Sparkle, koji je nekad proizvodio NVIDIA grafičke kartice, vratio se s Intel Arcom

Datum objave 03.06.2023 - Sanja Ledinek

Sparkle, koji je nekad proizvodio NVIDIA grafičke kartice, vratio se s Intel Arcom

Sparkle, koji je nekad proizvodio NVIDIA grafičke kartice, vratio se s Intel Arcom

Sparkle, koji je nekad proizvodio NVIDIA grafičke kartice, vratio se s Intel Arcom

Za iskusne računalne DIY igrače, Sparkle, tajvanski brend nije nepoznat. U prošlosti su bili NVIDIA-ini AIC partneri, a kasnije su se iz nekih razloga povukli s tržišta proizvodnje grafičkih kartica. Na Computexu 2023., pojavili su se na pozornicu s Intel Arc GPU proizvodima, objavljujući da su postali ovlašteni Intel AIB partner za razvoj, proizvodnju i prodaju video kartica.

Sparkle je izložio niz Intel Arc grafičkih kartica, pokrivajući visoku, srednju i nisku seriju Arc A310, A380, A750 i A770.  Od grafičkih kartica više serije izložena je Sparkle Intel Arc A770 TITAN OC Edition i konceptna je verzija vodeno hlađene kartice Arc A770.

Sparkle, koji je nekad proizvodio NVIDIA grafičke kartice, vratio se s Intel Arcom_1

Ima 16 GB GDDR6 video memorije, prihvaća konfiguraciju s tri ventilatora i ThermalSync tehnologiju. Osim toga, TORN hlađenje grafičke kartice je prilagođeno, AXL shema ventilatora optimizirana, a dno je polirano za daljnje poboljšanje performansi rasipanja topline.

Što se tiče Sparkle Intel Arc A750 ORC OC, to je 8 GB GDDR6 propusnosti 512 GB/s, širine 2,2 utora, s dva ventilatora i dva 8-pinska ili 6+2 pinska PCIe konektora.

Sparkle Intel Arc A380 ELF je 6 GB GDDR6, dizajna s jednim ventilatorom i dva utora.
Svi GPU-i imaju izvorni Intel Arc napredni Xe media engine i AV1 hardversko dekodiranje.

Sparkle, koji je nekad proizvodio NVIDIA grafičke kartice, vratio se s Intel Arcom_2

Trenutno brendom Sparkle upravlja Tul Technology, podružnica u stopostotnom vlasništvu Tula. Nema nikakve veze s kineskim proizvođačem Sparkle i razlikuje se od općenito poznatog kao PowerColor, koji uglavnom proizvodi AMD grafičke kartice.

Više... Vaš Komentar Top
Micron lansira Crucial T700 PCIe Gen 5 SSD za potrošače i Crucial Pro DRAM

Datum objave 03.06.2023

Micron lansira Crucial T700 PCIe Gen 5 SSD za potrošače i Crucial Pro DRAM

Micron lansira Crucial T700 PCIe Gen 5 SSD za potrošače i Crucial Pro DRAM

Micron je najavio nekoliko potrošačkih proizvoda, uključujući Cruical T700 PCIe Gen 5 NVMe SSD koji cilja na potrebe pristupa velikim brzinama i Pro DDR5 koji je opremljen hladnjakom.

Micron Crucial T700 PCIe Gen 5 NVMe SSD

Crucial T700 PCIe Gen 5 NVMe SSD usvaja novu generaciju kanalne tehnologije PCIe Gen 5, s do 12.400 MB/s sekvencijalnim čitanjem i 11.800 MB/s sekvencijalnim pisanjem, te 1.500 IOPS performansama nasumičnog čitanja i pisanja.Kombinacijom Microsoft DirectStorage tehnologija može izravno komunicirati s GPU-om za brzu dekompresiju igre, uvelike ubrzavajući učitavanje.

Nudi se s radijatorskom verzijom s aluminijskim i poniklanim bakrenim pasivnim radijatorom ili omogućavajući igračima da koriste hladnjak treće strane.

PROČITAJTE JOŠ

Micron ima 2400 PCIe Gen4 SSD sa 176-slojnim QLC NAND-om

Micronova Crucial DDR5 memorija pruža 50% veću brzinu prijenosa pri 4800 MT/s

Micronov 1αnm DRAM postupak povećava gustoću kapaciteta LPDDR5 za 40%

Micron Crucial Pro DRAM

Memorija serije Crucial Pro naglašava dizajn jednostavan za korištenje i bez svjetlosnog zagađenja. Ima brzinu prijenosa od 5600MT/s i kompatibilan je s procesorima Intel 12. generacije Core i AMD Ryzen 7000 i novijim. Crucial DDR4 Pro može pružiti najbolju kompatibilnost za Intel Core od 8. do 13. generacije i AMD Ryzen 1000 i Ryzen 5000. Osim toga, može podržati performanse Intel XMP 2.0 ili XMP 3.0 i AMD EXPO.

Više... Vaš Komentar Top
Više od 270 Gigabyte modela matičnih ploča u opasnosti od hakiranja

Datum objave 03.06.2023

Više od 270 Gigabyte modela matičnih ploča u opasnosti od hakiranja

Gigabyte, ranjivo preko 270 modela matičnih ploca

Nedavno je MSI bio hakiran pri čemu su ukradeni privatni autentifikacijski ključevi firmvera, a sada su milijuni matičnih ploča Gigabyte opremljeni opasnim back doorom (stražnjim vratima). Otkrili su to istraživači tvrtke za kibernetičku sigurnost Eclypsium. Navodno postoji čak 271 različit model koji je ranjiv, a većina njih je novija i riječ je o top modelima. Primjerice modeli s Intel Z590, Z690 i Z790 čipsetima linija AORUS, AERO, Gaming i drugim, a isto vrijedi i za AMD čipsete.

Sve počinje sa softverskim alatom, ironično, za povećanje sigurnosti i pouzdanosti matičnih ploča. Svaki puta kada se Gigabyte matične ploče pokreću, one pokreću program koji u pozadini provjerava ima li ažuriranja firmvera, upravljačkog programa i aplikacije. Ako postoji, preuzima i instalira. Problem je u tome što se ovaj postupak ne provodi uz sve potrebne sigurnosne mjere, pa stoga postoji rizik da će softver zaražen svim mogućim vrstama malwarea biti preuzet i izvršen. Navodi se neuspješna provjera autentičnosti preuzetih datoteka, nesigurne veze (HTTP umjesto HTTPS) i rizik lažiranja prilikom konfiguriranja preuzimanja putem NAS-a u lokalnoj mreži.

Čini se da backdoor još nije zloupotrijebljen, iako je to još uvijek moguće.  Za svaku sigurnost bilo bi dobro napraviti sljedeće postupke za ublažavanje rizika:

 • onemogućite značajku “APP Center Download & Install” u UEFI sučelju matične ploče.
 • postavite lozinku za BIOS.
 • mrežni administratori također mogu blokirati sljedeće adrese:
  http://mb.download.gigabyte.com/FileList/Swhttp/LiveUpdate4
  https://mb.download.gigabyte.com/FileList/Swhttp/LiveUpdate4
  https://software-nas/Swhttp/LiveUpdate4

Gigabyte radi na rješavanju problema i planira ga riješiti brzo

Do sada su ublažili potencijalne rizike i postavili za Intel 400/500/600/ 700 i AMD 600/500/400 seriju beta BIOS na službenu web stranicu nakon provođenja temeljitog testiranja i validacije n na GIGABYTE matičnim pločama. Također su implementirali strože sigurnosne provjere tijekom procesa pokretanja operativnog sustava. Ove mjere su dizajnirane da otkriju i spriječe sve moguće zlonamjerne aktivnosti, pružajući korisnicima poboljšanu zaštitu. Ojačan je proces provjere valjanosti za datoteke preuzete s udaljenih poslužitelja, omogućena standardnu kriptografska provjera certifikata udaljenog poslužitelja što jamči da se datoteke isključivo preuzimaju s poslužitelja s valjanim i pouzdanim certifikatima.

Više... Vaš Komentar Top
Intel potvrdio: Meteor Lake integrira VPU za pružanje AI aplikacija

Datum objave 01.06.2023

Intel potvrdio: Meteor Lake integrira VPU za pružanje AI aplikacija

meteor lake vpu (1)

Prema Intelu, svi modeli proizvodne linije procesora pod kodnim nazivom Meteor Lake bit će u potpunosti opremljeni VPU-ovima, što će omogućiti kontinuirano AI računanje u svakodnevnom PC iskustvu.

VPU je izvorno bio Intelovo neovisno rješenje za akcelerator slike. U prošlosti je uglavnom integrirano s video kamerom kako bi se omogućilo pretprocesiranje i poboljšanje videa. Sada, izravno integrirano u Meteor Lake, omogućit će da procesor izvorno podržava ovu tehnologija ubrzanja. Neće više biti potrebno da prolazi kroz vanjski čip, u kombinaciji s AI strategijama sustava i pružatelja usluga uključujući Microsoft, kako bi se ubrzao proces AI tehnologije kod svakodnevne uporabe do stvaranja sadržaja.

meteor lake vpu (2) meteor lake vpu (3)

Zašto je potrebno integrirati VPU?

Intel je istaknuo da s praktičnom primjenom AI tehnologije, iako AI može učiniti više i točnije, ali u isto vrijeme, AI ​​model postaje sve veći i veći, zahtijevajući veću količinu izračuna, čak i kroz heterogenu kombinaciju CPU-a i GPU-a. Međutim, to će imati značajan utjecaj na marginalne uređaje koji trebaju koristiti baterijsko napajanje. Stoga se Intel nada da će dodatno poboljšati AI računalne mogućnosti i smanjiti potrošnju energije dodavanjem arhitekture VPU ubrzanja za kontinuirano AI računalstvo u Meteor Lake.

meteor lake vpu (5) meteor lake vpu (6)

Uz Intelovu vlastitu OpenVINO, također podržava Microsoftov DirectML. U isto vrijeme, Intel aktivno pruža resurse za projekte otvorenog koda, tako da se VPU može koristiti u raznim poljima, kao što je primjerice GIMP za izvođenje generativnog AI crtanja kroz dodatke ili omogućavanje Unreal Engineu da izvrši snimanje lica putem VPU-a.  S druge strane, Intel naglašava da se sva umjetna inteligencija može ubrzati pomoću procesora na strani uređaja, tako da neće biti problema s curenjem podataka i utjecajem na privatnost, a način rada s umjetnom inteligencijom također može ubrzati izvođenje raznih softvera i usluga.

PROČITAJTE JOŠ

Intel ukinuo neke Core procesore 11. generacije i okrenuo se novim proizvodima

Intel lansira NUC 13 Pro s procesorima serije Core 13 generacije

meteor lake vpu (7)

Do sada je postalo poznato da će novom metodom imenovanja Meteor Lake službeno dobiti naziv Core Ultra i koristiti Intel 4 procesni čvor s Foveros 3D tehnologijom za pakiranje. Ima učinkovitiju izvedbu koja štedi energiju i integrira Intel Arc dizajn zaslona. Usvaja novi dizajn koji odgovara LGA 2551 utičnici, s mješovitim dizajnom jezgre Redwood Cove P i Crestmont E te integrira novu generaciju tGPU dizajna.

Više... Vaš Komentar Top
Google mijenja važan detalj u sinkronizaciji kontakata

Datum objave 01.06.2023

Google mijenja važan detalj u sinkronizaciji kontakata

Google mijenja važan detalj u sinkronizaciji kontakata_1

Novo ažuriranje Google kontakata je razlog zašto biste uvijek trebali držati uključenu sinkronizaciju!

Sinkronizacija kontakata itekako je dobrodošla značajka na Androidu. Kada je omogućena, može automatski prenijeti nove kontakte u oblak (contacts.google.com) kako bi u svakom momentu bili ažurirani i dostupni. U slučaju da je sinkronizacija isključena, kasnije dodani kontakti i dalje će biti vidljivi iako nisu sinkronizirani s oblakom. Sada s ažuriranjem usluge Play za Android uređaje iz svibnja 2023., Google je napravio neke promjene u logici sinkronizacije koje bi mogle rezultirati “nestankom” nekih unosa u adresaru.

Google mijenja važan detalj u sinkronizaciji kontakata_1

Ipak, nema mjesta panici. Kontakti nisu zauvijek izgubljeni. Ako se nađete s praznim ili djelomično praznim kontaktima, moći ćete im pristupiti čim ručno uključite prekidač za sinkronizaciju za Google kontakte. Kako da to učinite?

 • otvorite postavke uređaja i odaberite Lozinke i računi.
 • odaberite svoj Google račun s popisa konfiguriranih računa, kako bi
 • pronašli opciju za interakciju s različitim opcijama sinkronizacije.
 • odaberite sinkronizaciju računa
 • aktivirajte Kontakti

Podsjećamo vas da se usluga Play automatski ažurira na mjesečnoj bazi, a distribucija se odvija postupno tijekom nekoliko dana/tjedana. Kontekstualno, vrijedi spomenuti da je aplikacija Kontakti nedavno dobila mogućnost slanja podsjetnika za rođendane.

Više... Vaš Komentar Top
Linux Foundationov “Open Programmable Infrastructure” projekt najavljuje ARM kao vodećeg člana

Datum objave 01.06.2023

Linux Foundationov "Open Programmable Infrastructure" projekt najavljuje ARM kao vodećeg člana

The Open Programmable Infrastructure (OPI) projekt, inicijativa pokretana zajednicom u svrhu stvaranja otvorenog ekosustava temeljenog na standardima za arhitekture i okvire sljedeće generacije temeljene na Data Processing Unit (DPU) tehnologiji, s uzbuđenjem objavljuje da se ARM odlučio pridružiti projektu kao glavni član.

Pokrenut u lipnju 2021. u okviru Linux Foundationa, projekt je usmjeren na korištenje otvorenog softvera i standarda, kao i okvira i alata, kako bi se omogućilo brzo usvajanje DPU-ova. ARM se pridružuje drugim eminentnim članovima uključujući Dell Technologies, F5, Intel, Keysight Technologies, Marvell, Nvidia, Red Hat, Tencent i ZTE. Ova društva članice rade zajedno na stvaranju ekosustava nacrta i standarda kako bi osigurale da DPU-ovi rade s bilo kojim poslužiteljem.

DPU-ovi se danas koriste za ubrzavanje zadataka umrežavanja, sigurnosti i pohrane. Uz prednosti izvedbe, DPU-ovi pomažu poboljšati sigurnost podatkovnog centra pružajući fizičku izolaciju za izvršavanje infrastrukturnih zadataka. Oni također pomažu smanjiti kašnjenje i poboljšati performanse za aplikacije koje zahtijevaju obradu podataka u stvarnom vremenu. Kako DPU-ovi stvaraju logičnu podjelu između infrastrukturnih računala i klijentskih aplikacija, upravljivost radnih opterećenja unutar različitih timova za razvoj i upravljanje je pojednostavljena.

“Arm već neko vrijeme pridonosi projektu OPI”, rekao je Kris Murphy, predsjednik Upravnog odbora projekta OPI i senior softverski inženjer u Red Hatu. “Sada, kao vodeći član, uzbuđeni smo što donose svoje vodstvo Upravnom odboru i stručnost tehničkom upravnom odboru i radnim skupinama. Njihovo sudjelovanje pomoći će osigurati optimiziranje DPU komponenti za programabilna infrastrukturna rješenja. ”

“U mrežama, pohrani i sigurnosnim aplikacijama, DPU-ovi već dokazuju energetsku učinkovitost i kapitalne prednosti specijalizirane tehnologije obrade”, rekao je Marc Meunier, direktor razvoja ekosustava, Infrastructure Line of Business, Arm i član Upravnog odbora OPI-ja. “Kao glavni član OPI projekta, radujemo se što ćemo doprinijeti svojom stručnošću u heterogenom računalstvu i raditi s drugim liderima u industriji na stvaranju nacrta rješenja i standarda koji otvaraju put uspješnim implementacijama.”

“Tržište DPU-a nudi nam priliku da promijenimo način na koji se infrastrukturne usluge mogu implementirati i njima upravljati”, Arpit Joshipura, generalni direktor, Networking, Edge i IoT, Linux Foundation. “Uz suradnju između dobavljača softvera i hardvera koji predstavljaju silicijske uređaje i cijeli DPU softverski skup, projekt OPI stvara otvoreni ekosustav za podatkovne centre sljedeće generacije, privatne oblake i rubne implementacije.”

Da biste saznali više o projektu Open Programmable Infrastructure, njegovoj izjavi o viziji, TSC povelji, ciljevima projekta i pozadini, posjetite https://github.com/opiproject/opi

Više... Vaš Komentar Top
TSMC želi 50 posto subvencije za izgradnju tvornice čipova u EU

Datum objave 01.06.2023

TSMC želi 50 posto subvencije za izgradnju tvornice čipova u EU

TSMC želi 50 posto subvencije za izgradnju tvornice čipova u EU

TSMC pregovara s njemačkom vladom o dobivanju do 50 posto subvencije za svoju potencijalnu tvornicu čipova u Dresdenu, kao dio Europskog zakona o čipovima koji oslobađa 43 milijarde eura za sektor čipova. Bloomberg izvještava da je za sada TSCM postigao ‘dobar napredak’ u pregovorima, ali konačna odluka još nije donesena i iznos potpore podložan promjenama. Europska komisija također mora ocijeniti i odobriti sve sporazume o subvencijama.

Iskorištava li TSCM priliku?

TSMC ili njihovi dioničari jednostavno žele ostvariti što je moguće više profita/povrata. Prema dosadašnjim izvješćima, tvornica će stajati do deset milijardi eura i najvjerojatnije biti joint venture s Boschom, Infineonom i NXP-om. U početku će proizvoditi 28nm čipove, odnosno mikrokontrolere za automobile.

Mora se priznati da time izgradnja nove tvornice koja podržava 28nm nije zlatni rudnik za TSMC. Kina/Tajvan, ili drugi dijelovi Azije (poput Indije, Tajlanda, Filipina, Vijetnama itd.) jednostavno su im puno povoljniji i zanimljiviji, zbog znatno nižih troškova osoblja.

Osim toga, postoji priličan manjak specijaliziranog osoblja, pa treba raditi na njihovoj obuci, neke platiti više kako bi ih se spriječilo da odu u konkurentsku tvrtku ili ponuditi veće plaće da ih se ukrade od konkurenata. Uz to energija košta više, dobavljač nisu u blizini što poskupljuje dostavu.

PROČITAJTE JOŠ

Apple zauzeo 90 posto TSMC-ove 3nm proizvodnje ove godine

Intel priznaje da zaostaje za TSMC-om, ali….

Vrijedno je spomenuti da je većina već proizvođača čipova počela graditi u SAD-u ili je odobrila planove za gradnju, što je oko 200 milijardi ulaganja. TSMC gradi u Arizoni. Samsung u Teksasu. Intel u Arizoni i Ohiju. Micron u New Yorku i Idahu. Ali Intel, Infineon, STMicroelectronics i GlobalFoundries također su najavili nove projekte prema Europskom zakonu o čipovima.

Više... Vaš Komentar Top
Twitter napušta Europski kodeks protiv dezinformacija

Datum objave 01.06.2023

Twitter napušta Europski kodeks protiv dezinformacija

Twitter_nove_stare _plave_kvacice

Twitter je bio među prvim tvrtkama 2018. godine koje su se pridružile dobrovoljnom kodeksu pravila kojih se treba pridržavati kako bi se spriječilo širenje lažnih vijesti. Sporazum zahtijeva od tehnoloških kompanija da se bore protiv dezinformacija i redovito izvještavaju o njima. Kodeks je ažuriran u lipnju prošle godine kao obnovljeni samoregulacijski alat.

Ali, sada je Twitter najavio izlazak iz dobrovoljnog poštovanja odredbe uredbe. Međutim, neće moći izbjeći podvrgavanje zakonu o digitalnim uslugama (DSA) koji nastupa na snagu u EU od 25. kolovoza.

Europska komisija identificira je 19 platformi koje će se morati prilagoditi odredbi zakona o digitalnim uslugama (DSA). Primjerice, moraju priopćiti koliki je prihod od oglašavanja ostvaren od aktera koji šire dezinformacije. Također je potrebno dostaviti podatke o broju prihvaćenih ili odbijenih oglasa političke naravi te u kojoj je mjeri otkriveno manipulativno ponašanje.

Alibaba AliExpress, Amazon Store, Apple, AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube i Zalando. Tražilice su Bing i Google Search. Ako se ne prilagode, to bi ih moglo koštati od 6 do 20 posto globalnog godišnjeg prometa. Može doći i do zabrane rada u Europi.

PROČITAJTE JOŠ

Sprema se dvoboj između Marka Zuckerberga i Elona Muska ili nove izvršne direktorice Twittera

Elon Musk kupio tisuće GPU-a za AI projekt na Twitteru

Međutim, ostaje u zraku odgovor na pitanje tko odlučuje što su dezinformacije.  Tko će određivati ​​što je istina, a što nije istina.  S druge strane,  dezinformacija se razlikuje od nenamjernog širenja lažnih informacija. Također, što se tiče Twittera, mislimo da jednostavno nije baš prikladan medij za komuniciranje složenijih informacija ili stvari koje zahtijevaju nijanse. Bolje je u komunikaciji poništavati određene izjave činjenicama i poticati pristaše da sami pruže činjenice kako bi dokazali da su u pravu. Jer, ono što je potkrijepljena informacija za jednu osobu može biti neželjena informacija za drugu. Uz to, izvor sam po sebi ne znači ništa.

I za kraj samo bi napisali jedno: gluposti se šire u jednom danu, ali istina je često mjesecima na putu.

Više... Vaš Komentar Top
Zašto je iPhone još mnogima prvi izbor i lojalnost Appleu vrlo visoka

Datum objave 01.06.2023

Zašto je iPhone još mnogima prvi izbor i lojalnost Appleu vrlo visoka

Zašto je iPhone još mnogima prvi izbor i lojalnost Apple vrlo visoka

Opće je poznato da su Appleovi čipovi dvije godine ispred Androida što se tiče performansi. Ali sama sirova snaga performansi nije jedina koja privlači u odabiru nekog modela mobitela za kupnju. Koje su koš prednosti Appleovih mobilnih telefona koje toliko ljudi voli?

OS

Apple je oduvijek posvećivao veliku pažnju dizajnu i optimizaciji hardvera i softvera, kako bi korisnicima donio najbolje iskustvo. iOS je jedan od najjednostavnijih operativnih sustava u industriji. Zato ga vjerojatno i Xiaomi bezobrazno kopira. Ima izvrsno upravljanje memorijom i mehanizam za upravljanje procesima, te kao takav nudi glatko iskustvo tijekom korištenja. U Android svijetu svaki proizvođač telefona ima svoj prilagođeni sustav i korisnici se moraju promjenom proizvođača modela svaki puta ponovno prilagoditi novom načinu rada. Također je umetanje reklama u sustav kako bi se povećala zarada, postalo „nepisano pravilo”, što neke korisnike iritira.

Sigurnost i ekosustav

Iako je Appleov iOS ekosustav relativno zatvoren, ali ima ogromni broj visokokvalitetnih aplikacija, osigurava kompatibilnost softvera i hardvera, a logika interakcije je prilično dobra. Uz to, sve su aplikacije pregledane i testirane kako bi se osigurala što veća sigurnost i privatnost korisnika. Također postoji zaštita na više razina za sigurnost uređaja, uključujući hardversku enkripciju.

S druge strane, Android je relativno otvoren, pa time sigurnosna pitanja svakodnevno postaju velika skrivena opasnost. Nije niti tajna da neke marke mobilnih telefona ne pružaju dovoljnu sigurnosnu zaštitu. Primjerice sigurnosnih nadogradnji gotovo nema ili korisnici bez problema mogu preuzeti i instalirati aplikacije putem web preglednika iz nepoznatih neprovjerenih izvora.

PROČITAJTE JOŠ

Apple otporan na krize – prodaja iPhonea dalje nastavlja rasti

iPhone i Windows 11 službeno povezani

Zašto je na tržištu vrhunskih mobilnih telefona na vrhu gotovo samo iPhone

Rat cijenama

Appleovi mobilni telefoni imaju visoke cijene i unosnu neto dobit. Zato Appleu nije problem ako je prodaja ispod očekivanja smanjiti cijene. Primjerice, zbog nedovoljnog broja inovacija, iPhone 14, koji je lansiran prošle godine, nije uspio ispuniti prognozu prodaje od 90 milijuna jedinica u četvrtom tromjesečju 2022. Prodali su samo više od 70 milijuna jedinica. Ali, nakon što su smanjili cijene, primjerice u Kini, gdje su ujedno koncentrirani najbrojniji proizvođači pametnih telefona, prodajnim je rezultatima osvojio prvo mjesto u prvom kvartalu ove godine.

U to su vrijeme, Android flagshipi koji se cijenom izjednačavaju s Appleom, ili su skuplji, nisu pojeftinili ili su pojeftinili vrlo malo.

Više... Vaš Komentar Top
Phison najavljuje PCIe Gen 5 SSD rješenje i PCIe Gen 4 SSD, oba temeljena na DRAM-Less shemi

Datum objave 01.06.2023

Phison najavljuje PCIe Gen 5 SSD rješenje i PCIe Gen 4 SSD, oba temeljena na DRAM-Less shemi

Phison najavljuje PCIe Gen 5 SSD rješenje (2)

Phison je najavio brojna rješenja za prijenos i pohranu velike brzine na COMPUTEX-u, među kojima su dva nova rješenja SSD kontrolera bez DRAM-a, uključujući PCIe Gen 5 PS5031-E31T i PCIe Gen 4 SSD rješenje PS5027-E27T, koji podržavaju maksimalni kapacitet do 8 TB.

Iako dva proizvoda koriste DRAM-Less , još uvijek mogu postići performanse pristupa koje nisu niže od DRAM rješenja. Među njima, PS5031-E31T može premašiti 10.000 MB/s u čitanju i pisanju, a PS5027-E27T također može pristupiti performansama pisanja od 7.000 MB/s.

Phison najavljuje PCIe Gen 5 SSD rješenje (1)

PROČITAJTE JOŠ

Phison lansira prvi PCI-SIG certificirani PCIe 5.0 Redriver IC na svijetu

Phison najavio PCIe Gen 5 SSD master kontroler E26

PS5031-E31T

PS5031-E31T je TSMC 7nm proces DRAM-Less upravljačko rješenje temeljeno na Arm Cortex-R5. Podržava M.2 2280 formu, usvaja 4-kanalni dizajn, može podržavati 3D TLC ili QLC čestice. Ima performanse nasumičnog pristupa od 1.500K IOPS.

PS5027-E27T

Što se tiče PS5027-E27T, to je arhitektura s jednim CPU-om, usvaja TSMC-ov 12nm proces, 4-kanalni dizajn, može podržavati 3D TLC ili QLC čestice. Maksimalne performanse čitanja i pisanja su 7400MB /s odnosno 6700MB/s, a slučajni pristup je 1200K IOPS.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 35 minuta

Automobili

Objavljeno prije 40 minuta

Linux OS - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti, problemi...

Objavljeno prije 47 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 50 minuta

ARM

Objavljeno prije 1 sat

Koju AMD ploču kupiti?

Novosti

Ulovite svoju must-have Office 2021 Pro licencu za samo 28,75 €. Vremenski ograničena ponuda!

S 30% udjela uredskog korištenja diljem svijeta u cjelokupnoj industriji, Microsoft Office jedan je od vodećih uredskih paketa u svijetu i uvelike najpoznatiji plaćeni proizvod. Međutim, mnogim vlasnicima malih tvrtki teško je opravdati tro... Pročitaj više

Oživljava li HMD Global legendarnu Lumia seriju?

Dostupne informacije ukazuju da HMD Global planira značajno proširiti svoj portfolio pametnih telefona u sljedećim mjesecima. Očekuje se da će tvrtka u vlasništvu brenda Nokia, uskoro lansirati nekoliko novih Android pametnih telefona, među... Pročitaj više

Koje loše navike najviše utječu na trajanje baterija telefona?

Mobilni su nam telefoni danas postali nezaobilazni, ali neke navike korištenja ih mogu brzo učiniti neupotrebljivim. Evo nekoliko najčešćih loših navika koje skraćuju vijek trajanja baterije i telefona u cjelini. Punjenje USB-om iz računala... Pročitaj više

MMD E1 linija

Linija proizvoda Philips monitora E1 serije se u srpnju širi dodavanjem četiri nova modela u svoju svestranu ponudu namijenjenu dinamičnim profesionalcima današnjice. Nizom inovacija koje poboljšavaju produktivnost, ovi elegantno dizajniran... Pročitaj više

iPhone 16 Pro Max: šuška se o Sony foto senzoru IMX903

Prema najnovijim glasinama, iPhone 16 Pro Max će debitirati s novim Sonyjevim foto senzorom IMX903, koji nudi značajne prednosti u odnosu na trenutne Android vodeće modele u istoj klasi. IMX903: Poboljšana arhitektura za superiorne performa... Pročitaj više

Sve novosti