Krypton dolazi pakiran u podebljoj kutiji koja odiše jednostavnošću ali i reprezentativnošću jednog gamerskog proizvoda. Dizajn je vrlo jednostavan i kutijom prevladava crna boja sa jednostavnim grafikama. Sam se izgled proizvoda vidi i na prednjoj i na stražnjoj strani, s tim da je stražnja rezervirana za objašnjenje tehnologija i značajki koje ovaj miš donosi.

Otvaranjem poklopca vidimo Kryptona koji leži u svojoj plastičnoj podlozi i odmah uočavamo kako je vrlo sličan starijim Aivia miševima, no ujedno donosi i pokoji redizajnirani detalj. Ispod njega se u mekoj pjeni nalazi druga podnica, utezi te alat za vađenje utega.

Jedna podnica sa standardnim teflonskim nogama je na samom mišu, dok je druga s keramičkim nogicama (namijenjena je brzim pokretima), odvojena. Plastična kutijica gumiranih dodirnih površina sadrži šest 5.3 gramskih i četiri 1.8 gramskih utega koji mišu masu podižu za ukupnih 39 grama. Svaki uteg ima rub za alat kojim ga stavljamo ili vadimo iz miša. Uz ovo će te u kutiji naći i kartonsku omotnicu u kojoj su upute za korištenje Kryptona.

Sam je miš kao što smo rekli vrlo sličan starijim Aivia proizvodima tj. ponajviše modelu M8600, pri čemu donosi i DNA starijih M8000X i M8000 modela. Dimenzije su mu 128.0 x 67.0 x 41.5 mm (D x Š x V), uz početnu masu od 110 grama. Već je po početnoj masi vidljivo da je riječ o mišu iste konstrukcije kao i M8600, pri čemu je utezima masu moguće povećati na solidnih 149 grama. Stariji modeli, M8000X primjerice bili su i teži (do preko 180 grama), no u Gigabyteu su očito odlučili kako je ovo dovoljno. Nakon tjedan dana korištenja i mi se slažemo da je, ali uz sve utege u njemu. S donje se strane nalazi podnica s klasičnim teflonskim nožicama koju je u potpunosti moguće ukloniti radi zamjene ali i ugradnje utega. Prostor za utege je gumiran i čvrsto obujmljuje utege. Utezi se mogu kombinirati na razne načine kako bi odgovarali pojedinom korisniku, ali mu se može mijenjati i težište u ovisnosti koristi li ga ljevak ili dešnjak. Podnice imaju i rupe za laserski senzor kojem je rezoluciju moguće mijenjati između 400 i čak 8200 DPI-a. Senzor je maksimalne brzine 150 inča u sekundi, podnosi maksimalno ubrzanje od 30g i ima report rate od 1200 FPS-a. Miš na računalo spajamo preko USB sučelja, upletenim kabelom dugim 1.8 m.

Krypton je konstrukcijski vrlo sličan M8600 modelu s kojim dijeli isti izbočeni dio na koji nasjeda dlan, a nama je to ergonomski u potpunosti odgovaralo. Ipak, ostatak plastične konstrukcije koji kod M8600 djeluje jeftinije, je kod Kryptona kvalitetniji s kombinacijom mat i sjajnih plastičnih površina i gumenih bočnih površina koji osiguravaju vrlo dobar grip. Na lijevoj se strani nalaze tri tipke – klasične naprijed/nazad i donja koja služi za promjenu profila programiranih GHOST softverom (potrebno ga je skinuti s weba). GHOST-om je inače moguće izmijeniti funkcije svih tipaka, pohraniti ih u pet profila (tipka svijetli u pet različitih boja), a programirati je također moguće i do 70 makro naredbi. S desne se strane također nalaze tri tipke, pri čemu je donja po defaultu onesposobljena a njome se mijenjaju profili kada je miš u modu za ljevake. Simetričan dizajn omogućuje ugodan rad i ljevacima i dešnjacima, a odabir trenutnog načina rada se vrši pritiskom na obje "Profile" tipke duže od tri sekunde.

Na gornjoj se strani između lijeve i desne tipke nalazi tipka za mijenjanje DPI profila, LED-ice za signalizaciju trenutno odabranog DPI profila (četiri profila, LED-ice svijetle plavo), te Scroll kotačić koji također u sebi ima plave LED-ice. Po defaultu je DPI osjetljivost podešena na 800, 1600, 3200 i 5600, a softverski mu se može dodijeliti bilo koja vrijednost od 400 do visokih 8600 DPI-a. Dodirne površine, tj. one na koje nasjeda šaka i prsti su napravljene od mat plastike, dok su rubovi oko tipaka napravljeni od sjajne plastike što uz kombinaciju gumenih bočnih stranica mišu osigurava vrlo atraktivan izgled. Uz to, na njemu se nalaze i tri natpisa – Aivia (na lijevoj gornjij tipki), DPI (pored DPI tipke), te na nasjednoj površini dlana veliki natpis Krypton. GHOST siftver je vrlo sličan kao i kod ranije testiranih miševa pa se na njega nećemo posebno osvrtati, dovoljno je znati kako su mogućnosti programiranja stvarno velike i ovaj miš pretvaraju u moćan alat koji može koristiti široki broj korisnika a ne samo gameri.

 

Krypton Pad

Uz Krypton miša, Gigabyte preporučuje i Krypton Mat koji je podloška specijalno dizajnirana baš za njega. Dolazi u povećoj kartonskoj kutiji crne boje dimenzija 430 x 295 x 30 mm. Podloška unutar kutije leži u mekoj spužvi i dobro je zaštićena.

Karakteristika podloške su njezina dva lica, tj. mogućnost korištenja i jedne i druge strane. Sama je podloška sastavljena od tkanine (grublja strana), meke gume kao srednjeg sloja i tvrdog PVC premaza (finija strana). Jedna je strana tako grublja za preciznost da druga finija za brži odziv, čime se nadopunjuje s dvostrukom podnicom Krypton miša. Oko najlonskog dijela je postavljen gumeni okvir koji sprječava klizanje po podlozi. Dimenzije podloške su 425 x 287 x 6 mm a korisna je površina umanjena za gumeni okvir. Ipak, radne površine ima sasvim dovoljno za sve namjene, a jedino će te za sve skupa morati osigurati dovoljno mjesta na stolu.