Koliko je moćan Sony IMX989 senzor od jednog inča?

Datum objave 13.07.2022 - Sanja Ledinek

Koliko je moćan Sony IMX989 senzor od jednog inča?

Koliko je moćan Sony IMX989 senzor od jednog inča?

Koliko je moćan Sony IMX989 senzor od jednog inča (1)

Svi znamo da na foto učinke pametnih telefona uz NPU i AI algoritme, utječu i optičke leće, ISP (procesor signala slike) i CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor) senzori kao najvitalniji dio cijelog procesa.

CMOS senzor uzima svjetlost koja ulazi u kameru kroz leću i iz nje proizvodi digitalnu sliku. Površina senzora sadrži milijune fotostanica poznatih i kao pikseli koji su odgovorni za hvatanje svjetla. Ukupan broj ovih elemenata poznat je kao pojam megapikseli. Relativno govoreći, veličina CMOS senzora ključni je parametar kako će fotografija ispasti u smislu veličine i kvalitete.

Koliko je moćan Sony IMX989 senzor od jednog inča (2)

Opće je poznato da što je veći senzor može uhvatiti više svjetla. Ovo je posebno korisno u situacijama kada je osvjetljenje slabo. Manja je vjerojatnost da ćete imati problema s digitalnim šumom, ovisno o veličini fotostanica. Jedinica veličine senzora obično se izražava u inčima kao razlomak 1“/x .  Na nazivnik “x” posebno treba obratiti pažnju, jer što manji to je senzor veći. Primjerice senzor 1/1,5 inča veći je od 1/3 inča.

Sony IMX989, najveći je senzor sa svojih 1,02 inča, ali nije prvi te veličine. Zapravo, Panasonic Lumix CM1 iz 2014. već je imao senzor od 1 inča.  Prema službenim podacima, Sony senzor koristi omjer 4:3 umjesto uobičajenog omjera 3:2. Područje jednog piksela je 1,6 μm, a spajanje od četiri piksela može doseći 3,2 μm, što znači da se može smanjiti stopa korištenja HDR-a i donijeti veliko poboljšanje brzini snimanja.

Koliko je moćan Sony IMX989 senzor od jednog inča (3)

PROČITAJTE JOŠ

Sony razvija svoj prvi senzor od 100 MP za pametne telefone

Sony i Samsung na nestabilnom tržištu CMOS senzora za mobitele žele osvajanja trona

Koliko je moćan Sony IMX989 senzor od jednog inča (4)

Senzor Sony IMX989 podržava Octa-PD sustav fokusiranja s faznom detekcijom koji omogućuje svakom potpikselu fokusiranje i što opet može na odgovarajući način povećati brzinu zatvarača te prilagoditi strategiju pokretanja načina rada noćne scene. Konačno, treba imati na umu što je veličina senzora veća, to je veći modul leće koji time zauzima više prostora unutar telefona i uzrokuje da leća u konačnici više strši s površine stražnjeg panela.

Sada još možete pogledati  odličan edukativni video u trajanju  od 30 minuta na temu senzora od 1 inča, koji ujedno vodi kroz povijest….

Više... Vaš Komentar Top
Zašto je Appleu propao razvoj 5G modemskog čipa?

Datum objave 13.07.2022

Zašto je Appleu propao razvoj 5G modemskog čipa?

Zašto je Appleu propao razvoj 5G modemskog čipa (1)

Apple je A i M-serijom čipova nedvojbeno pokazao mogućnosti istraživanja i razvoja pa se mnogi pitaju zašto nisu mogli razviti vlastite 5G modemske čipove. Očito, Apple nije svemoćan. Uglavnom, dva su glavna faktora koja su utjecala na neuspjeh. Kako bi ih bolje razumjeli moramo malo zaviriti u prošlost.

Apple godinama radi na tome da se riješi Qualcomma. Ne samo kako bi bolje softverski kontrolirao rad komponenti već i smanjio troškove. U međuvremenu, vodili su dugotrajnu pravnu bitku oko korištenja Intelovih 5G čipova, ali to se na kraju pokazalo uzaludno. Američka tvrtka nije mogla proizvesti čipove koji zadovoljavaju dovoljno visoke standarde kvalitete. Zato se Apple konačno nagodio 2019. godine s Qualcommom i od tada koristi njihove modeme u svojim uređajima.

Zašto je Appleu propao razvoj 5G modemskog čipa (2)

Bez obzira na prepreke Apple nije odustao od neovisnog istraživanja i razvoja 5G čipova. U srpnju 2019. godine platili su hrpu dolara za preuzimanje Intelovog tima koji se bavi razvojem modema za pametne telefone. Ali do sada još uvijek nisu uspjeli dizajnirati prikladan modem za iPhone. Zapravo to je na neki način razumljivo. 5G čip ne samo da ima vrlo odgovoran algoritam, već stroge zahtjeve u pogledu radijske frekvencije, računalne snage i energetske učinkovitosti. Osim toga, mora biti prilagođen frekvencijskim pojasevima raznih zemalja diljem svijeta i kompatibilan s dosadašnjim 4G i 3G GSM standardima. Ukupno gledajući sve skupa je u konačnici daleko teže od razvoja običnih čipova.

PROČITAJTE JOŠ

Test – Apple iPad Air 64 GB 5th generation i Next One dodaci

Apple iPhone SE (2022) recenzija

Zašto je Appleu propao razvoj 5G modemskog čipa (3)

Drugi problem Applea je nedostatak patenata na području 5G tehnologija za mobitele kojim bi izbjegli plaćanja licenci Samsungu, Huaweiju i Qualcommu. Potonjem većina proizvođača mobilnih telefona mora platiti određenu naknadu za licenciranje patenta za svaki mobilni telefon koji prodaju. Ovdje svakako treba dodati Ericsson. Upravo su postigli preliminarnu zabranu prodaje Appleovih proizvoda u Kolumbiji jer krše patente kojima su oni nosioci do prosinca 2037. godine. I konačno, ne treba zaboraviti Nokiju s nemalim brojem 4G/5G patenata.

Apple će nastaviti razvijati 5G modemski čip. Ipak ne može čekati dvije godine ili više  kako bi postigli određene standarde i patente te se morao vratiti Qualcommu. Ovo je, jednostavno rečeno, današnji način poslovanja.

Više... Vaš Komentar Top
Silent Wings 4 i Silent Wings Pro 4 ventilatori

Datum objave 13.07.2022

Silent Wings 4 i Silent Wings Pro 4 ventilatori

Silent Wings 4 i Silent Wings Pro 4 (1)

be quiet! je najavio novu seriju Silent Wings 4 i Silent Wings Pro 4 ventilatora koji pružaju visoki protok zraka i statički tlak.

Silent Wings 4 i Silent Wings Pro 4 ventilatori imaju neka poboljšanja vizualnog dizajna i novi mehanizam za ugradbene kutove što olakšava prilagodbu različitim situacijama.  Nude konfiguraciju za nisku razinu buke, uravnoteženi način rada između buke i performansi ili maksimalne performanse hlađenja. Dizajnirani su za korištenje sa zračnim i tekućim CPU hladnjacima, s fokusom na protok zraka i statički tlak. U usporedbi s serijom Silent Wings 3, lopatice ventilatora imaju drugačiji oblik i manji razmak vrha (1,0 mm vs 1,2 mm za Silent Wings 3). Otvor za dovod zraka u obliku lijevka zamijenjen je otvorom za odvod zraka u obliku lijevka koji raspršuje zrak na veće područje.

Silent Wings 4 i Silent Wings Pro 4 (2) Silent Wings 4 i Silent Wings Pro 4 (3)

Silent Wings 4 dolazi u dvije veličine (120 mm/140 mm) i tri različita modela: 3-pinski, 4-pinski PWM i 4-pinska PWM velike brzine. Obični modeli najprikladniji su kao ventilatori s maksimalnim brzinama od 1.600 okretaja u minuti (120 mm) i 1.100 okretaja u minuti (140 mm), dok su verzije velike brzine posebno prilagođene hladnjacima i radijatorima zahvaljujući brzinama od 2.500 okretaja u minuti odnosno 1.900 o okretaja u minuti.

Za one koji stvarno ne žele ograničenja namijenjeni su Silent Wings Pro 4 modeli.  Njihova brzina vrtnje je 3.000 okretaja u minuti za verziju od 120 mm i 2.400 okretaja u minuti za verziju od 140 mm. Prekidač brzine na stražnjoj strani olakšava korisnicima koji se ne žele baviti PWM krivuljama ventilatora da postave maksimalnu brzinu na temelju željene upotrebe.

Cijena i dostupnost

U prodaji će se naći 19. srpnja. Cijene koje potrošači mogu očekivati su sljedeće….

 • Silent Wings 4 120m > 1600 o/min – 23,90 €
 • Silent Wings 4 120mm PWM> 1600 o/min -23,90 €
 • Silent Wings 4 120 mm PWM velike brzine > 2500 o/min -23,90 €
 • Silent Wings 4 140 mm > 1100 o/min -24,90 €
 • Silent Wings 4 140mm PWM > 1100 o/min – 24,90 €
 • Silent Wings 4 140 mm PWM velike brzine > 1900 o/min -24,90 €
 • Silent Wings Pro 4 120mm PWM > 3000 o/min – 31,90 €
 • Silent Wings Pro 4 140mm PWM > 2400 o/min – 32,90 €

Za više informacija o ovim ventilatorima i ostalim proizvodima, možete posjetiti službenu be quiet! web stranicu.

Više... Vaš Komentar Top
AOC predstavlja novi monitor AOC GAMING U28G2XU2 s dva HDMI 2.1

Datum objave 12.07.2022

AOC predstavlja novi monitor AOC GAMING U28G2XU2 s dva HDMI 2.1

ABA_G2_SP

AGON by AOC predstavlja novi gaming monitor AOC GAMING U28G2XU2. Zahvaljujući veličini zaslona od 71 cm/28″, stopi osvježavanja od 144 Hz i vremenu odziva od 1 ms GtG, U28G2XU2 zadovoljava potrebe mainstream i hardcore gamera, na PC-u ili na konzolama.

Nadograđeni U28G2XU2 s dva HDMI 2.1 priključka zamijenit će U28G2XU, prošlogodišnji AOC-ov model. Nova generacija konzola i sve veća dostupnost grafičkih kartica najnovije generacije znači da HDMI 2.1 povezivost sada postaje sveprisutna među gamerima. Stoga novi AOC GAMING U28G2XU2 ima dva HDMI 2.1 priključka, kao i dva DisplayPort 1.4 priključka, što znači da može prihvatiti četiri različita izvora videozapisa u 4K rezoluciji visoke stope osvježavanja.

Više... Vaš Komentar Top
iPhone, iPad i Mac dobivaju “Lockdown Mode” blokiranja špijunskog softvera

Datum objave 11.07.2022

iPhone, iPad i Mac dobivaju "Lockdown Mode" blokiranja špijunskog softvera

iPhone, iPad i Mac dobivaju Lockdown Mode blokiranja špijunskog softvera (2)

Apple je najavio pregled nove značajke pod nazivom “Lockdown Mode”, zaštite uređaja od napada špijunskog softvera poput Pegasusa, tvrtke NSO Group iz Izraela.

Pegasus omogućuje korisnicima da potajno špijuniraju vlasnika uređaja putem kamere, ekrana i mikrofona. Prosječnom korisniku vrlo je teško uočiti prisutnost špijunskog softvera jer se skriva u korijenskom direktoriju operativnog sustava i samouništava ako neko vrijeme ne može kontaktirati svoj poslužitelj. I što je najbitnije, infiltrira se putem tihih napada koji ne zahtijevaju od korisnika preuzimanje privitaka ili interakciju s hakerima. Dovoljna je sigurnosna rupa u operativnom sustavu uređaja, što znači da odgovornost leži na Appleu (ili Googleu u slučaju Android telefona).

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo revizija zaključanog zaslona! Apple iOS 16 ima niz promjena

Test – Apple iPad Air 64 GB 5th generation i Next One dodaci

Apple iPhone SE (2022) recenzija

Kako bi to spriječio, Apple se odlučio dodati novi “način zaključavanja”. Onemogućiti će pregled poveznica u porukama i blokirati privitke i FaceTime pozive od korisnika koje vlasnik uređaja prije nije kontaktirao ili nije sam poslao poziv ili zahtjev inicijatoru. Također kada je iPhone zaključan, a veza veza s računalom aktivna, ona postaje ograničena.

Očekuje se da će “Lockdown Mode” biti objavljen s iOS 16, iPadOS 16 i MacOS 13 Ventura ove jeseni dajući korisnicima veći duševni mir od špijuniranja.

Više... Vaš Komentar Top
Google testira za Chrome značajku dodatne uštede kapaciteta baterije

Datum objave 11.07.2022

Google testira za Chrome značajku dodatne uštede kapaciteta baterije

Google testira u Chrome značajku dodatne uštede kapaciteta baterije

Google Chrome je najveći preglednik na svijetu. Ali poznato je da jede resurse memorije i CPU-a, pogotovo kada je otvorena hrpa kartica.

Iz tog razloga Google je sada predstavio u Dev i Chrome Canary v105, novu eksperimentalnu funkciju ‘brzog intenzivnog prigušivanja’ koja sprječava pretjerano trošenje baterije. Radikalnija je od prethodne jer za stranice koje se učitavaju u pozadini ograničava JavaScript tajmer nakon deset sekundi, a ne nakon pet minuta kao do sada. Google očekuje da ova funkcija bi značajno mogla produžiti trajanje baterije uređaja.

Općenito, ova je funkcija prikladna za scenarije s malom memorijom i visokim zahtjevima za trajanjem baterije. Ako niste zabrinuti oko trajanja baterije, a memorija i CPU nisu loši, kao što su platforme za stolna računala, preporučuje se ne koristiti, odnosno onemogućiti.

PROČITAJTE JOŠ

Google za Chrome testira korisne nove značajke

Google Chrome 98 podržava novu verziju vektorskih fontova na što je Apple izričito prigovorio

Chrome prestaje podržavati naslijeđeni U2F API

Nije poznato kada će značajka biti dostupna u javnoj verziji preglednika.

Više... Vaš Komentar Top
Intel ažurira NUC X15 prijenosna računala

Datum objave 11.07.2022

Intel ažurira NUC X15 prijenosna računala

Intel ažurira NUC X15 prijenosna računala (1)

Obitelj Intel NUC ne samo da ima mini računala već ima i prijenosna koja proizvođači računala mogu obraditi i preimenovati u vlastite proizvode, kao što su prijenosna računala serije ADATA XPG Xenia. Trenutno NUC X15 prijenosno računalo temelji se na 11. generaciji Core H serije, uključujući i7-11800H, i5-11400H, a grafička kartica je RTX 3060 ili RTX 3070. Sada su procurile specifikacije nove generacija modela.

Konkretno, radi se o modelima LAPAC71G i LAPAC71H. Pogone ih procesori 12. generacije Core i7-12700H, a grafičke kartice su njihove vlastite Arc A550M i Arc A730M . Što se tiče top-end kartica Arc A770M, čini se da se neće koristiti neko vrijeme. Prema Intelovoj službenoj izjavi, izvedba Arc A730M u osnovi je ista kao kod RTX 3050 Ti, a Arc A770M je oko 12 posto veća od RTX 3060. Postoji i verzija C51G, koja može biti kombinacija i5-12500H i Arc A550M.

PROČITAJTE JOŠ

Intel NUC DN2820FYKH

Intel Skull Canyon NUC6i7KYK

NUC X15 2022 modeli imaju i  par M.2 utora za pohranu, SO-DIMM, 802.11ax Wi-Fi, Bluetooth 5.2, RJ-45 i koriste punjač od 230 W.  Datum lansiranja NUC X15 2022 nije poznat, a mogao bi biti u isto vrijeme kada i serija Arc A500M/A700M.

Više... Vaš Komentar Top
ASRock dopunjava stranicu AM5 X670E Pro RS matične ploče

Datum objave 11.07.2022

ASRock dopunjava stranicu AM5 X670E Pro RS matične ploče

ASRock dopunjava stranicu AM5 X670E Pro RS matične ploče (3)

Kako se bliži najavljeni jesenski datum lansiranja serije procesora Ryzen 7000 (Raphael) temeljenih na mikroarhitekturi Zen 4, glasine oko AM5 matičnih ploča postaju sve intenzivnije. ASRock, jedan od partnera AMD -a, objavio je na svojim web stranicama osnovne karakteristike i slike X670E Pro ES modela matične ploče koja podržava AM5 čipset.

ASRock X670E Pro RS matična ploča, nudi cijeli set alata potrebnih za overklok Zen 4 CPU-a, a opremljen je relativno velikom VRM jedinicom i 17-faznom shemom napajanja, prekrivenom parom hladnjaka. Desno od LGA1718 procesorske utičnice nalaze se četiri utora za DDR5 RAM module. dobio je 17-faznu shemu napajanja, prekrivenu parom hladnjaka.

PCIe 5.0 način rada podržan je PCIe 5.0 x16 utor pune duljine i jednim od četiri M.2 SSD utora.  Ukupno ima pet USB-A 3.2 priključaka. Jedan može postići brzine do 10 Gbps, dok drugi brzine do 5 Gbps.

PROČITAJTE JOŠ 

ASRock najavljuje četiri X670 matične ploče za Ryzen 7000 procesore

ASRock B660M Steel Legend & Intel Core i3-12100F recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

Također ova matična ploča ima  šest SATA portova i dva USB 3. konektori tipa x također. Tu je i na stražnjoj strani USB 3.2 Gen 2×2 priključak (20 Gbps). Ostali I/O na stražnjoj strani matične ploče su HDMI i DisplayPort priključci, gumb za ažuriranje UEFI/BIOS-a i četiri USB 2.0 priključka.

Audio priključak  zvučne kartice Realtek ALC897, sveden je na linijski izlaz, plus ulaz za mikrofon i optički S/PDIF konektor.  Ugrađena mrežna kartica je 2,5 Gbps Ethernet kontroler marke Realtek/Dragon sa softverom za optimizaciju igara.
Preporučena cijena ASRock X670E Pro RS ploče bit će objavljena naknadno.

Više... Vaš Komentar Top
Logitech Zone Vibe 125 bežične slušalice

Datum objave 11.07.2022

Logitech Zone Vibe 125 bežične slušalice

Logitech Zone Vibe 125 bežične slušalice – dizajnirane su za rad i za igru (4)

Ponuda bežičnih slušalica sve je raznolikija, što nas veseli.  Logitech je nedugo stavio na police trgovina bežične slušalice Zone Vibe 125.

Ovaj put Zone Vibe 125 slušalice dolaze u crnoj boji i aerodinamičnog dizajna.  Središnji dio slušalica izrađen je od pletene tkanine i jastučića za uši od memorijske pjene. Zahvaljujući težini od 185 grama osigurat će veliku udobnost rada, koja neće biti opterećenje čak ni pri dugotrajnom korištenju.

Uz to, imaju kontrolne gumbe za jednostavno pauziranje ili reprodukciju glazbe, započinjanje ili prekidanje poziva, podešavanje glasnoće i uparivanje s Bluetoothom.

Opremljene su s drajverima zvučnika od 40 mm za pružanje čistog basa i zvuka na visokim frekvencijama. To također znači da nema izobličenja tijekom slušanja glazbe, podcasta ili tijekom razgovora.

Dvostruki mikrofoni za poništavanje buke s tehnologijom usmjerenog oblikovanja snopa postižu izolaciju buke, a produženi držač mikrofona omogućuje hvatanje. Istodobno, bežične slušalice Logitech Zone Vibe 125 podržavaju prebacivanje veze s bežičnim dometom do 30 metara, te podržavaju USB brzo punjenje kako bi korisnici bili online u svakom trenutku. Baterija je dovoljna za cijeli dan aktivnog rada opreme – izdržat će do 18 sati razgovora ili do 20 sati slušanja .

PROČITAJTE JOŠ 

Brzi test – Logitech G613, G603 & MX Sound

Brzi test – Logitech G903, G703 & G PowerPlay

Brzi test – Logitech Prodigy G213, G231 & G403

Kako bi se zadovoljile personalizirane audio potrebe korisnika i stvorilo osobno iskustvo, podržavaju preuzimanje Logi Tune softvera putem pametnog telefona ili računala. Sve što treba učiniti je prilagoditi klizače 5-pojasnog ekvilajzera svojim potrebama.

Logitech Zone Vibe 125 slušalice kompatibilne su sa različitim operativnim sustavima kao što su Windows, Mac ili Chrome OS. Također se mogu koristiti s različitim vrstama veza, kao što su USB-C, USB-A, Bluetooth ili Android Bluetooth.

Više... Vaš Komentar Top
Intel NUC 12 Enthusiast – otkrivene pune specifikacije

Datum objave 11.07.2022

Intel NUC 12 Enthusiast - otkrivene pune specifikacije

Intel NUC 12 Enthusiast – izložene pune specifikacije (4)

Nakon što su objavljene slike novog Intel NUC 12 Enthusiasta, konačno su osvanule i pune specifikacije serije od tri modela.

Prema izvoru, konfiguracija top modela je i7-12700H mobilni CPU koji usvaja dizajn hibridne arhitekture 6P+8E (14C / 20T), s 24 MB predmemorije, frekvencije do 4,7 GHz i osnovnim TDP-om od 45 W. Međutim MTP potrošnja energije može doseći 115 W .  Za grafiku je zadužen Arc A770M nezavisni čip. Koristi jezgru ACM-G10, s 4096 ALU-a / 32 Xe jezgre / 32 jedinice za optičko praćenje i 16 GB GDDR6 video memorije. GPU radi na 1650 MHz i ima TDP između 120-150 W.

Model srednje klase je opremljen  i7-12700H procesorom, ali se razlikuje svojim Arc A730M 12 GB neovisnim grafičkim čipom. Početni model je opremljen i5-12500H procesorom 4P+8E (12C/16T) s 18 MB predmemorije, frekvencijom do 4,5 GHz i osnovnim TDP-om od 45 W / MTP-om od 95 W. Neovisni grafički čip je Arc A550M s 8 GB.

Oba procesora su izvorno dizajnirana za tržište prijenosnih računala, ali su također dobar izbor za kompaktna NUC računala.

PROČITAJTE JOŠ 

Više detalja o NUC 12 Extreme “Dragon Canyon”

Upoznajte Intel NUC M15 – tanko i lagano prijenosno računalo

Intel NUC 6i5SYH test

S mrežne strane svi modeli koriste AX1690 Ethernet kontroler koji podržava Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2 veze. Što se tiče I/O portova, tu su SDXC (UHS-II) čitač kartica, dual Thunderbolt 4 (podržava 5 V / 9 V punjenje) i 3,5 mm audio priključak.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 18 minuta

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Objavljeno prije 27 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 29 minuta

Što trenutno slušate?

Objavljeno prije 1 sat

Automobili

Objavljeno prije 1 sat

Masquerade.hr

Novosti

Održana konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024

Konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024 održana je 16., 18. i 19. travnja u organizaciji Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srca) i u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu. Kao pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja konfe... Pročitaj više

Virtualna memorija na pametnim telefonima: prijatelj ili neprijatelj performansi?

Gotovo svi pametni telefoni bez obzira na cijenu imaju nešto što se zove virtualna memorija. Obećava da će poboljšati multitasking i fluidnost rada. Ali je li to zaista tako korisno? Što je zapravo virtualna memorija? Za one koji koriste ra... Pročitaj više

Opasno se zahuktava zabrana korištenja telefona i društvenih mreža djeci mlađoj od 16 godina u Velikoj Britaniji

Unatoč donošenju Zakona o sigurnosti na internetu u listopadu prošle godine, koji zahtijeva od društvenih mreža da zaštite djecu od štetnog sadržaja pod prijetnjom kazni od 10% globalnog prometa, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva razmatra još s... Pročitaj više

Kupnja rabljenog Android mobitela: savjeti i trikovi za pametne kupce

U svijetu gdje se najnoviji modeli mobitela mijenjaju brže od modnih sezonskih trendova, a njihove cijene postaju astronomske za većinu potrošača, mnogi se okreću tržištu rabljenih uređaja. No, kupnja rabljenog mobitela može biti poput kupo... Pročitaj više

Emulator Game Boya nestao samo nekoliko dana nakon odobrenja

Apple je odobrio emulator iGBA koji je korisnicima iPhonea omogućavao igranje Game Boy naslova, uključujući popularne igre iz franšize Pokémon i Legend of Zelda, preuzimanjem besplatnih ROM-ova s weba. Brzo se popeo na vrh ljestvice popular... Pročitaj više

Sve novosti