OPPO i OnePlus zadržavaju koegzistirajući razvojni model dvojnog brenda

Datum objave 24.12.2022 - Sanja Ledinek

OPPO i OnePlus zadržavaju koegzistirajući razvojni model dvojnog brenda

OPPO i OnePlus zadržavaju koegzistirajući razvojni model dvojnog brenda

OPPO i OnePlus zadržavaju koegzistirajući razvojni model dvojnog brenda

Pete Lau, osnivač OnePlusa i direktor proizvoda tvrtke Oppo, najavio je novu integraciju brendova i “strateško partnerstvo” i Oppo će dodatno uložiti 1,43 milijuna USD u istraživanje i razvoj svog podbrenda OnePlus u sljedeće tri godine uz pružanje podrške prodaje uređaja u trgovinama širom svijeta.

Budući da su korisnici postali diverzificirani u svojim zahtjevima za pametnim telefonima i teško je da jedan proizvod ili brend zadovolji potrebe i preferencije različitih korisnika, Oppo će se fokusirati na serije Find i Reno poznate po dizajnu i kamerama, dok OnePlus na performanse. Osim toga, OnePlus će definitivno dobiti napredne tehničke resurse OPPO-a.

Ukupna marža neto dobiti mogla bi biti “nula”

Zahvaljujući snažnoj podršci OPPO-a, OnePlus bi trebao usvojiti agresivniju strategiju cijena što bi moglo dovesti do nula (0) sveobuhvatne marže neto profita. Međutim, to ne znači slijepo postavljanje niske cijene i vođenje cjenovnih ratove. Glavna zadaća OnePlusa u cjelokupnom strateškom rasporedu tvrtke je pomicati se prema široj publici i pružiti izvrsnu vrijednost za novac.

OPPO i OnePlus zadržavaju koegzistirajući razvojni model dvojnog brenda_1

PROČITAJTE JOŠ

OPPO Find N2 Flip preklopni telefon sljedeće godine u Europi

OPPO najavljuje ColorOS 13 – ovo su glavne novosti

Poslovna strategija OnePlusa postaje sve više zbunjujući nered

Nadogradnje sustava

Vrijedno je spomenuti da će Oppo poput OnePlusa, od 2023. nadalje jamčit 4 ažuriranja operativnog sustava i 5 godina sigurnosnih zakrpa za odabrane flagshipe. Ova nova politika ažuriranje bit će prava konkurencija Samsungu.

Više... Vaš Komentar Top
Gdje i kako kupiti originalne Windowse i doživotnu licencu Officea 2012? Godeal24 Božićna ponuda nudi velike popuste!

Datum objave 20.12.2022

Gdje i kako kupiti originalne Windowse i doživotnu licencu Officea 2012? Godeal24 Božićna ponuda nudi velike popuste!

Microsoft Office jedan je od najpopularnijih paketa za produktivnost svih vremena, može pobijediti konkurenciju i postati paket izbora dugi niz godina, Office 2021 je objavljen, postoji mnogo mjesta za kupnju MS Officea, a ima čak i besplatnih programski paketi. Instalirajte ga, ali vrlo je vjerojatno da će vaše računalo biti zaraženo virusima i vaši osobni podaci i podaci će biti ukradeni. Mnogi se korisnici možda pitaju gdje kupiti originalan i jeftin Microsoft Office.

U Božićnoj rasprodaji Godeal24 možete dobiti veliku ponudu, uvijek možete posjedovati najnoviju verziju Officea 2021 Pro za samo 24,25 € i više ne morate brinuti o problemima sa softverom, on može poboljšati vašu produktivnost. Ako trebate kupiti više od jednog, Office 2021 Pro košta samo 13,05 €/PC! Nakon završetka kupnje potrebno je preuzeti Office na Microsoftovim službenim stranicama, a zatim upotrijebiti kupljeni licencni aktivacijski kod za korištenje originalnog Office paketa!

221214-720p-gd24-€

Originalni MS Office 2021 od 13.05€

Ponuda ograničenog trajanja: Originalni Windows 10 Pro od 6.12€!

MS Office za MAC

62% popusta na pakete i još MS Office verzija (kupon kod “SGO62″)

>>> Nabavite još

Do 50% popusta na još verzija Windowsa! (kupon kod ” SGO50″)

>>> Nabavite još

Još računalnih alata: najbolje cijene, najbolji proizvodi!

Nabavite još alata>>>

Tools for MAC

Get More Tools>>>

Kako platiti?

>Idite na stranicu za naplatu, nastavite kao gost (ili kreirajte račun), a zatim ispunite “Informacije o naplati”.

godeal24_narudzba_1

> Odaberite “CWALLETCO” u ovom koraku i kliknite Nastavi (Continue)

godeal24_narudzba_2

> Molimo potvrdite svoju narudžbu i klikinite Naruči (Place Order)

gd24_1

 > Tada će vas prebaciti na ovu stranicu gdje birate način plaćanja.

gd24_2

> Na kraju, odaberite PayPal za izvršavanje naplate.

gd24_3

Pouzdanost Godeal24 shopa u potpunosti se ogleda u dobrom online ugledu koji uživa i u mnogim pozitivnim recenzijama na TrustPilotu, gdje je tvrtka ocijenjena kao “izvrsna i odlična” u 98% recenzija. To je zbog kvalitete kupovnog iskustva i brojnih prednosti koje nudi trgovina: uz mogućnost odabira između mnogih originalnih proizvoda uz popuste do 90%, digitalna dostava omogućit će vam da svoj softver dobijete izravno na svoju adresu e-pošte u roku od nekoliko sekundi od kupnje. To je vrlo pogodan način dostave za kupca.

Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Putovanje omogućeno data centrima

Datum objave 20.12.2022

Putovanje omogućeno data centrima

Digitalizacija je kamen temeljac budućnosti putovanja. Gosti postaju sve pametniji u digitalnom pogledu, a usmjeravanje truda uloženog u digitalizaciju na proces donošenja odluka i odluku o kupnji može rezultirati snažnom konkurentskom prednošću za hotele i turističke ponude u budućnosti. Hoteli sve više moraju ponuditi izvrsno korisničko iskustvo – također i online.

DLR hoteli experience datacenter

Digitalno putovanje kroz oblak

Kako bi se osigurala najviša moguća razina performansi, pružatelj ugostiteljskih odnosno hotelijerskih usluga mora kontrolirati digitalno putovanje svojih kupaca, a to zahtijeva kontrolu povezanosti i međupovezivosti. U osnovi, hotelski sadržaji moraju biti dobro povezani na licu mjesta kako bi gosti mogli uživati u kućnim digitalnim uslugama i aplikacijama tijekom svog boravka. Ali više od toga, globalna mreža ugostitelja mora biti vrhunski povezana s rješenjima u oblaku, poslovnim aplikacijama, umjetnom inteligencijom i softverskim uslugama, a da ne spominjemo mreže pristupa internetu za potencijalne goste i korisnike. Iskustvo digitalnih usluga ugostitelja mora biti jednako besprijekorno, jednostavno i visokokvalitetno kao i fizička udobnost sadržaja na licu mjesta. Hotelsko iskustvo gosta u budućnosti započet će u mreži pružatelja usluga gostoprimstva – u podatkovnim centrima i platformama za međusobno povezivanje koje se koriste – a ne više u predvorju hotela.

Uz nedavnu pandemiju koja je ubrzala napore za digitalizaciju, hoteli se ne fokusiraju samo na beskontaktne usluge, već uvode bezbroj digitalnih usluga. Jedan od takvih pokušaja su različite kućne aplikacije: prikaz tlocrta i izbora soba, omogućavanje rezervacija i digitalne prijave i odjave, digitalni ključ i upravljanje pametnim značajkama u hotelskoj sobi. Neki hoteli već čine sljedeći korak: digitalni batler podržan AI-om, koji u stvarnom vremenu zadovoljava sve potrebe gosta, prije, tijekom i nakon njihovog boravka.

Tvrtke za digitalizirane ugostiteljske usluge – posebno one globalne – moraju se uhvatiti u koštac s digitalnom infrastrukturom koja prenosi njihove podatke i kontrolirati tu infrastrukturu. Tri su glavna razloga za to: izvedba, analiza podataka (kako bi mogli predvidjeti poslovne i privatne potrebe svojih klijenata i pružiti bolje iskustvo) i povećanje vrijednosti kroz poboljšanje digitalne imovine.

Drugim riječima, moderni, digitalno transformirani hotelski lanci itekako bi profitirali od strateškog smještaja svoje informatičke infrastrukture u jedan od digitalnih podatkovnih centara Digital Realtyja, primjerice podatkovni centar Digital Realtyja u Zagrebu, ili u jedan od više od 300 podatkovnih centara tvrtke smještenih diljem svijeta.

Najbolji u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu

Veliki hotelski lanci imaju objekte diljem svijeta, što znači da svaka njihova lokacija mora biti optimalno povezana s lokalnim i globalnim mrežama. To će osigurati povezivost visokih performansi za goste na licu mjesta i nesmetan rad korisničkih aplikacija i IoT postavki na licu mjesta – u isto vrijeme omogućujući pouzdane veze u stvarnom vremenu s vanjskim partnerima za izvršavanje različitih digitalnih usluga.

S obzirom na to da njihovi klijenti mogu dolaziti s bilo kojeg mjesta, hoteli moraju moći pružiti svoje digitalno hotelsko iskustvo blizu korisnika, bilo gdje. To znači da se hoteli moraju “glokalizirati” – potrebna im je lokalna povezanost na svakom od tržišta na kojima posluju kako bi se mogli povezati sa svojim lokalnim i globalnim digitalnim lancem vrijednosti što je moguće bliže mjestu gdje se koriste njihove aplikacije i digitalne usluge.

Ovladajte infrastrukturom, ovladajte digitalnim doživljajem

Kako bi se postigla najniža latencija, a time i najbolje moguće korisničko iskustvo, hotelska mreža mora se izravno povezati s mrežama svojih brojnih partnera (bilo da su to zrakoplovne tvrtke, tvrtke javnog prijevoza, turističke tvrtke, turističke usluge, turističke atrakcije, lokalni restorani, plaćanja usluge ili usluge čišćenja i podrške, da ne spominjemo tvrtke za analitiku podataka i marketinške agencije), kao i globalni sadržaj i mreže za isporuku sadržaja, pružatelje usluga u oblaku te mobilne i fiksne mreže – čak i LEO (low Earth orbit; niskoorbitne) satelitske – pristupne mreže internetu u svakoj regiji.

Međusobno povezivanje na visokoučinkovitoj i sigurnoj internetskoj razmjeni neovisnoj o davatelju usluge pristupa Internetu znači da hotelski lanac ne samo da poboljšava latenciju i performanse svojih veza, već također može kontrolirati putovanje podataka, iskorištavajući svoju podatkovnu imovinu na najbolji način.

Latencija i dostupnost nove su valute našeg modernog, digitaliziranog svijeta. Da bi hoteli izbili na vrh digitalne utrke, moraju optimizirati i zaštititi svoje podatkovno putovanje kako bi iskustvo virtualnog hotela bilo jednako dobro kao fizičko, a fizičko iskustvo još bolje.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
OPPO Find N2 Flip preklopni telefon sljedeće godine u Europi

Datum objave 20.12.2022

OPPO Find N2 Flip preklopni telefon sljedeće godine u Europi

Oppo Find N2 flip (1)

OPPO Find N2 Flip sklopivi telefon s vanjskim zaslonom od 3,26 inča sličan je Samsungu Flip 4 i bit će dostupan globalno početkom 2023.

OPPO Find N2 Flip ima dizajn vertikalne sklopive strukture i masu 191 gram. Nakon rasklapanja najtanji dio kućišta debljine je samo 7,45 milimetara stvarajući neopterećen vizualni i taktilni doživljaj.

Nova generacija ultra-laganih i čvrstih Seiko kvazi-vertikalnih šarki oslobađa više unutarnjeg prostora od prijašnjih rješenja, može pružiti više prostora za veću bateriju u uskom kućištu i može dovršiti isto glatko otvaranje i zatvaranje sa samo dvije klizne vodilice i efekta lebdenja.

Unutarnji zaslon je 6,8-inčni E6 AMOLED s omjerom veličine 21:9 i rezolucijom od 2520 x 1080 piksela. Podržava maksimalnu brzinu osvježavanja do 120 Hz, maksimalnu svjetlinu od 1600 cd/m2 i HDR10+ Sekundarni zaslon je 2,26-inčni OLED sa 60 Hz osvježenjem i 720p rezolucijom.
U isto vrijeme, ovaj mobitel ima najveći vanjski zaslon u okomitom preklopnom obliku od 3,26 inča s omjerom 17: 9. Može riješiti većinu scena bez potrebe za rasklapanjem telefona. Primjerice, omogućuje fotografiranje, provjeravanje vremenske prognoze, upravljanje rasporedom, plaćanja, prilagodbu slušalica, implementaciju funkcija odgovora jednim klikom (emoji, fraze pretvaranje glasa u tekst) itd.

S druge strane, odnosno kada se koristi softver na unutarnjem zaslonu, funkcija “Push to Show” može se nositi s različitim složenim scenarijima i podržavati više servisnih aplikacija.

Za suradnju između unutarnjih i vanjskih zaslona namijenjena je ​​funkcija “Prikaži pritiskom”. Primjerice omogućava gurnuti neku web stranicu na vanjski zaslon, dok se na unutarnjem mogu nastavit pregledavati druge stranice. Osim toga, svaki zaslon podržava zanimljive funkcije kao što su interaktivni elektronički kućni ljubimci i GIF pozadine, donoseći korisnicima personaliziranije iskustvo sklapanja.

Oppo Find N2 flip (3)

MediaTek Dimensity 9000+

Hardverska osnova je MediaTek Dimensity 9000+ na TSMC 4nm procesnoj tehnologiji s GPU Arm Mali-G710, a varijacije RAM-a su 8/12/16 GB. Interna memorija dostupna je u 256 ili 512 GB kapacitetu. Vrijedno je spomenuti i visokoučinkovit AI procesor pete generacije.
Kapacitet baterije mjeri 4300 mAh s podrškom za brzo punjenje od 44 W. OPPO izjavljuje da potpuno punjenje traje 59 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Predstavljen Oppo Watch 2 sa Snapdragon 4100 čipom

Oppo – sigurnost je neizbježan preduvjet za brzo punjenje baterija mobitela

OnePlus i Oppo službeno su se spojili

Kamere

Glavna kamera ima Sony IMX890 senzor od 50 megapiksela (1,56 inča,f/1,8 ) , ultraširokokutna 8 megapikselni senzor f/2.2).

Uz blagoslov Hasselblad motora i Mariana Mari Silicon X čipa, moduli kamera trebali bi korisnicima ponuditi odličnu kvalitetu snimljenih fotografija.
Prednja kamera je također opremljena Sony senzorom ( IMX709) od 32 MP. Oppo i Sony su ovu kameru prilagođavali zajedničkim snagama, odnosno optimizirali algoritmom ljepote kako bi prikazao prirodniju i jasniju izvedbu selfija.

Svakako trebamo još spomenut linearnim motorom X-osi, dvostruke stereo zvučnike i Dolby Atoms audio podršku, 5G povezivosti, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 i NFC. Dimenzije u rasklopljenom stanju su 166,2 x 75,2 x 7,5 milimetara i masa 191 gram.

Cijena Oppo Find N2 Flip

 • 8 GB + 256 GB – oko 810 eura
 • 12 GB + 256 GB – oko 864 eura
 • 16 GB + 512 GB – oko 945 eura
Više... Vaš Komentar Top
Nubia Z50 ne prolazi nezapaženo

Datum objave 20.12.2022

Nubia Z50 ne prolazi nezapaženo

Nubia z50 (1)

Nubia je održala online konferenciju lansirajući novu generaciju mobilnog telefona Nubia Z50.

Izgled Nubia Z50 nastavlja dizajnerski jezik prethodne generacije. Prednja strana koristi 6,7-inčni hiperboloidni AMOLED zaslon rezolucije 2.400 × 1.080 piksela . Podržava maksimalnu brzinu osvježavanja 144 Hz, brzinu uzorkovanja dodira od 360 Hz, 10-bitnu dubinu boje, 100 posto DCI-P3 raspona boja i vršnu svjetlinu do 1.000 cd/m². Zakrivljenost s obje strane telefona je umjerena dok u središtu nalazi se selfie kamera od 16 megapiksela (OV16A1Q) koju podržava Nubia NeoVision algoritam.

Stražnji dio ima malo uzdignut modul s dvostrukom kamerom i višekanalni senzor te 4 LED prstenaste bljeskalice s jednom temperaturom boje.

Kamere

Glavna kamera je 64 megapikselnog Sony IMX787 senzora s fotoosjetljivim područjem od 1/1,73 inča, i pojedinim pikselom veličine 0,8 μm. Otvora je blende f/1.6 i žarišne duljine ekvivalentne 35 mm koja je više usklađena s perspektivom ljudskog oka u odnosu na 24 mm. Time je značajno povećan ekvivalentni ulaz svjetla, dosegnuvši oko 16.9, čime je nadmašio Xiaomi 13 Pro i daleko je ispred Huawei Matea 50 Pro s promjenjivim otvorom blende. Ova kamera također ima OIS funkcije protiv podrhtavanja te 7P leća s 16 slojeva optičkog premaza za učinkovito potiskivanje odbljeska.

Nubia z50 (2)

Druga kamera je ultraširokokutna (116°) Samsung S5KJN1SQ senzora od 50 megapiksela ekvivalenta žarišne duljine 14 mm. Makro podržava mogućnosti snimanja na udaljenosti od 2 cm. Opremljena je višekanalnim spektralnim senzorom kojim se povećava točnost reprodukcije boja 35 posto i stroboskopski stupanj svjetlosti smanjuje 30 posto.

Za snimanja noćnog zvjezdanog neba kamere koristite AR generiranje smjera zvjezdanih tragova  i GPS informacije. Osim toga, kamere također podržavaju Night Mandrill ”  algoritam posebno namijenjen  snimanju noćnih scena koji povećava ekvivalentnu osjetljivost kamere za 3 puta. U isto vrijeme nadograđen je Lightning Snapshot 3.0 super-osjetljivo praćenje fokusa.

Prilikom snimanja videa (8K/4K) uključuje se super-osjetljivu funkciju praćenja fokusa kako bi se zaključao subjekt i osigurala oštrina.

PROČITAJTE JOŠ

Nubia Z40S Pro: fokus na performansama i fotografiji

Nubia Red Magic 6R ulazi u globalno tržište

Nubia Z40S Pro: fokus na performansama i fotografiji

Ispod haube

Hardverska osnova je Snapdragon 8 Gen2 mobilna platforma s CPU na 3,2 GHz, Adreno 730 GPU, 16 GB radne LPDDR5X memorije i od 256 GB do 1 TB UFS4.0 flash podatkovne memorije. Za odvođenje topline usvaja višedimenzionalni rashladni sustav s velikom VC površinom i dijamantni toplinski gel koji se sastoji do deset slojeva materijala kako bi se dobila ukupna površina od 36 462 mm².

Za glatko iskustvo igranja, Nubia je uključila najnoviju verziju tehnologije Super Stable frame koja obećava dvostruko veći broj sličica u sekundi. Također troši 15% manje energije. Korisnici mogu birati između 3 različita načina rada, 4 opcije optimizacije GPU-a i 5 postavki zaslona. Linearni motor X-osi omogućava više od 300 vibracija i prikladan je za razne efekte vibracija u igrama.

Kapacitet baterije je 5.000 mAh s brzim punjenje do 80 W i tehnologijom super uštede energije.

U pogledu povezivanja uz Bluetooth 5.3, NFC (eSE), 5G dual-card dual-pass donosi inteligentno prebacivanje s više antena i dizajn od 360 stupnjeva koji poboljšava prijem signala mobilnog telefona za 50 posto bilo da se drži vodoravno ili okomito.

Od ostalih specifikacija vrijedno je spomenuti dvostruke stereo zvučnike (DTS:X Ultra) i MyOS 13.0 sustav temeljen na Androidu 13. Prema Nubiji, minimizira beskorisne informacije i stvara čisto glatko korisničko iskustvo.

Cijena

Kupcima se uređaj nudi u tri boje kućišta: White Island, Black Reef i Lantau (koža) po sljedećim cijenama:

 • 8/128 GB: oko 405 eura
 • 8/256 GB; oko 459 eura
 • 12/256 GB: oko 500 eura
 • 12/512 GB: oko 540 eura
 • 16 GB/1 TB: oko 811 eura
Više... Vaš Komentar Top
Koncept Luna – Dell najavljuje više detalja o modularnom prijenosnom računalu

Datum objave 20.12.2022

Koncept Luna - Dell najavljuje više detalja o modularnom prijenosnom računalu

1073403

Luna koncept prijenosnog modularnog računala je pokazan prošle godine na CES-u i očito je kako Dell nije odustao od projekta. Iako je cilj još daleko, u usporedbi s prvom inačicom, kompanija je značajno napredovala u razvoju. Sada se prijenosno računalo može u potpunosti rastaviti u manje od 60 sekundi pomoću samo jednostavnog alata.

Dellov Koncept Luna pokušaj je ponovne upotrebe dostupnih materijala i popravka prijenosnog računala za smanjenje emisije ugljika i održivi okoliš. S estetske strane, Koncept Luna vrlo je sličan klasičnom 13-inčnom prijenosniku. Ima aluminijsko kućište s nekim plastičnim elementima, odvojivi dizajn uključujući tipkovnicu, bateriju, zaslon i tako dalje. Budući da cijelo prijenosno računalo koristi magnetske konektore, moduli su postavljeni na tiskanu pločicu za međusobnu komunikaciju podataka čime se osigurava stabilna i besprijekorna međusobna povezanost više komponenti.

1073405

Također, Koncept Luna putem telemetrijskog sustava nudi mogućnost dijagnosticiranja zdravstvenog stanja prijenosnog računala kako bi se bolje identificiralo koje se pojedinačne komponente mogu ponovno upotrijebiti, obnoviti ili reciklirati i tako da ništa ne propadne. Naime, ovisno o vrsti uporabe postoje komponente koje se troše više ili manje od ostalih. Dell je sve usporedio s automobilom: ne mijenjate cijeli automobil kada trebate nove gume, nove kočnice ili novi akumulator.

1073410

PROČITAJTE JOŠ

Dell XPS 15 9520 recenzija

Dell Latitude 7230 Rugged Extreme tablet dostupan i u Hrvatskoj

Dell: Kompanije ljudske potencijale smatraju svojom najvećom vrijednošću za pokretanje programa transformacije

U praksi, koncept modularnosti koji su druge tvrtke isprobale, uključujući Google sa svojim projektom Ara, do sada nisu dobili odgovor tržišta prema očekivanjima, ali ovaj Dellov proizvod mogao bi biti prikaz  vizije za budućnost ili način razmišljanja o računalima čiji se popravak može dramatično pojednostaviti i ubrzati – sviđa nam se.

Dell također ima video koji prikazuje cijeli proces rastavljanja.

Više... Vaš Komentar Top
Službeno predstavljen Realme 10S s MediaTek Dimensity 810

Datum objave 20.12.2022

Službeno predstavljen Realme 10S s MediaTek Dimensity 810

Realme 10 s (1)

Realme je dodao 10s novog člana u svoju seriju Android pametnih telefona. Najpristupačnija je to varijanta do sada. Već se prodaje u Kini i očekuje se njegova globalna dostupnost.

Realme 10s izgleda više kao obnovljeni Realme 9i s gotovo identičnim dizajnom koji uključuje ravne rubove. Ima 6,6-inčni IPS LCD panel rezolucije 2.412 x 1.080 piksela s frekvencijom osvježavanja 90 Hz i uzorkovanja dodirom od 180 Hz. Na vrhu je usjek u obliku kapi vode za prednju 8 MP kameru.

Ispod haube, Realme 10S opremljen je  MediaTek Dimensity 810 čipsetom povezanim s 8 GB RAM-a i do 256 GB interne flash memorije daljnje proširive microSD karticom. Telefon također dolazi s proširenjem RAM-a za dodatnih 6 GB RAM-a . Baterija je kapaciteta 5.000 mAh s podrškom za brzo punjenje do 33 W preko USB Type-C priključka.

Na stražnjoj strani mobitela nalaze se  tri kamere, ali ne očekujte čuda. Glavna kamera je 50 MP.  Nadopunjena je senzorom dubine i portretnim od 2 megapiksela.

Realme 10 s (2)

PROČITAJTE JOŠ

Realme 10 Pro i Realme 10 Pro+ dišu za vrat Xiaomiju

Realme GT2 recenzija

Realme C33 izgleda skuplje nego što košta

Uređaj pokreće Realme UI 3.0 koji se temelji na Androidu 12. Konačno, zadržan je 3,5 mm priključak za slušalice, Hi-Res Audio, a čitač otiska prstiju je s desne strane. Dimenzije su 164,4 × 75,1 × 8,1 milimetara i masa 191 gram. Cijena modela je oko 185 dolara po trenutnom tečaju.

Više... Vaš Komentar Top
Oppo Find N2 – izravni odgovor na Samsung Galaxy Z Fold

Datum objave 20.12.2022

Oppo Find N2 - izravni odgovor na Samsung Galaxy Z Fold

Oppo Find N2 (1)

Oppo je lansirao Find N2 novu generaciju sklopivog pametnih telefona iz serije koja je oduvijek bila najbolja prezentacija tvrtkinih tehnologija. Prijeđimo odmah na karakteristike. Oppo Find N2 dobio je glavni 7,1-inčni LTPO zaslon omjera 8,4:9 i rezolucije 1.792 x 1.920 piksela s frekvencijom osvježavanja 120 Hz. Vanjski zaslon je 5,54-inčni, omjera 17,7:9 i rezolucije 2.120 x 1.080 piksela.

Oba zaslona su AMOLED i podržavaju HDR10+. Za što bolje iskustvo rada s više zaslona Oppo je proveo dubinsku optimizaciju sustava. Prijelaz između vanjskog i unutarnjeg zaslona više nije jednostavno rastegnut i uvećan, već prati veličinu zaslona za prikaz više informacija.

Za aplikacije kojima trenutno nedostaje usmjerena prilagodba, Find N2 također može ostvariti automatsku prilagodbu.Osim toga, u funkciji podijeljenog zaslona, ​​ dodana su funkcije “multi-page split screen”, “cross-screen sharing” i “split screen screenshot”, što čini prezentaciju, presretanje i dijeljenje informacija učinkovitijim.

Uz to stvoren je prostor gdje možete pregledavati svoje nedavno korištene i gledane aplikacije, filmove i glazbu na vrhu i istovremeno koristiti donji zaslon kao trackpad. Softverske funkcije kao što su AI transkripcija sastanaka i inteligentno prepoznavanje grafika i tekstova omogućuju Find N2 da dodatno poboljša učinkovitost rada i života korisnika.

Oppo Find N2 (2)

Konačno u ovom dijelu oko zaslona, podržava OPPO Pen digitalnu olovku. Omogućuje brzo označavanje i pisanje tekstova, snimanje zaslona, ​​pa čak i snimanje slika na daljinu u poslovnim scenarijima, što uvelike poboljšava učinkovitost mobilnog uredskog rada. Olovka ima samorazvojni mehanizam za prepoznavanje rukopisa, podržava do 4096 razina osjetljivosti na pritisak, ima odlične performanse kontinuiranog brisanja i pisanja i može simulirati osjećaj pisanja i brisanja gumicom putem povratne vibracije. Izdržljivost je do 11 sati kontinuiranog pisanja.

Šarka

Materijali zrakoplovne klase minimiziraju i rekonstruiraju oblik šarke i koriste ugljična vlakna kao potporni okvir ​​u kombinaciji s prilagođenim vijcima od legure titana. Prema TUV laboratorijskim testovima, Find N2 se može sklopiti do 400.000 puta bez utjecaja na izvedbu. Uz ovu šarku, može se otvoriti pod kutom između 45°-125°, a lom u sredini presavijenog zaslona trebao bi biti 67 posto manji u odnosu na prethodnika.

Kamere

Ovaj put OPPO Find N2 opremljen je glavnom kamerom od 50 megapiksela (IMX890, 1,56 inča, f/1,8 i OIS), ultraširokokutnom od 48 megapiksela (IMX581, 1/2 inča, f/2.2) i 2X telefoto od 32 megapiksela (IMX709, (f/2.0), koje pokrivaju uobičajene žarišne duljine.

Također za kvalitetu fotografija brine OPPO samorazvijenim NPU čip za slike – Mariana Mari Silicon X i sustav napravljen s Hasselbladom. Kako bi odali počast klasičnoj Hasselblad XPAN kameri, OPPO Find N2 podržava klasični Hasselblad 65:24 široki format, vraća klasičnu 45 mm leću, omogućava crno-bijeli način snimanja te jedinstvenu interakciju negativnog razvijanja filma. Vjerujemo da će ova značajka biti vrlo atraktivna ljubiteljima retro fotoaparata. Na prednjoj strani su dvije kamere, obje od 32 megapiksela.

Oppo Find N2 (3)

PROČITAJTE JOŠ

OPPO najavljuje ColorOS 13 – ovo su glavne novosti

OPPO K10 i K10 Pro službeno

Debitira OPPO Pad tablet s olovkom

Ispod haube

Mobilna platforma je Snapdragon 8 Gen 1 , a kapacitet RAM-a varira od 12 do 16 GB, dok interne flash memorije 256/512 GB. Baterija kapaciteta 4.520 mAh podržava brzinu punjenja 67 W. OPPO je međutim odustao od implementacije bežičnog punjenja koje je bilo prisutno u prvoj generaciji.

Ostale specifikacije uključuju stereo zvučnike, 5G povezivost, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 i NFC. Dimenzije su u rasklopljenom stanju 132,2 x 140,5 x 7,6 milimetara i mase je 233 grama.

Cijena i dostupnost

OPPO Find N2 dolazi u tri boje kućišta ( oblak bijela, bor zelena i crna / koža) po cijeni za 12 GB + 256 GB verziju od oko 1.080 eura i 16 GB + 512 GB od oko 1.215 eura. Naravno, ovo su cijene u Kini – uređaj nažalost neće biti dostupan globalno.

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.28]

Datum objave 19.12.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.28]

Izbor za ovaj tjedan uključuje vijesti TomTom, Microsoft, Qualcomm, Samsung i Sony tehnoloških kompanija.

TomTom i tehnološke tvrtke rade na platformi otvorenih karata (mapa)

MapData

TomTom, Microsoft, Amazon i Meta pokreću novu zakladu pod nazivom Overture Maps Foundation za izradu karata temeljenih na otvorenim podacima. Zaklada je dio zaklade Linux i spada pod njezinu odgovornost.

Overture planira prvo definirati standard i izraditi osnovnu kartu na kojoj će se temeljiti TomTom Maps, a svi ostali proizvođači navigacijskog softvera, developeri i razne tvrtke dobivaju mogućnost korištenja i nadopunjavanja karte vlastitim podacima. Osim karata, Zaklada će izraditi i referentni sustav koji će karte učiniti interoperabilnim, kao i proces kontrole kvalitete i shemu strukture podataka.

Zaklada će stvarati i objavljivati ​​kartografske podatke pod licencom otvorenih podataka, iako ostaje nejasno radi li se o Gnu ili Apac ili nekoj trećoj licenci. Prvi skupovi podataka trebali bi biti objavljeni do lipnja 2023. Uključuju samo karte sa zgradama i cestama, dok će novi alati kao što su 3D podaci bit će dodani kasnije. Također je predviđena suradnja s OpenStreetMap.

Microsoft EU Data Boundary

Microsoft EU Data Boundary

Microsoft od siječnja dopušta Europljanima da biraju žele li pohranjivati ​​podatke isključivo u EU ili izvan nje.

Microsoft će započeti s uvođenjem EU Data Boundary, odgovora na pravila GDPR-a Europske unije od početka sljedeće godine. Omogućuje komercijalnim i javnim organizacijama da svoje podatke obrađuju u EU. Tvrtka će započeti s podacima o klijentima iz svojih usluga u oblaku, a ostali će podaci biti dodani kasnije.

Konkretnije rečeno, korisnici mogu odlučiti da ne dopuste da im se podaci iz usluga u oblaku Microsoft 365, Azure, Power Platform i Dynamics 365, obrađuju izvan Europsku unije i Europskog udruženje za slobodnu trgovinu . To znači da se ti podaci mogu obrađivati i pohranjivati isključivo u nekom od Microsoftovih sedamnaest europskih podatkovnih centara, te izvan EU samo pod određenim uvjetima.

Drugim vrstama korisničkih podataka Microsoft planira se pozabaviti u sljedećim fazama. Tako bi iduća faza ( do kraja 2023. godine) trebala uključiti ‘pseudonimizirane podatke’, a treća i posljednja 2024. godine i uključivati podatke koje je tvrtka prikupila od korisnika tijekom razgovora s korisničkom službom.

Qualcomm lansirao novo Wi-Fi 7 rješenje – 20 Gigabitni Bandwidth

Qualcomm lansirao novo

Ovo rješenje je posebno dizajnirano za umrežavanje cijele kuće koristeći isprepletenu mrežu i može zadovoljiti potrebe većeg broja korisnika/uređaja. Maksimalna brzina prijenosa PHY fizičkog sloja je čak 20 Gbps.

Wi-Fi 7 podržava 320/240 MHz kanale, plus 4K QAM modulacijski mehanizam, koji može donijeti brže veze i ima inovativna otkrića u višestrukom povezivanju i prilagodljivom povezivanju.

Samsung stvara ekskluzivne čipsete za modele serije Galaxy

Samsungov novouspostavljeni tim za razvoj čipova dobio je zadatak razviti ekskluzivni čipset koji će biti optimiziran za zahtjevne aplikacije modela Galaxy serije. Ali, ovaj tim je u potpunosti neovisan o Samsung Semiconductoru, što znači da neće biti sukoba s razvojem procesorskih proizvoda osim neke bliske suradnje. Također je najavljena suradnja novog tima s Googleomi AMD-om.

Osim toga, novoosnovani tim za razvoj čipova vodit će Choi Won-joon , voditelj strateškog tima za razvoj proizvoda MX divizije. Na temelju ovih informacija, može se pretpostaviti da Samsungovi sljedeći procesorski proizvodi za modele serije Galaxy neće biti otvoreni prema vanjskom svijetu poput postojećih serije Exynos.

Eto, Samsung stvaranjem namjenskog procesora za seriju Galaxy, očito se time nada steći prednost na tržištu, ali sve ovisi o smjeru dizajna i primjenama.

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.27]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.26]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.25]

Nizozemska i Japan pridružuju se ograničenjima izvoza čipova i opreme u Kinu

Nakon što su nova američka ograničenja izvoza u Kinu stupila na snagu 7. listopada i uglavnom se usredotočuju na određene GPU-e za podatkovne centre koji se mogu koristiti za rad umjetne inteligencije, čipove za superračunala i strojeve potrebne za proizvodnju takvih čipova od strane Applied Materials, LAM Research i KLA, sada im se pridružuju Nizozemska i Japan. Bloomberg javlja da su pristali surađivati sa SAD-om oko embarga izvoza opreme za proizvodnju čipova u Kinu, dodajući da bi službene izjave predstavnika mogle biti dane u nadolazećim tjednima.

Budući da su glavni dobavljači litografske opreme koncentrirani u SAD-u, Nizozemskoj (ASML) i Japanu (koncerni Canon i Nikon , Tokyo Electron) vrlo je izgledno da se tamošnja industrija poluvodiča ovim novim pridruživanjem embargu neće moći u potpunosti razviti u budućnosti. Konkretnije rečeno, kineski proizvođači izuzetno teško će moći sami savladati proizvodnju čipova prema naprednim litografskim standardima.

Sony od Microsofta dobio licencu za Call of Duty

Sony je bio uporni antagonist Microsoftove akvizicije Activision Blizzarda optužujući softverskog diva da pokušava “zaključati mnoge korisnike u Xbox” i koristiti druge proizvode tvrtke kako bi “spriječili igranje u oblaku u kritičnom trenutku njegovog razvoja.

Ali Microsoft je pronašao način kako da im Sony kao protivnik i rival postane poslovni partner. Omogućili su im da prodaje igru “Call of Duty” u svojoj usluzi pretplate na igre. Ovom poslovnom odlukom Microsoft je ujedno pokazao regulatorima i Američkoj saveznoj komisiji za trgovinu (FTC) da nema za cilj akvizicijom Activision Blizzarda istisnuti konkurente u pretplatničkom sadržaju i poslu računalstva u oblaku.
Također je Microsoft prošlog tjedna postigao 10-godišnji ugovor o licenciranju s Nintendom za Call of Duty. Samo ostaje nejasno uključuje li ugovor usluge pretplate.

Više... Vaš Komentar Top
Ovog Božića HONOR odaje počast našim najmilijima

Datum objave 17.12.2022

Ovog Božića HONOR odaje počast našim najmilijima

HONOR to be with you_Božić

Prosinac je mjesec kada nas obuzme najviše emocija. Dio godine kada se volimo ušuškati i opustiti u toplom domu, ali i kada smo najviše užurbani zbog obveza i priprema za proslavu blagdana. Za sve one male ili velike trenutke za koje bismo htjeli da budu savršeni; za sve ono što nas zbližava s dragim osobama, čak i kada smo daleko; za svaku malu nezgodu u danu, trebamo upamtiti samo jedno – bez obzira na to kako naš Božić izgledao, najbolji je onaj kojeg provodimo s našim najmilijima.

Ovog Božića tvrtka HONOR počast odaje upravo zajedništvu. Kroz kratak emotivan video poziva nas da se povežemo s ljudima koji su nam zaista važni, da izrazimo svoje osjećaje i budemo onakvi kakvi uistinu jesmo. Prikazuje nam male svakodnevne trenutke koje smo svi doživjeli i s kojima se možemo poistovjetiti. Događaji koji nisu išli po planu, ali su na kraju ispali nezaboravni, baš zato što smo ih proveli zajedno, što je zapravo i najvažnije.

Stoga je ovogodišnja božićna čestitka vrlo jasna – HONOR to be with you!

*Dijelovi filma snimljeni su pomoću HONOR Magic4 Pro

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 8 minuta

Youtube premium

Objavljeno prije 8 minuta

[GUIDE] Kako jeftino hostati website kod sebe doma na Raspberry Pi-ju

Objavljeno prije 15 minuta

Glazbeni servis

Objavljeno prije 20 minuta

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 25 minuta

Lenovo ThinkPad kutak

Novosti

Tehnološki divovi otpuštaju: AI revolucija ili promjena smjera?

U posljednje vrijeme smo svjedoci niza otpuštanja u tehnološkim gigantima poput Mete, Googlea, Intela i Amazona. Iako otpuštanja nisu rijetkost, ova se događaju u bizarnom kontekstu: dok kompanije bilježe rekordne profite i rast dionica. Je... Pročitaj više

Meizu se povlači iz igre pametnih telefona i okreće umjetnoj inteligenciji

Kineski proizvođač pametnih telefona Meizu, u vlasništvu Geelyja, vlasnika automobilskih marki Lotus i Polestar, donosi odluku o prestanku proizvodnje pametnih telefona i potpunom usredotočenju na umjetnu inteligenciju (AI). Shen Ziyu, pred... Pročitaj više

TikTok na nišanu EU: istraga o sigurnosti djece i pristupu podacima

Europska komisija (EK) otvorila je službenu istragu protiv TikToka zbog mogućeg kršenja Zakona o digitalnim uslugama (DSA). Komisija će između ostalog istražiti je li TikTok prekršio DSA u području zaštite djece, upravljanja rizikom u vezi... Pročitaj više

Bose ima cool ultra otvorene slušalice

Bose je predstavio ultra otvorene slušalice vrijedne 299 USD, idealne za trčanje, bicikliranje ili jednostavno hodanje gradskim ulicama. Jedinstven dizajn ne začepljuje uši, već se pričvršćuje sa strane, čineći ih više modnim dodatkom nego... Pročitaj više

Seagate lansira 24 TB IronWolf Pro tvrdi disk

Seagate proširuje svoje rješenje za pohranu podataka s IronWolf Pro tvrdim diskom od 24 TB. Cilj im je zadovoljiti potrebe komercijalnih i poslovnih korisnika za pohranom i backupom podataka u RAID formatu. IronWolf Pro disk nudi performans... Pročitaj više

Sve novosti