupnost

Xbox Wireless Controller – Nocturnal Vapor Special Edition trenutno je dostupan za 69,99 USD samo putem službenog  Microsoft Store-a.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 9 minuta

Automobili

Objavljeno prije 20 minuta

A1 - ex B.net

Objavljeno prije 31 minuta

3D printeri

Objavljeno prije 41 minuta

EU želi imati pristup vašem Whatsappu

Objavljeno prije 1 sat

Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo

Novosti

Huawei lokalno predstavio FreeBuds 6i

Huawei najavljuje lansiranje FreeBuds 6i, najnoviji dodatak svojoj i-seriji slušalica. Ove slušalice donose visoku kvalitetu zvuka, dugotrajnu bateriju i inteligentno aktivno poništavanje buke. S ovim značajkama, slušalice FreeBuds 6i preds... Pročitaj više

Otkriveni detalji o suradnji OpenAI-ja i Applea: Što kažu Microsoft i Google?

Mjesecima su se širile glasine o pregovorima između Applea i OpenAI-ja o integraciji značajki umjetne inteligencije u iOS 18. Pregovori su uspješno zaključeni, a osnovna verzija ChatGPT-a integrirana je u Siri i nove alate za pisanje. Prema... Pročitaj više

Pravni spor oko intelektualnog vlasništva između Qualcomma i Arm-a: ozbiljan problem

Novi pravni spor između Qualcomma i Arm-a predstavlja ozbiljan problem za obje tvrtke, a posebno za proizvođače prijenosnih računala. Spor se usredotočuje na tehnologiju korištenu u Qualcommovom najnovijem Snapdragon X procesoru. Startup Nu... Pročitaj više

Poznati detalji Adreno X1 grafike Snapdragon X serije

Qualcomm je napokon objavio više informacija o Adreno X1 GPU-u integriranom u seriju procesore Snapdragon X. Adreno X1 je prva generacija integriranih grafičkih kartica (naknadni proizvodi će se zvati Adreno X2, X3...) koje je Qualcomm diza... Pročitaj više

iOS 18: Poboljšano upravljanje baterijom i optimizirano punjenje

S rastućom upotrebom mobilnih telefona, upravljanje baterijom i proces punjenja postaju sve važniji za korisnike. U svom najnovijem iOS 18 sustavu, Apple je uveo niz poboljšanja za optimizaciju baterije. Nakon što iOS 18 bude dostupan, u Po... Pročitaj više

Sve novosti