Otkriveni Google Pixel planovi za sljedeće 3 godine

Datum objave 27.12.2022 - Sanja Ledinek

Otkriveni Google Pixel planovi za sljedeće 3 godine

Otkriveni Google Pixel planovi za sljedeće 3 godine

Planovi za Google Pixel....

Serija pametnih telefona Pixel pronašla je novi život otkako je Google predstavio Pixel 6 i 6 Pro, dva uređaja koja su postigla komercijalni uspjeh bez presedana u smislu Google pametnih telefona. Trenutno nije niti  loša prodaja  Pixel 7 i Pixel 7 pro modela.   Daljnje Googleove planove s  Pixel serijom  od 2023. do 2025. godine otkriva nam poznati Android Authority.

2023.: zaslon Pixela 8 mogao bi se smanjiti  i  Pixel Fold napokon pod svijetlima pozornice

Izvor potvrđuje da će u 2023., Google donijeti više novih proizvoda koje objavljuje na Google I/O konferenciji u travnju ili svibnju. Među njima je i Pixel 7a. Prema prethodnim vijestima, sličan je Pixelu 7 u pogledu cjelokupnog dizajna, ali su lijevi i desni rubovi i brada širi, a zaslon je FHD+ rezolucije s 90 Hz osvježenjem.

Stražnja glavna kamera bit će nadograđena na Sony IMX 787 senzor, a ultraširokokutna na IMX 712. Aplikativni procesor će vjerojatno biti Tensor G2, a cijena je i dalje 449 dolara.

Drugi proizvod je dugo očekivani Pixel Fold, relativno četvrtast nakon rasklapanja. Veličina unutarnjeg zaslona je 7,69 inča. Ne koristi perforirani zaslon, već stavlja kameru na vrh uz sami brid. Vanjski zaslon je veličine 5,79 inča. Bit će opremljen istim Tensor G2 serije Pixel 7, dostupan u srebrnoj i crnoj boji. Cijena navodno počinje od 1.799 dolara , što nije jeftino i stavlja ga u isti rang Samsungovog modela.
U drugoj polovici godine Google će donijeti Pixel 8 i Pixel 8 Pro. Neće se puno promijeniti u odnosu na Pixel 7 seriju, no dimenzije i zaslon osnovnog modela mogli bi biti manji. Pixel 8 Pro ostat će isti kao i prethodnik, ali biti opremljeni novim Tensor G3 čipom.

PROČITAJTE JOŠ

Google Pixel 6 recenzija

Tensor 3 procesori za Google Pixel 8 u razvoju

Google izdaje Pixel Buds Pro ANC prave bežične slušalice

Planovi za Google Pixel.... _1

2024: Jeftini proizvodi ili promjena ciklusa izdavanja, dodavanje više modela Pro verzije

Za 2024.godinu Google ima plan za Pixel 8a kodnog naziva “akita”, ali hoće li doista biti lansiran ovisi o prodaji Pixela 7a. Ako njegova prodaja ne bude dobra, vjerojatno će biti otkazan. Time bi jeftiniji proizvode serije mogli se pojavljivati svake dvije godine.

U drugoj polovici godine izlazi Pixel 9 serija, koja će se povećati na tri modela. Pixel 9 će biti iste veličine kao Pixel 8. Pro verzija će imati dvije veličine zaslona. Verzija kodnog naziva “komodo” od 6,7 inča, a kodnog naziva “caiman” samo 6,3 inča. Sva tri modela pogonit će Tensor G4 kodnog naziva “redondo”.

2025.

Što se relativno daleke 2025. godine tiče, Google će napraviti dinamičke prilagodbe na temelju situacije u prethodne dvije godine. Mogao bi lansirati mobitel sličan seriji Galaxy Z Flip i tri konvencionalna proizvoda za koje je predviđeno da budu Pixel 10 i dvije Pro verzije.

Također postoji opcija da se ne lansiraju mobiteli sklopivih zaslona, već četiri konvencionalna mobitela, jedan veliki i jedan mali, dvije obične verzije i dvije Pro verzije. Manji Pro će imati 6.3″ panel (caiman), dok će veći i dalje biti 6.7″ (komodo). Sva tri uređaja bit će bazirana na Tensor G4 (redondo) SoC-u.

U svemu tome bit će vjerojatno i promjena dizajna tijekom sljedećih nekoliko godina.  Samo hoće li  jedinstveni dizajn klastera s kamerama platiti cijenu?

Više... Vaš Komentar Top
Sretan Božić!

Datum objave 24.12.2022

Sretan Božić!

christmas

Sretan vam i blagoslovljen Božić i sretnu novu 2023. godinu želi uredništvo!

Više... Vaš Komentar Top
Asus VivoWatch 5 AERO fitness narukvica mjeri EKG i puls na dodir vrhom prsta

Datum objave 24.12.2022

Asus VivoWatch 5 AERO fitness narukvica mjeri EKG i puls na dodir vrhom prsta

Asus VivoWatch 5 AERO

ASUS je lansirao VivoWatch 5 AERO, prvu fitness narukvicu na svijetu koja podržava detekciju EKG-a, indeksa pulsa i prati paremetre zdravlja putem vrhova prstiju.

ASUS VivoWatch 5 AERO izgleda poput bilo koje druge fitness narukvice s pravokutnim zaslonom (0,96-inčni OLED ) i silikonskim remenom (15 mm). Ima 5ATM vodootpornost i teži samo 30 grama. Prema proizvođaču baterija (140 mAh) je dostatna za do 7 dana rada na jednom punjenju uz umjerenu upotrebu.

Zaokret je u odnosu na konkurenciju u tome što mjeri elektrokardiogram, indeks pulsa i razine kisika u krvi dodirom prsta na ekranu. Pri tome se uključuje medicinski triodni EKG senzorski element i dvokanalni PPG optički sensor. Asus također implementirao senzore i na stražnjoj kućišta za 24-satna kontinuirana mjerenja. Osim toga narukvica može odrediti razinu stresa, pratiti trajanje i kvalitetu sna.

PROČITAJTE JOŠ

ASUS ROG Ryuo III 360 ARGB Black & White recenzija

ASUS ROG STRIX Z790-A Gaming WiFi D4

ASUS ROG Maximus Z790 Hero recenzija

Asus ROG Rapture GT-AXE11000 recenzija

Što se tiče sporta, podržava najpopularnije sportove među kojima su trčanje, plivanje, jogu  i može bilježiti podatke poput brzine, udaljenosti, putanje i tempa. Zahvaljujući ugrađenom GPS-u, potonji bi pokazatelji trebali biti točniji. Barem za sada, narukvica je dostupan e samo u Kini po cijeni otprilike 120 USD, a globalno lansiranje se očekuje 2023. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Xiaomi je krenuo s otpuštanjima

Datum objave 24.12.2022

Xiaomi je krenuo s otpuštanjima

Xiaomi je krenuo s otpuštanjima

Prema onome što je objavio South China Morning Post , Xiaomi je započeo oko 11. prosinca dijeljenjem otkaza.

Smanjenje broja radnika utječe na razne odjele i u svakom je situacija drugačija. Među najviše pogođenima su usluge, odjel interneta, poslovanje s IoT-om i potrošnom robom, ali  prednjači odjel mobilnih telefona. Nije iznenađenje jer brojke govore same za sebe. U zadnjem tromjesečju isporučeno je 8,4 posto manje pametnih telefona nego u istom razdoblju prošle godine, što je uzrokovalo smanjenje prihoda za 11,1 postotni bod.

Osim toga bruto profitna marža iznosila je 8,9 posto , što je opet pad od 3,9 postotnih bodova u odnosu na 12,8 posto u istom razdoblju prošle godine. Također je ASP (prosječna prodajna cijena) pametnih telefona smanjena za 3 postotna boda na godišnjoj razini, što Xiaomi opravdava uglavnom povećanjem promotivnih napora na inozemnim tržištima i utjecaju smanjenja vrijednosti zaliha.

Zanimljivo je da su neki analitičari istaknuli kako na otkaze u odjelu poslovanja s mobilnim telefonima ima  ne tako dobar napredak poslovanja s proizvodnjom automobila kao što se očekivalo.  Budući da za potrebe kontinuiranog ulaganja u posao i visoko držanje zastave  potreban je novac,  on se može namaknuti  smanjenjem  troškova  za  zaposlenike iz mobilnih telefona.    Ovo otpuštanje Xiaomija, t akođer je namijenjeno smanjenju operativnih troškova tvrtke i poboljšanju profitne učinkovitosti.

PROČITAJTE JOŠ

Xiaomi Smart Band 7 recenzija

Brzi test – Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro

Brzi test – Xiaomi Smart Air Purifier 4

Tvrtka je ponudila onima koji su otpušteni godišnji odmor pretvoriti u dvostruku plaću i “N+2″ kompenzacijske pakete, pri čemu N označava broj godina koje su radili u tvrtki.  Konačno, relevantni proces otpuštanja je zakonit i usklađen. U Kini, ako su otpušta više od 20 ljudi, prema odredbama zakona mora se to priopćiti vladi. U slučaja ako se optimizacija poslovanja navodi kao razlog otkaza, ne podliježe kontroli vlasti.

Svakako na kraju  treba spomenuti da prema podacima objavljenim u financijskom izvješću za treće tromjesečje 2022., Xiaomi ima 35 314 stalno zaposlenih u cijelom svijetu, od kojih se 32 609 nalazi u kontinentalnoj Kini.

Više... Vaš Komentar Top
EU radi na novoj direktivi za baterije u potrošačkoj elektronici i automobilskoj industriji

Datum objave 24.12.2022

EU radi na novoj direktivi za baterije u potrošačkoj elektronici i automobilskoj industriji

EU radi na novoj direktivi za baterije

Prije nekoliko dana potvrđeno je da će od 28. prosinca 2024. biti obvezno da mali potrošački elektronički uređaji koji se prodaju u EU moraju imati USB-C sučelje za punjenje baterije. Međutim, EU ne staje s direktivama. Sada su na redu pravila za mobilne izvore napajanja i automobilske baterije. Nova pravila će obuhvatiti cijeli životni ciklus baterija, od dizajna do kraja životnog vijeka, i primjenjivat će se na sve vrste baterija koje se prodaju u EU.

EU će od proizvođača se zahtjeva da jasno označe kapacitet baterije, radnu izvedbu, trajnost  i osiguraju  QR-kod za upite potrošača. Osim toga, proizvođači će morati paziti da kemijski sastav baterije nema više od 16% kobalta, 85% olova, 6% litija i 6% nikla, kako bi se lako mogle reciklirati.

U isto vrijeme, proizvođači elektronike ili tvrtke za recikliranje moraju potrošačima pružiti besplatne usluge recikliranja starih baterija. Kada smo već kod recikliranja baterija, očekuje da će do 2023. godine se u EU reciklirati 45 baterija koje se koriste u maloj potrošačkoj elektronici, a planirano je povećati količinu recikliranja na 67 posto do 2027., odnosno 73 do 2030.godine.  Za baterije koji se koristi u proizvodima kao što su električni skuteri, planira se povećati stopa recikliranja na 51 posto do 2028. godine.

PROČITAJTE JOŠ

EU: Zrakoplovni način rada mobitela postaje povijest

EU: potrošački elektronički uređaji, uključujući iPhone, moraju koristiti USB-C sučelje do kraja 2024.

EU gradi “vlastitu otvorenu tražilicu” s 8,5 milijuna eura

Što se tiče upotrebe baterije, fokus je na tome da potrošači mogu jednostavno sami zamijeniti bateriju. Upravo kao što je to bilo moguće nekada davno.  Međutim, prema takvim zahtjevima, dizajn proizvoda neizbježno će se promijeniti. Konkretno, sve više mobilnih telefona zbog modernih trendova u dizajnu koji zahtijevaju tanko kućište i vodootporne značajke, korisnicima je nemoguća misija otvoriti bez posebnog alata. Stoga se budući dizajn proizvoda može razvijati da bude uključen modularan dizajn poput Fairphonea modela mobitela ili će se pronaći sasvim neko drugo rješenje. Uglavnom planirano je 42 mjeseca (3,5 godine) kako bi se industriji omogućilo da razvije i dizajnira proizvode potrošačke elektronike kojima je bateriju lakše zamijeniti. Samo treba imati na umu da nakon usvajanja sporazuma, još ga moraju odobriti Europski parlament i Vijeće EU.

Više... Vaš Komentar Top
OPPO i OnePlus zadržavaju koegzistirajući razvojni model dvojnog brenda

Datum objave 24.12.2022

OPPO i OnePlus zadržavaju koegzistirajući razvojni model dvojnog brenda

OPPO i OnePlus zadržavaju koegzistirajući razvojni model dvojnog brenda

Pete Lau, osnivač OnePlusa i direktor proizvoda tvrtke Oppo, najavio je novu integraciju brendova i “strateško partnerstvo” i Oppo će dodatno uložiti 1,43 milijuna USD u istraživanje i razvoj svog podbrenda OnePlus u sljedeće tri godine uz pružanje podrške prodaje uređaja u trgovinama širom svijeta.

Budući da su korisnici postali diverzificirani u svojim zahtjevima za pametnim telefonima i teško je da jedan proizvod ili brend zadovolji potrebe i preferencije različitih korisnika, Oppo će se fokusirati na serije Find i Reno poznate po dizajnu i kamerama, dok OnePlus na performanse. Osim toga, OnePlus će definitivno dobiti napredne tehničke resurse OPPO-a.

Ukupna marža neto dobiti mogla bi biti “nula”

Zahvaljujući snažnoj podršci OPPO-a, OnePlus bi trebao usvojiti agresivniju strategiju cijena što bi moglo dovesti do nula (0) sveobuhvatne marže neto profita. Međutim, to ne znači slijepo postavljanje niske cijene i vođenje cjenovnih ratove. Glavna zadaća OnePlusa u cjelokupnom strateškom rasporedu tvrtke je pomicati se prema široj publici i pružiti izvrsnu vrijednost za novac.

OPPO i OnePlus zadržavaju koegzistirajući razvojni model dvojnog brenda_1

PROČITAJTE JOŠ

OPPO Find N2 Flip preklopni telefon sljedeće godine u Europi

OPPO najavljuje ColorOS 13 – ovo su glavne novosti

Poslovna strategija OnePlusa postaje sve više zbunjujući nered

Nadogradnje sustava

Vrijedno je spomenuti da će Oppo poput OnePlusa, od 2023. nadalje jamčit 4 ažuriranja operativnog sustava i 5 godina sigurnosnih zakrpa za odabrane flagshipe. Ova nova politika ažuriranje bit će prava konkurencija Samsungu.

Više... Vaš Komentar Top
Gdje i kako kupiti originalne Windowse i doživotnu licencu Officea 2012? Godeal24 Božićna ponuda nudi velike popuste!

Datum objave 20.12.2022

Gdje i kako kupiti originalne Windowse i doživotnu licencu Officea 2012? Godeal24 Božićna ponuda nudi velike popuste!

Microsoft Office jedan je od najpopularnijih paketa za produktivnost svih vremena, može pobijediti konkurenciju i postati paket izbora dugi niz godina, Office 2021 je objavljen, postoji mnogo mjesta za kupnju MS Officea, a ima čak i besplatnih programski paketi. Instalirajte ga, ali vrlo je vjerojatno da će vaše računalo biti zaraženo virusima i vaši osobni podaci i podaci će biti ukradeni. Mnogi se korisnici možda pitaju gdje kupiti originalan i jeftin Microsoft Office.

U Božićnoj rasprodaji Godeal24 možete dobiti veliku ponudu, uvijek možete posjedovati najnoviju verziju Officea 2021 Pro za samo 24,25 € i više ne morate brinuti o problemima sa softverom, on može poboljšati vašu produktivnost. Ako trebate kupiti više od jednog, Office 2021 Pro košta samo 13,05 €/PC! Nakon završetka kupnje potrebno je preuzeti Office na Microsoftovim službenim stranicama, a zatim upotrijebiti kupljeni licencni aktivacijski kod za korištenje originalnog Office paketa!

221214-720p-gd24-€

Originalni MS Office 2021 od 13.05€

Ponuda ograničenog trajanja: Originalni Windows 10 Pro od 6.12€!

MS Office za MAC

62% popusta na pakete i još MS Office verzija (kupon kod “SGO62″)

>>> Nabavite još

Do 50% popusta na još verzija Windowsa! (kupon kod ” SGO50″)

>>> Nabavite još

Još računalnih alata: najbolje cijene, najbolji proizvodi!

Nabavite još alata>>>

Tools for MAC

Get More Tools>>>

Kako platiti?

>Idite na stranicu za naplatu, nastavite kao gost (ili kreirajte račun), a zatim ispunite “Informacije o naplati”.

godeal24_narudzba_1

> Odaberite “CWALLETCO” u ovom koraku i kliknite Nastavi (Continue)

godeal24_narudzba_2

> Molimo potvrdite svoju narudžbu i klikinite Naruči (Place Order)

gd24_1

 > Tada će vas prebaciti na ovu stranicu gdje birate način plaćanja.

gd24_2

> Na kraju, odaberite PayPal za izvršavanje naplate.

gd24_3

Pouzdanost Godeal24 shopa u potpunosti se ogleda u dobrom online ugledu koji uživa i u mnogim pozitivnim recenzijama na TrustPilotu, gdje je tvrtka ocijenjena kao “izvrsna i odlična” u 98% recenzija. To je zbog kvalitete kupovnog iskustva i brojnih prednosti koje nudi trgovina: uz mogućnost odabira između mnogih originalnih proizvoda uz popuste do 90%, digitalna dostava omogućit će vam da svoj softver dobijete izravno na svoju adresu e-pošte u roku od nekoliko sekundi od kupnje. To je vrlo pogodan način dostave za kupca.

Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Putovanje omogućeno data centrima

Datum objave 20.12.2022

Putovanje omogućeno data centrima

Digitalizacija je kamen temeljac budućnosti putovanja. Gosti postaju sve pametniji u digitalnom pogledu, a usmjeravanje truda uloženog u digitalizaciju na proces donošenja odluka i odluku o kupnji može rezultirati snažnom konkurentskom prednošću za hotele i turističke ponude u budućnosti. Hoteli sve više moraju ponuditi izvrsno korisničko iskustvo – također i online.

DLR hoteli experience datacenter

Digitalno putovanje kroz oblak

Kako bi se osigurala najviša moguća razina performansi, pružatelj ugostiteljskih odnosno hotelijerskih usluga mora kontrolirati digitalno putovanje svojih kupaca, a to zahtijeva kontrolu povezanosti i međupovezivosti. U osnovi, hotelski sadržaji moraju biti dobro povezani na licu mjesta kako bi gosti mogli uživati u kućnim digitalnim uslugama i aplikacijama tijekom svog boravka. Ali više od toga, globalna mreža ugostitelja mora biti vrhunski povezana s rješenjima u oblaku, poslovnim aplikacijama, umjetnom inteligencijom i softverskim uslugama, a da ne spominjemo mreže pristupa internetu za potencijalne goste i korisnike. Iskustvo digitalnih usluga ugostitelja mora biti jednako besprijekorno, jednostavno i visokokvalitetno kao i fizička udobnost sadržaja na licu mjesta. Hotelsko iskustvo gosta u budućnosti započet će u mreži pružatelja usluga gostoprimstva – u podatkovnim centrima i platformama za međusobno povezivanje koje se koriste – a ne više u predvorju hotela.

Uz nedavnu pandemiju koja je ubrzala napore za digitalizaciju, hoteli se ne fokusiraju samo na beskontaktne usluge, već uvode bezbroj digitalnih usluga. Jedan od takvih pokušaja su različite kućne aplikacije: prikaz tlocrta i izbora soba, omogućavanje rezervacija i digitalne prijave i odjave, digitalni ključ i upravljanje pametnim značajkama u hotelskoj sobi. Neki hoteli već čine sljedeći korak: digitalni batler podržan AI-om, koji u stvarnom vremenu zadovoljava sve potrebe gosta, prije, tijekom i nakon njihovog boravka.

Tvrtke za digitalizirane ugostiteljske usluge – posebno one globalne – moraju se uhvatiti u koštac s digitalnom infrastrukturom koja prenosi njihove podatke i kontrolirati tu infrastrukturu. Tri su glavna razloga za to: izvedba, analiza podataka (kako bi mogli predvidjeti poslovne i privatne potrebe svojih klijenata i pružiti bolje iskustvo) i povećanje vrijednosti kroz poboljšanje digitalne imovine.

Drugim riječima, moderni, digitalno transformirani hotelski lanci itekako bi profitirali od strateškog smještaja svoje informatičke infrastrukture u jedan od digitalnih podatkovnih centara Digital Realtyja, primjerice podatkovni centar Digital Realtyja u Zagrebu, ili u jedan od više od 300 podatkovnih centara tvrtke smještenih diljem svijeta.

Najbolji u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu

Veliki hotelski lanci imaju objekte diljem svijeta, što znači da svaka njihova lokacija mora biti optimalno povezana s lokalnim i globalnim mrežama. To će osigurati povezivost visokih performansi za goste na licu mjesta i nesmetan rad korisničkih aplikacija i IoT postavki na licu mjesta – u isto vrijeme omogućujući pouzdane veze u stvarnom vremenu s vanjskim partnerima za izvršavanje različitih digitalnih usluga.

S obzirom na to da njihovi klijenti mogu dolaziti s bilo kojeg mjesta, hoteli moraju moći pružiti svoje digitalno hotelsko iskustvo blizu korisnika, bilo gdje. To znači da se hoteli moraju “glokalizirati” – potrebna im je lokalna povezanost na svakom od tržišta na kojima posluju kako bi se mogli povezati sa svojim lokalnim i globalnim digitalnim lancem vrijednosti što je moguće bliže mjestu gdje se koriste njihove aplikacije i digitalne usluge.

Ovladajte infrastrukturom, ovladajte digitalnim doživljajem

Kako bi se postigla najniža latencija, a time i najbolje moguće korisničko iskustvo, hotelska mreža mora se izravno povezati s mrežama svojih brojnih partnera (bilo da su to zrakoplovne tvrtke, tvrtke javnog prijevoza, turističke tvrtke, turističke usluge, turističke atrakcije, lokalni restorani, plaćanja usluge ili usluge čišćenja i podrške, da ne spominjemo tvrtke za analitiku podataka i marketinške agencije), kao i globalni sadržaj i mreže za isporuku sadržaja, pružatelje usluga u oblaku te mobilne i fiksne mreže – čak i LEO (low Earth orbit; niskoorbitne) satelitske – pristupne mreže internetu u svakoj regiji.

Međusobno povezivanje na visokoučinkovitoj i sigurnoj internetskoj razmjeni neovisnoj o davatelju usluge pristupa Internetu znači da hotelski lanac ne samo da poboljšava latenciju i performanse svojih veza, već također može kontrolirati putovanje podataka, iskorištavajući svoju podatkovnu imovinu na najbolji način.

Latencija i dostupnost nove su valute našeg modernog, digitaliziranog svijeta. Da bi hoteli izbili na vrh digitalne utrke, moraju optimizirati i zaštititi svoje podatkovno putovanje kako bi iskustvo virtualnog hotela bilo jednako dobro kao fizičko, a fizičko iskustvo još bolje.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
OPPO Find N2 Flip preklopni telefon sljedeće godine u Europi

Datum objave 20.12.2022

OPPO Find N2 Flip preklopni telefon sljedeće godine u Europi

Oppo Find N2 flip (1)

OPPO Find N2 Flip sklopivi telefon s vanjskim zaslonom od 3,26 inča sličan je Samsungu Flip 4 i bit će dostupan globalno početkom 2023.

OPPO Find N2 Flip ima dizajn vertikalne sklopive strukture i masu 191 gram. Nakon rasklapanja najtanji dio kućišta debljine je samo 7,45 milimetara stvarajući neopterećen vizualni i taktilni doživljaj.

Nova generacija ultra-laganih i čvrstih Seiko kvazi-vertikalnih šarki oslobađa više unutarnjeg prostora od prijašnjih rješenja, može pružiti više prostora za veću bateriju u uskom kućištu i može dovršiti isto glatko otvaranje i zatvaranje sa samo dvije klizne vodilice i efekta lebdenja.

Unutarnji zaslon je 6,8-inčni E6 AMOLED s omjerom veličine 21:9 i rezolucijom od 2520 x 1080 piksela. Podržava maksimalnu brzinu osvježavanja do 120 Hz, maksimalnu svjetlinu od 1600 cd/m2 i HDR10+ Sekundarni zaslon je 2,26-inčni OLED sa 60 Hz osvježenjem i 720p rezolucijom.
U isto vrijeme, ovaj mobitel ima najveći vanjski zaslon u okomitom preklopnom obliku od 3,26 inča s omjerom 17: 9. Može riješiti većinu scena bez potrebe za rasklapanjem telefona. Primjerice, omogućuje fotografiranje, provjeravanje vremenske prognoze, upravljanje rasporedom, plaćanja, prilagodbu slušalica, implementaciju funkcija odgovora jednim klikom (emoji, fraze pretvaranje glasa u tekst) itd.

S druge strane, odnosno kada se koristi softver na unutarnjem zaslonu, funkcija “Push to Show” može se nositi s različitim složenim scenarijima i podržavati više servisnih aplikacija.

Za suradnju između unutarnjih i vanjskih zaslona namijenjena je ​​funkcija “Prikaži pritiskom”. Primjerice omogućava gurnuti neku web stranicu na vanjski zaslon, dok se na unutarnjem mogu nastavit pregledavati druge stranice. Osim toga, svaki zaslon podržava zanimljive funkcije kao što su interaktivni elektronički kućni ljubimci i GIF pozadine, donoseći korisnicima personaliziranije iskustvo sklapanja.

Oppo Find N2 flip (3)

MediaTek Dimensity 9000+

Hardverska osnova je MediaTek Dimensity 9000+ na TSMC 4nm procesnoj tehnologiji s GPU Arm Mali-G710, a varijacije RAM-a su 8/12/16 GB. Interna memorija dostupna je u 256 ili 512 GB kapacitetu. Vrijedno je spomenuti i visokoučinkovit AI procesor pete generacije.
Kapacitet baterije mjeri 4300 mAh s podrškom za brzo punjenje od 44 W. OPPO izjavljuje da potpuno punjenje traje 59 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Predstavljen Oppo Watch 2 sa Snapdragon 4100 čipom

Oppo – sigurnost je neizbježan preduvjet za brzo punjenje baterija mobitela

OnePlus i Oppo službeno su se spojili

Kamere

Glavna kamera ima Sony IMX890 senzor od 50 megapiksela (1,56 inča,f/1,8 ) , ultraširokokutna 8 megapikselni senzor f/2.2).

Uz blagoslov Hasselblad motora i Mariana Mari Silicon X čipa, moduli kamera trebali bi korisnicima ponuditi odličnu kvalitetu snimljenih fotografija.
Prednja kamera je također opremljena Sony senzorom ( IMX709) od 32 MP. Oppo i Sony su ovu kameru prilagođavali zajedničkim snagama, odnosno optimizirali algoritmom ljepote kako bi prikazao prirodniju i jasniju izvedbu selfija.

Svakako trebamo još spomenut linearnim motorom X-osi, dvostruke stereo zvučnike i Dolby Atoms audio podršku, 5G povezivosti, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 i NFC. Dimenzije u rasklopljenom stanju su 166,2 x 75,2 x 7,5 milimetara i masa 191 gram.

Cijena Oppo Find N2 Flip

 • 8 GB + 256 GB – oko 810 eura
 • 12 GB + 256 GB – oko 864 eura
 • 16 GB + 512 GB – oko 945 eura
Više... Vaš Komentar Top
Nubia Z50 ne prolazi nezapaženo

Datum objave 20.12.2022

Nubia Z50 ne prolazi nezapaženo

Nubia z50 (1)

Nubia je održala online konferenciju lansirajući novu generaciju mobilnog telefona Nubia Z50.

Izgled Nubia Z50 nastavlja dizajnerski jezik prethodne generacije. Prednja strana koristi 6,7-inčni hiperboloidni AMOLED zaslon rezolucije 2.400 × 1.080 piksela . Podržava maksimalnu brzinu osvježavanja 144 Hz, brzinu uzorkovanja dodira od 360 Hz, 10-bitnu dubinu boje, 100 posto DCI-P3 raspona boja i vršnu svjetlinu do 1.000 cd/m². Zakrivljenost s obje strane telefona je umjerena dok u središtu nalazi se selfie kamera od 16 megapiksela (OV16A1Q) koju podržava Nubia NeoVision algoritam.

Stražnji dio ima malo uzdignut modul s dvostrukom kamerom i višekanalni senzor te 4 LED prstenaste bljeskalice s jednom temperaturom boje.

Kamere

Glavna kamera je 64 megapikselnog Sony IMX787 senzora s fotoosjetljivim područjem od 1/1,73 inča, i pojedinim pikselom veličine 0,8 μm. Otvora je blende f/1.6 i žarišne duljine ekvivalentne 35 mm koja je više usklađena s perspektivom ljudskog oka u odnosu na 24 mm. Time je značajno povećan ekvivalentni ulaz svjetla, dosegnuvši oko 16.9, čime je nadmašio Xiaomi 13 Pro i daleko je ispred Huawei Matea 50 Pro s promjenjivim otvorom blende. Ova kamera također ima OIS funkcije protiv podrhtavanja te 7P leća s 16 slojeva optičkog premaza za učinkovito potiskivanje odbljeska.

Nubia z50 (2)

Druga kamera je ultraširokokutna (116°) Samsung S5KJN1SQ senzora od 50 megapiksela ekvivalenta žarišne duljine 14 mm. Makro podržava mogućnosti snimanja na udaljenosti od 2 cm. Opremljena je višekanalnim spektralnim senzorom kojim se povećava točnost reprodukcije boja 35 posto i stroboskopski stupanj svjetlosti smanjuje 30 posto.

Za snimanja noćnog zvjezdanog neba kamere koristite AR generiranje smjera zvjezdanih tragova  i GPS informacije. Osim toga, kamere također podržavaju Night Mandrill ”  algoritam posebno namijenjen  snimanju noćnih scena koji povećava ekvivalentnu osjetljivost kamere za 3 puta. U isto vrijeme nadograđen je Lightning Snapshot 3.0 super-osjetljivo praćenje fokusa.

Prilikom snimanja videa (8K/4K) uključuje se super-osjetljivu funkciju praćenja fokusa kako bi se zaključao subjekt i osigurala oštrina.

PROČITAJTE JOŠ

Nubia Z40S Pro: fokus na performansama i fotografiji

Nubia Red Magic 6R ulazi u globalno tržište

Nubia Z40S Pro: fokus na performansama i fotografiji

Ispod haube

Hardverska osnova je Snapdragon 8 Gen2 mobilna platforma s CPU na 3,2 GHz, Adreno 730 GPU, 16 GB radne LPDDR5X memorije i od 256 GB do 1 TB UFS4.0 flash podatkovne memorije. Za odvođenje topline usvaja višedimenzionalni rashladni sustav s velikom VC površinom i dijamantni toplinski gel koji se sastoji do deset slojeva materijala kako bi se dobila ukupna površina od 36 462 mm².

Za glatko iskustvo igranja, Nubia je uključila najnoviju verziju tehnologije Super Stable frame koja obećava dvostruko veći broj sličica u sekundi. Također troši 15% manje energije. Korisnici mogu birati između 3 različita načina rada, 4 opcije optimizacije GPU-a i 5 postavki zaslona. Linearni motor X-osi omogućava više od 300 vibracija i prikladan je za razne efekte vibracija u igrama.

Kapacitet baterije je 5.000 mAh s brzim punjenje do 80 W i tehnologijom super uštede energije.

U pogledu povezivanja uz Bluetooth 5.3, NFC (eSE), 5G dual-card dual-pass donosi inteligentno prebacivanje s više antena i dizajn od 360 stupnjeva koji poboljšava prijem signala mobilnog telefona za 50 posto bilo da se drži vodoravno ili okomito.

Od ostalih specifikacija vrijedno je spomenuti dvostruke stereo zvučnike (DTS:X Ultra) i MyOS 13.0 sustav temeljen na Androidu 13. Prema Nubiji, minimizira beskorisne informacije i stvara čisto glatko korisničko iskustvo.

Cijena

Kupcima se uređaj nudi u tri boje kućišta: White Island, Black Reef i Lantau (koža) po sljedećim cijenama:

 • 8/128 GB: oko 405 eura
 • 8/256 GB; oko 459 eura
 • 12/256 GB: oko 500 eura
 • 12/512 GB: oko 540 eura
 • 16 GB/1 TB: oko 811 eura
Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Održana konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024

Konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024 održana je 16., 18. i 19. travnja u organizaciji Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srca) i u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu. Kao pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja konfe... Pročitaj više

Virtualna memorija na pametnim telefonima: prijatelj ili neprijatelj performansi?

Gotovo svi pametni telefoni bez obzira na cijenu imaju nešto što se zove virtualna memorija. Obećava da će poboljšati multitasking i fluidnost rada. Ali je li to zaista tako korisno? Što je zapravo virtualna memorija? Za one koji koriste ra... Pročitaj više

Opasno se zahuktava zabrana korištenja telefona i društvenih mreža djeci mlađoj od 16 godina u Velikoj Britaniji

Unatoč donošenju Zakona o sigurnosti na internetu u listopadu prošle godine, koji zahtijeva od društvenih mreža da zaštite djecu od štetnog sadržaja pod prijetnjom kazni od 10% globalnog prometa, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva razmatra još s... Pročitaj više

Kupnja rabljenog Android mobitela: savjeti i trikovi za pametne kupce

U svijetu gdje se najnoviji modeli mobitela mijenjaju brže od modnih sezonskih trendova, a njihove cijene postaju astronomske za većinu potrošača, mnogi se okreću tržištu rabljenih uređaja. No, kupnja rabljenog mobitela može biti poput kupo... Pročitaj više

Emulator Game Boya nestao samo nekoliko dana nakon odobrenja

Apple je odobrio emulator iGBA koji je korisnicima iPhonea omogućavao igranje Game Boy naslova, uključujući popularne igre iz franšize Pokémon i Legend of Zelda, preuzimanjem besplatnih ROM-ova s weba. Brzo se popeo na vrh ljestvice popular... Pročitaj više

Sve novosti