Suvremeni kibernetički izazovi u fokusu konferencije Alert: Od Cyber ratovanja do Phishing prijetnji

Objavljeno prije 16 dana - Uredništvo

Suvremeni kibernetički izazovi u fokusu konferencije Alert: Od Cyber ratovanja do Phishing prijetnji

Suvremeni kibernetički izazovi u fokusu konferencije Alert: Od Cyber ratovanja do Phishing prijetnji

Alert konferencija

U Zagrebu je uspješno održan još jedan „Alert“ – konferencija o kibernetičkoj sigurnosti, okupljajući više od 200 akreditiranih stručnjaka za kibernetičku sigurnost iz Hrvatske i regije i pružajući uvid u najnovije izazove u ovom području. Konferencija je predstavila vrhunske govornike iz sedam zemalja i teme koje su potaknule značajne rasprave tijekom ovog cjelodnevnog događaja.

Konferenciju je otvorio Igor Gržalja, predsjednik uprave kompanije ASEE, organizatora konferencije, istaknuvši: „Vjerujemo u stvaranje zajednice koja surađuje i dijeli znanje i iskustva kako bi se zajednički suočili s kibernetičkim izazovima. Ponosan sam što danas svjedočim ne samo stvaranju takve zajednice nego i njezinu širenju. Svijet kibernetičke sigurnosti je iznimno dinamičan, a na nas ovdje okupljene gledam kao na zaštitnike digitalne sadašnjosti i budućnosti i smatram da kao takvi imamo odgovornost ne samo održavati korak, nego biti i korak ispred potencijalnih prijetnji.

Keynote govornik prvog dijela konferencije bio je Oren Elimelech ugledni međunarodni stručnjak za kibernetičku sigurnost i CEO kompanije CyberTeam360, s izazovnim predavanjem “Nova era kibernetičkog ratovanja”. Jedna od ključnih tema bila je i dubinska analiza prijevara i ponašanja u borbi protiv Phishinga, prezentirana od strane Andree Jelavić Šako i Dubravka Kovačića iz ASEE.

Više... Vaš Komentar Top
Procurila pretpregledna verzija Office 2024

Objavljeno prije 16 dana

Procurila pretpregledna verzija Office 2024

Procurila pretpregledna verzija Office 2024 (1)

Korisnik X platforme (bivši Twitter) “techosaurusrex” prvi je objavio snimke zaslona Office LTSC (Long-Term Servicing Channel) ili onoga što se čini kao pretpregledna verzija Officea 2024.  Sada je procurilo više snimaka zaslona softverskog paketa jer ga Microsoft trenutno interno testira.

XDA izvještava da je dostupan na testnoj grani DevMain, koja je dizajnirana za zaposlenike tvrtke da provjere nadolazeće softverske proizvode. Isti članak također otkriva kako bilo tko drugi može koristiti verziju Office 2024 DevMain, ali zahtijeva više tehničkog znanja i dva projekta otvorenog koda treće strane, pa se ne preporučuje pristupiti ovoj verziji za vrlo rani pregled.

Procurila pretpregledna verzija Office 2024 (2)

Prema izvješćima, interna verzija ne razlikuje se puno od posljednje samostalne verzije sustava Office 2021.  Uključuje  poznate i najkorištenije aplikacije u paketu kao što su Word, Excel, PowerPoint, baza podataka Access i ostali alati koji čine paket za produktivnost poput Outlooka, Project, Visio, timovi itd.

Nove značajke, kao i uvijek biti će dodane prije objavljivanja javnog pregleda i konačne verzije  u trećem/četvrtom tromjesečje 2024. godine za Windows i Mac operativne sustave.

Zbogom Calibri: Microsoft mijenja zadani font u sustavu Office 365

Microsoft Teams u EU više neće biti obvezni dio Office paketa

Procurila pretpregledna verzija Office 2024 (3)

Verzija još nije u potpunosti pretvorena u sustav pretplate, a opcija samostalne verzije jednokratne kupnje i dalje se održava što je odlična vijest za mnoge korisnike koji vole  trajnu licencu  kroz jednokratne kupnje. Naravno, ostaju i opcije pretplate u oblaku, odnosno besprijekoran način da se korisnicima omogući pristup uvijek ažurnom paketu alata i usluga.

Više detalja očekuje se za vrijeme Ignite konferencije koja je u tijeku.

Više... Vaš Komentar Top
Corsair MP700 Pro PCIe Gen 5 M.2 SSD – odličan ulaz u PCIe 5.0 arenu

Objavljeno prije 16 dana

Corsair MP700 Pro PCIe Gen 5 M.2 SSD - odličan ulaz u PCIe 5.0 arenu

Corsair MP700 Pro PCIe Gen 5 M.2 SSD (1)

Corsair predstavlja MP700 Pro PCIe Gen 5 M.2 SSD s 12.400 MB/s sekvencijalne brzine čitanja i 1,6 milijuna IOPS nasumičnog pisanja nadmašujući čak i najsposobnije PCIe Gen 4 diskove.

Corsair MP700 Pro solid-state disk standarda PCIe 5.0, izrađen je u formatu M.2 2280. Temelji se na Phison E26 kontroleru i najnovijim 232-slojnim 3D NAND TLC flash memorijskim čipovima (B58R) iz Microna. Osim toga, opremljen je Hynix LPDDR4-4266 priručnom memorijom do 4 GB. Što se tiče hlađenja, postoje tri opcije: bez hladnjaka, sa zračnim hlađenjem (ventilator) i s vodenim hlađenjem kompatibilnim sa standardnim priključcima od 1/4″. Bez obzira koju varijantu odaberete, ona se pridržava CORSAIR-ovih strogih prilagođenih hardverskih standarda za hlađenje.

Corsair MP700 Pro PCIe Gen 5 M.2 SSD (4)

Corsair HS55 Surround recenzija

Corsair Dominator Platinum RGB DDR5 5.200 MHz recenzija

Corsair Sabre RGB PRO Wireless recenzija

Ovaj SSD je unatrag kompatibilan s PCIe 4.0 matičnim pločama, osiguravajući dugovječnost i performanse u godinama koje dolaze. Izvorna podrška za Microsoft DirectStorage poboljšava iskustvo igranja bržim učitavanjem podataka zahvaljujući tome što SSD izravno komunicira s grafičkom karticom.

Corsair MP700 Pro SSD bit će dostupan u verzijama od 1, 2 i 4 TB. Petogodišnje jamstvo pokriva do 1400 terabajta pisanih podataka. Corsair nudi svoj softver SSD Toolbox za prikaz informacije o pogonu, SMART zdravstvene atribute i izvođenje raznih funkcija kao što su TRIM, kloniranje, overprovisioning i sigurno brisanje pogona.

Corsair MP700 Pro PCIe Gen 5 M.2 SSD (3)

Cijena

Corsair MP700 Pro od 1 TB s aktivnim sustavom zračnog hlađenja (s ventilatorom) ima cijenu 189,99 USD, a verzija od 2 TB od 324,99 USD. Inačica pogona opremljena LSS vodenim blokom, od 2 TB, košta 324,99 USD.

Više... Vaš Komentar Top
OmniVision OV05C10 senzor za prijenosna računala sljedeće generacije

Objavljeno prije 16 dana

OmniVision OV05C10 senzor za prijenosna računala sljedeće generacije

OmniVision OV05C10 senzor za prijenosna računala sljedeće generacije

OmniVision je najavio OV05C10, prvi senzor slike omjera 16:10 sa stražnjim osvjetljenjem (BSI) od 5,2 megapiksela, dizajniran za prijenosna računala i IoT uređaje, OV05C10 je 1/4,7-inčni BSI senzor slike male snage i malog faktora s pikselima od 1,12 µm i raspoređenim visokim dinamičkim rasponom (HDR ). Temelji se na OMNIVISION PureCel Plus tehnologiji za veću osjetljivost, manje šuma i bolju ukupnu kvalitetu slike. Donosi podršku automatskog kadriranja za videokonferencije, odnosno prilagođava vidno polje kamere kako bi osoba koja govori bila u središtu slike dok izrezuje ometajuće pozadine.

Upoznajte OmniVision Technologies OX03F10 automobilski senzor slike

CES 2023: OmniVision OV50H senzor od 1/1,3 inča za mobilne telefone

Također podržava otkrivanje ljudske prisutnosti (HPD), što povećava učinkovitost aplikacija umjetne inteligencije (AI) i produljuje trajanje baterije prijenosnih uređaja. Trebao bi ući u masovnu proizvodnju u veljači 2024.

Više... Vaš Komentar Top
DxOMark Insight Service – nova era analize usmjerena na potrošače

Objavljeno prije 16 dana

DxOMark Insight Service - nova era analize usmjerena na potrošače

DxOMark Insight Service - nova era analize usmjerena na potrošače (1)

DxOMark najavljuje Insight Service uslugu koja ima za cilj prikupljanje bolnih točaka i povratnih informacija potrošača, pružanje učinkovitih podataka i analiza za proizvođače, omogućujući im poboljšanje kvalitete svojih uređaja. Prva objava DxOMark Insights, usredotočena je na portretnu fotografiju i performanse pametnih telefona.

DxOMark je nakon provedenog istraživanja o korisničkim navikama upotrebe kamera pametnih telefona, detektirao da je više od 50 posto fotografija korisnika bilo obitelj, prijatelji i kućni ljubimci. U prosjeku je samo 17 posto fotografija ispitanika bilo povezano s putovanjima i 9 posto hranom. Stoga vjeruje da je snimanja portreta vrlo važno za korisnike mobilnih telefona, a time efekti koje nude kamere na tom polju bitna točka za proizvođače uređaja kako bi podigli zadovoljstvo potrošača.

DxOMark nova testna mjerila i sustava bodovanja donosi tri glavne točke ažuriranja

Prema DxOMarko, među glavnim izazovima u portretnoj fotografiji je boja kože, mjerenje ciljne ekspozicije i kontrasta. Ekspozicija je najkritičniji faktor. Kamera treba uhvatiti pokret, što znači da mora primiti što više informacija (svjetla) u kratkom vremenu. I upravo snaga hibridne kamere punog kadra je njena sposobnost da uhvati maksimalnu količinu svjetla u milisekundama.

DxOMark Insight Service - nova era analize usmjerena na potrošače (2)

Kod današnjih pametnih telefona izazovi su potpuno drugačiji. Razlog je veličina senzora koja je 10 puta manja od one kod SLR fotoaparata, a pametni telefoni moraju automatski učiniti sve za korisnika. Osim toga, trebaju zamrznuti trenutak i pritom izbjegavati isječke na licima te pružiti pristojan dinamički raspon. Kako bi se to postiglo OEM-i uglavnom dizajniraju “slojevite leće” (otvor blende do f / 1.4) i primjenjuju veliku količinu umjetne inteligencije. Tako poboljšavaju performanse renderiranja boje kože, a rezultati se mogu vidjeti na portretnim fotografijama mnogih pametnih telefona sadašnje ere.

Nadamo se da na temelju ove studije percepcije 120 ljudi različitih boja kože, dobnih skupina i kulturnog podrijetla, povezane s prikazom tona kože na fotografijama pametnog telefona, proizvođači u bliskoj budućnosti nam donose poboljšanja.

Više... Vaš Komentar Top
Arbiter Studio ulazi na tržište s Polar 65 Magnetic igraćom tipkovnicom

Objavljeno prije 18 dana

Arbiter Studio ulazi na tržište s Polar 65 Magnetic igraćom tipkovnicom

Polar 65 Magnetic_1

Arbiter Studio, tvorac gaming perifernih uređaja prepunih inovacija i kvalitete, predstavlja svoju debitantsku tipkovnicu s Polar 65. Ostajući vjeran svojoj predanosti najsuvremenijoj tehnologiji i dizajnu, Polar 65 dolazi na tržište kao neposredna stvar koju morate imati.

Polar 65 je prva kompaktna magnetska gaming tipkovnica sa 65% rasporeda upakirana u CNC aluminijski okvir. S velikom težinom od 990 g, Polar 65 je napravljen da bude pouzdan i izdržljiv središnji dio vašeg stolnog računala.

Polar 65 Magnetic_3

Unutar ovog središnjeg dijela nalazi se najnovija tehnologija igraće tipkovnice s magnetskim prekidačima Hall Effect. Magnetske sklopke Fuji napajaju senzori s Hallovim efektom. Ova inovativna kombinacija korisnicima omogućuje kontrolu bez napora nad aktiviranjem tipke unutar raspona od 0,1 mm do 3,8 mm s mogućnostima brzog okidanja. Rapid Trigger trenutačno aktivira tipke nakon pritiska i deaktivira nakon otpuštanja, uklanjajući bilo kakvu fizičku odgodu prebacivanja, što je bitno za igrače tipa FPS koji traže munjevitu reakciju tipki. A kako bi dodatno podigli FPS iskustvo igranja, ovi linearni prekidači dolaze stručno unaprijed podmazani, osiguravajući neviđenu razinu glatkoće pri svakom pritisku tipke.

Uz mnoštvo prilagođenih podešavanja tipkovnice, Polar 65 odiše kvalitetom. Uvrtni i unaprijed podmazani stabilizatori uklanjaju zveckanje, dva sloja silikonskog prigušivanja zvuka uklanjaju neugodna zvučna zvonjenja, a tiskana pločica senzora Hall s nano premazom brine se za neplanirano i neželjeno izlijevanje vode i prašinu. Osjećaj tipkanja i akustika nude iskustvo koje se nevjerojatno natječe s drugim prilagođenim tipkovnicama dostupnim na tržištu.

Deblje Dual-Shot PBT tipke s KOP profilom uključene su kao standard, nudeći korisnicima poboljšano iskustvo tipkanja s većom kontaktnom površinom. Izuzetno svijetlo RGB osvjetljenje sa 16 dinamičkih načina rada služi kao šareni naglasak, dodajući dodatni dašak sjaja.

Naša misija je unijeti najnoviju tehnologiju u prilagođenu tipkovnicu,” kaže Branden Sorrentino, voditelj marketinga Arbiter Studio. “Polar 65 opremljen je svim vrhunskim značajkama onoga što tržište prilagođenih tipkovnica zahtijeva i tehnologijom koju želimo vidjeti u tipkovnici za igranje – najnovijom tehnologijom magnetskog prekidača s neusporedivom kontrolom nad aktivacijom tipki”.

Polar 65 Magnetic_2

Polar 65 Barebones ista je visokokvalitetna i inovativna tipkovnica, samo bez tipki. Ova verzija je za one koji već imaju svoje cijenjene kapice tipki, a ipak žele iskoristiti najnoviju tehnologiju tipkovnice za igre.

Polar 65 Magnetic_4

Magnetska igraća tipkovnica Polar 65 je na zalihama i dostupna je u raznim bojama tipki. Polar 65 će koštati 150 USD, a Polar 65 Barebones 125 USD.

Više... Vaš Komentar Top
ADATA osvojila tri nagrade na Taiwan Excellence Awardsima

Objavljeno prije 18 dana

ADATA osvojila tri nagrade na Taiwan Excellence Awardsima

32th_TAIWAN_EXCELLENCE 2024

ADATA je impresionirala na 32. Taiwan Excellence Awardsima s tri inovativna proizvoda koji su nagrađeni na svečanoj dodjeli nagrada. Od električnih tricikla do HC300 ECO vanjskih tvrdih diskova, ADATA u potpunosti utjelovljuje predanost ESG-u i ne štedi truda u promicanju zelenih inovacija. Nagrade dodijeljene memorijskim modulima serije XPG LANCER RGB i šasiji XPG BATTLECRUISER II dodatno ističu ADATA-u kao snažan pokretač brzog globalnog gospodarskog rasta na tržištu e-sportova koji nastavlja lansirati visokoučinkovite i kvalitetne e-sport proizvode. Serija LANCER također je osvojila ovogodišnju nagradu Red Dot Design Award i ne samo da naglašava ADATA-inu oštroumnost za dizajn proizvoda i globalne trendove, već je i snažan dokaz razvoja ESG-a i tržišta e-sportova.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung predstavlja novi prijenosni disk SSD T5 EVO s kapacitetom od 8 TB

Objavljeno prije 18 dana

Samsung predstavlja novi prijenosni disk SSD T5 EVO s kapacitetom od 8 TB

samsung_ssd_t5_evo

Samsung Electronics Co., Ltd. je predstavio T5 EVO, lagani i prijenosni SSD vanjski disk s do 8 terabajta (TB) kapaciteta, što je najveći kapacitet prijenosnih SSD diskova trenutačno na tržištu. Osim tolikog kapaciteta, T5 EVO isporučuje i iznimno velike brzine u kompaktnom i izdržljivom dizajnu kao vrhunsko i svestrano SSD rješenje.

Budući da se temelji na pogonu USB 3.2 Gen 1, T5 EVO prenosi podatke do 3,8 puta brže nego vanjski disk HDD te isporučuje maksimalne performanse zahvaljujući brzinama sekvencijalnog čitanja i pisanja do 460 megabajta u sekundi (MB/s), što olakšava prijenos velikih datoteka.

T5 EVO dostupan je u veličinama od 2 TB, 4 TB i 8 TB te dolazi s USB kabelom s priključkom C na C i uključuje trogodišnje ograničeno jamstvo.

Više... Vaš Komentar Top
AMD donosi najbrži profesionalni grafički akcelerator do 1.000 USD

Objavljeno prije 18 dana

AMD donosi najbrži profesionalni grafički akcelerator do 1.000 USD

AMD-W7700-RP4 Shadows0001

AMD je najavio novi Radeon PRO W7700 – najmoćniji grafički akcelerator za profesionalne radne stanice ispod 1.000 dolara, koji nudi kombinaciju pouzdanosti, stabilnosti, cijene i performansi za kreiranje sadržaja, CAD i AI aplikacije.

Nova grafička kartica za radne stanice dizajnirana je kako bi zadovoljila sve veće zahtjeve profesionalaca, uključujući sve složenije računalno generirane dizajne, kontinuirani rast vizualnih efekata i razvoja animacije, globalni uspon konstrukcije i eksplozivan rast naprednih AI aplikacija. AMD Radeon Pro W7700 grafička kartica oslobađa kreativnost profesionalaca kroz visoke performanse, vizualne prikaze i značajke spremne za budućnost.

AMD-W-1

Izgradili smo i optimizirali AMD Radeon PRO W7700 grafički akcelerator za stvaranje vrhunskog korisničkog iskustva za radne stanice, omogućujući profesionalcima da pokreću inovacije i produktivnost“, rekao je Dan Wood, korporativni potpredsjednik i voditelj proizvoda za liniju Radeon.

Radeon PRO W7700 grafička kartica za radnu stanicu omogućuje profesionalcima izradu i pokretanje AI aplikacija izravno sa svojih stolnih računala. S hardverskim AI akceleratorima, grafička kartica dizajnirana je za ubrzavanje AI radnih opterećenja u najnovijim aplikacijama, uključujući DaVinci Resolve, Adobe Premiere, Topaz Labs Video AI i mnoge druge.

AMD-W-2

Uzbuđeni smo zbog dolaska Radeon PRO W7700 i načina na koji će pomoći korisnicima da iskoriste generativnu umjetnu inteligenciju i druge kreativne aplikacije“, rekao je Anush Elangovan, korporativni potpredsjednik AMD Software Development (bivši Nod.ai). “Nod.ai je razvio API-je kako bi kreatorima pomogao da izvuku najviše iz svojih AI aplikacija. Naš SHARK Stable Diffusion REST API uključen je u Blender®, omogućujući kreativnim profesionalcima da iskoriste snagu generativne AI u svojim dobro poznatim 3D alatima.

Više... Vaš Komentar Top
Qualcomm projekt satelitske komunikacije za Android pametne telefone nije uspio

Objavljeno prije 18 dana

Qualcomm projekt satelitske komunikacije za Android pametne telefone nije uspio

qualcommov projekt satelitske komunikacije za Android pametne telefone nije uspio (0)

Sve je jasnije da će pružatelji satelitskih usluga (poput SpaceX-a i Amazona) i telekom operateri igrati ključnu ulogu u dovođenju satelitske povezivosti na telefone, a ne proizvođači čipova poput Qualcomma.

Nakon što je Qualcomm ranije ove godine najavio Snapdragon Satellite dvosmjernu satelitsku razmjenu poruka s pomoću integriranog 5G Modem-RF čipa kako bi približio Android top telefone Appleovoj inicijativi, upravo je okončao projekt. Kompanija je obavijestila Iridium pružatelja satelitskih usluga sa sjedištem u Virginiji, da su odlučili raskinuti ugovore.

Zašto Qualcomm Snapdragon satelitski projekt nije uspio?

Razlog neuspjelog dogovora je taj što proizvođači pametnih telefona jednostavno nisu zainteresirani za Qualcomm rješenja satelitske komunikacije. Strahuju da bi ih mogla učiniti ovisnima o kompaniji i kasnije plaćati više cijene. Umjesto toga gledaju na pristup koji se temelji na standardima, gdje mogu fleksibilnije pregovarati izravno s telekom i satelitskim operatorima kao posrednicima, koji se udružuju sve više.

qualcommov projekt satelitske komunikacije za Android pametne telefone nije uspio (3)

Upravo osluškujući kako reagira tržište i proizvođači mobitela, SpaceX Elona Muska povukao je potez i udružio se s T-Mobileom, najavivši da će Magenta korisnici moći pristupiti satelitskoj mreži Starlink bez ikakvog posebnog hardvera priključenog na svoje telefone. Očekuje se da će beta testiranje usluge započeti uskoro.

Osim toga tvrtka SpaceX sljedeće godine planira ponuditi usluge koje omogućuju satelitsko slanje poruka putem pametnog telefona, dok će satelitski glasovni pozivi i pregledavanje interneta biti dostupni 2025.godine.  T-Mobile planira koristiti frekvenciju srednjeg raspona spektra za uspostavu nove mreže emitiranja koja će biti spojen na SpaceX-ove satelite Starlink sa specijaliziranim eNodeB modemom. Potonji se ponaša kao mobilna bazna stanica u svemiru. Konačno, SpaceX je potpisao slične sporazume s telekom operatorima u mnogim zemljama, uključujući Australiju, Japan, Kanadu, Novi Zeland i Švicarsku. No, to nije sve.

qualcommov projekt satelitske komunikacije za Android pametne telefone nije uspio (2)

AST SpaceMobile, tvrtka koja gradi globalnu mobilnu širokopojasnu mrežu u svemiru, surađivala je s operaterom Vodafone u Madridu kako bi uspješno uspostavili prvi 5G glasovni poziv na svijetu putem satelitske mreže i postigli brzinu preuzimanja od 14 Mbps na mobilnim širokopojasnim vezama. Pri tome su koristili AT&T spektar i AST SpaceMobile BlueWalker 3 testni satelit.

I Amazon je u igri. Podržava Vodafone u širenju 4G i 5G usluga u Africi satelitskom mrežom velike propusnosti i niske latencije koju pokreće projekt Kuiper tim. Također ima sličan ugovor za upravljanje Amazonovim satelitima u niskoj orbiti (LEO).

qualcommov projekt satelitske komunikacije za Android pametne telefone nije uspio (1)

Tko još osim Applea radi na satelitskom povezivanju na pametnim telefonima?

Tvrtka Bullit Group osmislila je prvi Android uređaj Cat S75 koji nudi privilegije izravne satelitske komunikacije. Međutim za razliku od Appleovog pristupa samo za hitne slučajeve, omogućuje korisnicima slanje poruka bilo kome na popisu kontakata. Naravno, usluga se plaća.

Motorola je također angažirala Bullit Group da proizvede Motorola Defy Satellite Link, uređaj temeljen na Bluetoothu koji svakom pametnom telefonu omogućuje slanje i primanje poruka preko satelitske veze.  U novije vrijeme, Honor se hvali da su pri kraju razvoja vlastite tehnologije za satelitsku komunikaciju u pametnim telefonima. Magic6 modeli ga mogu dobiti prvi. Predstavnik tvrtke rekao je da su uspjeli riješiti tri glavna tehnička problema u okviru svog projekta. To uključuje veličinu antene, trajanje poziva i ukupnu interakciju s tehnologijom.

I na kraju ne smijemo zaboraviti na Huawei i njihov Mate 60 Pro, koji može upućivati i primati satelitske pozive s mrežom China Telecoma.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 3 minute

GTA VI

Objavljeno prije 14 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 21 minuta

Disney+

Objavljeno prije 23 minute

Što trenutno igrate?

Novosti

Advanced Technology Days o kibernetičkoj sigurnosti, AI rješenjima i inženjerskoj etici

U zagrebačkom CineStar Arena kinu završila je 18. Advanced Technology Days konferencija koja svoju dobru reputaciju u domaćoj tehnološkoj zajednici duguje stručnom pristupu temama i vrhunskim predavačima. Punoljetno izdanje konferencije ugo... Pročitaj više

AGON by AOC otkriva dva ultrawide gaming monitora s 144 Hz/180 Hz i HDR: CU34G2XE/BK i CU34G2XP/BK

AGON by AOC predstavlja dva nova monitora od 34 inča (86 cm) za ljubitelje ultrawide iskustva: AOC GAMING CU34G2XE/BK i njegov brži high-spec srodni model, CU34G2XP/BK. Ovi monitori pomno su dizajnirani kako bi pomaknuli granice imerzivnog... Pročitaj više

Q3/2023: korisnici u Europi zadržavaju svoje stare mobitele dulje nego ikad

Isporuke pametnih telefona u Europi smanjile su se za 11 %, očekivanja oporavka još su daleko. Novo izvješće tvrtke za analizu tržišta Counterpoint Research kaže da je u trećem kvartalu isporuka pametnih telefona u Europi smanjena za 11 pos... Pročitaj više

Ako se ChatGPT ponovno sruši, imate Claude

ChatGPT je trenutno najmoćniji i najpoznatiji AI asistent. Znate li koja je njegova najpouzdanija alternativa? To je Claude, iza kojeg je Anthropic, najvruća startup zvijezda uz OpenAI. Osnovali su ga brat i sestra Dario Amodei i Daniela Am... Pročitaj više

Tko predvodi u Wi-Fi 7 tehnologiji?

Kako je sve više uređaja koji koriste Wi-Fi 7 tehnologiju, Wi-Fi 7 era se ubrzava i Qualcomm je preuzeo vodstvo u lansiranju bogatog end-to-end rješenja i dodao značajke kao što su visokofrekventni istovremeni multi-connection (HBS) i druge... Pročitaj više

Sve novosti