Samsung 990 Pro SSD “troši se pred očima korisnika”

Datum objave 27.01.2023 - Samsung 990 Pro SSD “troši se pred očima korisnika”

Samsung 990 Pro SSD “troši se pred očima korisnika”

Samsung 990 Pro SSD "troši se pred očima korisnika"

990pro

Prema portalu Neowin, 2 TB Samsung 990 Pro SSD se nakon samo par dana korištenja pokazuje istrošenost 1 posto. Konkretnije, nakon što je 2 TB informacija pohranjeno na medij, istrošenost SSD-a iznosi već 2 posto, a nakon nekoliko dana pada na 94 posto. Prema izračunima, ovaj SSD trebao je izgubiti 1 posto nakon prepisivanja 12 TB podataka, a ne 2 TB.

Također na forumu portala ComputerBase, korisnici su prijavili slične situacije krajem prosinca. O navedenom problemu raspravlja se i na forumu Reddit. Korisnik pod aliasom FCS3 pružio je vizualnu usporedbu stope trošenja Samsung 990 Pro i Samsung 980 Pro pomoću softvera za nadzor Hard Disk Sentinel. Nakon tri tjedna aktivnog korištenja na njemu je prepisano 28 TB informacija. Njegov resurs smanjen je na 88 posto iako je deklariran TBW – 1200 TB.

Trenutno ostaje nejasan razlog brzog propadanja pogona Samsung 990 Pro. Moguće je da se radi o softverskoj pogrešci i da aplikacije za praćenje jednostavno ne čitaju ispravno SMART rezultate. Ako je stvar u nečem drugom, onda brzo trošenje ovih diskova može značiti da je njihov resurs ponovnog pisanja (TBW) manji od onog koji je deklarirao proizvođač, a razlog tome također još nije jasan.

PROČITAJTE JOŠ

Predstavljen Samsung SSD 990 PRO

Konačno, Neowin je kontaktirao Samsung tehničku podršku, ispunio obrazac za povrat SSD-a, čak su ga poslali na dijagnostiku u ovlašteni servis. Tamo su nakon provjere i defragmentacije medija rekli da SSD radi bez greške i vratili ga natrag.  Tek nakon što je ova priča dospjela na naslovnicu portala, predstavnici Samsunga pisali su uredniku i ponudili mu zamjenu pogona novim.

Podsjetimo, svi SSD-ovi opremljeni su podrškom za SMART tehnologiju, koja očitava različite medijske indikatore. Ta se metrika zatim može prikazati korištenjem namjenskih aplikacija za praćenje kao što je CrystalDiskInfo. U takvim se programima resurs ili zdravlje SSD-a prikazuje u postocima. Samsung također ima vlastitu aplikaciju za praćenje SSD-a pod nazivom Magician. S vremenom, s obzirom na količinu prepisanih informacija na mediju i prema deklariranom TBW-u (terabajt prepisanih informacija) proizvođača, postotak ispravnosti SSD-a se smanjuje.

Više... Vaš Komentar Top
Prodaja Windowsa diljem svijeta u priličnom padu

Datum objave 27.01.2023

Prodaja Windowsa diljem svijeta u priličnom padu

Prodaja Windowsa diljem svijeta

Microsoft je objavio poslovne rezultata drugog tromjesečja fiskalne godine 2023. , iz kojih je vidljivo da je prodaja Windows OEM licenci pala za 39 postotna boda, dok su komercijalni prihodi od Windows usluga i usluga u oblaku također pali 3 postotna boda. Prihod poslovnog sektora osobnih računala ima pad od 19 postotna boda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Prema predstavnicima korporacije, ovaj pad rezultat je globalnog pada potražnje za računalima i softverom diljem svijeta. Microsoftovi analitičari već su podijelili razočaravajuće prognoze, prema kojima se tržište računala neće poboljšati u bliskoj budućnosti. Štoviše, očekuju pad od 30-40 posto u sljedećem kvartalu.

Daljnja klasificiranja prema poslovanju pokazuje da je prihod poslovnog segmenta produktivnosti i poslovnih procesa uključujući Office proizvode dosegao povećanje od 7 postotna boda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, od čega su prihodi od Office komercijalnih proizvoda i usluga u oblaku porasli za 7 postotna boda, a od komercijalnih proizvoda Office 365 porasli su za 11 postotna boda. S druge strane su se prihodi od potrošačkih proizvoda Officea i usluga u oblaku smanjili za 2 postotna boda i broj korisničkih krajnjih korisnika Microsoft 365 porastao je na 63,2 milijuna.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft Windows 12 ipak u razvoju?

Zaboravite CCleaner – Microsoft radi na svojoj aplikaciji

Što se tiče LinkedIna, prihodi su porasli za 10 posto, Dynamics proizvoda i usluga u oblaku za 13 posto, Dynamicsa 365 za 12 posto, dok su prihodi od oglašavanja u pretraživanju i vijestima porasli za 10 posto.

Glavni prihod Microsofta koncentriran je na projekte usluga u oblaku i ti prihodi su značajno porasli ( 18 posto, 20 posto i 31 posto) . Konkretno, Azure je stekao veći tržišni udio od konkurenata, uključujući AWS.

Više... Vaš Komentar Top
Zoom uvodi nove značajke

Datum objave 27.01.2023

Zoom uvodi nove značajke

Zoom uvodi novosti

Zoom je najavio sveobuhvatnu nadogradnju iskustva sastanka, lansirajući brojne značajke koje pomažu korisnicima da optimiziraju komunikaciju, kreiraju interaktivno iskustvo i poboljšaju radnu učinkovitost.

Prilagođeni virtualni avatari

Svi besplatni i plaćeni korisnici mogu isprobati beta verziju avatara  i kreirati ekskluzivne za prisustvovanje sastancima kroz razne personalizirane kombinacije. Budući da Zoom virtualni avatar može uhvatiti pokrete i izraze lica sudionika time nudi živopisno izražavanje bez uključivanja kamere.  Zoom je obećao u budućnosti nastaviti dodavati još crta lica, frizura i mogućnosti prilagodbe.

Predlošci za sastanke

Omogućuju stvaranje i spremanje predložaka za sastanke u skladu sa potrebama te korištenje postavljenih predložaka na sljedećem sastanku iste vrste. Primjerice, mogu se postaviti predlošci prikladni za online obrazovanje, dodati napredne ankete i kvizovi te ograničiti neke ometajuće funkcije kako bi se poboljšala učinkovitost učenja. Mogu se kombinirati Kahoot, Funtivity i druge bitne aplikacije kako bi se ojačala suradnju na tečaju i timska solidarnost.  Možete naučiti kako izraditi predloške slijedeći ove upute .

Zoom uvodi novosti_1

Funkcija čavrljanja na sastanku

Kako bi se poboljšalo iskustvo razgovora na sastanku (kruženje vijesti, informacija i primanje komentara), Zoom pokreće posebnu funkciju odgovora na poruku u obliku niti ili emojia.  Slično onome što biste vidjeli u  Facebook Messengeru ili iMessageu.

Značajke za One Business, Business Plus, Enterprise i Enterprise Plus korisnike

Širenje funkcije pitanja i odgovora na mrežnim sastancima:  Značajka pitanja i odgovora omogućuje organizatoru domaćonu sastanaka da jednostavno pregleda i odgovori na pitanja na jednom mjestu, eliminirajući potrebu za stalnim provjeravanjem neodgovorenih pitanja u sobi za razgovor.  Moderatori mogu odrediti imaju li sudionici dopuštenje za pregled svih pitanja ili samo pitanja na koja su odgovorili.

Essential Apps – paket odabranih aplikacija:  donose automatizaciju tijekove rada, kao što su bilješke, jednostavno povezivanje s drugim aplikacijama ili donošenje više interaktivnih iskustava na sastancima.

Više... Vaš Komentar Top
Prodaja poluvodiča porasla samo 1,1% u 2022.

Datum objave 27.01.2023

Prodaja poluvodiča porasla samo 1,1% u 2022.

Prodaja poluvodiča porasla samo

Intel je najviše pao, a AMD porastao.

Prema analitičarima Gartnera, prošla godina započela je nestašicom brojnih poluvodičkih proizvoda, što je dovelo do duljih rokova isporuke i smanjene proizvodnje elektroničkih uređaja za mnoga krajnja tržišta. Kao rezultat toga, proizvođači su počeli gomilati čipove. Međutim, do druge polovice 2022. globalni gospodarski rast počeo je usporavati zbog visoke inflacije, rastućih kamatnih stopa, većih troškova energije i stalnih karantena u Kini zbog COVID-19. Sve je to imalo negativan utjecaj na globalne opskrbne lance. Potrošači su također počeli smanjivati potrošnju, potražnja za osobnim računalima i pametnim telefonima je pala, a tvrtke su počela smanjivati potrošnju u iščekivanju globalne recesije. U konačnici, sve je to dovelo do usporavanja tržišta poluvodiča.

Prodaja poluvodiča porasla samo_1

Samsung je zadržao svoju poziciju dobavljača poluvodiča s najvećom zaradom u 2022. godini, iako su mu prihodi pali za 10,4 postotna boda, uglavnom zbog manje potražnje za memorijskim čipovima, uključujući NAND. Intel je ostao na drugom mjestu s 9,7 posto tržišta. AMD se pomaknuo s 10. na 7. mjesto na ljestvici, pokazujući povećanje od 42,9 postotna boda.

Tržište memorije, koje je prošle godine generiralo 25 posto globalnih prihoda industrije poluvodiča, zabilježilo je najveći pad prihoda (-10 posto).  Do značajnog pada došlo je  već sredinom 2022., kada su proizvođači elektronike počeli trošiti zalihe memorijskih čipova koje su čuvali. Trenutno, većina proizvođača memorije u svojim planovima za ovu godinu najavljuje smanjenje kapitalnih izdataka, a neki su čak smanjili proizvodnju kako bi smanjili postojeće zalihe u nadi da će se tržište vratiti na ravnoteža između ponude i potražnje.

Više... Vaš Komentar Top
Opera GX prvi preglednik s ugrađenom TikTokom aplikacijom

Datum objave 27.01.2023

Opera GX prvi preglednik s ugrađenom TikTokom aplikacijom

Opera GX prvi preglednik s ugrađenom TikTokom aplikacijom

Opera GX web preglednik sada nudi način uživanja u TikToku bez otvaranja zasebne aplikacije ili pretraživanja po karticama. Odgovarajuću karticu možete pronaći na bočnoj traci preglednika.

Dakle, sada možete uživati ​​u svojim omiljenim videozapisima uz prednosti velikog zaslona, ​​sa slobodnim rukama da radite što god želite. Ali ima još razloga zašto biste mogli prijeći na TikTok korištenjem računala. Ako ste kreator sadržaja, primjerice možete prenijeti svoje videozapise izravno iz preglednika, što omogućuje uređivanje na većem zaslonu prije učitavanja. Ili, ako želite obaviti neki posao ili pregledavati web bez ometanja, možete odabrati kada ćete ići u ” svoj feed” s većom kontrolom. Također, kada TikTok-u pristupate putem preglednika Opera, ne dijelite više podataka nego što biste dijelili s web-stranicom, a uvijek možete uključiti Operin besplatni blokator oglasa, ugrađeni VPN kao i VPN PRO za cijeli uređaj .

Isprobajte Opera Neon web preglednik budućnosti – mi jesmo

Zanimljivo je da će novi korisnici preglednika imati trenutni pristup TikToku na bočnoj traci, dok će postojeći korisnici morati kliknuti tri točkice na dnu bočne trake i aktivirati značajku u postavkama pod Messengerima.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua NH-L9a-AM5

Datum objave 24.01.2023

Noctua NH-L9a-AM5

noctua_nh_l9a_am5_launch_2023

Noctua je predstavila novi hladnjak niskog profila za AMD-ove AM5 procesore u običnoj i chromax.black izvedbi. Jasno, nećete s njim moći hladiti najjače modele, no za one slabije do 65 W TDP-a je svakako više nego dobar. Namijenjen je ugradnji u kompaktna HTPC i SFF kućišta. Kako objašnjava Noctuin CEO Roland Mossig, NH-L9a-AM5 može bez problema hladiti Ryzene 7900, 7700 i 7600, a isprobani su i na jačim 130 W modelima. Cijena mu je 49,90 € za običnu i 59,90 € za chromax.black izvedbu.

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.32]

Datum objave 24.01.2023

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.32]

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _naslovnica

I nakon CES-a ne nedostaje zanimljivih vijesti iz  IT svijeta….

NVIDIA počinje s prodajom 48GB RTX 6000 grafičke kartice

nvidia

NVIDIA je započela s prodajom grafičke kartice RTX 6000, koja koristi mikroarhitekturu Ada Lovelace i proizvodi se pomoću 4-nanometarske procesne tehnologije TSMC-a.

RTX 6000 Ada kombinira 142 RT jezgre treće generacije, 568 tensorskih jezgri četvrte generacije i 18.176 CUDA jezgri s 48 GB grafičke memorije. Za video međuspremnik dostupno je 48 GB GDDR6 VRAM-a s podrškom za ispravljanje pogrešaka (ECC) i 384-bitnom sabirnicom. Video memorija je sposobna prenositi podatke brzinom od 20 Gb/s, a ukupna propusnost je 960 GB/s. Adapter se napaja preko 16-pinskog PCIe Gen5 konektora. Potrošnja je na razini od 300 vata.

NVIDIA počinje s prodajom 48GB RTX 6000 grafičke kartice

Sada je najzanimljivija cijena. Preporučena je $ 6,800.00 , dok smo u Hrvatskoj pronašli ovu karticu dostupnu za kupnju po cijeni 7.077,62 € što je znatno više od RTX A6000 i rekordno viša cijena od GeForce RTX 4090.

Google Stadia službeno se ugasila nakon tri godine

Google Stadia službeno se ugasila nakon tri godine

Google je službeno ugasio projekt Stadia, za podršku igranja u oblaku na raznim uređajima, uključujući računala, Chromebook, Mac, iPhone i iPad. Osim toga, prošli je tjedan objavio posljednju Stadia igru, nazvanu Worm Game.
Također, otkako je najavio zatvaranje usluge u rujnu 2022., Google ispunjava obećanje i svaki korisnik koji je kupio uslugu Stadia dok je bila u funkciji, uključujući igre I sadržaj za preuzimanje, dobio je povrat novca po podnesenom zahtjevu.

Konačno, nadamo se da Google može razviti novu platformu u budućnosti koja će omogućiti Stadiji povratak na drugi način.

Chrome – isključivanje svih proširenja jednim klikom

Chrome isključivanje svih proširenja jednim klikom

Svima je poznato da neka proširenja mogu uzrokovati neispravan rad web stranice ili sustava plaćanja. Primjerice, plaćanje se neće učitati ili je mogućnost autorizacije blokirana.

Uz nadolazeće ažuriranje web preglednika Chrome će se izbjeći takve situacije. Korisnik Reddita u beta verziji Chromea otkrio je novu značajka koja onemogućava sva proširenja za određenu stranicu samo jednim klikom ili dodirom. Analog takve funkcije postoji u pregledniku Microsoft Edge od travnja 2022. Kada će ažuriranje postati dostupno svim korisnicima još uvijek nije poznato.

TSMC najavio masovnu proizvodnju 2nm čipova 2025. godine

Nedavno je, prema relevantnim medijskim izvješćima, izvršni direktor TSMC-a otkrio u intervjuu da se kompanija priprema za masovnu proizvodnju 2nm čipova 2025. godine te razmatra izgradnju tvornice automobilskih čipova u Europi i Japanu.

Ranije je TSMC službeno najavio masovnu proizvodnju 3nm čipova i održao ceremoniju proširenja kapaciteta. Prema službenom predstavljanju, 3nm proces najnaprednija je poluvodička tehnologija u smislu potrošnje energije, performansi, područja (PPA) i tehnologije tranzistora , a također je i napredak 5nm generacije s punim čvorovima.

Apple Watch Ultra neće se potpuno isključiti

Od prve generacije Apple Watcha do serije 4, uređaj nije mogao prikazati vrijeme kao običan sat, odnosno ako je isključen. Počevši od Apple Watch serije 5, uvedena je srodna značajke za realizaciju ove funkcije. Ali to je dovelo do problema da se uređaj zapravo ne može isključiti. Konkretno Apple Watch 5 Ultra.

On ima samo dva stanja baterije prije nego što se isprazni. To su uključene sve funkcije i način rada za pričuvu energije za prikaz vremena. Nema opcije isključivanje bez ikakvih funkcija. To znači da korisnik zapravo ne može isključiti Apple Watch Ultra i mora pričekati da se baterija isprazni. Obično je potrebno nekoliko dana da se u potpunosti isprazni nakon ručnog gašenja.

Apple Watch Ultra nije prvi Appleov uređaj koji radi čak i kada je isključen. iPhone može držati “Find My” uključenim omogućujući korisnicima da ga pronađu kada se izgubi ili isključi.

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.30]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.31]

Flagship Meizu 20 – lansiranje na proljeće

Flagship Meizu 20 - lansiranje na proljeće

Nakon što ih je kupila tvrtka povezana s Geely Automobileom, Meizu mobilni telefoni vratit će se na kinesko tržište, a novi flagship serije Meizu 20, ne bi trebao biti daleko. Lansiranje se očekuje na proljeće.

Sudeći prema službenom posteru, ovaj novi Meizu telefon ima dizajn ravnog zaslona, ​​a prednja kamera može koristiti provrt u središtu zaslona ili tehnologiju ispod zaslona. Bit će opremljen drugom generacijom mobilne platforme Snapdragon 8, Samsungovim OLED zaslonom i podržavati funkcije satelitske komunikacije. Osim toga prethodno je primijećeno da je dizajn telefona vrlo sličan Samsungovom S22 Ultra .

Nokia i Samsung potpisali patentni ugovor za 5G

Samsung i Nokia potpisali

Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia, potpisao je novi višegodišnji ugovor o licenciranju svojih 5G patenata sa Samsungom nakon što je prethodni ugovor istekao u prosincu prošle godine godina. Tvrtke nisu otkrile uvjete ugovora.

Nokijin konkurent Ericsson također je prošle godine sklopio patentni ugovor za 5G sa Samsungom, čime je okončan spor koji je utjecao na njegove kvartalne prihode.

Više... Vaš Komentar Top
Polovica generacije Z spremna je i na kratkoročni slabi gospodarski rast ako je cilj održiva i digitalna budućnost

Datum objave 24.01.2023

Polovica generacije Z spremna je i na kratkoročni slabi gospodarski rast ako je cilj održiva i digitalna budućnost

Dell_Gen Z istraživanje (1)

Tvrtka Dell Technologies predstavila je svoje globalno provedeno istraživanje pod nazivom „Future-Proof“, čiji su ispitanici pripadnici generacije Z diljem svijeta.

Cilj istraživanja je ispitati stavove generacije Z povezanih s tehnologijom po pitanju održive budućnosti, digitalizacije i razvoja digitalnih vještina, tehnološkog obrazovanja, sigurnosti te javne tehnološke politike. Ispitivanje je pokazalo da je generacija Z spremna pružiti kreatorima politika više strpljenja za razvoj gospodarstva, ako je njegov cilj jasan plan za digitalnu i održivu budućnost. Nadalje, generacija Z smatra da je kvalitetan pristup i povezanost s uređajima ključna za skupine u nepovoljnijem položaju, kao i za ruralna područja kako bi se smanjile razlike. Dodatno, smatraju da je kibernetička sigurnost temeljena na snažnim zakonskim okvirima i većim ulaganjima ključna za zaštitu nacionalnih interesa. Istraživanje je provedeno u 15 svjetskih zemalja na ciljnoj skupini odraslih pripadnika generacije Z između 18 do 26 godina.

Gotovo polovica (47%) ispitanika tj. pripadnika generacije Z spremno je kratkoročno „žrtvovati“ ekonomski rast, poput nižeg rasta BDP-a kako bi se radije ulagalo u dugoročnu strategiju koja promiče održiviji rast. Isto tako, gotovo dvije trećine ispitanika (64%) vjeruje da će tehnologija igrati važnu ulogu u borbi protiv klimatskih promjena.

S obzirom da je velik dio ispitanika spreman na kratkoročno slabiji gospodarski rast u zamjenu za bolje sutra, kao prioritet za ulaganja označili su održive izvore energije (42%), kružno gospodarstvo (39%) te održivi javni prijevoz (29%). Četvrtina ispitanika (25%) također je izrazila podršku većem obrazovanju građana po pitanju održivosti.

Dell_Gen Z istraživanje (2)

„Na generaciju Z vjerojatno će najviše utjecati odluke javnog i privatnog ulaganja danas, jer mogu omogućiti dugoročni, održiv oporavak planeta. Ovakva istraživanja prilika su da naučimo kako njezini pripadnici razmišljaju te kako osvojiti njihovu podršku u strategiji gospodarskog rasta gdje je održivost česta središnja točka“, izjavio je Aongus Hegarty, predsjednik Odjela za međunarodna tržišta, tvrtka Dell Technologies.

Povjerenje generacije Z da će ulaganja u oporavak javnog sektora donijeti procvat gospodarstva u roku od 10 godina je podijeljeno: trećina ispitanika (32%) ima malo ili nimalo povjerenja, 38% je neodlučno, dok tek 29% ima visoko ili potpuno povjerenje. U odgovoru na ovo pitanje primjećuju se i razlike ovisno o državama iz kojih ispitanici potiču: npr. ispitanici iz Singapura (56%) i Koreje (41%) imaju najviše odgovora s visokim ili potpunim povjerenjem, dok su Japan (47%) i Brazil (49%) imali najveći broj ispitanika s niskim ili nikakvim povjerenjem.

Nadalje, ispitanici su izrazili da digitalna budućnost mora biti temeljena na snažnoj kibernetičkoj sigurnosti. Više od polovice (56%) smatra da postoji potreba za snažnim zakonodavnim okvirima te većim investicijama u tehnologije kibernetičke sigurnosti kako bi se zaštitila nacionalna infrastruktura te omogućili uvjeti da privatne tvrtke ispunjavaju stroge standarde. Kako bi se navedeno ostvarilo i povećalo povjerenje u svjetske vlade koje upravljaju tim procesom, 38% ispitanika smatraju da javni i privatni sektor moraju djelovati zajednički i držati jedne druge odgovornima.

Dell_Gen Z istraživanje (3)

Smanjenje digitalnih razlika

Sudeći po podatcima istraživanja, pripadnici generacije Z prepoznali su vrijednost razvoj potrebnih digitalnih vještina za svoje buduće karijere. Tri četvrtine (76%) smatra da je učenje novih digitalnih vještina ključno za pronalazak karijere i realizaciju vlastitih planova. Ipak, smatraju da bi svjetsko obrazovanje trebalo biti usmjerenije prema razvoju digitalnih vještina. Čak više od trećine (37%) smatra da ih obrazovni sustav (do 16 godine života) nije adekvatno pripremio za korištenje tehnologija koje su potrebne za realizaciju želja u karijeri.

Kako bi se smanjile razlike, trećina ispitanika (34%) smatra da je potrebno obrazovanje o tehnologiji učiniti zabavnijim i dostupnijim. Četvrtina (26%) vjeruje da bi obavezno tehnološko obrazovanje u dobi do 16 godina ohrabrilo mlade ljude za razvoj karijere u industriji tehnologije.

„Jasno je da generacija Z vidi tehnologiju kao ključ svoje bolje budućnosti. Sada je na nama kao tehnološkim liderima, vladama i javnim institucijama da djelujemo zajedno i pripremimo ih za uspjeh boljim programima digitalnog učenja. Čak 44% pripadnika generacije Z osjeća da edukatori i poslovni subjekti trebaju raditi zajedno u razbijanju digitalnih razlika u skladu s brzinom kako se tehnologija kontinuirano razvija“ dodao je Hegarty.

Kao odgovor na njihova stajališta o tome gdje bi vlade trebale dati prioritet ulaganjima kako bi pomogle u smanjivanju digitalnih razlika u smislu lokalnih zajednica te demografskih i socioekonomskih skupina, generacija Z vidi pristup i povezivanje s uređajima za skupine u nepovoljnom položaju (33%) te povezanost u ruralnim područjima (24%) kao najvažnije fokusne točke.

PROČITAJTE JOŠ

Koncept Luna – Dell najavljuje više detalja o modularnom prijenosnom računalu

Dell XPS 15 9520 recenzija

Dell UltraSharp U3223QE recenzija

Istraživanje je također otkrilo i sljedeće:

 • Kako bi podržao ekonomski rast, kao ključna tri prioriteta potrebno je investirati u unaprjeđenje zdravstvenih usluga (21%), investirati u obrazovanje za smanjenje razlika u vještinama (11%) te investirati u zelenu/održivu infrastrukturu (11%)
 • Više od polovice (57%) generacije Z osjećaju nisko ili neutralno povjerenje u to da pružatelji zdravstvenih usluga pohranjuju osobne podatke u skladu s propisima
 • Više od polovice (55%) generacije Z smatra fleksibilan rad i rad na daljinu važnim faktorom pri odabiru poslodavca

Istraživanje je provela tvrtka Savanta ComRes u periodu od srpnja do kolovoza 2022. godine u 15 država. Cjelokupne rezultate istraživanja možete pronaći na poveznici.

Bazu čine 15.105 odraslih pripadnika generacije Z (dob 18-26 godina) s nacionalnim reprezentativnim kvotama postavljenih po pitanju spola i regije za pojedinačno tržište. Lokacije uključuju:

 • Australija (1.018 ispitanika)
 • Brazil (1.021 ispitanika)
 • Kanada (1.011 ispitanika)
 • Francuska (1.014 ispitanika)
 • Njemačka (1.020 ispitanika)
 • Italija (1.063 ispitanika)
 • Japan (1.021 ispitanika)
 • Koreja (1.020 ispitanika)
 • Meksiko (1.005 ispitanika)
 • Nizozemska (1.013 ispitanika)
 • Novi Zeland (811 ispitanika)
 • Singapur (1.022 ispitanika)
 • Španjolska (1.022 ispitanika)
 • Ujedinjeno Kraljevstvo (1.041 ispitanika)
 • SAD (1.006 ispitanika)
Više... Vaš Komentar Top
Omiljena Twitter aplikacija više vam ne radi? Evo zašto….

Datum objave 24.01.2023

Omiljena Twitter aplikacija više vam ne radi? Evo zašto….

Twitter

Omiljena Twitter aplikacija više vam ne radi? Evo zašto….

Twitter je promijenio uvjete partnerstva s programerima i tvrtkama trećih strana, ograničio pristup resursima servisa i tiho prilagodio sadržaj API-ja. Tako su Tweetbot, Twitterrific, Fenix, Talon, Aviary, Echofon, Birdie, Hootsuite itd., prestale raditi. Istodobno, prilagodio je uvjete razvoja, izričito određujući da programerima nije dopušteno nastaviti razvijati usluge Twitter aplikacija trećih strana ili dopušteno stvarati alternativne ili slične usluge.

PROČITAJTE JOŠ

Pokazuju li Facebook i Twitter znakove da su zastarjeli?

The Information špekulira da su promijene posljedica problema s oglašavanjem. Neke klijentske aplikacije trećih strana nisu prikazivale reklame, što je uvelike smanjivalo prihode Twittera od oglašavanja. Također, više od 500 velikih oglašivačkih tvrtki obustavilo je oglašavanje što otežava dobivanje dovoljnog prihoda putem oglašavanja. Iako još uvijek postoji više od 30 medijskih tvrtki, novinskih organizacija i sportskih liga koje još uvijek surađuju s Twitterom na promociji sadržaja, tvrtka dalje mora aktivno tražiti modele profita i privlačiti oglašivaće.  Očito, pristup društvenoj mreži samo putem Twitter stranice i aplikacije, jedan je od modela za koji Elon Mask smatra da bi mogao pomoći.

Više... Vaš Komentar Top
Švedsko KTH superračunalo “Dardel” pokreću AMD EPYC procesori i AMD Instinct ubrzivači

Datum objave 23.01.2023

Švedsko KTH superračunalo "Dardel" pokreću AMD EPYC procesori i AMD Instinct ubrzivači

KTH-Dardel

KTH Royal Institute of Technology (KTH), vodeći švedski pružatelj HPC usluga za akademska istraživanja kao dio istraživačke infrastrukture NAISS HPC, nabavio je nove superračunalne resurse koje pokreću AMD EPYC CPU i AMD Instinct GPU koji pomažu u postizanju značajnih poboljšanja u istraživanju Alzheimera, održivi transport i više.

Kada bude u potpunosti postavljeno, superračunalo – nazvano Dardel – isporučivat će očekivane vršne performanse od oko 13,5 petaflopsa za ključne znanstvene primjene kao što su računalna dinamika fluida, biofizičko i genomsko istraživanje, znanost o materijalima i računalna kemija.

epyc-instinct

Prilikom kupnje superračunala KTH se suočio s izazovom prilagodbe ovom raznolikom ekosustavu aplikacija. AMD EPYC CPU-i i AMD Instinct GPU-ovi razmatrani su za implementaciju superračunala kako bi pružili visoke performanse po jezgri, propusnost memorije i energetsku učinkovitost kako bi isporučili sustav koji će biti najmanje šest puta brži od KTH-ovog prethodnog superračunala.

” Otkrili smo da je izvedba AMD Instinct MI250X usporediva s onom dva NVIDIA A100 GPU-a, ali troši otprilike upola manje energije .” Rekao je profesor Dirk Pleiter, direktor PDC centra za računalstvo visokih performansi na KTH. Većina nedavno implementiranih sustava temelji se na AMD EPYC procesorima jer, za tipične znanstvene primjene, pružaju izvanredne performanse. “

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...

Objavljeno prije 12 minuta

Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Objavljeno prije 14 minuta

A1 - ex Vip (Optika)

Objavljeno prije 15 minuta

Kvaliteta parice?

Objavljeno prije 35 minuta

Vaši 3D printevi

Novosti

Održana konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024

Konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024 održana je 16., 18. i 19. travnja u organizaciji Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srca) i u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu. Kao pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja konfe... Pročitaj više

Virtualna memorija na pametnim telefonima: prijatelj ili neprijatelj performansi?

Gotovo svi pametni telefoni bez obzira na cijenu imaju nešto što se zove virtualna memorija. Obećava da će poboljšati multitasking i fluidnost rada. Ali je li to zaista tako korisno? Što je zapravo virtualna memorija? Za one koji koriste ra... Pročitaj više

Opasno se zahuktava zabrana korištenja telefona i društvenih mreža djeci mlađoj od 16 godina u Velikoj Britaniji

Unatoč donošenju Zakona o sigurnosti na internetu u listopadu prošle godine, koji zahtijeva od društvenih mreža da zaštite djecu od štetnog sadržaja pod prijetnjom kazni od 10% globalnog prometa, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva razmatra još s... Pročitaj više

Kupnja rabljenog Android mobitela: savjeti i trikovi za pametne kupce

U svijetu gdje se najnoviji modeli mobitela mijenjaju brže od modnih sezonskih trendova, a njihove cijene postaju astronomske za većinu potrošača, mnogi se okreću tržištu rabljenih uređaja. No, kupnja rabljenog mobitela može biti poput kupo... Pročitaj više

Emulator Game Boya nestao samo nekoliko dana nakon odobrenja

Apple je odobrio emulator iGBA koji je korisnicima iPhonea omogućavao igranje Game Boy naslova, uključujući popularne igre iz franšize Pokémon i Legend of Zelda, preuzimanjem besplatnih ROM-ova s weba. Brzo se popeo na vrh ljestvice popular... Pročitaj više

Sve novosti