Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.38]

Datum objave 06.03.2023 - Sanja Ledinek

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.38]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.38]

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _naslovnica

Prošli tjedan obilježili su noviteti u mobilnoj industriji  predstavljeni i demonstrirani u Barceloni na  Mobile World   kongresu.

Prvog dana MWC 2023, OPPO je predstavio niz proizvoda i tehnologija. Najupečatljiviji su  Find N2 i Find N2 Flip, dva telefona sa sklopivim zaslonom.

OPPO  objavio čip za upravljanje punjenjem baterije

OPPO Find N2 nastavlja dizajn prethodne generacije, ali je u usporedbi s prethodnom generacijom debljina uređaja smanjena za 1,3 mm, a vanjski okvir zaslona sužen za 47 posto. Unutarnji zaslon je 7,1-inčni rezolucije 1920×1792 piksela, dok je vanjski mikro-zakrivljeni 5,54-inčni s 2120×1080 rezolucijom. Oba podržavaju brzinu osvježavanja od 120 Hz. Što se tiče performansi, OPPO Find N2 opremljen je Qualcomm Snapdragon 8+ aplikativnim procesorom s LPDDR5 i UFS 3.1 flash memorijom. Baterija je 4520 mAh sa 67 W podrškom punjenja.

Oppo Find N2 Flip ima najveći vanjski zaslon među okomito sklopivim mobilnim telefonima. Kombinira inovativne funkcije kao što su pametne kartice na vanjskom zaslonu, push to show , odgovor jednom tipkom i prijenos sadržaja između unutarnjih i vanjskih zaslona. Baterija od 4300 mAh podržava punjenje od 44 W.

Nokia se nakon 60 godina oprostila od svog legendarnog logotipa

Thủ thuật Android - 1

Nokia nakon više od 60 godina najavljuje epohalnu promjenu identiteta novim logom i najavljuje daljnji smjer poslovanja. Više ne želi biti prepoznata samo po mobilnim telefonima već kao tvrtka koja ima veliki fokus na mrežama, industrijskoj digitalizaciji i uslugama u oblaku.

Izvršni direktor Nokije, Pekka Lundmark, najavio je da će tvrtka proći kroz 3 faze: restrukturiranje, ubrzanje i skaliranje. Trenutno je prva faza dovršena, a druga je u tijeku.

Nokia se  nakon 60 godina oprostila od svog legendarnog logotipa

Što se tiče novog logotipa, sada je moderniji, dinamičniji, uključuje 5 različitih oblika i odbacuje ikonično pismo i boju u korist nijanse gradijenta.

Qualcomm ponovno demonstrira rješenja za satelitsku komunikaciju

Mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 2 koju je lansirao Qualcomm integrirat će Satellite komunikacijsko rješenje za dvosmjernu komunikaciju putem satelita koje nudi Iridium. Očekuje se da će mobilni telefoni koji koriste ovo rješenje biti objavljeni u drugoj polovici ove godine. Prema Qualcommu, Snapdragon Satellite prvo će se koristiti za komunikaciju u hitnim slučajevima. Slično tehnologiji satelitske komunikacije koju su usvojili Huawei i Apple.
Qualcomm je također rekao da se ova tehnologija može koristiti u područjima sa slabim signalom, u divljini ili u ruralnim područjima.

To znači da scenariji korištenja tehnologije nisu ograničeni na hitne situacije već se mogu koristiti za komunikaciju u bilo kojem trenutku. Vrijedno je napomenuti da je MediaTek, Qualcommov najveći rival, također demonstrirao 5G NTN tehnologiju koja može pomoći pametnim telefonima u postizanju satelitske komunikacije. MediaTek će u budućnosti razvijati IoT-NTN i NR-NTN rješenja temeljena na standardu 3GPP5G R17. S ove točke gledišta, pametni telefoni 2023. mogli bi započeti val popularizacije satelitske komunikacijske tehnologije.

OPPO objavio čip za upravljanje punjenjem baterije

Nakon godinu neovisnog istraživanja i razvoja, SUPERVOOC S čip zamijenio je MCU čip potpuno nove arhitekture za brzo punjenje.Integrira funkciju punjenja, pražnjenja, dekodiranja, resetiranje, sigurnosnu zaštitu i isključivanje što omogućuje uštedu 45 posto površine na matičnoj ploči uređaja i smanjuju smetnje gubitke u procesu punjenja i pražnjenja. Također može izvesti hardversko dekodiranje protokola punjenja mobilnog telefona i inteligentno prilagoditi struju i napon punjenja.

Prema službenim podacima, u najčešćem scenariju korištenja pražnjenja od 0,1-1 Amper mobilni telefon opremljen SUPERVOOC S može povećati učinkovitost pražnjenja sa 97,5 posto na čak 99,5 posto u usporedbi s prethodnim 2 -ćelijskim rješenjem. Time se postiže bolji i ekonomičniji učinak potrošnje energije, a trajanje baterije postaje dulje.

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.37]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.36]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.35]

HMD Global, predstavio  Nokia 65 W zidni punjač s dva USB-C priključka

HMD Global,  predstavio je Nokia 65 W zidni punjač s dva USB-C priključka.

Omogućuje punjenje dva uređaja (tableta ili mobilna telefona) istovremeno s jednog punjača, i što je bitno – dimenzijama je kompaktan. Ima kućište izrađeno od 70 posto recikliranih materijala. Podržava punjenje prema standardu USB Power Delivery.

Preporučena cijena ovog punjača je 49,99 eura.

Više... Vaš Komentar Top
Zaronite u 3D svijet uz Nubia Pad

Datum objave 06.03.2023

Zaronite u 3D svijet uz Nubia Pad

Zaronite u 3D svijet uz Nubia Pad (1)

ZTE je lansirao Nubia Pad 3D, prvi  model s 3D ravnim zaslonom na svijetu za gledanje golim.

Nubia Pad 3D novi tablet ima lagano metalno kućište s više sučelja i utora za kartice te 4 simetrična Dolby surround zvučnika .

Zaslon je IPS LCD duljine dijagonale 12,4-inča, 2560 x 1600 piksela rezolucije s prilagodljivim zatamnjenjem i 120 Hz brzinom osvježavanja. Uređaj u prodajnom paketu ima jednostavnu kožnu torbicu.

Imerzivno 3D iskustvo

Nubia Pad 3D opremljen je Leia Inc. ekskluzivnom 3D tehnologijom prikaza svjetlosnog polja i snažnim AI računalnim motorom za realizaciju dinamičkog trodimenzionalnog praćenja lica i usklađivanja ugodnih kutova gledanja u stvarnom vremenu.

Na temelju algoritma dubinskog učenja neuronske mreže, tablet ima funkcija obrade 2D-3D konverzije u stvarnom vremenu. Instantno dovršava besprijekorno prebacivanje masivnog 2D sadržaja kao što su streaming medija, igre, filmovi itd., donoseći jedinstveno 3D vizualno iskustvo.

Zaronite u 3D svijet uz Nubia Pad (2)

Proizvođač visokokvalitetnog 3D sadržaja

To nije samo uređaj za reprodukciju i pregledavanje 3D sadržaja, već i uređaj za 3D produkciju. Usvajajući bionički princip ljudskog oka, dvostruke kamere imaju mogućnost istovremenog prikupljanja informacija. Stražnja dvostruka kamera od 16 megapiksela namijenjena je 3D snimanju, a prednja dvostruka kamera od 8 megapiksela može se koristiti za 3D video pozive, omogućujući korisnici mogu stvarati visokokvalitetni 3D sadržaj.

Širok raspon 3D scenarija primjene

Na temelju sveobuhvatnih 3D mogućnosti vođenih umjetnom inteligencijom, Nubia Pad 3D ima bogate i opsežne scenarije primjene. Korisnici mogu nabaviti sav 3D aplikacijski softver na jednom mjestu kroz ugrađenu trgovinu aplikacija uključujući 3D video, 3D streaming medije, 3D igre, 3D Kino, 3D snimanje, 3D stvaranje i drugo sveobuhvatno digitalno životno iskustvo proširene stvarnosti.
Ne samo da je prikladan za obične potrošačke scenarije, već uređaj također ima širok raspon prostora za primjenu u komercijalnom polju, kao što su 3D obrazovne digitalne demonstracije, 3D prikazi modela medicinske podrške, 3D digitalni izlošci itd.

Snažna 3D ekološka podrška

Bogate aplikacije Nubia Pad 3D neodvojive su od brojnih Leia moćnih ekoloških sadržaja i tehničke podrške, uključujući difuzijsku tehnologiju Stability.ai, SDK podršku Unreal Enginea, Unity itd.

Performanse i trajanje baterije

Nubia Pad 3D opremljen je Snapdragon 888 mobilnom platformom s LPDDR5 i UFS3.1 konfiguracijom. Uz to, baterija je 9070 mAh s podrškom punjenje od 33 W.

Više... Vaš Komentar Top
AMD namjerava integrirati RAM u CPU

Datum objave 06.03.2023

AMD namjerava integrirati RAM u CPU

AMD namjerava integrirati RAM u CPU

Na International Solid-State Circuits Conference, AMD je predložio niz novih integriranih ideja za pakiranje, od kojih je jedna izravno slaganje DRAM-a unutar CPU procesora, a to je višeslojni snop.

Podrazumijeva se da postoje dva načina. Jedan način je pakiranje CPU računalnog modula i DRAM-a jedan pored drugog na silikonskom interposeru, a drugi je slaganje DRAM-a izravno iznad računalnog modula što je pomalo poput SoC-a mobilnog telefona.

AMD je rekao da ovaj novi dizajn omogućuje računalnoj jezgri pristup RAM-u s kraćom udaljenosti, većom propusnošću i nižom latencijom, te može uvelike smanjiti potrošnju energije. 2.5D paket može donijeti 30 posto potrošnje energije neovisnog RAM-a.

I ne samo to, AMD čak razmatra nastavak slaganja DRAM-a na kartice akceleratora serije Instinct koje imaju integrirani i upakirani HBM RAM visoke propusnosti, ali samo jedan sloj. Ali kapacitet neće biti prevelik.

PROČITAJTE JOŠ

AMD Ryzen 9 7950X3D recenzija

AMD Ryzen 9 7900X & Ryzen 5 7600X recenzija

AMD GPU Comparison Tool čini se koristan alat

Najveća prednost ovoga je da se neke jezgre ključnih algoritama mogu izravno izvršiti u integriranom RAM-u bez potrebe za komunikacijom naprijed-natrag između CPU-a i neovisnog RAM-a, čime se poboljšava izvedba i smanjuje potrošnja energije.

Osim toga, AMD također predviđa da u 2D/2.5D/3D integriranom paketnom čipu, uz CPU+GPU hibridnu računalnu jezgru, integrira više modula, uključujući RAM, fizički sloj objedinjenog pakiranja optičkog mrežnog kanala itd. Ako AMD to učini, bit će to još jedan povijesni trenutak.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek demonstrirao tehnologiju 3GPP 5G nezemaljske mreže (NTN)

Datum objave 06.03.2023

MediaTek demonstrirao tehnologiju 3GPP 5G nezemaljske mreže (NTN)

MediaTek demonstrirao tehnologiju 3GPP 5G nezemaljske mreže (NTN)

Satelitske mreže dizajnirane su da popune praznine u pokrivenosti mobilnom mrežom, dajući uređajima pouzdano sredstvo komunikacije na velike udaljenosti. S pametnim telefonom koji podržava SATCOM, korisnici mogu ostati povezani tijekom planinarenja, vožnje u prirodi, na brodu ili u drugim područjima bez mobilne mrežne veze. Ovo ne samo da korisnicima daje više mira, već im pomaže i da potraže pomoć u hitnim slučajevima.

Danas je najveća tržišna prilika za 3GPP nezemaljsku mrežnu tehnologiju industrija pametnih telefona, a potražnja za satelitskom komunikacijom u IoT aplikacijama kao što su poljoprivreda, šumarstvo i logistika također raste iz godine u godinu. Automobilska industrija također će postati važno tržište za satelitsku komunikacijsku tehnologiju u sljedećih nekoliko godina, navodi MediaTek na svojoj web stranici.

Za razliku od drugih nestandardiziranih rješenja, MediaTek usvaja otvoreni standard 3GPP R17 NTN. Za OEM-ove ili operatere, nema potrebe za razvojem proizvoda za jednu specifičnu specifikaciju, koja je fleksibilnija.

PROČITAJTE JOŠ

MediaTek predstavio Helio G36 SoC za jeftine pametne telefone

MediaTek Pentonic 1000 SoC podržava do 4 HDMI 2.1 priključka

MediaTek Dimensity 9200 5G – donosimo sve bitne detalje platforme

Osim što podržava 3GPP R17 NTN napredni standard, MediaTek MT6825 IoT-NTN čipset ima mnoge druge značajke. Može se spojiti na Geosynchronous Orbit (GEO) satelite, omogućuje uređajima da automatski primaju informacije sa satelita za razliku od konkurentskih rješenja koja zahtijevaju od korisnika ručnu provjeru informacija.

MediaTek udružio se s Bullittom, kako bi lansirao prve komercijalno dostupne pametne telefone koje pokreće 3GPP NTN tehnologija: Motorola defy 2 i CAT S75. U isto vrijeme, skup čipova može pomoći uređajima da imaju dulje trajanje baterije.

U sljedećih nekoliko godina MediaTekov portfelj satelitskih komunikacijskih proizvoda razvit će tehnologije IoT-NTN i NR-NTN temeljene na standardu 3GPP 5G R17. IoT-NTN tehnologija dizajnirana je za veze male brzine i idealna je za prijenos informacija. NR-NTN tehnologija omogućuje veće stope veze za podršku aplikacijama kao što su video pozivi.

Više... Vaš Komentar Top
TCL predstavio niz jeftinih i početničkih mobitela

Datum objave 06.03.2023

TCL predstavio niz jeftinih i početničkih mobitela

TCL predstavio niz jeftinih i početničkih mobitela

Kineska tvrtka TCL, čiji su proizvodi dostupni u nekim trgovinama i web shopovima u Hrvatskoj, predstavila je 6 novih telefona: 40R 5G, 40 SE, 408, 406, 405, 403 s 5000 mAh baterijama i dva tableta.

TCL 40R 5G

TCL 40 R za nisku cijenu donosi 5G mreže zahvaljujući Dimensity 700 čipu s 4/64 GB memorije ili 4/128 GB. Dobiva XTURBO tehnologiju, koja značajno povećava performanse u pogledu grafike.

Ima NXTVISION 6.6″ zaslon HD+ rezolucije (269ppi), 20:9 omjera, kontrasta 1.500:1 i brzine osvježavanja 90 Hz. Na vrhu je prednja kamera od 8 MP (FF, 1/4″, pixel 1.12um, f/2, FOV 80.6°), dok stražnjoj strani tri kamere. Glavna je 50MP ( PDAF, 1/2.76″, piksel 0.64um, f/1.8, FOV 74.2°), dodatna 2 MP ( 1/5″, f/2.4, FOV 85°) i makro također od 2 MP ( 1/5″, pixel 1.75um, f/2.4, FOV 88.8° ).

Dimenzije kućišta su 164,46 x 75,4 x 8,99 milimetara i masa 192 grama.

TCL 408

TCL 408 pripada modelima za nezahtjevne korisnike s MT6762 čipsetom i samo 4/64 memorijskim kapacitetom. Zaslon je 6,6 V-Notch HD+ rezolucije. Što se tiče kamere, prednja je 8 MP ( 1/4″, pixel 1.12um, f/2, FOV 77.5°), a stražnje glavna od 50 MP (PDAF, 1/2.55″, piksel 0.7um, f/1.8, FOV 79.4°). Dolazi u Gravity Grey, Midnight Blue bojama kućišta dimenzija 164,66 x 75,4 x 8,99 milimetara.

specifikacije

TCL 40 SE

TCL 40 SE , opremljen je HD+ zaslonom od 6,75 inča s 90 Hz osvježavanje, Helio G37 čipom (4/128 GB i 6/256 GB) i tri stražnje kamere s glavnom od 50 MP . Ostale dvije imaju 2 MP. Dimenzije su 167,91 x 76,5 x 8,45 milimetara i masa 190 grama.

TCL 403 i 405

Ova dva modela rade pod Android 12 Go sustavom.

specifikacije

specifikacije 

TCL 406

TCL 406 je ispodprosječni model čija glavna konfiguracija ima MT6762 čipset i 3/32 GB memorije i samo 4G povezivost.

specifikacije

NXTPAPER 11

Uz pomoć NXTPAPER 2.0, TCL NXTPAPER 11 nudi ugodno iskustvo gledanja u svim uvjetima ili kutovima. Čak i dok ga gledate sa strane. Njegov 11-inčni 2K zaslon pruža vizualne prikaze vrhunske kvalitete, dodatno poboljšane AI Boostom za oštra, impresivna iskustva zabave.

Uključujući mnoštvo značajki produktivnosti, TCL NXTPAPER 11 pomaže u ravnoteži rada i zabave. Vodite videopozive s prednjom širokokutnom kamerom od 8 MP i jasno čujete s četverostrukim zvučnicima i dvostrukim mikrofonima. TCL-ovo jednostavno korisničko sučelje olakšava obavljanje više zadataka – samo upotrijebite Split Screen ili značajku Plutajućeg prozora da dobijete osjećaj dvostrukog zaslona u pakiranju tableta.

Za one koji više vole tvrde uveze i bilježnice od e-čitača i tipkanja, TCL NXTPAPER 11 sigurno će se svidjeti. Premaz zaslona od nano-kemijskog materijala i T-olovka s malom latencijom s osjetljivošću na pritisak od 4096 razina nudi realističan i gladak osjećaj poput papira i olovke prilikom bilježenja ili crtanja. Uparen s TCL NXTPAPER načinom čitanja koji oponaša efekt sivih tonova papirnate knjige, TCL NXTPAPER 11 je savršen za tradicionaliste i entuzijaste tehnologije.

Sve to podržava ogromna baterija od 8000 mAh, koja vam daje samopouzdanje da povećate svoju produktivnost ili se opustite dulje. A ako vaši drugi uređaji ne mogu pratiti, obrnuto punjenje TCL NXTPAPER 11 znači da nijedna vaša tehnika neće ostati bez snage kada vam je najpotrebnija.

TCL TAB 11

TCL TAB 11 s 11-inčnim 5:3 2K zaslonom pruža iskustvo kao u kinu s oštrijim detaljima i bogatijom bojom, a sve to po još nižoj cijeni od TCL TAB 10s. Zahvaljujući omjeru zaslona i tijela od 85% i tehnologiji TCL NXTVISION, TCL TAB 11 pruža dobru kvalitetu slike uz smanjenje plave svjetlosti za zaštitu zdravlja očiju.

Pokreće ga 4 GB RAM-a i podržava do 128 GB interne pohrane optimizirane za performanse. Omogućava stvaranje umjetnosti pomoću T-pen olovke s osjetljivim i niskim kašnjenjem koja se može pohvaliti s 4096 razina osjetljivosti.
Snažna baterija od 8000 mAh znači da se, kada dođe inspiracija, može usredotočiti bez prekida za punjenje, a kao bonus nudi obrnuto punjenje za druge uređaje.

Više... Vaš Komentar Top
Vivo V27 – nova serija srednje klase s tri modela mobitela

Datum objave 06.03.2023

Vivo V27 - nova serija srednje klase s tri modela mobitela

vivo_v27

Vivo V27, Vivo V27 Pro i Vivo V27e noviteti opremljeni su MediaTek čipovima, kamerama od 50 MP i Android 13 s Funtouch OS 13 GUI.

Vivo V27 i Vivo V27 Pro

Vivo V27 i Vivo V27 Pro su identični uređaji, osim jedne bitne razlike. Osnovna verzija ima MediaTek Dimensity 7200 ( 2 x Cortex- A715 do 2,8 GHz + 6 x Cortex-A510 do 2,0 GHz + Mali-G610 GPU + 8/12 GB LPDDR5 RAM-a i 256 GB UFS 3.1 interne flash memorije) , dok je V27 Pro dobio MediaTek Dimensity 8200 ( 1 x Cortex-A78 s frekvencijom do 3,1 GHz + 3 x Cortex-A78 s frekvencijom do 3,0 GHz + 4 x Cortex-A55 s frekvencijom do 2,0 GHz + Mali- G610 MC6 + 8/12 GB LPDDR5 RAM-a + 128/256 GB UFS 3.1 interne flash memorije).

Oba  imaju 6,78-inčni AMOLED zaslon u 2400 × 1080 piksela rezolucije i brzine osvježavanja 120 Hz te na vrhu 50 MP senzor s podrškom za autofokus.

Glavna kamera temelji se na 50-megapikselnom senzoru Sony IMX766V s otvorom blende f / 1.8 i optičkom stabilizacijom. Dopunjen je ultraširokokutnim senzorom od 8 MP i makro kamerom od 2 MP. Programeri su implementirali brojna softverska poboljšanja, kao što su Real-Time Extreme Night Vision, Super Night Video i hibridna stabilizacija slike, kako bi poboljšali kvalitetu snimanja u uvjetima slabog osvjetljenja i smanjili podrhtavanje.

Rad osigurava baterija od 4600 mAh s podrškom za brzo punjenje do 66 W. Tu je i podrška za dual-band 5G, Bluetooth 5.3 i Wi-Fi 2.4 / 5 GHz. Stereo zvuk se već podrazumijeva.

PROČITAJTE JOŠ

Vivo X80 Lite recenzija

Vivo Y76 5G recenzija

Vivo V27e

Vivo V27e je namijenjen tržištima na kojima nema 5G mreže. Opremljen je MediaTek Helio G99 ( 2 x Cortex-A76 do 2,2 GHz+ 6 x Cortex-A55 jezgri do 2,0 GHz + Mali-G57 MC2 + 8 GB RAM-a i 128 GB interne flash memorije ).
Ima 6,62-inčni AMOLED zaslon s 2400 × 1080 piksela i brzinom osvježavanja 120Hz. Na vrhu nalazi se kamera od 32 megapiksela dok je čitač otiska prsta ispod zaslona. Na stražnjoj strani je trostruka glavna kamera koja se sastoji od 64 MP senzora nadopunjenog parom od 2 MP.

Za autonomiju je zaslužna baterija od 4600 mAh s podrškom za punjenje do 66 vata.  Mobitel se može se pohvaliti stereo zvučnicima, laganom otpornošću na vodu i prašinu svojeg kućišta dostupnog u Glory Black i Lavender Purple boji. Dimenzije su 162,51 × 75,81 × 7,7 milimetara i masa 186 grama.

Vivo V27 Pro kreće se od 459 USD dok Vivo V27 od 399 USD. Za sada ćemo morati pričekati informacije o dostupnosti na europskom tržištu.

Više... Vaš Komentar Top
MSI MAG X670E Tomahawk WIFI matična ploča  podržava X3D procesor

Datum objave 06.03.2023

MSI MAG X670E Tomahawk WIFI matična ploča podržava X3D procesor

1024

MSI je najavio izlazak nove MAG X670E Tomahawk WIFI matične ploče, koja je spremna za nove procesore serije Ryzen 7000X3D i za BIOS temeljen na AGESA 1.0.0.5 mikrokodu za bolju optimizaciju performansi.

Dizajn matične ploče MAG X670E Tomahawk WIFI inspiriran je vojnim konceptom , a robustan dizajn omogućuje korisnicima dobro iskustvo.

Usvaja 14+2+1 fazno VRM napajanje opremljeno s dva 8Pin sučelja za CPU i koristi 8 slojni PCB. Ima četiri DDR5 DIMM utora, podržava kapacitet do 128 GB i AMD EXPO. Na popisu specifikacija su tri PCIe utora pune dužine, od kojih je jedan PCIe 5.0 x16, a druga dva su PCIe 4.0 x 4. Tu je i PCIe x1 utor uz četiri M.2 te jedan PCIe 5.0 x4. Osigurava M.2 Shield Frozr oklop za raspršivanje topline bez vijaka.

Što se tiče I/O sučelja, matična ploča MAG X670E Tomahawk WIFI nudi DP sučelje i HDMI sučelje i osam USB uključujući dva Type-C formata od kojih je jedan USB 3.2 Gen2x2 s brzinom od 20 Gbps. Uz to, tu je i 2,5 GbE mrežni priključak podržan od Realteka, AMD Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3 bežični moduli, MSI Audio Boost tehnologija i 7.1-kanalni zvuk.

PROČITAJTE JOŠ

MSI lansira Clutch GM31 Lightweight – praktičan i lagan gaming miš

MSI lansira G274QPF-QD gaming monitor s Quantum Dot tehnologijom

MSI Radeon RX 6600XT Gaming X recenzija

Matična ploča se uskoro očekuje u prodaji, a ranije objavljeno cijena je 339 američkih dolara.

Detaljne specifikacije

Više... Vaš Komentar Top
AGM G2 Guardian prvi pametni telefon na svijetu s termalnom kamerom dugog dometa

Datum objave 06.03.2023

AGM G2 Guardian prvi pametni telefon na svijetu s termalnom kamerom dugog dometa

AGM G2 Guardian

AGM je predstavio novi pametni telefon AGM G2 Guardian, prvi mobilni telefon na svijetu s termalnom kamerom koja može detektirati do 500 metara od objekta toplinske signale čak i kroz dim, maglu ili potpuni mrak. Donosi korisnost širokom spektru profesionalaca za različite primjene poput nadzora, potrage i spašavanja, lova itd.

Staklena prednja strana ima Corning Gorilla Glass 5 sloj dok je na stražnjoj strani vrhunska guma. Ove panele učvršćuje plastični okvir. Mobitel je certificiran prema američkom standardu MIL-STD-810H. Podrazumijeva se da je otporan na vodu i prašinu. Dimenzije su 177,5 x 85,3 x 25,3 milimetara i mase je 405 grama.

Zaslon je 6,58-inčni LCD rezolucije 2408 x 1080 piksela koji podržava visoku brzinu osvježavanja od 120 Hz.

AGM G2 Guardian ima prednju selfie kameru od 32 MP, glavnu od 108 MP, kameru za noćno gledanje od 2 MP i makro kameru od 2 MP. Termovizijska kamera (InfiRay ELF3) dobila je rezoluciju od 256 x 192 piksela.

Oslanja se na QCM6490 Qualcommov osmojezgreni čipset koji je poboljšana verzija Snapdragona 778G na 2,7 GHz, u kombinaciji Adreno 643 GPU, 8/12 GB RAM-a i 256 GB interne flash memorije proširive MicroSD karticom (koristi SIM 2 utor).

AGM G2 Guardian baterija je 7000 mAh s 18 W žičnim punjenjem i 10W bežičnim punjenjem. Opremljen je 3,5W zvučnicima, podržava 5G (Dual SIM) , Wi-Fi 6E, NFC, USB Type-C 2.0, USB On-The-Go i Bluetooth 5.2 (A2DP, LE).

Cijena uređaja je  $899.00

Više... Vaš Komentar Top
Cat S75 robusni telefon s dvosmjernom satelitskom vezom

Datum objave 06.03.2023

Cat S75 robusni telefon s dvosmjernom satelitskom vezom

Cat S75

Britanski proizvođač mobilnih telefona predstavio je Cat S75 mobilni telefon s vodećim robusnim značajkama i dvosmjernom satelitskom vezom temeljenoj na MediaTek Non Terrestrial Networks tehnologiji. MediaTekova NTN tehnologija omogućuje komunikaciju i izvan hitnih situacija, čime se proširuje potencijal na područjima sa slabom pokrivenošću.

Cat S75 testiran je do krajnjih granica uzastopnim padom na čelične ploče s visine do 1,8 metara i otporan je na ulazak prašine, pijeska i prljavštine. Izuzetno je vodootporan i testiran do dubine od 5 metara te može podnijeti mlaz vode pod visokim pritiskom. Time je Cat S75 dobio ocjene IP68 i IP69K.

Također je podvrgnut rigoroznom Mil-Spec 810H testiranju koje osigurava da može preživjeti ekstremne temperature, visoku vlažnost, uvje Bullet Hygiene+ tehnologiju sa svim vanjskim površinama uređaja koje sadrže antimikrobne ione srebra. Usprkos svojoj robusnosti je tanak model i stane u svaki džep.

Zaslon je 6,6-inčni FHD+ brzine osvježavanja 120 Hz i omjera 20:9. Zaštićen je Gorilla Glass Victus staklom.

PROČITAJTE JOŠ

CAT S60 recenzija

Predstavljen CAT S62 Pro

Cat S42 H + i Cat B40 4G prvi mobiteli na svijetu s antibakterijskom zaštitom

Baterija od 5000 mAh pruža do 2 dana rada i podržava punjenje od 15 W i Qi bežično punjenje.
Pokreće ga MediaTek Dimensity 930 osmojezgreni aplikativni procesor od 2,2 GHz, sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne flash memorije proširive putem MicroSD kartice.

Uključuje niz trostrukih kamera s glavnim senzorom od 50 MP, širokim od 8 MP i makro od 2 MP. Posebnost ovih kamera je podvodni način rada. Prednja kamera je 8 MP.

Cat S75 sa softverske strane trenutno vrti Androidu 12 i dobit će dva ažuriranja sustava te 5 godina sigurnosnih zakrpa.

Cijene i dostupnost Cat S75

Cat S75 je sada dostupan za predbilježbu kod odabranih operatera i prodavača diljem EMEA. Cijena od 599 € uključuje 3-mjesečnu besplatnu probnu verziju plana usluge Bullitt Satellite Messenger Essentials s do 30 izravnih poruka mjesečno.

Više... Vaš Komentar Top
Rasprodaja softvera povodom dana žena: Nabavite originalne Windowse 10 i doživotnu licencu Officea po niskim cijenama

Datum objave 01.03.2023

Rasprodaja softvera povodom dana žena: Nabavite originalne Windowse 10 i doživotnu licencu Officea po niskim cijenama

Još uvijek koristite zastarjelu verziju sustava Windows? Vrijeme je za nadogradnju na Windows 10 – najmoćniji i najkorišteniji operativni sustav na svijetu! Windows 10 dizajniran je kako bi zadovoljio potrebe običnih i naprednih korisnika, s poboljšanim performansama, poboljšanim sigurnosnim značajkama i raznovrsnim funkcijama. A najbolja vijest? Ne morate platiti punu cijenu! Godeal24 nudi sve verzije sustava Windows 10 po nevjerojatnih 50% popusta! Bilo da ste računalni entuzijast, poslovni profesionalac ili samo običan korisnik, Godeal24 vam nudi Windows 10 Professional, Windows 10 Home i Windows 10 Enterprise.

Windows 10 Professional nudi ekskluzivne sigurnosne i uredske značajke, dok Windows 10 Home ima sve temeljne funkcije sustava Windows po pristupačnoj cijeni. Windows 10 Enterprise posebno je dizajniran za poslovne korisnike i nudi moćne alate za ispunjavanje njihovih potreba. Štoviše, Godeal24 također nudi najnoviji Windows 11 po vrlo niskoj cijeni! Stoga nemojte oklijevati nadograditi na najnoviji i najpouzdaniji operativni sustav danas. Upotrijebite kod za popust Godeal24 i uživajte u besprijekornom Windows iskustvu po nenadmašnoj cijeni!

230221-720p-gd24-€

Ograničena prodaja: 50% popusta na Windows OS (kupon kod ” SGO50″)

Vruća rasprodaja! 62% popusta na Microsoft Office! (kupon kod “SGO62″)

62% na pakete i još MS Office proizvoda (kupon kod “SGO62“)

>>> Nabavite još

Nužni računalni alati za najbolju cijenu!

Ashampoo serija

Softver koji je razvio Ashampoo zaista ima sve što vam je potrebno, uključujući ured, optimizaciju sustava, obradu slike za deinstalaciju i čišćenje sustava, enkripciju datoteka itd.

Još PC alata

Nabavite još alata>>>

U Godeal24 shopu možete uštedjeti mnogo vremena i novca s Microsoftovim licencama s popustom, glavnim IT sigurnosnim softverom i drugim računalnim alatima kao što su IOBIT, Ashampoo, Disk Drill i mnogi drugi. Nabavite Windows OS i MS Office po nenadmašnoj cijeni. S Godeal24 možete biti mirni znajući da je vaš softver 100% siguran i originalan, uz doživotnu podršku i jamstvo ažuriranja od Microsofta.

Iskusite kupnju bez muke s Godeal24 digitalnom isporukom, koja šalje vaš softver izravno na vašu e-poštu unutar nekoliko sekundi od kupnje. Uz to, s ocjenom TrustPilot 98% Izvrsno i stručnom tehničkom podrškom 24/7 možete biti sigurni u kvalitetu proizvoda koji kupujete. Ne propustite ovu priliku da uštedite do 90% na softveru koji vam je potreban za rad ili igru.

Godeal24 obećava da nudi profesionalnu tehničku podršku 24/7 i doživotnu postprodajnu uslugu te da možete koristiti proizvod bez problema!
Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 6 minuta

Alibaba, AliExpress iskustva?

Objavljeno prije 6 minuta

Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...

Objavljeno prije 12 minuta

Hi-Fi

Objavljeno prije 18 minuta

Torrent trackeri (NE tražite pozivnice ovdje!)

Objavljeno prije 20 minuta

K: napajanje, grafa

Novosti

OnePlus Nord 4 u monolitnom metalnom kućištu

OnePlus Nord 4 je opcija za one koji žele kvalitetan pametni telefon s modernim dizajnom, snažnim performansama i dugotrajnom baterijom. Uz to, pristupačna cijena ga čini još privlačnijim. OnePlus Nord 4 se ističe monolitnim metalnim dizajn... Pročitaj više

Kaspersky zatvara američku podružnicu i otpušta zaposlenike

Kaspersky će zatvoriti svoju američku podružnicu i otpustiti zaposlenike nakon što su SAD u lipnju zabranili prodaju njihovih proizvoda zbog navodnih veza s ruskom vladom i rizika od curenja podataka. Zabrana, koja stupa na snagu 29. rujna,... Pročitaj više

Micron predstavlja Crucial P310: Najbrži M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD za potrošače

Micron je najavio lansiranje Crucial P310, najbržeg potrošačkog M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD-a, dizajniranog za ubrzanje pristupa podacima u gaming ručnim uređajima, ultra tankim prijenosnim računalima i mini računalima. Crucial P310 nudi do... Pročitaj više

MediaTek predstavlja Dimensity 7350 za pametne telefone srednje klase

MediaTek je najavio Dimensity 7350, koji bi pametnim telefonima srednje klase trebao pružiti vrlo visoke performanse. MediaTek Dimensity 7350 ima osmojezgrenu konfiguraciju i proizveden je pomoću TSMC-ovog 4nm proizvodnog procesora druge ge... Pročitaj više

Zašto PS5 ima bolju tendenciju igranja igara od moćnije Xbox Series X?

Kako deveta generacija konzola ulazi u četvrtu godinu, jedno pitanje ostaje neodgovoreno: Kako Sonyjeva PS5 konzola redovito nadmašuje Microsoftov Xbox Series X koji ima mnogo snažnije hardverske specifikacije? Microsoftova vodeća konzola X... Pročitaj više

Sve novosti