Danas je imati dobar PC sa nekvalitetnim napajanjem isto kao imati novi BMW i u njega točiti lož ulje. U svakom slučaju, fundament svakog današnjeg PC računala gladnog snage, je imati kvalitetno napajanje koje je sposobno pružiti Vašoj konfiguraciji svaki elektron koji joj je potreban da bi funkcionirala normalno. Zbog toga su se revni proizvođači napajanja odlučili pružiti nam taj konfor i bezbrižno lutanje bespućima PC-a, a ovaj puta imamo se priliku zabaviti s Enermaxovim pulenom iz Liberty serije s čitavih pola kilovata. Liberty serija posebna je po tome što su napajanja iz te serije modularna, odnosno imaju mogućnost spajanja konektora po potrebi, što pridonosi većoj urednosti u kućištu i analogno tome efikasnijem hlađenju. Dakako, vlasnicima kućišta s prozirnim stranicama modularna napajanja su zanimljivo poglavito zbog izgleda.

Ovoga puta naša "testna konfiguracija" bila je slijedeća: AMD Athlon 64 X2 4200+, 2GB DDR (2x 1GB), 2x GeForce 7800 GTX SLI, 250 GB SATA disk, DVD-RW uređaj, dodatna PCI kartica te dva 120mm ventilatora. Navodnici su ovdje s razlogom, napajanje nije bilo testirano pod "pravom" konfiguracijom, nego pod skalamerijom raznih otporničkih dekada i drugih opterećenja ekvivalentnih potrošnji gore navedene konfiguracije. Ono što je najbitnije u cijeloj priči je da su svi ovi silni vati zapravo vrlo nategnute računice. Naime, uzeto je u izračunu da su apsolutno sve komponente u "konfiguraciji" pod "punim opterećenjem". Naravno, teško je maksimalno opteretiti sve komponente istodobno tako da ćete maksimalnu deklariranu potrošnju eventulno dostići tek pri igranju igara koje, u ovom slučaju, znaju iskoristiti i mogućnosti dvojezgrenih procesora. S druge strane, računica se radikalno mijenja ako u cijelu priču uračunamo i overclockiranje.

Prije nego što se pogledamo napajanja koja smo ovaj put imali prilike testirati, za lakše razumijevanje tematike predlažemo vam da bacite pogled na naš SMPS handbook, koji će vam dobro poslužiti kao podloga za razumijevanje naših testova napajanja.

A sada, pogledajmo što nam na ovom polju može ponuditi Enermaxov Liberty.