Pogledajte kako izgleda Lamborghini Sian od LEGO “kockica”

Datum objave 17.06.2021 - Sanja Ledinek

Pogledajte kako izgleda Lamborghini Sian od LEGO “kockica”

Pogledajte kako izgleda Lamborghini Sian od LEGO "kockica"

Life-size-LEGO-Technic-Lamborghini-Sian-FKP-37-1 Life-size-LEGO-Technic-Lamborghini-Sian-FKP-37-2

Posljednjih godina LEGO s vremena na vrijeme surađuje s proizvođačima automobila kako bi za reklamne svrhe lansirao kombinaciju gradivnih dijelova za različite modele. Prvo  su izgradili  model super automobila Bugatti Chiron u stvarnoj veličini. Tri godine kasnije osvanuo je Lamborghini Sian.

Life-size-LEGO-Technic-Lamborghini-Sian-FKP-37-3 Life-size-LEGO-Technic-Lamborghini-Sian-FKP-37-5

Za Lamborghini Sian korišteno je više od 400 000  LEGO blokova, uključujući 134 uobičajena Technic bloka, i 20 jedinstvenih blokova koje je tvornica posebno izradila za ovaj model. Ako je svaki blok oko 0,1 američkih dolara, trošak ovog modela je oko 40.000 američkih dolara.
15- članom LEGO timu trebalo je 8.660 sati da dovrši ovaj pothvat, od čega su 3.290 sati bili  izrada blokova, a preostalih 5.370 sati potrošeno je na dizajn i pripremu. Kako bi model učinio realnijim, LEGO je također poslao gotov proizvod u Lamborghinijevu tvornicu na ubrizgavanje. Vrijedno je spomenuti da je model koji je izgradio LEGO težak 4.850 kilograma.

Life-size-LEGO-Technic-Lamborghini-Sian-FKP-37-6 Life-size-LEGO-Technic-Lamborghini-Sian-FKP-37-7

Life-size-LEGO-Technic-Lamborghini-Sian-FKP-37-4

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
Nova verzija Google Camera, kompatibilna s velikim brojem Android pametnih telefona

Datum objave 17.06.2021

Nova verzija Google Camera, kompatibilna s velikim brojem Android pametnih telefona

Nova verzija Google Camera, kompatibilna s velikim brojem Android pametnih telefona

Aplikacija Google Camera dostupna je za preko 120 pametnih telefona. Ali ne službeno.

Programeri BSG-a objavili su ažurirani mod aplikacije za Xiaomi Mi 9T / 9T Pro, Redmi Note 5, Redmi Note 7, Redmi Note 8, Redmi Note 9T, Redmi 9 , Poco X3 , Poco M3 , OnePlus 8, OnePlus Nord , Realme 6 i Realme 6 Pro itd. Cjelovit popis pametnih telefona na koje možete instalirati mod Google Camera možete pronaći ovdje .

Nadograđena aplikacija Google Camera nudi prepoznavanje lica, poboljšanu kvalitetu kompresije datoteka, mogućnost ručnog podešavanja šuma radi uklanjanja artefakata, prilagodbu ISO-a u načinu rada Auto HDR + te razne ispravke programskih pogrešaka. Podsjetimo, aplikacija Google Camera može poboljšati kvalitetu snimljenih fotografija, a sve zahvaljujući dobro izgrađenom priključku i naprednim algoritmima. Stoga ne čudi da entuzijasti čine sve kako bi izmijenili aplikaciju kako bi se mogla prenijeti na uređaje drugih tvrtki.

Google Camera apk  za razne modele mobitela možete preuzeti  ovdje ili ovdje.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
Nikon zaustavlja proizvodnju digitalnih SLR fotoaparata

Datum objave 17.06.2021

Nikon zaustavlja proizvodnju digitalnih SLR fotoaparata

Nikon zaustavlja proizvodnju digitalnih SLR fotoaparata

Japanski mediji izvijestili su da je Nikon najavio da će krajem ožujka sljedeće godine u Japanu zaustaviti proizvodnju digitalnih SLR fotoaparata. Kao razlog su istaknuli da funkcije snimanja pametnih telefona postaju sve jače, a tržište digitalnih fotoaparata postupno se smanjuje.
Nikon proizvodi fotoaparate više od 70 godina, a trenutna tvornica u prefekturi Miyagi jedina je njihova proizvodna linija u Japanu. Još uvijek proizvode profesionalne fotoaparate Nikon D6 SLR, a nakon što se proizvodna linija prebaci na Tajland sljedeće godine, tvornica u prefekturi Miyagi bit će rezervirana za proizvodnju dijelova fotoaparata i drugih proizvoda.

Nikon D80

Nikon D2H

Otkako su 1948. godine počeli prodavati fotoaparate, Nikon i Canon vodeći su na tržištu SLR fotoaparata, ali potražnja za skupim fotoaparatima stagnira. Uz to  Nikon je najavio i priličan gubitak u ožujku ove godine. Osim preseljenja SLR proizvodne linije, Nikon će krajem kolovoza ove godine zatvoriti i dvije tvornice leća u Yamagati i Fukushimi.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
FuturaIT slavi 10-godišnjicu postojanja i poklanja odlične poklone!

Datum objave 16.06.2021

FuturaIT slavi 10-godišnjicu postojanja i poklanja odlične poklone!

futurait_giveaway_10godina

FuturaIT slavi 10-godišnjicu postojanja i poklanja odlične poklone. Uključite se u njihov Giveaway za kupce. Osvojite odlične poklone – laptop, gaming tipkovnica, gaming miševi i headsetovi, bežični usisavač, vodeno hlađenje.

𝗣𝗿𝗮𝘃𝗶𝗹𝗮:
– u giveway spadaju svi kupci sa računima od 01.01.2021 do 01.09.2021
– like, share, subscribe i priložite svoj račun iz navedenog perioda na njihov mail 𝗻𝗮𝗴𝗿𝗮𝗱𝗮@𝗳𝘂𝘁𝘂𝗿𝗮-𝗶𝘁.𝗵𝗿
– priloženi račun mora biti u iznosu od minimalno 200 kn
– dobitnici će biti odabrani nasumičnim putem i objavljeni 10.09.2021.

𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶:
1. Huawei MateBook D15 prijenosno računalo
2. Xiaomi Jimmy JV51 bežični usisavač
3. Corsair K65 Lux gaming tipkovnica
4. Logitech MX 518 gaming miš
5. ID Cooling Frostflow X 120MM vodeno hlađenje
6. E-Shark ESL-M3 gaming miš
7. CoolerMaster MM530 MasterMouse gaming miš
8. White Shark Cougar gaming headset
9. Alpha X Rampage gaming headset
10. White Shark Margay gaming headset

Više... Vaš Komentar Top
AMD Advantage gradi redefiniranje gaming  prijenosnika

Datum objave 16.06.2021

AMD Advantage gradi redefiniranje gaming prijenosnika

781817-advantage-system-laptops-triangle-text-1260x709

Početkom 2019. godine Intel je predložio industrijskim partnerima projekt Athena koji bi objedinio i standardizirao dizajn, konfiguraciju, softver i hardver vrhunskih tankih i laganih prijenosnih računala. Kasnije je evoluirao u Intel EVO platformu.

Nedavno je AMD predložio sličan okvir ali za gaming računala – AMD Advantage (Design Framework). Na prvi pogled Intel EVO i AMD Advantage imaju značajne usporedbe. Međutim ipak je razlika očita između gaming računala i laganih prijenosnih računala. Svatko od njih ima svoje tržište i grupu korisnika.

Što uključuje AMD Advantage 

Radeon_page-0006-1-1480x833

Kako bi se računalo uključilo u AMD Advantage okvir mora imati zadovoljeno nekoliko aspekata.  Među njima su vrlo važni CPU i GPU, ali i napajanje, odvođenje topline, veličinu baterije, razlučivost zaslona / osvježavanje. Vrijedno je spomenuti da AMD također ima specifikacije o veličini i težini prijenosnika ovisno o tome koje funkcije treba implementirati. Zanimljivo je da AMD ne nameće proizvođačima OEM-a obvezne zahtjeve za izgled ili materijal.

Osvrnemo li se na detalje, okvir dizajna AMD Advantage usredotočen je na tri aspekta. Prvi je izvedba temeljena na mobilnoj platformi 3A koja se sastoji od AMD Ryzen procesora (do Ryzen 9 5900HX), AMD Radeon diskretne grafike (do RX 6800M), AMD matične ploče, plus jedinstvene AMD Smart Shift tehnologije upravljanja napajanjem, SAM tehnologija za pristupi punom kapacitetu video memorije grafičke kartice i upravljačkom programu za AMD Radeon.

Drugi aspekt je zaslon na kojem se igrač najneposrednije suočava s igrom i time utječe na osjećaj. Zaslon mora biti IPS ili OLED panela brzine osvježavanja najmanje od 144 Hz i podržavati LFC (kompenzacija niske brzine kadrova), svjetlinu najmanje od 300 nita i opseg boja od 100% sRGB ili 72% NTSC. Naravno, uvjet je da podržava AMD FreeSync Premium tehnologiju sinkronizacije.

Treća točka zove se Build for Game. Uključuje zahtjeve poput tvrdog diska NVMe PCIe SSD, nekoliko puta bržeg od tradicionalnog SATA SSD-a, temperaturu površine četiri često korištena gumba WASD-a do maksimalno 40℃ i trajanje baterije od 10 sati.

Radeon_page-0027-1480x833

Očito AMD može pomoći gamerima na prijenosnim računalima i osigurati da to nije samo naljepnica i marketinški program. AMD Advantage programu u bliskoj budućnosti će se pridružiti MSI i Lenovo. Prva AMD Advantage prijenosna računala,  trebala bi stići ovog mjeseca, pokazujući impresivne performanse, grafiku i uronjenost.

Prvo računalo je ASUS ROG STRIX G15 , opremljen procesorom Ryzen 9 5900HX, grafičkom karticom RX 6800M, 15-inčnim zaslonom brzine osvježavanja 300 Hz (1080p) ili 165 Hz (2K) s vremenom odziva 3ms.

Drugo računalo  je HP OMEN 16. Njegov procesor je također Ryzen 9 5900HX, grafička kartica je RX 6600M. Ima 16,1-inčni zaslon uskog okvira brzine osvježavanja do 165 Hz. Tu je i Tempest rješenje za hlađenje, B&O zvučnici i trajanje baterije do 15 sati.

Više... Vaš Komentar Top
Nadolazeći iPad mini 6 je prava manja verzija iPad Aira

Datum objave 16.06.2021

Nadolazeći iPad mini 6 je prava manja verzija iPad Aira

Nadolazeći iPad mini 6 je prava manja verzija iPad Aira (1)

Prošle su dvije godine otkako je Apple zadnji put objavio iPad mini. Vrijeme je da sljedeća generacija iPad mini bude predstavljena ove godine. Zviždač Jon Prosser najavio je 12. lipnja niz prikazivanja i izjavio: “Ovo je novi iPad mini!”

Nadolazeći iPad mini 6 je prava manja verzija iPad Aira (2)

Prema izvedbi koju je pružio Prosser, 6. generacija iPad mini usvaja ravni dizajn  sličan iPadu i iPad Airu, što je također popularna metoda dizajna. Bit će opremljen dvostrukim donjim zvučnicima.  Očekuje se da će se ukloniti gumb Home i istodobno okvir dodatno suziti, a omjer zaslona i tijela bit će veći. Uz to, biti zamijenjeno Lightning sučelje s USB-C. Kućište će biti ponuđeno na odabir u jednoj od tri boje: srebrnoj, crnoj i zlatnoj.

Procurile specifikacije Apple M1X čipseta

Adobe Lightroom objavljuje izvorne aplikacije za Apple M1 i Microsoft ARM

Nadolazeći iPad mini 6 je prava manja verzija iPad Aira (3)

Što se tiče dimenzija, iako novi iPad mini ima istu veličinu kao i prethodna generacija usprkos većem zaslonu.

  • dimenzije iPad mini 6: 206,3 × 137,8 × 6,1 mm
  • dimenzije iPad mini 5: 203,2 × 134,8 × 6,1 mm

Također ovaj put funkcija Touch ID je  integrirana s bočnim gumbom za napajanje. Napokon, Prosser je rekao da novi iPad mini ima 5G povezivost i Appleov A14 aplikativni  procesor. I ne samo to, ovaj put očekuje se da mini podržava neobjavljeni Apple Pencil 3 s kojim više neće biti potrebno trpjeti nerazumnu metodu punjenja prve generacije Apple Pencil!

Službeno lansiranje  6. generacije iPad mini trebalo bi biti prije kraja 2021. Kada se pojave daljnje vijesti, ažurirat ćemo ih u bilo kojem trenutku.

Više... Vaš Komentar Top
Razer predstavio Blade 14 gaming laptop, Raptor 27 (2021) monitor i USB-C 130W GaN Charger

Datum objave 16.06.2021

Razer predstavio Blade 14 gaming laptop, Raptor 27 (2021) monitor i USB-C 130W GaN Charger

Razer Blade 14 (1)

Razer Blade 14 tanki je gaming prijenosnik koji koristi AMD najnoviji CPU Ryzen 5000 serije i Nvidia GeForce RTX 30 grafičke kartice. Razer Raptor 27 (2021) dobiva FPS nadogradnju i sada podržava brzinu osvježavanja od 165 Hz.  Razer USB-C 130 W GaN punjač dolazi s maksimalnom izlaznom snagom do 130 W u kompaktnom faktoru.

Razer Blade 14

Blade 14 dolazi u crnom aluminijskom kućištu. Riječ je o prijenosniku veličine 319,7 mm × 220 mm × 16,8 mm i mase 1,78 kg. Ima 14-inčni zaslon 1.920 × 1.080 piksela, odnosno 2.560×1.440 piksela, s brzinom osvježavanja do 165 Hz, MD FreeSync Premium opcijom i 100% sRGB pokrivenosti.

Srce je AMD Ryzen 9 5900HX CPU, dok u pogledu GPU-a u ponudi su tri konfiguracije. Osnovni model dolazi s Nvidia GeForce RTX 3060 GPU (6 GB VRAM),  srednji model s Nvidia GeForce RTX 3070 (8 GB VRAM),  dok vrhunska varijanta s GeForce RTX 3080 GPU ( 8 GB VRAM).

Sva tri modela dolaze s TGP 100 W, 16 GB DDR4 RAM-a na taktu od 3.200 MHz koji je zalemljen na matičnu ploču. Za pohranu tu je 1 TB M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 SSD. Tehnologija Vaporchamber koristi se za hlađenje tankog prijenosnog računala. Vakuumska komora koristi isparenu tekućinu za odvođenje topline. Uz to, prijenosno računalo je također opremljeno s dva ventilatora od osamdeset peraja kako bi GPU i CPU bili hladni.

Razer Blade 14 opremljen je Wi-Fi 6E, Bluetoothom v5.2, dvama USB 3.2 Gen 2 Type-A priključcima, 2 x USB 3.2 Gen 2 Type-C, HDMI 2.1 izlaznim priključkom i 3.5 mm kombiniranim priključkom za slušalice / mikrofon. Prijenosno računalo ima 61,6 Whr bateriju i u prodajnom paketu dolazi s adapterom za napajanje od 230W. Tu su i IR HD 720p web kamera s ugrađenim sustavom Windows Hello i stereo zvučnici THX zvuka. Također je implementiran Microsoftov sustav Precision Touchpad. Tipkovnica uključuje prilagodljivo RGB osvjetljenje po tipki.
Njegova cijena kreće se od 2000 eura .

Detaljne specifikacije

Razer Raptor 27 (2021) monitor

Raptor 27, kao što sam naziv govori, ima 27-inčni IPS zaslon rezolucije 2.560 x 1.440 piksela sa širokim kutom gledanja do 178 stupnjeva, brzinom osvježavanja 164 Hz i vremenom odziva od 1 ms s Ultra Low Motion Blurom.

Dolazi s certifikatom HDR400, maksimalnom svjetlinom od 420 nita, 8-bitnim + FRC procesorom zatamnjenja s podrškom za 95 posto širokog spektra boja DCI-P3. Također je tvornički kalibriran. Ima omjer kontrasta od 1.000:1. Razer Raptor 27 podržava Nvidia G-sync kao i AMD FreeSync Premium.

Stalak za monitor može se promijeniti u VESA nosač od 100 mm × 100 mm. Ima HDMI 2.0b konektor, DisplayPort 1.4, USB Type-C kompatibilan s podacima i DisplayPort 1.4 te USB 3.0 čvorište s dva porta. Uključuje ARGB osvjetljenje na bazi i sustav upravljanja kabelima na stražnjoj strani monitora.

Detaljne specifikacije

Mali, ali moćan Razer GaN punjač od 130 W

Razer GaN (galij-nitrid) je višenamjenski punjač od 130 W, dimenzija 7,7 x 3,2 x 6,2 mm i težak 349 grama. A port i indikator napajanja označeni su Razerovom zelenom bojom. Izlazno sučelje je konfiguracije 2A2C, uključujući dva USB-C i dva USB-A priključka. Sučelje dijeli maksimalnu izlaznu snagu od 100W, a dva USB-A snagu od 18W.

Detaljne specifikacije

Nije najjeftiniji punjač cijenom 180 dolara, ali treba imati na umu da osim mobitela može istodobno puniti Razer prijenosnike i MacBookove. Isporučuje se s uvlačivim utikačem.

Više... Vaš Komentar Top
Apple Beats Studio Buds: prostorno smanjenje zvuka i aktivno smanjenje buke

Datum objave 16.06.2021

Apple Beats Studio Buds: prostorno smanjenje zvuka i aktivno smanjenje buke

Apple Beats Studio Buds (1)

Ispostavilo se da su nove Beats slušalice znatno jeftinije od AirPods Pro, zadržavajući pritom glavnu značajku – poništavanje okolne buke. Isporučuju se s ovalnom kutijom za punjenje  s USB-C sučeljem i ne podržavaju bežično punjenje.

Apple Beats Studio Buds druge su potpuno bežične slušalice ove robne marke. Dizajnirane su za uši u obliku zrna. Imaju PX4 otpornost na vodu i znoj. Pružaju male/srednje/velike čepiće za uši. Svaki čep za uho teži samo 5 grama.

Kvaliteta zvuka i smanjenje buke

Beats Studio Buds imaju ugrađenu pogonsku jedinicu od 8,2 mm s dva elementa s krutim klipom u sredini i fleksibilnim surroundom izvana kako bi donijele snažan i uravnotežen zvučni efekt.Prema proizvođaču, postižu izvrsno stereo razdvajanje  i niska harmonijska izobličenja na cijeloj krivulji frekvencije. Uz to, za korisnike Apple Music, također će automatski reproducirati prostorni zvuk pomiješan u dostupne audio zapise s Dolby Atmosom, omogućujući korisnicima uživanje u višedimenzionalnom zvuku i čistoj kvaliteti zvuka.

Apple Beats Studio Buds (2)

Za aktivno smanjenje buke (ANC) koriste prilagodljivu kontrolu pojačanja u stvarnom vremenu kako bi blokirala neželjena vanjska buka. Uz to kako bi se osiguralo da zvuk reprodukcije ostane čist nakon omogućavanja aktivnog smanjenja šuma, za to se brine algoritam za ispravljanje i čišćenje artefakata koji pogoršavaju kvalitetu zvuka brzinom od 48.000 puta u sekundi dok nadgleda izvornu datoteku. Tijekom poziva dvostruki mikrofon može zaključati glas, filtrirati vjetar i vanjsku buku te donijeti jasniji glas. Vrijedno je spomenuti da ovaj put Beats Studio Buds nema ugrađene Appleove H1 ili W1 čipove poput Powerbeats Pro i drugih proizvoda.

Što se tiče funkcija, Beats Studio Buds podržavaju rad na dodir i jedinstvene “Hey Siri” hands-free buđenje i prostorne audio funkcije Apple uređaja.

Naravno, nakon preuzimanja aplikacije Beats, slušalice su također savršeno kompatibilne s Android uređajima.

Panasonicove istinski bežične slušalice RZ-B100W

LG bežične slušalice imaju funkciju “sterilizacije”

Dugotrajnost baterije

Kada je uključeno aktivno smanjivanje šuma, vrijeme slušanja može biti do 5 sati, 8 sati u standardnom načinu, odnosno do 24 sata reprodukcije s dva dodatna punjenja iz kutijice. Uz to, tehnologija punjenja Fast Fuel omogućava da 5 minuta punjenja omogući daljnjih sat vremena neprekidne reprodukcije. puni se putem USB-C sučelja i ne podržava bežično punjenje.

Slušalice su dostupne u tri boje: crvenoj, crnoj i bijeloj. Cijena im je 150 USD. 

Više... Vaš Komentar Top
Nove mogućnosti automatizacije za Canonovu seriju imagePRESS C10010VP

Datum objave 15.06.2021

Nove mogućnosti automatizacije za Canonovu seriju imagePRESS C10010VP

imagePRESS C10010VP_SU_IS_retouch_v4

Canon Europe predstavlja dvije nove napredne mogućnosti automatizacije – jedinicu za praćenje i jedinicu za provjeru za digitalne tiskarske strojeve u boji iz serije imagePRESS C10010VP. Ti noviteti predstavljaju dodatnu podršku korisnicima u tiskarskim produkcijskim okruženjima za postizanje otisaka najviše kvalitete za manje vremena i bez ručnih intervencija rukovatelja.

Unaprjeđujući učinkovito iskorištenje vremena uklanjanjem potrebe za ručnom kalibracijom, nova jedinica za praćenje nadzire registraciju od sprijeda prema straga i ton boje prije i tijekom tiska. Pritom to sve prilagođava automatski i u hodu radi osiguranja dosljednosti s postavkama zadatka, od prvog do zadnjeg lista. Ta prilagodba u stvarnom vremenu, koja se odnosi na medije za tisak, dodaje novu razinu kontrole boja na remenu za prijenos slike koju nudi tehnologija Multi D.A.T koja je standardna značajka na uređajima iz serije imagePRESS C10010VP.

Korisnicima koji žele ukloniti ručnu provjeru prema određenim kriterijima jedinica za provjeru pružit će značajne prilike za automatizaciju. Ta jedinica provjerava ima li na svakoj otisnutoj stranici problema, primjerice izobličenja, te prepoznaje pogreške kao što su crte ili prljavština na mediju. Korisnici mogu birati žele li ukloniti i automatski ponovno otisnuti stranice s pogreškom kako bi dobili savršen krajnji rezultat bez ugrožavanja produktivnosti. Druga je opcija da se stranice s pogreškama uklone bez ponovnog tiskanja ili rukovatelj može jednostavno primiti zapisnik o stranicama na kojima je nađeno nešto što nije u skladu s unaprijed postavljenim zahtjevima.

Više... Vaš Komentar Top
Plextor lansira PCIe 4.0 SSD M10P serije – brzina prelazi 7000 MB/s

Datum objave 15.06.2021

Plextor lansira PCIe 4.0 SSD M10P serije - brzina prelazi 7000 MB/s

Plextor_M10P_1

Plextor je lansirao M10P seriju SSD diskova koji koriste PCIe 4.0 sabirnicu i isporučuju se s hladnjakom. Uz to, proizvodi serije M10P imaju više brzine, veći kapacitet i visoku stabilnost, a uključeni su i modeli s RGB osvjetljenjem.

Plextor serija M10P uključuje modele M10PY M.2 2280 izvedbe i M10PG PCIe 4.0 izvedbe. Kao što smo već spomenuli, opremljeni su velikim hladnjacima od aluminijske legure, a površina je prekrivena premazom od grafena kako bi se poboljšala učinkovitost odvođenja topline.

Plextor_M10P_2

Što se tiče performansi, ova serija SSD-a ima sekvencijalnu brzinu čitanja od 7.000 MB/s i sekvencijalnu brzinu pisanja od 5.000 MB/s. SSD koristi Kioxia BiCS 3D NAND i podržava SLC ubrzanje pisanja.

Koliko je SSD izdržljiv? Pogledajte statistiku grešaka

Transcend PCIe SSD 220S 512GB recenzija

Plextorova PlexNitro II tehnologija istovremeno može poboljšati izvedbu sekvencijalnog čitanja i pisanja te slučajnog čitanja i pisanja. M10P serija tvrdih diskova dostupna je u verzijama od 512 GB, 1 TB i 2 TB.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 sata

F1 sezona 2021

Objavljeno prije 3 sata

K: jeftinu gpu tipa hd 6850, gtx 560 i slično

Objavljeno prije 3 sata

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 4 sata

Aukcija: stari i retro hardware

Objavljeno prije 4 sata

Stari hardware za kojim se slinilo

Novosti

AGON PRO AG254FG s 360 Hz i Nvidia Reflex

AOC u lansiranju AGON by AOC branda predstavlja još jedan monitor za igrače. Dizajn novog 24.5-inčnog AGON PRO AG254FG nagrađen je svjetskom nagradom za dizajn „reddot design award“. Trostrani dizajn bez rubova s prednje strane namjerno je... Pročitaj više

AMD je objavio novi Radeon RX 6600XT GPU za novu razinu 1080p igranja

AMD je danas najavio grafičku karticu AMD Radeon RX 6600 XT, dizajniranu za pružanje vrhunskog iskustva igranja pri 1080p s visokim brojem sličica u sekundi, visokom vjernošću prikaza i brzim odzivom. Grafička kartica AMD Radeon RX 6600 XT... Pročitaj više

Srpanjska rasprodaja 2021 - Windows 10 Pro licenca za 7,99 € i još više toga!

U srpnju je Godeal24 lansirao specijalnu rasprodaju softvera i čišćenje lagera Windows i MS Office licenci. Za sve koji žele nadograditi ili kupiti novo računalo sada svoju licencu Windowsa 10 mogu kupiti za samo 7,99 €. Odličan je to popus... Pročitaj više

DDR5 RAM je pred vratima. Što bi trebali znati?

SK Hynix je potvrdio da namjerava započeti masovnu proizvodnju DDR5 memorije u tekućoj polovici godine. Najnovija generacija bit će službeno na tržištu krajem ljeta ili jeseni ove godine. DDR5 obećava da će biti uspješniji od svog prethodni... Pročitaj više

Ove godine nema Note 21! Predsjednik Samsunga osobno potvrdio

Samsung će održati svoj Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold,  11. kolovoza, koja se usredotočuju na treću generaciju Galaxy Z serije sklopivih mobilnih telefona. Samsung je podijelio neke detalje u vezi s nadolazećim proizvodima. U us... Pročitaj više

Sve novosti