Microsoft Teams u EU više neće biti obvezni dio Office paketa

Datum objave 28.04.2023 - Sanja Ledinek

Microsoft Teams u EU više neće biti obvezni dio Office paketa

Microsoft Teams u EU više neće biti obvezni dio Office paketa

Microsoft Teams u EU više neće biti obvezni dio Office paketa

Poznata Microsoftova Teams platforma više neće biti obvezni dio Office 365 paketa, kako bi se izbjeglo da regulator Europske unije to smatra kršenjem tržišnog monopola, nakon pritužbi rivala Slacka iz 2020.godine.

Kako izvještava Financial Times, EU kupci licence za Office moći će odabrati hoće li ili ne imati Teams usluge u kombinaciju Worda, PowerPointa i drugih uslužnih alata. Međutim, Microsoft nije objasnio kako će odvojiti uslugu Microsoft Teams, izvorno duboko integriranu sa softverskim paketom Office.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft Office 365 Copilot AI s GPT-4 pomaže korisnicima – ne zamjenjuje ih! Svi detalji.

Microsoft lansira AI chatbot za stručnjake kibernetičke sigurnosti

Microsoft nudi besplatne USB pogone testerima nasljednika sustava Windows 11

U prošlosti, 2009. godine, je Europska unija utvrdila da je Microsoft prekršio tržišni monopol jer je preglednik IE bio duboko integriran s operativnim sustavom Windows i postao zadana opcija upotrebe, što je dovelo do neravnoteže u konkurenciji drugih preglednika. Operativni sustav postupak instalacije omogućuje korisnicima odabir preglednika koji žele koristiti.  Kasnije je EU ipak donijela presudu 2013., tvrdeći da Microsoft u konačnici ne ispunjava zahtjeve EU i nametnula kaznu na ime kršenja tržišnog monopola.

Više... Vaš Komentar Top
Kako nadograditi unutarnje dijelove konzole PlayStation 5?

Datum objave 28.04.2023

Kako nadograditi unutarnje dijelove konzole PlayStation 5?

980pro

Ugrađeni tvrdi disk konzole PS5 službeno ima kapacitet od 825 GB (uključujući 667 GB za igre) i brzinu čitanja od 5500 MB. Sony je potvrdio da matična ploča konzole podržava tvrde diskove koji rade do 1000 MB brže. Zašto onda ne biste iskoristili tu dodatnu snagu, a pritom omogućili bolje hlađenje konzole PS5?

Samsung preporučuje svoj 980 Pro Heatsink SSD. Njegove su maksimalne brzine 7.000 MB za čitanje i 5.100 MB za pisanje, što znatno premašuje potrebe konzole PlayStation 5. Tako se za pogon iskorištavaju najbolje mogućnosti hardvera. Ima oznaku „Kompatibilno s konzolom PlayStation 5”, a verzija od 2 TB ima dvostruko veći kapacitet od ugrađenog tvrdog diska. Dolazi s tehnologijom Heatsink koja umanjuje zagrijavanje konzole PS5 i za najintenzivnijeg igranja.

Iako zamjena diska ima mnogo prednosti, igrači na konzolama možda će dvojiti. No, ne trebate se brinuti. Zamjenom tvrdog diska kompatibilnim ne poništava se jamstvo. Razlog je jednostavnost postupka te je potrebno samo ukloniti bočnu ploču i zamijeniti disk u njegovom utoru. Jamstvo prestaje važiti samo nakon postupaka obimnijeg rastavljanja konzole. Prema pravilima tvrtke Sony, zamjena tvrdog diska nije takva uslijed jednostavnosti postupka.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master Oracle Air

Datum objave 28.04.2023

Cooler Master Oracle Air

cm_oracle_air

Cooler Master predstavlja Oracle Air, inauguralni proizvod svoje inovativne linije kućišta za pohranu, dizajniran da nadopuni moderno digitalno iskustvo.

Korištenjem najsuvremenije NVMe M.2 tehnologije, ovo elegantno aluminijsko SSD kućište pruža brza, lako skalabilna i prijenosna rješenja za pohranu prilagođena za entuzijaste igara i digitalne nomade.
Kada nečija dnevna rutina uključuje obilaženje različitih lokacija uz pokretanje inovativnih koncepata i izradu umjetničkih kreacija u hodu, pouzdana pohrana podataka postaje ključna za očuvanje tih neprocjenjivih trenutaka.

Nudeći čvrstu zaštitu za kreativnu imovinu tijekom prijevoza, Oracle Air također osigurava brz prijenos podataka kako biste maksimalno iskoristili svaki trenutak užurbanog načina života. Dizajniran za integraciju bez napora, korisnici se mogu jednostavno prebacivati između više SSD-ova ili proširiti kapacitet pohrane bez upotrebe vijaka ili alata. S ugrađenom MOLLE kompatibilnošću, Oracle Air se može glatko pričvrstiti na ruksake i druge mogućnosti nošenja, osiguravajući da vam napredak bude pri ruci dok istražujete svijet.

cm_oracle_air_2

Oracle Air prenosi podatke brzinama do 1000 Mbps, koristeći napredno NVMe sučelje upareno s USB 3.2 tehnologijom. Unutarnja jezgra Oracle Aira može se pohvaliti velikim hladnjakom, osiguravajući vrlo učinkovitu distribuciju topline i brzo hlađenje, čak i pri duljoj uporabi. Kućište od aluminijske legure, zajedno s ugrađenim termalnim jastučićima, učinkovito smanjuje radne temperature, omogućujući SSD-u da održi impresivne brzine prijenosa i produlji svoju dugovječnost.

Cijena će biti 60 €.

Više... Vaš Komentar Top
WhatsApp dobio nekoliko praktičnih novih značajki

Datum objave 27.04.2023

WhatsApp dobio nekoliko praktičnih novih značajki

animirani_emoji

Razvojni tim WhatsAppa ne miruje u natjecanju s konkurentima i zadržavanju korisnika.  Sada imaju nekoliko novih značajki u rukavu. Detalje pročitajte u nastavku.

Povežite do 4 uređaja na jedan račun

Postojale su glasine da će Meta dodati Companion Mode (to jest, avatar mode ili companion mode) svom dobro poznatom komunikacijskom softveru WhatsApp, dopuštajući da više pametnih telefona ili drugih uređaja bude prijavljeno na isti račun.

Ova funkcija sada je postala dostupna i nazvana je “povezani uređaj – proširenje”.  Može podržati 4 sekundarna uređaja za povezivanje s istim računom. Za postavljanje  je potrebno skeniranje QR koda putem primarnog telefona i  četiri koraka kasnije, konačno ćete moći odgovarati na WhatsApp poruke ili upućivati ​​pozive na različitim telefonima bez ikakvih problema.

U isto vrijeme, nova verzija funkcije “Poveži uređaj” više ne zahtijeva da host bude povezan i drugi podređeni uređaji za primanje poruka. Umjesto toga, svaki uređaj se može samostalno spojiti na WhatsApp poslužitelj za slanje i primanje poruka nakon povezivanja na isti račun, čak i ako je domaćin. Ako je linija prekinuta, drugi uređaji mogu nastaviti komunicirati.  Kao što je slučaj s gotovo svim aspektima WhatsAppa, razgovori i pozivi ostat će end-to-end enkriptirani unatoč  računu na više telefona.

Važno je napomenuti da ne možete imati dva različita WhatsApp računa na istom telefonu. Međutim, možete koristiti isti račun za poruke s različitih telefona. Također ako ne koristite primarni uređaj neko vrijeme prekinut će vezu vašeg računa sa svim sekundarnim uređajima. Prekid veze događa se automatski.

PROČITAJ JOŠ

WhatsApp dobiva niz novih značajki za poruke

WhatsApp dobio nove značajke za foto i video

WhatsApp je sada potvrdio globalnu implementaciju ove značajke. Prvo će biti dostupna na WhatsApp Webu, a kasnije i na drugim dodatnim uređajima. Međutim, može proći nekoliko tjedana prije nego što svi korisnici dobiju pristup.

Animirani emoji

WABetaInfo je u kodu pronašao  animirane  Emojije za WhatsApp. Za razliku od postojećih  naljepnica, novost je korištenje postojećeg Emojija plus animacija. Kada korisnik pošalje određeni Emoji, animacija se automatski dodaje poslanoj ili primljenoj poruci.  Animirani emojiji dizajnirani su pomoću Lottie, biblioteke koja dizajnerima omogućuje stvaranje animacija.

Nadogradnja funkcije vremenski ograničenih poruka

WhatsApp trenutno omogućuje slanje vremenski ograničenih poruka koje automatski nestaju nakon određenog razdoblja, čime se osigurava da poruke neće biti trajno pohranjene na uređaju primatelja i poboljšava privatnost razgovora.

Trenutno se nudi odabir ograničenih poruka: 24 sata, 7 dana i 90 dana. Nadolazećom nadogradnjom bit će omogućen odabir i godinu dana , 180 dana, 60 dana, 30 dana, 21 dan, 14 dana, 6 dana, 5 dana, 4 dana, 3 dana, 2 dana, 12 sati, 6 sati, 3 sata i 1 sat.

Funkcija zaključavanja poruka

Uz to, WhatsApp također poboljšava privatnost razgovora dopuštajući korištenje biometrijske provjere autentičnosti (otisak prsta/lica) ili lozinki za zaključavanje određenih razgovora. Nakon što je razgovor zaključan, za otključavanje je potrebno koristiti jednu od navedenih metoda. Ako netko pokuša otvoriti razgovor bez pružanja provjere autentičnosti, značajka će zatražiti brisanje povijesti razgovora prije nego što ga otvori.

Osim toga, Meta je sada znatno olakšala korištenje WhatsAppa na webu. Umjesto skeniranja QR koda za pristup usluzi slanja poruka na webu, sada možete unijeti svoj telefonski broj, a zatim OTP za lakši pristup.

Više... Vaš Komentar Top
Acer predstavlja Predator Orion X i Predator Triton 17 X moćna gaming računala

Datum objave 27.04.2023

Acer predstavlja Predator Orion X i Predator Triton 17 X moćna gaming računala

Acer lansira nekoliko modela gaming proizvoda marke Predator za 2023., stolna i prijenosna računala.

acer_predator_orion_1

Acer Predator Orion X

Istaknuti proizvod je Predator Orion X . Ima trenutno najjače moguće specifikacije, Intel Core i9-13900KS CPU 13. generacije i posebno izdanje GeForce RTX 4090 GPU s tekućim hlađenjem. Na popisu specifikacija su do 32 GB DDR5-5600 RAM-a, dva M.2 SSD-a (do 1 TB svaki) i NVMe M s osvijetljenim, hot swap uređajem.

Također nudi brzo povezivanje s Intel Killer E3100G i Intel Killer Wi-Fi 6E AX211 i izdašnu količinu priključaka uključujući dva USB3.2 Gen1 (jedan Type-C i jedan Type-A), mikrofon i kombo utičnica sprijeda, USB 3.2 Gen2x2 Type-C port, tri USB 3.2 Gen2 Type-A porta, dva USB 2.0 i RJ45 koji se nalaze straga.

Posebnost je što je kućište malo, nadahnuto svemirskom kapsulom i mase 9 kilograma.

U unutrašnjosti je podijeljeno u tri zone. Prva je namijenjena za CPU-u, PSU-u i SSD-u, dok zona dva drži VGA i dva 2,5-inčna SATA HDD utora na dohvat ruke. Zona tri, pomaže zadržati unutarnje dijelove na odstojanju jer sadrži hladnjak CPU tekućine od 240 mm. Povrh jedinstvenih značajki dizajna, vitalne zone zaštićene su metalnim bočnim pločama koje se mogu ukloniti malim zasunom za jednostavnu nadogradnju.

Gornji poklopac ima rotirajuću “ruku” koja funkcionira kao naslon za slušalice.

Predator Orion X dolazi s uslužnom aplikacijom PredatorSense 4.0, koja igračima omogućuje nadziranje sustava za overklokiranje i prilagođavanje postavki RGB rasvjete koristeći personalizirano, intuitivno sučelje usmjereno na maksimiziranje pravog potencijala sustava.

Predator Orion X ima cijenu od 2.499 EUR i bit će dostupan u rujnu.

PROČITAJTE JOŠ

Acer Aspire Vero ekološko prijenosno računalo

Acer Swift X prijenosnik s diskretnim GPU

Acer predstavio stereoskopsku 3D tehnologiju za prijenosna računala

Acer Predator Triton 17 X

acer_predator_triton_1

Predator Triton 17 X je laptop opremljen s 13. generacijom Intel Core i9-13900HX CPU-a koji se sastoji od 24 jezgre i 32 threada takta od 3,9 GHz do maksimalno 5,4 GHz. Nadopunjuje ga do 64 GB DDR5 RAM-a (5600 MHz), 4 TB SSD-a (u standardu RAID 0) i GeForce RTX s maksimalnom potrošnjom od 175 W. Očito ima dovoljno snage da se lako nosi s teškim igračkim zadacima, kao i kreativnim radom.
Koristi Vortex Flow sustav hlađenja, 3 ventilatora, odvojenu toplinsku cijev za hlađenje CPU-a i termalnu pasta temeljenu na tekućem metalu.

Njegov zaslon od 17 inča, tip mini-LED (AmLED), rezolucije je  2.560 x 1.600 piksela, brzine osvježavanja 250 Hz, svjetline 1.000 cd/m², omjera kontrasta 1.000.000:1, pruža 100% pokrivenost raspona boja DCI-P3.

Osim toga, prijenosnik ima RGB tipkovnicu s podijeljenim tipkama, čitačem otiska prsta, stakleni touchpad. Uređaj je opremljen sa šest zvučnika koji su podržani DTS:X Ultra sustavom. Tu je i SD 7.0 čitač kartica, koji omogućuje brzine do 985 MB/s.

Predator Triton 17 X počet će s 3799 USD i bit će dostupan u lipnju.  Posjetite službenu web stranicu tvrtke Acer za više detalja.

Više... Vaš Komentar Top
Kako će se vaše računalo nositi s Diablo 4 nadolazećom igrom

Datum objave 26.04.2023

Kako će se vaše računalo nositi s Diablo 4 nadolazećom igrom

Kako će se vaše računalo nositi s Diablo 4 igrom

Do lansiranja Diabla 4, zakazanog za 6. lipnja na PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X/S uređajima,  još je samo nekoliko tjedana, a Blizzard otkriva u blogu skup zahtjeva za računala, ciljajući različite rezolucije i broj sličica u sekundi.

Diablo 4 igra zahtijeva SSD i četverojezgreni CPU kao minimum. Može raditi na dvojezgrenim CPU-ima i mehaničkim HDD-ovima, ali doživljaj igre bi mogao biti znatno smanjen. Početna verzija igre zahtijeva dvostruko više prostora od nedavne beta verzije, odnosno u 90 GB slobodnog prostora pri pokretanju. Ova brojka će vjerojatno rasti kako se novi sadržaj bude dodavao.

Pomalo iznenađuje da za reprodukciju u 4K ultra postavkama zahtijeva 32 GB RAM-a, kao i RTX 3080 ili ekvivalent GPU serije 40 (dakle, 4070). Tome treba dodati Intel Core i7-8700K ili AMD Ryzen 7 2700X procesore. Međutim, sve češće su to zahtjevi za najvišu razinu određenih AAA igara. Vrijedno je napomenuti da Diablo 4 podržava DLSS 2 i 3, kao i FSR 2-što znači da možete značajno smanjiti te zahtjeve ako se odlučite koristiti te tehnologije.

 Minimalni  zahtjevi za Diablo 4 PC za  FHD rezoluciju:

1080p/30fps niske postavke

 • CPU: Intel Core i5-2500K ili AMD FX-8350
 • RAM: 8 GB
 • GPU: Nvidia GeForce GTX 660 ili AMD Radeon R9 280

1080p/60fps srednje postavke

 • CPU: Intel Core i5-4670K ili AMD Ryzen 1300X.
 • RAM: 16 GB.
 • GPU: Nvidia GeForce GTX 970 ili AMD Radeon RX 470

1080p/60fps visoke postavke

 • CPU: Intel Core i7-8700K ili AMD Ryzen 2700X.
 • RAM: 16 GB.
 • GPU: Nvidia GeForce RTX 2060 ili AMD Radeon RX 5700 XT

Za igru se podrazumijeva da imate 64-bitni Windows 10 ili Windows 11 sustav, DirectX verziju 12 i širokopojasni internet.

Više... Vaš Komentar Top
BIOS ažuriranja protiv oštećenja AMD Ryzen 7000 procesora

Datum objave 26.04.2023

BIOS ažuriranja protiv oštećenja AMD Ryzen 7000 procesora

BIOS ažuriranja protiv oštećenja AMD Ryzen 7000 procesora

Gomilaju se izvješća da AMD Ryzen 7 7800X3D CPU pokazuje vidljiva oštećenja sa svoje donje strane do te mjere da oštećuju i samu matičnu ploču na kojoj se koristi, tj. pinove u socketu.

Prema informacijama kojima raspolažu PC Games Hardware i Tom’s Hardwarea, problem je u tome što pretjerani napon SoC-a spaljuje unutarnje temperaturne senzore Ryzena 7000. To dalje poništava sigurnosnu zaštitu i na kraju proceso pregori.

Čini se da problem utječe i na Ryzen 9 7900X3D i 7950X3D procesore, bez obzira imaju li poseban 3D V-Cache ili ne.

Proizvođači matičnih ploča MSI i ASUS prilično su brzo reagirali na ovaj problem. Kao mjeru opreza povukli su najnovije i prethodne verzije BIOS-a koje su dopuštale overklokiranje ili prekoračenje frekvencije procesora te ručno promijeniti napon jezgre. Sigurna razina napona SoC-a je 1,25 V do 1,35 V, ali ako ga ručno postavite na 1,4 V ili više, počinju ozbiljni problemi.

PROČITAJTE JOŠ

AMD Ryzen 7 7800X3D recenzija

AMD Ryzen 9 7950X3D recenzija

AMD Ryzen 9 7950X & Ryzen 7 7700X recenzija

Uz to svim korisnicima AM5 matičnih ploča preporučuju da ne koriste Expo profile dok ne dođe do ažuriranja BIOS-a. ASUS je čak ponudio zamjenu CPU-a i matične ploče pogođenim korisnicima.

AMD nije posebno  komentirao probleme, ali radi na rješenju uz pomoć proizvođača matičnih ploča.

Više... Vaš Komentar Top
Genesis otkriva Oxal 120 ventilator visoke učinkovitosti

Datum objave 26.04.2023

Genesis otkriva Oxal 120 ventilator visoke učinkovitosti

Genesis otkriva  Oxal 120 ventilator visoke učinkovitosti za računalo (1)

Genesis je otkrio svoj novi Oxal 120 mm ventilator, dizajniran za visoku učinkovitost i protok zraka čak u najrestriktivnijim scenarijima.

Genesis Oxal 120 predstavljen je s novim kućištem Irid 505F i dizajniran je za kućišta sa standardnim kao i gustim filtrima za prašinu. Ima okvir od 120 milimetara i debljine 25 milimetara te devet lopatica koje pokreće motor s kliznim ležajem. Napajanje će biti preko tropolnog utikača od 12 V.

Ovaj ventilator opremljen je s antivibracijskim jastučićima, kliznim ležajevima s povećanom izdržljivošću (do 50.000 h) kao i 3-pinskim muškim i ženskim priključkom koji omogućuju povezivanje drugog ventilatora na istu utičnicu na matičnoj ploči.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi pogled – BIT FORCE ventilatori

Brzi test – Noctua NF-A12x25 i NF-P12 Redux ventilatori

Broj okretaja doseže 1.300 u minuti, ali postiže performanse standardnog ventilatora koji odgovaraju 1400 okretaja u minuti pri mnogo manjim brzinama. Postizanje ravnoteže između tihog rada i učinkovitog je pri samo 80 posto maksimalne nazivne brzine. Uz to postizanje ravnoteže između tihog rada i učinkovitog je pri samo 80 posto maksimalne nazivne brzine. Maksimalni okretaji (100%) dokazat će se u zahtjevnim situacijama s overclockiranim komponentama pri njihovom punom opterećenju. Pri ovoj brzini, protok zraka će biti 46,1 CFM dok će statički tlak doseći 1,05 mmH2O.

Više... Vaš Komentar Top
ASUS Republic of Gamers je predstavio ROG Ally, svoju prvu Windows 11 ručnu konzolu za igranje

Datum objave 25.04.2023

ASUS Republic of Gamers je predstavio ROG Ally, svoju prvu Windows 11 ručnu konzolu za igranje

ROG Announces Its First Windows Gaming Handheld - The ROG Ally

ASUS Republic of Gamers (ROG) najavljuje ROG Ally, snažan novi Windows 11 ručni uređaj za igranje. Pokretan procesorom serije AMD Ryzen Z1 i RDNA 3 grafikom, Ally može s lakoćom prolaziti kroz AAA igre i indie naslove. Svijetli dodirni zaslon visoke brzine osvježavanja osigurava da igrači jasno vide svoj sadržaj čak i kada igraju na otvorenom. Ally je jednostavan za nošenje i rukovanje njime cijeli dan, zahvaljujući njegovom laganom dizajnu od 608 g i ergonomskim rukohvatima.

Visoke performanse u igrama zahtijevaju odgovarajući ekran, a Ally tu ne razočarava. Opremljen je sa 120 Hz FHD (1080p) panelom s FreeSync Premium podrškom. Zaslon također ima maksimalnu svjetlinu od 500 nita, što igračima omogućuje jednostavno praćenje akcije u izazovnijim okruženjima kao što je vanjski svijet. Ovaj zaslon osjetljiv na dodir također omogućuje dobru navigaciju Windows radnom površinom kada igrači trebaju promijeniti postavke ili instalirati svoju sljedeću igru.

Cijena za hrvatsko tržište još nije poznata, a službeno lansiranje možete pratiti na sljedećem linku, 11.5.

Više... Vaš Komentar Top
ARM želi sam izraditi napredne čipove za mobitele i računala

Datum objave 25.04.2023

ARM želi sam izraditi napredne čipove za mobitele i računala

ARM želi sam izraditi napredne čipove za mobitele i računala

Profit ARM-a je dosegao plafon i tvrtka je odlučila sama razviti prototipove čipova.

ARM od osnutka prije 32 godine uglavnom dizajnira arhitekturu i skup instrukcija za čipove, licencira ih tvrtkama za razvoj softvera i od njih prikuplja naknade za licenciranje i poreze na patente kako bi zaradio. Korisnici su Qualcomm, Apple, Samsung, Nvidia i tako dalje. Relevantni podaci pokazuju da više od 95 posto pametnih telefona, tableta i računala u svijetu koristi ARM arhitekturu.

Prema Financial Timesu, sada žele proizvoditi vlastite čipove. Osnovali su u tajnosti inženjerski tim za obavljanje posla, koji predvodi Kevork Kechichian, bivši Qualcommov inženjer dizajna zadužen za Snapdragon. Osim proizvodnje čipova napredne tehnologije tim će raditi na poboljšanju performansi dizajna i sigurnosti. Cilj je demonstrirati učinkovitost dizajna u praktičnim primjenama, povećati prihode i profit te potaknuti rast nakon IPO-a za koji se očekuje da će biti dovršen kasnije ove godine.

Zanimljivo je da ARM čipovi neće ući na tržište za prodaju, niti biti licencirani drugim tvrtkama kako bi se izbjegao prekid odnosa suradnje postojećih partnera i kooperativnih kupaca. Ne zvuči uvjerljivo jer poslovne odluke koje donose posljednje vrijeme mogle bi u budućnosti natjerati tvrtke za proizvodnju čipova da razmotre napuštanje ARM arhitekture u korist RISC-V kampa s otvorenijim kodom.

Tim odlukama su najava proizvođačima čipova da će od sada plaćati licencu na temelju vrijednosti uređaja (ne po proizvedenom uređaju) i prisila da oni koji kupe licence za Cortex arhitekturu moraju je uskladiti s licencama za Mali GPU.

PROČITAJTE JOŠ

Qualcomm insinuira: RISC-V je budućnost, a ne Arm tradicionalna arhitektura

Apple napušta ARM i prelazi u RISC-V kamp

Nije ni zanemariva pravna borba s Qualcommom, jednim od svojih najvećih kupaca. Prošle godine nakon što je Qualcomm kupio Nuviu, tvrtku za proizvodnju čipova koju je osnovao Appleov bivši glavni inženjer, ARM je tužio Qualcomm, tvrdeći da nije imao vlastitu autorizaciju i pravo koristiti Nuvia proizvode temeljene na ARM IP-u.

Što više dodati? Ništa osim da će vrijeme pokazati glavne razloge ARM-a za dizajn vlastitih čipova. Možda se u konačnici ovaj odjel odvoji i postane neovisni start-up u eri ratova oko proizvodnje čipova. Također ako je vijest istinita, ARM-ova reputacija “Švicarske u elektroničkoj industriji” zbog načela “neutralnosti više neće postojati.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 sat

VPN

Objavljeno prije 2 sata

Iskon

Objavljeno prije 3 sata

Svaštara

Objavljeno prije 3 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 3 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti