Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima – samostalne aplikacije za Windows

Datum objave 13.02.2024 - Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima – samostalne aplikacije za Windows

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima – samostalne aplikacije za Windows

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima - samostalne aplikacije za Windows

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima

Kako bi smanjili ovisnost korisnika Windowsa o iTunesu i olakšali im pristup zabavi i upravljanju uređajima, Apple i Microsoft su lansirali zasebne PC verzije aplikacija: Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima.  Te nove aplikacije nude osvježeno iskustvo uključivanja i postavljanja, estetska poboljšanja i intuitivniji postupak sinkronizacije koji će znatno olakšati preuzimanje iCloud sadržaja na PC.

Nove mogućnosti za Windows korisnike uključuju  preko Apple TV aplikacije  gledati  kupljeni sadržaj koji su kupili ili pretplatili se na Apple TV+. Glazba nudi jednostavan pristup iTunes biblioteci i usluzi pretplate Apple Music. Aplikacija Upravljanje uređajima omogućuje sigurnosno kopiranje, vraćanje i sinkronizaciju sadržaja s iPhoneom i iPadom. Konačno, iCloud Drive omogućuje dijeljenje datoteka s prijateljima, obitelji i kolegama izravno iz eksplorera za datoteke, što štedi vrijeme.

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima (1) Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima (2)

S druge strane, iCloud fotografije dobivaju veliko pojačanje, nudeći mogućnost stvaranja zajedničkih albuma na računalu te pristupa fotografijama i videozapisima iz pohrane u oblaku izravno s PC-ja.  Jednostavnije rečeno,  od sada korisnici Windowsa mogu pregledavati sve fotografije, kako s PC-ja tako i s telefona na jednom mjestu u aplikaciji Windows Fotografije.

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima (3)

Apple otkrio sve karte usklađivanja s DMA zakonom

Apple iPhone 15 Pro Max – recenzija i osvrt

Apple Watch 9 recenzija

Naposljetku, kalendari, knjižne oznake i kontakti sinkronizirat će se i na PC-ju, tako da se iCloud kalendar moće vidjeti bez problema u programu Microsoft Outlook. To se odnosi i na besplatnu verziju koja se isporučuje s PC-jem i na plaćenu verziju Microsoft 365.

 Dobro je znati….

  • Za korištenje aplikacija potreban je Windows 10 ili noviji.
  • Prilikom preuzimanja morate preuzeti sve tri aplikacije. Ako preuzmete samo jednu od ovih aplikacija, iTunes će od vas zatražiti da preuzmete druge dvije aplikacije za pristup glazbi i video sadržaju iz svoje iTunes medijateke.
  • Nakon što preuzmete te aplikacije, iTunes možete koristiti za pristup samo svojim podcastima i audioknjigama.
  • Aplikacija Apple Music i aplikacija Apple TV čitaju sadržaj vaše iTunes medijateke – stoga nemojte brisati svoju iTunes medijateku.
  • Da biste pristupili kupnjama u trgovini iTunes Store u aplikaciji Apple Music i aplikaciji Apple TV, morate autorizirati računalo svojim Apple ID-jem.

Preuzmite aplikaciju Apple Music za Windows iz trgovine Microsoft Store
Preuzmite aplikaciju Apple TV za Windows iz Trgovine Microsoft Store
Preuzmite aplikaciju Apple Devices za Windows iz trgovine Microsoft Store

Više... Vaš Komentar Top
Bankrotirala tvrtka Bullitt Group poznata po robusnim telefonima

Datum objave 13.02.2024

Bankrotirala tvrtka Bullitt Group poznata po robusnim telefonima

Bankrotirala tvrtka Bullitt Group poznata po robusnim telefonima

Britanska tvrtka Bullitt Group, koja je proizvela robusne pametne telefone licencirajući različite robne marke poput Motorole, CAT , Kodak i Land Rover, prestala je poslovati nakon neuspjelog restrukturiranja.

Službena stranica na LinkedInu objavila je da se tvrtka zatvorila 26. siječnja nakon “neuspjelog kritično planiranog restrukturiranja”. Prvenstveno to je loša vijesti za zaposlenike. Osobito za Bullitt odjel satelitske veze i 100 članova osoblja. Prvobitno su trebali biti prebačeni u tvrtku u vlasništvu vjerovnika, ali se plan nažalost nije ostvario. Prema Mobile World Live svi zaposlenici su jednostavno otpušteni.

Još jedan partner će osjetiti negativan učinak bankrota. To je MediaTek koji je trebao razviti alate za satelitsko povezivanje na koje će se korisnici oslanjati u slučaju prekida rada mreže. Podsjetimo, u isto vrijeme kada je Apple najavio mogućnost satelitske komunikacije za iPhone 14, tvrtka Bullitt Group lansirala je prvi Android pametni telefon na svijetu sposoban za dvosmjernu satelitsku razmjenu poruka. Tvrtka Skylo, kao partner omogućila je ovu funkciju korištenjem postojećih licenciranih GEO satelitskih konstelacija, poput Inmarsata.

Cat S75 robusni telefon s dvosmjernom satelitskom vezom

Cat S42 H + i Cat B40 4G prvi mobiteli na svijetu s antibakterijskom zaštitom

Sam prijenos dvostrukih tekstualnih satelitskih poruka bio je podržan putem Bullitt Satellite Messenger rješenja u stilu OTT-a, što je značilo da je zaobilazio posredničke poslužitelje. Bullitt je planirao licencirati ovu tehnologiju mobilnim operaterima, drugim proizvođačima mobilnih uređaja, korporativnim kupcima, kao i vladinim organizacijama i vojsci. Ali, ovi planovi više neće biti realizirani.

Dobra je vijest ako ste pristalica robusnih telefona da brendove Bullitt Group i dalje mogu licencirati konkurenti ako žele pružiti korisnicima slične značajke i inovacije za odgovarajuće uređaje.

Više... Vaš Komentar Top
Poremećaj hiperaktivnosti s nedostatkom pažnje (ADHD): utjecaj pametnih telefona kod odraslih

Datum objave 13.02.2024

Poremećaj hiperaktivnosti s nedostatkom pažnje (ADHD): utjecaj pametnih telefona kod odraslih

Poremećaj hiperaktivnosti s nedostatkom pažnje

Poremećaj hiperaktivnosti s nedostatkom pažnje (ADHD) često se dijagnosticira kod djece mlađe od 12 godina, ali može perzistirati i u odrasloj dobi. Uzroci ADHD-a nisu u potpunosti razjašnjeni, ali recentna istraživanja, poput onog objavljenog u časopisu Journal of American Medical Association, ukazuju na značajnu ulogu genetike.

Novija klinička istraživanja otkrivaju da česta upotreba pametnih telefona kod odraslih može dovesti do razvoja simptoma ADHD-a. Konzumacija sadržaja na društvenim mrežama, igranje igara, odgovaranje na poruke, streaming filmova i sl. aktivnosti utječu na mozak i povećavaju rizik od ADHD-a za oko 10 posto.

Savjeti i vodič za kupnju monitora

Savjeti: ne koristite dugotrajno mobitel dok ležite na krevetu

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela

Simptomi ADHD-a kod odraslih

Simptomi ADHD-a kod odraslih variraju od blagih do teških i mogu se razlikovati od onih kod djece. Neki od uobičajenih simptoma su
problemi s kontrolom bijesa, nisko samopoštovanje, prekomjerna razdražljivost, neorganiziranost, nemir, tjeskoba, poremećaji u odnosima ili loše upravljanje vremenom i umor.

Važno je napomenuti da ove simptome mogu uzrokovati i drugi čimbenici, kao što su hormonalne promjene, nuspojave lijekova, stres i sl.

No, ne možemo zanemariti rezultate kliničkih istraživanja koja ukazuju na povezanost između ADHD-a i upotrebe digitalnih medija na pametnim telefonima. Podaci pokazuju da su stope ADHD-a kod odraslih značajno porasle s 4,4 posto u 2003. godini na 6,3 posto u 2020. godini.

Više... Vaš Komentar Top
Intel gubi tužbu za kršenje patenata u Njemačkoj

Datum objave 13.02.2024

Intel gubi tužbu za kršenje patenata u Njemačkoj

Intel gubi tužbu za kršenje patenata u Njemačkoj

Prema Financial Timesu, Intel je nedavno izgubio tužbu u Njemačkoj zbog kršenja patenata tvrtke R2 Semiconductor.

Intel je osuđen za kršenje patenta koji se odnosi na integriranu tehnologiju reguliranja napona napajanja procesora. Tvrtki je zabranjena prodaja različitih modela čipova u Njemačkoj, uključujući Ice Lake, Tiger Lake i Alder Lake. Zabrana prodaje ne uključuje trenutne generacije procesora, poput Raptor Lake i Meteor Lake.

Stoga, ne bi trebala značajno naštetiti Intelu ili njegovim partnerima. Ionako je niz procesora Ice Lake i Tiger Lake do sada ukinuto. Samo, ako zabrana prodaje postane trajna, Intel bi se mogao suočiti sa značajnim izazovima u provođenju B2B transakcija. To bi prisililo tvrtku da povuče različite modele prijenosnih i stolnih računala s tržišta, što bi utjecalo i na krajnje korisnike i na poslovne klijente.

Intel smatra da je tvrtka R2 Semiconductora samo patentni trol i tvrde kako su već ranije podnijeli neuspješnu tužbu za isti patent u Sjedinjenim Državama i od tada prebacili svoju kampanju u Europu. Tvrtka R2 je opovrgnula ove izjave, navodeći da je Intel prvotno bio zainteresiran za ulaganje u R2, ali se povukao iz pregovora neposredno prije postizanja dogovora 2015. godine.

Intel Core i7-14700K recenzija

Procurile specifikacije Intel Arrow Lake stolnog procesora nove (15.) generacije

Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val

Intel je najavio žalbu na presudu

Intel najvljuje žalbu na ovu presudu regionalnog suda u Duesseldorfu, u korist kalifornijske poluvodičke tvrtke, a u međuvremenu se suočava s pravnim izazovima u Velikoj Britaniji i pokušava riješiti svoj dugogodišnji pravni spor s VLSI-jem.

Više... Vaš Komentar Top
Trošenje baterije mobitela na niskim temperaturama

Datum objave 12.02.2024

Trošenje baterije mobitela na niskim temperaturama

Trošenje baterije mobitela na niskim temperaturama

Mnogi su primijetili da se baterija mobitela brže troši u hladnom vremenu. KDDI-jev odjel za kontrolu kvalitete u Japanu proveo je test kako bi potvrdio tu tvrdnju i objasnio razloge.

KDDI je simulirao potrošnju baterije mobitela na tri temperature: 25 °C, 0 °C i -20 °C. Telefon je više puta reproducirao i preuzimao videozapise na svakoj temperaturi.

Rezultati su pokazali da se baterija troši znatno brže na nižim temperaturama:

  • 25 °C (klimatizirana prostorija): 5 sati i 36 minuta
  • 0 °C (zimi u Tokiju): 4 sata i 17 minuta
  • -20 °C (Hokkaido – zima): 2 sata i 25 minuta

Razlozi

Litij-ionske baterije, koje se koriste u većini mobitela, osjetljive su na niske temperature. Razlog tome je elektrolit, koji omogućuje kretanje iona unutar baterije. Na niskim temperaturama viskoznost elektrolita se povećava, otežavajući kretanje iona i smanjujući učinkovitost baterije.

Kako pravilno puniti baterije mobitela – otkrivamo mali trik

Koje vam aplikacije najviše prazne kapacitet baterije mobitela?

Umjetno zagrijavanje: da ili ne?

Neki korisnici pokušavaju zagrijati mobitel u džepu ili uz grijač. To se ne preporučuje jer može dovesti do pregrijavanja, oštećenja baterije, pa čak i do eksplozije telefona. Najbolje je koristiti etui za zaštitu od hladnoće. Na kraju je vrijedno spomenuti da litij-ionske baterije imaju “zajamčenu radnu temperaturu od 5 ~ 35 ° C”.

Više... Vaš Komentar Top
Uskoro će izbiti 2nm poluvodički rat

Datum objave 12.02.2024

Uskoro će izbiti 2nm poluvodički rat

Uskoro će izbiti 2nm poluvodički rat

Globalna industrija poluvodiča je za razvoj čipova u eri žestoke 2-nanometarske konkurencije. Ovaj proces obećava značajno poboljšanje performansi i smanjenje potrošnje energije, predstavljajući ključni tehnološki iskorak u sljedećoj generaciji čipova.

Prema Korea Timesu i drugim izvorima, Samsung planira započeti masovnu proizvodnju 2nm čipova (proces SF2 klase) već 2025. godine. U usporedbi sa svojim 3nm procesom druge generacije, 3GAP, proces pruža 25 posto poboljšanje energetske učinkovitosti na istoj frekvenciji i složenosti, poboljšanje performansi od 12 posto pri istoj snazi i složenosti te smanjenje površine od 5 posto pri istim performansama i složenosti.

Također planiraju uložiti milijune wona do 2047. godine za izgradnju više tvornica poluvodiča u blizini Seula, uključujući 13 proizvodnih linija čipova i 3 istraživačke baze.

Na drugoj strani, TSMC ne sjedi skrštenih ruku. Tvrtka gradi 2nm procesnu liniju i tehnološki istraživački centar u gradovima Hsinchu i Kaohsiung. Planiraju proširiti još jednu tvornicu za 2nm i manje procesne tehnologije. TSMC-ov 2nm čip koristi N2 platformu s GAAFET (Full Gate Field Effect Transistor) tranzistorima i tehnologijom stražnjeg napajanja. Zahvaljujući ovim inovacijama, 2nm čip može postići veće brzine s manjom veličinom tranzistora i nižim radnim naponom. Nudi 10-15 posto bolje performanse od 3nm procesa uz istu potrošnju energije. Apple će biti prvi kupac koji će koristiti TSMC-ov 2nm proces.
Očekuje se da će ova suradnja dovesti do novih generacija iPhone-a i iPada s još boljim performansama i energetskom učinkovitošću.

Samsung izdaje svoju prvu LPCAMM memoriju

Recenzija – Samsung T9 prijenosni SSD 2 & 4 TB

Stopa prinosa 3nm čipova Samsunga i TSMC-a je samo oko 50 %

Diversifikacija proizvodnje i globalna suradnja

Istodobno, oba proizvođača raspršuju svoje glavne procesne tehnologije u različite zemlje i regije. To im pomaže u izbjegavanju rizika od neočekivanih čimbenika, kao što su prirodne katastrofe ili ratovi, koji mogu utjecati na isporuku. Osim toga, smanjenjem udaljenosti otpreme i prijevoza, privlače se novi partneri. Dodatno, subvencije lokalnih samouprava mogu dovesti do smanjenja troškova proizvodnje.

Primjerice, Samsung nastavlja širiti svoju proizvodnu liniju u Teksasu, gdje će se pokrenuti i proizvodnja 4nm procesnih čipova. TSMC je osnovao dvije tvornice u Arizoni koje će ove godine započeti s proizvodnjom 4nm procesnih proizvoda. Očekuje se da će 2026. godine TSMC-ove tvornice u Arizoni preći na 3nm procesnu tehnologiju. Uz to, TSMC proširuje svoje proizvodne linije u Indiji, Njemačkoj i drugim regijama.

Više... Vaš Komentar Top
Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Datum objave 12.02.2024

Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Izvršni direktor OpenAI-ja, Altman, rekao je da tvrtka još uvijek gubi novac zbog visokih troškova izgradnje i rada svojih modela. Kako razvijaju složenije modele, očekuje se da će troškovi nastaviti nadmašivati rast prihoda. OpenAI će također možda trebati prikupiti desetke milijardi dolara kako bi podmirio te troškove.

Međutim, Sam Altman objavio je na društvenim mrežama naizgled neupadljiv post, koji zapravo otkriva neobičajne ambicije za OpenAI. Pregovara s potencijalnim investitorima, uključujući vladu Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je vrlo optimistični u pogledu industrije umjetne inteligencije, kako bi se prikupila sredstva za povećanje globalnih kapaciteta proizvodnje GPU čipova i obećava da će OpenAI postati glavni kupac u budućnosti. Prema izvješćima, Altman se prije toga sastao i s američkim ministrom trgovine Raimondom.

Osim toga, kako bi osigurao stabilno napajanje za proizvodnju čipova i obuku modela, Altman želi privući dobavljače energije kao dugoročne partnere kako bi osigurao stabilno napajanje za proizvodnju čipova i obuku modela.

OpenAI GPT-4: vodič za korištenje ili uvodne smjernice

OpenAI najavljuje okvir za procjenu sigurnosti AI modela

Je li zamah rasta OpenAI-ja nezaustavljiv?

Analitičari upozoravaju na značajne prepreke ove vizije, kao što su suradnja s vodećim tvrtkama u industriji i potencijalna zabrinutost SAD-a o središnjoj ulozi Ujedinjenih Arapskih Emirata u budućoj industriji umjetne inteligencije. Uz to ako vodeće tvrtke u industriji udruže snage s OpenAI-jem, neće moći izgraditi tako veliki broj tvornica čipova kao što je planirano.

Treba imati na umu i da konkurencija za OpenAI također se pojačava. Google je nedavno lansirao plaćenu verziju Geminija za 20 dolara mjesečno. Divovi kao što je Meta i drugi start-upovi također ubrzavaju svoj utjecaj u industriju umjetne inteligencije.

Više... Vaš Komentar Top
Meta objavljuje rat sadržaju stvorenom AI

Datum objave 12.02.2024

Meta objavljuje rat sadržaju stvorenom AI

Meta objavljuje rat sadržaju stvorenom AI

S napretkom umjetne inteligencije i stvaranjem sve realističnijeg sadržaja, problem lažnih vijesti postaje ozbiljniji, jer granica između umjetnog i stvarnog postaje sve tanja.

Meta, u nastojanju da suzbije širenje lažnih informacija na svojim platformama (Facebook, Instagram, Threads), najavila je označavanje slika stvorenih AI vodenim žigom “Created with AI” u objavama korisnika. Alati će označavati slike iz Googlea, OpenAI-a, Microsofta, Adobea, Midjourney i Shutterstock izvora. Također radi na sprječavanju korisnika da skinu nevidljive vodene žigove sa slika generiranih umjetnom inteligencijom. Uz to od korisnika će se zahtijevati da takav sadržaj mora biti jasno označen. Nepoštivanje pravila može rezultirati u upozorenjima, pa čak i uklanjanju sadržaja

Meta trenutno surađuje s grupama poput Partnerstva za umjetnu inteligenciju (PAI) na razvoju alata i standarda za prepoznavanje sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom (AI).

Meta Code Llama 70B u borbi protiv AI zatvorenog koda

Meta sprema oružje za AI rat ne štedeći novac

U budućnosti, kada tehnologija postane zrelija, planiraju označavati video i audio zapise generirane umjetnom inteligencijom uključujući one objavljene u svrhu političke obmane. U tom slučaju Meta će poduzeti stroge mjere, koje mogu uključivati upozorenja ili uklanjanje sadržaja.

U međuvremenu, Meta je najavila proširenje alata protiv seksualne iznude koji je podupro iz Nacionalnog centra za nestalu i zlostavljanu djecu pod nazivom “Skini to”. Alat tinejdžerima ili roditeljima pruža mogućnost sigurnog stvaranja jedinstvenog identifikatora za intimne slike za koje su zabrinuti da se možda šire internetom, što omogućuje platformama poput Mete da lako identificiraju i uklone slike sa svojih platformi.

Više... Vaš Komentar Top
Glasina: Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine

Datum objave 12.02.2024

Glasina: Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine

Glasina Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine_1

Dok je Android već duže vrijeme na tržištu sklopivih pametnih telefona, Apple se čini da tek kreće s razvojem konkurentskog modela, a to traje još od 2018. godine. Glavni izazov za Appleov dizajnerski tim je osmisliti sklopivi iPhone koji će biti tanji od trenutnih modela. Zbog niza ograničenja, ovo je još uvijek težak zadatak.

Glasina Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine_2

Prvi patent za sklopivi Appleov uređaj procurio je na internet 2016. godine, a pokazivao je dizajn sličan Samsung Galaxy Z Fold modelu.

Trenutno postoje glasine o dva prototipa s okimitim sklopivim dizajnom u ranoj fazi razvoja. Apple istražuje rješenja za izbjegavanje nabora i mikroskopskih oštećenja na sklopivim zaslonima, uključujući zaštitne poklopce i otpornije materijale. Također se navodi da Apple razgovara s dobavljačem u Aziji o dijelovima za dva sklopiva iPhonea različitih veličina.

Glasina Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine_3

Na internetu se do sada pojavilo nekoliko koncepata i rendera sklopivog iPhonea koji su postali viralni, a jedan od poznatijih je Let’s Go koncept.

Unatoč glasinama, predviđanjima Ming-Chi Kuoa i velikoj želji Apple fanova za sklopivim iPhoneom, prvi model se u masovnoj proizvodnji ne bi mogao pojaviti prije 2026. godine. Naravno, to je uz uvjet da konačni proizvod ispuni očekivanja Applea.

Apple iPhone 15 Pro recenzija

Apple kaska u AI valu

Sklopivi iPad

Osim sklopivog iPhonea, Apple ne odustaje ni od sklopivog iPada. On bi mogao biti opremljen 8-inčnim zaslonom, sličnih dimenzija kao iPad mini, što znači da ne bi bio dizajniran za nošenje u džepu. Prema korejskom mediju The Elec, Apple trenutno proučava problem nabora zaslona i sklopivi iPad se ne bi mogao pojaviti na tržištu prije 2026. ili 2027. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Vivo se vraća: potpisan sporazum s Nokijom

Datum objave 12.02.2024

Vivo se vraća: potpisan sporazum s Nokijom

Konfiguracija serije Vivo X80

Vivo i Nokia potpisali su sporazum o licenciranju patenata, čime su riješene sve tekuće patentne tužbe između dviju tvrtki. Sporazum obuhvaća standardne potrebne patente za 5G i druge tehnologije mobilne komunikacije. Uvjeti sporazuma su povjerljivi, ali se zna da će Vivo, osim autorskih naknada, izvršiti i retroaktivna plaćanja Nokiji.

Ovo je šesti ugovor o licenciranju pametnih telefona koji je Nokia postigla u posljednjih 13 mjeseci, nakon sličnih ugovora s Appleom, Samsungom, Honorom, Huaweijem i BBK Electronics (OnePlus, vivo, Realme). Nokia je ovim sporazumom gotovo završila ciklus obnove licenci, što će joj 2024. godine donijeti prihode od najmanje 1,4 milijarde eura. Nokia ima impresivan portfolio patenata, s 25.000 patentnih prijava u više od 70 zemalja i regija, uključujući više od 6.000 patenata 5G komunikacijskih standarda.

Vivo X100 i X100 Pro s LPDDR5T memorijom, nizom inovacija i moćnim mogućnostima kamere

vivo X90 Pro recenzija

vivo X80 Pro recenzija

Povratak Viva na tržište je dobra vijest za potrošače, jer će imati više izbora kvalitetnih mobilnih telefona.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

ARM

Objavljeno prije 17 minuta

Automobili

Objavljeno prije 1 sat

Koju AMD ploču kupiti?

Objavljeno prije 1 sat

4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera(gigabox,pok

Objavljeno prije 1 sat

Youtube premium

Novosti

Ulovite svoju must-have Office 2021 Pro licencu za samo 28,75 €. Vremenski ograničena ponuda!

S 30% udjela uredskog korištenja diljem svijeta u cjelokupnoj industriji, Microsoft Office jedan je od vodećih uredskih paketa u svijetu i uvelike najpoznatiji plaćeni proizvod. Međutim, mnogim vlasnicima malih tvrtki teško je opravdati tro... Pročitaj više

Oživljava li HMD Global legendarnu Lumia seriju?

Dostupne informacije ukazuju da HMD Global planira značajno proširiti svoj portfolio pametnih telefona u sljedećim mjesecima. Očekuje se da će tvrtka u vlasništvu brenda Nokia, uskoro lansirati nekoliko novih Android pametnih telefona, među... Pročitaj više

Koje loše navike najviše utječu na trajanje baterija telefona?

Mobilni su nam telefoni danas postali nezaobilazni, ali neke navike korištenja ih mogu brzo učiniti neupotrebljivim. Evo nekoliko najčešćih loših navika koje skraćuju vijek trajanja baterije i telefona u cjelini. Punjenje USB-om iz računala... Pročitaj više

MMD E1 linija

Linija proizvoda Philips monitora E1 serije se u srpnju širi dodavanjem četiri nova modela u svoju svestranu ponudu namijenjenu dinamičnim profesionalcima današnjice. Nizom inovacija koje poboljšavaju produktivnost, ovi elegantno dizajniran... Pročitaj više

iPhone 16 Pro Max: šuška se o Sony foto senzoru IMX903

Prema najnovijim glasinama, iPhone 16 Pro Max će debitirati s novim Sonyjevim foto senzorom IMX903, koji nudi značajne prednosti u odnosu na trenutne Android vodeće modele u istoj klasi. IMX903: Poboljšana arhitektura za superiorne performa... Pročitaj više

Sve novosti