Zastupnički dom SAD-a zabranio uslugu Copilot AI kako bi se izbjeglo curenje informacija

Objavljeno prije 9 dana - Sanja Ledinek

Zastupnički dom SAD-a zabranio uslugu Copilot AI kako bi se izbjeglo curenje informacija

Zastupnički dom SAD-a zabranio uslugu Copilot AI kako bi se izbjeglo curenje informacija

Zastupnički dom SAD-a zabranio uslugu Copilot AI kako bi se izbjeglo curenje informacija

Izvršna direktorica Zastupničkog doma američkog Kongresa, Catherine Szpindor, zatražila je da se s svih PC uređaja u Zastupničkom domu koji koriste operativni sustav Windows ukoni usluga Copilot AI kako bi se izbjeglo curenje informacija.

Ured za kibernetičku sigurnost SAD-a utvrdio je da usluga Copilot predstavlja rizik od curenja internih informacija iz Zastupničkog doma američkog Kongresa na neodobrene usluge u oblaku. Zbog toga je izvršna direktorica Catherine Szpindor zahtijevala da se sa svih PC uređaja u Zastupničkom domu blokira pristup Copilotu AI.

Ovo nije prva zabrana ovog tipa. Još u lipnju prošle godine bilo je zabranjeno internom osoblju korištenje OpenAI-jeve usluge ChatGPT. Razlog zabrane bio je isti – izbjegavanje učitavanja internih informacija koje još nisu javno dostupne u uslugu umjetne inteligencije, kako se ne bi stvorili potencijalni rizici.

Copilot potpuno zamjenjuje liniju Bing Chat i ulazi u više Microsoftovih usluga i proizvoda

Microsoft Office 365 Copilot AI s GPT-4 pomaže korisnicima – ne zamjenjuje ih! Svi detalji.

Glasnogovornik Microsofta je odgovorio da planira ovog ljeta dati smjernice za aplikacije umjetne inteligencije, uključujući Copilot usluge, kako bi udovoljio sigurnosnim zahtjevima američke vlade. Međutim, Microsoft još nije otkrio detalje smjernica. Očekuje se da će Microsoft pokrenuti testni paket alata za chatbot umjetne inteligencije posebno za vladine agencije i zakonodavna tijela. Prema Microsoftu, paket alata će ispuniti sigurnosne zahtjeve američke vlade, istodobno rješavajući zabrinutosti Zastupničkog doma američkog Kongresa.

Vrijedno je spomenuti da mnoge tvrtke i organizacije, kao što su Amazon, Apple, Samsung, Svjetski ekonomski forum, Bank of America i Verizon, općenito imaju zabranu korištenja chatbotova umjetne inteligencije u internim radnim okruženjima.

Više... Vaš Komentar Top
Sretan Uskrs!

Objavljeno prije 12 dana

Sretan Uskrs!

Uskrs

Sretan Uskrs svim čitateljima PCEksperta želi uredništvo!

Više... Vaš Komentar Top
HONOR Magic6 Pro: Uređaj koji omogućuje novu razinu korisničkog iskustva uz niz pametnih značajki umjetne inteligencije

Objavljeno prije 15 dana

HONOR Magic6 Pro: Uređaj koji omogućuje novu razinu korisničkog iskustva uz niz pametnih značajki umjetne inteligencije

HONOR Magic6 Pro_1

HONOR Magic6 Pro, novi pametni telefon koji je nedavno imao svoju domaću premijeru u Motovunu, najnoviji je član prestižne HONOR-ove Magic serije. Riječ je o uređaju s izvanrednim napretkom u performansama, korisničkom iskustvu, fotografskim mogućnostima i kvalitetom zaslona, pružajući korisnicima nevjerojatno iskustvo vrhunskog pametnog telefona. Uređaj je odnedavno dostupan u prodaji i u Hrvatskoj, kod mobilnih operatera i maloprodajnih partnera, a dolazi u crnoj i zelenoj boji.

Uz snagu Snapdragon 8 Gen 3 mobilne platforme, HONOR Magic6 Pro pruža vrhunske performanse i generativne mogućnosti umjetne inteligencije. Ovaj moćni čipset donosi 30% poboljšanje CPU i 25% povećanje GPU performansi. Zahvaljujući snažnom Qualcomm AI Engineu, značajke umjetne inteligencije na HONOR-u Magic6 Pro podržane su uz iznimnu tečnost i stabilnost te su postigle značajno poboljšanje od 98%. Osim toga, mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3 pruža i iznimna iskustva igranja, uz vrhunsku učinkovitost baterije. Prepun poboljšanja koja redefiniraju buduća korisnička iskustva, HONOR Magic6 Pro postavlja nove standarde kada su u pitanju performanse, a tako i zadovoljstvo korisnika.

MagicOS 8.0: Najnaprednije korisničko iskustvo dosad

Kao globalni tehnološki brend koji kontinuirano u samo središte razvoja svojih proizvoda stavlja korisnika i razumijevanje njegovih potreba, HONOR je značajno unaprijedio svoje uređaje s najnovijim MagicOS 8.0 operativnim sustavom temeljenim na Androidu 14. Kao vrhunac inovacije, tu se pojavljuje upravo HONOR Magic6 Pro koji korisnicima pruža besprijekorno i inteligentno iskustvo, obogaćeno nizom naprednih pametnih značajki koje omogućuju povećanje produktivnosti.

Jedna od tih istaknutih značajki je i Magic Portal koji koristi snagu umjetne inteligencije za razumijevanje poruka i ponašanja korisnika pa, s tim razumijevanjem, uređaj korisnike usmjerava na odgovarajuće sistemske aplikacije. Ova revolucionarna značajka transformira način na koji korisnici pristupaju svojim aplikacijama i s njima komuniciraju, nudeći im intuitivno i personalizirano iskustvo.

HONOR Magic6 Pro_2

MagicRing: Nova razina korisničkog iskustva i povezivanja

HONOR MagicRing Connectivity Engine mijenja način na koji korisnici komuniciraju sa svojim uređajima i preoblikuje njihov budući životni stil. Ova značajka uvodi novu razinu suradnje i povezanosti među HONOR uređajima te nudi besprijekorno i inteligentno korisničko iskustvo. Zahvaljujući MagicRingu, korisnici mogu bez napora dijeliti i sinkronizirati materijale na svojim HONOR uređajima, što im osigurava lakšu pristupačnost. Štoviše, MagicRing u stvarnom vremenu omogućuje dijeljenje kamere pametnog telefona s HONOR tabletima ili prijenosnim računalima, omogućujući da se kamera HONOR Magic6 Pro koristi kao web kamera na drugim HONOR uređajima. Drugim riječima, MagicRing omogućuje praktičnost i integraciju, što korisnicima omogućuje maksimalno iskorištavanje HONOR-ovog ekosustava za povezano i svestrano iskustvo. MagicRing je ojačan i sa Snapdragon Seamless tehnologiju, koja unaprjeđuje povezanost između HONOR-a Magic6 Pro i drugih uređaja i perifernih uređaja.

Magic Capsule: multimodalna interakcija

HONOR Magic6 Pro uvodi i inovativnu Magic Capsule značajku, koja omogućuje multimodalnu interakciju putem zaslona osjetljivog na dodir. Kada korisnici dodirnu obavijest na vrhu zaslona, Magic Capsule se proširuje kako bi ponudila dodatne informacije vezane uz obavijest, poboljšavajući korisničko iskustvo i nudeći brz i praktičan pristup relevantnim informacijama. Na taj način, korisnici nemaju potrebe za navigacijom kroz više aplikacijskih sustava, uključujući Calling, Timer, Alarm, Screen Casting, itd. Uz Magic Capsule, relevantni detalji i ažuriranja dostupni su na samo jedan dodir.

Pet DXOMARK zlatnih oznaka u 2024.

HONOR Magic6 Pro prvi je pametni telefon kojemu je DXOMARK dodijelio pet zlatnih oznaka 2024., a ističe se u svim segmentima sa svojom superiornom stražnjom kamerom i kamerom za selfie, impresivnim audio iskustvom, živopisnim zaslonom i dugotrajnom baterijom. Ovo postignuće označava nepokolebljivu predanost HONOR-a inovacijama i njegovo vodstvo u iskorištavanju vrhunske tehnologije za poboljšanje korisničkog iskustva.

Dostupnost

HONOR Magic6 Pro je dostupan u prodaji kod mobilnih operatera i maloprodajnih partnera. HONOR Magic6 Pro dolazi u crnoj i zelenoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1299 eura.

Za više informacija posjetite HONOR online na: https://www.hihonor.com/hr/

Facebook: https://www.facebook.com/honorcroatia

Instagram: https://www.instagram.com/honor.hrvatska

Više... Vaš Komentar Top
Nabavite sigurne i originalne Microsoftove licence! Windowsi 11 Pro sniženi na 13,25€!

Objavljeno prije 16 dana

Nabavite sigurne i originalne Microsoftove licence! Windowsi 11 Pro sniženi na 13,25€!

Uskrs dolazi rano ove godine, u nedjelju, 31. ožujka, što znači da su uskrsne rasprodaje dostupne za kupnju upravo sada od svih vaših omiljenih trgovaca kao što je Godeal24. Kako bismo vam pomogli pronaći sve najbolje ponude na jednom mjestu, ovdje je ovaj vodič s najboljim uskršnjim rasprodajama 2024. i izvanrednim ponudama za MS softverske ključeve – Uskrsne ponude Godeal24 shopa. Windows 11 Pro stvoren je za posao. Jednostavno i fleksibilno upravljanje – Windows 11 Pro jednostavan je za korištenje i fleksibilan: povežite se s poslovnim resursima s Azure Active Directory. Windows 11 Pro tvrtke Godeal24 više nije nedostupan. Kupite originalni Windows 11 Pro za samo 13,25 €. Konkretno, ova je kupnja dizajnirana za “osobna računala koja trebaju novu licencu za Windows i ispunjavaju minimalne zahtjeve za Windows 11.” Ako trebate pomoć pri provjeri specifikacija, morate provjeriti svoju kompatibilnost. Ako vaše računalo ne zadovoljava sistemske zahtjeve, možete odabrati Windows 10 Pro koji košta samo 8,25 €. Ne samo originalni Windows OS, već i doživotna verzija MS Officea također je vrlo atraktivna. Nabavite doživotnu licencu za Office 2021 Professional Plus za 25,25 € ili Office 2019 Pro Plus za 22,25 €. Jeste li spremni pridružiti se velikom shoppingu? Naručite što prije! Ova pristupačna ponuda nestaje u roku od tjedan dana!

240315-720p-gd24-€

Jedan od globalno najkorištenijih operativnih sustava – Windows 11 Pro. Njegova važnost, koja se može istaknuti na različite načine čeka da otkrijete!

Povećajte produktivnost po niskoj cijeni! Vremenski ograničena podnuda!

Nabavite svoj povoljan paket proizvdoa danas! (kupon kod “SGO62″)

Nevjerojatna prodaja od koje će vam se otvoriti usta! Savršen posao!

Do 50% popusta na još Windows i Office verzija! (kupon kod ” SGO50″)

Najprikladniji način za dobivanje alata je Godeal24. Ispravni softverski ključevi (licence) i profesionalna korisnička služba čine vašu kupnju bezbrižnom!

>>>Nabavite još alata

Kako platiti?

>Idite na stranicu za naplatu, nastavite kao gost (ili kreirajte račun), a zatim ispunite “Informacije o naplati”.

godeal24_narudzba_1

> Odaberite “CWALLETCO” u ovom koraku i kliknite Nastavi (Continue)

godeal24_narudzba_2

> Molimo potvrdite svoju narudžbu i klikinite Naruči (Place Order)

godeal_easter_2024_1

> Tada će vas prebaciti na ovu stranicu gdje birate način plaćanja.

godeal_easter_2024_2

> Na kraju, odaberite PayPal za izvršavanje naplate.

godeal_easter_2024_3

Tko je Godeal24?

Kao što je navedeno, Godeal24 je globalni distributer računalnog softvera s vrlo agresivnom cjenovnom politikom. Dakle, bilo da ste slobodni kreator sadržaja ili vam je potreban softver za uređivanje videa i slika, ili želite ojačati sigurnost svog računala antivirusnim softverom, pozivamo vas da pogledate sve ponude Godeal24: sigurno ćete pronaći ono što želite traže. Na Godeal24 jamči se da je softver 100% autentičan. Stranica je 100% sigurna, a primitak ključa vrši se odmah putem e-pošte nakon plaćanja. Godeal24 obećava da nudi 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu postprodajnu uslugu te da možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Objavljeno prije 16 dana

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

digital_reality_2

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, danas je najavio proširenje svog postojećeg data centra u Zagrebu, ZAG1.

Potaknut rastućim zahtjevima kupaca, zagrebački data centar ZAG1 tvrtke Digital Realty proširuje se za dodatnih 1.600 m2 ICT i tehničkog prostora. Objekt je jedan od najpovezanijih data centara u regiji Adriatic, koji korisnicima nudi mogućnost povezivanja s više od 50 pružatelja usluga povezivanja zajedno s privatnim i izravnim („on-ramp“) vezama prema vodećim pružateljima usluga. Očekuje se da će novi kapacitet u ZAG1 biti dostupan korisnicima krajem 2024.

Rastuća potražnja za kapacitetom data centra u Zagrebu potaknuta je sve većom digitalizacijom, rastom hrvatskog gospodarstva i strategijom hrvatske Vlade Digitalna Hrvatska 2030. Digital Realty ulaže kako bi zadovoljio ovu potražnju izgradnjom drugog data centra u Zagrebu, ZAG2, koji će biti smješten blizu ZAG1 i međusobno povezan s njim, kao što je ranije najavljeno. To će korisnicima u oba objekta omogućiti međusobno povezivanje s gustom povezanošću dostupnom na ZAG1, uključujući međunarodne mreže, regionalne mreže, mobilne operatore, internetske centre za razmjenu podataka i točke mrežne prisutnosti glavnih pružatelja usluga u oblaku.

digital_reality_1

Širenje ZAG1 samo je jedan segment u strategiji Digital Realtyja za jačanje prisutnosti u regiji jugoistočne Europe. Digital Realty također proširuje svoju prisutnost u Grčkoj, izgradnjom novih podatkovnih centara u Rimu, Barceloni, Kreti i Tel Avivu te nadogradnjom postojeće prisutnosti tvrtke u Ateni i Marseilleu.

Goran Đoreski, direktor Digital Realtyja u Hrvatskoj kaže: “ Ovo širenje učvršćuje status Zagreba kao ključnog strateškog gatewaya u jugoistočnu Europu, područje koje analitičari očekuju da će značajno narasti u sljedećih nekoliko godina jer glavni pružatelji usluga, OTT medijske platforme i mreže za isporuku sadržaja nastoje postati više distribuirani u regiji. Naši korisnici će imati benefite od poboljšane latencije za krajnje korisnike njihovih usluga koji se nalaze u Hrvatskoj i široj regiji, koja ima procijenjenu populaciju od preko 60 milijuna stanovnika. Povećanje kapaciteta data centra ZAG1, za koji već postoji veliki interes postojećih kupaca, samo je još jedan korak u globalnom širenju naše platforme PlatformDIGITAL®.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master TD500 MAX

Objavljeno prije 16 dana

Cooler Master TD500 MAX

td500_max

Cooler Master je danas najavio kućište TD500 MAX, prvo ATX kućište iz potpuno nove MAX serije.

TD500 MAX ističe se svojim sveobuhvatnim rješenjem za hlađenje, koje sadrži Atoms AIO hladnjak veličine 360 x 38 mm. Ovaj napredni sustav hlađenja osigurava optimalne performanse čak i pod zahtjevnim uvjetima.

Dodatno, kućište je opremljeno ekskluzivnim kabelskim priključcima, pojednostavljujući proces izgradnje i omogućujući korisnicima postizanje maksimalnih performansi uz minimalan napor.

Ključne značajke i prednosti TD500 MAX uključuju:

  • Prilagođeni AIO hladnjak: Cooler Master 360x38mm Atmos radijator s tri Mobius 120P ventilatora može rashladiti čak i najnovije procesore.
  • Rješenje za napajanje po mjeri: Cooler Master GXII 850W ATX 3.0 PSU dolazi unaprijed instaliran i spreman za visoke performanse pri vršnoj snazi, s 2-faznim kabelskim konektorima i unaprijed usmjerenim kabelima na matičnu ploču i GPU.
  • Inovativno skladištenje vijaka: Poklopac PSU uključuje praktičan, skriven prostor za skladištenje dodatnih vijaka.
  • Spreman za ATX 3.0: Kompatibilan s najnovijim GPU-ima i najvišim vrhuncima modernih PC performansi.
  • Patentirani dvostupanjski konektor za napajanje: kako bi dodatno smanjili bol i nelogodu pri instalaciji i upravljanju kabelima, uključili su patentirani dvostupanjski konektor za napajanje vlastitog dizajna.
  • Ekskluzivna boja: TD500 dolazi u MAX ekskluzivnoj sivoj boji, predstavljajući estetiku jednako odvažnu kao i njegove specifikacije.

TD500 MAX se na tržištu očekuje krajem travnja 2024. po preporučenoj cijeni od oko 459 €.

Više... Vaš Komentar Top
AMD je objavio FSR 3.1 i Radeon Software Adrenalin Edition 24.3.1

Objavljeno prije 16 dana

AMD je objavio FSR 3.1 i Radeon Software Adrenalin Edition 24.3.1

AMD_FSR_3_1

Prošli tjedan održavala se naveća globalna konferencija za programere igara – “Game Developers Conference” (GDC), gdje je AMD predstavio FidelityFX Super Resolution (FSR) 3.1 , najnoviju iteraciju popularne tehnologije povećanja veličine i generiranja slika otvorenog koda.

Nakon uspjeha AMD FSR 3, koji je integriran u popularne naslove kao što su Avatar Frontiers of Pandora , Like a Dragon: Infinite Wealth, Starfield, The Thaumaturge i druge, AMD FSR 3.1 nudi niz ključnih ažuriranja, uključujući:

  • Poboljšanja vizualne kvalitete u određenim situacijama, kao što je poboljšana temporalna stabilnost (smanjeno titranje), bolje očuvanje detalja i smanjeno pojavljivanje duhova i “mutnoće”.
  • Odvajanje upscalinga od generiranja slika, dopuštajući tehnologiji generiranja slika AMD FSR 3.1 da radi s drugim rješenjima za upscaling
  • Podrška za Vulkan i Xbox!
  • Novi FidelityFX API programerima olakšava otklanjanje pogrešaka i pruža kompatibilnost s budućim verzijama FSR-a

AMD_FSR_3_Supported_Games_Mar20

Više informacija će uslijediti kada AMD FSR 3.1 postane dostupan programerima na GPUOpen portalu i kada igre koje ga podržavaju budu dostupne.

AMD FidelityFX Super Resolution rješenje je otvorenog izvornog koda za upscaling koje donosi golema povećanja slika u sekundi u podržanim igrama, pružajući zadivljujuće visokokvalitetne igre visokih performansi na gotovo bilo kojem hardveru, uključujući AMD GPU i APU, konkurentni hardver i konzole.

Radeon_Adrenalin_Software (1)

Osim toga, AMD je lansirao AMD Software: Adrenalin Edition 24.3.1 , koji pruža podršku za Dragon’s Dogma 2 , Horizon Forbidden West Complete Edition i Outpost: Infinity Siege, uz proširenu HYPR-Tuned podršku za Dragon’s Dogma 2, Diablo IV, Ghostrunner 2 i Suicide Squad: Kill the Justice League .

Kada je AMD HYPR-RX omogućen u igri postavljenoj na HYPR, AMD RSR ili FSR (ako ih igra podržava) automatski će se omogućiti, zajedno s omogućavanjem AMD Radeon Anti-Lag i AMD Radeon Boost za daljnje povećanje performansi i smanjenje latencije.

Više... Vaš Komentar Top
Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 s integriranom Copilot uslugom – najprije za tvrtke, a zatim za obične potrošače

Objavljeno prije 18 dana

Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 s integriranom Copilot uslugom – najprije za tvrtke, a zatim za obične potrošače

Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 (1)

Microsoft je predstavio Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 za komercijalnu upotrebu s Intel Core Ultra procesorima i integriranom uslugom Copilot. Naglasak je na poboljšanju učinkovitosti rada kroz više značajki umjetne inteligencije. Oba uređaja pokreće operativni sustav Windows 11 Pro.
Surface Pro 10 i Surface Laptop 6, u usporedbi s prethodnim modelima imaju malo povećanje performansi procesora, ali integrirana grafika je znatno snažnija. Također, na tipkovnicama svih novih proizvoda postoji namjenski ključ za pozivanje Microsoft Copilot AI pomoćnika.

Surface Pro 10 – stari dizajn, nove značajke

Surface Pro 10 zadržava dizajn 2 u 1. Koristi isti IPS 13-inčni zaslon kao i prethodni Surface Pro, s rezolucijom 2.880 × 1.920 piksela, frekvencijom osvježavanja od 120 Hz i kvalitetnim slojem protiv odsjaja. No, postao je 33 posto svjetliji  s maksimalnom svjetlinom od 600 cd/m², ima veći omjer kontrasta i video kameru od 114 stupnjeva koja može koristiti razne efekte Windows Studija putem tehnologije umjetne inteligencije, kao što su zamućenje pozadine i praćenje očiju.

Pogoni ga Intel Core Ultra 5 i 7 U CPU. Model procesora je C 135U, koji uključuje neuronsku jedinicu za obradu podataka umjetnom inteligencijom. Memorija se može konfigurirati do 64 GB LPDDR5x, a interna flash memorija do 1 TB. Računalo ima sigurnu jezgru s poboljšanom sigurnošću prijave i NFC čitačem za upotrebu s sigurnosnim ključevima.

Od ostalih specifikacija, Surface olovka se može koristiti za pretvaranje rukopisa u digitalni tekst ili korištenje Copilot funkcija. Microsoft obećava 19 sati trajanja baterije pod “tipičnim opterećenjem” – što je osjetno više nego što je Surface Pro 9  i 15,5 sati.

Microsoft Surface Duo 2 je najtanji 5G mobilni uređaj na tržištu

Microsoft Surface Earbuds

Microsoft Surface Pro 4 test

Surface Laptop 6

Surface Laptop 6 dostupan je s 13,5-inčnim ili 15-inčnim zaslonom s podrškom za prilagodljivo podešavanje boja na temelju okoline. Pogoni ga Intel Core Ultra 5 135H ili Core Ultra 7 165H procesor s arhitekturom Meteor Lake. Kapacitet memorije se može povećati s 8 GB do 64 GB, a interne SSD memorije do 1 TB. Veći model ima dodatni USB-C (Thunderbolt 4) priključak, a odabrani modeli uključuju i čitač pametnih kartica. Manji model ima jedan USB-C, jedan USB-A port, priključak za slušalice i magnetski Surface Connect priključak.

Video kamera povećana je u rezoluciji na 1080p, ali je nadograđena Windows Studio značajkama i podržava biometrijsku prijavu putem značajke Windows Hello. Također bi baterija trebala  trajati otprilike 19 sati, što je nešto više od 17-18 sati Surface Laptopa 5. Istodobno, Surface Laptopi 6 su nešto teži – 1,4 i 1,68 kilograma u odnosu na 1,3 odnosno 1,56 kg za starije modele od 13,5 i 15 inča.

Cijena i dostupnost

Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 (dostupan je u dvije boje – Platinum Silver i Black) imaju cijenu  od 1.399,00 eura.  Isporučit će se od 9. travnja 2024. Microsoft još nije objavio kada će verzije ovih uređaja biti dostupne za potrošačko tržište. Vjeruje se da će biti predstavljeni na Build 2024 u svibnju. Šuška se da će potrošačka verzija prvi put imati barem jedan model s OLED zaslonom i širi raspon procesora.

Više... Vaš Komentar Top
Apple pokrenuo novu web stranicu za korisnike

Objavljeno prije 18 dana

Apple pokrenuo novu web stranicu za korisnike

Apple pokrenuo novu web stranicu za korisnike (1)

Apple je pokrenuo novu stranicu s korisničkim priručnicima, vodičima i specifikacijama o svojim proizvodima, uključujući softver, starije i novije uređaje, pa čak i one koji više nisu u prodaji. Sve su te informacije do sada bile dostupne na nekoliko web stranica, pa je ovo novo rješenje okrenuto prema korisnicima svakako dobrodošlo. Više nema pakla pretraživanja za korisnike proizvoda s znakom odgrižene jabuke.

Dokumentacija je dostupna na više jezika, među kojima je i hrvatski.

Sve dostupne informacije organizirane su prema kategorijama proizvoda, kao što su Mac, iPhone, iPad, Watch, AirPods, Apple TV, HomePod, Displays, pribor, pa čak i iPod. Ako ne možete pronaći uređaj, možete potražiti naziv uređaja ili unijeti relevantne ključne riječi.

Osim pristupa priručnicima i vodičima, pronaći ćete potkategorije s informacijama o dodatnoj opremi, uključujući Appleove tipkovnice, miševe, pisače, adaptere, kablove i AirTagove. Zbirka ovih stranica je kronološka unutar svake potkategorije.

Apple pokrenuo novu web stranicu za korisnike (2)

Apple s MacBook Air 2024 i M3 čipom pokazuje da nije izvan igre umjetne inteligencije

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima – samostalne aplikacije za Windows

Apple iPhone 15 Pro Max – recenzija i osvrt

Kategorija Softver sadrži pojedinosti o aplikacijama kao što su iTunes, Pages, Numbers, Keynote i Final Cut. Potkategorije se ovdje sortiraju nasumično: Potrošački softver – Dodaci – Profesionalni softver. Međutim, gotovo sve informacije su stare.

Novu web stranicu Dokumentacija možete pronaći na poveznici ⇒ support.apple.com/docs. Ako ste Appleov fan, označite ju za buduću upotrebu.  Također je vrijedno spomenuti da Apple ima aplikaciju Apple Support dostupnu za iOS, koju možete preuzeti iz App Storea.

Više... Vaš Komentar Top
SK Hynix predstavio visokooperativni PCIe 5.0 SSD, Platinum P51

Objavljeno prije 18 dana

SK Hynix predstavio visokooperativni PCIe 5.0 SSD, Platinum P51

SK Hynix predstavio visokooperativni PCIe 5.0 SSD, Platinum P51 (2)

Tokom konferencije NVIDIA GTC 2024, SK Hynix je predstavio široku paletu proizvoda, među kojima je za obične igrače najzanimljiviji Platinum P51 PCIe 5.0 SSD.

Njegov glavni kontroler, pod kodnim nazivom “Alistar”, razvio je sam SK Hynix. Opremljen je 238-slojnom 3D TLC NAND flash memorijom, koja može postići sekvencijalnu brzinu čitanja od 14 gigabajta u sekundi (GB/s) i sekvencijalnu brzinu pisanja od 12 GB/s. Ovo omogućava učitavanje velikih jezičkih modela (LLM-ova) potrebnih za učenje i zaključivanje umjetnoj inteligencije za manje od 1 sekunde.

SK Hynix predstavio visokooperativni PCIe 5.0 SSD, Platinum P51 (1)

SK Hynix i Samsung pokazali svoju GDDR7 memoriju

SK hynix lansira svoj prvi prijenosni SSD

SK Hynix kupuje Intelov odjel NAND i SSD memorije i uređaje

Istovremeno, energetska učinkovitost je poboljšana za 30 posto u usporedbi s prethodnom generacijom. Dodatno, tehnički tim je primijenio tehnologiju predmemoriranja SLC čime je omogućio da neke NAND flash memorije rade u brzom SLC načinu, čitajući i koristeći samo potrebne podatke za poboljšanje brzine čitanja i pisanja.

Platinum P51 će biti dostupan u kapacitetima od 500 GB, 1 TB i 2 TB. Očekuje se lansiranje dvije verzije do kraja godine.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 28 minuta

Dell monitor izvodi kerefeke

Objavljeno prije 32 minute

YouTube i slično

Objavljeno prije 1 sat

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Objavljeno prije 1 sat

AMD Ryzen "ZEN4" (7000 CPU / 8000G APU series) Info thread

Objavljeno prije 1 sat

Vijesti i novosti o Intel procesorima i čipsetima

Novosti

LG zatvara ranjivosti koje su omogućile preuzimanje webOS televizora

Pametni televizori također se mogu hakirati! Antivrusna softverska tvrtka Bitdefender otkrila je četiri ranjivosti u LG webOS-u 4, 5, 6 i 7, operativnim sustavima za više modela pametnih televizora. Spominje se nekoliko specifičnih verzija... Pročitaj više

Google otkrio minimalne standarde za AI telefone

Ulazimo u doba AI telefona, a kapacitet radne memorije (RAM) postaje ključni faktor. Prema Seang Chauu, potpredsjedniku softvera u Googleovim proizvodima i uslugama, 8 GB RAM-a je samo minimalni standard za sprječavanje usporavanja AI znača... Pročitaj više

Qualcomm predstavio mikroenergetske Wi-Fi čipove i robotsku platformu RB3 Gen 2

Qualcomm je lansirao dva nova proizvoda: QCC730 mikroenergetski Wi-Fi čip i robotsku platformu RB3 Gen 2. Prema Qualcommu, QCC730 je dvopojasni Wi-Fi čip s vrlo niskom potrošnjom energije namenjen uređajima Interneta stvari (IoT). Omogućava... Pročitaj više

RTX 5090/5080 grafičke kartice bit će predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine

Prema izvješćima tajvanske web stranice United Daily News, Nvidijine grafičke kartice serije RTX 50 u novoj postavi nazvanoj po Davidu Blackwellu, trebale bi biti predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine. To je potvrdio i poznati Nvi... Pročitaj više

Meta od svibnja širi raspon označavanja "Made with AI"

Meta više ne teži uklanjanju određenih sadržaja generiranih umjetnom inteligencijom kojima bi se moglo manipulirati. Nova politika, temeljena na preporukama Nadzornog odbora, od svibnja će signalizirati korisnicima da pred sobom imaju datot... Pročitaj više

Sve novosti