Meta i TikTok ne žele platiti EU za regulaciju

Objavljeno prije 17 dana - Sanja Ledinek

Meta i TikTok ne žele platiti EU za regulaciju

Meta i TikTok ne žele platiti EU za regulaciju

Meta i TikTok ne žele platiti EU za regulaciju

Meta i ByteDance, vlasnik TikToka, osporavaju naknadu za financiranje moderiranja sadržaja u skladu sa Zakonom o digitalnim uslugama (DSA). Meta je podnijela žalbu Općem sudu Europske unije zbog “nepravednosti”, a TikTok planira slijediti njihov primjer.

Zakon o digitalnim uslugama (DSA) regulira internetske platforme s više od 45 milijuna aktivnih korisnika u EU-u (VLOP). Njihove obveze uključuju:

 • Uklanjanje toksičnog i štetnog sadržaja
 • Stvaranje zdravog internetskog okruženja za maloljetnike
 • Borba protiv dezinformacija

Platforme su dužni platiti troškove regulacije moderiranja sadržaja na razini EU-a. Visina naknade ovisi o veličini platforme (broja korisnika) i njenoj “ekonomskoj sposobnosti”, uz maksimalni godišnji doprinos od 0,05 posto godišnje dobiti.

Meta objavljuje rat sadržaju stvorenom AI

TikTok kažnjen s 345 milijuna eura zbog loše zaštite osobnih podataka djece

TikTok izaziva Googleovu tražilicu

Koliko su “vratari” platili EU prošle godine?

Dvadesetak tech kompanija prošle godine je platilo 45 milijuna eura. Meta je platila 11 milijuna eura, Alphabet 22 milijuna eura, a TikTok 3,9 milijuna eura. Tvrtke poput Amazona, Snapchata i X-a nisu morale platiti jer su imale neto gubitak.

Sada ostaje za vidjeti hoće li sud u neko dogledno vrijeme uvažiti žalbe Mete i TikToka.

Više... Vaš Komentar Top
TikTok gubi na sudu EU: Morat će se pridržavati protumonopolskih pravila DMA-a!

Objavljeno prije 17 dana

TikTok gubi na sudu EU: Morat će se pridržavati protumonopolskih pravila DMA-a!

TikTok gubi na sudu EU

Sud EU-a je odbio zahtjev ByteDancea, matične tvrtke TikToka, da se suspendira njihovo imenovanje “nadzornika pristupa”. To znači da će se TikTok, kao i ostale velike internetske platforme, morati od ožujka pridržavati strogih protumonopolskih pravila DMA-a.

Što to znači za korisnike TikToka u EU-u? Treće tvrtke mogu imati pristup uslugama TikToka: to znači da ćete moći koristiti alternative TikTokovim alatima za uređivanje videa, integracijama s drugim platformama i sl. Također će morati zatražiti od korisnika pristanak za personalizirano oglašavanje.

Osim sudskog poraza, TikTok se suočava i s istragom EU-a o svojim pravilima o moderiranju sadržaja za maloljetnike. Istraga je pokrenuta jer se sumnja da promjene koje je TikTok uveo u skladu s DSA-om nisu dovoljne za zaštitu djece.

Više... Vaš Komentar Top
Spotify: rast korisnika i gubitak u posljednjem tromjesečju

Objavljeno prije 17 dana

Spotify: rast korisnika i gubitak u posljednjem tromjesečju

Spotify rast korisnika i gubitak u posljednjem tromjesečju (1)

Iako je Spotify u posljednjem tromjesečju 2023. godine smanjio broj zaposlenika za 1.500, platforma je prvi put dostigla 602 milijuna mjesečno aktivnih korisnika. Broj pretplatnika na premium uslugu je također porastao na 236 milijuna. Posebno je impresivan rast u Latinskoj Americi i regijama izvan Amerike i Europe, gdje je platforma dobila više pretplatnika nego što se očekivalo.

Financijski rezultati  Spotifyja pokazuju prihod u visini  3,7 milijardi eura i  prihod od premium pretplatnik 3,2 milijarde eura.  Ali  prisutan je i operativni gubitak  75 milijuna eura.

Prema Spotifyju, gubitak je posljedica “akcija za promicanje učinkovitosti”, koje su koštale 143 milijuna eura. To se vjerojatno odnosi na otpuštanje 17 posto osoblja s ciljem uštede troškova. Uz to, tu su i troškovi istraživanja i razvoja, marketinški troškovi i drugi troškovi.

Spotify uklanja desetke tisuća pjesama koje je generirao Boomy AI

Spotify interno uspostavio projektni tim otvorenog koda

Spotify i dalje očekuje rast korisnika u sljedećem tromjesečju bez obzira što se suočava s jakom konkurencijom s platformama poput Apple Music, YouTube Music, Deezer, Bandcamp i Soundcloud, koje nude slične usluge.

Više... Vaš Komentar Top
Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima – samostalne aplikacije za Windows

Objavljeno prije 17 dana

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima - samostalne aplikacije za Windows

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima

Kako bi smanjili ovisnost korisnika Windowsa o iTunesu i olakšali im pristup zabavi i upravljanju uređajima, Apple i Microsoft su lansirali zasebne PC verzije aplikacija: Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima.  Te nove aplikacije nude osvježeno iskustvo uključivanja i postavljanja, estetska poboljšanja i intuitivniji postupak sinkronizacije koji će znatno olakšati preuzimanje iCloud sadržaja na PC.

Nove mogućnosti za Windows korisnike uključuju  preko Apple TV aplikacije  gledati  kupljeni sadržaj koji su kupili ili pretplatili se na Apple TV+. Glazba nudi jednostavan pristup iTunes biblioteci i usluzi pretplate Apple Music. Aplikacija Upravljanje uređajima omogućuje sigurnosno kopiranje, vraćanje i sinkronizaciju sadržaja s iPhoneom i iPadom. Konačno, iCloud Drive omogućuje dijeljenje datoteka s prijateljima, obitelji i kolegama izravno iz eksplorera za datoteke, što štedi vrijeme.

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima (1) Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima (2)

S druge strane, iCloud fotografije dobivaju veliko pojačanje, nudeći mogućnost stvaranja zajedničkih albuma na računalu te pristupa fotografijama i videozapisima iz pohrane u oblaku izravno s PC-ja.  Jednostavnije rečeno,  od sada korisnici Windowsa mogu pregledavati sve fotografije, kako s PC-ja tako i s telefona na jednom mjestu u aplikaciji Windows Fotografije.

Apple TV, Glazba i Upravljanje uređajima (3)

Apple otkrio sve karte usklađivanja s DMA zakonom

Apple iPhone 15 Pro Max – recenzija i osvrt

Apple Watch 9 recenzija

Naposljetku, kalendari, knjižne oznake i kontakti sinkronizirat će se i na PC-ju, tako da se iCloud kalendar moće vidjeti bez problema u programu Microsoft Outlook. To se odnosi i na besplatnu verziju koja se isporučuje s PC-jem i na plaćenu verziju Microsoft 365.

 Dobro je znati….

 • Za korištenje aplikacija potreban je Windows 10 ili noviji.
 • Prilikom preuzimanja morate preuzeti sve tri aplikacije. Ako preuzmete samo jednu od ovih aplikacija, iTunes će od vas zatražiti da preuzmete druge dvije aplikacije za pristup glazbi i video sadržaju iz svoje iTunes medijateke.
 • Nakon što preuzmete te aplikacije, iTunes možete koristiti za pristup samo svojim podcastima i audioknjigama.
 • Aplikacija Apple Music i aplikacija Apple TV čitaju sadržaj vaše iTunes medijateke – stoga nemojte brisati svoju iTunes medijateku.
 • Da biste pristupili kupnjama u trgovini iTunes Store u aplikaciji Apple Music i aplikaciji Apple TV, morate autorizirati računalo svojim Apple ID-jem.

Preuzmite aplikaciju Apple Music za Windows iz trgovine Microsoft Store
Preuzmite aplikaciju Apple TV za Windows iz Trgovine Microsoft Store
Preuzmite aplikaciju Apple Devices za Windows iz trgovine Microsoft Store

Više... Vaš Komentar Top
Bankrotirala tvrtka Bullitt Group poznata po robusnim telefonima

Objavljeno prije 17 dana

Bankrotirala tvrtka Bullitt Group poznata po robusnim telefonima

Bankrotirala tvrtka Bullitt Group poznata po robusnim telefonima

Britanska tvrtka Bullitt Group, koja je proizvela robusne pametne telefone licencirajući različite robne marke poput Motorole, CAT , Kodak i Land Rover, prestala je poslovati nakon neuspjelog restrukturiranja.

Službena stranica na LinkedInu objavila je da se tvrtka zatvorila 26. siječnja nakon “neuspjelog kritično planiranog restrukturiranja”. Prvenstveno to je loša vijesti za zaposlenike. Osobito za Bullitt odjel satelitske veze i 100 članova osoblja. Prvobitno su trebali biti prebačeni u tvrtku u vlasništvu vjerovnika, ali se plan nažalost nije ostvario. Prema Mobile World Live svi zaposlenici su jednostavno otpušteni.

Još jedan partner će osjetiti negativan učinak bankrota. To je MediaTek koji je trebao razviti alate za satelitsko povezivanje na koje će se korisnici oslanjati u slučaju prekida rada mreže. Podsjetimo, u isto vrijeme kada je Apple najavio mogućnost satelitske komunikacije za iPhone 14, tvrtka Bullitt Group lansirala je prvi Android pametni telefon na svijetu sposoban za dvosmjernu satelitsku razmjenu poruka. Tvrtka Skylo, kao partner omogućila je ovu funkciju korištenjem postojećih licenciranih GEO satelitskih konstelacija, poput Inmarsata.

Cat S75 robusni telefon s dvosmjernom satelitskom vezom

Cat S42 H + i Cat B40 4G prvi mobiteli na svijetu s antibakterijskom zaštitom

Sam prijenos dvostrukih tekstualnih satelitskih poruka bio je podržan putem Bullitt Satellite Messenger rješenja u stilu OTT-a, što je značilo da je zaobilazio posredničke poslužitelje. Bullitt je planirao licencirati ovu tehnologiju mobilnim operaterima, drugim proizvođačima mobilnih uređaja, korporativnim kupcima, kao i vladinim organizacijama i vojsci. Ali, ovi planovi više neće biti realizirani.

Dobra je vijest ako ste pristalica robusnih telefona da brendove Bullitt Group i dalje mogu licencirati konkurenti ako žele pružiti korisnicima slične značajke i inovacije za odgovarajuće uređaje.

Više... Vaš Komentar Top
Poremećaj hiperaktivnosti s nedostatkom pažnje (ADHD): utjecaj pametnih telefona kod odraslih

Objavljeno prije 17 dana

Poremećaj hiperaktivnosti s nedostatkom pažnje (ADHD): utjecaj pametnih telefona kod odraslih

Poremećaj hiperaktivnosti s nedostatkom pažnje

Poremećaj hiperaktivnosti s nedostatkom pažnje (ADHD) često se dijagnosticira kod djece mlađe od 12 godina, ali može perzistirati i u odrasloj dobi. Uzroci ADHD-a nisu u potpunosti razjašnjeni, ali recentna istraživanja, poput onog objavljenog u časopisu Journal of American Medical Association, ukazuju na značajnu ulogu genetike.

Novija klinička istraživanja otkrivaju da česta upotreba pametnih telefona kod odraslih može dovesti do razvoja simptoma ADHD-a. Konzumacija sadržaja na društvenim mrežama, igranje igara, odgovaranje na poruke, streaming filmova i sl. aktivnosti utječu na mozak i povećavaju rizik od ADHD-a za oko 10 posto.

Savjeti i vodič za kupnju monitora

Savjeti: ne koristite dugotrajno mobitel dok ležite na krevetu

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela

Simptomi ADHD-a kod odraslih

Simptomi ADHD-a kod odraslih variraju od blagih do teških i mogu se razlikovati od onih kod djece. Neki od uobičajenih simptoma su
problemi s kontrolom bijesa, nisko samopoštovanje, prekomjerna razdražljivost, neorganiziranost, nemir, tjeskoba, poremećaji u odnosima ili loše upravljanje vremenom i umor.

Važno je napomenuti da ove simptome mogu uzrokovati i drugi čimbenici, kao što su hormonalne promjene, nuspojave lijekova, stres i sl.

No, ne možemo zanemariti rezultate kliničkih istraživanja koja ukazuju na povezanost između ADHD-a i upotrebe digitalnih medija na pametnim telefonima. Podaci pokazuju da su stope ADHD-a kod odraslih značajno porasle s 4,4 posto u 2003. godini na 6,3 posto u 2020. godini.

Više... Vaš Komentar Top
Intel gubi tužbu za kršenje patenata u Njemačkoj

Objavljeno prije 17 dana

Intel gubi tužbu za kršenje patenata u Njemačkoj

Intel gubi tužbu za kršenje patenata u Njemačkoj

Prema Financial Timesu, Intel je nedavno izgubio tužbu u Njemačkoj zbog kršenja patenata tvrtke R2 Semiconductor.

Intel je osuđen za kršenje patenta koji se odnosi na integriranu tehnologiju reguliranja napona napajanja procesora. Tvrtki je zabranjena prodaja različitih modela čipova u Njemačkoj, uključujući Ice Lake, Tiger Lake i Alder Lake. Zabrana prodaje ne uključuje trenutne generacije procesora, poput Raptor Lake i Meteor Lake.

Stoga, ne bi trebala značajno naštetiti Intelu ili njegovim partnerima. Ionako je niz procesora Ice Lake i Tiger Lake do sada ukinuto. Samo, ako zabrana prodaje postane trajna, Intel bi se mogao suočiti sa značajnim izazovima u provođenju B2B transakcija. To bi prisililo tvrtku da povuče različite modele prijenosnih i stolnih računala s tržišta, što bi utjecalo i na krajnje korisnike i na poslovne klijente.

Intel smatra da je tvrtka R2 Semiconductora samo patentni trol i tvrde kako su već ranije podnijeli neuspješnu tužbu za isti patent u Sjedinjenim Državama i od tada prebacili svoju kampanju u Europu. Tvrtka R2 je opovrgnula ove izjave, navodeći da je Intel prvotno bio zainteresiran za ulaganje u R2, ali se povukao iz pregovora neposredno prije postizanja dogovora 2015. godine.

Intel Core i7-14700K recenzija

Procurile specifikacije Intel Arrow Lake stolnog procesora nove (15.) generacije

Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val

Intel je najavio žalbu na presudu

Intel najvljuje žalbu na ovu presudu regionalnog suda u Duesseldorfu, u korist kalifornijske poluvodičke tvrtke, a u međuvremenu se suočava s pravnim izazovima u Velikoj Britaniji i pokušava riješiti svoj dugogodišnji pravni spor s VLSI-jem.

Više... Vaš Komentar Top
Trošenje baterije mobitela na niskim temperaturama

Objavljeno prije 18 dana

Trošenje baterije mobitela na niskim temperaturama

Trošenje baterije mobitela na niskim temperaturama

Mnogi su primijetili da se baterija mobitela brže troši u hladnom vremenu. KDDI-jev odjel za kontrolu kvalitete u Japanu proveo je test kako bi potvrdio tu tvrdnju i objasnio razloge.

KDDI je simulirao potrošnju baterije mobitela na tri temperature: 25 °C, 0 °C i -20 °C. Telefon je više puta reproducirao i preuzimao videozapise na svakoj temperaturi.

Rezultati su pokazali da se baterija troši znatno brže na nižim temperaturama:

 • 25 °C (klimatizirana prostorija): 5 sati i 36 minuta
 • 0 °C (zimi u Tokiju): 4 sata i 17 minuta
 • -20 °C (Hokkaido – zima): 2 sata i 25 minuta

Razlozi

Litij-ionske baterije, koje se koriste u većini mobitela, osjetljive su na niske temperature. Razlog tome je elektrolit, koji omogućuje kretanje iona unutar baterije. Na niskim temperaturama viskoznost elektrolita se povećava, otežavajući kretanje iona i smanjujući učinkovitost baterije.

Kako pravilno puniti baterije mobitela – otkrivamo mali trik

Koje vam aplikacije najviše prazne kapacitet baterije mobitela?

Umjetno zagrijavanje: da ili ne?

Neki korisnici pokušavaju zagrijati mobitel u džepu ili uz grijač. To se ne preporučuje jer može dovesti do pregrijavanja, oštećenja baterije, pa čak i do eksplozije telefona. Najbolje je koristiti etui za zaštitu od hladnoće. Na kraju je vrijedno spomenuti da litij-ionske baterije imaju “zajamčenu radnu temperaturu od 5 ~ 35 ° C”.

Više... Vaš Komentar Top
Uskoro će izbiti 2nm poluvodički rat

Objavljeno prije 18 dana

Uskoro će izbiti 2nm poluvodički rat

Uskoro će izbiti 2nm poluvodički rat

Globalna industrija poluvodiča je za razvoj čipova u eri žestoke 2-nanometarske konkurencije. Ovaj proces obećava značajno poboljšanje performansi i smanjenje potrošnje energije, predstavljajući ključni tehnološki iskorak u sljedećoj generaciji čipova.

Prema Korea Timesu i drugim izvorima, Samsung planira započeti masovnu proizvodnju 2nm čipova (proces SF2 klase) već 2025. godine. U usporedbi sa svojim 3nm procesom druge generacije, 3GAP, proces pruža 25 posto poboljšanje energetske učinkovitosti na istoj frekvenciji i složenosti, poboljšanje performansi od 12 posto pri istoj snazi i složenosti te smanjenje površine od 5 posto pri istim performansama i složenosti.

Također planiraju uložiti milijune wona do 2047. godine za izgradnju više tvornica poluvodiča u blizini Seula, uključujući 13 proizvodnih linija čipova i 3 istraživačke baze.

Na drugoj strani, TSMC ne sjedi skrštenih ruku. Tvrtka gradi 2nm procesnu liniju i tehnološki istraživački centar u gradovima Hsinchu i Kaohsiung. Planiraju proširiti još jednu tvornicu za 2nm i manje procesne tehnologije. TSMC-ov 2nm čip koristi N2 platformu s GAAFET (Full Gate Field Effect Transistor) tranzistorima i tehnologijom stražnjeg napajanja. Zahvaljujući ovim inovacijama, 2nm čip može postići veće brzine s manjom veličinom tranzistora i nižim radnim naponom. Nudi 10-15 posto bolje performanse od 3nm procesa uz istu potrošnju energije. Apple će biti prvi kupac koji će koristiti TSMC-ov 2nm proces.
Očekuje se da će ova suradnja dovesti do novih generacija iPhone-a i iPada s još boljim performansama i energetskom učinkovitošću.

Samsung izdaje svoju prvu LPCAMM memoriju

Recenzija – Samsung T9 prijenosni SSD 2 & 4 TB

Stopa prinosa 3nm čipova Samsunga i TSMC-a je samo oko 50 %

Diversifikacija proizvodnje i globalna suradnja

Istodobno, oba proizvođača raspršuju svoje glavne procesne tehnologije u različite zemlje i regije. To im pomaže u izbjegavanju rizika od neočekivanih čimbenika, kao što su prirodne katastrofe ili ratovi, koji mogu utjecati na isporuku. Osim toga, smanjenjem udaljenosti otpreme i prijevoza, privlače se novi partneri. Dodatno, subvencije lokalnih samouprava mogu dovesti do smanjenja troškova proizvodnje.

Primjerice, Samsung nastavlja širiti svoju proizvodnu liniju u Teksasu, gdje će se pokrenuti i proizvodnja 4nm procesnih čipova. TSMC je osnovao dvije tvornice u Arizoni koje će ove godine započeti s proizvodnjom 4nm procesnih proizvoda. Očekuje se da će 2026. godine TSMC-ove tvornice u Arizoni preći na 3nm procesnu tehnologiju. Uz to, TSMC proširuje svoje proizvodne linije u Indiji, Njemačkoj i drugim regijama.

Više... Vaš Komentar Top
Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Objavljeno prije 18 dana

Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Izvršni direktor OpenAI-ja, Altman, rekao je da tvrtka još uvijek gubi novac zbog visokih troškova izgradnje i rada svojih modela. Kako razvijaju složenije modele, očekuje se da će troškovi nastaviti nadmašivati rast prihoda. OpenAI će također možda trebati prikupiti desetke milijardi dolara kako bi podmirio te troškove.

Međutim, Sam Altman objavio je na društvenim mrežama naizgled neupadljiv post, koji zapravo otkriva neobičajne ambicije za OpenAI. Pregovara s potencijalnim investitorima, uključujući vladu Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je vrlo optimistični u pogledu industrije umjetne inteligencije, kako bi se prikupila sredstva za povećanje globalnih kapaciteta proizvodnje GPU čipova i obećava da će OpenAI postati glavni kupac u budućnosti. Prema izvješćima, Altman se prije toga sastao i s američkim ministrom trgovine Raimondom.

Osim toga, kako bi osigurao stabilno napajanje za proizvodnju čipova i obuku modela, Altman želi privući dobavljače energije kao dugoročne partnere kako bi osigurao stabilno napajanje za proizvodnju čipova i obuku modela.

OpenAI GPT-4: vodič za korištenje ili uvodne smjernice

OpenAI najavljuje okvir za procjenu sigurnosti AI modela

Je li zamah rasta OpenAI-ja nezaustavljiv?

Analitičari upozoravaju na značajne prepreke ove vizije, kao što su suradnja s vodećim tvrtkama u industriji i potencijalna zabrinutost SAD-a o središnjoj ulozi Ujedinjenih Arapskih Emirata u budućoj industriji umjetne inteligencije. Uz to ako vodeće tvrtke u industriji udruže snage s OpenAI-jem, neće moći izgraditi tako veliki broj tvornica čipova kao što je planirano.

Treba imati na umu i da konkurencija za OpenAI također se pojačava. Google je nedavno lansirao plaćenu verziju Geminija za 20 dolara mjesečno. Divovi kao što je Meta i drugi start-upovi također ubrzavaju svoj utjecaj u industriju umjetne inteligencije.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 25 minuta

Dobra klima

Objavljeno prije 28 minuta

Žderonje

Objavljeno prije 33 minute

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 40 minuta

Linux OS - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti, problemi...

Objavljeno prije 53 minute

iPhone mobiteli - 2. dio

Novosti

Meizu 21 PRO - uređaj sutrašnjice za AI eru

Meizu 21 PRO širine je 74,42 milimetra, što ga čini ugodnijim za držanje i korištenje jednom rukom. U tvrtci vjeruju da je ovo najbolja ergonomska veličina prianjanja, a prednje i stražnje staklo također su 2,5D mikro-lučnih rubova. Pozadin... Pročitaj više

Top 9 novih WhatsApp značajki za veću kontrolu, privatnost i kreativnost

WhatsApp se neprestano mijenja, donoseći novosti za svoje korisnike. Meta, tvrtka koja stoji iza ove popularne platforme za razmjenu poruka, ne pokazuje znakove usporavanja i nastavlja dodavati nove funkcije koje poboljšavaju korisničko isk... Pročitaj više

Sabrent predstavio PCIe 5.0 SSD serije Rocket 5

Sabrent Rocket 5 serija solid-state pogona (SSD) koristi PCIe 5.0 ×4 sučelje i NVMe 2.0 protokol. Dolaze u uobičajenom formatu M.2 2280 NVMe. Sabrent naziva Rocket 5 najbržom SSD serijom. Imaju Phisonov kontroler PS5026-E26 Max14um, Microno... Pročitaj više

[MWC 2024] Huawei predstavio high-end proizvode kojima uzlazi i u modni svijet

Tijekom Mobile World Congress (MWC) 2024. sajma, koji se održava od 26. veljače u Barceloni, Huawei je prikazao svoje serije tehnološki napredno dizajniranih flagship uređaja koji su privukli pozornost posjetitelja. Među njima su se istaknu... Pročitaj više

[MWC 2024] Ulefone Armor 26 Ultra

Nakon zatvaranja Bullitt grupe, koja je bila poznata po robusnim telefonima pod brendom CAT, Ulefone ima manje konkurencije u ovom segmentu tržišta. Ipak, tvrtka pokušava zadržati liderstvo predstavljajući model Armor 26 Ultra. Ekstremna ro... Pročitaj više

Sve novosti