Samsung ima najgori poslovni kvartalni rezultat u 14 godina

Datum objave 28.04.2023 - Sanja Ledinek

Samsung ima najgori poslovni kvartalni rezultat u 14 godina

Samsung ima najgori poslovni kvartalni rezultat u 14 godina

Najgori Samsungov kvartalni rezultat u 14 godina

Samsung, svjetski proizvođač memorijskih čipova i pametnih telefona objavio je rezultate za prvo tromjesečje 2023. godine. Pokazuje da su prihodi zabilježili pad od 18 postotnih bodova na godišnjoj razini, a neto dobit za 95 postotnih bodova. To je najgori rezultat poslovanja u 14 godina, odnosno od 2009. godine, kada se svijet oporavljao od financijske krize iz 2008. godine.

Od svih Samsungovih odjela, Device Solutions (DS), koji nadzire poslovanje s čipovima, najveći je gubitnik. Zabilježili su gubitak od 4,58 bilijuna wona, u usporedbi s dobiti od 8,45 bilijuna wona godinu ranije. Glavni razlozi su što kupci diljem svijeta sve manje kupuju zbog rastuće inflacije i nagomilane zalihe čipova usred usporavanja globalne potražnje.

Ranije ovog mjeseca, Samsung je dao rijetku najavu da će smanjiti proizvodnju čipova, oštro odstupajući od svog prethodnog stava. Ostali manji konkurenti, poput SK Hynixa i Microna, djelovali su mjesecima prije Samsunga i smanjili proizvodnju kako bi ublažili ozbiljan problem prekomjerne ponude.

Uvjeti bi se mogli malo poboljšati u drugom tromjesečju 2023.

Samsung očekuje ograničeni oporavak potražnje za memorijskim čipovima u drugom tromjesečju jer velike tvrtke za podatkovne centre konzervativnije ulažu u poslužitelje. U isto vrijeme, usredotočit će se na poslužitelje i mobilne proizvode velikog kapaciteta i očekuje da će se “tržište postupno oporaviti u drugoj polovici godine, a globalna potražnja također će se oporaviti.”

Iako bi to moglo pomoći da se cijene čipova malo oporave, analitičari kažu da bi Samsungova dobit u drugom tromjesečju mogla biti slična ovom prvom tromjesečju bez temeljnog oporavka potražnje za opremom za čipove.

PROČITAJTE JOŠ

Samsung ne odustaje od izrade vlastitih mobilnih procesorskih proizvoda

Apple superiorno pobjeđuje Samsung u globalnoj popularnosti pametnih telefona

Samsung: kraj 2022. bio je prilično neuspješan

Poslovanje s  mobitelima

Mobilni odjel tvrtke imao je bolje rezultate. Njegovi prihodi porasli su za 22 posto u usporedbi s prethodnim kvartalom, a operativna dobit veća je za 3 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem 2022. To je potvrda uspjeha serije Galaxy S23 jer Samsung ističe da su njegovi novi premium modeli donijeli snažnu prodaju.

Tvrtka namjerava nastaviti podupirati stabilnu prodaju serije Galaxy S23, a istovremeno poticati prodaju novih uređaja kao što su Galaxy A54 i Galaxy A34.

Više... Vaš Komentar Top
EU: Appleu, Googleu, Zalandou i ostalim tehnološkim divovima prijeti stroži nadzor

Datum objave 28.04.2023

EU: Appleu, Googleu, Zalandou i ostalim tehnološkim divovima prijeti stroži nadzor

Appleu, Googleu, Zalando i ostalim tehnološkim divovima prijeti stroži nadzor

Europska komisija izdala je direktivu tehnološkim tvrtkama da moraju uskladiti poslovanje do kraja kolovoza sa Zakonom o digitalnim uslugama (DSA), donesenim prošle godine.

Direktiva se odnosi posebno na tvrtke društvenih medija, tražilica, e-trgovine itd., koje su klasificirane kao “vrlo velike” , budući da su sve u veljači ove godine izjavile da imaju više od 45 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u Europskoj uniji.

Popis platformi – usluga koje udovoljavaju kriterijima ovoga zakona uključuje: AliExpress, Amazon Store, App Store, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube, Zalando, Bing i Google Search.

U novim propisima tvrtke moraju provoditi redovite procjene sadržaja zbog lažnih vijesti, uklanjati ilegalne sadržaje na platformi koji nisu u skladu sa Digital Services Act , a istovremeno osigurati da korisnici imaju pravo žalbe na sadržaj koji je uklonjen bez razloga.

Ovi zahtjevi imaju i mnogo detalja. Primjerice, kod oglašavanja platforma mora označiti tko je kupac oglasnog prostora, uvjeti korištenja moraju biti na lako razumljivom jeziku i imati opcije lokalnog jezika, a za preporuke sadržaja mora će se moći objasniti zašto se sadržaj preporučuje itd.

Tvrtke koje nisu dosegnule tu ljestvicu suočene su s nešto labavijom regulativom, a pravila za njih neće stupiti na snagu do sljedeće godine. Također  tvrtke koje se ne budu pridržavale novih pravila suočavaju se s kaznama do 6 posto prihoda svog globalnog prometa, a onima koje opetovano krše propise, usluge mogu biti izravno obustavljene.

Mnoge su tvrtke već reagirale na direktivu.  Apple je odgovorio da njegov App Store već radi prema Zakonu o digitalnim uslugama. Amazon i Google također su rekli da usavršavaju svoje planove kako bi bili u skladu s novim pravilima. Musk planira poštivati Zakon o digitalnim uslugama, ali ne želi dodatno pregledavati sadržaj na platformi.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft Teams u EU više neće biti obvezni dio Office paketa

Datum objave 28.04.2023

Microsoft Teams u EU više neće biti obvezni dio Office paketa

Microsoft Teams u EU više neće biti obvezni dio Office paketa

Poznata Microsoftova Teams platforma više neće biti obvezni dio Office 365 paketa, kako bi se izbjeglo da regulator Europske unije to smatra kršenjem tržišnog monopola, nakon pritužbi rivala Slacka iz 2020.godine.

Kako izvještava Financial Times, EU kupci licence za Office moći će odabrati hoće li ili ne imati Teams usluge u kombinaciju Worda, PowerPointa i drugih uslužnih alata. Međutim, Microsoft nije objasnio kako će odvojiti uslugu Microsoft Teams, izvorno duboko integriranu sa softverskim paketom Office.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft Office 365 Copilot AI s GPT-4 pomaže korisnicima – ne zamjenjuje ih! Svi detalji.

Microsoft lansira AI chatbot za stručnjake kibernetičke sigurnosti

Microsoft nudi besplatne USB pogone testerima nasljednika sustava Windows 11

U prošlosti, 2009. godine, je Europska unija utvrdila da je Microsoft prekršio tržišni monopol jer je preglednik IE bio duboko integriran s operativnim sustavom Windows i postao zadana opcija upotrebe, što je dovelo do neravnoteže u konkurenciji drugih preglednika. Operativni sustav postupak instalacije omogućuje korisnicima odabir preglednika koji žele koristiti.  Kasnije je EU ipak donijela presudu 2013., tvrdeći da Microsoft u konačnici ne ispunjava zahtjeve EU i nametnula kaznu na ime kršenja tržišnog monopola.

Više... Vaš Komentar Top
Kako nadograditi unutarnje dijelove konzole PlayStation 5?

Datum objave 28.04.2023

Kako nadograditi unutarnje dijelove konzole PlayStation 5?

980pro

Ugrađeni tvrdi disk konzole PS5 službeno ima kapacitet od 825 GB (uključujući 667 GB za igre) i brzinu čitanja od 5500 MB. Sony je potvrdio da matična ploča konzole podržava tvrde diskove koji rade do 1000 MB brže. Zašto onda ne biste iskoristili tu dodatnu snagu, a pritom omogućili bolje hlađenje konzole PS5?

Samsung preporučuje svoj 980 Pro Heatsink SSD. Njegove su maksimalne brzine 7.000 MB za čitanje i 5.100 MB za pisanje, što znatno premašuje potrebe konzole PlayStation 5. Tako se za pogon iskorištavaju najbolje mogućnosti hardvera. Ima oznaku „Kompatibilno s konzolom PlayStation 5”, a verzija od 2 TB ima dvostruko veći kapacitet od ugrađenog tvrdog diska. Dolazi s tehnologijom Heatsink koja umanjuje zagrijavanje konzole PS5 i za najintenzivnijeg igranja.

Iako zamjena diska ima mnogo prednosti, igrači na konzolama možda će dvojiti. No, ne trebate se brinuti. Zamjenom tvrdog diska kompatibilnim ne poništava se jamstvo. Razlog je jednostavnost postupka te je potrebno samo ukloniti bočnu ploču i zamijeniti disk u njegovom utoru. Jamstvo prestaje važiti samo nakon postupaka obimnijeg rastavljanja konzole. Prema pravilima tvrtke Sony, zamjena tvrdog diska nije takva uslijed jednostavnosti postupka.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master Oracle Air

Datum objave 28.04.2023

Cooler Master Oracle Air

cm_oracle_air

Cooler Master predstavlja Oracle Air, inauguralni proizvod svoje inovativne linije kućišta za pohranu, dizajniran da nadopuni moderno digitalno iskustvo.

Korištenjem najsuvremenije NVMe M.2 tehnologije, ovo elegantno aluminijsko SSD kućište pruža brza, lako skalabilna i prijenosna rješenja za pohranu prilagođena za entuzijaste igara i digitalne nomade.
Kada nečija dnevna rutina uključuje obilaženje različitih lokacija uz pokretanje inovativnih koncepata i izradu umjetničkih kreacija u hodu, pouzdana pohrana podataka postaje ključna za očuvanje tih neprocjenjivih trenutaka.

Nudeći čvrstu zaštitu za kreativnu imovinu tijekom prijevoza, Oracle Air također osigurava brz prijenos podataka kako biste maksimalno iskoristili svaki trenutak užurbanog načina života. Dizajniran za integraciju bez napora, korisnici se mogu jednostavno prebacivati između više SSD-ova ili proširiti kapacitet pohrane bez upotrebe vijaka ili alata. S ugrađenom MOLLE kompatibilnošću, Oracle Air se može glatko pričvrstiti na ruksake i druge mogućnosti nošenja, osiguravajući da vam napredak bude pri ruci dok istražujete svijet.

cm_oracle_air_2

Oracle Air prenosi podatke brzinama do 1000 Mbps, koristeći napredno NVMe sučelje upareno s USB 3.2 tehnologijom. Unutarnja jezgra Oracle Aira može se pohvaliti velikim hladnjakom, osiguravajući vrlo učinkovitu distribuciju topline i brzo hlađenje, čak i pri duljoj uporabi. Kućište od aluminijske legure, zajedno s ugrađenim termalnim jastučićima, učinkovito smanjuje radne temperature, omogućujući SSD-u da održi impresivne brzine prijenosa i produlji svoju dugovječnost.

Cijena će biti 60 €.

Više... Vaš Komentar Top
WhatsApp dobio nekoliko praktičnih novih značajki

Datum objave 27.04.2023

WhatsApp dobio nekoliko praktičnih novih značajki

animirani_emoji

Razvojni tim WhatsAppa ne miruje u natjecanju s konkurentima i zadržavanju korisnika.  Sada imaju nekoliko novih značajki u rukavu. Detalje pročitajte u nastavku.

Povežite do 4 uređaja na jedan račun

Postojale su glasine da će Meta dodati Companion Mode (to jest, avatar mode ili companion mode) svom dobro poznatom komunikacijskom softveru WhatsApp, dopuštajući da više pametnih telefona ili drugih uređaja bude prijavljeno na isti račun.

Ova funkcija sada je postala dostupna i nazvana je “povezani uređaj – proširenje”.  Može podržati 4 sekundarna uređaja za povezivanje s istim računom. Za postavljanje  je potrebno skeniranje QR koda putem primarnog telefona i  četiri koraka kasnije, konačno ćete moći odgovarati na WhatsApp poruke ili upućivati ​​pozive na različitim telefonima bez ikakvih problema.

U isto vrijeme, nova verzija funkcije “Poveži uređaj” više ne zahtijeva da host bude povezan i drugi podređeni uređaji za primanje poruka. Umjesto toga, svaki uređaj se može samostalno spojiti na WhatsApp poslužitelj za slanje i primanje poruka nakon povezivanja na isti račun, čak i ako je domaćin. Ako je linija prekinuta, drugi uređaji mogu nastaviti komunicirati.  Kao što je slučaj s gotovo svim aspektima WhatsAppa, razgovori i pozivi ostat će end-to-end enkriptirani unatoč  računu na više telefona.

Važno je napomenuti da ne možete imati dva različita WhatsApp računa na istom telefonu. Međutim, možete koristiti isti račun za poruke s različitih telefona. Također ako ne koristite primarni uređaj neko vrijeme prekinut će vezu vašeg računa sa svim sekundarnim uređajima. Prekid veze događa se automatski.

PROČITAJ JOŠ

WhatsApp dobiva niz novih značajki za poruke

WhatsApp dobio nove značajke za foto i video

WhatsApp je sada potvrdio globalnu implementaciju ove značajke. Prvo će biti dostupna na WhatsApp Webu, a kasnije i na drugim dodatnim uređajima. Međutim, može proći nekoliko tjedana prije nego što svi korisnici dobiju pristup.

Animirani emoji

WABetaInfo je u kodu pronašao  animirane  Emojije za WhatsApp. Za razliku od postojećih  naljepnica, novost je korištenje postojećeg Emojija plus animacija. Kada korisnik pošalje određeni Emoji, animacija se automatski dodaje poslanoj ili primljenoj poruci.  Animirani emojiji dizajnirani su pomoću Lottie, biblioteke koja dizajnerima omogućuje stvaranje animacija.

Nadogradnja funkcije vremenski ograničenih poruka

WhatsApp trenutno omogućuje slanje vremenski ograničenih poruka koje automatski nestaju nakon određenog razdoblja, čime se osigurava da poruke neće biti trajno pohranjene na uređaju primatelja i poboljšava privatnost razgovora.

Trenutno se nudi odabir ograničenih poruka: 24 sata, 7 dana i 90 dana. Nadolazećom nadogradnjom bit će omogućen odabir i godinu dana , 180 dana, 60 dana, 30 dana, 21 dan, 14 dana, 6 dana, 5 dana, 4 dana, 3 dana, 2 dana, 12 sati, 6 sati, 3 sata i 1 sat.

Funkcija zaključavanja poruka

Uz to, WhatsApp također poboljšava privatnost razgovora dopuštajući korištenje biometrijske provjere autentičnosti (otisak prsta/lica) ili lozinki za zaključavanje određenih razgovora. Nakon što je razgovor zaključan, za otključavanje je potrebno koristiti jednu od navedenih metoda. Ako netko pokuša otvoriti razgovor bez pružanja provjere autentičnosti, značajka će zatražiti brisanje povijesti razgovora prije nego što ga otvori.

Osim toga, Meta je sada znatno olakšala korištenje WhatsAppa na webu. Umjesto skeniranja QR koda za pristup usluzi slanja poruka na webu, sada možete unijeti svoj telefonski broj, a zatim OTP za lakši pristup.

Više... Vaš Komentar Top
Acer predstavlja Predator Orion X i Predator Triton 17 X moćna gaming računala

Datum objave 27.04.2023

Acer predstavlja Predator Orion X i Predator Triton 17 X moćna gaming računala

Acer lansira nekoliko modela gaming proizvoda marke Predator za 2023., stolna i prijenosna računala.

acer_predator_orion_1

Acer Predator Orion X

Istaknuti proizvod je Predator Orion X . Ima trenutno najjače moguće specifikacije, Intel Core i9-13900KS CPU 13. generacije i posebno izdanje GeForce RTX 4090 GPU s tekućim hlađenjem. Na popisu specifikacija su do 32 GB DDR5-5600 RAM-a, dva M.2 SSD-a (do 1 TB svaki) i NVMe M s osvijetljenim, hot swap uređajem.

Također nudi brzo povezivanje s Intel Killer E3100G i Intel Killer Wi-Fi 6E AX211 i izdašnu količinu priključaka uključujući dva USB3.2 Gen1 (jedan Type-C i jedan Type-A), mikrofon i kombo utičnica sprijeda, USB 3.2 Gen2x2 Type-C port, tri USB 3.2 Gen2 Type-A porta, dva USB 2.0 i RJ45 koji se nalaze straga.

Posebnost je što je kućište malo, nadahnuto svemirskom kapsulom i mase 9 kilograma.

U unutrašnjosti je podijeljeno u tri zone. Prva je namijenjena za CPU-u, PSU-u i SSD-u, dok zona dva drži VGA i dva 2,5-inčna SATA HDD utora na dohvat ruke. Zona tri, pomaže zadržati unutarnje dijelove na odstojanju jer sadrži hladnjak CPU tekućine od 240 mm. Povrh jedinstvenih značajki dizajna, vitalne zone zaštićene su metalnim bočnim pločama koje se mogu ukloniti malim zasunom za jednostavnu nadogradnju.

Gornji poklopac ima rotirajuću “ruku” koja funkcionira kao naslon za slušalice.

Predator Orion X dolazi s uslužnom aplikacijom PredatorSense 4.0, koja igračima omogućuje nadziranje sustava za overklokiranje i prilagođavanje postavki RGB rasvjete koristeći personalizirano, intuitivno sučelje usmjereno na maksimiziranje pravog potencijala sustava.

Predator Orion X ima cijenu od 2.499 EUR i bit će dostupan u rujnu.

PROČITAJTE JOŠ

Acer Aspire Vero ekološko prijenosno računalo

Acer Swift X prijenosnik s diskretnim GPU

Acer predstavio stereoskopsku 3D tehnologiju za prijenosna računala

Acer Predator Triton 17 X

acer_predator_triton_1

Predator Triton 17 X je laptop opremljen s 13. generacijom Intel Core i9-13900HX CPU-a koji se sastoji od 24 jezgre i 32 threada takta od 3,9 GHz do maksimalno 5,4 GHz. Nadopunjuje ga do 64 GB DDR5 RAM-a (5600 MHz), 4 TB SSD-a (u standardu RAID 0) i GeForce RTX s maksimalnom potrošnjom od 175 W. Očito ima dovoljno snage da se lako nosi s teškim igračkim zadacima, kao i kreativnim radom.
Koristi Vortex Flow sustav hlađenja, 3 ventilatora, odvojenu toplinsku cijev za hlađenje CPU-a i termalnu pasta temeljenu na tekućem metalu.

Njegov zaslon od 17 inča, tip mini-LED (AmLED), rezolucije je  2.560 x 1.600 piksela, brzine osvježavanja 250 Hz, svjetline 1.000 cd/m², omjera kontrasta 1.000.000:1, pruža 100% pokrivenost raspona boja DCI-P3.

Osim toga, prijenosnik ima RGB tipkovnicu s podijeljenim tipkama, čitačem otiska prsta, stakleni touchpad. Uređaj je opremljen sa šest zvučnika koji su podržani DTS:X Ultra sustavom. Tu je i SD 7.0 čitač kartica, koji omogućuje brzine do 985 MB/s.

Predator Triton 17 X počet će s 3799 USD i bit će dostupan u lipnju.  Posjetite službenu web stranicu tvrtke Acer za više detalja.

Više... Vaš Komentar Top
Kako će se vaše računalo nositi s Diablo 4 nadolazećom igrom

Datum objave 26.04.2023

Kako će se vaše računalo nositi s Diablo 4 nadolazećom igrom

Kako će se vaše računalo nositi s Diablo 4 igrom

Do lansiranja Diabla 4, zakazanog za 6. lipnja na PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X/S uređajima,  još je samo nekoliko tjedana, a Blizzard otkriva u blogu skup zahtjeva za računala, ciljajući različite rezolucije i broj sličica u sekundi.

Diablo 4 igra zahtijeva SSD i četverojezgreni CPU kao minimum. Može raditi na dvojezgrenim CPU-ima i mehaničkim HDD-ovima, ali doživljaj igre bi mogao biti znatno smanjen. Početna verzija igre zahtijeva dvostruko više prostora od nedavne beta verzije, odnosno u 90 GB slobodnog prostora pri pokretanju. Ova brojka će vjerojatno rasti kako se novi sadržaj bude dodavao.

Pomalo iznenađuje da za reprodukciju u 4K ultra postavkama zahtijeva 32 GB RAM-a, kao i RTX 3080 ili ekvivalent GPU serije 40 (dakle, 4070). Tome treba dodati Intel Core i7-8700K ili AMD Ryzen 7 2700X procesore. Međutim, sve češće su to zahtjevi za najvišu razinu određenih AAA igara. Vrijedno je napomenuti da Diablo 4 podržava DLSS 2 i 3, kao i FSR 2-što znači da možete značajno smanjiti te zahtjeve ako se odlučite koristiti te tehnologije.

 Minimalni  zahtjevi za Diablo 4 PC za  FHD rezoluciju:

1080p/30fps niske postavke

 • CPU: Intel Core i5-2500K ili AMD FX-8350
 • RAM: 8 GB
 • GPU: Nvidia GeForce GTX 660 ili AMD Radeon R9 280

1080p/60fps srednje postavke

 • CPU: Intel Core i5-4670K ili AMD Ryzen 1300X.
 • RAM: 16 GB.
 • GPU: Nvidia GeForce GTX 970 ili AMD Radeon RX 470

1080p/60fps visoke postavke

 • CPU: Intel Core i7-8700K ili AMD Ryzen 2700X.
 • RAM: 16 GB.
 • GPU: Nvidia GeForce RTX 2060 ili AMD Radeon RX 5700 XT

Za igru se podrazumijeva da imate 64-bitni Windows 10 ili Windows 11 sustav, DirectX verziju 12 i širokopojasni internet.

Više... Vaš Komentar Top
BIOS ažuriranja protiv oštećenja AMD Ryzen 7000 procesora

Datum objave 26.04.2023

BIOS ažuriranja protiv oštećenja AMD Ryzen 7000 procesora

BIOS ažuriranja protiv oštećenja AMD Ryzen 7000 procesora

Gomilaju se izvješća da AMD Ryzen 7 7800X3D CPU pokazuje vidljiva oštećenja sa svoje donje strane do te mjere da oštećuju i samu matičnu ploču na kojoj se koristi, tj. pinove u socketu.

Prema informacijama kojima raspolažu PC Games Hardware i Tom’s Hardwarea, problem je u tome što pretjerani napon SoC-a spaljuje unutarnje temperaturne senzore Ryzena 7000. To dalje poništava sigurnosnu zaštitu i na kraju proceso pregori.

Čini se da problem utječe i na Ryzen 9 7900X3D i 7950X3D procesore, bez obzira imaju li poseban 3D V-Cache ili ne.

Proizvođači matičnih ploča MSI i ASUS prilično su brzo reagirali na ovaj problem. Kao mjeru opreza povukli su najnovije i prethodne verzije BIOS-a koje su dopuštale overklokiranje ili prekoračenje frekvencije procesora te ručno promijeniti napon jezgre. Sigurna razina napona SoC-a je 1,25 V do 1,35 V, ali ako ga ručno postavite na 1,4 V ili više, počinju ozbiljni problemi.

PROČITAJTE JOŠ

AMD Ryzen 7 7800X3D recenzija

AMD Ryzen 9 7950X3D recenzija

AMD Ryzen 9 7950X & Ryzen 7 7700X recenzija

Uz to svim korisnicima AM5 matičnih ploča preporučuju da ne koriste Expo profile dok ne dođe do ažuriranja BIOS-a. ASUS je čak ponudio zamjenu CPU-a i matične ploče pogođenim korisnicima.

AMD nije posebno  komentirao probleme, ali radi na rješenju uz pomoć proizvođača matičnih ploča.

Više... Vaš Komentar Top
Genesis otkriva Oxal 120 ventilator visoke učinkovitosti

Datum objave 26.04.2023

Genesis otkriva Oxal 120 ventilator visoke učinkovitosti

Genesis otkriva  Oxal 120 ventilator visoke učinkovitosti za računalo (1)

Genesis je otkrio svoj novi Oxal 120 mm ventilator, dizajniran za visoku učinkovitost i protok zraka čak u najrestriktivnijim scenarijima.

Genesis Oxal 120 predstavljen je s novim kućištem Irid 505F i dizajniran je za kućišta sa standardnim kao i gustim filtrima za prašinu. Ima okvir od 120 milimetara i debljine 25 milimetara te devet lopatica koje pokreće motor s kliznim ležajem. Napajanje će biti preko tropolnog utikača od 12 V.

Ovaj ventilator opremljen je s antivibracijskim jastučićima, kliznim ležajevima s povećanom izdržljivošću (do 50.000 h) kao i 3-pinskim muškim i ženskim priključkom koji omogućuju povezivanje drugog ventilatora na istu utičnicu na matičnoj ploči.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi pogled – BIT FORCE ventilatori

Brzi test – Noctua NF-A12x25 i NF-P12 Redux ventilatori

Broj okretaja doseže 1.300 u minuti, ali postiže performanse standardnog ventilatora koji odgovaraju 1400 okretaja u minuti pri mnogo manjim brzinama. Postizanje ravnoteže između tihog rada i učinkovitog je pri samo 80 posto maksimalne nazivne brzine. Uz to postizanje ravnoteže između tihog rada i učinkovitog je pri samo 80 posto maksimalne nazivne brzine. Maksimalni okretaji (100%) dokazat će se u zahtjevnim situacijama s overclockiranim komponentama pri njihovom punom opterećenju. Pri ovoj brzini, protok zraka će biti 46,1 CFM dok će statički tlak doseći 1,05 mmH2O.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 minute

Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Objavljeno prije 22 minute

P: Nintendo Switch Lite + igre + oprema + jamstvo

Objavljeno prije 22 minute

Aparat za kavu/espresso

Objavljeno prije 1 sat

P/M: Ratchet & Clank: Rift Apart zapakiran

Objavljeno prije 1 sat

Preporuka UPS-a

Novosti

LG zatvara ranjivosti koje su omogućile preuzimanje webOS televizora

Pametni televizori također se mogu hakirati! Antivrusna softverska tvrtka Bitdefender otkrila je četiri ranjivosti u LG webOS-u 4, 5, 6 i 7, operativnim sustavima za više modela pametnih televizora. Spominje se nekoliko specifičnih verzija... Pročitaj više

Google otkrio minimalne standarde za AI telefone

Ulazimo u doba AI telefona, a kapacitet radne memorije (RAM) postaje ključni faktor. Prema Seang Chauu, potpredsjedniku softvera u Googleovim proizvodima i uslugama, 8 GB RAM-a je samo minimalni standard za sprječavanje usporavanja AI znača... Pročitaj više

Qualcomm predstavio mikroenergetske Wi-Fi čipove i robotsku platformu RB3 Gen 2

Qualcomm je lansirao dva nova proizvoda: QCC730 mikroenergetski Wi-Fi čip i robotsku platformu RB3 Gen 2. Prema Qualcommu, QCC730 je dvopojasni Wi-Fi čip s vrlo niskom potrošnjom energije namenjen uređajima Interneta stvari (IoT). Omogućava... Pročitaj više

RTX 5090/5080 grafičke kartice bit će predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine

Prema izvješćima tajvanske web stranice United Daily News, Nvidijine grafičke kartice serije RTX 50 u novoj postavi nazvanoj po Davidu Blackwellu, trebale bi biti predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine. To je potvrdio i poznati Nvi... Pročitaj više

Meta od svibnja širi raspon označavanja "Made with AI"

Meta više ne teži uklanjanju određenih sadržaja generiranih umjetnom inteligencijom kojima bi se moglo manipulirati. Nova politika, temeljena na preporukama Nadzornog odbora, od svibnja će signalizirati korisnicima da pred sobom imaju datot... Pročitaj više

Sve novosti