MMD certificiran TCO certifikatom generacije 9

Datum objave 14.01.2022 - Uredništvo

MMD certificiran TCO certifikatom generacije 9

MMD certificiran TCO certifikatom generacije 9

Philips Monitors_TCO_Certified

MMD, stručnjak za zaslone i licencni partner za Philipsove monitore, u prosincu je pribavio certifikat TCO generacije 9 za svoj asortiman visoko održivih proizvoda. Kao jedan od prvih proizvođača koji je dobio ovaj certifikat, Philips Monitors ima rekordan broj od čak 64 certificirana monitora na tržištu. U usporedbi s prethodnim generacijama, certifikat TCO generacije 9 zadovoljava strože i sveobuhvatnije kriterije u širem opsegu, i to tijekom životnog ciklusa proizvoda, i omogućava kritičke sljedeće korake za razvoj održivih IT proizvoda.

Certifikat TCO, vodeći svjetski certifikat održivosti za IT proizvode, otkriva probleme i osigurava da industrija poduzima održivije korake u svojem poslovanju. TCO uključuje sveobuhvatan sustav ažuriranih kriterija, neovisnu provjeru i strukturirani sustav za kontinuirano poboljšanje kako bi potaknuo stvarne i trajne promjene. Više informacija možete pronaći na njihovoj mrežnoj stranici.

Philips Monitors prihvatio je pristup s održivošću kao glavnom smjernicom i krajnjim ciljem tijekom cijelog proizvodnog ciklusa. Kao što to jamči certifikat TCO generacije 9, Philipsovi monitori proizvode se odgovorno s obzirom na okoliš i sigurnost, a imaju i niz inovativnih i ekološki prihvatljivih tehnologija koje štede energiju te se proizvode u opskrbnom lancu gdje su održivost i etički problemi prioritet.

Primjerice, dvije bitne “zelene” značajke Philipsovih monitora ugrađene su u većinu njegovih proizvoda. PowerSensor štedi do 70 % energije, smanjujući svjetlinu monitora kada je korisnik odsutan. LightSensor prilagođava pak svjetlinu zaslona prema ambijentu. Modeli Philips 242B1G i Philips 272B1G dva su energetski najučinkovitija monitora na svijetu, koji pružaju novu razinu uštede energije bez ugrožavanja produktivnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Canon ekskluzivnom premijerom na YouTubeu najavljuje novu kameru iz sustava Cinema EOS

Datum objave 12.01.2022

Canon ekskluzivnom premijerom na YouTubeu najavljuje novu kameru iz sustava Cinema EOS

Canon najavljuje novu kameru iz sustava Cinema EOS

Canon najavljuje da će 19. siječnja 2022. u 13:00 sati po srednjoeuropskom vremenu (CET) na svojoj stranici na YouTubeu objaviti pojedinosti o novoj kameri iz sustava Cinema EOS.

Sustav Cinema EOS, koji je upravo proslavio desetogodišnjicu svog postojanja, posve je integrirano rješenje za profesionalne snimatelje filmova i videografe. Sustav čine linija filmskih kamera i objektiva koji se savršeno dopunjuju.

Posjetitelji premijere na YouTubeu među prvima će saznati više o toj kameri koja predstavlja dolazak novog doba za stalno razvijanu liniju Cinema EOS kao podrške novoj generaciji inspirativnih tvoraca sadržaja.

Događanje će voditi Ram Sarup, profesionalni stručnjak za videoproizvode u Canonu Europe, a sudionici će moći prvi put vidjeti tu inovativnu novu kameru i imati priliku čuti o njenim revolucionarnim značajkama.

Da biste se uključili u premijeru, pretplatite se na Canonov kanal na YouTubeu: www.youtube.com/CanonEurope

Pojedinosti o događanju:

 • DATUM: 19. siječnja 2022.
 • VRIJEME: 13:00 h po srednjoeuropskom vremenu
 • MJESTO: YouTube
Više... Vaš Komentar Top
Panasonic predstavlja LZ2000, svoj OLED s vrha ponude za 2022.

Datum objave 10.01.2022

Panasonic predstavlja LZ2000, svoj OLED s vrha ponude za 2022.

Panasonic LZ2000

Panasonic predstavlja svoj OLED TV za 2022. s vrha ponude – model LZ2000, koji će biti dostupan u veličinama dijagonale 55, 65 i prvi put 77 inča.

Zahvaljujući svojoj holivudskoj ugođenosti i vrhunskoj preciznosti boja Panasonicovi OLED televizori uvijek su bili najbolji izbor za gledanje filmova i televizijskih serija visoke kvalitete. Dodatna unaprjeđenja za igrače, uključujući pregled za informiranje i postavke pod nazivom Game Control Board, automatsko prepoznavanje grafičkih kartica tvrtke NVIDIA, smanjeno kašnjenje pri 60 Hz i podršku za HDMI2.1, čine model LZ2000 izvrsnim izborom i za igranje.

Nastavljaju se Panasonicova nastojanja da postigne optimalnu kvalitetu slike i zvuka za korisnike bez obzira na vrstu sadržaja koji se konzumiraju ili mjesto i vrijeme gledanja, pa novi model nudi nijansiranu optimizaciju slike utemeljenu na temperaturi boje ambijentalnog osvjetljenja i glatkije automatsko prepoznavanje žanra pomoću umjetne inteligencije.

I kompletno promijenjeni zvučnici usmjereni naprijed otključavaju posve nove mogućnosti primjene, omogućujući da se zvuk precizno usmjeri u sobi. LZ2000 koristi napredne senzore za prepoznavanje temperature boje ambijentalnoga osvjetljenja u prostoriji i na nijansiran način prilagođava sliku radi pružanja prirodnijeg iskustva, primjerice, pri gledanju televizije noću.

Automatski način rada umjetne inteligencije sada još lakše automatski prepoznaje koju vrstu sadržaja gledate i automatski optimizira kvalitetu slike i zvuka u skladu s tim. Primjerice, ako gledate filmske sadržaje visoke kvalitete, bit ćete automatski virtualno preseljeni u kino. Ali ako gledate svjetsko prvenstvo u Kataru, LZ2000 će to otkriti i virtualno vas prebaciti na stadion.

Novi OLED televizor LZ2000 predstavlja kombinaciju Panasonicove tehničke preciznosti koju omogućuje japansko znanje i inženjerstvo i vještina finog ugađanja boja Stefana Sonnenfelda.

Stefan Sonnenfeld, osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Company 3, dugogodišnji je suradnik nekih od najpoznatijih svjetskih filmaša. Sonnenfeld je među malobrojnim vodećim umjetnicima u području gradiranja boja, pomoću koje može pripovijedati i dočarati emocije. LZ2000 podržava vrlo širok raspon HDR formata, HDR10+, uključujući Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive i HLG Photo – format statičnih slika koji dovodi fotografiju u svijet HDR-a.

Osim Panasonicova paketa 360° Soundscape vrste „sve u jednom“ za zvuk na televizorima, LZ2000 predstavlja i usmjereni zvuk koji će u vaš dom donijeti dojmljiva iskustva zvuka Dolby Atmos. Više zvučnika usmjerenih gore, bočno i naprijed stvaraju prostoran zvuk uz Dolby Atmos sadržaje.

Posve nova značajka naziva „Game Control Board“ okuplja sve relevantne postavke i informacije o igri na jednom mjestu i prikazuje ih kao poseban sloj preko igre. Tako ne morate napuštati igru da biste im pristupili. Tu je značajku još moguće programirati tako da joj se pristupa samo jednim klikom na daljinskom upravljaču – potrebno joj je dodijeliti prilagodljivi gumb „my App“.

Sloj Game Control Board omogućuje pristup sljedećim ključnim značajkama i informacijama u stvarnom vremenu:

 • Information (Informacije) – ta mogućnost prikazuje sve informacije koje dolaze iz izvorne igre, primjerice brzinu prikaza sličica, HDR metapodatke i podatke o poduzorkovanju boje.
 • Dark Visibility Enhancer (Poboljšavanje vidljivosti u mraku) – omogućuje igraču granularno poboljšavanje skoro crnih dijelova tamnih scena, pa je lakše vidjeti put ili otkriti neprijatelje koji se skrivaju u sjenama.
 • HDR Tonemap (Tonska karta za HDR) – prikazuje aktualne postavke mapiranja tonova za HDR, što obuhvaća „Off“ (Isključeno – igraća konzola upravlja mapiranjem tonova); „On“ (Uključeno – televizor upravlja mapiranjem tonova) ili Dynamic (Dinamički – televizor u stvarnom vremenu analizira dolazne sličice i dinamički mapira tonove scenu po scenu, čak i kad je izvorna slika statički HDR).
 • Input Lag and VRR (Kašnjenje ulaznog signala i VRR) – prikaz i podešavanje kašnjenja ulaznog signala i postavki VRR-a.
 • Viewing Mode (Način gledanja) – omogućuje igraču da u stvarnom vremenu promijeni način gledanja i vidi neki efekt uživo kako bi odabrao/odabrala izgled koji mu/joj najbolje odgovara.

Među ostalim su novim značajkama način rada SPD Auto Game, automatsko preopoznavanje kompatibilnih NVIDIA-inih grafičkih kartica s podrškom za HDMI2.1 4K HFR/VRR (npr. RTX30–), što omogućuje televizoru LZ2000 da automatski optimizira kašnjenje ulaznog signala i postavke promjenjive brzine osvježavanja radi savršenih performansi u igri.

Više... Vaš Komentar Top
Novogodišnja rasprodaja: Windowsi i MS Office, najniža cijena 7,32 €

Datum objave 10.01.2022

Novogodišnja rasprodaja: Windowsi i MS Office, najniža cijena 7,32 €

Nova godina je stigla, a novogodišnje akcije već su promotivni praznik na koji velika poduzeća obraćaju pažnju. Dakle, ne trebate biti zabrinuti i tužni jer ste propustili božićnu rasprodaju, Godeal24.com će vam i dalje pružiti najjeftiniju cijenu i visokokvalitetne proizvode. Nova godina znači da je sve novi početak. Želite li zamijeniti svoje računalo novim sustavom i novim uredskim softverom? Glatki sustav i moćan uredski softver također su vrlo dobar izbor. Iskoristivši novogodišnju promociju Godeal24, počnite sa setom softvera koji vas je oduševio i dočekajte novu godinu da radi glatko.

Čini se kao da je Godeal24.com tek jučer završio svoju božićnu rasprodaju… jer je to bilo tek jučer. Da, kako se jedna rasprodaja zatvara, otvara se druga — sada je novogodišnja rasprodaja uživo na Godeal24.com s popustima na čitav niz Windows serija i MS Office serija (uključujući stvari kao što su Windows 11, Windows 10, MS Office 2021, MS Office 2019 i više). Samo trebate platiti najnižu cijenu i nabaviti najnoviji Windows OS i MS Office. Osim toga, postoje neki popusti do 50% na Windows OS i veliki popusti na drugi softver.

220104-720p-gd24-€

Nabavite Windows OS za samo 7.32

Windows 11 i Windows 10 imaju veliku popularnost. Windows 10 je još uvijek isplativ izbor, a ultra niska cijena i dalje može zadovoljiti potrebe svakodnevne upotrebe. Kao i kod najnovije verzije sustava Windows 11, još uvijek postoje mnoge nove značajke za istraživanje.

Kupite Office 2021 za samo 30.22€, što vam štedi čak 359.77€.

U ovoj novogodišnjoj ponudi možete kupiti MS Office 2021 za samo 30.22€ umjesto pune cijene od 389.99€, što vam štedi čak 359.77€. MS Office 2019 i MS Office 2016 su isto dostupni po vrlo niskim cijenama.

Windows OS i MS Office, oboje ih želite imati

Na Godeal24.com, možete kupiti MS Office aktivacijske ključeve u paketu s Windows OS-om po nižim cijenama između 24.14€ i 44.55€ , MS Office & Operating System Bundle (veći popusti s kupon kodom “SGO62″

 Do 50% popusta na Windowse! S kupon kodom “SGO50″

Još verzija: sve za vaš posao i online studij s kupon kodom “SGO62

 Alati za vaše računalo

Osim navedenog možete naći i računalne alate za povećanje produktivnosti:

O Godealu24

Godeal24.com je profesionalni dobavljač koji nudi licencne ključeve za Microsoft Office, Windows OS i softver za igre po vrlo pristupačnim cijenama. Moći ćete pronaći veliki izbor licencnih kodova za Microsoft Office po nevjerojatno konkurentnim cijenama. Kupovina na GoDeal24 je najlakša! Ubrzo nakon narudžbe, dobivate e-poštu s ključevima proizvoda – bez čekanja danima! U slučaju da imate bilo kakvih pitanja, Služba za korisnike service@godeal24.com pružit će vam brzu i opsežnu podršku koja vam je potrebna.

(sponzirorani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
CES 2022: Lenovo ThinkBook – dobre specifikacije i pomalo neobičan dizajn s dva zaslona

Datum objave 08.01.2022

CES 2022: Lenovo ThinkBook - dobre specifikacije i pomalo neobičan dizajn s dva zaslona

Lenovo ThinkBook (2)

Lenovo je predstavio ThinkBook Plus Gen 3 prijenosno računalo s okomitim dodatnim zaslonom na desnoj strani što je rijedak dizajn za prijenosno računalo.

ThinkBook Plus Gen 3 pozicioniran je kao prvi laptop na tržištu s ultra širokim 17,3-inčnim glavnim zaslonom s omjerom stranica 16:10 (3.072 × 1.440 piksela, 120 Hz) i 8-inčnim IPS dodatnim zaslonom (1.280 × 800 piksela) integriranim s desne strane tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem i touchpada.

Lenovo ThinkBook (1)

Ovaj manji zaslon u nekim prilagodbama specifičnog softvera može pružiti veću produktivnost. Može se koristiti za pregled alata, fotografija, pokretanje aplikacija, , pisanje i crtanje uz pomoć priložene digitalne olovke ili spajanjem pametnog telefona zrcaliti njegov zaslon za rad s više zadataka u isto vrijeme.

Prijenosnik pogoni procesor Intel Core H-serije 12. generacije u kombinaciji do 32 GB LPDDR5 RAM-a i 2 TB SSD memorije. Međutim, u grafičkom polju ograničen je na Intel Iris Xe grafiku. Nema NVIDIA ili AMD alternative. ThinkBook Plus Gen 3 također ima čitač otiska prsta u gumbu za uključivanje, Full HD web kameru s infracrvenom kamerom za prepoznavanje lica koja se može sakriti fizičkim zatvaračem, Harman / Kardon Dolby Atmos zvučni sustav.

Što se tiče povezivanja ima Thunderbolt 4 port, USB-C port (DP i PD), dva USB-A porta, HDMI priključak, audio priključak, Wi-Fi 6E  i Bluetooth 5.2.

MOŽDA VAS ZANIMA

ThinkBook Plus Gen 3 počet će s cijenom od 1399 dolara i  u prodaji bi se trebao naći u svibnju.

Pretplatite se na naš YouTube kanal  kako bi uživali u videozapisima i pratite  nove sadržaje sa portala na  Facebook platformi,  dijelite ih, komentirajte i lajkajte.  Prisutni smo i na Twitteru.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2022: ASUS pokazao Zenbook 17 Fold prijenosnik sa fleksibilnim ekranom i 6 načina rada

Datum objave 08.01.2022

CES 2022: ASUS pokazao Zenbook 17 Fold prijenosnik sa fleksibilnim ekranom i 6 načina rada

ZenBook_Fold_OLED (1)

Asus Zenbook 17 Fold s sklopivim zaslonom mogao bi biti jedan od najzanimljivih noviteta pokazan na CES-u 2022. Vrlo je  tanak u rasklopljenom stanju sa 8,7 mm i prilično kompaktan kada se sklopi. Ali ima još aduta.

ZenBook_Fold_OLED (3) ZenBook_Fold_OLED (4)

Asus Zenbook 17 Fold može se koristiti kao monitor za računalo, e-čitač, tablet,  prijenosno računalo s dva puna zaslona i /ili s virtualnom tipkovnicom te priključenom bluetooth tipkovnicom. Prema proizvođaču  nema problema za izdržati do 30 tisuća ciklusa otvaranja i zatvaranja.

ZenBook_Fold_OLED (2)

U normalnom stanju dijagonala OLED zaslona je 12,5 inča rezolucije 1.920 x 1.280 piksela i otvorenom stanju 17,3 inča rezolucije 2.560 x 1.920 piksela s omjerom stranica 4:3, kontrasta 1.000.000:1 i stopom osvježavanja 90 Hz. Zaslon odlikuje 100% DCI-P3 raspon boja, Pantone certifikat i podržava Dolby Vision. Radi uz podršku senzora boje koji detektira razinu ambijentalnog svjetla i prilagođava svjetlinu ekrana i temperaturu boje.

ZenBook_Fold_OLED (5)

Tvrtka nudi nekoliko konfiguracija s najnovijim Intelovim procesorima (do Core i7) s integriranom grafikom te 16 GB LPDDR5 RAM-a i 1TB NVMe M.2 SSD-a. Od ostalih specifikacija na popisu su samo jedan Thunderbolt 4 USB-C port, četiri Dolby Atmos zvučnika , web kamera od 5 MP, Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2 moduli i bateriju od 75 Wh.

MOŽDA VAS ZANIMA

Isporučuje se s Windows 11 Pro inačicom operativnog sustava, ali postoji prilagođeni softverski paket za odlučivanje na kojoj će se polovici presavijenog zaslona pojavljivati različite aplikacije budući da Windows po tom pitanju nije baš “pametan”. Asus dodaje da će u narednim tjednima otkriti cijenu ZenBook Fold 17 OLED-a.

Pretplatite se na naš YouTube kanal  kako bi uživali u videozapisima i pratite  nove sadržaje sa portala na  Facebook platformi,  dijelite ih, komentirajte i lajkajte.  Prisutni smo i na Twitteru.

Više... Vaš Komentar Top
Novi AGON PRO AG274QGM super brzi mini LED monitor

Datum objave 07.01.2022

Novi AGON PRO AG274QGM super brzi mini LED monitor

AGON PRO AG274QGM

AGON by AOC s ponosom predstavlja AGON PRO AG274QGM, super brzi mini LED monitor. AG274QGM dimenzija 8,6 cm (27”) ima IPS panel s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela), nevjerojatnu stopu osvježavanja od 300 Hz, podršku za NVIDIA G-SYNC ULTIMATE i uključuje NVIDIA Reflex Analyzer. Nadopunjujući ovaj impresivni monitor, AGON by AOC je predstavio i gaming miš AOC GAMING GM510, koji također podržava NVIDIA Reflex, koji se može koristiti zajedno s AG274QGM kako bi gamerima dao točne podatke o kašnjenju sustava. AGON PRO AG274QGM precizno je stvoren za kompetitivne i vješte korisnike kojima je svaka milisekunda važna. Ovaj ambiciozan gaming monitor nudi nevjerojatnu stopu osvježavanja od 300 Hz s periodom reakcije od samo 1 ms GtG.

AG274QGM-ov IPS panel širokog spektra osigurava široke kutove gledanja i visoku točnost boja, a podržan je patentiranom kalibracijom boja od strane NVIDIA-e. MiniLED pozadinsko osvjetljenje monitora sastoji se od 576 zona koje se mogu zatamniti, što monitoru omogućuje postizanje VESA DisplayHDR 1000 certifikata za privlačne žarke vizuale i duboku crnu boju, što rezultira uistinu impresivnim vizualnim iskustvom. U kombinaciji s visokom brzinom osvježavanja od 300 Hz, to čini AG274QGM super brzim miniLED monitorom. Nadalje, ovaj model dolazi s NVIDIA G-SYNC ULTIMATE tehnologijom.

AOC GM510 Nvidia Reflex

AGON by AOC također ističe još jedan gaming miš koji podržava značajku NVIDIA Reflex. Nakon što je 2021. lansirao ambidekstralni GM500 gaming miš, AGON by AOC sada predstavlja novi AOC GAMING GM510 NVIDIA Reflex miš. Ovaj izvanredni, desnoruki miš može se pohvaliti s izvanrednim izgledom – neobičnim uzorkom saća. Ovaj jedinstveni oblik i struktura čini miša znatno lakšim (58 g). Smanjene kontaktne točke i prozračni dizajn čine ga mnogo ugodnijim za rukovanje. Opremljen visokokvalitetnim senzorom Pixart PMW3389 i izdržljivim Kailh prekidačima koji su ocijenjeni za 80 milijuna klikova, AOC GM510 nudi impresivnih 16000 DPI, ubrzanje od 50 g i točnost praćenja od 400 inča u sekundi. U kombinaciji, ove ga karakteristike čine pravim alatom visoke preciznosti za sve kompetitivne gamere.

Dostupnost i cijena AGON PRO AG274QGM još nisu potvrđeni, dok je AOC GAMING GM510 miš već je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 339 HRK.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2022: MSI objavljuje novi Stealth GS66 gaming laptop

Datum objave 07.01.2022

CES 2022: MSI objavljuje novi Stealth GS66 gaming laptop

MSI objavljuje novi Stealth GS66 gaming laptop (1)

Na ovogodišnjem CES-u MSI je predstavio prijenosno računalo Stealth GS66 u metalnom mat kućištu debljine 18,3-19,8 mm i težine 2,1 kilograma.

MSI Stealth GS66 dolazi s zaslonom duljine dijagonale 15,6 inča koji može bit 4K/2K rezolucije na 60 Hz ili FHD rezolucije na 260 Hz. Odlikuje ga 100% pokrivenost Adobe RGB i DCI-P3 prostora boja te široki kut gledanja bez odsjaja,

Tipkovnica od 84 tipke je pozadinski osvijetljena u punoj boji.

Ispod haube je Intelov procesor dvanaeste generacije, a moći će se birati sve do Core i9-12900H čipa (8 jezgri, 16 niti, Smart Cache 24 MB). Grafički podsustav uključuje diskretne akceleratore sve do modela NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti za prijenosna računala sa 16 GB GDDR6 video memorije. Uz to može se konfigurirati s do 64 GB DDR5-4800 memorije i 1TB PCIe NVMe SSD Solid State Drive internom memorijom.

MSI objavljuje novi Stealth GS66 gaming laptop (2)

MSI je također najavio novu tehnologiju hlađenja nazvanu Phase-Change Liquid Metal Pad. U priopćenju su naveli da kada toplina računala dosegne 58 stupnjeva Celzijusa, otopina za hlađenje se topi i ispunjava prostor između procesora i termalnog bloka što je učinkovitije od tradicionalnih termalnih pasta.

Opcije povezivanja uključuju Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.2 i dolazi s 5 USB portova, USB 3.2 Gen 1 (Type A), USB 3.2 Gen 2 (Type C), Thunderbolt 4 (Type C), HDMI priključkom i kombiniranim za slušalice i mikrofon.

MOŽDA VAS ZANIMA

Također ima ugrađen čitač otiska prsta, 3 ventilatora i 7 toplinskih cijevi za odvođenje topline, Li-Polymer bateriju od 99,9 Wh, 720p HD web kameru i Dynaudio Premium zvučni sustav ( 2x 2W zvučnika). Cijene počinju od 1799 dolara.

Pretplatite se na naš YouTube kanal  kako bi uživali u videozapisima i pratite  nove sadržaje sa portala na  Facebook platformi,  dijelite ih, komentirajte i lajkajte.  Prisutni smo i na Twitteru.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2022: Nvidia predstavlja GeForce RTX 3080 Ti i RTX 3070 Ti za prijenosna računala

Datum objave 07.01.2022

CES 2022: Nvidia predstavlja GeForce RTX 3080 Ti i RTX 3070 Ti za prijenosna računala

CES 2022 Nvidia predstavlja GeForce RTX 3080 Ti i RTX 3070 Ti za prijenosna računala (3)

Za CES-u 2022 Nvidia je pripremila veliki broj novih proizvoda među kojima su GeForce RTX 3070 Ti i GeForce RTX 3080 Ti mobilna grafička kartica brža od Titan RTX verzije za desktop računala ciljajući 2k 120fps igre. GeForce RTX 3080 Ti sadrži 7.424 CUDA jezgri i 16 GB GDDR6 video memorije na 256-bitnoj sabirnici. To je iznenađujuće, jer je više od 12 GB memorije desktop verzije RTX 3080 Ti, koju je tvrtka predstavila prošle godine na Computexu. Ova kartica je sposobna isporučiti 120 FPS pri 1440p s Ultra postavkama. Prijenosna računala od 2.500 dolara na više bit će opremljena tim akceleratorom.

CES 2022 Nvidia predstavlja GeForce RTX 3080 Ti i RTX 3070 Ti za prijenosna računala (1) CES 2022 Nvidia predstavlja GeForce RTX 3080 Ti i RTX 3070 Ti za prijenosna računala (2)

GeForce RTX 3070 Ti je performansama do 70% brža od GeForce RTX 2070 Super i omogućuje igranje igara pri 100 fps i rezoluciji zaslona od 1440p. Ima 5.888 CUDA jezgri i 8 GB video memorije s istom 256-bitnom sabirnicom.

Uređaji bazirani na najnovijim GeForce RTX 3080 Ti i GeForce RTX 3070 Ti u prodaji će se naći od 1. veljače.

CES 2022 Nvidia predstavlja GeForce RTX 3080 Ti i RTX 3070 Ti za prijenosna računala (5) CES 2022 Nvidia predstavlja GeForce RTX 3080 Ti i RTX 3070 Ti za prijenosna računala (4)

MOŽDA VAS ZANIMA

Eto, iako Nvidia nije dala puno detalja o specifikacijama osim navedenih, predstavila je Max-Q tehnologiju četvrte generacije za prijenosna računala koja će pokretati ove nove GPU-ove.  Moći će kontrolirati CPU, GPU i druge komponente uređaja kako bi pružila poboljšane performanse. Koristit će nove značajke kao što su Rapid Core Scaling, CPU Optimizer i Battery Boost 2.0.

Pretplatite se na naš YouTube kanal  kako bi uživali u videozapisima i pratite  nove sadržaje sa portala na  Facebook platformi,  dijelite ih, komentirajte i lajkajte.  Prisutni smo i na Twitteru.

Više... Vaš Komentar Top
Intel: Core i9-12900HK procesor je moćniji od Appleovog M1 Max

Datum objave 07.01.2022

Intel: Core i9-12900HK procesor je moćniji od Appleovog M1 Max

Intel Core i9-12900HK procesor je moćniji od Appleovog M1 Max (2)

Na CES 2022, Intel je najavio 12. generaciju Core čipova (Alder Lake) za prijenosna računala. U okviru prezentacije, tvrtka je objavila da novi Core i9-12900HK čip nije samo brži od M1 Max čipa na 16-inčnom MacBook Pro modelu, već “najbrži” mobilni čip današnjice i najbolja platforma za igre.

Kako bi dokazao ovu izjavu, Intel je podijelio grafikon u kojem uspoređuje performanse SPEC CPU benchmark alata 2017. između Core i9-12900HK, Apple M1 Max, Ryzen 9 5900HX i stare generacije Core i9-11980HK.

Core i9-12900HK perf. po. vat u odnosu na Apple M1 Max i AMD Ryzen 9 5900HX Core i9-12900HK u odnosu na Apple M1 Max i Ryzen 9 5900X u sintetičkim testovima

Osim toga, Intel je objavio neke usporedbe performansi u stvarnim aplikacijama kao što su Premiere Pro, Lightroom Classic, AutoCAD itd.  Svi rezultati pokazuju da je brži od Appleovih M1 Max i M1 Pro čipova. Međutim treba imati na umu da su rezultati samo za referencu jer neka mjerila ne podržavaju macOS.

Core i9-12900HK u odnosu na Apple M1 Max i Ryzen 9 5900X u sintetičkim testovima_1 Core i9-12900HK u odnosu na Core i9-11980HK u igrama Intel

Inte Core i9-12900HK osnovne specifikacije

Core i9-12900HK za prijenosna računala temelji se na sedmoj Intelovoj proizvodnoj procesnoj tehnologiji i hibridnoj arhitekturi sastavljenoj od “Performance Core” (P- jezgre) i “Efficient Core” (E- jezgre). U ovoj arhitekturi funkcije jezgre performansi i učinkovitosti su potpuno iste. Nema hijerarhije. Mogu biti jednake i kompatibilne sa svim računalnim zadacima, ali će broj niti biti najveća razlika. Budući da jezgra performansi ima Hyper-Threading funkciju, svaka fizička jezgra može imati dvije niti.

Intel Core i9-12900HK  ima  14 CPU jezgri (6 P-jezgri visokih performansi i 8 E-jezgri uštede energije) na  taktu do  5 GHz  u Turbo načinu rada i  donosi 28%  veće performanse u igrama od prethodne generacije i9-11980HK.  Međutim, potrošnja energije može doseći i do 115 W, a zahtjevi za rasipanje topline su iznimno visoki. Osim navedenog podržava DDR5/ LPDDR5 i DDR4/ LPDDR4 module, što je prvi puta u industriji za H-seriju procesora.

MOŽDA VAS ZANIMA

Intel Core i9-12900HK procesor je moćniji od Appleovog M1 Max_OSTALO

Konačno,  osigurava tri puta bržu povezanost, podržava Wi-Fi 6E i Thunderbolt 4 za veće brzine prijenosa.

Pretplatite se na naš YouTube kanal  kako bi uživali u videozapisima i pratite  nove sadržaje sa portala na  Facebook platformi,  dijelite ih, komentirajte i lajkajte.  Prisutni smo i na Twitteru.

Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače

Solidigm, predstavlja P41 Plus solid-state disk sa Synergy optimiziranim softverom koji može  uz ostalo poboljšati performanse, kroz samoučenje i analizu korisničkih navika. Solidigm je nova neovisna tvrtka nastala akvizicijom Intelovog NAN... Pročitaj više

Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Microsoft je objavio novu aplikaciju Outlook Lite za Android telefone s malom količinom memorije i područja s nepouzdanom mrežnom vezom, uključujući 2G i 3G globalne mreže. Aplikacija Outlook Lite je veličine 5 MB , što je znatno manje u us... Pročitaj više

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Intel je sredinom lipnja objavio svoju prvu diskretnu grafičku karticu Arc A380 za stolna računala, ali uglavnom je bila ograničena na tržište računala u Kini (GUNNIR i ASRock). Sada je konačno spremna za globalno tržište. ASUS i MSI su međ... Pročitaj više

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela

Zamjena baterija na mobilnim uređajima nije jeftina. Kako bi se što više odgodio odlazak do servisa mnogi primjenjuju poznate preporuke o punjenju baterija. Neke su legitimne, druge samo mit. U ovom članku razotkriti ćemo nekoliko najčešćih... Pročitaj više

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.11]

SK Hynix , Facebook, Apple, Sapphire, Google Stadia..... SK Hynix razvija DDR5 DRAM CXL memoriju koja podržava PCIe 5.0 x8 kanala Južnokorejski SK Hynix najavio je uzorke CXL 2.0 memorije temeljene na DDR5 RAM-u i PCIe (Peripheral Component... Pročitaj više

Sve novosti