fractal_meshify_c_14

Unutrašnjost kućišta je vrlo čista i tu se primarno išlo na neometani protok zraka. Nije naročito prostrana kao kod nekih većih mid-towera, no primit će i veće komponente. Tako će stati ATX, mATX i ITX ploče, grafičke kartice dužine do 315 milimetara i procesorski hladnjak visine do 172 milimetra. Unutrašnjost je kao što vidimo podijeljena u dvije komore, a u donju ugrađujemo napajanje te diskove u kaves s dvije ladice.

fractal_meshify_c_15 fractal_meshify_c_16

Na prednju stranu je moguće ugraditi 120/240 ili 360-milimetarski radijator ili pak 140/280-milimetarski. Na vrh stanu 120/240 radijatori, no moramo računati na to kako komponente na ploči (memorijski moduli, VRM hladnjaci itd.), ne smiju biti viši od 40 milimetara. Još je jedan radijator i to 120-milimetarski moguće smjestiti na ispuh. Opcija je za hlađenje stvarno pregršt i to se dobro poklapa s otvorenošću ovoga kućišta i filozofije visokog protoka zraka. Rupa za provlačenje i aranžiranje kabela je dovoljno sa svih strana, a i gumirani su. Uz to, stražnja je strana pua ušica za koje kabele možemo pričvrstiti plastičnim vezicama.

fractal_meshify_c_17 fractal_meshify_c_18

Stražnja lijeva strana je dubine 35 milimetara, a to se sužava na 15 milimetara na nosaču za matične ploče. Ipak, to je sasvim dovoljno mjesta za sve kabele, te čak i za nosač koji prima tri SSD-a, a koji se nalazi na otvoru za backplate matične ploče. Kabeli prednjeg panela su standardne dužine i organizirani su uz pomoć tri velcro vezice u koje je moguće dodati i nekoliko kabela napajanja.

U donjem se dijelu nalazi pomični kavez za diskove s dvije ladice koje imaju gumene antivibracijske podloške. Do njega je prostor za napajanje koje može biti dužine/dubine do 175 milimetara.

fractal_meshify_c_19

U kućište smo odlučili ugraditi Asusovu Crosshair VI Hero ploču, na kojoj je bio Ryzen 7 1800X procesor i G.Skillova memorija. Za hlađenje procesora se brinuo Cryorigov A40 Ultimate hladnjak kojeg smo nedavno recenzirali. Hladnjak je bez problema stao na vrh kućišta, a njegov ventilator na pumpi je odlično poslužio za hlađenje VRM jedinice.

fractal_meshify_c_20 fractal_meshify_c_21

Straga smo ugradili dva SSD-a i na dno Seasonicovo PRIME Titanium Fanless 600W napajanje (recenzija uskoro). Kabele nismo složili najurednije jer smo nakon testa konfiguraciju rastavljali, no u ovom je kućištu i sprijeda i straga moguće odlično aranžirati sve kabele. Finalni touch je bila ugradnja Asusove GTX1060 Dual kartice s Accelero Twin Turbo III hladnjakom (recenzija uskoro).

fractal_meshify_c_22 fractal_meshify_c_23 fractal_meshify_c_24

Temperature koje smo zabilježili opterećivanjem grafike i procesora su u granicama normale i Meshify C se stvarno pokazalo kao kućište s visokim protokom zraka. Ta njegova otvorenost doduše ima jednu manu, a to je lakše otpuštanje buke u okolinu i to je nešto o čemu svakako trebamo voditi brigu. Naše računalo nije bilo pretjerano bučno, a najviše su se čuli ventilatori na vodenom hlađenju koji su se vrtjeli na oko 1.500 okretaja. Fractalovi su se GP-2 ventilatori vrtjeli na oko 1.200 okretaja, a Accelero hladnjak je vrlo tih. Uz to, imali smo i fanless napajanje pa je i to pridonijelo tišem radu.

fractal_meshify_c_25

Meshify C je predstavlja smjer u kojem se kreće Fractal Design i to je otvoreno kućište s dobrim protokom zraka, koje je kao što smo vidjeli u stanju hladiti i malo jače komponente. Možda nije najprostranije, no pametnim je rješenjima omogućeno smještanje i većih komponenata koje će se adekvatno hladiti. Kvaliteta izrade je vrlo dobra, ukupan dizajn odličan sa zanimljivo dizajniranom mrežom na prednjoj stranici i zatamnjenom bočnom stranicom od kaljenog stakla. Fractal je kao i uvijek posvetio dosta vremena detaljima pa kućište ima odlična svojstva za aranžiranje kabela, ali i pametna rješenja poput nosača za tri SSD-a i pomičnog kaveza za diskove. S cijenom od oko 710 kuna, Meshify C je na domaćem tržištu vrlo konkurentno i zaslužuje sve preporuke.