Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.13]

Datum objave 24.08.2022 - Sanja Ledinek

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.13]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.13]

Apple Karte, WhatsApp, Asus, Pixel 6a, Google…. 

Apple želi prikazati reklame u aplikaciji Karte na iOS-u od 2023. godine

Apple želi prikazati reklame u aplikaciji Karte na iOS-u od 2023

Apple planira sljedeće godine početi prikazivati oglase za pretraživanje u svojoj aplikaciji Maps na iPhoneu. To je rekao Mark Gurman, novinar Bloomberga. Oglašavanje neće biti tradicionalni reklamni natpisi poput banner oglasa koji se vide na web stranicama, već će se plaćati za rezultate pretraživanja. Primjerice, kada korisnici traže “hamburger” ili “pomfrit”, lanac brze prehrane može platiti Appleu da se pojavi pri vrhu rezultata pretraživanja. Mnoge slične aplikacije već nude oglase za pretraživanje, uključujući Google Maps, Waze pa čak i sam App Store.  Apple također planira prikazivati oglase u App Store kartici “Danas” te području “Možda će vam se također svidjeti” na dnu popisa aplikacija s banerima u Vijestima i Dionicama.

WhatsApp revidira pravila za brisanje poruka! Nema više ograničenja od jednog sata

Svi znate da WhatsApp može izbrisati poslanu poruku u roku od otprilike sat vremena, ali revidiraju svoje specifikacije i vremensko ograničenje brisanja u chat razgovorima je sada 2 dana. Mnogi korisnici smatraju da je produljenje vremenskog ograničenja dobra vijest, a korištenje fleksibilnije nego u prošlosti, ali kako bi sve funkcioniralo, obje strane moraju ažurirati aplikaciju na najnoviju verziju.

Asus povlači matične ploče ROG Maximus Z690 Hero zbog opasnosti od požara

ROG MAXIMUS Z690 HERO

Po uputama američkog Povjerenstva za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC), regulatornog tijela koje nadzire sigurnost potrošača u Sjedinjenim Državama i Kanadi, Asus povlači matične ploče ROG Maximus Z690 Hero zbog opasnosti od požara.

Prema izjavi koju je Asus podnio CPSC-u u SAD-u, do 10.000 matičnih ploča obuhvaćeno je ovim opozivom, uključujući matične ploče iz neprodanog inventara kao i one koje se trenutno koriste.

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.12]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.11]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.10]

Google Pixel 6a iznenadio izdržljivošću

Zach Nelson, poznat po brutalnim metodama testiranja pametnih telefona, svojim torturama podvrgnuo je Google Pixela 6a i svojom izdržljivošću ga ugodno iznenadio. Prvo je testirao otpornost zaslona na ogrebotine, sada već pokrivenim zastarjelim Corning Gorilla Glass 3 slojem. Kao i kod većine uređaja, površina ekrana je popustila na Mohsovoj ljestvici čvrstoće počevši od “šestice”, a kod “sedmice” su tragovi postali dublji. Uz to grebanje područja zaslona ispod kojeg se nalazi senzor otiska prsta nije umanjilo rad senzora. Ali stražnja plastična strana Google Pixel 6a može se koristiti kao ploča za crtanje. Međutim da budemo iskreni, još uvijek nismo vidjeli prvi telefon koji je prošao ovaj test. S druge strane, modul kamere od stakla itekako je dobro odolio torturi.

Također je uređaj bez problema prošao test s upaljačem. Žuta mrlja koja se pojavila na matrici nakon 20 sekundi zagrijavanja, brzo je nestala. Konačno, posljednji test mehaničke čvrstoće koji uključuje razna savijanja pokazao je da uređaj nije podlegao pritisku.

Googleov algoritam pretraživanja dobiva veliku reviziju što se neće svidjeti mnogim medijima

Googleov algoritam pretraživanja

Pretražujete li bilo koje informacije na Google web tražilici, nakon što unesete ključnu riječ u okvir za pretraživanje, pojavljuje se veliki popis rezultata i često treba dosta vremena za pronalazak korisnog sadržaj. Sada je ovaj algoritamski sustav rangiranja i način pretraživanja dobio znatne promjene.

Prema Googleu, zahvaljujući novom multimodalnom, modelu umjetne inteligencije koji razumije informacije preko teksta i slika pod nazivom Multitask Unified Model (MUM), bit će omogućeno korisnicima isporuči kvalitetniji sadržaj u rezultatima pretraživanja i dodijeliti viši rang web stranicama koje se usredotočuju na relevantnost, autentičnost i kvalitetni sadržaj recenzija proizvoda.

S ovim ažuriranjem algoritma mogu predvidjeti ozbiljan gubitak organskog prometa web stranice s neoriginalnim sadržajem, PR objavama, naslovima za privlačenje klikova, i onima koje se fokusiraju samo na pokrivanje ključnih riječi bez isticanja teme.

Očekuje se da novi MUM donijeti najznačajnija poboljšanja rezultata pretraživanja u pet kategorija povezanih s online učenjem, umjetnošću, zabavom, kupnjom i tehnologijom.

Više... Vaš Komentar Top
Kupite doživotnu licencu Microsoft Officea 2021 za 13,52 € i Windowse za 7,42 € na Godealu24!

Datum objave 15.08.2022

Kupite doživotnu licencu Microsoft Officea 2021 za 13,52 € i Windowse za 7,42 € na Godealu24!

Kupnja originalnih Windowsa i Microsoft Officea po povoljnoj cijeni više nije nemoguć zadatak. Na primjer, uz Godeal24 Office Sale, možete kupiti trajnu licencu za Office 2021 Pro od 13,52 € ili službenu licencu za Windows 10 Pro za 7,42 €.

Uštedite novac pri kupnji Windows OS-a i Microsoft Officea

Ovo je najbolja prilika za kupnju originalnih ključeva za Windows i Office po nevjerojatnim cijenama. Ali kako je Godeal24 postigao tako konkurentne cijene? Proces je potpuno legalan, jer tvrtka kupuje ključeve na veliko od tvrtki kojima ih više ne treba. Godeal24 provjerava jesu li sve kupljene licence važeće prije nego ih proda. S druge strane, Godeal24 nema fizički ured ili skladište. Tako možete kupiti licence za Windows 10 ili Microsoft Office po vrlo povoljnoj cijeni.

220810-720p-gd24-€

Trajnu verziju sustava Office 2021 možete kupiti odjednom. Office verzija 2021 bit će poznata onima koji su koristili najnoviju verziju, s niskom krivuljom učenja. Nastavak rada nakon nadogradnje je lagan kao povjetarac i ima dovoljno novih značajki da se nadogradnja isplati. Godeal24 Office Sale većini korisnika omogućuje kupnju Officea 2021 po najnižoj mogućoj cijeni. Dakle, možete dobiti 100% originalni ključ za Office 2021 po sniženoj cijeni od čak 13,52 €.

Najbolja preporuka: Microsoft Office 2021 od 13.52€!

U Godeal24 shopu Windows 10 Pro košta samo 7,42 €. Ako želite izravno nadograditi na Windows 11, možete imati najnoviji Windows 11 Pro za samo 10,24 €. Trenutno je najbolja stabilnost i kompatibilnost Windowsa 10 i istovremeno najveći broj korisnika. Možete odabrati Windows 10 ili Windows 11 prema potrebama operativnog sustava, a sve po najnižoj cijeni!

Originalni Windows OS: Ponuda ograničenig roka!

62% popusta na komplete i još MS Office-a (kupon kod “SGO62″)

>>> Nabavite još

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Isti softver možete dobiti s više od 80% popusta, a još uvijek je službeno. Ne samo popularni Windows OS i Office, već i praktičniji softver za računala i mobilne alate, kao što je serija IOBIT, softver Ashampoo, Disk Drill i mnogi drugi.

Još računalnih alata: Najbolja cijena, najbolji proizvodi!

Godeal24 je preprodavač Microsoftovih licenci i glavnog IT sigurnosnog softvera, što vam omogućuje kupnju Windows OS-a i MS Officea po sniženim cijenama, kao i korisnih računalnih alata kao što su IOBIT serija, Ashampoo softver, Disk Drill i mnogi drugi. Uštedite do 90%! Licence su 100% originalne i autentične. Godeal24 zna “povijest” svake licence koju prodaje, a korisnici ih mogu koristiti bez problema. Iz tog razloga, licence koje se mogu kupiti na Godeal24 su “doživotne”, tj. mogu se koristiti bez ograničenja: operativni sustav će biti ažuriran i podržavan od strane Microsofta tijekom cijelog životnog vijeka.

Pouzdanost Godeal24 shopa uvelike je dokazana izvrsnom internetskom reputacijom koju uživa i mnogim pozitivnim recenzijama na TrustPilotu, gdje je tvrtka ocijenjena kao “Izvrsna i odlična” u 98% recenzija. To je zbog kvalitete iskustva kupnje i brojnih prednosti koje trgovina nudi: osim što možete birati između mnogih originalnih proizvoda sniženih do 90%, digitalizirana dostava omogućit će vam da svoj softver dobijete nakon nekoliko sekundi od kupnje izravno na svoju adresu e-pošte. Vrlo povoljan način distribucije za one koji kupuju, ali i izvrstan način zaštite okoliša, potpuno eliminirajući potrebu za fizičkim transportom i proizvodnjom nepotrebne ambalaže. Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
AMD je pustio u retail prodaju Threadripper PRO 5000 seriju

Datum objave 12.08.2022

AMD je pustio u retail prodaju Threadripper PRO 5000 seriju

TR_PRO_5000_stock

Na današnji dan, prije pet godina, AMD je predstavio tada najjači procesor na svijetu, namijenjen najzahtjevnijim PC korisnicima, kreativcima i prosumerima – Threadripper 1950X. S čak 16 SMT ubrzanih “Zen” jezgri, ovaj procesor je donio neviđene performanse u najzahtjevnijim, multi-thread optimiziranim, programskim paketima.

Proslavljajući peti rođendan Threadripper procesora, AMD je najavio početak maloprodaje najnovije generacije – Threadripper PRO 5000 serije. Do sada su modeli iz ove serije isprva bili ekskluzivno dostupni najvećim OEM proizvođačima radnih stanica – Lenovo i Dell , a prije dva mjeseca i partnerski sistemski integratori krenuli su s izradom vlastitih radnih stanica.

TR_PRO_5000

Sada je AMD Threadripper PRO dostupan svim profesionalcima koji žele izgraditi vlastitu radnu stanicu, a za to im je potrebna odgovarajuća matična ploča s WRX80 čipsetom, koja podržava “PRO” seriju AMD Threadripper procesora.

Kompatibilne WRX80 matične ploče već su dostupne kod svih proizvođača iz tzv. velike četvorke: Asus , ASrock , Gigabyte i MSI , a kao “peti igrač” tu je renomirani proizvođač iz serverske industrije – SuperMicro. Po pitanju hlađenja, sva postojeća rashladna rješenja kompatibilna i certificirana za Socket TR4, SP3 i WRX40 će biti dovoljna.

Kada je reč o performansama, serija AMD Threadripper PRO 5000 nastavlja petogodišnju tradiciju, ponosno noseći titulu najsnažnijeg PC procesora namijenjenog profesionalcima i desktop radnim stanicama. Iskustvo rada pod pravim, maksimalnim opterećenjem takvo je da profesionalcima izmami osmijehe (kao na videu) i onu posebnu vrstu uzbuđenja kada alat poput moćnog AMD Threadripper procesora omogući razvoj vizije pred očima kreatora.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master lansirao CMP520 i CMP320 kućišta

Datum objave 12.08.2022

Cooler Master lansirao CMP520 i CMP320 kućišta

CMP320_CPM520

Cooler Master je lansirao novi, pristupačni dizajn šasije za igre u CMP liniji proizvoda. S ATX i m-ATX formatima koji su dostupni za odabir korisnika, CMP 520 i CMP 320 nude visoku vrijednost, velike usisnike i svjetlosne efekte kako bi zadovoljili vaše potrebe za igranjem bez trošenja previše novca.

Kućišta CMP 520 i CMP 320 imaju dizajn prednje ploče od geodne mreže inspiriran asimetričnom ljepotom kristalnih formacija. Oštre geometrijske linije čine hrabar izgled, uokvirujući sustav uredno poput umjetničkog djela. Središte prednje ploče sastoji se od stiliziranog FineMesh-a, dizajniranog da istovremeno omogući puno protoka zraka, filtrira prašinu i pojača sjaj koji zrači unaprijed instaliranim ARGB ventilatorima.

Nova CMP kućišta također će po prvi put imati ekskluzivni set ventilatora, dizajniran za pojednostavljeno upravljanje ARGB svjetlosnim efektima, kao i pojednostavljenu instalaciju. Korisnici će moći odabrati svjetlosne efekte jednim pritiskom na gumb ili dubinski prilagoditi povezivanjem ventilatora s matičnom pločom. Oba kućišta mogu smjestiti više od ukupno šest ventilatora i imaju dovoljno prostora za najnovije hardverske komponente i buduće nadogradnje. Cijene su 89,99 € za model CMP520 i 72,99 € za CMP320.

Više... Vaš Komentar Top
Lokalno predstavljen Mate Xs 2

Datum objave 12.08.2022

Lokalno predstavljen Mate Xs 2

Mate Xs 2_Huawei Istanbul (4)

Huawei je nakon uspješne Istanbulske premijere danas lokalno predstavio najnoviji preklopni flagship model pametnog telefona – atraktivni Huawei Mate Xs 2. Iznimno lagan i tanak, Mate Xs 2 je sa svojim prepoznatljivim sklapanjem prema unutra odmah zauzeo čelno mjesto kao najtanji na tržištu sklopivih pametnih telefona, ali i ultra pouzdan za pružanje najboljeg korisničkog iskustva. Mate Xs 2 donosi Huaweijevu ekskluzivnu novu generaciju dvostruko rotirajućeg dizajna šarki nazvanu Falcon Wing, inovativan True-Chroma sklopivi zaslon od 7,8 inča i 50MP True-Chroma sustav kamera koji podržava Huawei XD Optics tehnologiju, podižući performanse ovog uređaja garantirajući zaista tehnološki superiornije korištenje u odnosu na klasične pametne telefone. Huawei Mate Xs 2 dostupan je kod svih Huawei prodajnih partnera po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 15.999 HRK.

Više... Vaš Komentar Top
GameCampovih top pet Indie igara: kolovoz 2022.

Datum objave 09.08.2022

GameCampovih top pet Indie igara: kolovoz 2022.

Kada stanje igranja “Triple A” postane malo ustajalo, indie naslovi su uvijek tu da ga pojačaju i pruže nešto što je zaista jedinstveno i vrijedno vašeg vremena. Umjesto iste mehanike koju koriste igre velikih programera, indie obično idu svojim putem i rade nešto drugačije.

Proteklih nekoliko godina dalo nam je nevjerojatne indie igre kao što su Hades, Celeste i Hollow Knight, ali stalno se objavljuje još mnogo fantastičnih indie iskustava. Ovaj popis 5 najboljih nezavisnih igara Game Campa za kolovoz 2022. pokazat će vam neke od najboljih iz ovog mjeseca.

arcadeon

Arcageddon
Uskočite u akciju u ovoj eksplozivnoj kooperativnoj pucačini iz Illfonica. Arcadegeddon koristi svoj estetski šarm, napeto igranje i kreativno okruženje kako bi uronio igrače u online bitku za koju se zapravo isplati boriti. Zgrabite svoje prijatelje i pripremite se, Arcadegeddon je ovdje s ozbiljnom konkurencijom.

Kada zla megakorporacija želi kupiti posljednju preostalu lokalnu arkadu, vlasnik arkade uzvrati korak stvaranjem vrhunske arkadne igre. Ali, megakorporacija ubaci virus u tu igru, a na vama i vašim prijateljima je da se borite protiv njega i spasite arkadu iz susjedstva.

neon_blight

Neon Blight
Indie programer Bleeding Tapes donosi nam jedinstvenu pixel art cyberpunk avanturu u svojoj igri Neon Blight. Ova igra spoj je nekoliko žanrova igara, uključujući shoot ‘em up, upravljanje trgovinama i roguelite. Ova kombinacija bila bi zbrka u bilo kojoj drugoj igri, ali Bleeding Tapes to uspijeva u doista impresivnoj indie igri.

Istraživat ćete grad Eden, grubi podzemni grad koji postoji ispod prosperitetnog megagrada. Dok gradite odnose s njegovim građanima kao jedan od najpouzdanijih gradskih trgovaca oružjem, također ćete trčati kroz tamnice kako biste pronašli dijelove onoga što mnogi smatraju ultimativnim oružjem.

loopmancer

Loopmancer
Nastavak cyberpunk teme je Loopmancer iz eBrain Studija. Ovaj 2.5D akcijski platformer ima ludu borbu, uzbudljivo putovanje i uzbudljivu priču koja će vas zahvatiti do samog kraja. Igrat ćete kao futuristički detektiv s vrlo osebujnom vještinom.

Ništa ne može zadržati Xiang Zixua, čak ni smrt. Kad istraga o nestalom novinaru krene po zlu, on se budi u svom krevetu i proživljava isti dan od početka. Borite se kroz valove poboljšanih plaćenika i pronađite istinu iza nestanka i Xiangove vlastite nevolje.

endling

Endling: Izumiranje je vječno
Ova igra ima moral koji svake godine postaje sve relevantniji. Endling: Extinction is Forever studija Herobeat je igra o posljednjoj majci lisici na planetu, koja mora raditi na podizanju i zaštiti svojih mladunaca u svijetu koji se oko njih raspada.

Prekrasna umjetnost i 2.5D perspektiva naglašavaju teme igre i omogućuju igraču da se istinski poveže s ovom obitelji lisica. Pogledajte štetu koju je prouzročilo čovječanstvo iz jedinstvene perspektive i borite se za opstanak u Endling: Extinction is Forever.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.12]

Datum objave 09.08.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.12]

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _naslovnica

Microsoft Office, VMware Fusion, OLED paneli….

Nakon što je Microsoft Office isključio makronaredbe, hakeri su se prebacili na druge vrste datoteka za napad

hakeri.1

Sigurnosna tvrtka Proofpoint, koja vodi statistiku hakerskih napada objavila je da od listopada 2021. do veljače 2022. količina izravnih makronapada (temeljenih na VBA-u, s omogućenim Officeom i XL4 samo za Excel) pala je za 66 posto.

Hakeri su prethodno koristili društveni inženjering kako bi prevarili svoje mete da kliknu na dokumente sustava Office koji sadrže zlonamjerne makronaredbe. Ali kada je Microsoft promijenio politiku, utvrđeno je da su se hakeri počeli prebacivati na druge ekstenzije za privitke kao što su ISO, RAR, LNK (datoteke Windows prečaca) kako bi dobili dokumente koji sadrže makronaredbe.

Razlog je taj što Microsoftova politika nalaže onemogućavanje pokretanja makronaredbe Mark of the Web (MOTW) dokumenata preuzetih s weba. Ako su komprimirane datoteke (npr. ZIP, RAR, ISO, IMG), kada se te datoteke preuzmu na računalo, one su uvijek MOTW, ali datoteke unutar (npr. Excel koji sadrži zlonamjerne makronaredbe ili eventualno izravnu DLL datoteku) nemaju MOTW status, tako da se i dalje mogu izvoditi u Excelu.

VMware Fusion podržava pokretanje Windowsa 11 na Intel i Apple čipovima

vmware_fusion

VMware je izdao novu verziju za virtualizaciju Fusion Tech Preview, koja donosi podršku za Windows 11 na Intelovim i Apple  žčipovima na Macovima.

Dolazi s poboljšanim virtualnim TPM-om (Trusted Platform Module) s brzom enkripcijom samo važnih datoteka, automatskim generiranjem i pohranom ključeva. Ova verzija također poboljšava podršku za Linux, posebno za grafičko ubrzanje, 3D ubrzanje, višestruke rezolucije zaslona i binarno skaliranje Fusion za x86 i Apple kompatibilnost. Također uključuje značajke kao što su 2D GFX i umrežavanje, VMtools instalacija za Windows 11 GOS na M1, poboljšanu podršku za Linux na M1, 3D Graphics HW Acceleration i OpenGL 4.3 u Linuxu itd.

VMware Fusion za pregled može se preuzeti putem web stranice tvrtke. Imajte na umu da u ovom izdanju postoje još neki problemi i ograničenja. Tvrtka ima za cilj riješiti sve te probleme i dodati nove značajke kada bi trebala bi biti objavljena konačna verzija krajem ove godine .

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.10]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.9]

OLED paneli za mobilne telefone doživjet će negativan rast po prvi put ove godine

ZenBook_Fold_OLED (5)

Posljednjih je godina tehnologija zaslona pametnih telefona napredovala velikim koracima, a stopa prodora OLED panela brzo je porasla. Međutim, prema predviđanjima DSCC agencije za istraživanje tržišta, prodaja OLED panela za mobilne telefone u 2022. imat će međugodišnje smanjenje od 16 posto, odnosno 5 posto.

Relevantni podaci pokazuju da trenutno prihod od OLED panela za pametne telefone čini 88 posto prihoda od ukupnog broja panela, OLED TV čini 7 posto, a pametni satovi 2,3 posto.

Samsung želi u potpunosti automatizirati proizvodnju do 2030 godine

Samsung Electronics je formirao radnu skupinu za pokretanje tvornica samo sa strojevima i robotima bez ljudske radne snage. Prema Korea Economic Dailyju, ovaj potez ima za cilj poboljšati učinkovitost proizvodnje s tehnologijom četvrte industrijske revolucije i nositi se s ozbiljim nedostatkom radne snage jer je ukupni broj zaposlenika na globalnoj razini pao 2019. godine ispod 300.000 i od tada nastavlja opadati. Trenutni zaposlenici trebali bi biti usmjereni u druga područja kao što su uslužna industrija ili istraživanje i razvoj. Ujedno se očekuje da će i drugi veliki korejski proizvođači slijediti put Samsunga.

Više... Vaš Komentar Top
Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače

Datum objave 06.08.2022

Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače

Solidigm  novi P41 Plus solid-state diskovi  za potrošače (1)

Solidigm, predstavlja P41 Plus solid-state disk sa Synergy optimiziranim softverom koji može  uz ostalo poboljšati performanse, kroz samoučenje i analizu korisničkih navika.

Solidigm je nova neovisna tvrtka nastala akvizicijom Intelovog NAND i SSD poslovanja od strane SK Hynixa i od prošlog prosinca djeluje kao samostalna američka podružnica južnokorejskog diva za pohranu podataka. Njihovi prvi proizvodi, P41 Plus nasljednici su  Intelovog 670p SSD-a. Dolaze u M.2 2280, M.2 2230, M.2 2242 formatima i drugim veličina koje su namijenjene OEM kupcima. Usvajaju PCIe Gen 4×4 sučelje, kontroler Silicon Motion SM2269XT, Micron 3D QLC NAND memorijske čipove (144 sloja) i HMB (Host Memory Buffer) tehnologiju. Prema specifikacijama performanse kontinuiranog čitanja i pisanja su 4.125 MB/s i 3.325 MB/s. Dostupni kapaciteti su 512 GB, 1 TB ili 2 TB.

Solidigm  novi P41 Plus solid-state diskovi  za potrošače (3)

Već spomenuti Solidigm Synergy softver  donosi vlastiti  NVMe upravljački program  i alate za praćenje statusa diska. Upravljački program osigurava da se često korišteni podaci spremaju u predmemoriju, što bi trebalo rezultirati bržim čitanjem podataka kada je disk pun.

Testovi proizvođača, pokazali su da su diskovi nešto brži u aplikacijama kao što su PCMark 10 ili Final Fantasy XIV. Ne i najmanje važno, cijena Solidigm P41 Plus serije diskova ne bi trebala opteretiti proračun običnih korisnika računala. U prodaji se očekuju krajem kolovoza i početkom rujna. Svi proizvodi dolaze s 5 godina jamstva.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Datum objave 06.08.2022

Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Microsoft je objavio novu aplikaciju Outlook Lite za Android telefone s malom količinom memorije i područja s nepouzdanom mrežnom vezom, uključujući 2G i 3G globalne mreže.

Aplikacija Outlook Lite je veličine 5 MB , što je znatno manje u usporedbi s izvornom aplikacijom. Ima značajke slične punoj aplikaciji, uključujući e-poštu, kalendar i kontakte. Osim toga, osigurat će manju potrošnju baterije. Podržava Outlook.com, Hotmail, Live, MSN, Microsoft 365 i Microsoft Exchange Online račune.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft Validation OS potiho objavljen

Microsoft Store – objavljen ovogodišnji popis pobjedničkih aplikacija

Sve ključne najave s Microsoft Builda 2022

Android aplikacija Outlook Lite sada je dostupna u Indiji, Argentini , Brazilu, Čileu, Kolumbiji, Ekvadoru, Meksiku, Peruu, Saudijskoj Arabiji, Južnoj Africi, Tajvanu, Tajlandu, Turskoj i Venezueli. Očekuje se da će u budućnosti biti dostupna za više zemalja.

A ako ste zainteresirani za preuzimanje, možete provjeriti poveznicu na Google Play Store ovdje .

Više... Vaš Komentar Top
Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Datum objave 06.08.2022

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Intel Arc grafička kartica konačno  ulazi u brand računala

Intel je sredinom lipnja objavio svoju prvu diskretnu grafičku karticu Arc A380 za stolna računala, ali uglavnom je bila ograničena na tržište računala u Kini (GUNNIR i ASRock). Sada je konačno spremna za globalno tržište. ASUS i MSI su među prvim poznatim brendovima koji su uvrstili u ponudu stolna računala s ovom Arc A380 grafikom.

Intel Arc grafička kartica konačno  ulazi u brand računala_1

ASUS je odlučio osvježiti ROG Strix GT15   modele iz podružnice za igre s NVIDIA RTX 3080 više klase ili Arc A380 GPU. Drugo računalo na popisu je ExperCenter D7 Tower  za poslovno tržište koje će biti opremljeno s Arc A380 GPU.

PROČITAJTE JOŠ

Intel i MediaTek uspostavili stratešku suradnju oko proizvodnje čipova, ali ne za mobitele

Intel ažurira NUC X15 prijenosna računala

Intel 4 – novo ime za 7nm proces koji je spreman za masovnu proizvodnju?

Intel Arc grafička kartica konačno  ulazi u brand računala_3

MSI se odlučio za stolna računala opremljena Alder Lake i5 / i7 CPU-ima na H610M matičnoj ploči te na četiri opcije GPU-a: MSI GeForce GTX 1650, MSI GeForce GT 1030 ili Intel DG2 A380 ili Intel DG2 A310 na kojima se očekuje 4 GB GDDR6 VRAM-a.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

Hrvatska pošta - informacije i iskustva

Objavljeno prije 18 minuta

Automobili

Objavljeno prije 20 minuta

Nadolazeći AMD socketi, ploče i procesori

Objavljeno prije 26 minuta

A1 - ex B.net

Objavljeno prije 37 minuta

P: Gainward RTX 3080 Ti Phoenix

Novosti

Kada se odlučiti korisnicima ponuditi mobilnu aplikaciju?

Sve više web stranica svojim korisnicima nudi i mogućnost skidanja nativne aplikacije. No, moraju postojati određeni preduvjeti kako bi vam se isplatila ova investicija... Mobilne aplikacije već čitavo su desetljeće važan dio naših života.... Pročitaj više

Gdje kupiti jeftine Windowse 10, MS Office i još PC alata? Godeal24 rasprodaja uredskih alata nudi vam velike popuste!

Želite koristiti Word, PowerPoint ili Excel na svom računalu, ali ne želite kupiti Microsoft Office paket po punoj cijeni? Gdje se može kupiti jeftin i originalan MS Office paket? Godeal24 rasprodaja uredskog softvera nudi vam velike popust... Pročitaj više

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.33]

Ovoga puta izbor tjednih vijesti bio je težak jer svakodnevno se objavljuje niz novosti i promjena koje nisu beznačajne. Krenimo redom.... Apple ima novi patent za digitalne krunice budućih pametnih satova Na popisu koji je objavio Američki... Pročitaj više

GPU Benchmark rezultati Apple M2 Pro i M2 Max

Postali su poznati GPU Benchmarkovi Appleovih M2 Pro i M2 Max novih procesora. M2 Pro proširuje  arhitekturu kako bi ponudio do 12 jezgri CPU-a i do 19 jezgri GPU-a, plus do 32 GB brze objedinjene memorije. M2 Max uključuje do 38 jezgri GPU... Pročitaj više

Intel priznaje da zaostaje za TSMC-om, ali....

Intel je upravo imao katastrofalno tromjesečje, s padom prihoda i dobiti, i ostaje bez daha zbog TSMC-a na tehnologiji procesa na koju je nekoć bio najviše ponosan. Ali na sastanku o zaradi, glavni izvršni direktor Intela Kissinger, obećao... Pročitaj više

Sve novosti