XPG SPECTRIX D45 RGB i GAMMIX D45G

Datum objave 09.06.2021 - Uredništvo

XPG SPECTRIX D45 RGB i GAMMIX D45G

XPG SPECTRIX D45 RGB i GAMMIX D45G

SPECTRIX D45G i SPECTRIX D45 RGB

XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, predstavlja DDR4 memorijske module XPG GAMMIX D45 i SPECTRIX D45G RGB. Robusnog industrijskog dizajna i jednako robusnih sposobnosti, ovi su moduli dizajnirani za iskusne overclockere i igrače koji žele gamerski nabrijan izgled i pouzdane performanse pri overclockiranju.

GAMMIX D45 i SPECTRIX D45G RGB imaju aluminijsku vanjštinu koja podsjeća na oklop s robusnim rubovima, a u ruci se doimaju čvrsto. No, ne samo da izgledaju robusno, nego i nude iznenađujuće moćne performanse za overclockiranje. To je postignuto korišenjem integriranih čipova i tiskanih pločica samo najveće kvalitete, a imaju i podršku za Intel Extreme Memory Profile (XMP) 2.0. XMP 2.0 znatno olakšava overclockiranje i povećava stabilnost sustava. Umjesto prilagodbe pojedinačnih parametara u BIOS-u, korisnici to mogu napraviti putem operacijskog sustava svog računala. Oba su modula prošla strog testni postupak u kojem je provjereno da funkcioniraju s najnovijim AMD-ovim platformama radi kompatibilnosti i glatkih performansi. Oba modula dolaze u sljedećim kapacitetima: 8, 16 i 32 GB.

Korisnici na modulu SPECTRIX D45G mogu postaviti točno željeno RGB osvjetljenje. Mogu birati između različitih efekata („statično“, „disanje“ i „kometa“) ili sinkronizirati svjetla s omiljenim pjesmama preko načina rada uz glazbu. Sve se to može napraviti preko aplikacije XPG RGB Sync ili softvera za kontrolu RGB osvjetljenja svih velikih robnih marki matičnih ploča, uključujući ASUS, MSI, GIGABYTE i ASRock.

Više... Vaš Komentar Top
Gigabyteovi GPU serveri

Datum objave 09.06.2021

Gigabyteovi GPU serveri

gigabyte_gpu_server

GIGABYTE ima sve veći popis GPU poslužitelja s visokim performansama koji su dio NVIDIA-certificiranih sustava. Ovaj program potvrđuje idealnu konfiguraciju poslužitelja koji koristi hardver kao što su GPU-ovi temeljeni na NVIDIA Ampere arhitekturi i NVIDIA SmartNIC-ima, uključujući novo dodane NVIDIA BlueField-2 DPU-ove. Izvedba, mogućnosti, skalabilnost i sigurnost ovih proizvoda certificirani su kako bi korisnici mogli primijeniti hardverska i softverska rješenja kako bi ispunili zahtjeve AI i aplikacija za znanost o podacima u modernim podatkovnim centrima.

Odabirom GIGABYTE poslužitelja certificiranih od strane NVIDIA-Certified Systems programa, možete se okoristiti najnovijim računalnim proizvodima visokih performansi (HPC) koji su optimizirani da zadovolje širok spektar računalnih zahtjeva. Bez obzira koriste li se u podatkovnim centrima, u razvoju AI ili za obavljanje znanstvenih istraživanja povezanih s velikim podacima, GIGABYTE-ovi HPC poslužitelji mogu visokom brzinom dovršiti teške i raznolike računalne zadatke u budućnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Dell EMC VxRail

Datum objave 09.06.2021

Dell EMC VxRail

dellemc_vxrail_pv-series

Dell Technologies je predstavio Dell EMC VxRail sustave hiperkonvergirane infrastrukture (HCI) s poboljšanim performansama, temeljenim na nedavno pokrenutim Dell EMC PowerEdge serverima. Kao lider u HCI sustavima, Dell kroz VxRail sustave donosi nova softverska unapređenja, koja korisnicima omogućuju učinkovitiju upotrebu postojećih resursa te pružaju potporu pri zahtjevnim radnim opterećenjima uz Dell Technologies pohranu.

Novi sustavi VxRail s najnovijom Dell EMC PowerEdge tehnologijom servera, uključuju treću generaciju Intel Xeon Scalable procesora te isporučuju 42% više jezgri za brže performanse od prethodnih generacija. Opcionalna Intel Optane trajna memorija serije 200 prosječno povećava propusnost za 32 % u odnosu na prethodnu generaciju.

Odabrani VxRail sustavi također se ažuriraju AMD EPYC procesorima treće generacije, nudeći korisnicima fleksibilnost i skalabilnost s do 64 jezgre po procesoru s povećanim performansama, kako bi podržali širok raspon radnih opterećenja i slučajeva korištenja.

Stalni napredak VxRail HCI sistemskog softvera omogućuje besprijekorno iskustvo prilikom usvajanja platformi sljedeće generacije, kao i pojednostavljeno postavljanje i upravljanje sustava. Ostala poboljšanja VxRail sustava uključuju:

  • VxRail V serija sada nudi NVIDIA A40 ili A100 Tensor Core GPU opcije. U kombinaciji s NVIDIA AI Enterprise softverom i mogućnostima NVMe predmemoriranja, ponuđene su veće performanse i jednostavnija implementacija za zahtjevne programe AI i strojnog učenja.
  • VxRail P serija omogućuje do 20 % povećanja kapaciteta za bolju podršku nizu radnih opterećenja kao što su VDI, video streaming i medicinske slike.
  • VxRail E serija korisnicima nudi veću fleksibilnost s 50 % više PCIe utora za dodavanje dodatnih resursa poput mrežnih ili fiber kartica.

Korisnici mogu očekivati i brži odgovor aplikacije od Intel-based PowerEdge sustava, koji uz PCIe Gen 4 udvostručuje propusnost i nudi čak 33 % više PCIe traka za ubrzanje obrade podataka.

Više... Vaš Komentar Top
Huawei MateView i MateView GT

Datum objave 08.06.2021

Huawei MateView i MateView GT

MateView

Huawei Consumer Business Grupa (BG) predstavila je monitor HUAWEI MateView, prvi samostojeći monitor ove kompanije. Noseći nadimak “Mate”, ovaj posve novi monitor utjelovljuje Huaweijev duh inovativnosti, a sama kompanija probija se na novo tržište, donoseći jednaku strast za pomicanjem granica kao što je to bio slučaj s pametnim telefonima.  MateView je minimalistički dizajniran bežični monitor u boji sa širokim spektrom pametnih funkcija koji će redefinirati kategoriju za novu generaciju pametnih monitora.

HUAWEI MateView profesionalni je samostojeći monitor koji ima dijagonalu od 28,2 inča i omjer 3:2 koji podržava izvornu rezoluciju od 3840 × 2560 točaka. Svaki je monitor i profesionalno kalibriran u tvornici postižući ocjenu točnosti boja ΔE <1 u sRGB modu i ΔE <2 u DCI-P3 modu. MateView certificiran je za VESA DisplayHDR 400, a podržava 98% DCI-P3 i 100% sRGB palete boja.

HUAWEI MateView GT prvi je Huaweijev zakrivljeni monitor. Zakrivljeni 21:9, 34-inčni ekran podržava 3440×1440 rezoluciju i bezinu osvježavanja 165 Hz. Dizajniran je kako bi maksimizirao igračke performanse. Što se tiče performansi boja, MateView GT poboljšava točnost boja za igre i uređivanje videozapisa, budući da podržava DCI-P3 spektar boja. Svaki pojedinačni panel profesionalno je kalibriran kako bi dostigao vrijednost Delta E <2. Nadalje, HUAWEI MateView ima kontrast 4000: 1 i maksimalno osvjetljenje koje iznosi 350 nita, kao i HDR 10 za realističniji sadržaj.

Više... Vaš Komentar Top
MSI pokazao seriju SSD-a M.2 s PCIe 4.0 i PCIe 3.0 sučeljem

Datum objave 08.06.2021

MSI pokazao seriju SSD-a M.2 s PCIe 4.0 i PCIe 3.0 sučeljem

MSI M470_1

MSI kreće u novu avanturu s četiri SSD-a u formatu M.2 2280 (22 × 80 mm) u skladu s NVMe 1.3 specifikacijom. To su M470, M471, M370 i M371.

Pojedinosti poput korištenog upravljačkog programa ovih SSD-a nisu naznačene, ali imaju hardversku enkripciju AES-256 i u skladu su s TCG OPAL 2.0. Uz to uključuju 3D NAND memoriju TLC tipa i tvrtka osigurava petogodišnje jamstvo.

MSI M470 uključuje 1 ili 2 TB PCIe 4.0 x4 pogona. Deklarirana brzina sekvencijalnog čitanja podataka doseže 5.000 MB/s, brzina sekvencijalnog pisanja je 4.400 MB/s. Nasumične IOPS performanse za čitanje i pisanje (ulazno/izlazne operacije u sekundi) – do 600.000.

MSI M470_2

MSI M471 također je dostupan u opcijama od 1 ili 2TB PCIe 4.0 x4. Maksimalna brzina čitanja je 4.850 MB/s, a brzina pisanja 3.600 MB/s. IOPS performanse za čitanje su 350.000, odnosno 600.000 za zapis.

M370 PCIe 3.0 x4 uključuje verzije od 256 GB do 2 TB. Brzina čitanja doseže 2.400 MB/s, brzina upisa je 1.850 MB/s. Vrijednosti IOPS-a na operacijama čitanja i pisanja su do 220.000 i 350.000.

MSI RTX3080 Ti grafička kartica s 12 GB memorije u isporuci

MSI se pohvalio lansiranjem PCI Express SSD M.2 SSD-a

I za kraj, model M371 ima 1 i 2 TB verzije s PCIe 3.0 x4 sučeljem. Čitanje podataka može se izvoditi brzinom do 2.000 MB/s, a zapis do 1.800 MB/s. IOPS performanse su do 135.000 za zapis i 400.000 za čitanje.

Više... Vaš Komentar Top
Univerzalni vanjski aktivni hladnjak za mobitele? Da, i to postoji.

Datum objave 08.06.2021

Univerzalni vanjski aktivni hladnjak za mobitele? Da, i to postoji.

Univerzalni vanjski aktivni hladnjak za mobitele (1)

Iako mnogi mobilni telefoni trenutno oglašavaju upotrebu naprednog dizajna odvođenja topline generirane kontinuiranom uporabom, njihova tanka kućišta ipak imaju ograničenje dostupnog prostora za mehanizam odvođenja topline.

Kako bi riješili ovaj problem, japanska marka Sanwa Electronics , lansirala je aktivni hladnjak TK-CLN24 za mobitele.

Univerzalni vanjski aktivni hladnjak za mobitele (2)

Aktivni hladnjak se pričvršćuje na stražnju stranu mobilnog telefona univerzalnom metodom lijepljenja i hlađenje počinje kad je prekidač uključen. Tvrtka naglašava da ako je sobna temperatura 22℃, površinska temperatura hladnjaka može postići temperaturu ispod 18 stupnjeva, dok na sobnoj temperaturi od 30 stupnjeva, može biti 22 stupnja. Kada temperatura dosegne 40 stupnjeva, može se spustiti na oko 29 stupnjeva.

Zbog tihog dizajna, buka ventilatora je manje primjetna tijekom rada. Veličina glavnog kućišta je
Š53 x D25 x V115 mm, težina je 132 grama, što je malo i kompaktno. Sa strane se nalazi LED lampica koja svijetli zeleno tijekom rada, crvena tijekom punjenja i gasi crvenu LED kada je punjenje završeno, tako da na prvi pogled možete vidjeti status korištenja.

Ovaj se proizvod može puniti microUSB kabelom i  koristiti oko 1,5 sata nakon punjenja oko 3 sata.

Zvuči odlično, zar ne?

Više... Vaš Komentar Top
Osvanule špijunske fotografije Nintendo Switch Pro

Datum objave 08.06.2021

Osvanule špijunske fotografije Nintendo Switch Pro

Nintendo Switch Pro (1)Nintendo Switch Pro (1)

Iako nema ništa od lansiranja takozvanog Switch Pro 4. Modela barem ovaj mjesec, na Twitteru su objavljene njegove špijunske fotografije.

Iz izloženih fotografija može se utvrditi da  Nitendo Switch Pro ima bijeli dizajn s crnim tipkama, što je prilično prepoznatljivo. Vrijedno je spomenuti da osnovni dio više ne pokriva zaslon, a crni obrub oko zaslona uvelike je sužen.

Ako dobro pogledate, možete vidjeti da se križni ključ na lijevoj strani promijenio iz podijeljenog u jednodijelni dizajn.

Nintendo Switch Pro (2)

Još jedna jedinstvena značajka je što osnovni dio više ne pokriva zaslon. To bi moglo značiti da se osnovni način rada može koristiti i za video izlaz bez oslanjanja na televizor.

Prema ranijim glasinama, novi Switch Pro koristit će Samsungov 7-inčni OLED zaslon. Kompatibilan je s originalnim gamepadom Joy-Con, a također će podržavati 4K razlučivost ultra visoke rezolucije.

AMD Radeon u Nindendo Wii U konzoli

Trenutno ove informacije o uređaju uzmite sa zrncem soli, jer autentičnost još uvijek nije dokazana. Možda nešto više saznamo na Nintendo E3 događaja, najavljenom za 16. lipnja, kada će biti riječi o planu izdavanja proizvoda za sljedeću godinu.

Live stream 16. lipnja možete pratiti ovdje.

Više... Vaš Komentar Top
Linux navodno dobiva Deep Learning Super Sampling značajku

Datum objave 08.06.2021

Linux navodno dobiva Deep Learning Super Sampling značajku

NVIDIA grafička kartica male računalne snage

NVIDIA navodno surađuje s tvrtkom Valve kako bi na platformu Linux uvela značajke GeForce RTX DLSS (Deep Learning Super Sampling).

Brojne igre na Steamu trenutno koriste Valveovu Proton tehnologiju kako bi olakšale pokretanje Windows igara na Linuxu. Ono što je NVIDIA učinila je partnerstvo s Valveom kako bi Proton engine podržavao DLSS.

Valve još nije otkrio koje igre podržavaju DLSS na Linuxu. Ali iz baze podataka ProtonDB korisnici dijele vlastita izvješća. Prema istima, na Linuxu postoji oko 30 igara koje ga podržavaju.

NVIDIA Reflex & ASUS ROG STRIX RTX 3070 Gaming OC

NVIDIA kupila ARM za 40 milijardi USD

U posljednje vrijeme vidimo kako Valve ulaže puno više u Linux platformu. što može biti povezano s glasinama o razvoju prijenosnog uređaja za igre nalik Switchu koji koristi Linux operativni sustav.

Više... Vaš Komentar Top
Motorola ponovno pokreće seriju Defy

Datum objave 08.06.2021

Motorola ponovno pokreće seriju Defy

Motorola ponovno pokreće seriju Defy (1)

Nedavno je procurila vijest da bi se modeli serije Defy mogli službeno vratiti ove godine.

Ako ste malo stariji, ili pripadnik boomer generacije zvane na društvenim mrežama, možda se i sjećate Motoroline najranije serije Defy. Prvi put je lansirana 2010. godine. To je bio prvi Android mobitel koji se fokusirao na otpornost na prašinu, vodonepropusnost i otpornost na udarce.

Motorola ponovno pokreće seriju Defy (2)

Novi Defy model zove se Bathena (Athena) i sada je dostupna na Google Playu.  Otkriće pokazuje da će biti opremljen procesorom Qualcomm Snapdragon 662, 4 GB RAM-a, HD + zaslonom i Android 10 sustavom.  Osim toga, uređaj se također pojavio na Geekbenchu 4, s jednojezgrenim rezultatom 1523 boda i višejezgrenim rezultatom 5727 bodova.

Motorola Moto G50 je osnovni i jeftini pametni telefon

Predstavljen pametni telefon Motorola G100 s PC načinom rada

Motorola ponovno pokreće seriju Defy (3)

Prema XDA, ovaj model Defy revidirane verzije čini da je novi Motorole G9 Play, pa će možda biti opremljen 6,5-inčnim zaslonom, baterijom od 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 20 W i modulom s tri kamere od kojih je glavna 48 MP.

A je li pojava ovog modela repriza dizajna ili novi dizajn još nije poznato.

Više... Vaš Komentar Top
Objavljen novi standard NVMe 2.0

Datum objave 08.06.2021

Objavljen novi standard NVMe 2.0

NVMe 2.0 (1)

Specifikacija NVM Express odgovorna je za osiguravanje interoperabilnosti SSD diskova visokih performansi koji su trenutno na tržištu i koriste PCIe vezu. Trenutno rade sa host sustavom NVMe 1.4 ili 1.5 protokola, a uskoro bi mogli i s novim NVM Express 2.0 (NVMe).

NVMe 2.0 (2)

Važna inovacija u NVMe 2.0 je stvaranje NVM setova i izdržljivih grupa. Ova je funkcija također bila dostupna u NVMe 1.4, ali bez dinamičke implementacije, samo kontinuirano u firmwareu. Uz to  pruža fleksibilnost za stvaranje grupa i postavljanje podataka, što je važno prilikom povezivanja polja za pohranu putem NVMe-a preko NVMeoF, tako da oni ne budu prepoznati kao jedan pogon.

NVMe 2.0 (3)

NVMeoF radi s izravnim priključivanjem PCI Express, ali i putem TCP-a i RDMA-e. Dodana su sigurnosna poboljšanja, poput mogućnosti stavljanja određenih prostora imena u način zaštite od pisanja. 16 bitni CRC proširen je na 32 i 64 bita i postoje još neki drugi mali detalji.

Proći će neko vrijeme dok se SSD-ovi s podrškom za NVMe 2.0 ne pojave na tržištu, a ove promjene više su usmjerene na poslovni svijet nego na potrošački.

Svi detalji dostupni su  ovdje.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

F1 sezona 2021

Objavljeno prije 2 sata

K: jeftinu gpu tipa hd 6850, gtx 560 i slično

Objavljeno prije 2 sata

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 3 sata

Aukcija: stari i retro hardware

Objavljeno prije 3 sata

Stari hardware za kojim se slinilo

Novosti

AGON PRO AG254FG s 360 Hz i Nvidia Reflex

AOC u lansiranju AGON by AOC branda predstavlja još jedan monitor za igrače. Dizajn novog 24.5-inčnog AGON PRO AG254FG nagrađen je svjetskom nagradom za dizajn „reddot design award“. Trostrani dizajn bez rubova s prednje strane namjerno je... Pročitaj više

AMD je objavio novi Radeon RX 6600XT GPU za novu razinu 1080p igranja

AMD je danas najavio grafičku karticu AMD Radeon RX 6600 XT, dizajniranu za pružanje vrhunskog iskustva igranja pri 1080p s visokim brojem sličica u sekundi, visokom vjernošću prikaza i brzim odzivom. Grafička kartica AMD Radeon RX 6600 XT... Pročitaj više

Srpanjska rasprodaja 2021 - Windows 10 Pro licenca za 7,99 € i još više toga!

U srpnju je Godeal24 lansirao specijalnu rasprodaju softvera i čišćenje lagera Windows i MS Office licenci. Za sve koji žele nadograditi ili kupiti novo računalo sada svoju licencu Windowsa 10 mogu kupiti za samo 7,99 €. Odličan je to popus... Pročitaj više

DDR5 RAM je pred vratima. Što bi trebali znati?

SK Hynix je potvrdio da namjerava započeti masovnu proizvodnju DDR5 memorije u tekućoj polovici godine. Najnovija generacija bit će službeno na tržištu krajem ljeta ili jeseni ove godine. DDR5 obećava da će biti uspješniji od svog prethodni... Pročitaj više

Ove godine nema Note 21! Predsjednik Samsunga osobno potvrdio

Samsung će održati svoj Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold,  11. kolovoza, koja se usredotočuju na treću generaciju Galaxy Z serije sklopivih mobilnih telefona. Samsung je podijelio neke detalje u vezi s nadolazećim proizvodima. U us... Pročitaj više

Sve novosti