Svijet sigurnosti podataka na drugom Job Fair Meetupu!

Objavljeno prije 30 dana - Svijet sigurnosti podataka na drugom Job Fair Meetupu!

Svijet sigurnosti podataka na drugom Job Fair Meetupu!

Svijet sigurnosti podataka na drugom Job Fair Meetupu!

Job Fair Meetup 2021 - Treći dan

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike, 12. svibnja 2021. održao se treći dan Job Fair Meetupa! Prijave za sudjelovanje i dalje su otvorene na službenoj stranici Meetupa. Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a se prati putem platforme Zoom.

Uhvati dašak praktičnog iskustva!

Uz zanimljive radionice na FER-u su studenti mogli stjecati i razvijati nova iskustva i vještine. Prvu radionicu, pod nazivom ReactJS, je održala FINA na kojoj su studenti dobili priliku da iz prve ruke testiraju funkcioniranje ReactJSa u praksi. Uz njih je popodne došao i ReversingLabs sa simulacijom kibernetičkog napada te analizom programa bez pokretanja zlonamjernog koda. Polaznicima predstavnici oba poduzeća poručuju da je izuzetno bitno dodatno se educirati na događaju poput Job Fair Meetupa i Internetu čija su vrata uvijek širom otvorena.

Kontinuirana edukacija je ključ uspjeha!

Prvi blok talkova otvorio 5×9 Networks i zainteresiranima otkrio kako uistinu nastaje proizvod konkurentan na svjetskoj razini. Zatim je Span studente uveo u nepredvidljivost poslovnog svijeta i otkrio kako se poslovni put uistinu okrene preko noći. Zainteresirani za odašiljanje radijskih i televizijskih programa, prijenosa slike, zvuka i podataka te interaktivni programi TV sadržaja zasigurno nisu propustili zanimljivi talk Odašiljača i veza. Nadalje, Infobip se nadovezao te je sa studentima podijelio i naglasio važnost akademski stečenog znanja u poslovnom svijetu. Prvi blok talkova zatvorio je Atos te podijelio zanimljivu priču o značaju njegovanja vlastitih interesa i hobija od početka studiranja.

Nakon prvog bloka talkova, uslijedilo je umrežavanje na Zoomu gdje su studenti dobili priliku za kvalitetnije upoznavanje u opuštenoj atmosferi s poduzećima koja su održala talkove.

Nakon prvog umrežavanja, uslijedio je drugi blok talkova, gdje je prvi nastupio Mireo te sa studentima podijelio nove tehnologije koje koriste pri stvaranju baza podataka koje su pogodne za obradu preko milijardu zapisa. Zatim je OptimoRoute ispričao više o tome na koji se način postiže visoka efikasnost prilikom stvaranja optimalnih ruta i njihovog rasporeda. O poslu i stjecanju iskustva progovorio je i Buckhill te s ostalim poduzećima i studentima stavio naglasak na bitnost prakse i edukacije. „Ono što radite na fakultetu, nije isto kao i na poslu jer se vaš rad iznova i iznova vraća dok ne bude kvalitetan i zapravo tako učite i radite na svojim sposobnostima.“ Posljednji talk dana održao je INFIGO IS pričajući o provjeri sigurnosti podataka, što čini dobrog stručnjaka i tako predstavio svijet hakiranja.

Nakon drugog bloka talkova, također je uslijedilo umrežavanje na Zoomu gdje su studenti dobili priliku za kvalitetnije upoznavanje u opuštenoj atmosferi, ali ovaj put s poduzećima koja su održala drugi blok talkova.

Zaštita i sigurnost prije svega!

Za kraj dana i raznolike ponude radionica, talkova i umrežavanja, uslijedila je panel rasprava u KSET-u pod nazivom Umreženi i sigurni: kako to rade stručnjaci? na kojoj su sudjelovala poduzeća ReversingLabs, Buckhill, INFIGO IS te profesor s FER-a, doc. dr. sc. Stjepan Groš. Panelisti su vodili uzbudljivu diskusiju i tako studentima na jednostavan način približili svijet kibernetičkih napada te zaštite i sigurnosti podataka. Naglasila se važnost razumijevanja svijeta zaštite te se podignula svijest o njegovoj važnosti kako bi svi korisnika Interneta ubuduće bezbrižnije surfali imajući na umu vlastitu sigurnost.

Više... Vaš Komentar Top
Dell XPS15 / 17 dual-line ažuriranje s Intel H45 procesorima

Datum objave 13.05.2021

Dell XPS15 / 17 dual-line ažuriranje s Intel H45 procesorima

Dell XPS15_1

Dell je objavio nove XPS 15 9510 i XPS 17 9710 prijenosnike u svojoj top liniji proizvoda. Oba su opremljena najnovijom jedanaestom generacijom Intel H45 procesora i NVIDIA GeForce 30 serijom grafičkih kartica.

Dell XPS 15 9510

XPS 15 9510 moći će se odabrati s i5-11400H procesorom sa šest jezgri, ili s i7-11800H, ili 8-jezgrenim i9-11900. Što se tiče grafičkih kartica, one mogu uključiti NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti. Osim toga, bit će moguće odabrati do 64 GB DDR4 3200 MHz memorije i do 4TB PCIe 4 × 4 SSD pogona.

Debljina kućišta XPS 15 9510 je oko 18 mm, a oslonac za dlanove izrađen je od aluminijske legure i kompozitnog materijala od ugljičnih vlakana.

15,6-inčni InfinityEdge zaslon osjetljiv na dodir, s omjerom zaslona prema tijelu od 92,9%, zaštićen je Corning Gorilla Glass staklom šeste generacije. Kupci će moći odabrati i OLED zaslon osjetljiv na dodir u razlučivosti 3,5 K omjera kontrasta 100 000: 1, DCI-P3 spektra boje i podrškom Dolby Vision HDR tehnologije. Ugrađeni zvučni efekti Waves Nx 3D donose bolje iskustvo slušanja.

Što se tiče ulazno/izlaznih sučelja, XPS 15 9510 ima dva Thunderbolt 4 porta, dva USB-C 3.2 Gen2 (podržava DisplayPort i PD) i čitač SD kartica.

Dell 17_1

Dell XPS  17 9710

Dell XPS 17 9710, ima kućište debljine samo 19,5 mm. Također je opremljen Intel H45 procesorom, koji ima još jednu 8-jezgrenu i9-11980 HK opciju više od XPS 15 modela. Grafička kartica može biti do NVIDIA GeForce RTX 3060. Za odvođenje topline , uz ostale komponente, tu su dvostruki okrenuti ventilatori.

Prijenosnik se nudi s InfinityEdge zaslonom osjetljivim na dodir razlučivosti 3.840 × 2.400 piksela ili sa standardnim zaslonom koji nije osjetljiv na dodir rezolucije 1.920 × 1.200 piksela. Oba podržavaju Dolby Vision.

Dell Vostro 3500 recenzija

Dell UltraSharp U3219Q recenzija

Dell 17_2

Uz to, mogućnosti memorije i tvrdog diska XPS 17 u skladu su s XPS 15 modelom. Opremljenim je i s četiri Thunderbolt 4 porta te čitačem SD kartica.

Više... Vaš Komentar Top
Objavljen Asus ROG Magic 16 Almighty Book

Datum objave 13.05.2021

Objavljen Asus ROG Magic 16 Almighty Book

ROG Magic 16 (1)

Nakon što je Intel objavio 11. generaciju mobilnih procesora visokih performansi, različiti proizvođači računala lansirali su svoje nove prijenosnike. Među njima je ASUS s ROG Magic 16 prijenosnikom.

Što se tiče Asus ROG Magic 16 dizajna, nastavlja suzdržani i smireni stil serije, s crnom bojom kao glavnom za metalno kućište. Ovo prijenosno računalo teži 1,9 kg i debljine je 19,9 mm.

U pogledu konfiguracije, kupci će moći odabrati Intel Core i7-11800H ili i9-11900H procesor 11. generacije. Tu je i NVIDIA GeForce RTX 3060 grafička kartica visokih performansi ( ili GeForce RTX 3070) s ROG Boost motorom za overclocking i NVIDIA tehnologijom dinamičkog ubrzanja 2.0, koja može postići automatski overclocking.

ROG Magic 16 (2)

Uz to, ROG Magic 16 također podržava 16 GB DDR4 3200 MHz memorije i 512 GB (opcionalno 1TB) M.2 PCIe 4.0 SSD velike brzine. Što se tiče odvođenja topline, ROG Magic 16 također je opremljen Glacier Cooling arhitekturom 2.0, dvostrukim ventilatorima, četiri izlaza za zrak i šest toplinskih cijevi. ROG Magic 16 ima ugrađenu bateriju od 90 Whr i podržava PD punjenje od 100 W.

Prema Asusu, vijek trajanja baterije na jednom punjenju je oko 16,6 sati, a može se napuniti za 30 minuta do 50%.

ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3060 OC 12 GB recenzija

NVIDIA grafička kartica male računalne snage izlazi uskoro, a RTX3060 će opet biti zaključana!

ROG Magic (3)

Uz to, ROG Magic 16 također je opremljen Thunderbolt 4 sučeljem, HDMI2.0 i Type-C sučeljem. Na popisu je 6 zvučnika s Dolby ATOMS stereo surround zvukom, 3D mikrofonska matrica, ROG dvosmjerna AI inteligentna tehnologija smanjenja buke itd.

S gledišta cjelokupne konfiguracije, Asus ROG Magic 16 mogao bi biti fini odabir kao poslovno uredsko računalo i ujedno pružiti nesmetano iskustvo igre te ispuniti potrebe različitih zadataka stvaranja sadržaja.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek Dimensity 900 performanse premašuju Snapdragon 768G

Datum objave 13.05.2021

MediaTek Dimensity 900 performanse premašuju Snapdragon 768G

MediaTek Dimensity 900

U posljednje dvije godine MediaTek svojim 5G procesorima osvaja mnoge proizvođača mobitela. Ove su godine ubrzali tempo lansiranja procesora za mobilne telefone i početkom godine lansirali su Dimensity 1200 i Dimensity 1100 koji već pogone neke mobitele.

Nedavno je objavljeno da bi se sljedeći MediaTekov aplikativni procesor mogao nazvati Dimensity 900. Usvaja 6nm proces i ima četiri A78 jezgre. Prema procurjelim informacijama, ovaj SoC nosi oznaku MT6877 i testiran je na AnTuTuu mjerilu. Testni uređaj koji podržava čipset postigao je približno 480.000 bodova. Ovaj broj bodova nadmašuje Dimensity 820 i Snapdragon 768G. Posljednja dva procesora postižu prosječno 440.000 bodova na platformi AnTuTu.

MediaTekov prvi 5G čip M80 konačno podržava Sub-6GHz i mmWave

MediaTek lansira SoC od 4 nanometara do kraja godine

Kako navode izvori bliski industriji, MediaTek Dimensity 900 trebao bi se predstaviti prvo na OPPO PEQMOO modelu.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft objavio novi Segoe UI promjenjivi font

Datum objave 13.05.2021

Microsoft objavio novi Segoe UI promjenjivi font

Microsoft objavionovi Segoe UI promjenjivi font

Segoe UI Font nastao je 2004. godine i od Viste je do danas standardni font za Windows.
Nedavno je Microsoft objavio novi font, Segoe UI Variable, koji ukupnim izgledom ostaje isti, ali “osvježava” izvorni značajkom promjenjivog  i modernijeg fonta.

Kao rezultat, visina, razmak, debljina i oblik znakova fonta nisu isti u svim veličina. Microsoft kaže da je Segoe dizajniran za prikazivanje odličnih rezultata u 9pt, ali kada je uvećan, vrlo velik ili vrlo malen, nije tako atraktivan kako bi trebao biti.

Microsoft predstavio Surface 4 laptop s boljim performansama

Microsoft se odlučio odmoriti od razvoja Windows 10X

Novi font Segoe UI Variable objavljen je u sustavu Windows 10 Insider Preview Build 21376, trenutno u Dev Channel, a uskoro će zamijeniti izvorni Segoe UI.

Više... Vaš Komentar Top
HMD Global odgodio ažuriranja Nokia mobitela na Android 11

Datum objave 13.05.2021

HMD Global odgodio ažuriranja Nokia mobitela na Android 11

HMD Global odgodio ažuriranja Nokia mobitela na Android 11

HMD Global pokazuje da će doći do kašnjenja u nadogradnji njegovih modela mobitela na Android 11.

Iako je izvorni plan nadogradnje na Android 11 sustav obuhvaćao 14 Nokia modela i mogao se opisati kao ambiciozan, pokazalo se da je stvarnost nešto sasvim drugo.

Umjesto da nadogradnje operativnog sustava započnu krajem 2020. godine i završe u prvom tromjesečja 2021., sve je izglednije da će modeli početi dobivati Android 11 nakon što započne distribuciju Androida 12 . Razlozi nisu poznati zbog kojih je HMD Global odgodio nadogradnju uređaja, ali u očima korisnika su ostavili ružnu sliku.

Nokia C10 i Nokia C20 za nezahtjevne s Androidom 11 u izdanju Go

Juho Sarvikas odstupio iz HMD Globala, doma Nokia telefona

HMD Global odgodio ažuriranja Nokia mobitela na Android 11_1

Modeli koji će dobiti Android 11 prikazani su na gornjem HMD Global dijagramu.

 

Više... Vaš Komentar Top
Intel službeno lansira 11. generaciju 10nm H45 mobilnih procesora

Datum objave 12.05.2021

Intel službeno lansira 11. generaciju 10nm H45 mobilnih procesora

Intel_H45_1

Intel je službeno “najavio” 11. generaciju procesora s kodnim imenom Tiger Lake već u siječnju, ali zapravo nisu naveli sve do sada detalje konfiguracija ili performansama. Ova četvrta serija Core obitelji procesora za prijenosnike visokih performansi je službeno je nazvana H45.

Intel H45 procesori usvajaju najnoviju 10nm SuperFin tehnologiju proizvodnje, integriranu procesorsku arhitekturu jezgre Willow Cove, do 8 jezgri i 16 niti. Jezgre mogu raditi do 5,0 GHz, a neki modeli podržavaju overclocking. GPU također integrira novu Xe LP arhitekturu, kakvu smo već vidjeli u modelima male snage, ali u ovom slučaju do 32 računalne jedinice.

Video izlazi uključuju HDMI 2.0 i DisplayPort 1.4, a također je integriran dvostruki eDP kontroler što uvelike smanjuje potrošnju energije kada korisnik ne radi na više zaslona.

Što se tiče povezivanja, izvorno donose podršku za PCIe 4.0 s maksimalno 20 stazica koji mogu zadovoljiti potrebe diskretne grafičke kartice i jednog do tri SSD pogona. Vrijedno je spomenuti da platforma H45 podržava RAID 0, što znači da na PCIe 4.0 SSD niz možete instalirati operativni sustav, uobičajeni softver, igre i koristiti ga kao boot disk.

Naravno, na popisu tehnologija je Thunderbolt 4 s maksimalnom propusnošću od 40 Gbps putem USB-C, podrška za Resizable BAR, Optane H20 SSD, 1 ili 2,5 Gigabitne žičane mrežne kartice te Killer AX1675 Wi-Fi 6E karticu koja povećava brzinu za gotovo 3 puta i smanjuje kašnjenje do 75%.

Konačno, svi podržavaju dvokanalnu DDR4-3200 memoriju, integriranu UHD jezgru grafike, osnovnu frekvenciju 350 MHz i maksimalno ubrzanje do 1.450 MHz .

Intel_H45_2

Platforma uključuje 5 novih procesora

Najsnažniji model je Core i9-11980HK s 8 jezgri i 16 niti. Jedina je otvorena verzija za overclocking. Ovaj procesor ima osnovnu frekvenciju 2,6 GHz i podržava Turbo Max 3.0 tehnologiju koja može ubrzati do 5,0 GHz na dvije jezgre, ili do 4,5 GHz na svima, TDP iznosi 65 W pod frekvencijom od 4,5 GHz za dvije i 3,3 GHz za sve jezgre. Intel obećava poboljšanja performansi u rasponu od 5% do 21% u nekim naslovima u odnosu na prethodnu generaciju, Core i0-10980HK s RTX 3080 grafikom.
Slijede ga drugi modeli u rasponu Core i9, Core i7, pa čak i Core i5.

Očito je da parametri na papiru sami ne mogu uvjeriti sve u učinkovitost pa je Intel pripremio tri glavne tablice za usporedbu performansi igara.

Intel_H45_3

Prva je usporedba igre između procesora Intel Core i9-11980HK i procesora i9-10980HK. Temelji se na mobilnoj grafičkoj kartici RTX 3080. Uz to, TDP iznosi 155 W. To omogućuje grafičkoj kartici da maksimizira svoju učinkovitost.

U mnogim usporedbama igara, procesor Intel Core i9-11980HK može preuzeti vodeću poziciju u rasponu od 5% do 21%. Među njima, internetska igra “War Thunder” ima manje stroge grafičke zahtjeve, pa 11980HK prirodno ima veće performanse CPU-a. i postiže bolje rezultate.

Intel_H45_5

Intel je također odabrao procesor Core i9-11980HK za usporedbu s AMD procesorom Ryzen 9 5900HX. Ostvarivanje igraćih performansi kretalo se od 11% do 26%.

Intel_H45_4

Intel je čak objavio usporedbu između procesora Core i5-11400H za srednje tržište i Ryzen 9 5900HS. , a Intelovo rješenje pokazuje slične performanse, iako treba napomenuti da je HS smanjeni TDP procesor.

S ovim novim procesorima jedanaeste generacije u sljedećih će nekoliko mjeseci bit će opremljeno više od 80 modela prijenosnih računala.

Za komercijalne radne stanice Intel je istovremeno objavio i pet proizvoda, uključujući dva Xeona W-11955M, W-11855M, tri jezgre i9-11950H, i7-11850H, i5-11500H.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA RTX 3050 i RTX 3050 Ti oživjet će jeftinija prijenosna računala

Datum objave 12.05.2021

NVIDIA RTX 3050 i RTX 3050 Ti oživjet će jeftinija prijenosna računala

Nvidia_RTX3050_Mobile_1

NVIDIA je najavila RTX 3050 i RTX 3050 Ti grafičke kartice za prijenosna računala početne razine dovodeći Ampere arhitekturu do modela s niskim cijenama i daleko od ultimativne gaming orbite. Uz to dobile su dodatak Ray Tracinga i blagodati DLSS tehnologije.

Što se tiče specifikacija NVIDIA RTX 3050 i RTX 3050 Ti, za početak pogledajte tabelu koju je objavio AnandTech:

Nvidia_RTX3050_Mobile_3

NVIDIA RTX 3050 je najosnovnija grafička kartica serije. Koristi jezgru GA107 i Samsungov 8nm proces. Ima relativno malo, tj. 2.048 CUDA jezgri frekvencija 1.035-1.695 MHz, 4 GB GDDR6 128-bitne video memorije a TDP je između 35-80 W.

Nvidia_RTX3050_Mobile_2

NVIDIA RTX 3050 Ti ima 2.560 CUDA jezgri s frekvencijskim rasponom od 1.035 MHz do 1.695 MHz, 4 GB GDDR6 memorije pod 128-bitnim sučeljem, a TGP se može konfigurirati između 35 W i 80 W.

Grafičke kartice također podržavaju NVIDIA Reflex način rada niske latencije. Napokon, tu je i NVIDIA Broadcast aplikacija koja može omogućiti laptopu postavljanje postavljanje kućnog studija uživo. Sve u svemu, GPU-ovi za prijenosnike RTX 3050 Ti i RTX 3050 postigli su dobru ravnotežu u performansama, specifikacijama i cijeni.

Nvidia_RTX3050_Mobile_4

Prva prijenosna računala s grafikom RTX 3050 i RTX 3050 Ti već su na tržištu od proizvođača kao što su ASUS, Acer, Alienware, Dell, HP, Gigabyte, Lenovo, MSI itd.

Više... Vaš Komentar Top
SteelSeries Rival 5

Datum objave 12.05.2021

SteelSeries Rival 5

Rival5_kv1_wide

SteelSeries danas predstavlja svoj novi igraći miš Rival 5, dizajniran za igrače koji uživaju u raznim igračkim žanrovima. Uz funkcionalnu svestranost, Rival 5 krasi i široka paleta razigranih boja. Kao pravi kameleon u svijetu perifernih uređaja za igre i sport, Rival 5 je ergonomski prilagođen, svestran i moderan.

  • Ergonomija – SteelSeries je ponovno iznenadio svojim inovativnim dizajnom. Ergonomskim oblikom pruža igračima iznimnu udobnost i brz pristup bočnim tipkama.
  • Svestranost – bez obzira igrate li Fortnite, Hitman 3 ili Apex Legends, Rival 5 spreman je za sve vaše igračke potrebe. Pored 9 tipaka koje možete slobodno prilagoditi, miš ima i bočni segment s 5 dodatnih tipaka za brzu promjenu željenog načina rada.
  • Stil – Baš poput kameleona, igrači mogu promijeniti boju miša kako bi odgovarala različitim igrama. PrismSync osvjetljenje pruža gotovo beskrajan raspon od 16,8 milijuna prekrasnih boja koje RGB podižu na potpuno novu razinu. Odabrane boje lako se sinkroniziraju s ostalim SteelSeries perifernim uređajima, pa čak i reagiraju na događaje u samoj igri.

Sa svojim kompaktnim i ultra laganim dizajnom, Rival 5 pruža brzinu i preciznost uuzbudljivim FPS i Battle Royale utakmicama. Rival 5 teži samo 85 g, što ga čini 30% lakšim od konkurenata u istoj kategoriji (G502). Povrh svega, ima i Super Mesh kabel koji omogućuje brze i nagle pokrete bez ometanja.

S TrueMove zračnim senzorom, Rival 5 pruža izvrsno treking s 18.000 CPI, 400 IPS i 40G te uklanja sve neželjene pokrete tijekom finih trzaja. Uz to, moderne tipke Golden Micro IP54 imaju jamstvo od 80 milijuna klikova (3 puta trajnije od ostalih igraćih miševa), otporne su na prašinu i vodu i sprječavaju neželjene dvostruke klikove. Funkcionalni način i boju miša Rival 5 možete prilagoditi putem softvera SteelSeries GG.

Rival 5 prodaje se po cijeni od 69,99 €.

Više... Vaš Komentar Top
Inovacije i transformacije na drugom Job Fair Meetupu!

Datum objave 12.05.2021

Inovacije i transformacije na drugom Job Fair Meetupu!

Job Fair Meetup 2021 - Drugi dan

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike, 11. svibnja 2021. počeo je drugi dan Job Fair Meetupa! Prijave za sudjelovanje i dalje su otvorene na službenoj stranici Meetupa. Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a se prati putem platforme Zoom.

Razvoj vještina je sad!

Uz zanimljive radionice su studenti mogli stjecati i razvijati nova iskustva i vještine. Prvu radionicu je održalo poduzeće Verso Altima pod nazivom Nastali u 90 minuta na kojoj su studenti dobili priliku da se okušaju u  izradi smart city aplikacije i na kojoj su predstavnici poduzeća pokazali primjere kako se urbanistički problemi u gradovima mogu riješiti. Nakon toga je započela druga radionica Izradi Audio player za iOS koristeći Appleove frameworke SwiftUI i Combine koju je vodio Shape404, koristeći framework SwiftUI te dohvaćanjem podataka s Interneta uz Combine Framework, studenti su izradili svoju vlastitu audio player aplikaciju! Zadnju radionicu drugog dana Job Fair Meetupa studenti su proveli uz Jako Velike Stvari na kojoj su učili i konkurentno programiranje u Elixiru gdje su izradili model poslužitelja koji odgovara na poruke.

Vjetar puše u smjeru digitalizacije!

Prvi talk je održao KING ICT i prikazao koliko je bitno za mlade da se okušaju u projektima i sudjelovanju na prilikama poput Job Fair Meetupa: “Treba približavati studente i poslodavce te da fakultet bude taj koji će pružiti uvod u poslovni svijet.” Nakon toga je došao Axilis koji je uveo studente u svijet arhitekture cjevovodnih sustava. Treći na redu bio je mStart s pričom o promjeni perspektive u karijeri, ne zanemarivanje soft vještina i raznolikosti u poslovima i branšama. Nakon toga je Poslovna inteligencija prikazala kako uspješno spajaju moderne tehnološke trendove podatkovne znanosti i napredne analitike.  Konzum je u talku  Projekt koji život znači, dao uvid u plan, organizaciju i izazove projekta tehnološke transformacije Konzuma u Konzum plus. Na pauzi za Networking, studenti su se mogli bolje upoznati s predstavnicima poduzeća koja su održala talkove.

Vrijeme je za promjenu!

Memgraph je otvorio drugi blok talkova, objašnjavajući  koja sve područja obuhvaća razvoj vlastite graf baze podataka. AVL-AST je uputio studente kako skalabilno pristupiti obradi i analizi sve većeg broja senzorskih podataka u automobilskoj industriji. Pred kraj je talk održao Syntio koji je govorio o značaju digitalne transformacije, kako istovremeno voditi poduzeće i transformirati ga. Posebno ističu: “Bilo tko da je voljan učiti nove stvari, kreativan i spreman na uzbuđenja će naći dom kod nas.“. Za kraj je DoXray otkrio kako se koristi vrhunski NLP u rješavanju stvarnih problema u područjima prava i nekretnina.

Iza kulisa startupa

Nakon bloka talkova se u KSET-u održala  panel rasprava Iza kulisa startupa: kako uspješno krenuti? na kojoj su sudjelovala poduzeća Memgraph. SofaScore, Photomath i predstavnik FER-ovog startup inkubatora SPOCK. Panelisti su odgovarali  na pitanja što je to startup, kako procijeniti koja ideja ima najviše potencijala, koji su prvi, neophodni koraci pri pokretanju vlastitog startupa. Za slatki kraj se održalo  umrežavanje i tako se uspješno okončao drugi dan Job Fair Meetupa!

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 14 minuta

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 14 minuta

AMD Ryzen "ZEN3" (5000 CPU / 5000G APU series) Info thread

Objavljeno prije 18 minuta

Koju AMD ploču kupiti?

Objavljeno prije 41 minuta

Revolut

Objavljeno prije 43 minute

Automobili

Novosti

Panasonicove istinski bežične slušalice RZ-B100W

Panasonic predstavlja još jedne istinski bežične (True Wireless) slušalice, RZ-B100W – baš na vrijeme za ljeto. Ove istinski bežične slušalice privlačne cijene koje se stavljaju u ušku nude poželjnu kombinaciju značajki za svakodnevnu upotr... Pročitaj više

Asus Expert Book B9400: tanak, lagan i moćan prijenosnik

Danas težina prijenosnika postaje sve važniji čimbenik pri odabiru za posao ili edukaciju. Ali sama lakoća ne bi bila od velike koristi ako su specifikacije osnovne. Asus Expert Book B9400 je poslovno prijenosno računalo koje dolazi s 14-in... Pročitaj više

AMD je lansirao RDNA2 pokretane Radeon PRO grafičke ubrzivače serije W6000

AMD je objavio AMD Radeon PRO W6000 obitelj grafičkih ubrzivača namijenjenih profesionalnim radnim stanicama Novi ubrzivači pružaju iznimne performanse, stabilnost i pouzdanost profesionalnim korisnicima. Dizajnirani su i optimizirani za ub... Pročitaj više

XPG SPECTRIX D45 RGB i GAMMIX D45G

XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, predstavlja DDR4 memorijske module XPG GAMMIX D45 i SPECTRIX D45G RGB. Robusnog industrijskog diza... Pročitaj više

Gigabyteovi GPU serveri

GIGABYTE ima sve veći popis GPU poslužitelja s visokim performansama koji su dio NVIDIA-certificiranih sustava. Ovaj program potvrđuje idealnu konfiguraciju poslužitelja koji koristi hardver kao što su GPU-ovi temeljeni na NVIDIA Ampere arh... Pročitaj više

Sve novosti