Uživo s OCP Global Summita

Datum objave 09.11.2021 - Bruno Banelli

Uživo s OCP Global Summita

Uživo s OCP Global Summita

PXL_20211109_003457041_edited

Ovogodišnji OCP Global Summit održava se u San Joseu, California, unutar impresivnog San Jose Convention Center zdanja. Tema ovogodišnjeg događaja je “Otvorene mogućnosti” (Open possibilities).

PXL_20211109_004023480_edited

Malo povijesti same organizacije – 2009. godine, Facebook je rastao eksponencijalno, nudeći različite nove usluge te pružao milijunima ljudi platformu za dijeljenje multimedije. Planirajući unaprijed, Facebook je zaključio da mora promisliti o svojoj infrastrukturi kako bi se prilagodio rastu svoje platforme, pritom vodeći računa o troškovima i energetskoj održivosti.

PXL_20211109_003645704_edited

U tome trenutku, Facebook je počeo raditi na projektu dizajniranja energetski najučinkovitijeg podatkovnog centra koji bi mogao podržati streloviti rast za najmanju moguću cijenu. Tijekom dvije sljedeće godine, maleni tim inženjera dizajnirao je i gradio cjelokupni arhitekturu: softver, servere, rackove, napajanja i hlađenje.

Njihov pothvat bio je 38% više energetski učinkovit te trošio 24% manje električne energije nego prethodna arhitektura podatkovnog centra.

  1. godine, Facebook je podijelio svoje dizajne s javnosti, te s Intelom, Rackspaceom, Goldman Sachsom i Andyjem Bechtolsheimom pokrenuo Open Compute Project te osnovao Open Compute Project Foundation. U nadi tih pet članica bilo je započinjanje pokreta koji bi u svijetu hardvera donio jednaku kreativnost kao i u svijetu softvera otvorenog koda. I to je upravo što se dogodilo.

Sam OCP projekt održava nekolicinu potprojekata, od kojih su glavni dizajn servera, dizajn uređaja za pohranu podataka, dizajn rackova, energetski učinkoviti podatkovni centri te otvoreni (hardverski i softverski) mrežni preklopnici (switch).

PXL_20211109_003924794_edited

Danas OCP slavi 10. godišnjicu i upravo je zato ovaj događaj još posebniji. Nakon prošlotjednog posjeta također jubilarnom 30. Linux Foundation Member Summitu u Silverado Resortu u Napi, California; gdje sam kao član Sarture, Hrvatskog društva koji se već skoro 10 godina bavi embedded Linuxom, mrežnim tehnologijama i nadolazećim tehnologijama te smo članica Dent projekta i veliki podržavatelji upstreama i mainlineinga Linux kernela; prisustvovao zaista čarobnom događaju proslave 30. obljetnice nastanka Linux kernela, što je upriličio i sam Linus Torvalds.

PXL_20211105_034104249-01

Ovogodišnji OCP u San Joseu donosi mnoštvo keynote govornika iz raznih društava poput novokomponirane Mete, Samsunga, Intela i sličnih. Također donosi i impozantan Expo Hall koji će prikazati mnoštvo noviteta na navedenim područjima.

S obzirom na vremensku razliku, očekujte izvještaje s malim zakašnjenjem, jer dok na Hrvatskom pada mrak, OCP 2021. upravo počinje.

Do skorog čitanja, uživo iz San Josea,

Bubba <3 :p 😉

Više... Vaš Komentar Top
Apple započeo istraživanje i razvoj dvije generacije Mac procesora

Datum objave 09.11.2021

Apple započeo istraživanje i razvoj dvije generacije Mac procesora

Apple započeo istraživanje i razvoj dvije generacije Mac procesora

Apple je s računalnim čipovima M1, M1 Pro i M1 Max dokazao što im je jedan od glavnih prioriteta i da nemaju namjeru zaustaviti tempo napredovanja. Planiraju da ih i dalje proizvodi TSMC, koji je postao jedan od njihovih najvažnijih tehničkih partnera.

Novo izvješće nedavno je otkrilo Appleove planove za sljedeću fazu. Upućeni izvori objavili su da će druga generacija Mac čipa (M2 Pro i M2 Max) bit spremna slijedeće godine preuzeti M1. Koristit će se TSMC procesni čvor N5 (N5P, N4, N4P), a zbog ograničenja broja tranzistora u poluvodičkom procesu ne bi trebalo doći do značajnijih poboljšanja u arhitekturi jezgre.

Šuška se da Apple planira poboljšati jezgru GPU-a i dizajnirati proces ore s modulima s više  čipova kako bi Mac proizvodima visokih performansi omogućio dobivanje snažnijih SoC-ova. Trenutno Appleovi čipovi koji su sami razvili još uvjek ne mogu dotaknuti liniju proizvoda za vrhunska stolna računala/radne stanice i postoji jaz u performansama s AMD -ovom serijom Ryzen Threadripper i Intelovom serijom Xeon W.

Treća generacija Mac čipova temeljit će se na TSMC 3 nm procesu.  Imat će četiri verzije: Ibiza, Lobos, Palma
i low-end verziju za iPad. Najjača verzija za MacBook Pro i druga Mac računala mogli bi imati čak do 40 CPU jezgri.

Koliko tehnologije Apple već ima na raspolaganju za razvoj čipova?

Prema najnovijim podacima, Apple i njegove podružnice imaju više od 2.100 patentnih prijava povezanih s “čipovima” u 126 zemalja/regija diljem svijeta, a posljednjih godina prosječno godišnje prijave oko110 patenata. Osim toga, Apple je također kupio niz poluvodičkih startupa, od konkurentske tvrtke za dizajn silicija, te preuzeo cijeli odjel za čipove od Intela i drugih tvrtki.

Lajkajte nas na Facebooku , zapratite na  Twitteru  ili  YouTube  kanalu i ne propustite najnovije recenzije i vijesti iz svijeta IKT-a.

Više... Vaš Komentar Top
AMD RDNA GPU sljedeće generacije predstavit će 3D Infinity Cache dizajn

Datum objave 09.11.2021

AMD RDNA GPU sljedeće generacije predstavit će 3D Infinity Cache dizajn

AMD RDNA GPU sljedeće generacije ...

Pozivajući se na Greymon55, nakon EPYC-a i Ryzena, AMD će predstaviti složeni dizajn 3D predmemorije u RDNA u obliku 3D Infinity Cachea.

S RDNA 2, AMD je predstavio prvu generaciju arhitekture Infinity Cachea, koja je brza predmemorija na čipu s velikom propusnošću za brzi pristup GPU-a. Postojeći dizajn predmemorije može se proširiti na kapacitet od 128 MB i propusnost do 2 TB/s. S lansiranjem sljedeće generacije RDNA 3 GPU-a, postoje glasine da će GPU udvostručiti broj Infinity Cachea. Očekuje se da će Navi 33 osigurati 256 MB, a Navi 31 do 512 MB Infinity Cachea.

Otkriveni novi detalji arhitekture AMD Zen 4

AMD Ryzen 7 5700G & Ryzen 5 5600G recenzija

IFC na Navi 31 GPU-u bit će podijeljen na dva čipa zbog MCM dizajna i dalje 256 MB po čipu. Najnovije glasine sada pokazuju da se Infinity Cache također razvija prema 3D dizajnu stogova. Stoga ne dobivamo samo MCM GPU kroz RDNA 3, već je moguće dobiti i tehnologiju slaganja na čipovima sljedeće generacije. Stoga će općenito AMD koristiti tehnologiju 3D predmemorije u cijeloj svojoj ponudi, uključujući Ryzen, EPYC i Radeon.

Lajkajte nas na Facebooku, zapratite na  Twitteru  ili  YouTube  kanalu i ne propustite najnovije recenzije i vijesti iz svijeta IKT-a.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft izdaje Visio web-aplikaciju

Datum objave 09.11.2021

Microsoft izdaje Visio web-aplikaciju

Microsoft izdaje Visio web-aplikaciju_1

Microsoft je najavio web-aplikaciju Visio poslovnim korisnicima sustava Office 365 i Microsoft 365 besplatno i bez dodatnih troškova. Distribucija aplikacije počinje od ovog studenog i postupno će biti dostupna svima do siječnja sljedeće godine.

Visio aplikacija je temeljena na web-pregledniku. Moći će joj se pristupiti putem izbornika „Sve aplikacije“ na web-mjestu Office.com ili putem izbornika “Dodaj Visio” datoteku za crtanje na Microsoft timovima. Može se koristiti za izradu dokumenata i njihovo uređivanje. Iako je ograničeno na crtanje samo osnovnih dijagrama i dijagrama toka, to bi trebalo biti dovoljno za opću upotrebu.

Microsoft izdaje Visio web-aplikaciju_o

Za korisnike koji žele specifične dijagrame Microsoft je izjavio da je pretplata na Visio i dalje potrebna uz dodatnu cijenu.

Lajkajte nas na  Facebooku , zapratite na  Twitteru  ili  YouTube  kanalu i ne propustite najnovije recenzije i vijesti iz svijeta IKT-a.

Više... Vaš Komentar Top
Za Google Pixel Fold otkriveni detalji o kameri

Datum objave 09.11.2021

Za Google Pixel Fold otkriveni detalji o kameri

Google Fold

O Googleovom sklopivom telefonu se dugo priča i prvobitno je planirano da bude objavljen krajem ove godine, ali nije ugledao svjetlo dana.

Sada 9to5Google javlja da je kodni naziv sklopivog telefona “Passport” promijenjen u “Pipit” , a što nije prvi put da Google mijenja kodno ime usred razvoja, i neće koristiti isti hardver kamere kao Pixel 6 i Pixel 6 Pro već stare hardverske specifikacije.

Iz koda se može potvrditi da će ovaj sklopivi telefon imati 4 kamere , uključujući širokokutnu od 12 megapiksela Sony IMX363 senzora, ultraširokokutnu od 12 megapiksela (IMX386) i dva selfie objektiva od 8 megapiksela, koji se koriste na iznutra i izvana. Može se nagađati da Google želi dobiti isti rezultat kvalitete fotografije kada se presavije ili rasklopi. Ali,  čak i ako Google koristi isti algoritam kamere kao za Pixel 6, ovaj prvi sklopivi mobilni telefon ograničen je razlikom u površini prirodnog fotoosjetljivog elementa. Pod istim okruženjem i izračunom, količina svjetlosti će biti relativno mala, što će utjecati kvalitetu  fotografije.

No, svi znamo da  su sklopivi mobilni telefoni ograničeni  veličinom i tehničkim preprekama i obično moraju smanjiti svoje specifikacije.  Primjerice,  Samsungov Galaxy Z Flip 3 ne samo da ima kapacitet baterije od 3300 mAh, već su i specifikacije kamere koje se koriste također različite od onih na Galaxy S21.

Uz to postoji referenca na “isPixel2022Foldable“, što može biti pravi signal da bi Googleov preklopni telefon mogao debitirati konačnom verzijom Android 12L sustava u prvoj polovici 2022.

Lajkajte nas na  Facebooku , zapratite na  Twitteru  ili  YouTube  kanalu i ne propustite najnovije recenzije i vijesti iz svijeta IKT-a.

Više... Vaš Komentar Top
Xiaomi 12 možda ipak neće imati početnu ekskluzivu za Snapdragon 898

Datum objave 09.11.2021

Xiaomi 12 možda ipak neće imati početnu ekskluzivu za Snapdragon 898

Xiaomi 12 možda ipak neće imati početnu ekskluzivu za Snapdragon 898

Qualcomm će predstaviti detalje svog vodećeg mobilnog čipseta sljedeće generacije na tehnološkom summitu  krajem mjeseca. Bit će to Snapdragon 898, nasljednik Snapdragona 888, koji pogoni mnoge modele ove godine.

Prvi mobitel opremljen Snapdragon 898 čipsetom trebao bi biti Xiaomi 12 koji kreće u prodaju krajem godine, sugeriraju neke glasine. No, čini se da će se ovaj put tvrtka suočiti s mnogo protivnika. Šuška se da Motorola, ZTE ( Nubia kodnog naziva NX679J ) i Vivo (otkriven sa Snapdragonom 898 na Geekbenchu u rujnu), također pripremaju izdavanje novih proizvoda s najnovijom platformom prije kraja godine. Dakle, tko će biti prvi još  je uvijek neizvjesno.  Ali, i nije bitno tko će prvi izbaciti na tržište uređaj već optimizacija  sustava i kvaliteta GUI-a s hardverom.

Qualcommov SoC sljedeće generacije sadržavat će Cortex-X2 jezgru iznad 3 GHz

Qualcomm i ASUS udruženi lansirali Snapdragon Insiders mobitel

U međuvremenu je DigitalChatStation na Twitteru podijelio sliku tajanstvenog telefona koji pokreće upravo ovaj najnoviji čipset (model SM8450) i aplikaciju koja potvrđuje neke ključne detalje. Ima arhitekturu od tri klastera s Cortex X2 glavnom jezgrom koja radi na 3,0 GHz uparenu s tri Cortex-A710 jezgre s taktom od 2,5 GHz i četiri Cortex-A510 jezgre koje štede energiju takta 1,79 GHz.

Za grafiku je zadužen Adreno 730 GPU  izgrađenog po tehnologiji od četiri nanometra i performanse računala mogu biti 20% veći od prethodne generacije Adreno 660.

U ranijim izvješćima navedeno je da će biti opremljen Snapdragon X65 5G modemom, za koji se navodi da omogućuje brzinu preuzimanja od 10 Gbps.

Lajkajte nas na  Facebooku , zapratite na  Twitteru  ili  YouTube  kanalu i ne propustite najnovije recenzije i vijesti iz svijeta IKT-a.

Više... Vaš Komentar Top
Zen 4D može biti AMD-ov čip hibridne arhitekture

Datum objave 09.11.2021

Zen 4D može biti AMD-ov čip hibridne arhitekture

Zen 4D može biti AMD-ov čip hibridne arhitekture

Kao što znate, Intel je prošlog mjeseca najavio svoju 12. generaciju Core čipa. Razlikuje se od bilo kojeg do sada najavljenog čipseta novom hibridnom arhitekturom koja uključuje jezgre performansi i jezgre učinkovitosti, slično kao Big.LITTLE arhitektura pametnih telefona. Sada, prema najnovijim informacijama koje kruže internetom, Mooreov zakon je mrtav, a AMD navodno razmišlja o lansiranju Zen 4D čipa također s hibridnom arhitekturom.

U izvješću Digital Trendsa navodi se da će AMD malo smanjiti performanse jedne jezgre kako bi “značajno poboljšao performanse s više jezgre”, a imati  će “otprilike polovicu L3 cachea” od Zen 4 i 16 jezgri u jednom čipsetu. Izvor tvrdi da  će imati u simultani multithreading (SMT), ali to još nije 100% sigurno.

Osim Zen 4D čipa, procurila je i nova arhitektura Zen 5. Navodi se da bi i ovdje mogla biti korištena hibridna arhitektura koja će imati 8 Zen 5 “velikih” jezgri i do 16 Zen 4D “malih” jezgri, a prvi model bit će Ryzen 8000 serije. Također će se temeljiti na TSMC-ovom 3nm procesu arhitekture čvora.

Otkriveni novi detalji arhitekture AMD Zen 4

AMD RDNA 3 GPU više nego obećava

Eto, posljednjih godinu dana vidjeli smo da su tvrtke promijenile pristup, od posjedovanja sveobuhvatne jezgre do dvije namjenske različite vrste jezgri za obavljanje različitih zadataka. Apple je prešao s Intelovih čipova na vlastite čipove, a Intel se i dalje kladi na x86 arhitekturu. A sada se čini da AMD prelazi na hibridnu arhitekturu.

Lajkajte nas na Facebooku, zapratite na Twitteru ili YouTube  kanalu i ne propustite najnovije recenzije i vijesti iz svijeta IKT-a.

Više... Vaš Komentar Top
Google: od 9. studenog obvezna provjera računa u dva koraka za sve korisnike

Datum objave 09.11.2021

Google: od 9. studenog obvezna provjera računa u dva koraka za sve korisnike

Google  od 9. studenog obvezna provjera računa u dva koraka za sve korisnike

Sve više korisnika mobilnih, prijenosnih i stolnih uređaja posvećuje pozornost sigurnosnim mjerama, a tvrtke uspostavljaju svoj jedinstveni sustav zaštite kako bi osigurali privatnost korisnika.

Tako je u svibnju Google najavio da će prije kraja godine početi automatski zahtijevati od svih korisnika da usvoje provjeru u dva koraka kao sigurnosnu mjeru i predostrožnost sprječavanja hakerima ili drugim autsajderima da dobiju neovlašteni pristup podacima. Ova funkcija stupa na snagu 9. studenog 2021.

Za omogućavanje potvrde u dva koraka potreban je Android telefon koji veže isti Google račun ili instalira aplikaciju za autentifikaciju i unos nasumičnog ključa koji se šalje na vaš telefon putem teksta ili glasovnog poziva. ili koda koji generira Google Autentifikator, koji korisnici moraju unijeti uz svoju uobičajenu zaporku. Osim toga, moguće je koristiti fizički sigurnosni ključ u obliku hardvera, te umetnuti USB sučelje.

Također će Google zahtijevat od više od 2 milijuna YouTube kreatora da uključe dvofaktornu autentifikaciju kako bi zaštitili svoje kanale od preuzimanja.

Google Earth dobio 3D “Timelapse”

Google kalendar omogućio Time Insights da analizira imamo li previše sastanaka

Detaljne upute kako da zaštitite svoj račun potvrdom u 2 koraka su na ovoj poveznici  ili možete pogledati video u nastavku…..

Lajkajte nas na  Facebooku , zapratite na  Twitteru  ili  YouTube  kanalu i ne propustite najnovije recenzije i vijesti iz svijeta IKT-a.

 

Više... Vaš Komentar Top
OneDrive će prestati raditi na Windows 7, 8 i 8.1 od sljedeće godine

Datum objave 09.11.2021

OneDrive će prestati raditi na Windows 7, 8 i 8.1 od sljedeće godine

OneDrive će prestati raditi na  Windows 7, 8 i 8.1  od sljedeće godine

Još u kolovozu Microsoft je najavio da će ukinuti podršku za OneDrive sinkronizaciju na starijim Macovima, a sada tvrtka planira to učiniti s Windowsima. Tako od 1. siječnja 2022. više neće pružati ažuriranja za desktop aplikaciju za Windows 7, 8 i 8.1. sustave.

Potom će od 1. ožujka 2022. aplikacija prestati sinkronizirati datoteke s oblakom, ali i dalje će se moći pristupiti datotekama. Microsoft očito želi natjerati korisnike starih operativnih sustava ako žele nastaviti koristiti OneDrive sinkronizaciju na svom desktopu da nadograde na Windows 10 koji će biti podržan do listopada 2025 ili najnoviji Windows 11 sustav. Drugi razlog je što Microsoft želi usmjeriti svoje timske resurse na razvoj značajki i sigurnosti za novije verzije sustava Windows.

EPIC Store uskoro ulazi u Microsoft Store

Microsoft više ne voli lozinke

Ova promjena s OneDrivea trebala bi utjecati samo na osobne račune, a ne na korporativne. Razdoblje podrške za komercijalne korisnike OneDrive desktop aplikacije bit će u skladu sa životnim ciklusom verzije sustava Windows koju koriste.

Lajkajte nas na  Facebooku , zapratite na  Twitteru  ili  YouTube  kanalu i ne propustite najnovije recenzije i vijesti iz svijeta IKT-a.

Više... Vaš Komentar Top
Još samo jedan tjedan! Najbolje cijene GoDeal24 11.11 akcije: Windowsi 10 za 5,55€!

Datum objave 08.11.2021

Još samo jedan tjedan! Najbolje cijene GoDeal24 11.11 akcije: Windowsi 10 za 5,55€!

GoDeal24 je internetska trgovina za sav softver i igre koje želite kupiti. Među njegovim zalihama pronaći ćete sve najnovije proizvode po najpovoljnijim cijenama na tržištu. Njegove konkurentne cijene i korisna korisnička podrška osiguravaju da vaše iskustvo kupovine bude najbolje moguće. Istodobno, svi proizvodi su originalni i valjani, čineći ponude još privlačnijima.

Upravo sada, Godeal24 je pokrenuo Double 11 Crazy Promotion koja je ovdje da vam donese popuste koje ne smijete propustiti. U nastavku ćete otkriti najbolje ponude koje možete iskoristiti! U sklopu rasprodaje 11.11., nabavite najniže cijene na webu za originalne licence za Windows 10 Pro, Office 2019 Professional Plus i Office 20121 Pro plus doživotno valjane licence. Windows 10 Pro možete kupiti za samo 5,55 USD po računalu.

211028-720p-gd24-€

Posebni proizvodi s nevjerojatnim cijenama

Godeal24 je u najboljem ovogodišnjem sniženju pripremio i toliko proizvoda po akcijskoj cijeni bez ikakvih kuponskih kodova. Samo ih nabavite izravno kako bi vaše računalo radilo nesmetano u ograničenom vremenu.

50% popusta na Windows operativne sustave: SGO50

Windows 11 najnoviji je operativni sustav koji nudi Microsoft i koji je dizajniran za besprijekoran rad sa svim Microsoft uredskim aplikacijama. Od bolje podrške za virtualnu radnu površinu do integracije s Microsoft Teamsom, Windows 11 je tu da bude najbolji operativni sustav budućnosti. Uz Windows 11 također možete uživati u novom i poboljšanom povratku widgeta.

62% popusta na Windows operativne sustave i Office Suite pakete: SGO62

Još jedan poseban popust koji možete iskoristiti je onaj koji ćete dobiti kupnjom operativnog sustava i paketa Office paketa. Naime, Windows 10 Professional i Office 2021 Professional možete nabaviti za samo 45,22€.

62% off on the other Microsoft products: SGO62

Štoviše, na GoDeal24 ćete pronaći više Microsoftovih proizvoda, poput raznih verzija Officea, Projecta i drugih. Trenutno ih sve možete kupiti uz 62% popusta.

GoDeal24’s 11.11 Sales Storm donosi vam ekskluzivne ponude OD 1.11 DO 14.11. Ne propustite priliku da nabavite nevjerojatan softver po najboljim cijenama na tržištu. GoDeal24.com je globalni lider u prodaji originalnih igara i softverskih ključeva. Imamo klijente iz svih dijelova svijeta. Pružamo podršku 24×7 zajedno s odličnim ponudama za sve naše softverske ključeve.

Kontaktirajte nas bilo kada prije ili nakon što naručite od nas. Da biste nas kontaktirali, jednostavno pošaljite e-poštu na service@godeal24.com i naš tim za korisničku podršku će se pobrinuti za vaš zahtjev što je prije moguće.

(sponzorirani sadržaj)

 

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 6 minuta

Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Objavljeno prije 6 minuta

Monitori veći od 27"

Objavljeno prije 9 minuta

AMD Ryzen "ZEN3" (5000 CPU / 5000G APU series) Info thread

Objavljeno prije 20 minuta

Koji 3g / 4g / 5g router ?

Objavljeno prije 35 minuta

Epic Games

Novosti

Apple redefinira umjetnu inteligenciju, i figurativno i doslovno

Mnogi su prije WWDC-a 2024. tvrdili da Apple zaostaje u utrci za umjetnom inteligencijom, s čime se možemo složiti. Zar ne djeluje to u skladu s Appleovim uobičajenim pristupom? Sjetite se widgeta? Gledano iz perspektive Androida, Apple čes... Pročitaj više

Snapdragon 6s Gen 3 je rebrendiran trogodišnji čip

Posljednje predstavljena mobilna platforma srednje klase je Snapdragon 6s Gen 3, na 6nm procesu. Nevjerojatno je identičan Snapdragonu 695 koji je Qualcomm lansirao 2021. godine. Evo detalja. Snapdragon 6s Gen 3 sadrži dvije Cortex-A78 jezg... Pročitaj više

Tri najčešće vrste online prijevara - Kako izbjeći zamke?

Postoji velik broj različitih vrsta online prijevara koje možda poznajete, a možda i ne, a stručnjaci za kibernetičku sigurnost upozoravaju na tri prilično aktivne ove godine. Koje su to vrste prijevara? 1. Phishing napadi Phishing napadi p... Pročitaj više

HONOR predstavio novu HONOR 200 seriju

HONOR je predstavio HONOR 200 seriju pametnih telefona na europskom događaju na prestižnom Longchamp hipodromu u Parizu. Na događaju s više od 800 predstavnika medija i partnera iz cijele Europe, gosti su imali priliku proslaviti predstavlj... Pročitaj više

Pojačajte očev PC s doživotnom licencom Officea 2021 Pro za samo 27,25€

Zapeli ste na poklonu za Očev dan koji će vaš otac zapravo koristiti iz dana u dan? Ako je vaš otac nedavno dobio novo prijenosno računalo ili neko vrijeme nije nadogradio svoje alate za produktivnost, ovaj Microsoftov paket mogao bi biti i... Pročitaj više

Sve novosti