Ljuta bitka za OLED: GIGABYTE AERO laptopi dominiraju

Objavljeno prije 29 dana - Uredništvo

Ljuta bitka za OLED: GIGABYTE AERO laptopi dominiraju

Ljuta bitka za OLED: GIGABYTE AERO laptopi dominiraju

gigabyte_aero_11.gen

Gigabyte je lansirao novu AERO seriju Creator prijenosnih računala s najnovijim 11. generacijom procesora H-serije. Ranije ove godine, Gigabyte serija prijenosnih računala s NVIDIA GeForce RTX 30 serijom GPU-a za prijenosna računala donijela je „istinski poboljšane performanse“ predstavljene na GIGABYTE-ovom internetskom događaju predstavljanja proizvoda – Performanse prije svega. Test performansi postigao je značajno poboljšanje od 30% u usporedbi s prethodnim modelima, što je dovelo do velike potražnje mnogih kreatora i igrača. Pored izazovnih okolnosti globalnog lanca opskrbe, prodaja je krenula u suprotnom smjeru, što je rezultiralo izvanrednim ishodom.

Za razliku od verzije niskog profila s procesorima H35 (4C/8T), Intel Core i9-11980HK i lntel Core i7-11800H H45 procesori dolaze s 8 fizičkih i 16 logičkih jezgri te TDP-om od 45 W. Ti procesori omogućavaju AERO-ovo revolucionarno povećanje performansi od 25%. AERO serija cilja tržište kreatora pružajući blagodati OLED zaslona koji se odražavaju na jednom zaslonu s dvostrukim certificiranjem kalibracije boja i njegovim izuzetno visokim performansama.

Gigabyte Aero 15 OLED KC recenzija

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

AERO prijenosnici dolaze u dvije izvedbe – s 15-inčnim 4K HDR AMOLED i 17-inčnim 4K HDR IPS panelima. OLED panel ima 100% DCI-P3 pokrivenost, te dva certifikata – X-Rite i Pantone. IPS panel ima 100% pokrivenost Adobe RGB spektra, s također X-Rite i Pantone certifikatima. Oba prijenosnika imaju malo povećane 99 Wh baterije, te brojna sučelja koja uključuju HDMI 2.1, miniDP 1.4, Thunderbolt 4, UHS-II čitače kartica itd.

Više... Vaš Komentar Top
Predstavljena elektronika budućnosti na drugom Job Fair Meetupu

Objavljeno prije 29 dana

Predstavljena elektronika budućnosti na drugom Job Fair Meetupu

Job Fair Meetup - Četvrti dan

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u Klubu studenata elektrotehnike, 13. svibnja 2021. održao se četvrti dan Job Fair Meetupa! Prijave za sudjelovanje i dalje su otvorene na službenoj stranici Meetupa. Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a se prati putem platforme Zoom.

Uroni u srž novih tehnologija!

Uz praktične radionice na FER-u studenti su imali priliku biti u centru procesa stvaranja rješenja  i tako stjecati i razvijati nova iskustva i vještine. Prvu radionicu, održala je Ars Futura gdje su studenti imali priliku stvarati korisničko sučelje. U popodnevnim satima, Suprabit je na konkretnom primjeru studentima približio tehnologiju Blockchain i prikazao prilike za daljnji razvoj te tehnologije. Zaposlenici otkrivaju: “Na Job Fair Meetup smo došli kako bismo studente FER-a upoznali s tehnologijom Blockchain, zainteresirali ih za to područje  i pokazali naše dnevne izazove.”

Na mladima svijet ostaje!

Prvi blok talkova otvorio je Končar KET, sa željom da privuče mlade ljude. Dočarali su raznolikost tehnologija s kojima rade te poručili kako su i dalje okrenuti inovacijama i time pružaju perspektivnu budućnost. HOPS je HELB je ležernim pristupom pokazao da je biti ispitivač relejne zaštite itekako zabavno  i da stručnjaci u tom području imaju priliku vidjeti GIS postrojenja koja su rijetkost u struci. Zainteresirani za robotiku su imali priliku čuti sve o stvaranju autonomnih mobilnih robota i koliko timova radi na stvaranju takvih uređaja u Gideon Brothersu. Iz navedenog poduzeća poručuju „možete naći što god vam srce poželi,  stoga mislim da će svatko naći nešto za sebe“. Nadalje, predstavnici Montelektra dali su uvid  u svoje projekte, klijente za koje rade i platforme koje koriste te su dali odgovor na to zašto baš kod njih studenti trebaju započeti svoju karijeru inženjera.

Nakon  jutarnjeg bloka talkova, uslijedilo je umrežavanje na Zoomu gdje su studenti dobili još kvalitetniju priliku za upoznavanje s poduzećima koja su održala talkove.

Nakon umrežavanja, uslijedio je popodnevni blok talkova, gdje je prvi održala Maxtena i dala uvid u svijetlu budućnost bežične komunikacije, s studentima su poručili: „Hardware is not dead!“. Iz Srca su podijelili izazove projekta u kojem su stvarali nove e-infrastrukture za unapređenje hrvatskog visokog obrazovanja i znanosti, ali i društva u cjelini. S druge strane, sve o moćnom alatu za razvrstavanje zahtjeva korisnika kojeg interno razvijaju, predstavilo je poduzeće A1 Hrvatska. Drugi blok talkova završio je s Ekobitovim talkom u kojem su dali uvid u prednosti zapošljavanja uz studiranje te puno savjeta za lakše zaposlenje.

Nakon  popodnevnog  bloka talkova, također je uslijedilo umrežavanje na Zoomu gdje su studenti svoja pitanja mogli postaviti predstavnicima poduzeća koja su održala talkove u drugom bloku.

Što je s 5G u Hrvatskoj?

Za kraj dana, uslijedila je panel rasprava u KSET-u pod nazivom 5G: revolucija mobilne mreže za koju zna cijeli svijet, na kojoj su sudjelovali poduzeća A1 Hrvatska, Maxtena, Ericsson Nikola Tesla te prof. dr. sc. Gordan Šišul, redoviti profesor na FER-u. Kratkim pregledom povijesti prve četiri generacije, panelisti su dali odličnu bazu za uzbudljivu i neiscrpnu raspravu o novoj, petoj generacije te najavili vrlo brz dolazak šeste generacije. Iako razvoj ide brzom uzlaznom putanjom, angažiranost studenata za navedenom temom je nedovoljna. Stoga Petar Lovrić, iz Maxtene poručuje studentima: „Budite proaktivni, fokusirajte se na ono što vas zanima, prijavite se na stručne prakse i projekte te iz mojeg iskustva vrijeme provedeno u laboratorijskom uredu se itekako isplati.

Više... Vaš Komentar Top
Canon imagePROGRAF TX

Objavljeno prije 29 dana

Canon imagePROGRAF TX

imagePROGRAF TX-2100

Canon Europe predstavlja novosti u svojoj uspješnoj seriji pisača velikog formata imagePROGRAF TX u vidu pet novih modela kojima podiže CAD, GIS i ispis postera na novu razinu produktivnosti: 24-inčni TX-2100, 36-inčni TX-3100 i 44-inčni TX-4100 uz višefunkcijske modele TX-3100 MFP Z36 i TX-4100 MFP Z36. Ti novi brzi višenamjenski uređaji velikog kapaciteta nude nenadmašnu kvalitetu ispisa, napredno rukovanje medijima i naprednu sigurnost uz poznat tijek rada. Sve je to idealno za tvrtke koje se bave arhitekturom, inženjerstvom i građevinarstvom, maloprodajne trgovine i interne odjele za ispis.

Bilo da se radi o ispisu postera živih boja u visokoj kvaliteti ili ispisu CAD crteža u velikom broju primjeraka i visokoj razlučivosti, nova serija imagePROGRAF TX omogućuje ispis bez obruba na dodir gumba putem PC-ja ili izravno s USB memorije. Kratko vrijeme potrebno za pokretanje i brza obrada uklanjaju zastoje, a uz kontinuiran ispis brzinom do 3,2 stranice u minuti bez potrebe za obrezivanjem, produktivnost je zajamčena.

Više... Vaš Komentar Top
Svijet sigurnosti podataka na drugom Job Fair Meetupu!

Objavljeno prije 30 dana

Svijet sigurnosti podataka na drugom Job Fair Meetupu!

Job Fair Meetup 2021 - Treći dan

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike, 12. svibnja 2021. održao se treći dan Job Fair Meetupa! Prijave za sudjelovanje i dalje su otvorene na službenoj stranici Meetupa. Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a se prati putem platforme Zoom.

Uhvati dašak praktičnog iskustva!

Uz zanimljive radionice na FER-u su studenti mogli stjecati i razvijati nova iskustva i vještine. Prvu radionicu, pod nazivom ReactJS, je održala FINA na kojoj su studenti dobili priliku da iz prve ruke testiraju funkcioniranje ReactJSa u praksi. Uz njih je popodne došao i ReversingLabs sa simulacijom kibernetičkog napada te analizom programa bez pokretanja zlonamjernog koda. Polaznicima predstavnici oba poduzeća poručuju da je izuzetno bitno dodatno se educirati na događaju poput Job Fair Meetupa i Internetu čija su vrata uvijek širom otvorena.

Kontinuirana edukacija je ključ uspjeha!

Prvi blok talkova otvorio 5×9 Networks i zainteresiranima otkrio kako uistinu nastaje proizvod konkurentan na svjetskoj razini. Zatim je Span studente uveo u nepredvidljivost poslovnog svijeta i otkrio kako se poslovni put uistinu okrene preko noći. Zainteresirani za odašiljanje radijskih i televizijskih programa, prijenosa slike, zvuka i podataka te interaktivni programi TV sadržaja zasigurno nisu propustili zanimljivi talk Odašiljača i veza. Nadalje, Infobip se nadovezao te je sa studentima podijelio i naglasio važnost akademski stečenog znanja u poslovnom svijetu. Prvi blok talkova zatvorio je Atos te podijelio zanimljivu priču o značaju njegovanja vlastitih interesa i hobija od početka studiranja.

Nakon prvog bloka talkova, uslijedilo je umrežavanje na Zoomu gdje su studenti dobili priliku za kvalitetnije upoznavanje u opuštenoj atmosferi s poduzećima koja su održala talkove.

Nakon prvog umrežavanja, uslijedio je drugi blok talkova, gdje je prvi nastupio Mireo te sa studentima podijelio nove tehnologije koje koriste pri stvaranju baza podataka koje su pogodne za obradu preko milijardu zapisa. Zatim je OptimoRoute ispričao više o tome na koji se način postiže visoka efikasnost prilikom stvaranja optimalnih ruta i njihovog rasporeda. O poslu i stjecanju iskustva progovorio je i Buckhill te s ostalim poduzećima i studentima stavio naglasak na bitnost prakse i edukacije. „Ono što radite na fakultetu, nije isto kao i na poslu jer se vaš rad iznova i iznova vraća dok ne bude kvalitetan i zapravo tako učite i radite na svojim sposobnostima.“ Posljednji talk dana održao je INFIGO IS pričajući o provjeri sigurnosti podataka, što čini dobrog stručnjaka i tako predstavio svijet hakiranja.

Nakon drugog bloka talkova, također je uslijedilo umrežavanje na Zoomu gdje su studenti dobili priliku za kvalitetnije upoznavanje u opuštenoj atmosferi, ali ovaj put s poduzećima koja su održala drugi blok talkova.

Zaštita i sigurnost prije svega!

Za kraj dana i raznolike ponude radionica, talkova i umrežavanja, uslijedila je panel rasprava u KSET-u pod nazivom Umreženi i sigurni: kako to rade stručnjaci? na kojoj su sudjelovala poduzeća ReversingLabs, Buckhill, INFIGO IS te profesor s FER-a, doc. dr. sc. Stjepan Groš. Panelisti su vodili uzbudljivu diskusiju i tako studentima na jednostavan način približili svijet kibernetičkih napada te zaštite i sigurnosti podataka. Naglasila se važnost razumijevanja svijeta zaštite te se podignula svijest o njegovoj važnosti kako bi svi korisnika Interneta ubuduće bezbrižnije surfali imajući na umu vlastitu sigurnost.

Više... Vaš Komentar Top
Dell XPS15 / 17 dual-line ažuriranje s Intel H45 procesorima

Datum objave 13.05.2021

Dell XPS15 / 17 dual-line ažuriranje s Intel H45 procesorima

Dell XPS15_1

Dell je objavio nove XPS 15 9510 i XPS 17 9710 prijenosnike u svojoj top liniji proizvoda. Oba su opremljena najnovijom jedanaestom generacijom Intel H45 procesora i NVIDIA GeForce 30 serijom grafičkih kartica.

Dell XPS 15 9510

XPS 15 9510 moći će se odabrati s i5-11400H procesorom sa šest jezgri, ili s i7-11800H, ili 8-jezgrenim i9-11900. Što se tiče grafičkih kartica, one mogu uključiti NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti. Osim toga, bit će moguće odabrati do 64 GB DDR4 3200 MHz memorije i do 4TB PCIe 4 × 4 SSD pogona.

Debljina kućišta XPS 15 9510 je oko 18 mm, a oslonac za dlanove izrađen je od aluminijske legure i kompozitnog materijala od ugljičnih vlakana.

15,6-inčni InfinityEdge zaslon osjetljiv na dodir, s omjerom zaslona prema tijelu od 92,9%, zaštićen je Corning Gorilla Glass staklom šeste generacije. Kupci će moći odabrati i OLED zaslon osjetljiv na dodir u razlučivosti 3,5 K omjera kontrasta 100 000: 1, DCI-P3 spektra boje i podrškom Dolby Vision HDR tehnologije. Ugrađeni zvučni efekti Waves Nx 3D donose bolje iskustvo slušanja.

Što se tiče ulazno/izlaznih sučelja, XPS 15 9510 ima dva Thunderbolt 4 porta, dva USB-C 3.2 Gen2 (podržava DisplayPort i PD) i čitač SD kartica.

Dell 17_1

Dell XPS  17 9710

Dell XPS 17 9710, ima kućište debljine samo 19,5 mm. Također je opremljen Intel H45 procesorom, koji ima još jednu 8-jezgrenu i9-11980 HK opciju više od XPS 15 modela. Grafička kartica može biti do NVIDIA GeForce RTX 3060. Za odvođenje topline , uz ostale komponente, tu su dvostruki okrenuti ventilatori.

Prijenosnik se nudi s InfinityEdge zaslonom osjetljivim na dodir razlučivosti 3.840 × 2.400 piksela ili sa standardnim zaslonom koji nije osjetljiv na dodir rezolucije 1.920 × 1.200 piksela. Oba podržavaju Dolby Vision.

Dell Vostro 3500 recenzija

Dell UltraSharp U3219Q recenzija

Dell 17_2

Uz to, mogućnosti memorije i tvrdog diska XPS 17 u skladu su s XPS 15 modelom. Opremljenim je i s četiri Thunderbolt 4 porta te čitačem SD kartica.

Više... Vaš Komentar Top
Objavljen Asus ROG Magic 16 Almighty Book

Datum objave 13.05.2021

Objavljen Asus ROG Magic 16 Almighty Book

ROG Magic 16 (1)

Nakon što je Intel objavio 11. generaciju mobilnih procesora visokih performansi, različiti proizvođači računala lansirali su svoje nove prijenosnike. Među njima je ASUS s ROG Magic 16 prijenosnikom.

Što se tiče Asus ROG Magic 16 dizajna, nastavlja suzdržani i smireni stil serije, s crnom bojom kao glavnom za metalno kućište. Ovo prijenosno računalo teži 1,9 kg i debljine je 19,9 mm.

U pogledu konfiguracije, kupci će moći odabrati Intel Core i7-11800H ili i9-11900H procesor 11. generacije. Tu je i NVIDIA GeForce RTX 3060 grafička kartica visokih performansi ( ili GeForce RTX 3070) s ROG Boost motorom za overclocking i NVIDIA tehnologijom dinamičkog ubrzanja 2.0, koja može postići automatski overclocking.

ROG Magic 16 (2)

Uz to, ROG Magic 16 također podržava 16 GB DDR4 3200 MHz memorije i 512 GB (opcionalno 1TB) M.2 PCIe 4.0 SSD velike brzine. Što se tiče odvođenja topline, ROG Magic 16 također je opremljen Glacier Cooling arhitekturom 2.0, dvostrukim ventilatorima, četiri izlaza za zrak i šest toplinskih cijevi. ROG Magic 16 ima ugrađenu bateriju od 90 Whr i podržava PD punjenje od 100 W.

Prema Asusu, vijek trajanja baterije na jednom punjenju je oko 16,6 sati, a može se napuniti za 30 minuta do 50%.

ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3060 OC 12 GB recenzija

NVIDIA grafička kartica male računalne snage izlazi uskoro, a RTX3060 će opet biti zaključana!

ROG Magic (3)

Uz to, ROG Magic 16 također je opremljen Thunderbolt 4 sučeljem, HDMI2.0 i Type-C sučeljem. Na popisu je 6 zvučnika s Dolby ATOMS stereo surround zvukom, 3D mikrofonska matrica, ROG dvosmjerna AI inteligentna tehnologija smanjenja buke itd.

S gledišta cjelokupne konfiguracije, Asus ROG Magic 16 mogao bi biti fini odabir kao poslovno uredsko računalo i ujedno pružiti nesmetano iskustvo igre te ispuniti potrebe različitih zadataka stvaranja sadržaja.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek Dimensity 900 performanse premašuju Snapdragon 768G

Datum objave 13.05.2021

MediaTek Dimensity 900 performanse premašuju Snapdragon 768G

MediaTek Dimensity 900

U posljednje dvije godine MediaTek svojim 5G procesorima osvaja mnoge proizvođača mobitela. Ove su godine ubrzali tempo lansiranja procesora za mobilne telefone i početkom godine lansirali su Dimensity 1200 i Dimensity 1100 koji već pogone neke mobitele.

Nedavno je objavljeno da bi se sljedeći MediaTekov aplikativni procesor mogao nazvati Dimensity 900. Usvaja 6nm proces i ima četiri A78 jezgre. Prema procurjelim informacijama, ovaj SoC nosi oznaku MT6877 i testiran je na AnTuTuu mjerilu. Testni uređaj koji podržava čipset postigao je približno 480.000 bodova. Ovaj broj bodova nadmašuje Dimensity 820 i Snapdragon 768G. Posljednja dva procesora postižu prosječno 440.000 bodova na platformi AnTuTu.

MediaTekov prvi 5G čip M80 konačno podržava Sub-6GHz i mmWave

MediaTek lansira SoC od 4 nanometara do kraja godine

Kako navode izvori bliski industriji, MediaTek Dimensity 900 trebao bi se predstaviti prvo na OPPO PEQMOO modelu.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft objavio novi Segoe UI promjenjivi font

Datum objave 13.05.2021

Microsoft objavio novi Segoe UI promjenjivi font

Microsoft objavionovi Segoe UI promjenjivi font

Segoe UI Font nastao je 2004. godine i od Viste je do danas standardni font za Windows.
Nedavno je Microsoft objavio novi font, Segoe UI Variable, koji ukupnim izgledom ostaje isti, ali “osvježava” izvorni značajkom promjenjivog  i modernijeg fonta.

Kao rezultat, visina, razmak, debljina i oblik znakova fonta nisu isti u svim veličina. Microsoft kaže da je Segoe dizajniran za prikazivanje odličnih rezultata u 9pt, ali kada je uvećan, vrlo velik ili vrlo malen, nije tako atraktivan kako bi trebao biti.

Microsoft predstavio Surface 4 laptop s boljim performansama

Microsoft se odlučio odmoriti od razvoja Windows 10X

Novi font Segoe UI Variable objavljen je u sustavu Windows 10 Insider Preview Build 21376, trenutno u Dev Channel, a uskoro će zamijeniti izvorni Segoe UI.

Više... Vaš Komentar Top
HMD Global odgodio ažuriranja Nokia mobitela na Android 11

Datum objave 13.05.2021

HMD Global odgodio ažuriranja Nokia mobitela na Android 11

HMD Global odgodio ažuriranja Nokia mobitela na Android 11

HMD Global pokazuje da će doći do kašnjenja u nadogradnji njegovih modela mobitela na Android 11.

Iako je izvorni plan nadogradnje na Android 11 sustav obuhvaćao 14 Nokia modela i mogao se opisati kao ambiciozan, pokazalo se da je stvarnost nešto sasvim drugo.

Umjesto da nadogradnje operativnog sustava započnu krajem 2020. godine i završe u prvom tromjesečja 2021., sve je izglednije da će modeli početi dobivati Android 11 nakon što započne distribuciju Androida 12 . Razlozi nisu poznati zbog kojih je HMD Global odgodio nadogradnju uređaja, ali u očima korisnika su ostavili ružnu sliku.

Nokia C10 i Nokia C20 za nezahtjevne s Androidom 11 u izdanju Go

Juho Sarvikas odstupio iz HMD Globala, doma Nokia telefona

HMD Global odgodio ažuriranja Nokia mobitela na Android 11_1

Modeli koji će dobiti Android 11 prikazani su na gornjem HMD Global dijagramu.

 

Više... Vaš Komentar Top
Intel službeno lansira 11. generaciju 10nm H45 mobilnih procesora

Datum objave 12.05.2021

Intel službeno lansira 11. generaciju 10nm H45 mobilnih procesora

Intel_H45_1

Intel je službeno “najavio” 11. generaciju procesora s kodnim imenom Tiger Lake već u siječnju, ali zapravo nisu naveli sve do sada detalje konfiguracija ili performansama. Ova četvrta serija Core obitelji procesora za prijenosnike visokih performansi je službeno je nazvana H45.

Intel H45 procesori usvajaju najnoviju 10nm SuperFin tehnologiju proizvodnje, integriranu procesorsku arhitekturu jezgre Willow Cove, do 8 jezgri i 16 niti. Jezgre mogu raditi do 5,0 GHz, a neki modeli podržavaju overclocking. GPU također integrira novu Xe LP arhitekturu, kakvu smo već vidjeli u modelima male snage, ali u ovom slučaju do 32 računalne jedinice.

Video izlazi uključuju HDMI 2.0 i DisplayPort 1.4, a također je integriran dvostruki eDP kontroler što uvelike smanjuje potrošnju energije kada korisnik ne radi na više zaslona.

Što se tiče povezivanja, izvorno donose podršku za PCIe 4.0 s maksimalno 20 stazica koji mogu zadovoljiti potrebe diskretne grafičke kartice i jednog do tri SSD pogona. Vrijedno je spomenuti da platforma H45 podržava RAID 0, što znači da na PCIe 4.0 SSD niz možete instalirati operativni sustav, uobičajeni softver, igre i koristiti ga kao boot disk.

Naravno, na popisu tehnologija je Thunderbolt 4 s maksimalnom propusnošću od 40 Gbps putem USB-C, podrška za Resizable BAR, Optane H20 SSD, 1 ili 2,5 Gigabitne žičane mrežne kartice te Killer AX1675 Wi-Fi 6E karticu koja povećava brzinu za gotovo 3 puta i smanjuje kašnjenje do 75%.

Konačno, svi podržavaju dvokanalnu DDR4-3200 memoriju, integriranu UHD jezgru grafike, osnovnu frekvenciju 350 MHz i maksimalno ubrzanje do 1.450 MHz .

Intel_H45_2

Platforma uključuje 5 novih procesora

Najsnažniji model je Core i9-11980HK s 8 jezgri i 16 niti. Jedina je otvorena verzija za overclocking. Ovaj procesor ima osnovnu frekvenciju 2,6 GHz i podržava Turbo Max 3.0 tehnologiju koja može ubrzati do 5,0 GHz na dvije jezgre, ili do 4,5 GHz na svima, TDP iznosi 65 W pod frekvencijom od 4,5 GHz za dvije i 3,3 GHz za sve jezgre. Intel obećava poboljšanja performansi u rasponu od 5% do 21% u nekim naslovima u odnosu na prethodnu generaciju, Core i0-10980HK s RTX 3080 grafikom.
Slijede ga drugi modeli u rasponu Core i9, Core i7, pa čak i Core i5.

Očito je da parametri na papiru sami ne mogu uvjeriti sve u učinkovitost pa je Intel pripremio tri glavne tablice za usporedbu performansi igara.

Intel_H45_3

Prva je usporedba igre između procesora Intel Core i9-11980HK i procesora i9-10980HK. Temelji se na mobilnoj grafičkoj kartici RTX 3080. Uz to, TDP iznosi 155 W. To omogućuje grafičkoj kartici da maksimizira svoju učinkovitost.

U mnogim usporedbama igara, procesor Intel Core i9-11980HK može preuzeti vodeću poziciju u rasponu od 5% do 21%. Među njima, internetska igra “War Thunder” ima manje stroge grafičke zahtjeve, pa 11980HK prirodno ima veće performanse CPU-a. i postiže bolje rezultate.

Intel_H45_5

Intel je također odabrao procesor Core i9-11980HK za usporedbu s AMD procesorom Ryzen 9 5900HX. Ostvarivanje igraćih performansi kretalo se od 11% do 26%.

Intel_H45_4

Intel je čak objavio usporedbu između procesora Core i5-11400H za srednje tržište i Ryzen 9 5900HS. , a Intelovo rješenje pokazuje slične performanse, iako treba napomenuti da je HS smanjeni TDP procesor.

S ovim novim procesorima jedanaeste generacije u sljedećih će nekoliko mjeseci bit će opremljeno više od 80 modela prijenosnih računala.

Za komercijalne radne stanice Intel je istovremeno objavio i pet proizvoda, uključujući dva Xeona W-11955M, W-11855M, tri jezgre i9-11950H, i7-11850H, i5-11500H.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 21 minuta

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 21 minuta

AMD Ryzen "ZEN3" (5000 CPU / 5000G APU series) Info thread

Objavljeno prije 25 minuta

Koju AMD ploču kupiti?

Objavljeno prije 47 minuta

Revolut

Objavljeno prije 50 minuta

Automobili

Novosti

Panasonicove istinski bežične slušalice RZ-B100W

Panasonic predstavlja još jedne istinski bežične (True Wireless) slušalice, RZ-B100W – baš na vrijeme za ljeto. Ove istinski bežične slušalice privlačne cijene koje se stavljaju u ušku nude poželjnu kombinaciju značajki za svakodnevnu upotr... Pročitaj više

Asus Expert Book B9400: tanak, lagan i moćan prijenosnik

Danas težina prijenosnika postaje sve važniji čimbenik pri odabiru za posao ili edukaciju. Ali sama lakoća ne bi bila od velike koristi ako su specifikacije osnovne. Asus Expert Book B9400 je poslovno prijenosno računalo koje dolazi s 14-in... Pročitaj više

AMD je lansirao RDNA2 pokretane Radeon PRO grafičke ubrzivače serije W6000

AMD je objavio AMD Radeon PRO W6000 obitelj grafičkih ubrzivača namijenjenih profesionalnim radnim stanicama Novi ubrzivači pružaju iznimne performanse, stabilnost i pouzdanost profesionalnim korisnicima. Dizajnirani su i optimizirani za ub... Pročitaj više

XPG SPECTRIX D45 RGB i GAMMIX D45G

XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, predstavlja DDR4 memorijske module XPG GAMMIX D45 i SPECTRIX D45G RGB. Robusnog industrijskog diza... Pročitaj više

Gigabyteovi GPU serveri

GIGABYTE ima sve veći popis GPU poslužitelja s visokim performansama koji su dio NVIDIA-certificiranih sustava. Ovaj program potvrđuje idealnu konfiguraciju poslužitelja koji koristi hardver kao što su GPU-ovi temeljeni na NVIDIA Ampere arh... Pročitaj više

Sve novosti