GameCampovih top pet Indie igara: kolovoz 2022.

Datum objave 09.08.2022 - Uredništvo

GameCampovih top pet Indie igara: kolovoz 2022.

GameCampovih top pet Indie igara: kolovoz 2022.

Kada stanje igranja “Triple A” postane malo ustajalo, indie naslovi su uvijek tu da ga pojačaju i pruže nešto što je zaista jedinstveno i vrijedno vašeg vremena. Umjesto iste mehanike koju koriste igre velikih programera, indie obično idu svojim putem i rade nešto drugačije.

Proteklih nekoliko godina dalo nam je nevjerojatne indie igre kao što su Hades, Celeste i Hollow Knight, ali stalno se objavljuje još mnogo fantastičnih indie iskustava. Ovaj popis 5 najboljih nezavisnih igara Game Campa za kolovoz 2022. pokazat će vam neke od najboljih iz ovog mjeseca.

arcadeon

Arcageddon
Uskočite u akciju u ovoj eksplozivnoj kooperativnoj pucačini iz Illfonica. Arcadegeddon koristi svoj estetski šarm, napeto igranje i kreativno okruženje kako bi uronio igrače u online bitku za koju se zapravo isplati boriti. Zgrabite svoje prijatelje i pripremite se, Arcadegeddon je ovdje s ozbiljnom konkurencijom.

Kada zla megakorporacija želi kupiti posljednju preostalu lokalnu arkadu, vlasnik arkade uzvrati korak stvaranjem vrhunske arkadne igre. Ali, megakorporacija ubaci virus u tu igru, a na vama i vašim prijateljima je da se borite protiv njega i spasite arkadu iz susjedstva.

neon_blight

Neon Blight
Indie programer Bleeding Tapes donosi nam jedinstvenu pixel art cyberpunk avanturu u svojoj igri Neon Blight. Ova igra spoj je nekoliko žanrova igara, uključujući shoot ‘em up, upravljanje trgovinama i roguelite. Ova kombinacija bila bi zbrka u bilo kojoj drugoj igri, ali Bleeding Tapes to uspijeva u doista impresivnoj indie igri.

Istraživat ćete grad Eden, grubi podzemni grad koji postoji ispod prosperitetnog megagrada. Dok gradite odnose s njegovim građanima kao jedan od najpouzdanijih gradskih trgovaca oružjem, također ćete trčati kroz tamnice kako biste pronašli dijelove onoga što mnogi smatraju ultimativnim oružjem.

loopmancer

Loopmancer
Nastavak cyberpunk teme je Loopmancer iz eBrain Studija. Ovaj 2.5D akcijski platformer ima ludu borbu, uzbudljivo putovanje i uzbudljivu priču koja će vas zahvatiti do samog kraja. Igrat ćete kao futuristički detektiv s vrlo osebujnom vještinom.

Ništa ne može zadržati Xiang Zixua, čak ni smrt. Kad istraga o nestalom novinaru krene po zlu, on se budi u svom krevetu i proživljava isti dan od početka. Borite se kroz valove poboljšanih plaćenika i pronađite istinu iza nestanka i Xiangove vlastite nevolje.

endling

Endling: Izumiranje je vječno
Ova igra ima moral koji svake godine postaje sve relevantniji. Endling: Extinction is Forever studija Herobeat je igra o posljednjoj majci lisici na planetu, koja mora raditi na podizanju i zaštiti svojih mladunaca u svijetu koji se oko njih raspada.

Prekrasna umjetnost i 2.5D perspektiva naglašavaju teme igre i omogućuju igraču da se istinski poveže s ovom obitelji lisica. Pogledajte štetu koju je prouzročilo čovječanstvo iz jedinstvene perspektive i borite se za opstanak u Endling: Extinction is Forever.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.12]

Datum objave 09.08.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.12]

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _naslovnica

Microsoft Office, VMware Fusion, OLED paneli….

Nakon što je Microsoft Office isključio makronaredbe, hakeri su se prebacili na druge vrste datoteka za napad

hakeri.1

Sigurnosna tvrtka Proofpoint, koja vodi statistiku hakerskih napada objavila je da od listopada 2021. do veljače 2022. količina izravnih makronapada (temeljenih na VBA-u, s omogućenim Officeom i XL4 samo za Excel) pala je za 66 posto.

Hakeri su prethodno koristili društveni inženjering kako bi prevarili svoje mete da kliknu na dokumente sustava Office koji sadrže zlonamjerne makronaredbe. Ali kada je Microsoft promijenio politiku, utvrđeno je da su se hakeri počeli prebacivati na druge ekstenzije za privitke kao što su ISO, RAR, LNK (datoteke Windows prečaca) kako bi dobili dokumente koji sadrže makronaredbe.

Razlog je taj što Microsoftova politika nalaže onemogućavanje pokretanja makronaredbe Mark of the Web (MOTW) dokumenata preuzetih s weba. Ako su komprimirane datoteke (npr. ZIP, RAR, ISO, IMG), kada se te datoteke preuzmu na računalo, one su uvijek MOTW, ali datoteke unutar (npr. Excel koji sadrži zlonamjerne makronaredbe ili eventualno izravnu DLL datoteku) nemaju MOTW status, tako da se i dalje mogu izvoditi u Excelu.

VMware Fusion podržava pokretanje Windowsa 11 na Intel i Apple čipovima

vmware_fusion

VMware je izdao novu verziju za virtualizaciju Fusion Tech Preview, koja donosi podršku za Windows 11 na Intelovim i Apple  žčipovima na Macovima.

Dolazi s poboljšanim virtualnim TPM-om (Trusted Platform Module) s brzom enkripcijom samo važnih datoteka, automatskim generiranjem i pohranom ključeva. Ova verzija također poboljšava podršku za Linux, posebno za grafičko ubrzanje, 3D ubrzanje, višestruke rezolucije zaslona i binarno skaliranje Fusion za x86 i Apple kompatibilnost. Također uključuje značajke kao što su 2D GFX i umrežavanje, VMtools instalacija za Windows 11 GOS na M1, poboljšanu podršku za Linux na M1, 3D Graphics HW Acceleration i OpenGL 4.3 u Linuxu itd.

VMware Fusion za pregled može se preuzeti putem web stranice tvrtke. Imajte na umu da u ovom izdanju postoje još neki problemi i ograničenja. Tvrtka ima za cilj riješiti sve te probleme i dodati nove značajke kada bi trebala bi biti objavljena konačna verzija krajem ove godine .

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.10]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.9]

OLED paneli za mobilne telefone doživjet će negativan rast po prvi put ove godine

ZenBook_Fold_OLED (5)

Posljednjih je godina tehnologija zaslona pametnih telefona napredovala velikim koracima, a stopa prodora OLED panela brzo je porasla. Međutim, prema predviđanjima DSCC agencije za istraživanje tržišta, prodaja OLED panela za mobilne telefone u 2022. imat će međugodišnje smanjenje od 16 posto, odnosno 5 posto.

Relevantni podaci pokazuju da trenutno prihod od OLED panela za pametne telefone čini 88 posto prihoda od ukupnog broja panela, OLED TV čini 7 posto, a pametni satovi 2,3 posto.

Samsung želi u potpunosti automatizirati proizvodnju do 2030 godine

Samsung Electronics je formirao radnu skupinu za pokretanje tvornica samo sa strojevima i robotima bez ljudske radne snage. Prema Korea Economic Dailyju, ovaj potez ima za cilj poboljšati učinkovitost proizvodnje s tehnologijom četvrte industrijske revolucije i nositi se s ozbiljim nedostatkom radne snage jer je ukupni broj zaposlenika na globalnoj razini pao 2019. godine ispod 300.000 i od tada nastavlja opadati. Trenutni zaposlenici trebali bi biti usmjereni u druga područja kao što su uslužna industrija ili istraživanje i razvoj. Ujedno se očekuje da će i drugi veliki korejski proizvođači slijediti put Samsunga.

Više... Vaš Komentar Top
Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače

Datum objave 06.08.2022

Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače

Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače (1)

Solidigm, predstavlja P41 Plus solid-state disk sa Synergy optimiziranim softverom koji može  uz ostalo poboljšati performanse, kroz samoučenje i analizu korisničkih navika.

Solidigm je nova neovisna tvrtka nastala akvizicijom Intelovog NAND i SSD poslovanja od strane SK Hynixa i od prošlog prosinca djeluje kao samostalna američka podružnica južnokorejskog diva za pohranu podataka. Njihovi prvi proizvodi, P41 Plus nasljednici su  Intelovog 670p SSD-a. Dolaze u M.2 2280, M.2 2230, M.2 2242 formatima i drugim veličina koje su namijenjene OEM kupcima. Usvajaju PCIe Gen 4×4 sučelje, kontroler Silicon Motion SM2269XT, Micron 3D QLC NAND memorijske čipove (144 sloja) i HMB (Host Memory Buffer) tehnologiju. Prema specifikacijama performanse kontinuiranog čitanja i pisanja su 4.125 MB/s i 3.325 MB/s. Dostupni kapaciteti su 512 GB, 1 TB ili 2 TB.

Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače (3)

Već spomenuti Solidigm Synergy softver  donosi vlastiti  NVMe upravljački program  i alate za praćenje statusa diska. Upravljački program osigurava da se često korišteni podaci spremaju u predmemoriju, što bi trebalo rezultirati bržim čitanjem podataka kada je disk pun.

Testovi proizvođača, pokazali su da su diskovi nešto brži u aplikacijama kao što su PCMark 10 ili Final Fantasy XIV. Ne i najmanje važno, cijena Solidigm P41 Plus serije diskova ne bi trebala opteretiti proračun običnih korisnika računala. U prodaji se očekuju krajem kolovoza i početkom rujna. Svi proizvodi dolaze s 5 godina jamstva.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Datum objave 06.08.2022

Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Microsoft je objavio novu aplikaciju Outlook Lite za Android telefone s malom količinom memorije i područja s nepouzdanom mrežnom vezom, uključujući 2G i 3G globalne mreže.

Aplikacija Outlook Lite je veličine 5 MB , što je znatno manje u usporedbi s izvornom aplikacijom. Ima značajke slične punoj aplikaciji, uključujući e-poštu, kalendar i kontakte. Osim toga, osigurat će manju potrošnju baterije. Podržava Outlook.com, Hotmail, Live, MSN, Microsoft 365 i Microsoft Exchange Online račune.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft Validation OS potiho objavljen

Microsoft Store – objavljen ovogodišnji popis pobjedničkih aplikacija

Sve ključne najave s Microsoft Builda 2022

Android aplikacija Outlook Lite sada je dostupna u Indiji, Argentini , Brazilu, Čileu, Kolumbiji, Ekvadoru, Meksiku, Peruu, Saudijskoj Arabiji, Južnoj Africi, Tajvanu, Tajlandu, Turskoj i Venezueli. Očekuje se da će u budućnosti biti dostupna za više zemalja.

A ako ste zainteresirani za preuzimanje, možete provjeriti poveznicu na Google Play Store ovdje .

Više... Vaš Komentar Top
Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Datum objave 06.08.2022

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Intel je sredinom lipnja objavio svoju prvu diskretnu grafičku karticu Arc A380 za stolna računala, ali uglavnom je bila ograničena na tržište računala u Kini (GUNNIR i ASRock). Sada je konačno spremna za globalno tržište. ASUS i MSI su među prvim poznatim brendovima koji su uvrstili u ponudu stolna računala s ovom Arc A380 grafikom.

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala_1

ASUS je odlučio osvježiti ROG Strix GT15   modele iz podružnice za igre s NVIDIA RTX 3080 više klase ili Arc A380 GPU. Drugo računalo na popisu je ExperCenter D7 Tower  za poslovno tržište koje će biti opremljeno s Arc A380 GPU.

PROČITAJTE JOŠ

Intel i MediaTek uspostavili stratešku suradnju oko proizvodnje čipova, ali ne za mobitele

Intel ažurira NUC X15 prijenosna računala

Intel 4 – novo ime za 7nm proces koji je spreman za masovnu proizvodnju?

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala_3

MSI se odlučio za stolna računala opremljena Alder Lake i5 / i7 CPU-ima na H610M matičnoj ploči te na četiri opcije GPU-a: MSI GeForce GTX 1650, MSI GeForce GT 1030 ili Intel DG2 A380 ili Intel DG2 A310 na kojima se očekuje 4 GB GDDR6 VRAM-a.

Više... Vaš Komentar Top
Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela

Datum objave 06.08.2022

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela (1)

Zamjena baterija na mobilnim uređajima nije jeftina. Kako bi se što više odgodio odlazak do servisa mnogi primjenjuju poznate preporuke o punjenju baterija. Neke su legitimne, druge samo mit. U ovom članku razotkriti ćemo nekoliko najčešćih mitova i dati vam neke savjete.

Ne nadopunjujte bateriju često!

Deklarirani životni vijek prosječne litijske baterije mobilnih telefona oko 800 ciklusa punjenja. Ovdje spomenuti ciklus često se pogrešno razumije jer ne računa se svako punjenje kao jedan ciklus, već samo kada kapacitet pražnjenja dosegne nazivni kapacitet, odnosno baterija se potpuno isprazni i potom puni do 100 posto.

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela (1)

Ali, ako se primjerice nadopunjuje do 80 posto kada nazivni kapacitet padne na 30 ili 40 posto, za četiri takve nadopune odvit će se tek jedan puni ciklus, naglašavaju stručnjaci za baterije.  Osim toga, životni vijek 800 ciklusa punjenja i pražnjenja ne znači da će baterija postati neupotrebljiva. I dalje može pružiti koliko toliko pristojan kapacitet, ali treba imati na umu da je vrijeme zamijene blizu.

Brzo punjenje mobitela oštećuje bateriju

Opće je poznato da se tijekom procesa punjenja razvija visoka temperatura koja utječe na negativnu aktivnost litijevih iona unutar baterije. Ako je dobro kontrolirana, nema potrebe brinuti o oštećenju uslijed brzog punjenja. Danas većina punjača koristi konstantan napon i povećanu struju dodavanjem više paralelnih krugova što spriječava zagrijavanje. Postoje i naprednija rješenja: povećanje napona i struje u isto vrijeme, te kombiniranje obje tehnologije kako bi se dodatno poboljšala snaga punjenja baterije i smanjilo stvaranje topline. Konačno, općenito govoreći, mobilni telefon se brzo puni do oko 60 posto i potom usporava kako bi se smanjila količina topline koja se pri tome stvara.

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela (2)

Zato uživajte u pogodnostima koje donosi punjenje u trajanju pola sata!

Dok se puni baterija i koristi mobitel ona se istovremeno puni i prazni

Zapravo, to je mit. Baterija može raditi samo u jednom smjeru i nemoguće ju je puniti i prazniti u isto vrijeme. Razlog je što može imati dva stanja: punjenje ili primanje ulazne struje kako bi se dovršio posao pohranjivanja energije, ili pražnjenje kada daje struju za rad uređaja.

Tijekom punjenja i korištenja kao što je igranje uzrokovati može eksploziju telefona

Prije nego formalno objasnimo, potrebno je da znate ako punjač za mobilni telefon dijeli električnu energiju na dva kanala, jedan za napajanje komponenti i drugi za punjenje baterije ( što je danas često), proces punjenja se nastavlja, ali vrijeme punjenja je duže. Stoga, u principu, komponente dobivaju isto napajanje kada se igraju igre dok se puni.

Postoji još jedna posebna situacija. U slučaju da je snaga punjača relativno niska ili kvaliteta kabela nije dobra, izlazna sposobnost prijenosa struje relativno je loša, punjač ne može puniti bateriju u isto vrijeme dok se primjerice surfa, razgovara ili igra neka igra. Moglo bi se reći da je proces punjenja baterije gotovo zaustavljen i koristiti se samo energija u bateriji.

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela (4)

Zapravo treba imati na umu da ne bi trebalo istovremeno puniti bateriju i koristiti pametni telefon iako je za mnoge to sasvim normalan oblik korištenja uređaja. Nije vrijedno dobitka vremena. Temperatura u kućištu može se povisiti do krajnjih granica i teže raspršiti, što će zasigurno utjecati na aktivnost kemikalija unutar baterije i smanjenosti performanse te radni vijek.

PROČITAJTE JOŠ

Savjeti: punjenje baterije telefona punjačima različite snage

Koje vam aplikacije najviše prazne kapacitet baterije mobitela?

Tamni način rada na OLED Android pametnim telefonima ne štedi baterije kao što se mislilo

Što onda uzrokuje eksploziju mobitela?

Takozvana eksplozija mobitela zapravo je eksplozija baterije. Može se grubo podijeliti u sljedeće situacije: Prva je i najčešća. Kako se vrijeme korištenja mobilnog telefona produljuje dok se puni baterija time se povećava opterećenje mobilnog telefona i vrlo je vjerojatno da će se kontrola temperature izgubiti i može se spontano zapaliti.

Učestalost druge situacije je također vrlo visoka, to jest, ne koristi se originalni punjač već neki jeftiniji treće strane ili bilo koji drugi pri ruci. Morate znati da je snaga punjenja koju pruža svaki punjač različita, a postoje i određene razlike u specifikacijama. Zato nemojte biti škrtice i kupite originalni punjač zbog svoje sigurnosti.

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela (3)

Posljednja situacija je punjenje mobilnog telefon u nekim ekstremnim situacijama, kao što je stavljanje na krevet, ispod jastuka ili u drugim hermetičkim okruženjima, što također može uzrokovati brzo zagrijavanje mobilnog telefona, uzrokujući oštećenja ili eksploziju.

Ukratko, nije nerazumna tvrdnja da punjenje tijekom igranja može uzrokovati oštećenje baterije, uređaja ili čak eksploziju.

I za kraj…..

Njegujete ispravne navike punjenja jer bilo da se baterija puni preko noći , ili se igrate ili gledate videozapise dok se uređaj puni, sve dok je temperatura normalna, šansa da telefon eksplodira je čak niža od dobitka na lutriji. Pokušajte izbjeći potpuno pražnjenje baterije prije punjenja. Nemojte se osjećati nesigurno ako vam baterija nije puna do 100 posto.

Najbolji način je koristiti opciju optimiziranog punjenja baterije, započeti proces kada snaga nije manja od 30 ili 40 posto, a isključite punjač kada bude oko 80 do 95 posto napunjena.

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.11]

Datum objave 06.08.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.11]

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _naslovnica

SK Hynix , Facebook, Apple, Sapphire, Google Stadia…..

SK Hynix razvija DDR5 DRAM CXL memoriju koja podržava PCIe 5.0 x8 kanala

SK Hynix razvija DDR5 (1)

Južnokorejski SK Hynix najavio je uzorke CXL 2.0 memorije temeljene na DDR5 RAM-u i PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) 5.0, koristeći EDSFF E3.S tip, uz pomoć CXL (Compute Express Link) protokola temeljenog na PCIe 5.0 x 8 kanala.
SK Hynixova CXL 2.0 memorija koristi 24 Gb DDR5 memorijske čipove, a svaki modul ima isti kapacitet od 96 GB kao trenutni maksimalni kapacitet DDR5. Budući da sustav još ne podržava trenutnu EDSFF specifikaciju, trenutni uzorci koje je dostavio SK Hynix uključuju alat EDSFF za PCIe.

SK Hynix razvija DDR5 (2)

Ako ste mislili da je memorija namijenjena računalima, nažalost nije, već je podatkovnim centrima omogućujući sustavima postizanje do 1,15 TB ukupnog RAM kapaciteta. SK Hynix planira službeno predstaviti ovu memoriju na Flash Memory Summitu (FMS) početkom kolovoza ove godine, Intel Innovation krajem rujna i Open Compute Project (OCP) Global Summitu u listopadu.

Facebook pokušava imitirati TikTok, ali hoće li to htjeti korisnici?

milijuni_ facebook računa korisnika opet su ukradeni

Mark Zuckerberg se kladi da korisnici zapravo više ne žele vidjeti sadržaj vezan uz rodbinu i prijatelje. Rekao je da će se Facebook stranica s vijestima podijeliti na manje dostupan dio koji uključuje sadržaj prijatelja i obitelji i drugi pod nazivom “alati za otkrivanje” u kome su upetljani Metini algoritmi i pokazuju tematiku od ljudi koje korisnik ne prati. U teoriji, to bi moglo omogućiti Facebooku da prilagodi svoju verziju poznatih učinkovitih algoritama TikToka za odabir sadržaja, pomažući u zadržavanju korisnika. Nema sumnje, ovom podjelom Facebook pokušava kopirati TikTok, glavnog konkurenta, a kao što su su to činili uvodeći značajke inspirirane Snapchatom.

Promjena će utjecati na kreatore sadržaja, obične i poslovne korisnike na Facebooku i natjerati ih da počnu stvarati Reels. Zapravo, time žele privući nove kreatore koji su uspješni na TikToku, jer već sad daju nagrade onima s najviše pregleda i video producenti mogu podijeliti dobit od oglašavanja.

Apple stavlja 8 starih Macova na popis zastarjelih

Apple stavlja 8 starih Macova na popis zastarjelih

Apple je nedavno na popis “zastarjelih proizvoda” dodao 8 Macova lansiranih od 2015. do 2016. godine.

 • MacBook (12″, početak 2016.)
 • MacBook Air (13 inča, početak 2015.)
 • MacBook Pro (13 inča, početak 2015.)
 • MacBook Pro (13″, 2016, 2 Thunderbolt priključak )
 • MacBook Pro (13″, 2016, 4 Thunderbolt priključak )
 • MacBook Pro (15″, 2016.)
 • iMac (21,5 inča, 2015.)
 • iMac (27″, Retina 5K, 2015.)

Svi modeli imaju Touch Bar, a trenutni top model MacBook Pro više nema taj dizajn. Međutim, ovogodišnja nova verzija 13-inčnog M2 MacBook Pro još uvijek zadržava Touch Bar. Iako spadaju u kategoriju „zastarjelih uređaja, njihovi korisnici i dalje mogu dobiti usluge popravaka koje se određuje prema stanju dijelova ( ili pravnim zahtjevima), što znači da više nema Jamstvenog održavanja. Osim toga, uz 8 starih Macova, 9,7-inčni iPad Pro iz 2016. također je uvršten na listu zastarjelih proizvoda.

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.10]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.9]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.8]

Sapphire predstavio RX 6500 XT s 8 GB memorije

Sapphire RX 6500 XT grafička kartica pripada seriji Pulse Platinum Edition i prati cjelokupni dizajn prethodne verzije, osim što ima udvostručen kapacitet memorije s 4 GB na 8 GB. Efektivna propusnost je i dalje 18 Gbps, širina sabitnice 64-bita, a propusnost 144 GB/s. Ima 1.024 stream procesora, 16 jedinica za optičko praćenje i 16 MB neograničene predmemorije. Frekvencija ubrzanja je povećana s 2.825 MHz na 2.855 MHz, dok potrošnja energije zadržana na 130 W. Dimenzija je 194 x 1107 × 40 milimetara, s dvostrukim ventilatorima na prednjoj strani i punim pokrivanjem na stražnjoj. Izlazno sučelje je jedan HDMI i jedan DisplayPort.

Ne, Google Stadia se ne gasi, uvjerava Google

Stadia

Glasine o mogućem gašenju Stadije počele su kružiti nakon objave na Twitteru, od strane korisnika koji prati usluge koje Google isključuje. Čak je objavljeno da i ako točan vremenski okvir nije poznat, to bi se moglo dogoditi do kraja ovog ljeta i tvrtka će obavijestiti korisnike 30 do 60 dana prije zadnjeg dana te vratiti iznos pretplate bez dodatnih troškova. Međutim, kako bi umirili korisnike i zaustavili daljnje širenje glasine, Google je odgovorio – Stadia je tu da ostane…..

Više... Vaš Komentar Top
Godeal24 super ponuda: Windowsi od 6,14 €, a MS Office od 13,52 €

Datum objave 03.08.2022

Godeal24 super ponuda: Windowsi od 6,14 €, a MS Office od 13,52 €

Trebate nadograditi svoje računalo, no vaš proračun je ozbiljno ograničen? Tada je Godeal24 shop izvrstan izbor za vas! U Microsoft Storeu Windows 10 Pro košta 199,99 USD, a Microsoft Office 2021 439,99 USD, što je potpuno izvan vašeg proračuna. Godeal24 vam nudi jeftini originalni Windows 10 Pro. Microsoft je rekao da će se podrška za Windows 10 nastaviti do listopada 2025., te se ne morate uopće brinuti o korištenju Windowsa 10. Uz to, trenutno korisnici Windowsa 10 Pro besplatno mogu nadograditi svoj OS na Windows 11 Pro.

Godeal24 shopu Windows 10 Pro košta samo 7,42 €. Ako želite izravno nadograditi na Windows 11, možete imati najnoviji Windows 11 Pro za samo 10,24 €. Trenutno su Windowsi 10 najstabilniji i najkompatibilniji OS, te imaju i najveći broj korisnika. Međutim, budući da je najnovija verzija Windows 11 Pro, Microsoft ju je stalno ažurira i popravlja, a sigurnosna izvedba je također najjača. Možete odabrati Windows 10 ili Windows 11 prema potrebama operativnog sustava, a sve po najnižoj cijeni!

220725-720p-gd24--€

Originalni Windows OS: Specijalna ponuda ograničenog vremena trajanja!

Microsoft je potvrdio da će podrška za Office 2013 proizvode biti prekinuta 11. travnja 2023. i više neće pružati nikakav oblik ažuriranja i održavanja, a korisnici bi se mogli suočiti s raznim problemima s pouzdanošću. Korisnici koji još uvijek koriste ovu verziju možda će morati nadograditi ili zamijeniti proizvod. U Godealu24, originalni Office 2021 je samo 25,61 €. Ako trebate nadograditi više računala ili kupiti za prijatelja, preporučujemo da kupite 5PCs Combo za Office 2021. Office 2021 već od 13,52 €!

Microsoft Office: Specijalna ponuda ograničenog vremena trajanja!

62% popusta na pakete i još MS Office proizvoda (kupon kod “SGO62″)

Kako bismo zadovoljili različite potrebe korisnika, dostupne su različite verzije sustava Windows 10 koje odgovaraju različitim vrstama hardvera, osobnog ili poslovnog. Ne samo najčešće korišten Windows 10 Pro, već i najbolje Windows 10 Enterprise izdanje za poslovnu upotrebu, Windows Server, itd.

Do 50% popusta na još verzija Windowsa! (kupon kod “ SGO50“)

220725-720p-gd24+€

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Isti softver možete dobiti s više od 80% popusta, a još uvijek je službeno. Ne samo popularni Windows OS i Office, već i praktičniji softver za računalne i mobilne alate, kao što je serija IOBIT, softver Ashampoo, Disk Drill i mnogi drugi.

Još alata za računalo: Najbolje cijene, najbolji proizvodi!

Nabavite još alata>>>

Na Godeal24 shopu možete birati između najboljih antivirusnih programa za 2022. za PC, Mac, Android i iOS i uštedjeti do 90% u usporedbi s kataloškim cijenama. Također možete pronaći najbolje ponude za Windows i najbolje ponude za Microsoft Office za PC i Mac. Licence koje ćete pronaći u trgovini su originalne i autentične – to pokazuju vrlo povoljne, ali još uvijek realne cijene koje nudi trgovina.

Pouzdanost Godeal24 shopa uvelike je dokazana izvrsnom internetskom reputacijom koju uživa i mnogim pozitivnim recenzijama na TrustPilotu, gdje je tvrtka ocijenjena kao “Izvrsna i odlična” u 98% recenzija. To je zbog kvalitete iskustva kupnje i brojnih prednosti koje trgovina nudi: osim što možete birati između mnogih originalnih proizvoda sniženih do 90%, digitalizirana dostava omogućit će vam da svoj softver dobijete nakon nekoliko sekundi od kupnje izravno na svoju adresu e-pošte. Vrlo povoljan način distribucije za one koji kupuju, ali i izvrstan način zaštite okoliša, potpuno eliminirajući potrebu za fizičkim transportom i proizvodnjom nepotrebne ambalaže. Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Fujitsu Lifebook WU-X / G2 postao najlakši prijenosnik na svijetu

Datum objave 03.08.2022

Fujitsu Lifebook WU-X / G2 postao najlakši prijenosnik na svijetu

Fujitsu Lifebook WU-X G2 postao najlakši prijenosnik na svijetu (1)

Fujitsu Lifebook WU-X / G2, teži samo 634 grama i lakši je od Appleovog iPad Pro 12,9 inča, koji teži 682 grama.

WU-X/G2 prijenosno računalo je izrađeno od karbonskih vlakana. Ima dimenzije 307 x 197 x 15,5 milimetara. Zaslon je LCD 13,3-inčni, 1.920×1.080 piksela rezolucije s web kamerom koja ima poklopac za privatnost na vrhu.

Njegovo srce je Intel Core procesor 12. generacije (opcijski i5-1235U ili i7-1255U), u kombinaciji 8/16/ 32 GB LPDDR4X-4266 RAM-a (dvokanalni, zalemljen na matičnu ploču) i podatkovne u rasponu od 256 GB do 2 TB. Nema optički pogon, ali to je vrlo često na japanskom tržištu, međutim može se dodati vanjski optički pogon.  Bluetooth 5.1 i Wi-Fi 6 mrežne veze omogućuje Intel AX201 čip. Kapacitet baterije je samo 25 Wh, ali Fujitsu kaže da je procijenjeno trajanje 11 sati.

Fujitsu Lifebook WU-X G2 postao najlakši prijenosnik na svijetu (3)

Unatoč maloj težini, prijenosno računalo ne žrtvuje broj priključaka. Opremljeno je jednim čitačem SD memorijske kartica, 3,5 mm priključkom za slušalice, dva USB3.2 (Gen2) Type-C sučelja (podržava Thunderbolt 4), jednim USB3.2 (Gen1) Type-A, HDMI i Ethernet (RJ45) sučeljima te tipkom za uključivanje koja služi i kao senzor otiska prsta.

Ovo prijenosno računalo trenutno je dostupno samo u Japanu, s trogodišnjim jamstvom i trogodišnjom pretplatom na sigurnosni softver McAfee Livesafe.

Više... Vaš Komentar Top
Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju – nudi najbrže performanse pohrane

Datum objave 03.08.2022

Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju - nudi najbrže performanse pohrane

Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju - nudi najbrže performanse pohrane (1)

Ili, dobrodošli u Direct Storage!

Windows 11 operativni sustav ima integriranu podršku za Direct Storage API i sugerira da bi mogao revolucionirati iskustvo igranja na platformama računala i konzola. Međutim, Forspoken igru koja prva podržava tu značajku, Square Enix je odgodio do 2023. godine.

Unatoč tome, Sabrent je izdao novu Rocket 4 Plus G-seriju PCIe 4.0 NVMe SSD-a za igrače.

Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju - nudi najbrže performanse pohrane (2)

S PCIe 4.0 x4 sučeljem, SSD-ovi Rocket 4 Plus G-serije isporučuju brzine prijenosa veće od 7 GB/s, osiguravajući trenutni odziv i minimalno zastajkivanje. Sa samo jednim Rocket 4 Plus G SSD-om, korisnici se mogu nositi s intenzivnim zadacima čitanja i pisanja kao što je produkcija multimedije visoke razlučivosti. Uz to na platformi sustavu Windows 11, može igračima donijeti ultimativne performanse aplikacija i glatko iskustvo učitavanja igrica.

PROČITAJTE JOŠ

Sabrent najavio prvi PCIe 8TB SSD

Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju - nudi najbrže performanse pohrane (4)

Jedan od vrhunaca Rocket 4 Plus G je novi O₂ firmware, za koji tvrtka kaže da je “posebno dizajniran za podizanje vrhunskog hardvera na potpuno nove razine”. Rocket 4 Plus G serija 1TB / 2TB / 3TB SSD za igranje ima cijenu od 169,99 USD / 299,99 / 699,99 USD.

Konačno, Sabrent ima i vrlo lijepo dizajniran M.2 hladnjak koji se prodaje odvojeno za 29,99 USD. Ako kupite 4TB varijantu Sabrent Rocket 4 Plus G za 700 USD, ovaj hladnjak dobivate besplatno.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

Upgrade, popravci, debugiranje...

Objavljeno prije 15 minuta

P: Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 7 (i7 4-core;16GB;SSD-256;FHD-IPS-touch;W11)

Objavljeno prije 18 minuta

Steam (Valve)

Objavljeno prije 33 minute

Sancta-domenica (informacije i iskustva)

Objavljeno prije 40 minuta

Automobili

Novosti

AMD je službeno lansirao Instinct MI300 AI ubrzivače za podatkovne centre i programski paket ROCm 6

AMD je ugostio lidere u industriji uključujući Microsoft, Meta, Oracle, Dell Technologies, HPE, Lenovo, Supermicro, Broadcom i Cisco na posebno organiziranom događaju "Advancing AI " kako bi prikazali kako te tvrtke surađuju s AMD-om na isp... Pročitaj više

Novi i redizajnirani AMD softver Adrenalin je ažuriran

AMD je objavio AMD Software: Adrenalin Edition 23.12.1 koji nudi neke nove značajke za lakše igranje na AMD Radeon grafici. Nove značajke i ažuriranja uključuju: Ažurirano korisničko sučelje – Najnovija verzija Adrenalina je redizajnirana i... Pročitaj više

AMD najavio novu seriju mobilnih procesoa Ryzen 8040 koja donosi Ryzen AI

AMD je danas najavio novu AMD Ryzen 8040 seriju mobilnih procesora, proširujući svoju vodeću liniju mobilnih uređaja s najboljim performansama x86 procesora u klasi. S integriranim Ryzen AI NPU-om na odabranim modelima, AMD donosi najnapred... Pročitaj više

Zapakirajte božićni poklon uz Philips monitor vodič za gaming i kućni ured

S prazničnom sezonom tik pred vratima, MMD, vodeći stručnjak za zaslone i licencirani partner brenda Philips monitora, stvorio je vodič koji će vam zajamčeno pomoći pronaći savršen poklon. MMD je predan uvođenju inovacija i vrhunskom iskust... Pročitaj više

Noctua predstavila NM-M1 Torx bazirane SecuFirm2+ kompletge

Noctua je danas predstavila svoje nove NM-M1 komplete za multi-socket montažu za entuzijaste. Dostupni za Noctua hladnjake s 83 i 78 mm montažnim razmakom, NM-M1-MP83 i NM-M1-MP78 predstavljaju idealnu nadogradnju za korisnike koji žele mig... Pročitaj više

Sve novosti