Windows 11: verificirana prisilna prijava na Microsoftov račun

Datum objave 03.07.2021 - Windows 11: verificirana prisilna prijava na Microsoftov račun

Windows 11: verificirana prisilna prijava na Microsoftov račun

Windows 11: verificirana prisilna prijava na Microsoftov račun

Windows 11 verificirana prisilna prijava na Microsoftov račun

Microsoft od lansiranja Windows 10, pokušava nametnuti prijavu u sustav putem svog računa, ali postoji način da se to zaobiđe prijavom s lokalnim računom.

U slučaju Windows 11, utvrđeno je da više nema zaobilaznog puta za prijavu. Iznimka će biti Windows 11 Pro inačica koja je naravno, skuplja od Home izdanja. Razlozi zbog kojih Microsoft maksimalno gura svoje mrežne račune vjerojatno su da bi korisnici sustava više koristili značajke za sinkronizaciju u oblaku (poput OneDrive…), pa oi Office pakete.

Microsoft povlači alat za provjeru kompatibilnosti Windows 11 sustava

Lumia 950 XL uspješno pokrenula Windows 11?

Posve razumljivo jer Microsoft se očito više ne oslanja na Windows kako bi zaradio novac. Živi od usluga u oblaku. I to jako dobro. Poslovanje u oblaku postalo je glavna pokretačka snaga Microsoftovog rasta prihoda. Počevši od Q3 tromjesečja fiskalne 2020. godine, prihod od poslovanja u oblaku je Microsoftov najveći izvor prihoda tri uzastopna kvartala. Naravno, ova promjena strategija “Cloud first“, nastala je kao bitan strateški fokus Nadella, nakon stupanja na dužnost 2014. godine. Potom se Microsoft svim raspoloživim resursima bacio na razvoj poslovanja u oblaku oko sustava Office i Azure. Preoblikovali su produktivnost i procese putem Cloud platforme i uspostavili ekosustav s računalstvom u oblaku kao jezgrom.

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu! 

Više... Vaš Komentar Top
Apple nije slučajno koristio Samsung Galaxy S21 u reklamnoj kompanji. Sve je lukavo osmišljeno!

Datum objave 03.07.2021

Apple nije slučajno koristio Samsung Galaxy S21 u reklamnoj kompanji. Sve je lukavo osmišljeno!

Apple nije slučajno koristio Samsung Galaxy S21 u reklamnoj kompanji. Sve je lukavo osmišljeno

U najnovijem službenom reklamnom materijalu za Appleove Beats Studio Buds slušalice, model u ruci drži Samsung S21 umjesto iPhonea. Doista nevjerojatno jer u prošlosti je Apple rijetko komentirao bilo kakvo događanje u Android kampu, a kamoli da promovirao upotrebu konkurentskih najboljih proizvoda u oglašavanju. Međutim, to je Appleov dobro osmišljen potez kojim želi zgrabiti dio Android tržišta.

U prošlosti su Beats slušalice koristile isti 16nm H1 čip kao i AirPods. Ovaj čip koji je razvio Apple, integrira audio procesor koji pomaže korisnicima da aktiviraju Siri glasovnim naredbama, smanje kašnjenje zvuka i povećaju brzinu prebacivanja slušalica između Apple uređaja. Uz to, savršeno se uklapa u ekosustav.

Sony WF-1000XM4 postaju najjači suparnik AirPods Pro

Apple AirPods Max i Pro Buds još uvijek mogu dobiti visoku rezoluciju zvuka, bez dodatnih gubitaka

Novo pokrenute Beats Studio Buds po tom pitanju se vrlo razlikuju. Po prvi puta koriste MediaTek 22nm TWS čip i USB-C konektor. Prema poznatom  analitičaru Ming-Chi Kuou, odabirom ovog čipa Apple je pokazao želju da glavna grupa kupaca budu korisnici Androida jer žele povećati svoj tržišni utjecaj na bežične slušalice. Pri tome je istaknuo da su AirPods slušalice nedavno iskusile slabu potražnju, pa su stoga očekivane ukupne isporuke serije AirPods 2021. revidirane sa 75 do 85 milijuna jedinica na 70 do 75 milijuna. No unatoč tome, serija AirPods i dalje pomaže Appleu kao najvećoj marki na istinskom tržištu bežičnih slušalica.

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu!  

Više... Vaš Komentar Top
Jesu li Intelovi 7nm procesori sljedeće generacije spremni?

Datum objave 03.07.2021

Jesu li Intelovi 7nm procesori sljedeće generacije spremni?

Jesu li Intelovi 7nm procesori sljedeće generacije spremni naslovnica

Wccftech otkriva postojanje novog Intel socketa za matične ploče – LGA-17XX/LGA-18XX. Do sada znamo da Intel namjerava prijeći na novi socket LGA 1800 za sljedeću generaciju potrošačkih procesora, ali i dalje planira zadržati LGA 1700. To bi moglo značiti da će lansirati različite specifikacije procesora Core serije u budućnosti, od kojih će se LGA 1800 socket vrlo vjerojatno koristiti za buduće 7nm procesore.

Izvještava se da će matična ploča s LGA 1700 socketom biti prikladna za seriju procesora Raptor Lake 13. generacije koji koristi 10nm poboljšani proces, dok je LGA 1800 namijenjena za još neobjavljeni procesor 14. generacije Meteor Lake, a koji koristi novi 7nm proces.

Jesu li Intelovi 7nm procesori sljedeće generacije spremni
(foto Wccftech)

Naravno, postoje i izvještaji da je novi LGA 1800 socket posebno dizajniran samo za nove Xeon procesore koji koriste profesionalne radne stanice. Gore spomenuti procesori 12., 13. i 14. generacije i dalje će koristiti LGA 1700. Eto, sve su opcije otvorene jer je Intel otkrio samo putokaz lansiranja novih proizvoda, ali nisu otkrili hoće li budući proizvodi koristiti LGA ili neke detaljne specifikacije.

Intel službeno lansira 11. generaciju 10nm H45 mobilnih procesora

Intel Alder Lake: Korisnici će moći isključiti jedan od dva CPU klastera

Iz perspektive Intelovog stila rada u prošlosti, LGA socket s mijenja svake dvije generacije. Stoga, ako DIY korisnici žele kupiti novi Intelov procesor, to znači da moraju kupiti i novu matičnu ploču. Međutim, šuška se da bi Intel možda mogao oponašati praksu suparničkog AMD-a i promijeniti izvornu tradiciju zamjene na tri generacije.

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu!   

Više... Vaš Komentar Top
AMD RX 6600 grafičke kartice dolaze uskoro

Datum objave 03.07.2021

AMD RX 6600 grafičke kartice dolaze uskoro

AMD RX 6600 grafičke kartice su uskoro ovdje_1

AMD-ov sljedeći novi proizvodi temeljeni na RDNA2 arhitekturi slučajno su izloženi.

Prema objavi na Twitteru, korisnika @KOMACHI_ENSAKA, koji je analizirao najnoviji objavljen AMD upravljački kod, postoje relevantne informacije o dvije Radeon RX 6600 i Radeon RX 6600XT grafičke kartice.

AMD RX 6600 grafičke kartice su uskoro ovdje_2

(Izvor slike / @KOMACHI_ENSAKA Twitter)

Prema trenutnom otkriću, grafičke kartice Radeon RX 6600 i RX 6600XT vjerojatno će koristiti jezgru Navi 23, koja je u skladu s Radeon RX 6600M za prijenosna računala. Uz to, trenutno nema više informacija o specifikacijama dviju AMD-ovih grafičkih kartica, ali šuška se da osim jezgre Navi 23, Radeon RX 6600XT ima dobre šanse biti opremljen s 8 GB GDDR6 video memorije, dok će Radeon 6600 imati 4 GB i 8 GB konfiguracije.

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu!  

Više... Vaš Komentar Top
Windows 11: Microsoftov klasični plavo-bijeli “zaslon smrti” postao je crne boje

Datum objave 03.07.2021

Windows 11: Microsoftov klasični plavo-bijeli "zaslon smrti" postao je crne boje

Windows 11 Microsoftov klasični plavo-bijeli zaslon smrti postao je crne boje

Microsoftov klasični “plavo-bijeli zaslon ” je nešto što najmanje želimo vidjeti na našim zaslonima računala i prijenosnika. Ali svi smo se barem nekoliko puta susreli s ovim „plavim zaslonom smrti“ od postojanja Windowsa. Sada je Microsoft odlučio ga u Windows 11 sustavu zamijeniti crnim zaslonom. Iako se boja promijenila, sadržaj je potpuno isti kao i Windows 10 sustava, odnosno Windows 8, kada su dodani emoji i QR kodovi.

Zapravo, Microsoft se već neko vrijeme igra promjenom “plavo-bijelih” zaslona. Primjerice, u verziji sustava Windows 10 Insider Builds bio je zelen. Ako postoji hardverski problem, izgledat će čak i crveno. Razlog promijene boje možda je bio zato što Microsoft želi bolje razlikovati pogreške u razvojnim verzijama od onih koje su se dogodile u stabilnoj verziji sustava Windows 10. To je vrlo razumno, pa se i trenutna crna verzija sustava Windows 11 može temeljiti na istoj metodi, iako očito nema razloga zašto Microsoft neće inzistirati na korištenju zelene boje u programu za pregled.

Dell Technologies pozdravlja Windows 11

Microsoft povlači alat za provjeru kompatibilnosti Windows 11 sustava

Tvrtka nije pružila nikakve informacije o crnom zaslonu smrti, pa će biti zanimljivo vidjeti ostaje li crni zaslon smrti u stabilnoj verziji operativnog sustava ili se vraća plavi zaslon.

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu!  

Više... Vaš Komentar Top
GSMA: Samsung Galaxy S21 Ultra najbolji je pametni telefon u 2021. godini

Datum objave 02.07.2021

GSMA: Samsung Galaxy S21 Ultra najbolji je pametni telefon u 2021. godini

GSMA Samsung Galaxy S21 Ultra najbolji je pametni telefon

Organizator MWC (World Mobile Communications Conference) objavio je godišnje globalne nagradu za najbolje mobilne telefone u 2021.

Najbolji mobitel godine postao je Samsung Galaxy S21 Ultra, pobijedivši Apple iPhone 12 Pro Max i Xiaomi 11 Ultra. Ove je godine za uži izbor odabrano ukupno 5 mobilnih telefona. Među njima su uz već spomenuti Samsungu S21 Ultra,  i Samsung Glaxy S20 FE,   OnePlus 9 Pro i Xiaomi 11 Ultra.

OnePlus 9 Pro 5G recenzija

Samsung Galaxy S21+ 5G recenzija

Članovi žirija bili su predstavnici IDC-a, Engadgeta, Canalysa itd.  Kriteriji za odabir najboljih pametnih telefona temeljeni su na korisničkom iskustvu, inovacijama, značajkama, cijeni i komercijalnom uspjehu.

Razlog zbog kojeg se Samsung Galaxy S21 Ultra istaknuo, je njegova sveobuhvatnost, uključujući AMOLED zaslon i performanse kamera. Ovo je ujedno i treći puta da je Samsung osvojio nagrade. Prethodno su nagrađeni 2017. godine za S7 Edge i 2016. za S6 Edge. Osim Samsunga, posljednjih godina dobitnici nagrada najboljih mobilnih telefona su sljedeći:

 • 2020. – OnePlus / OnePlus 7T Pro
 • 2019. – Huawei Mate 20 Pro
 • 2018. – Apple iPhone X
 • 2015. – Apple iPhone 6
 • 2014. – HTC One

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu!  

Više... Vaš Komentar Top
Apk odlazi u povijest! Novi format instalacije Android aplikacija je na mreži

Datum objave 02.07.2021

Apk odlazi u povijest! Novi format instalacije Android aplikacija je na mreži

Apk odlazi u povijest_1

Google je pokrenuo novi format instalacije AAB (Android App Bundle) na I/O Developer Conference u svibnju 2018., a očekuje se da će za nekoliko godina zamijeniti Apk format instalacije Google Play trgovine.

Sad je 9to5Google izvijestio da će format AAB službeno postati zadani format instalacije Trgovine Play u kolovozu ove godine. Prema službenom priopćenju, novi format instalacije AAB učinkovito će smanjiti kapacitet aplikacija koje se preuzimaju s Trgovine Play za najmanje 15 %. Time, korisnici mobitela s malim kapacitetom interne memorije u budućnost neće morati brinuti zbog nedovoljnog prostora i nemogućnosti instalacije željenih aplikacija.

Apk odlazi u povijest_2

Google je rekao da su već neke aplikacija u Trgovini Play prihvatile AAB format instalacije, uključujući Twitter, Netflix, Adobe, pa čak i Gameloft igre te .apk format instalacije više nije dostupan.

Google istražuje! Android proizvođači mobitela “previše žestoko” ubijaju pozadinske programe

Google najavio 6 novih Android značajki! Debitirat će uskoro.

Osim promjene formata instalacije AAB, Google je također izjavio da, ako kapacitet preuzimanja aplikacije prelazi 150 MB, stari OBB mora biti zamijenjen formatom Play Asset Delivery ili Play Feature Delivery.

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu!   

Više... Vaš Komentar Top
Wiko Power U10 ima bateriju koju nećete morati puniti do 3.5 dana

Datum objave 02.07.2021

Wiko Power U10 ima bateriju koju nećete morati puniti do 3.5 dana

wiko power u10 (1)

Wiko Power U10 je niskobudžetni pametni telefon s moćnom baterijom i pokretan Android 11 Go Edition sustavom. Uskoro dolazi na naše tržište po cijeni od 970,00 kn.

Wiko Power U10 kupcima nudi na odabir 3 različite nijanse boje svog stražnjeg plastičnog panela: karbon ili denim plavu, ili tirkiznu. Sa stražnje strane nalazi se samo jedna glavna kamera od 13 MP s namjenskim Night Mode načinom rada, snimanjem panorama i HDR-om.
Na bridovima uz standardne gumbe i ulaze ima i gumb za pokretanje Google Asistenta, 3,5 mm priključka za slušalice te utor za za kartice. To je 3- dijelna ladica koja podržava dvije Nano SIM kartice i jednu MicroSD karticu. Dimenzije modela su 173,8 x 78,6 x 9,45 mm i mase je 206 grama, što nam se ne čini puno s obzirom na ogromnu bateriju.

Njegov zaslon je IPS, duljine dijagonale 6.82” rezolucije 720 x 1640 piksela (~ 254 ppi gustoća) u formatu 20,5:9. Zaštićen je tvornički impliciranom Easy folijom. Na prednjoj strani je kamera od 5 MP otvora blende f/2.2 koja se može koristiti za otključavanje uređaja prepoznavanjem lica.

Hardverska osnova je osmerojezgreni MediaTek Helio A25 (4×1,8 GHz Cortex-A53 i 4×1,4 GHz Cortex-A53) na taktu 1.8 GHz. Radi u kombinaciji s 3 GB RAM-a i 32 GB interne flash memorije proširive MicroSD karticom od 256 GB. Za grafiku se brine PowerVR GE8320 GPU.

wiko power u10 (2)

Moćna baterija

Došli smo i do glavne prodajne točke ovog mobitela. To je baterija kapaciteta od 5.000 mAh pojačana i optimizirana s AI Power pametnom tehnologijom za uštedu energije. Upravlja potrošnjom aplikacija i uči korisničke navike kako bi osigurala autonomiju napajanja i pružila najbolje korisničko iskustvo.

Ovu poznatu Wiko tehnologiju godinama prati i provjerava SmartViserom, neovisni globalno priznati laboratorij za ispitivanje proizvoda. Tako su se za 2020. godinu na Smartviserovoj top 10 listi s najboljim rezultatima trajanja baterije našla 4 su WIKO pametna telefona: View5 Plus, View5   i  View4. Nema sumnje da bi se i Wiko Power U10 mogao naći na ovogodišnjoj listi.

Uz Android 11 Go, uređaj ima dodatak Simple Mode, novo sučelje tako da uključuje omiljene aplikacije, glavne kontakte ili postavke po želji.

Dodaci po mjeri

U prodajnom paketu se nalaze prozirna savitljiva futrolu za potpunu robusnu zaštitu i precizno izrezano kaljeno staklo otporno na udarce i oštećenja.

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu!   

Više... Vaš Komentar Top
Apple postaje najveći kupac Google Clouda

Datum objave 02.07.2021

Apple postaje najveći kupac Google Clouda

Apple postaje najveći kupac Google Clouda

Iako su Apple i Google suparnici na tržištu, oni imaju dobru poslovnu suradnju. Na primjer, prema najnovijem izvješću The Information, za Apple se može reći da je najveći kupac Google Clouda.

Kako Apple postupno povećava prihod od “pretplatničkih usluga”, korisnici se više oslanjaju i na povezane ekosustave, prisiljavajući Apple da osim vlastitih podatkovnih centara treba sve više koristiti usluge Googlea i Amazona. Tako bi Apple ove godine mogao potrošiti 300 milijuna američkih dolara za kupnju prostora u oblaku od Googlea, a iznos će biti 50 postotna boda veći u odnosu na prošlu godinu. I ovaj podatak pokazuje koliko je porast potražnje.

Google istražuje! Android proizvođači mobitela “previše žestoko” ubijaju pozadinske programe

Apple navodno želi prodavati svoje proizvode u LG trgovinama u Južnoj Koreji

Izvor također otkriva da je Google interno Apple nazivao “Bigfootom”, jer je postao njihov najveći kupac. Količina pohranjenih podataka doseže 8 egzabajta (EB), što odgovara 1018 bajtova. Kako bi malo usporedili ove veličine podataka, primjerice Beat (matična tvrtka TikToka) koristi samo 500 petabajta (PB), podataka što je 16 puta manje nego što su potrebe Applea. Zapravo, uz Appleovu proaktivnu kupnju srodnih usluga, Google plaća i ogroman novac godišnje Appleu, kako bi iPhone i ostali uređaji postavili Google zadanom tražilicom.

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu!  

Više... Vaš Komentar Top
Objavljena mjerila performansi Samsungovog novog čipa za mobilne telefone

Datum objave 02.07.2021

Objavljena mjerila performansi Samsungovog novog čipa za mobilne telefone

Objavljena mjerila performansi Samsungovog novog čipa za mobilne telefone

Govori se da će Samsungov novi Exynos aplikativni procesor s AMD RDNA2 tehnologijom biti službeno predstavljen u srpnju. Prema poznatom zviždaču Ice Universe, novi Exynos aplikativni  procesor trebao bi biti više od 50 % brži od vodećih procesora kao što su Exynos 2100 i Qualcomm Snapdragon 888 u pogledu performansi. Međutim, Samsung još uvijek koristi Cortex-A77 jezgru stare arhitekture, pa je ovaj čip postigao ipak manje bodova od očekivanih u 3D Mark testu.

Unatoč tome,  ovaj Exynos čipset  ima 8134 boda na 3D Mark testu, lako pobjeđujući top aplikativne procesore kao što su Exynos 2100 (5295 boda) i Snapdragon 888 (5382 boda).

Nije loše, zar ne?

Pratite nas na YouTube PCEkspertTV kanalu!  

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 3 minute

Nvidia GeForce RTX 30X0 series (Ampere)

Objavljeno prije 7 minuta

Kupovina sa Amazona?

Objavljeno prije 9 minuta

Automobili

Objavljeno prije 10 minuta

ZTE ZXDSL 931VII (t-com)

Novosti

Nabavite Windowse 10 za samo 7,35 € u jesenskoj rasprodaji na Godeal24.com

Microsoft je najavio da će Windows 11 službeno biti objavljen 5. listopada, a nadogradnja s Windows 10 na Windows 11 bit će besplatna. Stoga će za nadogradnju biti bitno imati 100% originalnu i izvornu licencu za Windows 10. Svjesni smo da... Pročitaj više

U Hrvatskoj otvorene rezervacije za iPhone 13 seriju. Poznate i cijene!

Jeste li odabrali model iPhone 13 koji želite kupiti? Ako se odmah predbilježite, primit će te ga u ruke već sljedećeg petka (24. rujna), kada stiže prva pošiljka. Ovogodišnja iPhone 13 serija, dolazi u nekoliko boja kućišta, ali plava bi m... Pročitaj više

RIP Sir Clive Sinclair

Karizmatični izumitelj Sir Clive Sinclair, najpoznatiji kao vlasnik engleske tvrtke Sinclair Research LTD, koja je razvila ZX 80 računalo, i dvije godine kasnije megapopularan ZX Spectrum, umro je u 81 godini nakon duge bolesti. Sir Clive S... Pročitaj više

Apple predstavio iPad 9. generacije

Apple je izdao iPad 9. generacije s istim dizajnom kao kod prethodnika. Ima 10,2-inčni zaslon rezolucije 2.160 × 1.620 piksela (264 ppi, maksimalne svjetline 500 nita), tipkom Touch ID Home i 8 MP stražnjom kamerom (F/2.4 , automatsko izošt... Pročitaj više

Apple Watch S7 - veći zakrivljen zaslon, brže punjenje i pet boja na izbor

Najavljeni Apple Watch Series 7 nema bombastičnu stopu ažuriranja,  koristi isti "t830" čip iz prethodne serije 6, ali poboljšanja ipak  ima. Apple Watch Series 7 zadržava tradicionalni oblik, ali više zaobljeniji i dimenzijama povećanim za... Pročitaj više

Sve novosti