Poznate cijene za Intel Arc A770 i A750

Datum objave 03.10.2022 - Sanja Ledinek

Poznate cijene za Intel Arc A770 i A750

Poznate cijene za Intel Arc A770 i A750

Intel Arc A770 i A750 cijene

Intel Arc A770 i A750 trebale bi biti na policama od 12. listopada. Intel s ovim karticama očito igra na kartu cijene kako bi pronašao svoje mjesto između AMD-a i Nvidije, moćnih konkurenata.

Tako Arc A770, košta 329 USD, odnosno Limited Edition 349 dolara. Ako se te službene cijene potvrde kod preprodavača, doista su niže od GeForce RTX 3060 čija se cijena kreće od 380 USD do oko 418 USD.  Arc A750 prodavat će se po početnoj cijeni od 289 USD.

a770-8gb-perf-chart-02 a770-8gb-perf-chart-01

Obje grafičke kartice imaju TDP od 225 W i usvajaju sustav hlađenja s dva ventilatora, 8+6 sučelje za napajanje i PCIe 4.0 sučelje, a također podržavaju Microsoft DirectX 12 Ultimate i XeSS tehnologiju super uzorkovanja koja koristi AI za ubrzavanje, sličnu NVDIA-inom DLSS-u ili AMD -ovom FSR 2.0. Dodatno Arc A770 je opremljena s 32 seta Xe jezgri, isto toliko računalnih elemenata za praćenje svjetla i sjene u stvarnom vremenu. Što se tiče RAM GDDR6 memorije, bit će dostupan u konfiguracijama od 8 GB i 16 GB, s do 512 Gb/s i 560 Gb/ propusnosti. Ova kartica ima i RGB osvjetljenje. Detaljne specifikacije pogledajte na web stranici Intela. 

a750-perf-chart-01 a750-perf-chart-02

a750-perf-chart-03

Druga grafička kartica A750, ima 28 setova Xe jezgri i setova računalnih elemenata za praćenje svjetla i sjene u stvarnom vremenu te također 256-bitnu 8 GB GDDR6 video memoriju propusnosti prijenosa od 512 GB/s. Nije opremljena RGB svjetlima, ali je zato okvir ukrašen kromiranim materijalom.

Intel će ponuditi za kupce oba GPU-a, Call of Duty: Modern Warfare II uključujući pravo na primanje drugih besplatnih igara koje će se povremeno distribuira na Intel Gaming Accessu.

Također podsjećamo da je Intel nedavno predstavio i Arc A310 entry-lever rješenje, dizajnirano za desktop sustave koji ne zahtijevaju velike mogućnosti grafičke obrade.

Više... Vaš Komentar Top
Qualcomm: za 5 godina  fotografija mobilnim telefonom  nadmašuje SLR

Datum objave 03.10.2022

Qualcomm: za 5 godina fotografija mobilnim telefonom nadmašuje SLR

Qualcomm  za 5 godina , fotografija mobilnim telefonom će nadmašiti SLR

Usporena snimka, portret, pokretni video, zamućenje pozadine, ultraširoki kut, zumiranja i druge potrebe nisu problem za današnje pametne telefone. Ali još uvijek se povremeno raspravlja i mnogi se pitaju mogu li foto mogućnosti sustići ili čak prestići SLR?

Judd Heape, potpredsjednik Qualcomma, dao je ovih dana odgovor. On je rekao da kombinacija AI (umjetne inteligencije) koja je uvelike unaprijedila mobilnu fotografiju sada ušla u treću razinu, a od konačne četvrte kada će mobilna fotografija u potpunosti nadmašiti SLR, udaljeni smo tri do pet godina. Istog su mišljenja i čelnici tvrtke Sony.

Kako Qualcomm dijeli AI razine?

Počevši oko 2018., AI tehnologija počela je uzimati maha u mobilnoj fotografiji, ali se koristila samo za prepoznavanje onoga što je u kadru, poput ljudi, životinja, krajolika itd. U drugoj razini, AI se koristi za optimizaciju autofokusa, autobalansa bijele boje i autoekspozicija. U trenutnoj trećoj razini, AI može djelomično razumjeti elemente scene i pokušati se uklopiti u potrebe fotografa. Zapravo, potpredsjednik Qualcomma također je dodao da je slikovna jedinica Snapdragona sada 10 puta brža od glomaznih, zastarjelih kamera Canona i Nikona. Ali, nadodao je da 1 -inčni CMOS na telefonu vjerojatno neće biti realan u skorije vrijeme.  U takozvanoj četvrtoj završnoj razini, AI će biti uključen u obradu cijele fotografije i time nadmašiti SLR fotoaparate.

Više... Vaš Komentar Top
Život Google Stadije se bliži kraju

Datum objave 03.10.2022

Život Google Stadije se bliži kraju

google_stadia_1

Google nije uspio u pokušaju preoblikovanja industrije igara oko računalstva u oblaku nije uspio i zatvaraju Stadia uslugu igranja u oblaku 18. siječnja 2023.godine. Do tog datuma bit će moguće igrati naslove platforme jer se poslužitelji isključuju.

Ako su napravljene prednarudžbe, za hardver ili igre one će biti otkazane i vraćen novac.  Tvrtka obećava i povrat novca za sve igre i dodatke kupljene putem Stadia trgovine i Google Storea, kao sav hardver uključujući bežični gamepad s ugrađenim Wi-Fi i Bluetoothom. Iako Google još nije dao detalje,  povrat novca trebao bi biti istog modaliteta kao vrsta plaćanja korištena prilikom kupnje .

Život Google Stadije se bliži kraju_1

Zanimljivo je,  budući da povrat novca  ne zahtijeva i povrat hardverskih proizvoda,  korisnici su zatražili od Googlea da ažurira firmware kako bi se ipak mogao koristiti s drugim igrama ili firmwareom otvorenog koda koji bi zajednica programera mogla sama prilagoditi. U suprotnom postaje beskoristan i elektronički otpad.

Vrijedno je napomenuti da dok se platforma Stadia gasi, njezina temeljna tehnologija ostaje u Googleovom fokusu. Nastavit će se ulagati u razvojne alate i tehnologiju platforme kako bi se pružila podrška programerima i partnerima i primijenila na druge usluge poput YouTubea, Google Playa i proširene stvarnosti. Također iako trenutno nije jasno kakva je budućnost za zaposlenike, ali na temelju onoga što se dogodilo onima koji su bili zaposleni u odjelu Stadia Games & Entertainment, Google bi im mogao ponuditi priliku za rad na novim pozicijama unutar kompanije.

Zašto je Stadia usluga doživjela krah za manje od tri godine?

Među glavnim problemima je nedostatak bilo kakvih što većina programera igara nije bila voljna distribuirati svoje ekskluzivne naslove putem platforme, osim Ubisofta, jedine tvrtke koja je uvrstila globalno popularnu igru “Assassin’s Creed” na platformu. Ali dobra je vijest da igre Ubisofta kupljene na Stadiji će se moći prenijeti na PC računala putem Connecta koji je u izradi. Drugi problem je što korisnici također nisu voljni plaćati mjesečne naknade za usluge čije iskustvo i dalje ovisi o brzini njihove kućne mreže, a povezanost se razlikuje od regije do regije. Konačno zatvaranje Stadia gaming usluga dolazi u trenutku kada Google štedi troškove, fokusira se na ključne točke, gasi marginalne projekte i počinju navodno i otpuštanja.

Više... Vaš Komentar Top
Huawei lansirao Mate 50 Pro

Datum objave 30.09.2022

Huawei lansirao Mate 50 Pro

Huawei_02

Tijekom jučerašnjeg velikog eventa u svečanom ambijentu Belexpocentra u Beogradu, Huawei je regionalno lansirao veliki izbor novih proizvoda, uključujući Mate 50 Pro, vrhunski pametni telefon s prvom u svijetu kamerom s fizički prilagodljivim otvorom blende s 10 razina i pametne telefone nova 10 serije elegantnog dizajna i inovativne prednje kamere od 60 MP. Tehnološki div je predstavio i  Huawei FreeBuds SE, slušalice kristalno čistog zvuka i pametni sat modernog dizajna, Watch GT 3 SE. Uz pametne uređaje, predstavljena su i poboljšanja te novosti vezane za popularnu trgovinu aplikacija, AppGallery.

Na predstavljanju su se okupili brojni regionalni mediji i poznate ličnosti, a okupljenima se obratio William Tian, direktor Huawei Consumer Business Groupe za Europu.

Huawei_06

Novi Mate 50 Pro vrhunac je inovacija Mate serije i Huaweijev najmoćniji flagship. Dolazi s vodećom tehnologijom u industriji mobilne fotografije, sveukupne izvedbe i elegantnog dizajna. Mate 50 Pro ima vrhunsku kameru od 50 MP te fizički prilagodljiv otvor blende podesiv na 10 razina. Uređaj donosi ključna poboljšanja optičkog sustava, mehaničke strukture, tehnologije snimanja i obrade slike. Osim inovacija po pitanju kamere, Mate 50 Pro podiže ljestvicu i kod upotrebe baterije kroz značajku SuperEnergy Boosting.

Mate 50 Pro_10

Tako su i na samom eventu, svi prisutni imali priliku vidjeti izložene fotografije napravljene s Mate 50 Pro kamerom i uvjeriti se u njihovu kvalitetu. Uz to, posjetitelji su i sami imali priliku doživjeti iskustvo fotografiranja Mate 50 Pro pametnim telefonom i isprobati funkcije stražnje kamere od 50 MP uz funkcije poput zumiranja ili fokusa na objekt.

Modeli nova 10 i nova 10 Pro nastavljaju predvoditi u inovacijama tehnologije prednje kamere za mobitele. Oba modela nova 10 serije mijenjaju tradicionalni pristup mobilnoj fotografiji s impresivnom ultra širokokutnom prednjom kamerom od 60MP koja može snimati 4K videozapise. Oba uređaja donose mnoštvo impresivnih specifikacija, uključujući stražnju kameru od 50 MP s naprednom obradom slike, visokim stopama osvježavanja zaslona i mogućnošću brzog punjenja. Sve fenomenalne funkcije prednje kamere od 60 MP uzvanici su mogli isprobati u posebno kreiranom selfie korneru, gdje su uz opcije brzog fokusiranja i naprednog zumiranja mogli provjeriti zašto je prednja kamera nova 10 serije jedna od najinovativnijih selfie kamera na tržištu.

Više... Vaš Komentar Top
Dobre vijesti! Kupite doživotnu licencu MS Officea već od 11,99 €, i originalne Windowse već od 6,14 €!

Datum objave 28.09.2022

Dobre vijesti! Kupite doživotnu licencu MS Officea već od 11,99 €, i originalne Windowse već od 6,14 €!

Office 2021 najnovija je verzija Microsoftovog uredskog paketa koja se vjerojatno više koristi od svih drugih aplikacija za stolna računala na svijetu. Dodajte korisne značajke—na primjer, sada dostupne uz Microsoft Teams i dodajte trenutni prijevod na strani jezik u Outlook. U Officeu 2021 nema revolucionarnih promjena, pa je krivulja učenja niža, ali vas čini produktivnijima.

Office 2021 Pro košta 439,99 USD. Ovo je verzija s trajnom licencom koju kupujete jednom i koristite zauvijek—ili barem dok se ne odlučite za nadogradnju. Microsoft također nudi pretplatničku verziju sustava Office, nazvanu Microsoft 365, koja zahtijeva mjesečno ili godišnje plaćanje. Kada kupite verziju s trajnom licencom, i dalje dobivate sigurnosna ažuriranja svakih nekoliko mjeseci. Ako ste korporativni IT menadžer ili jednostavno ne volite pretplate, preferirat ćete verziju s trajnom licencom.

220920-720p-gd24-€

Dobre vijesti! Kupite doživotnu MS Office licencu već od 11,99 €!

Sada možete kupiti Microsoft Office kao doživotnu licencu i dobiti punu verziju ovog popularnog paketa za produktivnost po prilično niskoj cijeni. Godeal24 vam pruža 100% originalan Office paket. Bilo da se radi o najnovijem Officeu 2021 ili Officeu 2019 koji koristi više ljudi, Godeal24 ima različite opcije za vas. Ako imate samo jedno računalo za nadogradnju Officea, možete odabrati Office 2021 za samo 25,61 €! Ako trebate kupiti Office 2019 za samo 24,59 €! Ako želite podijeliti sa svojom obitelji i prijateljima, možete odabrati paket od više ključeva, Office 2021 je samo 13,52 €! Ovo je najisplativija opcija! Višestruki ključevi za Office 2019 također su samo 11,99 €/PC!

Best Recommendation: Lifetime Microsoft Office

Microsoft planira prekinuti podršku za sve verzije sustava Windows 10 21H1 13. prosinca 2022. Nakon toga, Windows 10 21H1 neće primati nikakva sigurnosna ažuriranja, a korisnici će se morati ažurirati na sustave Windows 10 21H2 ili Windows 11. Windows 10 će i dalje biti ažuriran. Većina Microsoftovih napora trenutačno je usmjerena na Windows 11. Godeal24 nudi ponude za Windows 10 i Windows 11, s Windows 10 počevši od samo 6,14 €/Ključ! Windows 10 također se može besplatno nadograditi na Windows 11. Možete kupiti Windows 11 izravno i dovršiti nadogradnju za samo 10,24 €!

Genuine Windows OS: Limited Time Special!

62% off on Bundles and more MS Office (coupon code “SGO62″)

To cater to different user needs, different versions of Windows 10 are provided to suit different types of hardware, personal or business. Not only the most widely used Windows 10 Pro, but also the best Windows 10 Enterprise edition for business use, Windows Server, etc.

Up to 50% off on More Windows! With (coupon code “ SGO50“)

 

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Isti softver možete dobiti s više od 80% popusta, a još uvijek je službeno. Ne samo popularni Windows OS i Office, već i praktičniji softver za računala i mobilne alate, kao što je serija IOBIT, softver Ashampoo, Disk Drill i mnogi drugi.

Još račuina: Best Price, Best Products!

Godeal24 je preprodavač Microsoftovih licenci i glavnog IT sigurnosnog softvera, što vam omogućuje kupnju Windows OS-a i MS Officea po sniženim cijenama, kao i korisnih računalnih alata kao što su IOBIT serija, Ashampoo softver, Disk Drill i mnogi drugi. Uštedite do 90%! Licence su 100% originalne i autentične. Godeal24 zna “povijest” svake licence koju prodaje, a korisnici ih mogu koristiti bez problema. Iz tog razloga, licence koje se mogu kupiti na Godeal24 su “doživotne”, tj. mogu se koristiti bez ograničenja: operativni sustav će biti ažuriran i podržavan od strane Microsofta tijekom cijelog životnog vijeka.

Pouzdanost Godeal24 shopa uvelike je dokazana izvrsnom internetskom reputacijom koju uživa i mnogim pozitivnim recenzijama na TrustPilotu, gdje je tvrtka ocijenjena kao “Izvrsna i odlična” u 98% recenzija. To je zbog kvalitete iskustva kupnje i brojnih prednosti koje trgovina nudi: osim što možete birati između mnogih originalnih proizvoda sniženih do 90%, digitalizirana dostava omogućit će vam da svoj softver dobijete nakon nekoliko sekundi od kupnje izravno na svoju adresu e-pošte. Vrlo povoljan način distribucije za one koji kupuju, ali i izvrstan način zaštite okoliša, potpuno eliminirajući potrebu za fizičkim transportom i proizvodnjom nepotrebne ambalaže.

Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Chromium razvojni tim omogućava AV1 kodiranja za nove Nvidia GPU-ove

Datum objave 28.09.2022

Chromium razvojni tim omogućava AV1 kodiranja za nove Nvidia GPU-ove

Chromium_  Nvidia

Nvidia se RTX 40 grafičkim karticam na novoj Ada Lovelace arhitekturi pridružuje Intelu, koji je do sada jedini podržavao AV1 kodiranje s Arc GPU-ima.

Razvojni tim Chromiuma odobrio je zahtjev da se omoguči AV1 podrška kodiranja putem web preglednika za softver koji nije spreman iskoristiti značajke svim korisnicima kartica serije RTX 40.  To znači da će širok raspon korisnika moći iskusiti ovu novu značajku na nadolazećim verzijama Chromium kernel preglednika kao što su Google Chrome i Microsoft Edge.

Podsjetimo, kao standard za video kodiranje koji guraju tvrtke kao što su Google i Microsoft, AV1 ima manji kapacitet i niže zahtjeve za propusnost od H.264/265 i drugih formata kodiranja i istovremeno osigurava istu kvalitetu slike.

PROČITAJTE JOŠ

Nvidia RTX 4090 i RTX 4080 grafičke kartice – moćne, velike i skupe

Nvidia objavila prvu verziju Linux grafičkog drajvera otvorenog koda

NVIDIA RAD-TTS AI pretvara tekst u glas

Nove kartice serije RTX 40 koriste osmu generaciju Nvidia Video Encoder ili skraćeno NVENC, a sada podržavaju dekodirati i kodirati AV1 sadržaj. Prema službenim podacima Nvidije, pokazalo se da korištenje AV1 povećava učinkovitost za 40 posto, uključujući kvalitetu slike i zahtjeve za propusnost tijekom reprodukcije streaming medija i obećavaju snimanje igara u kvaliteti 8K60 i po gotovo dvostruko većoj brzini.

Više... Vaš Komentar Top
Lisa Su posjetit će TSMC kako bi osigurala nabaviu 2nm i 3nm čipova

Datum objave 28.09.2022

Lisa Su posjetit će TSMC kako bi osigurala nabaviu 2nm i 3nm čipova

AMD CEO Lisa Su at 2022 Financial Analyst Day Large

CEO AMD-a Dr. Lisa Su i brojni rukovoditelji na C-razini kompanije putovat će u Tajvan ovih dana na sastanak s izvršnim direktorom TSMC-a Wei Zhejiom kako bi razgovarali o budućoj suradnji.

Teme razgovora uključuju TSMC-ov proizvodni čvor N3 Plus (N3P) i 2nm (N2) u drugoj polovici 2025. godine. Osim toga, iako se prelazak na ove čvorove neće dogoditi u skorije vrijeme, razgovarat će o planovima za buduće kratkoročne i dugoročne narudžbe. Ovo osiguranje kapaciteta na najvišim čvorovima itekako ima smisla s obzirom na to da je TSMC trenutno vodeći proizvođač ćipova i radi punim kapacitetom, a konkurencija među proizvođačima čipova je žestoka. Također treba imati na umu da velik dio AMD-ovog izvanrednog uspjeha posljednjih godina duguje se sposobnosti TSMC-a i njihove visoko konkurentne procesne tehnologije. Trenutno AMD koristi TSMC-ovu 3D SoIC platformu, CoWoS i ASE-ovu FO-EB tehnologiju pakiranja.

PROČITAJTE JOŠ

AMD Ryzen 9 7950X & Ryzen 7 7700X recenzija

AMD predstavlja FidelityFX Super Resolution 2.1

AMD Ryzen 7 5700X recenzija

Kasnije se AMD-ovi rukovoditelji planiraju sastati s glavnim tajvanskim proizvođačima računala kao što su Asus, Acer i možda još važnije ASMedia, kako bi razgovarali o proizvodnji uređaja koji koriste AMD čipove. Također bi trebali imati kratke sastanke za održavanje dobrih odnosa s raznim manje poznatim partnerima koji isporučuju komponente za njihove CPU-e, kao što su Nanya PCB, Xinxing Electronics i Jingshuo Technology.

Više... Vaš Komentar Top
DxOMark nova  testna mjerila i sustava bodovanja donosi tri glavne točke ažuriranja

Datum objave 28.09.2022

DxOMark nova testna mjerila i sustava bodovanja donosi tri glavne točke ažuriranja

Zašto su proizvođač telefona iznevjerili DxOMark

DxOMark je službeno objavio novi referentni test pametnih telefona i sustav bodovanja, kako bi se potaknulo poboljšanje korisničkog iskustva i pomogao proizvođačima da ostvare tehnološka otkrića. Ovo ažuriranje testiranja ima tri glavne točke.

Prva točka – testiranje u svakodnevnom scenariju korištenja

Konkretno, odnosi se na  uvođenje testiranje na temelju stvarnih svakodnevnih situacija korisničke upotrebe u različitim scenarijima i okruženjima.

Druga točka  – veća transparentnost

Kriteriji bodovanja i formule referentnih vrijednosti za svaku vrijednost testa, uključujući video/selfie, audio, zaslon i bateriju, postaju javni. Također sva referentna mjerila testiranja temelje se na scenarijima upotrebe potrošača.

Treća točka   – dosljednost

Kako bi se poboljšala čitljivost rezultata, DxOMark objedinjuje ljestvicu rezultata svakog benchmarka, tako da se performanse proizvoda mogu bolje razumjeti, te u isto vrijeme nagrađuje uređaje s uravnoteženijim performansama u obliku geometrijske sredine.

DxOMark_novi kriteriji bodovanja_trenutna lista

PROČITAJTE JOŠ

Zašto su proizvođač telefona iznevjerili DxOMark?

ZTE Axon 20 5G kamera ispod zaslona dobila samo 26 bodova na DxOMark testu

Bateriju Wiko Power U30 mobitela hvali DxOMark

Na temelju novog sustava bodovanja ažurirali su i rezultate rangiranja kamera zaslona, zvuka i baterija. Što se tiče kamera mobilnih telefona u prvih deset ima dosta promjena.

Na vrhu ljestvice dalje ostaje Honor Magic4 Ultimate, ali rezultat testiranja porastao je za jedan bod. Drugi je Huawei P50 PRO, čiji je ukupni rezultat pao za jedan bod. Serija iPhone 13 Pro porasla je za 4 boda zauzevši treće i četvrto mjesto koje dijele sa Xiaomi Mi 11 Ultra. Xiaomi 12s Ultra koji je ove godine ima vrlo dobru reputaciju, pao je za dva boda.  Sada se na ljestvici nalazi na sedmom mjestu što ponovno pokazuje da nije tako dobar kao prethodna generacija Xiaomi 11 Ultra.

Više... Vaš Komentar Top
Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike

Datum objave 28.09.2022

Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike

Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike

Netflix je prvi put ušao na tržište mobilnih igara u studenom 2021. godine i potrošio 72 milijuna dolara za kupnju finske tvrtke za razvoj igara Next Games kao i tvrtki Night School Studio i Boss Fight Entertainment u ožujku ove godine. Kao sljedeći korak u izgradnji svoje prisutnosti u industriji video igara osnivaju ‘interni studio za igre’ u Helsinkiju. Vodit će ga Marko Lastikka, koji ima veliko iskustvo u proizvodnji igara za giganta na polju Electronic Artsa ili za jednako poznatu tvrtku Zynga.

Međutim, nisu otkrili trenutne planove za proizvodnju sadržaja u novom studiju, osim da će stvoriti originalni sadržaj svjetske klase koji ne zahtijeva prikazivanja oglasa ili kupnju putem aplikacije kako bi se povećala monetizacija. Tko zna, možda planiraju u budućnosti proširit se na streaming igara kako bi se natjecali s uslugama kao što su Google Stadia, Amazon Luna i NVIDIA GeForce Now.

Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike  _1

PROČITAJTE JOŠ

Netflix testira nove opcije – znamo sve kombinacije

Google je propustio veliku priliku? Netflix i Microsoft u poslu oglašavanja

Ali, trenutno je Netflixov posao s igrama još u povojima. Nude više od 20 mobilnih igara za besplatno preuzimanje kao zasebne aplikacije i do kraja ove godine planiraju povećati broj na 50. Osim toga, prema istraživanju tvrtke Apptopia, manje od 1 posto od 220 milijuna Netflixovih video članova diljem svijeta aktivno se bavi igranjem igara na dnevnoj bazi.

U ostalim Netflixovim vijestima o igrama, Oxenfree 2: Lost Signals je pomaknut za 2023. godinu , a programer Night School Studio navodi probleme vezane uz kvalitetu i dodatno vrijeme potrebno za lokalizaciju.

Više... Vaš Komentar Top
Poznata je adresa Intelove buduće tvornice čipova u Italiji

Datum objave 28.09.2022

Poznata je adresa Intelove buduće tvornice čipova u Italiji

Intel više ne koristi TDP

Prošle godine u ožujku, Intel je najavio plan povećanja proizvodnje čipova izgradnjom više tvornica i ulaganjem 80 milijardi eura u sljedećih 10 godina za proširenje kapaciteta u Europi. Prva faza plana ulaganja uključuje 17 milijardi eura za izgradnju tvornice za proizvodnju poluvodiča u Njemačkoj, stvaranje novog centra za istraživanje, razvoj i dizajn u Francuskoj i Irskoj, te izradu čipova u Italiji, Poljskoj i Španjolskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Intel CPU male snage od 35 W i7-13700T značajno se poboljšao

Intel najavljuje specifikacije grafičkih kartica Arc A750 i Arc A770 i ograničenih izdanja

Intel ažurira NUC X15 prijenosna računala

Sada je objavljeno da je Intelova talijanska adresa tvornice za pakiranje čipova finalizirana. Talijanska vlada i proizvođač čipova odabrali su gradić Vigasio u regiji Veneto za lokaciju nove tvornice čipova. Bit će napredna tvornica za pakiranje i sastavljanje poluvodiča i puštena u rad između 2025. i 2027. godine. Ovaj poslovni potez Intela, odlično se uklapa u EU Chip Act, čiji je cilj potaknuti europsku proizvodnju čipova.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 sata

VPN

Objavljeno prije 3 sata

Iskon

Objavljeno prije 4 sata

Svaštara

Objavljeno prije 4 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 5 sati

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti