Razer predstavio Blade 14 gaming laptop, Raptor 27 (2021) monitor i USB-C 130W GaN Charger

Datum objave 16.06.2021 - Sanja Ledinek

Razer predstavio Blade 14 gaming laptop, Raptor 27 (2021) monitor i USB-C 130W GaN Charger

Razer predstavio Blade 14 gaming laptop, Raptor 27 (2021) monitor i USB-C 130W GaN Charger

Razer Blade 14 (1)

Razer Blade 14 tanki je gaming prijenosnik koji koristi AMD najnoviji CPU Ryzen 5000 serije i Nvidia GeForce RTX 30 grafičke kartice. Razer Raptor 27 (2021) dobiva FPS nadogradnju i sada podržava brzinu osvježavanja od 165 Hz.  Razer USB-C 130 W GaN punjač dolazi s maksimalnom izlaznom snagom do 130 W u kompaktnom faktoru.

Razer Blade 14

Blade 14 dolazi u crnom aluminijskom kućištu. Riječ je o prijenosniku veličine 319,7 mm × 220 mm × 16,8 mm i mase 1,78 kg. Ima 14-inčni zaslon 1.920 × 1.080 piksela, odnosno 2.560×1.440 piksela, s brzinom osvježavanja do 165 Hz, MD FreeSync Premium opcijom i 100% sRGB pokrivenosti.

Srce je AMD Ryzen 9 5900HX CPU, dok u pogledu GPU-a u ponudi su tri konfiguracije. Osnovni model dolazi s Nvidia GeForce RTX 3060 GPU (6 GB VRAM),  srednji model s Nvidia GeForce RTX 3070 (8 GB VRAM),  dok vrhunska varijanta s GeForce RTX 3080 GPU ( 8 GB VRAM).

Sva tri modela dolaze s TGP 100 W, 16 GB DDR4 RAM-a na taktu od 3.200 MHz koji je zalemljen na matičnu ploču. Za pohranu tu je 1 TB M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 SSD. Tehnologija Vaporchamber koristi se za hlađenje tankog prijenosnog računala. Vakuumska komora koristi isparenu tekućinu za odvođenje topline. Uz to, prijenosno računalo je također opremljeno s dva ventilatora od osamdeset peraja kako bi GPU i CPU bili hladni.

Razer Blade 14 opremljen je Wi-Fi 6E, Bluetoothom v5.2, dvama USB 3.2 Gen 2 Type-A priključcima, 2 x USB 3.2 Gen 2 Type-C, HDMI 2.1 izlaznim priključkom i 3.5 mm kombiniranim priključkom za slušalice / mikrofon. Prijenosno računalo ima 61,6 Whr bateriju i u prodajnom paketu dolazi s adapterom za napajanje od 230W. Tu su i IR HD 720p web kamera s ugrađenim sustavom Windows Hello i stereo zvučnici THX zvuka. Također je implementiran Microsoftov sustav Precision Touchpad. Tipkovnica uključuje prilagodljivo RGB osvjetljenje po tipki.
Njegova cijena kreće se od 2000 eura .

Detaljne specifikacije

Razer Raptor 27 (2021) monitor

Raptor 27, kao što sam naziv govori, ima 27-inčni IPS zaslon rezolucije 2.560 x 1.440 piksela sa širokim kutom gledanja do 178 stupnjeva, brzinom osvježavanja 164 Hz i vremenom odziva od 1 ms s Ultra Low Motion Blurom.

Dolazi s certifikatom HDR400, maksimalnom svjetlinom od 420 nita, 8-bitnim + FRC procesorom zatamnjenja s podrškom za 95 posto širokog spektra boja DCI-P3. Također je tvornički kalibriran. Ima omjer kontrasta od 1.000:1. Razer Raptor 27 podržava Nvidia G-sync kao i AMD FreeSync Premium.

Stalak za monitor može se promijeniti u VESA nosač od 100 mm × 100 mm. Ima HDMI 2.0b konektor, DisplayPort 1.4, USB Type-C kompatibilan s podacima i DisplayPort 1.4 te USB 3.0 čvorište s dva porta. Uključuje ARGB osvjetljenje na bazi i sustav upravljanja kabelima na stražnjoj strani monitora.

Detaljne specifikacije

Mali, ali moćan Razer GaN punjač od 130 W

Razer GaN (galij-nitrid) je višenamjenski punjač od 130 W, dimenzija 7,7 x 3,2 x 6,2 mm i težak 349 grama. A port i indikator napajanja označeni su Razerovom zelenom bojom. Izlazno sučelje je konfiguracije 2A2C, uključujući dva USB-C i dva USB-A priključka. Sučelje dijeli maksimalnu izlaznu snagu od 100W, a dva USB-A snagu od 18W.

Detaljne specifikacije

Nije najjeftiniji punjač cijenom 180 dolara, ali treba imati na umu da osim mobitela može istodobno puniti Razer prijenosnike i MacBookove. Isporučuje se s uvlačivim utikačem.

Više... Vaš Komentar Top
Apple Beats Studio Buds: prostorno smanjenje zvuka i aktivno smanjenje buke

Datum objave 16.06.2021

Apple Beats Studio Buds: prostorno smanjenje zvuka i aktivno smanjenje buke

Apple Beats Studio Buds (1)

Ispostavilo se da su nove Beats slušalice znatno jeftinije od AirPods Pro, zadržavajući pritom glavnu značajku – poništavanje okolne buke. Isporučuju se s ovalnom kutijom za punjenje  s USB-C sučeljem i ne podržavaju bežično punjenje.

Apple Beats Studio Buds druge su potpuno bežične slušalice ove robne marke. Dizajnirane su za uši u obliku zrna. Imaju PX4 otpornost na vodu i znoj. Pružaju male/srednje/velike čepiće za uši. Svaki čep za uho teži samo 5 grama.

Kvaliteta zvuka i smanjenje buke

Beats Studio Buds imaju ugrađenu pogonsku jedinicu od 8,2 mm s dva elementa s krutim klipom u sredini i fleksibilnim surroundom izvana kako bi donijele snažan i uravnotežen zvučni efekt.Prema proizvođaču, postižu izvrsno stereo razdvajanje  i niska harmonijska izobličenja na cijeloj krivulji frekvencije. Uz to, za korisnike Apple Music, također će automatski reproducirati prostorni zvuk pomiješan u dostupne audio zapise s Dolby Atmosom, omogućujući korisnicima uživanje u višedimenzionalnom zvuku i čistoj kvaliteti zvuka.

Apple Beats Studio Buds (2)

Za aktivno smanjenje buke (ANC) koriste prilagodljivu kontrolu pojačanja u stvarnom vremenu kako bi blokirala neželjena vanjska buka. Uz to kako bi se osiguralo da zvuk reprodukcije ostane čist nakon omogućavanja aktivnog smanjenja šuma, za to se brine algoritam za ispravljanje i čišćenje artefakata koji pogoršavaju kvalitetu zvuka brzinom od 48.000 puta u sekundi dok nadgleda izvornu datoteku. Tijekom poziva dvostruki mikrofon može zaključati glas, filtrirati vjetar i vanjsku buku te donijeti jasniji glas. Vrijedno je spomenuti da ovaj put Beats Studio Buds nema ugrađene Appleove H1 ili W1 čipove poput Powerbeats Pro i drugih proizvoda.

Što se tiče funkcija, Beats Studio Buds podržavaju rad na dodir i jedinstvene “Hey Siri” hands-free buđenje i prostorne audio funkcije Apple uređaja.

Naravno, nakon preuzimanja aplikacije Beats, slušalice su također savršeno kompatibilne s Android uređajima.

Panasonicove istinski bežične slušalice RZ-B100W

LG bežične slušalice imaju funkciju “sterilizacije”

Dugotrajnost baterije

Kada je uključeno aktivno smanjivanje šuma, vrijeme slušanja može biti do 5 sati, 8 sati u standardnom načinu, odnosno do 24 sata reprodukcije s dva dodatna punjenja iz kutijice. Uz to, tehnologija punjenja Fast Fuel omogućava da 5 minuta punjenja omogući daljnjih sat vremena neprekidne reprodukcije. puni se putem USB-C sučelja i ne podržava bežično punjenje.

Slušalice su dostupne u tri boje: crvenoj, crnoj i bijeloj. Cijena im je 150 USD. 

Više... Vaš Komentar Top
Nove mogućnosti automatizacije za Canonovu seriju imagePRESS C10010VP

Datum objave 15.06.2021

Nove mogućnosti automatizacije za Canonovu seriju imagePRESS C10010VP

imagePRESS C10010VP_SU_IS_retouch_v4

Canon Europe predstavlja dvije nove napredne mogućnosti automatizacije – jedinicu za praćenje i jedinicu za provjeru za digitalne tiskarske strojeve u boji iz serije imagePRESS C10010VP. Ti noviteti predstavljaju dodatnu podršku korisnicima u tiskarskim produkcijskim okruženjima za postizanje otisaka najviše kvalitete za manje vremena i bez ručnih intervencija rukovatelja.

Unaprjeđujući učinkovito iskorištenje vremena uklanjanjem potrebe za ručnom kalibracijom, nova jedinica za praćenje nadzire registraciju od sprijeda prema straga i ton boje prije i tijekom tiska. Pritom to sve prilagođava automatski i u hodu radi osiguranja dosljednosti s postavkama zadatka, od prvog do zadnjeg lista. Ta prilagodba u stvarnom vremenu, koja se odnosi na medije za tisak, dodaje novu razinu kontrole boja na remenu za prijenos slike koju nudi tehnologija Multi D.A.T koja je standardna značajka na uređajima iz serije imagePRESS C10010VP.

Korisnicima koji žele ukloniti ručnu provjeru prema određenim kriterijima jedinica za provjeru pružit će značajne prilike za automatizaciju. Ta jedinica provjerava ima li na svakoj otisnutoj stranici problema, primjerice izobličenja, te prepoznaje pogreške kao što su crte ili prljavština na mediju. Korisnici mogu birati žele li ukloniti i automatski ponovno otisnuti stranice s pogreškom kako bi dobili savršen krajnji rezultat bez ugrožavanja produktivnosti. Druga je opcija da se stranice s pogreškama uklone bez ponovnog tiskanja ili rukovatelj može jednostavno primiti zapisnik o stranicama na kojima je nađeno nešto što nije u skladu s unaprijed postavljenim zahtjevima.

Više... Vaš Komentar Top
Plextor lansira PCIe 4.0 SSD M10P serije – brzina prelazi 7000 MB/s

Datum objave 15.06.2021

Plextor lansira PCIe 4.0 SSD M10P serije - brzina prelazi 7000 MB/s

Plextor_M10P_1

Plextor je lansirao M10P seriju SSD diskova koji koriste PCIe 4.0 sabirnicu i isporučuju se s hladnjakom. Uz to, proizvodi serije M10P imaju više brzine, veći kapacitet i visoku stabilnost, a uključeni su i modeli s RGB osvjetljenjem.

Plextor serija M10P uključuje modele M10PY M.2 2280 izvedbe i M10PG PCIe 4.0 izvedbe. Kao što smo već spomenuli, opremljeni su velikim hladnjacima od aluminijske legure, a površina je prekrivena premazom od grafena kako bi se poboljšala učinkovitost odvođenja topline.

Plextor_M10P_2

Što se tiče performansi, ova serija SSD-a ima sekvencijalnu brzinu čitanja od 7.000 MB/s i sekvencijalnu brzinu pisanja od 5.000 MB/s. SSD koristi Kioxia BiCS 3D NAND i podržava SLC ubrzanje pisanja.

Koliko je SSD izdržljiv? Pogledajte statistiku grešaka

Transcend PCIe SSD 220S 512GB recenzija

Plextorova PlexNitro II tehnologija istovremeno može poboljšati izvedbu sekvencijalnog čitanja i pisanja te slučajnog čitanja i pisanja. M10P serija tvrdih diskova dostupna je u verzijama od 512 GB, 1 TB i 2 TB.

Više... Vaš Komentar Top
OS Google Chrome nova ažuriranja svakog mjeseca

Datum objave 15.06.2021

OS Google Chrome nova ažuriranja svakog mjeseca

OS Google Chrome nova ažuriranja svakog mjeseca

Prema statistikama analitičkih institucija, prodaja Chromebook prijenosnih računala u Sjedinjenim Državama ove je godine izuzetno brzo rasla. Vrlo su popularni među učenicima, studentima i poslovnim korisnicima.

Kako bi zadržao ove odlične prodajne rezultate, Google je odlučio od četvrtog tromjesečja 2021. ubrzati učestalost ažuriranja Chrome OS-a. Ukratko, nadogradnje će se plasirati prema korisnicima svaka 4 tjedna . Prema službenom blogu, tako će OS-a Chrome omogućiti potrošačima da što prije iskuse nove značajke, istovremeno osiguravajući da uvijek održava sigurnost, stabilnost i jednostavnost.

Objavljen Snapdragon 7c Gen 2 CPU za prijenosna računala i Chromebook

Acer Chromebook Spin 514 u potpunosti se oslanja na AMD

Očekuje se da će ova promjena započeti u listopadu, kada će biti objavljena službena verzija Chrome OS 96 . Iz rasporeda ovog sustava, Google će preskočiti verziju Chrome OS 95 i izravno gurnuti verziju 96.

Više... Vaš Komentar Top
Android emulator postaje dio sljedeće verzije Windowsa

Datum objave 15.06.2021

Android emulator postaje dio sljedeće verzije Windowsa

Android emulator postaje dio sljedeće verzije Windowsa_1

Android sustav je prilično fleksibilan jer se osim na pametne telefone, može prenositi i na druge sustave. Najnovije vijesti nam otkrivaju da će Microsoft dodati funkciju Android emulatora u sljedeću verziju sustava Windows.

Postoji mnogo načina za pokretanje Android emulatora na sustavu Windows. Nedavno je otkriveno da je službeno Microsoftovo ažuriranje WSLg alata za pokretanje Linux GUI aplikacija spomenulo kako nova verzija rješava neke probleme s “Android emulatorom”, što znači da ova funkcija doista postoji.

Android emulator postaje dio sljedeće verzije Windowsa_2

Prema prethodnim vijestima, Microsoftov interni plan nazvan Project Latte omogućit će programerima da pakiraju Android aplikaciju kao MSIX za distribuciju u Microsoft Storeu i pokreću u sustavu Windows putem Android emulatora. Ovaj će pristup biti jednostavniji i omogućit će programerima Androida da dosegnu veću publiku .

Više... Vaš Komentar Top
Izloženost patenta arhitekture AMD CPU jezgre: dijeljenje L2 predmemorije

Datum objave 15.06.2021

Izloženost patenta arhitekture AMD CPU jezgre: dijeljenje L2 predmemorije

Izloženost patenta arhitekture AMD CPU jezgre_1

Potvrđeno je kako će Intel Core procesori 12. generacije usvojiti dizajn velike i male jezgre i 10-nm proizvodnu procesnu tehnologiju. Sljedeća generacija sustava Windows također će prilagoditi ovaj procesor kako bi udovoljio zahtjevima raspoređivanja između velikih i malih jezgri.

Izloženost patenta arhitekture AMD CPU jezgre_2

Prema pisanju Neowina, zviždač @Kepler_L2, je na Twitteru izložio patentni shematski prikaz AMD Big.Little arhitekture jezgre. Također je pokazao i metodu raspoređivanja zadataka.

AMD je lansirao RDNA2 pokretane Radeon PRO grafičke ubrzivače serije W6000

Insajderski info – AMD Ryzen 9 5950XT napokon na 5 GHz

Izloženost patenta arhitekture AMD CPU jezgre_3

Kao što se može vidjeti na slici, mala jezgra procesora imat će komponente poput tajmera i senzora za praćenje vremena potrebnog za pokretanje zadataka. Kada maksimalno vrijeme rada male jezgre prijeđe prag, zadatak će se prenijeti na veliku jezgru. Ova metoda zakazivanja slična je Android i Apple uređajima, a proizvođač mora prilagoditi određenu strategiju. Suprotno tome, ako radno opterećenje velike jezgre ne prijeđe prag, zadatak će se predati maloj jezgri na obradu.

Nije jedino jasno za koju će generaciju procesora AMD usvojiti ovu temeljnu arhitekturu.

Više... Vaš Komentar Top
Hakeri mogu iskoristiti unaprijed instalirane programe na Samsung pametnim telefonima

Datum objave 15.06.2021

Hakeri mogu iskoristiti unaprijed instalirane programe na Samsung pametnim telefonima

Samsung Galaxy S21 + dizajn  (4)

Kibernetski kriminalci mogu iskoristiti sigurnosne rupe koje postoje u unaprijed instaliranim aplikacijama na pametnim telefonima Samsung kako bi napadali i špijunirali korisnike.

Prema Thehackernewsu, mnoge su sigurnosne rupe otkrivene u unaprijed instaliranim Android aplikacijama na Samsung pametnim telefonima. Najnovije novootkrivene ranjivosti lako omogućuju zlonamjernicima pristup osobnim podacima, čak i upravljanje uređajima bez korisnikova znanja. Točnije, ranjivost omogućuje napadaču pristup i izmjenu žrtvinih kontakata, poziva, SMS / MMS-a, instaliranje proizvoljnih aplikacija s administratorskim pravima uređaja ili čitanje i pisanje proizvoljnih sistemskih datoteka, što rezultira promjenom postavki uređaja.

Hakeri mogu iskoristiti unaprijed instalirane programe na Samsung

U demonstracijskim dokazima se može vidjeti da će ranjivost u PhotoTableu i Insecure Folderu pristupiti aplikaciji putem SD kartice i očitati kontakte pohranjene na telefonu. Slično tome, ranjivosti poput CVE-2021-25397 i CVE-2021-25392 omogućuju napadačima da prepisuju datoteke SMS / MMS poruka sa zlonamjernim sadržajem i kradu podatke iz korisničkih obavijesti.

Sergey Toshin, osnivač pokretanja sigurnosne mreže za mobilne uređaje Over secured, podijelio je ove najnovije informacije o ranjivostima. Otkrio ih je u veljači 2021. godine, a Samsung radi na njihovom „krpanju“ najnovijim ažuriranjima firmvera koja su objavljena u travnju i svibnju. Inače, Toshin je do danas prijavio preko 550 ranjivosti i zaradio više od milijun američkih dolara od više tvrtki, putem platforme HackerOne i drugih programa za nagrađivanje pronađenih sigurnosnih bugova.

Hakeri ukrali Tesla automobil s pametnim telefonom

Kako prolaze hakeri u Europi?

Da bi se izbjegli ove sigurnosne prijetnje što prije instaliraju najnovije nadogradnje firmvera tvrtke.

Više... Vaš Komentar Top
Poznat je EOL datum za Windowse 10

Datum objave 15.06.2021

Poznat je EOL datum za Windowse 10

Windows_10_EOL_1

Prema službenom dokumentu  koji je nedavno objavio Microsoft, podrška za Windows 10 Home, Windows 10 i Windows 10 Pro, prestat će se pružati 14. listopada 2025. godine.

Datum zaustavljanja sigurnosnih ažuriranja nije objavljen. S druge strane, u ovoj najavi nisu spomenuti aranžmani sustava Windows 10 Enterprise i Windows Server, što znači da će životni vijek ove dvije platforme biti duži.

Microsoft priprema Cloud PC Windows 10

U svibnju ove godine izvršni direktor Microsofta Satya Nadella otkrio je da će uskoro objaviti sljedeću generaciju sustava Windows koji sadrži najvažnija ažuriranja u posljednjih 10 godina. Vjerojatno će to biti “Windows 11″. Predviđa se da će Microsoft objaviti novu generaciju operativnog sustava Windows 24. lipnja.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua NH-P1 pasivni CPU hladnjak i LS-PWM ventilator

Datum objave 15.06.2021

Noctua NH-P1 pasivni CPU hladnjak i LS-PWM ventilator

nh_p1_1_1

Noctua je danas objavila svoj dugo očekivani procesorski hladnjak NH-P1, kao i opcijski ventilator NF-A12x25 LS-PWM od 120 mm. Specijjalno dizajniran za rad bez ventilatora od temelja, NH-P1 sposoban je potpuno pasivno hladiti moderne procesore s malim do umjerenim odvođenjem topline u kućištima s dobrom prirodnom konvekcijom (kretanjem zraka). Za daljnje poboljšane performanse ili polu-pasivne sisteme koji okreću svoje ventilatore samo kada je to potrebno, NH-P1 se može opremiti ultra tihim 120-milimetarskim ventilatorom, kao što je novi NF-A12x25 LS-PWM.

NH-P1 nije samo obični hladnjak bez ventilatora: sadrži puno deblje, mnogo šire razmaknute ploče, postiže visoku i masu i minimalni otpor protoku zraka koji su potrebni da bi se postiglo izvrsno hlađenje u prirodnoj konvekciji. U potpuno optimiziranim sustavima bez ventilatora, NH-P1 je sposoban hladiti procesore s malim do umjerenim odvođenjem topline koristeći samo prirodnu konvekciju (pogledajte smjernice za postavljanje i popis kompatibilnosti CPU-a). To ga čini idealnim za moćna računala koja nemaju pokretne dijelove i rade apsolutno tiho. Uz novi, sustav za ugradnju SecuFirm2 + koji se temelji na Torxu, nagrađivani Noctuin termalni spoj NT-H2 i 6-godišnje jamstvo proizvođača, NH-P1 idealan je kamen temeljac za gradnje bez ventilatora ili polu-pasivne gradnje.

Uz NH-P1, Noctua je objavila i dodatni ventilator NF-A12x25 LS-PWM 120 mm, varijantu nagrađivanog NF-A12x25 s omogućenim PWM-om koja je idealna za poboljšanje performansi NH-P1 u polupasivnim sustavima. Na maksimalnoj razini buke od samo 12,1 dB (A), NF-A12x25 LS-PWM gotovo se ne čuje, ali će i dalje značajno povećati učinak hladnjaka. Kako se ventilator zaustavlja na 0% PWM-a, lako se može postaviti za polu-pasivni rad tako da će se okretati samo kad je to potrebno. Na taj će način sustav većinu vremena raditi bez ventilatora, ali i dalje pruža fleksibilnost kako bi se bolje iskoristili turbo načini rada snažnijih procesora kojima je potreban dodatni protok zraka kako bi se mogao adekvatno hladiti u uvjetima punog opterećenja.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 45 minuta

P: Novi, garancija Dell XPS 15 9500 UHD+ touch, Sony a7R iii, Suunto 5 i 9 baro

Objavljeno prije 56 minuta

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 1 sat

Age of Empires IV

Objavljeno prije 1 sat

Google Nexus/Pixel mobiteli

Objavljeno prije 1 sat

Nvidia GeForce RTX 30X0 series (Ampere)

Novosti

Novi monitor Philips Momentum

Gaming scena drastično se promijenila u posljednjih godinu dana zbog implementacije HDMI 2.1, novog poboljšanja u povezivanju koje podržava niz visokih rezolucija videa i stope osvježavanja uključujući 4K pri 12Hz-a, novu razinu za igrače k... Pročitaj više

Java više nije najpopularniji programski jezik na svijetu

Po prvi put u 20 godina, Python je nadmašio Javu, Javascript i C i postao najpopularniji programski jezik. TIOBE Software, tvrtka koja mjeri i prati kvalitetu softvera, kreirala je i održavala TIOBE indeks u posljednja dva desetljeća kako b... Pročitaj više

Objavljen Vivo T1 - Snapdragon 778G i 5000 mAh baterija

Ova jesen je prilično aktivna s pojavom novih mobitela. Tako je proizvođač mobilnih telefona Vivo, donio novu seriju isplativih proizvoda pod nazivom vivo T1. Vivo T1 ima dvije sheme boja: "Dark Shadow Black" i živopisnu "Electric Light Blu... Pročitaj više

Otkriven rootkit koji je certificiran od strane Microsofta

Stručnjaci za mrežnu sigurnost u Bitdefenderu otkrili su novi zlonamjerni program pod nazivom "FiveSys". To je rootkit zapravo digitalno potpisan od strane samog Microsofta. Prema Bitdefenderu, svrha FiveSys rootkita je jednostavna: preusmj... Pročitaj više

U padu prihodi Intel osnovnog PC poslovanja

Intel je objavio financijsko izvješće za treće tromjesečje koje je završilo 2. listopada. Iako je neto dobit ostvarila rast od 60 postotna boda na godišnjoj razini, njihov najveći izvor prihoda CCG (Customer Computing Division), koji uključ... Pročitaj više

Sve novosti