Razotkriveno interno pismo OnePlusa – što u njemu piše?

Datum objave 30.01.2023 - Sanja Ledinek

Razotkriveno interno pismo OnePlusa –  što u njemu piše?

Razotkriveno interno pismo OnePlusa - što u njemu piše?

Razotkriveno interno pismo OnePlusa_ 1

Kineski digitalni bloger razotkrio je internu e-poštu koju je predsjednik OnePlus Li Jie poslao zaposlenicima, otkrivajući niz informacija o OnePlus mobilnim telefonima.

Na 9. godišnjicu OnePlusa prošle godine službeno je najavljena strategija dvojnog brenda. Pod utjecajem nove strategije,  tvrtka je lansirala OnePlus Ace Pro za koji se pokazalo da je zadržao vodeću poziciju u prodaji među proizvodima u istoj kategoriji te dobio pozitivne povratne informacije s tržišta koje su premašile očekivanja.  OnePlus 11, prvi pod novim strateškim dizajnom, također je dobio dobar odaziv na tržištu. Bila je potrebna samo 51 minuta prvog dana prodaje da se probije kroz dvostruke platforme JD.com i Tmall.

Nadalje, Li Jie najavljuje da će OnePlus nastaviti “nedžentlmenski napadati” i donijeti nove modele kako bi nastavio “bombardirati” tržište. Iako nije točno precizirao o kojim se modelima radi, digitalni bloger pretpostavlja da će jedan od njih biti OnePlus Ace2 .

PROČITAJTE JOŠ

OnePlus 10R ili rebrandirani Realme GT Neo 3

OnePlus Nord CE 2 5G vs OnePlus Nord CE 5G – koliko je isplativa nadogradnja?

U usporedbi s OnePlus 11R, ima nešto drugačiju konfiguraciju. Zaslon je  zakrivljen AMOLED s 1,5K rezolucijom. Podržava 2.160 Hz ultra-visokofrekventno PWM zatamnjenje, što je bolje od iPhoneovog rješenja za niskofrekventno zatamnjivanje od 480Hz za zaštitu očiju. Opremljen je Qualcomm Snapdragon 8+ mobilnom platformom, 16 MP prednjom kamerom, 50MP glavnom na stražnjoj strani koju nadopunjuje 8MP superširokokutna i 2MP dubinska oštrine.  Baterija je 5.000 mAh  sa 100W brzim punjenjem.

Više... Vaš Komentar Top
Windows 11 File Explorer imat će novi dizajn pripremljen za Microsoft 365

Datum objave 30.01.2023

Windows 11 File Explorer imat će novi dizajn pripremljen za Microsoft 365

Windows 11 File Explorer imat će novi dizajn pripremljen za Microsoft 365

Windows Central objavljuje da Microsoft namjerava napraviti više poboljšanja korisničkog sučelja do kraja 2023. godine u upravitelju datoteka za Windowsa 11 inačicu sustava. Među njima su značajke za integraciju OneDrive i Microsoft 365 iskustava. U kombinaciji s trenutno izloženim crtežima internog dizajna, vidljivo je da naslovna traka upravitelja datoteka ima velike promjene, uključujući moderniji okvir za direktorij datoteka i okvir za pretraživanje te novi gumb “Početna”.

Windows 11 File Explorer imat će novi dizajn pripremljen za Microsoft 365_novo korisničko sućelje

Postojeći gornji gumbi “Novo”, “Kopiraj” i “Zalijepi” premješteni su u prikaz datoteke/mape ispod naslovne trake. Dizajn navigacijskog korisničkog sučelja s lijeve strane je moderniziraniji, okvir s detaljima također je značajno ažuriran, a tu je i integracija s Microsoft 365. Osim toga, dodano je novo područje “Galerija “, što je prikladnije za korisnike za pronalaženje i pregledavanje slika. Microsoft također pokušava dodati “label” funkciju u file explorer, koja može klasificirati određene datoteke prema ključnim riječima i bojama, donekle slično funkcijama u aplikaciji Finder za Apple macOS.

Ove relevantne značajke mogle biti uvedene u ažuriranju Moment objavljenom u ljeto ili kao dio izdanja 23H2 na jesen.

Više... Vaš Komentar Top
Galaxy S22 serija nakon nadogradnje u problemima

Datum objave 30.01.2023

Galaxy S22 serija nakon nadogradnje u problemima

Galaxy S22 serija nakon nadogradnje u problemima_1

Veliki broj korisnika Samsung Galaxy S22 serije prijavljuje da njihovi mobilni telefoni imaju problema kao što su prekomjerna potrošnja energije, jako stvaranje topline i smanjenje performansi, a sve to nakon ažuriranja sustava prošlog prosinca. Problem je postao još ozbiljniji nakon dodatne manje ovogodišnje nadogradnje. Većina ovih problema vezana je uz modele s Exynos 2200 čipsetom. Očito, performanse Exynos 2200 ne mogu podržati moćni GPU, pa se ne može brzo ohladiti, a visoka temperatura smanjuje takt CPU-a.

PROČITAJTE JOŠ

Samsung Galaxy 22 Ultra recenzija

Samsung Galaxy S21 FE recenzija

Samsung Galaxy Z Flip3 5G recenzija

Korisnici se nadaju da Samsung riješi hardverske probleme potaknute nadogradnjama što je prije moguće. Čak i ako ne mogu riješiti, trebali bi barem modificirati kod kako bi ublažio te probleme.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung 990 Pro SSD “troši se pred očima korisnika”

Datum objave 27.01.2023

Samsung 990 Pro SSD "troši se pred očima korisnika"

990pro

Prema portalu Neowin, 2 TB Samsung 990 Pro SSD se nakon samo par dana korištenja pokazuje istrošenost 1 posto. Konkretnije, nakon što je 2 TB informacija pohranjeno na medij, istrošenost SSD-a iznosi već 2 posto, a nakon nekoliko dana pada na 94 posto. Prema izračunima, ovaj SSD trebao je izgubiti 1 posto nakon prepisivanja 12 TB podataka, a ne 2 TB.

Također na forumu portala ComputerBase, korisnici su prijavili slične situacije krajem prosinca. O navedenom problemu raspravlja se i na forumu Reddit. Korisnik pod aliasom FCS3 pružio je vizualnu usporedbu stope trošenja Samsung 990 Pro i Samsung 980 Pro pomoću softvera za nadzor Hard Disk Sentinel. Nakon tri tjedna aktivnog korištenja na njemu je prepisano 28 TB informacija. Njegov resurs smanjen je na 88 posto iako je deklariran TBW – 1200 TB.

Trenutno ostaje nejasan razlog brzog propadanja pogona Samsung 990 Pro. Moguće je da se radi o softverskoj pogrešci i da aplikacije za praćenje jednostavno ne čitaju ispravno SMART rezultate. Ako je stvar u nečem drugom, onda brzo trošenje ovih diskova može značiti da je njihov resurs ponovnog pisanja (TBW) manji od onog koji je deklarirao proizvođač, a razlog tome također još nije jasan.

PROČITAJTE JOŠ

Predstavljen Samsung SSD 990 PRO

Konačno, Neowin je kontaktirao Samsung tehničku podršku, ispunio obrazac za povrat SSD-a, čak su ga poslali na dijagnostiku u ovlašteni servis. Tamo su nakon provjere i defragmentacije medija rekli da SSD radi bez greške i vratili ga natrag.  Tek nakon što je ova priča dospjela na naslovnicu portala, predstavnici Samsunga pisali su uredniku i ponudili mu zamjenu pogona novim.

Podsjetimo, svi SSD-ovi opremljeni su podrškom za SMART tehnologiju, koja očitava različite medijske indikatore. Ta se metrika zatim može prikazati korištenjem namjenskih aplikacija za praćenje kao što je CrystalDiskInfo. U takvim se programima resurs ili zdravlje SSD-a prikazuje u postocima. Samsung također ima vlastitu aplikaciju za praćenje SSD-a pod nazivom Magician. S vremenom, s obzirom na količinu prepisanih informacija na mediju i prema deklariranom TBW-u (terabajt prepisanih informacija) proizvođača, postotak ispravnosti SSD-a se smanjuje.

Više... Vaš Komentar Top
Prodaja Windowsa diljem svijeta u priličnom padu

Datum objave 27.01.2023

Prodaja Windowsa diljem svijeta u priličnom padu

Prodaja Windowsa diljem svijeta

Microsoft je objavio poslovne rezultata drugog tromjesečja fiskalne godine 2023. , iz kojih je vidljivo da je prodaja Windows OEM licenci pala za 39 postotna boda, dok su komercijalni prihodi od Windows usluga i usluga u oblaku također pali 3 postotna boda. Prihod poslovnog sektora osobnih računala ima pad od 19 postotna boda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Prema predstavnicima korporacije, ovaj pad rezultat je globalnog pada potražnje za računalima i softverom diljem svijeta. Microsoftovi analitičari već su podijelili razočaravajuće prognoze, prema kojima se tržište računala neće poboljšati u bliskoj budućnosti. Štoviše, očekuju pad od 30-40 posto u sljedećem kvartalu.

Daljnja klasificiranja prema poslovanju pokazuje da je prihod poslovnog segmenta produktivnosti i poslovnih procesa uključujući Office proizvode dosegao povećanje od 7 postotna boda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, od čega su prihodi od Office komercijalnih proizvoda i usluga u oblaku porasli za 7 postotna boda, a od komercijalnih proizvoda Office 365 porasli su za 11 postotna boda. S druge strane su se prihodi od potrošačkih proizvoda Officea i usluga u oblaku smanjili za 2 postotna boda i broj korisničkih krajnjih korisnika Microsoft 365 porastao je na 63,2 milijuna.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft Windows 12 ipak u razvoju?

Zaboravite CCleaner – Microsoft radi na svojoj aplikaciji

Što se tiče LinkedIna, prihodi su porasli za 10 posto, Dynamics proizvoda i usluga u oblaku za 13 posto, Dynamicsa 365 za 12 posto, dok su prihodi od oglašavanja u pretraživanju i vijestima porasli za 10 posto.

Glavni prihod Microsofta koncentriran je na projekte usluga u oblaku i ti prihodi su značajno porasli ( 18 posto, 20 posto i 31 posto) . Konkretno, Azure je stekao veći tržišni udio od konkurenata, uključujući AWS.

Više... Vaš Komentar Top
Zoom uvodi nove značajke

Datum objave 27.01.2023

Zoom uvodi nove značajke

Zoom uvodi  novosti

Zoom je najavio sveobuhvatnu nadogradnju iskustva sastanka, lansirajući brojne značajke koje pomažu korisnicima da optimiziraju komunikaciju, kreiraju interaktivno iskustvo i poboljšaju radnu učinkovitost.

Prilagođeni virtualni avatari

Svi besplatni i plaćeni korisnici mogu isprobati beta verziju avatara  i kreirati ekskluzivne za prisustvovanje sastancima kroz razne personalizirane kombinacije. Budući da Zoom virtualni avatar može uhvatiti pokrete i izraze lica sudionika time nudi živopisno izražavanje bez uključivanja kamere.  Zoom je obećao u budućnosti nastaviti dodavati još crta lica, frizura i mogućnosti prilagodbe.

Predlošci za sastanke

Omogućuju stvaranje i spremanje predložaka za sastanke u skladu sa potrebama te korištenje postavljenih predložaka na sljedećem sastanku iste vrste. Primjerice, mogu se postaviti predlošci prikladni za online obrazovanje, dodati napredne ankete i kvizovi te ograničiti neke ometajuće funkcije kako bi se poboljšala učinkovitost učenja. Mogu se kombinirati Kahoot, Funtivity i druge bitne aplikacije kako bi se ojačala suradnju na tečaju i timska solidarnost.  Možete naučiti kako izraditi predloške slijedeći ove upute .

Zoom uvodi  novosti_1

Funkcija čavrljanja na sastanku

Kako bi se poboljšalo iskustvo razgovora na sastanku (kruženje vijesti, informacija i primanje komentara), Zoom pokreće posebnu funkciju odgovora na poruku u obliku niti ili emojia.  Slično onome što biste vidjeli u  Facebook Messengeru ili iMessageu.

Značajke za One Business, Business Plus, Enterprise i Enterprise Plus korisnike

Širenje funkcije pitanja i odgovora na mrežnim sastancima:  Značajka pitanja i odgovora omogućuje organizatoru domaćonu sastanaka da jednostavno pregleda i odgovori na pitanja na jednom mjestu, eliminirajući potrebu za stalnim provjeravanjem neodgovorenih pitanja u sobi za razgovor.  Moderatori mogu odrediti imaju li sudionici dopuštenje za pregled svih pitanja ili samo pitanja na koja su odgovorili.

Essential Apps – paket odabranih aplikacija:  donose automatizaciju tijekove rada, kao što su bilješke, jednostavno povezivanje s drugim aplikacijama ili donošenje više interaktivnih iskustava na sastancima.

Više... Vaš Komentar Top
Prodaja poluvodiča porasla samo 1,1% u 2022.

Datum objave 27.01.2023

Prodaja poluvodiča porasla samo 1,1% u 2022.

Prodaja poluvodiča porasla samo

Intel je najviše pao, a AMD porastao.

Prema analitičarima Gartnera, prošla godina započela je nestašicom brojnih poluvodičkih proizvoda, što je dovelo do duljih rokova isporuke i smanjene proizvodnje elektroničkih uređaja za mnoga krajnja tržišta. Kao rezultat toga, proizvođači su počeli gomilati čipove. Međutim, do druge polovice 2022. globalni gospodarski rast počeo je usporavati zbog visoke inflacije, rastućih kamatnih stopa, većih troškova energije i stalnih karantena u Kini zbog COVID-19. Sve je to imalo negativan utjecaj na globalne opskrbne lance. Potrošači su također počeli smanjivati potrošnju, potražnja za osobnim računalima i pametnim telefonima je pala, a tvrtke su počela smanjivati potrošnju u iščekivanju globalne recesije. U konačnici, sve je to dovelo do usporavanja tržišta poluvodiča.

Prodaja poluvodiča porasla samo_1

Samsung je zadržao svoju poziciju dobavljača poluvodiča s najvećom zaradom u 2022. godini, iako su mu prihodi pali za 10,4 postotna boda, uglavnom zbog manje potražnje za memorijskim čipovima, uključujući NAND. Intel je ostao na drugom mjestu s 9,7 posto tržišta. AMD se pomaknuo s 10. na 7. mjesto na ljestvici, pokazujući povećanje od 42,9 postotna boda.

Tržište memorije, koje je prošle godine generiralo 25 posto globalnih prihoda industrije poluvodiča, zabilježilo je najveći pad prihoda (-10 posto).  Do značajnog pada došlo je  već sredinom 2022., kada su proizvođači elektronike počeli trošiti zalihe memorijskih čipova koje su čuvali. Trenutno, većina proizvođača memorije u svojim planovima za ovu godinu najavljuje smanjenje kapitalnih izdataka, a neki su čak smanjili proizvodnju kako bi smanjili postojeće zalihe u nadi da će se tržište vratiti na ravnoteža između ponude i potražnje.

Više... Vaš Komentar Top
Opera GX prvi preglednik s ugrađenom TikTokom aplikacijom

Datum objave 27.01.2023

Opera GX prvi preglednik s ugrađenom TikTokom aplikacijom

Opera GX  prvi preglednik s ugrađenom TikTokom aplikacijom

Opera GX web preglednik sada nudi način uživanja u TikToku bez otvaranja zasebne aplikacije ili pretraživanja po karticama. Odgovarajuću karticu možete pronaći na bočnoj traci preglednika.

Dakle, sada možete uživati ​​u svojim omiljenim videozapisima uz prednosti velikog zaslona, ​​sa slobodnim rukama da radite što god želite. Ali ima još razloga zašto biste mogli prijeći na TikTok korištenjem računala. Ako ste kreator sadržaja, primjerice možete prenijeti svoje videozapise izravno iz preglednika, što omogućuje uređivanje na većem zaslonu prije učitavanja. Ili, ako želite obaviti neki posao ili pregledavati web bez ometanja, možete odabrati kada ćete ići u ” svoj feed” s većom kontrolom. Također, kada TikTok-u pristupate putem preglednika Opera, ne dijelite više podataka nego što biste dijelili s web-stranicom, a uvijek možete uključiti Operin besplatni blokator oglasa, ugrađeni VPN kao i VPN PRO za cijeli uređaj .

Isprobajte Opera Neon web preglednik budućnosti – mi jesmo

Zanimljivo je da će novi korisnici preglednika imati trenutni pristup TikToku na bočnoj traci, dok će postojeći korisnici morati kliknuti tri točkice na dnu bočne trake i aktivirati značajku u postavkama pod Messengerima.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua NH-L9a-AM5

Datum objave 24.01.2023

Noctua NH-L9a-AM5

noctua_nh_l9a_am5_launch_2023

Noctua je predstavila novi hladnjak niskog profila za AMD-ove AM5 procesore u običnoj i chromax.black izvedbi. Jasno, nećete s njim moći hladiti najjače modele, no za one slabije do 65 W TDP-a je svakako više nego dobar. Namijenjen je ugradnji u kompaktna HTPC i SFF kućišta. Kako objašnjava Noctuin CEO Roland Mossig, NH-L9a-AM5 može bez problema hladiti Ryzene 7900, 7700 i 7600, a isprobani su i na jačim 130 W modelima. Cijena mu je 49,90 € za običnu i 59,90 € za chromax.black izvedbu.

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.32]

Datum objave 24.01.2023

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.32]

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _naslovnica

I nakon CES-a ne nedostaje zanimljivih vijesti iz  IT svijeta….

NVIDIA počinje s prodajom 48GB RTX 6000 grafičke kartice

nvidia

NVIDIA je započela s prodajom grafičke kartice RTX 6000, koja koristi mikroarhitekturu Ada Lovelace i proizvodi se pomoću 4-nanometarske procesne tehnologije TSMC-a.

RTX 6000 Ada kombinira 142 RT jezgre treće generacije, 568 tensorskih jezgri četvrte generacije i 18.176 CUDA jezgri s 48 GB grafičke memorije. Za video međuspremnik dostupno je 48 GB GDDR6 VRAM-a s podrškom za ispravljanje pogrešaka (ECC) i 384-bitnom sabirnicom. Video memorija je sposobna prenositi podatke brzinom od 20 Gb/s, a ukupna propusnost je 960 GB/s. Adapter se napaja preko 16-pinskog PCIe Gen5 konektora. Potrošnja je na razini od 300 vata.

NVIDIA počinje s prodajom 48GB RTX 6000 grafičke kartice

Sada je najzanimljivija cijena. Preporučena je $ 6,800.00 , dok smo u Hrvatskoj pronašli ovu karticu dostupnu za kupnju po cijeni 7.077,62 € što je znatno više od RTX A6000 i rekordno viša cijena od GeForce RTX 4090.

Google Stadia službeno se ugasila nakon tri godine

Google Stadia službeno se ugasila nakon tri godine

Google je službeno ugasio projekt Stadia, za podršku igranja u oblaku na raznim uređajima, uključujući računala, Chromebook, Mac, iPhone i iPad. Osim toga, prošli je tjedan objavio posljednju Stadia igru, nazvanu Worm Game.
Također, otkako je najavio zatvaranje usluge u rujnu 2022., Google ispunjava obećanje i svaki korisnik koji je kupio uslugu Stadia dok je bila u funkciji, uključujući igre I sadržaj za preuzimanje, dobio je povrat novca po podnesenom zahtjevu.

Konačno, nadamo se da Google može razviti novu platformu u budućnosti koja će omogućiti Stadiji povratak na drugi način.

Chrome – isključivanje svih proširenja jednim klikom

Chrome isključivanje svih proširenja jednim klikom

Svima je poznato da neka proširenja mogu uzrokovati neispravan rad web stranice ili sustava plaćanja. Primjerice, plaćanje se neće učitati ili je mogućnost autorizacije blokirana.

Uz nadolazeće ažuriranje web preglednika Chrome će se izbjeći takve situacije. Korisnik Reddita u beta verziji Chromea otkrio je novu značajka koja onemogućava sva proširenja za određenu stranicu samo jednim klikom ili dodirom. Analog takve funkcije postoji u pregledniku Microsoft Edge od travnja 2022. Kada će ažuriranje postati dostupno svim korisnicima još uvijek nije poznato.

TSMC najavio masovnu proizvodnju 2nm čipova 2025. godine

Nedavno je, prema relevantnim medijskim izvješćima, izvršni direktor TSMC-a otkrio u intervjuu da se kompanija priprema za masovnu proizvodnju 2nm čipova 2025. godine te razmatra izgradnju tvornice automobilskih čipova u Europi i Japanu.

Ranije je TSMC službeno najavio masovnu proizvodnju 3nm čipova i održao ceremoniju proširenja kapaciteta. Prema službenom predstavljanju, 3nm proces najnaprednija je poluvodička tehnologija u smislu potrošnje energije, performansi, područja (PPA) i tehnologije tranzistora , a također je i napredak 5nm generacije s punim čvorovima.

Apple Watch Ultra neće se potpuno isključiti

Od prve generacije Apple Watcha do serije 4, uređaj nije mogao prikazati vrijeme kao običan sat, odnosno ako je isključen. Počevši od Apple Watch serije 5, uvedena je srodna značajke za realizaciju ove funkcije. Ali to je dovelo do problema da se uređaj zapravo ne može isključiti. Konkretno Apple Watch 5 Ultra.

On ima samo dva stanja baterije prije nego što se isprazni. To su uključene sve funkcije i način rada za pričuvu energije za prikaz vremena. Nema opcije isključivanje bez ikakvih funkcija. To znači da korisnik zapravo ne može isključiti Apple Watch Ultra i mora pričekati da se baterija isprazni. Obično je potrebno nekoliko dana da se u potpunosti isprazni nakon ručnog gašenja.

Apple Watch Ultra nije prvi Appleov uređaj koji radi čak i kada je isključen. iPhone može držati “Find My” uključenim omogućujući korisnicima da ga pronađu kada se izgubi ili isključi.

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.30]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.31]

Flagship Meizu 20 – lansiranje na proljeće

Flagship Meizu 20 - lansiranje na proljeće

Nakon što ih je kupila tvrtka povezana s Geely Automobileom, Meizu mobilni telefoni vratit će se na kinesko tržište, a novi flagship serije Meizu 20, ne bi trebao biti daleko. Lansiranje se očekuje na proljeće.

Sudeći prema službenom posteru, ovaj novi Meizu telefon ima dizajn ravnog zaslona, ​​a prednja kamera može koristiti provrt u središtu zaslona ili tehnologiju ispod zaslona. Bit će opremljen drugom generacijom mobilne platforme Snapdragon 8, Samsungovim OLED zaslonom i podržavati funkcije satelitske komunikacije. Osim toga prethodno je primijećeno da je dizajn telefona vrlo sličan Samsungovom S22 Ultra .

Nokia i Samsung potpisali patentni ugovor za 5G

Samsung i Nokia potpisali

Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia, potpisao je novi višegodišnji ugovor o licenciranju svojih 5G patenata sa Samsungom nakon što je prethodni ugovor istekao u prosincu prošle godine godina. Tvrtke nisu otkrile uvjete ugovora.

Nokijin konkurent Ericsson također je prošle godine sklopio patentni ugovor za 5G sa Samsungom, čime je okončan spor koji je utjecao na njegove kvartalne prihode.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 22 minute

Kejbljving job!

Objavljeno prije 1 sat

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 2 sata

Wireless - standardi & hardware

Objavljeno prije 2 sata

Automobili

Objavljeno prije 2 sata

Kako slati tehnicku robu vece vrijednosti

Novosti

Meizu se povlači iz igre pametnih telefona i okreće umjetnoj inteligenciji

Kineski proizvođač pametnih telefona Meizu, u vlasništvu Geelyja, vlasnika automobilskih marki Lotus i Polestar, donosi odluku o prestanku proizvodnje pametnih telefona i potpunom usredotočenju na umjetnu inteligenciju (AI). Shen Ziyu, pred... Pročitaj više

TikTok na nišanu EU: istraga o sigurnosti djece i pristupu podacima

Europska komisija (EK) otvorila je službenu istragu protiv TikToka zbog mogućeg kršenja Zakona o digitalnim uslugama (DSA). Komisija će između ostalog istražiti je li TikTok prekršio DSA u području zaštite djece, upravljanja rizikom u vezi... Pročitaj više

Bose ima cool ultra otvorene slušalice

Bose je predstavio ultra otvorene slušalice vrijedne 299 USD, idealne za trčanje, bicikliranje ili jednostavno hodanje gradskim ulicama. Jedinstven dizajn ne začepljuje uši, već se pričvršćuje sa strane, čineći ih više modnim dodatkom nego... Pročitaj više

Seagate lansira 24 TB IronWolf Pro tvrdi disk

Seagate proširuje svoje rješenje za pohranu podataka s IronWolf Pro tvrdim diskom od 24 TB. Cilj im je zadovoljiti potrebe komercijalnih i poslovnih korisnika za pohranom i backupom podataka u RAID formatu. IronWolf Pro disk nudi performans... Pročitaj više

HONOR Magic V2: uređaj koji najavljuje novu eru preklopnih pametnih telefona

U posljednih nekoliko godina, preklopni  pametni telefoni privlače sve više pažnje, što zbog zanimljivog dizajna što zbog performansi. Danas dostupni preklopni mobilni uređaji nisu baš niti lagani niti tanki i kao takvi nisu praktični za sv... Pročitaj više

Sve novosti