Intel lansira NUC 13 Pro s procesorima serije Core 13 generacije

Datum objave 31.03.2023 - Sanja Ledinek

Intel lansira NUC 13 Pro s procesorima serije Core 13 generacije

Intel lansira NUC 13 Pro s procesorima serije Core 13 generacije

newsroom-intel-nuc-13-pro

Intel je najavio malo osobno računalo NUC 13 Pro kodnog naziva “Arena Canyon”. Dimenzija je 4 x 4 inča i može se koristiti u većini scenarija. Pritom se također reklamira kao nadogradivo i jednostavno za održavanje. Pojedini modeli opremljeni su Intel vPro tehnologijom, pa se mogu koristiti i na komercijalnom tržištu.

Što se tiče hardverskih specifikacija, NUC 13 Pro može imati do 64 GB dvokanalne, DDR4-3200 MHz memorije, koristiti 2 seta PCIe x4 Gen 4 NVMe SSD-ova kroz M.2 utor. Ima ugrađeni Intel i226 Ethernet žičani mrežni priključak s maksimalnom brzinom prijenosa 2,5 Gbps te funkcije povezivanja Intel Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3.

PROČITAJTE JOŠ

Intel NUC 12 Enthusiast – otkrivene pune specifikacije

Intel NUC 6i5SYH test

Priključci za povezivanje uključuju 2 seta HDMI-ja, 2 seta Thunderbolt 4 i 3 seta USB 3.2 i 1 set USB 2.0 priključaka. Preporučena cijena je ovisno o specifikacijama od 340 do 1080 dolara. Također će biti u ponudi prilagođene verzije za Intelove partnere, omogućujući im da kreiraju vlastita rješenja dizajna.

Detaljne specifikacije pogledajte na službenoj Intel web stranici.

Više... Vaš Komentar Top
Zoom uvodi OpenAI tehnologiju

Datum objave 31.03.2023

Zoom uvodi OpenAI tehnologiju

Zoom uvodi OpenAI tehnologiju

Zoom uvodi OpenAI značajke produktivnosti, najavljujući lansiranje AI asistenta Zoom IQ za oslobađanje radnog potencijala uključujući sažimanje sadržaja razgovora, organiziranje ideja, pisanje poruka, e-pošte i sadržaja ploče itd.

Što se tiče sastavljanja e-pošte, generative AI korisnicima će pružiti predložene skice na temelju Zoom sastanka, telefonskih razgovora i razgovora putem e-pošte. S druge strane, kod sažetka sastanka nema potrebe za snimanjem cijelog sastanka, već će AI značajka automatski organizirati sažetak, dati prijedloge za daljnje radnje i podijeliti ga na timskom chatu, Zoom kalendaru i e-pošti, tako da oni koji nisu sudjelovali u sastanka ne moraju se vraćati i pregledavati podužu video snimku.

Također Zoom Scheduler omogućuje domaćinima sastanaka dijeljenje vlastitog kalendara, pomažući internim i vanjskim korisnicima da saznaju najbolje vrijeme sastanka čineći proces zakazivanja sastanka praktičnijim. U isto vrijeme, ova funkcija će pružiti raspored sastanaka i poveznicu Zoom na kalendaru domaćina, smanjujući probleme ručnog zakazivanja.

Zoom uvodi OpenAI tehnologiju_1

PROČITAJTE JOŠ

Zoom uvodi nove značajke

Osim spomenutih novitete Zoom je također istovremeno objavio i sljedeće inovativne značajke:

 • Intelligent Director ili mogućnost korištenja više kamera u Zoom sobi kako bi se prikazali svi kutevi i sudionici sobe za sastanke s visokokvalitetnim, stabilnim videom i zvukom.
 • Zoom IQ chat funkcija sastavljanja poruka za lakše sastavljanje na temelju konteksta razgovora uz prilagodbu predloženih odgovore kroz semantiku poruke
 • Zoom Huddles (ranije Zoom Spots) novi virtualni uredski prostor za suradnju, stvoren za olakšavanje improviziranih rasprava i timskih odnosa u otvorenom uredu s promoviranjem video poziva bilo kada, bilo gdje.

Više... Vaš Komentar Top
Snapdragon 8 Gen 4 s Oryon jezgrama srušit će Apple M2 seriju

Datum objave 31.03.2023

Snapdragon 8 Gen 4 s Oryon jezgrama srušit će Apple M2 seriju

Snapdragon 8 Gen 4 s Oryon jezgrama srušit će Apple M-seriju

Svi znamo da će do studenog/prosinca ove godine Qualcomm održati svoj Snapdragon Summit kako bi otkrio Snapdragon 8 Gen 3. Prve glasine o čipsetu već se pojavljuju među kojima su da i dalje koristiti TSMC-ov 4nm node i ne bi trebao donijeti puno promjena. Konfiguracija 1 + 4 + 3 se ponavlja i vjerojatno će donijeti ARM-ovu sljedeću generaciju Cortex-X4 i nove A7xx i A5xx serije jezgri.

Zapravo velike promijene dolaze tek sa Snapdragonom 8 Gen 4. Prema poznatom tipsteru Revegnusu, čipset će imati umjesto ARM jezgre, nove Oryon interno razvijene. Nastaju pod budnim okom Nuvija startupa koji je Qualcomm kupio 2021. godine. U njihovoj proizvodnji će se koristiti TSMC N3E 4nm čvor druge generacije.

Također tipster prikazuje specifikacije i rezultate benchmark testova iz kojih je vidljivo da Snapdragon 8 Gen 3 može postići 6500 bodova na Geekbench 5 višejezgrenom testu, dok SD8 Gen 4 rezultate iznad 9000 bodova što je znatno više u odnosu na Appleov M2 računalni procesor koji ne ostavlja ništa nepoželjnim.

Snapdragon 8 Gen 4 s Oryon jezgrama srušit će Apple M-seriju_1

PROČITAJTE JOŠ

Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 privlači performansama

Prvi uzorci Snapdragon 8cx Gen4 prolaze testiranja

Qualcomm Snapdragon X35 RF modem donosi 5G brzine na vaše zapešće

Na kraju, ali ne manje važno, navodi da će Snapdragon 8 Gen 4 platforma imati osmojezgreni CPU koji uključuje dvije Nuvia Phoenix (Oryon) jezgre performansi i šest Nuvia Phoenix M učinkovitih jezgri. GPU se možda neće puno promijeniti. Bit će A740 kakav jest ili s manjim poboljšanjima takta, procesa i razine napona te preimenovan kako bi se održala arhitektura poput A15 i A16.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft lansira AI chatbot za stručnjake kibernetičke sigurnosti

Datum objave 31.03.2023

Microsoft lansira AI chatbot za stručnjake kibernetičke sigurnosti

Microsoft security

Nakon što je najavio svog pomoćnika Copilot pokretanog umjetnom inteligencijom za Office aplikacije, Microsoft sada usmjerava pažnju na kibernetičku sigurnost.

Lansirao je posebnu verziju chatbota pod nazivom Security Copilot s ciljem kako bi stručnjacima za mrežnu sigurnost nadopunio i ubrzao rad, a ne da ih zamijeni. Može biti od velike pomoći tvrtkama koje imaju problema sa zapošljavanjem stručnjaka i na kraju zapošljavaju zaposlenike koji nemaju iskustva u određenim područjima.

Ovaj alat koristi OpenAI jezični model GPT-4 i specifični sigurnosni model izgrađen pomoću podataka prikupljenih iz dnevnih aktivnosti. Sustav također zna sigurnosno okruženje određenog korisnika, ali ti se podaci ne koriste za obuku modela.

Prema Microsoftu, korištenje je vrlo jednostavno. Primjerice, korisnici mogu pitati “Kakvi su se sigurnosni incidenti dogodili u našoj tvrtki?”, a Security Copilot će ih sažeti. Može čak proizvesti PPT koji sažima informacije o sigurnosnim događajima, opisuje izložene aktivne ranjivosti ili navodi račune za koje se sumnja da iskorištavaju ranjivosti na temelju tekstualnih upita koje unose korisnici. Uz to korisnici mogu dodirnuti gumb kako bi potvrdili da je odgovor točan ili odabrati gumb “off target” kako bi potvrdili pogrešku. Ovaj način unosa pomaže sustavu u učenju.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft Office 365 Copilot AI s GPT-4 pomaže korisnicima – ne zamjenjuje ih! Svi detalji.

Microsoft ima manjak internog AI hardvera i prisiljen je nametnuti kvote

Security Copilot bit će dostupan za testiranje malom broju Microsoftovih klijenata prije šireg izdanja kasnijeg datuma. Radit će s Microsoftovim sigurnosnim proizvodima kao što je Sentinel za praćenje prijetnji i vjerojatno podrškom za alate trećih strana kao što je Splunk. Što se tiče cijene za sada nije poznata.

Više... Vaš Komentar Top
White Shark pokrenuo plemenitu akciju očuvanja morskih pasa

Datum objave 31.03.2023

White Shark pokrenuo plemenitu akciju očuvanja morskih pasa

white_shark_tiskovna_1

U sklopu jedinstvene, trogodišnje kampanje čiji je naziv Let’s care about each other, poznati gaming brand White Shark je održao tiskovnu konferenciju, te zajedno sa svojim ambasadorima najavio da će biti organizator i pokrovitelj niza akcija vezanih uz brigu za okoliš. Najavljene akcije će za cilj imati zaštitu morskih pasa (posebno ugroženih vrsta), zaštitu i očuvanje mora i oceana u kojima oni žive, akcije čišćenje mora i obale, edukacije, te aktivnosti poticanja ekološke osviještenosti i korištenja recikliranih materijala.

white_shark_tiskovna_2

Od rujna prošle godine, White Shark je službeni donator najveće svjetske organizacije za zaštitu okoliša International Union for Conservation of Nature s naglaskom na zaštiti morskih pasa, a tijekom konferencije najavljeno je potpuno izbacivanje plastike iz svih pakiranja White Shark proizvoda najkasnije do kraja naredne godine, te početak proizvodnje gaming artikala od plastike koje je reciklirana plastika izvađena iz oceana i mora.

Ambasadori kampanje su Alen Soldo (najveći znanstveni autoritet za morske pse na Mediteranu), Vanja Peleš (svjetski prvak u ronjenju na dah i ekološki aktivist), Ribafish (influencer i ekološki aktivist), Miro Odak (frontman grupe LIli Gee i ekološki aktivist), a posebni gost među ambasadorima bio je splitski skladatelj Mirko Krstičević, široj javnosti najpoznatiji kao autor pjesme Da mi je biti morski pas, a koja je tijekom konferencije predstavljena u izvedbi grupe Lili Gee i proglašena službenom himnom kampanje.

white_shark_tiskovna_3

Video spot se može pogledati na YouTube kanalu Croatia Records-a, a najavljen je izlazak i engleske verzije pjesme i video spota pod nazivom “I wanna be a White Shark”.

Više... Vaš Komentar Top
Fortinet objavljuje 2023 Information Security Skills Gap Report

Datum objave 31.03.2023

Fortinet objavljuje 2023 Information Security Skills Gap Report

Fortinet  Information Security Skills Gap Report  (1)

Nedostatak vještina u informacijskoj sigurnosti doveo je većinu tvrtki do ozbiljnijih sigurnosnih rizika i  prijetnji, uključujući hakiranje i financijske gubitke.

Fortinet u izvješću na temelju provedene ankete na više od 1.800 donositelja odluka u IT i informacijskoj sigurnosti diljem svijeta, navodi da incidenti informacijske sigurnosti postaju sve češći. 84 posto organizacija istaknulo je da su bile hakirane barem jednom u prošloj godini, a 48 posto njih pretrpjela zbog toga ekonomske gubitke više od milijun američkih dolara.

Fortinet  Information Security Skills Gap Report  (2)

Preporučuju da tvrtke i kompanije implementiraju rješenja automatizirane obrambene sposobnost, ulažu u poboljšanje vještina postojećeg i budućeg osoblja za informacijsku sigurnost i njihovu obuku te certificiranje o mrežnoj sigurnosti (NSE). Međutim, 73 posto tvrtki i poslovnih organizacija koje favoriziraju obuku i certificiranje informacijske sigurnosti, također se susreće s uskim grlima u procesu zapošljavanja osoba s tehničkim certifikatima, što ukazuje da je broj ljudi koji su stekli relevantne certifikate u ovoj fazi još uvijek nedovoljno.

Fortinet  Information Security Skills Gap Report  (3)

Ali, u isto vrijeme, 68 posto tvrtki u svijetu reklo je da su zbog nedostatka dovoljno vještina ili svijesti o sigurnosti informacija, ključne pozicije u IT odjelu upražnjene, što dovodi do više rizika za sigurnost informacija i sigurnosne prijetnje. Izvješće možete preuzeti putem Fortinet službene web stranice.

Više... Vaš Komentar Top
AMD službeno potvrđuje razvoj procesora s malim i velikim jezgrama

Datum objave 31.03.2023

AMD službeno potvrđuje razvoj procesora s malim i velikim jezgrama

AMD službeno potvrđuje razvoj procesora s malim i velikim jezgrama

AMD-ov službeni vodič razvoja za programere potvrdio je da će lansirati procesore s velikom i malom jezgrom s ciljem poboljšanja konkurentnosti na mobilnom tržištu te kao odgovor na Intel Alder Lake i Raptor Lake proizvode. Prema vodiču za programere koji je službeno objavio AMD, vidljivo je da će lansirati novi mobilni procesor s arhitekturom velike i male jezgre usvajajući heterogeni dizajn Zen 4 i Zen 4c. Jasno je naznačeno da je serija Family (19h model 70h) opremljena s ove dvije vrste jezgre.

AMD je istaknuo da dvije jezgre ( performansi 0h i energetske učinkovitosti 1h) imaju različite skupove značajki, tako da bi programeri softvera trebali prema potrebi optimizirati svoje dizajne.

PROČITAJTE JOŠ

AMD Ryzen 9 7950X3D recenzija

AMD “Ryzen 7000 combo deals” sada dostupan i u Hrvatskoj

Vrijedno je napomenuti da također koriste izraze jezgre performansi (Performance Core) i jezgre energetske učinkovitosti (Efficiency Core) u ovom vodiču za programere.

Više... Vaš Komentar Top
Europol zabrinut zbog moguće zlouporabe ChatGPT-a

Datum objave 31.03.2023

Europol zabrinut zbog moguće zlouporabe ChatGPT-a

Europol zabrinut zbog moguće zlouporabe ChatGPT-a

Iako će ova nova revolucija umjetne inteligencije ponuditi uzbudljive mogućnosti za budućnost, Europol iskazuje zabrinutost potencijalne zlouporabe mogućnosti LLM-a (velikih jezičnih modela) za kibernetički kriminal, širenje dezinformacija i krađu identiteta. Primjerice, kibernetički kriminalci mogu koristiti sposobnost ChatGPT-a da proizvedu vrlo realističan tekst kako bi oponašali stil govora određenih pojedinaca ili grupa i ciljali na žrtve koje ništa ne sumnjaju. Isto tako sposobnost ChatGPT-a da izbaci tekst koji zvuči autentično kriminalcima omogućava stvarati i širiti poruke specifičnog narativa dovodeći time ljude u zabludu ili manipulirati javnim mnijenjem. Štoviše, ističu potencijalnu upotrebu chatbota za generiranje zlonamjernog koda i njegovu upotrebu u kibernetičkim napadima

PROČITAJTE JOŠ

Trgovina dodataka ChatGPT – oči i uši za AI chatbotove

ChatGPT i pitanje autorskih prava AI-a sve više zabrinjava

Hoće li ChatGPT zamijeniti ljude na radnim mjestima?

Agencija Europske unije za provedbu zakona zato smatra da je ključno riješiti potencijalne rizike povezane s zlouporabom. U izvješću naglašavaju potrebu za čvrstim regulatornim okvirom koji uravnotežuje inovacije, a istovremeno sprječava zlonamjernu upotrebu. Nadalje, tvrtke poput Microsofta i OpenAI morat će postaviti zaštitne mjere kako bi spriječile zlonamjernu upotrebu.

Više... Vaš Komentar Top
Twitter nove/stare plave kvačice – sve što trebate znati

Datum objave 28.03.2023

Twitter nove/stare plave kvačice - sve što trebate znati

Twitter_nove_stare _plave_kvacice

Vlasnik Twittera Elon Musk često je izjavljivao da se ne slaže sa starim sustavom dodjeljivanja plavih kvačica računima i da će se to postupno ukinuti.  Taj trenutak dolazi 1. travnja.  Novo dodijeljene plave kvačice više neće uključivati provjeru identiteta kao do sada, već  samo označavati da je račun verificiran prema prethodnim kriterijima ili da je korisnik Blue aktivni pretplatnik za 8 eura mjesečno. To se događa s plavo sivim kvačicama za vlade, vladine službenike i multilateralne organizacije, te sa zlatnim kvačicama za tvrtke s četvrtastom profilnom slikom. Twitter će ubuduće zlatne kvačice naplaćivati 923 eura mjesečno. Međutim, za ove dvije boje kvačica navodno ostaje provjera identiteta.

Što dobivate za 8 eura mjesečno?

Twitter_nove_stare _plave_kvacice_kako aktivirati pretplatu

To su značajke poput pisanje dužih poruka, 60 minutni video prijenosi (1080p) na twitter.com i do 10 minuta na iOS-u i Androidu, mogućnost mijenjanja poruka do 30 minuta nakon objave, 50 posto manje oglašavanja, povezivanje kripto novčanika i postavljanje NFT kao profilne slike, bolje pozicioniranje u algoritmima i odgovor koji ima prednost nad ostalima. Na popisu su još organizacija knjižnih oznaka u mape, odabir boje tema, što će se pojaviti na navigacijskoj traci na dnu zaslona i  postavljanje teksta u velikoj, srednjoj ili maloj veličini fonta za čitanje niti razgovora.

Twitter_nove_stare _plave_kvacice_bookmarsi

Zahtjevi za Twitter Blue pretplatnike

Zahtjevi koje morate ispuniti da biste se kvalificirali za prijavu na Twitter Blue su ime i profilna slika, da nema nedavnih promjena profilne slike, imena i oznake,  korištenje mreže u zadnjih 30 dana, profil mora biti  stariji više od 90 dana, verificirani broj telefona i mogućnost plaćanja nekom od platnih kartica.

Kako se pretplatiti na Twitter Blue?

 •  idite na izbornik Profil u aplikaciji ili na twitter.com
 • odaberite Twitter Blue
 • odaberite gumb Pretplati se
 • potvrdite svoj telefonski broj (ako već to niste učinili ranije)
 • slijedite daljnje upute i  još jednom potvrdite plaćanje pretplate

Nakon toga, sve značajke bit će dostupne odmah osim same plave kvačice, koja će se pojaviti na prihvatljivim profilima nakon pregleda kako bi se osiguralo da pretplaćeni računi ispunjavaju sve kriterije prihvatljivosti. Tijekom ovog razdoblja pregleda ne mogu se napraviti nikakve dodatne izmjene na profilu. Ako odlučite otkazati pretplatu na Twitter Blue, odmah ćete izgubiti sve značajke Twitter Bluea, ali će plava kvačica ostati na profilu do isteka roka pretplate.

Twitter_nove_stare _plave_kvacice_prilagođena navigacija

Kako provjeriti je li nečiji račun naslijeđeni verificirani (potvrđen prije kraja 2022.) ili je pretplaćen na Twitter Blue.

Sve što treba učiniti je kliknuti plavu kvačicu pored nečijeg imena (ispod njegove profilne slike). Na webu radi na isti način kao i u Twitter aplikacijama.

Može li se plava kvačica sakriti na profilu?

Twitter_nove_stare _plave_kvacice_skrivanje

Ako ste se odlučili plaćati pretplatu na Twitter i nije vam ugodno to javno podijeliti, dobra je vijest da tvrtka možda radi na opciji sakrivanja. Naime, Alessandro Paluzzi, mobilni programer i leaker, pronašao je u aplikaciji zaslon koji na upravljačkoj ploči za postavke provjere ima opciju “Prikaži ili sakrij svoju plavu kvačicu na svom profilu.”

Ovo svakako treba uzeti s rezervom, s obzirom na to da se čini da je to značajka u razvoju koju Twitter nije najavio.

Isplati li se pretplata na Twitter?

Ako je Twitter ključna platforma za tvrtku ili publiku, pretplata bi se  nekima  mogla isplatiti. U konačnici, odabir u potpunosti ovisi o vama.

Kako biste zadržali svoju plavu kvačicu na Twitteru, možete se prijaviti za Twitter Blue ovdje. Tvrtke se mogu prijaviti za Verified Organisations ovdje.

Više... Vaš Komentar Top
Zašto je na tržištu vrhunskih mobilnih telefona na vrhu gotovo samo iPhone

Datum objave 28.03.2023

Zašto je na tržištu vrhunskih mobilnih telefona na vrhu gotovo samo iPhone

Zašto je na vrhu tržišta vrhunskih mobilnih telefona samo iPhone_0

U pozadini sveukupnog prošlogodišnjeg pada od 12 posto globalnog tržišta pametnih telefona, prodaja vrhunskih modela s cijenom većom od 600 USD nadmašila je trend rastom 1 posto te po prvi puta činila 55 posto ukupnog tržišnog prihoda. Među njima najbrže rastući cjenovni segment su modeli iznad 1000 američkih dolara s rastom prodaje čak 38 posto na godišnjoj razini. Što se tiče robnih marki Apple je i dalje na vrhu monopolizirajući 75 posto tržišnog udjela high-end uređaja.

Prema statističkim podacima prodaja iPhonea porasla je za 6 posto na godišnjoj razini. Rast bi mogao biti još viši da nije bilo problema s proizvodnim kapacitetima. U to je vrijeme smanjile su se isporuke za 10 do 20 posto. Samsungova prodaja flagshipa pala je 5 posto na godišnjoj razini. Glavni razlozi su lansiranja serije Galaxy S22 kasnije nego prethodnih godina i slab interes za kupnju kineskog tržišta. S druge strane njihovi mobilni telefon sa sklopivim zaslonom osvojili su 80 posto cjelokupnog tržišta sklopivih uređaja.

Zašto je na vrhu tržišta vrhunskih mobilnih telefona samo iPhone_Xiaomi

Huawei i Xiaomi pali su za više od 40 posto. Huawei je ograničen u svojoj konkurentnosti na tržištu flagshipa hardverskim ograničenjima kao što su 5G čipovi, a Xiaomi više nije interesantan potrošačima u matičnoj Kini. Imali su rekordan pad prihoda u četvrtom kvartalu 2022. Prodaja je pala za 22,8 postotna boda u usporedbi s istim kvartalom prethodne godine. Ukupno je lanjski promet u odnosu na 2021. pao za 14,7 postotna boda. Prema Reutersu, to je Xiaomijev najveći pad prodaje u kvartalu do sada.

Honor i Google imali su stope rasta više od 110 posto. Honor je zahvaljujući Magic seriji povećao tržišni udio u Kini, dok je Googleova Pixel 6 serija postala najprodavanija generacija.

U čemu je tajna uspjeha iPhonea?

Zašto je na vrhu tržišta vrhunskih mobilnih telefona samo iPhone_Apple CPU

Postoji nekoliko razloga među kojima je najveća privrženost korisnika zbog sinonima za trajnost i jednostavnost korištenja uz podršku u pogledu sustava za stare modele.

Drugo je održavanje vrijednosti zahvaljujući konceptu vlastitog razvoja hardvera poput CPU sa jezgrama koje je sam razvio. Primjerice loša izvedba Snapdragona 888 i 8 Gen 1, ne samo da nisu izazvali Apple, nego su čak produbili u određenoj mjeri jaz između Android modela što je omogućilo prepoznavanje kompanije na high-end tržištu od strane potrošača. Nije zanemariva niti strategija visoke kvalitete lansiranjem samo jedne generacije iPhonea godišnje što produljuje životni ciklus iPhonea.

Zašto je na vrhu tržišta vrhunskih mobilnih telefona samo iPhone_statistika o padu cijene nakon godinu, dvije...

Također prema izvješću o amortizaciji mobilnih telefona za 2021.-2022. koje je objavio BankMyCell, stopa amortizacije Android modela u istom razdoblju daleko je premašila stopu amortizacije iPhonea, čak više nego dvostruko. Podaci pokazuju da je deprecijacija iPhonea 13,83 posto u prvoj godini, dok Android telefona 32,06 posto. U drugoj godini je deprecijacija Android telefona 35,14 posto, a iPhonea 13,57 posto.

Konačno open source priroda Androida omogućava svakom proizvođaču uređaju da se prilagodi Android sustavu što dovodi do velike razlike u specifikacijama modela i kompromisi su neizbježni kako bi sustav bio kompatibilan. Appleov iOS treba samo opsluživati vlastite uređaje i dubinski se prilagođavati hardveru iPhonea.

Međutim, s brzim razvojem Android kampa u posljednje dvije godine, mnogi proizvođači mobilnih telefona počeli su dosezati vrhunske rezultate i postigli početne rezultate. Uz to Qualcommov prelazak na TSMC-ov 3nm proces, plus nova arhitektura sužavaju prazninu između Appleovih čipova. Time se možda u nekoj bliskoj budućnosti privrženost korisnika iPhonea smanji.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 sat

VPN

Objavljeno prije 1 sat

Iskon

Objavljeno prije 2 sata

Svaštara

Objavljeno prije 3 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 3 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti