Amazon potvrđuje podršku za AAB format Android aplikacija u Windows 11 sustavu

Objavljeno prije 11 dana - Sanja Ledinek

Amazon potvrđuje podršku za AAB format Android aplikacija u Windows 11 sustavu

Amazon potvrđuje podršku za AAB format Android aplikacija u Windows 11 sustavu

Amazon potvrđuje podršku za AAB format Android aplikacija u Windows 11 sustavu

Google je počeo zahtijevati od programera aplikacija da koriste novi Android App Bundle (AAB) standard umjesto popularnog Android Application Package (APK). Ovaj se zahtjev odnosi na nove aplikacije u Trgovini Play. Time neće nestati apk. format, ali će se usporiti izdavanje programa.

Trenutno Amazon kaže da njegova trgovina aplikacija aktivno podržava novi format. Windows 11 također će slijediti tu promjenu, budući Amazon AppStore, postaje dio Microsoftove trgovine u sustavu Windows 11 za Android kompatibilnost. Ali za razliku od Google Playa, App Bundles neobavezan je format u Amazon App Storeu. Programeri mogu nastaviti prenositi APK datoteke za svoje aplikacije ili ih koristiti nakon što novi format bude podržan. Druga razlika između zahtjeva za Google Play i Amazon AppStore je ta što Google zahtijeva od programera da predaju ključeve za potpisivanje aplikacija, dok Amazon ne.

Za programere koji žele riješiti problem formata AAB, Google Play nesumnjivo ima prednost, ali čini se da Microsoft ne može razgovarati o suradnji s Googleom i Android aplikacije može pružiti samo na sustavu Windows putem Amazonove App Store. Ipak i to će im pomoći da smanje udaljenost između android aplikacija.

Pretplatite se na naš YouTube PC Ekspert TV kanal!      

Pratite nas na Twitteru i Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Nvidia pokazala RTX grafičku karticu za rad s ARN-baziranim CPU male snage

Objavljeno prije 11 dana

Nvidia pokazala RTX grafičku karticu za rad s ARN-baziranim CPU male snage

Nvidia pokazala RTX grafičku karticu za rad s ARM-om

Ovih je dana NVIDIA demonstrirala rad GeForce RTX 3060 GPU-a uparenog s ARM CPU-om (MediaTek Kompanio 1200) koji može omogućiti RTX On značajke poput Ray Tracinga i DLSS-a. Istaknute igre su Wolfenstein: Youngblood i The Bistro (prototipovi u NVIDIA-inom projektu Open Research Content Archive, koristeći Amazon Lumberyard engine).

Time je Nvidia nagovijestila da će budućnost igara možda biti fleksibilnija, jer bi računala male snage mogla imati moćne grafičke mogućnosti.

Ovaj koncept kombiniranja CPU-a male snage koji se temelji na ARM tehnologiji s RTX grafičkom karticom vrlo je atraktivan. Može proizvesti seriju novih uređaja koji troše energiju poput Apple MacBook Aira opremljenog M1 procesorom, ali po potrebi će stvarati jaku igračku snagu, sličnu prijenosnim računalima usmjerenim na igranje.

Uz to, NVIDIA je najavila podršku poznatih enginea poput Unreala, Unityja, id Tech-a, što je također znak da ćemo vidjeti kako službeno podržavaju RTX i na ARM/Linuxu.

NVIDIA Reflex & ASUS ROG STRIX RTX 3070 Gaming OC – prvi dio

NVIDIA Reflex & ASUS ROG STRIX RTX 3070 Gaming OC – drugi dio

NVIDIA Reflex & ASUS ROG STRIX RTX 3070 Gaming OC – treći dio

Zašto Nvidia istražuje ovu tehnologiju?

Nvidia pokušava kupiti ARM, ali budući da britanska vlada istražuje utjecaj konkurencije, potpisivanje sporazuma je odgođeno. Međutim, i ako joj se dozvoli kupnju, moći će promovirati obje strane svog poslovanja. Ipak najbitnije, za potrošače otvaraju se mnoge potencijalne računalne mogućnosti. Od instaliranja RTX kartica na Raspberry Pi do igraćih konzola sljedeće generacije. Kroz Ray Tracing, DLSS i poboljšano upravljanje memorijom možemo vidjeti da se mnoge aplikacije mogu koristiti za ovo uparivanje.

Pretplatite se na naš YouTube PC Ekspert TV kanal!      

Pratite nas na Twitteru Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
ZTE Axon 30 debitira 27. srpnja , ali već su poznate detaljne karakteristike

Objavljeno prije 11 dana

ZTE Axon 30 debitira 27. srpnja , ali već su poznate detaljne karakteristike

ZTE Axon 30 debitira 27. srpnja (1)

ZTE Axon 30 bez sufiksa, kao „osnovna verzija“ u ovogodišnjoj seriji, dobiva kameru od 16 MP pod zaslonom.

ZTE Axon 20, prva generacija pametnog telefona s kamerom pod zaslonom, nije bila uspješna u njenom potpunom sakrivanju i kvaliteta zaslona nije bila visoka, što je rezultiralo ne baš dobrom prodajom. Ovaj put, ZTE Axon 30 rješava nedostatke prethodnog modela i područje prednje kamere sada je gotovo nevidljivo čineći proizvod ljepšim i praktičnijim.

Barem sudeći prema jednoj od procurjelih fotografija prednjice.

ZTE Axon 30 debitira 27. srpnja (3)

Također se čini da je OLED zaslon vrlo dobar. Duljine je dijagonale 6,92-inča, 2460 x 1080 piksela rezolucije, osvježavanja od 120 Hz i koristi 7 slojeva materijala visoke propusnosti od koji su 3 sloja posebne tehnologije za jači prijenos svjetlosti. Međutim, prema ZTE-u, zaslon je gustoće 400 ppi, što se ne uklapa s obzirom na parametre gustoće i duljine dijagonale. Nakon pretvorbe ona je 388 ppi odnosno 317 ppi radi li se o PenTile matrici. Možda je ZTE mislio na gustoću u području kamere. Uostalom, premijera nije daleko pa će ova nelogičnost biti riješena.
Pogoni ga Snapdragon 870 SoC temeljen na TSMC-ovom 7nm procesu. CPU radi na maksimalnom taktu 3,2 GHz. Konfiguracija radne LPDDR5 i interne flash UFS 3.1 memorije trebala bi biti 6/8 ili 12 GB, odnosno od 128 GB do 512 GB uz mogućnost proširenja microSD kartice. Kapacitet baterije je 4.100 mAh, a brzo punjenjem od 55 W.

ZTE Axon 30 debitira 27. srpnja (2)

Kamere na stražnjoj strani u kružnom modul u i prstenima, prihvaćaju rješenje glavne od 64 MP + ultraširokog kuta od 8 MP + 5 MP senzora dubine + 2MP  makro kameru.

ZTE Axon 20 5G kamera ispod zaslona dobila samo 26 bodova na DxOMark testu

ZTE Axon 10s Pro 5G prvi sa Snapdragonom 865

Što se tiče ostalih specifikacija, ZTE Axon 30 bit će u ponudi kućišta u jednoj od najmanje 4 boje, uključujući bijelu, crnu, plavu i narančastu. Mase je je 190 grama, a debljine 7,8 mm. 170,2 x 77,8×7,8 mm i težinu od 190 grama. Uređaj će biti opremljen Androidom 11, a na njemu će možda biti i modificirani MyOS 11.

Pretplatite se na naš YouTube PC Ekspert TV kanal !      

Pratite nas na Twitteru  i Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Najbolji alati za internetsku suradnju u 2021. godini

Objavljeno prije 12 dana

Najbolji alati za internetsku suradnju u 2021. godini

[Infografika] Najbolji alati za internetsku suradnju u 2021. godini _1

JetBrains, češka tvrtka za razvoj softvera, provela je istraživanje o najboljim alatima za internetsku suradnju i suradnju u razvoju softvera za 2021.godinu.  U anketi je sudjelovalo više od 47 000 ljudi iz 183 zemlje i regije , od kojih je 31 743 programera. Nakon sveobuhvatne analize podijelili su rezultate na webu prema kategorijama.

Alati za chat

 1. Slack za razmjenu poruka za tvrtke – 47%,
 2. Microsoft Teams – 32%,
 3. Skype – 14%

Alati za video konferencije

 1. Zoom – 44%
 2. Timovi – 33%
 3. Google Meet – 29%

Softver za kalendar

 1. Google kalendar – 59%,
 2. Outlook – 37%,
 3. Microsoft Exchange – 13%

Alati za razmjenu znanja

 1. Confluence wiki alat – 34%,
 2. Google dokumenti – 23%,
 3. Google Drive – 21%

Alati za dijeljenje datoteka

 1. Google Drive -42%,
 2. OneDrive – 23%,
 3. SharePoint – 14%

Platforme za suradnju s dokumentima

 1. Google Dokumenti / Tablice  -39%,
 2. Microsoft 365 – 36%,
 3. Confluence – 26%

Issue trackers – program za praćenje problema

 1. Jira – 42%,
 2. GitHub  -30%,
 3. GitLab – 17%

Koordiniranje u timovima

 1. Confluence  -35%,
 2. Jira – 32%
 3. Microsoft Teams –  30%

Alati za pregled koda i kontrolu verzije

 1. GitHub 34% / 91%
 2. GitLab 29%, 48%,
 3. BitBucket 21%, 30%

Detaljne rezultate ankete u svakoj kategoriji pročitajte ovdje.

Pretplatite se na naš YouTube PC Ekspert TV kanal !      

Pratite nas na Twitteru Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Zašto više ne bi trebali pitati “dolazi li ovaj mobitel s microSD utorom”?

Objavljeno prije 12 dana

Zašto više ne bi trebali pitati "dolazi li ovaj mobitel s microSD utorom"?

microSD kartice i mobiteli

Neki korisnici mobitela još uvijek vide spas u microSD kartici za proširenje svoje interne flash memorije jer nemaju povjerenja u korištenje od usluga pohrane u oblaku. Tehnički gledano, microSD kartice u mobitelima više nisu poželjne jer mogu stvoriti niz neočekivanih problema. Koji su to problemi? na što bi trebali paziti prilikom kupnje?  Krenimo redom.

Sporost prijenosa podataka microSD kartice

Na tržištu postoji ogroman broj microSD kartica. Razlikuju se performansama kao što su vrijeme učitavanja podataka, brzina osvježavanja, sinkronizacija itd, što će utjecati na ukupno iskustvo. Zato biste trebali paziti na klasu performansi kartice kada ih kupujete. Što je viša klasa, to je brža kartica. Primjerice, klasa 10 bila bi optimalne brzine za spremanje fotografije visoke rezolucije i 4K videozapisa, kao i multimedijski bogatu grafiku.

microSD kartice i mobiteli video_speed-class_01

Odabir kapaciteta i vrste mikroSD kartice

S obzirom na kapacitet, većina mobitela s opcijom za korištenje memorijskih kartica podržavaju SDSC ili samo SD kapaciteta do 2 GB i manje, SDHC (sigurni digitalni visoki kapacitet) do 32 GB  i  SDXC (siguran digitalni eXtendedkapaciteta od 32 GB do 2 TB.  Ukratko, svakako bi trebali pogledati u specifikacijama mobitela s kojim standardom je kompatibilan.  Kupite li karticu koju ne podržava vaš mobitel, nećete ju moći koristiti.

Odbijanje poslušnosti na drugom mobitelu

Zašto? Kada konfigurirate microSD karticu kao lokalnu pohranu za Androidu, ona često postaje šifrirana za čitanje samo na tom mobitelu. Zato ako mijenjate mobitel, bi bilo dobro da na računalo prebacite sav sadržaj s kartice, potom ponovno formatirate karticu i nakon toga vratite podatke natrag spajanjem novog mobitela.  Imajte na umu da većina SD kartica dolazi unaprijed formatirana na shemi MBR particija. To su obično FAT 16 , FAT32 ili  exFAT.   Ali slobodno možete preoblikovati SD karticu u gotovo bilo koji od ovih datotečnih sustava.

microSD kartice i mobiteli video_speed-class_02

Pronalaženje datoteka može postati noćna mora

Ako možete formatirati microSD karticu kao dio unutarnje pohrane, to ne znači da će vaš pametan telefon vidjeti ju kao jednu cjelinu s unutarnjom flash memorijom. Stoga, može postati naporno pronaći datoteke koje su vam potrebne u danom trenutku i fragmentacija postaje problematičnija. Naravno, što je stariji vaš mobitel i imate više podataka, to će pretraga sporije raditi.

Memorijske kartice imaju vijek trajanja

Bez obzira radi li se o jeftinoj ili skupoj microSD kartici, sve one imaju ograničen broj ciklusa čitanja/pisanja. Upravo kao što imaju baterije u našim pametnim telefonima ciklus punjenja/pražnjenja. Istina je, vijek trajanja varira ovisno o kvaliteti same SD kartice, pa je poželjno da ne štedite pri kupnji memorijske kartice i odaberete pouzdanog proizvođača. Neke nude čak doživotno jamstvo, besplatnu tehničku podršku, ali su i opremljene automatskim kodom za ispravljanje pogrešaka (ECC). Prolaze rigorozne vodootporne testove kao i one na udarce, rendgenske zrake i antistatička ispitivanja otpornosti na robusnost.

Pretplatite se na naš YouTube PC Ekspert TV kanal !      

Pratite nas na Twitteru Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Gigabyte A7 je srednja klasa gaming prijenosnih računala na Ryzenu, što ne znači nezanimljiva

Objavljeno prije 12 dana

Gigabyte A7 je srednja klasa gaming prijenosnih računala na Ryzenu, što ne znači nezanimljiva

gigabajt gaming komp (1)

Gigabyte je uvrstio u ponudu zanimljivo A7 (X1) prijenosno gaming računalo s AMD Ryzen 5000H mobilnim procesorom. Gigabyte ovdje također gura svoj slogan “Beyond Gaming” kako bi signalizirao da računalo nije dizajnirana samo za igre, već i učenje, rad od kuće i stvaranje sadržaja.

Gigabyte A7 (X1) prijenosno gaming računalo ima kućište presvučeno diskretnim mat crnim završnim slojem. Pomalo je glomazno s  visinom od 32,4 mm,  ali ukupna težina od 2,5 kg očekivana je za prijenosnik ove veličine.

Dolazi sa IPS zaslonom od 17,3-inča,  rezolucije 1920 x 1080 piksela,  144 Hz stopom osvježavanja, pokrivenosti 72% NTSC palete boja i visokog omjera kontrasta.

U njegovoj unutrašnjosti je 7nm procesor Zen 3 arhitekture AMD Ryzen 9 (5900 HX) koji integrira Vega 7 iGPU u kombinaciji s do 64 GB DDR4-3200 RAM-a.

Može podržati tri seta sučelja za pohranu uključujući 2,5-inčni za SATA HDD / SSD modele, plus dva dodatna M.2 2280 utora koji podržavaju po jedan PCIe 3.0 za kapacitet do 6 TB.   Nadalje, što se tiče performansi, koristi WINDFORCE sustav hlađenja. Uključuje dva ventilatora od 5 V koji kontinuirano istiskuju unutarnji vrući zrak, 5 toplinskih cijevi od kojih su 3 namijenjene odvođenju topline generirane GPU-om. Uz to  3 ventilacijska otvora i usisni otvori na kućištu učinkovito omogućuju pravilni protok zraka.

gigabajt gaming komp (2)

Ovo gaming prijenosno računalo dolazi s mrežnom karticom Intel Wireless AX200, koja podržava dvokanalni Wi-Fi 6 od 2,4 GHz i 5 GHz.

Za zvuk (2x 2 W zvučnika) i integrirani mikrofon zadužena je NAHIMIC 3, generacija 7.1 virtualnog surround zvuka. On se može lako prilagoditi  isporučenim softverom tako da odgovara bilo kojem okruženju.

Izbor priključaka robustan je s 1x USB-A 2.0, 1x USB-A 3.2 Gen 1, 1x USB-A 3.2 Gen 2 i 1x USB-C 3.2 Gen (način DP 1.4), HDMI 2.0 i mini DP 1.4 video izlaz te GbE utičnica.

Gigabyte X570S Aorus Master recenzija

Gigabyteovi GPU serveri

Kapacitet baterije je 48,96 Wh što nam se čini jedna od kritičnih točaka ovog prijenosnika.

Ostale značajke uključuju HD kameru, BT 5.0, 2,5 Gb Ethernet NIC, i jednobojnu tipkovnicu s osvjetljenjem u 15 varijacija u boji.

Pretplatite se na naš YouTube PC Ekspert TV kanal!      

Pratite nas na Twitteru Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Četiri nove boje za Cooler Master NR200P

Objavljeno prije 14 dana

Četiri nove boje za Cooler Master NR200P

coolermaster_nr200p

Cooler Master je ovaj tjedan lansirao četiri nove boje za svoje NR200P kućište. Napravili su to u uskoj suradnji s Reddit zajednicom, a izbor je pao na : Flamingo Pink, Caribbean Blue, Sunset Orange i Nightshade Purple boje.

NR200P je kućište kompaktne izvedbe, zapremine 18 litara i s mogućnošću primanja standardnih ATX ploča. Moguće je birati između zatvorene bočne stranice i one s kaljenim staklom koja omogućava pogled na komponente, a uz kućište dolazi i PCIe Riser za vertikalnu instalaciju grafičke kartice. U kućište stane i ukupno sedam ventilatora pa je i dobro provjetreno. Cijena mu je na europskom tržištu 109,99 €.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft lansira Windows 365 Cloud PC. Slučajno otkrivene i cijene!

Objavljeno prije 15 dana

Microsoft lansira Windows 365 Cloud PC. Slučajno otkrivene i cijene!

Windows 365 Cloud PC (1)

Iako virtualizacija i pristup udaljenom računalu postoje već više od deset godina, Microsoft se kladi na uspješnost Windows 365, koji se može pokretati putem streaminga, i sustava virtualne radne površine Azure na bilo kojem uređaju, čak i na mobilnim telefonima ili tabletima.

Windows 365 Cloud PC (2)

Naravno, Windows 365 nudi mogućnost nastavka rada na drugom računalu, točno od mjesta gdje je korisnik prethodno stao s radom na nekom drugom uređaju. Također podaci koji se preuzimaju na virtualni stroj pohranit će se u Microsoftovoj memoriji poslužitelja, a ne na osobnom uređaju.

Windows 365 Cloud PC (3)

Zanimljivo je da će svako Microsoft virtualno Windows računalo imati vlastitu internetsku vezu, brzine preuzimanja do 10 Gb/s i brzine prijenosa od 4 Gb/s.

Uz to Windows 365 donosi mnoge korisne značajke, poput podrške za više zaslona istodobno, povezivanje perifernih uređaja, povezivanje USB priključaka. No, kompanija napominje da će mnoge značajke raditi samo ako usluga se koristi na osobnom računalu. Microsoft također spominje sigurnosna jamstva kako bi spriječio korisnike da drugima kradu podatke u oblaku i naglašava da zaposlenici u tvrtkama ne trebaju kretati se VPN-ovima ili brinuti o sigurnosti na osobnim uređajima.

Windows 365 Cloud PC (4)

Windows 365 koštat će 31 USD po korisniku mjesečno!

Microsoft za tvrtke nudi 12 različitih konfiguracijskih postavki Windows 365 Business i Enterprise. Cijene?
Iako su trebale biti službeno otkrivene 2.kolovoza, već sada su postale poznate. Tako će Windows 365 mjesečno koštati 31 USD po korisniku. Za ovu cijenu Microsoft će pružiti Windows virtualni stroj s 2-jezgrenom CPU konfiguracijom, 4 GB RAM-a i 128 GB internog prostora za pohranu.

Windows 365 Cloud PC (5)

To nije najjeftinija opcija pretplate, jer će Microsoft također ponuditi konfiguracije s 1-jezgrenim CPU-om, 2 GB RAM-a i 64 GB internog prostora za pohranu. Uz to najnaprednija konfiguracija uključivat će 8-jezgreni CPU, 32 GB RAM-a i 512 GB internog prostora za pohranu.

Tablica konfiguracije i odgovarajuće upotrebe

Pretplatite se na naš YouTube PC Ekspert TV kanal !      

Pratite nas na Twitteru i Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Objavljene MediaTek Helio G88 i G96 mobilne platforme

Objavljeno prije 15 dana

Objavljene MediaTek Helio G88 i G96 mobilne platforme

Objavljeni MediaTek Helio G88 i G96 (1)

MediaTek je lansirao dva nova 4G SoC-a: Helio G88 i Helio G96 za 4G modele pametnih telefona. I dalje koriste TSMC-ovu 12nm procesnu tehnologiju kao i prethodna G serija.

MediaTek Helio G88

Objavljeni MediaTek Helio G88 i G96 (3)

Što se tiče specifikacija, Helio G88 integrira dvije velike jezgre A75 na 2,0 GHz i šest malih A55 na 1 GHz. Za grafiku je zadužen Mali-G52 MC2 GPU. SoC podržava LPDDR4x memoriju, eMMC 5,1 flash memoriju, 4G LTE razine Cat 7, podržava WiFi 5 i Bluetooth 5.0.

Uz to podržava najviše FHD + zaslon brzine osvježavanja 90 Hz, kamera do 64 MP, elektroničku stabilizaciju slike i MediaTek Hyper Engine 20 Lite tehnologiju za poboljšanje igračkog iskustva.

MediaTek objavljuje 64-bitni čip s v9 instrukcijama do kraja godine

Ima li iznenađenja za MediaTek Dimensity 2000 SoC? Itekako!

MediaTek Helio G96

Objavljeni MediaTek Helio G88 i G96 (2)

Helio G96 integrira dvije velike A75 jezgre na 2,05 GHz i šest malih A55. GPU je Mali-G57 MC2. Podržava LPDDR4x memoriju i UFS 2.2 flash memoriju, 4G LTE razinu Cat 13, WiFi 5, i Bluetooth 5.2, zaslone FHD + brzine osvježavanja 120 Hz, kameru senzor do 108 MP koja snima 4K videozapis pri 30fps. Uz to, njegov 4G modem ima podršku za VoLTE i ViLTE. Platforma je također dobila MediaTek Hyper Engine 2.0 Lite tehnologiju za ubrzavanje igara
Pretplatite se na naš YouTube PC Ekspert TV kanal !      

Pratite nas na Twitteru   i  Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Valve predstavio Steam Deck ručnu igraću konzolu

Objavljeno prije 15 dana

Valve predstavio Steam Deck ručnu igraću konzolu

Valve predstavio Steam Deck ručnu igraću konzolu (1)

Drugi pokušaj tvrtke Valve da uđe na tržište igraćih konzola s modelom Steam Deck izgleda nam za sada vrlo uspješan.

Novost je da ima bolju konfiguracija od Nintendo Switcha, teži 669 grama i dimenzija je 298 x 117 x 49 mm.

Valve Steam Deck u osnovi je ručni PC. Iako radi na SteamOS-u 3.0 (temeljen na Archu), neće biti problema s instaliranjem i pokretanjem Windows igara ili drugog softvera po izboru. To također znači da se mogu igrati gotovo svi naslovi u Epic Games Store ili putem usluge Game Pass.

Valve predstavio Steam Deck ručnu igraću konzolu (2)

Uređaj ima 7-inčni LCD zaslon osjetljiv na dodir razlučivosti 1.280 x 720 piksela. Maksimalna svjetlina je 400 cd / m², a brzina osvježavanja 60 Hz.

U kućište integrirane su i razne kontrole. Uključujući tipke A, B, X i Y, D-Pad, analogni okidači  (L i R),  odbojnike (L i R), gumbi View & Menu, 4 x gumba za pridržavanje i trackpad  2 x 32,5 mm s haptičnim povratnim informacijama.

Valve predstavio Steam Deck ručnu igraću konzolu (3)

U unutrašnjosti je AMD-ov procesor takta 2,4-3,5 GHz i integrirana grafika koja se temelji na RDNA 2 arhitekturi s osam CU-ova i 512 stream procesora. Procesorske jezgre pružaju računalne performanse od 448 GFLOPS-a, dok GPU daje 1,6 TFLOPS-a. U slučaju GPU-a, frekvencije su između 1,0 i 1,6 GHz, ovisno o opterećenju. Potrošnja energije kreće se od 4 do 15 vata.

APU je nadopunjen sa 16 GB LPDDR5 radne memorije s 5.500 MT/s propusnom širinom. Svaki Steam Deck ima 64 GB eMMC interne memorije (povezana putem PCIe 2.0 x1). Može se proširiti NVMe SSD-om s PCIe 3.0 x4 vezom. Još nije jasno je li moguće instalirati prilagođeni NVMe SSD u konzolu.

Valve predstavio Steam Deck ručnu igraću konzolu (4)

Na popisu specifikacija su IEEE 802.11ac modul (2,4 i 5 GHz), kao i Bluetooth 5.0, USB priključak Type-C (USB 3.2 Gen 2) i 3.5 mm audio priključak.

Dodatni priključci dostupni su kroz dock. Među njima su DisplayPort 1.4 u Alt načinu rada s podrškom do 8K @ 60 Hz ili 4K@120 Hz, HDMI 2.0, Ethernet, 1x USB 3.1 i 2x USB 2.0. Dock je dimenzija 117 x 29 x 50,5 mm i težak 120 g. Prodaje se zasebno. Baterija od 40 Wh omogućuje rad uređaja od dva do osam sati.

U pogledu audio opcija konzola  nudi dvostruki niz mikrofona i stereo zvučnike  s ugrađenim DSP-om.

Cijene i dostupnost

Igraća konzola na tržištu u Europi će se pojaviti u prosincu 2021. godine po cijenama od 419 eura sa 64 GB eMMC-a, 549 eura za  SSD varijantu s 256 GB NVMe , odnosno 512 GB oko 679 eura. U prodajnom paketu bit će punjač od 45 W.

Pretplatite se na naš YouTube PC Ekspert TV kanal !      

Pratite nas na Twitteru   i  Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 sata

F1 sezona 2021

Objavljeno prije 3 sata

K: jeftinu gpu tipa hd 6850, gtx 560 i slično

Objavljeno prije 4 sata

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 4 sata

Aukcija: stari i retro hardware

Objavljeno prije 4 sata

Stari hardware za kojim se slinilo

Novosti

AGON PRO AG254FG s 360 Hz i Nvidia Reflex

AOC u lansiranju AGON by AOC branda predstavlja još jedan monitor za igrače. Dizajn novog 24.5-inčnog AGON PRO AG254FG nagrađen je svjetskom nagradom za dizajn „reddot design award“. Trostrani dizajn bez rubova s prednje strane namjerno je... Pročitaj više

AMD je objavio novi Radeon RX 6600XT GPU za novu razinu 1080p igranja

AMD je danas najavio grafičku karticu AMD Radeon RX 6600 XT, dizajniranu za pružanje vrhunskog iskustva igranja pri 1080p s visokim brojem sličica u sekundi, visokom vjernošću prikaza i brzim odzivom. Grafička kartica AMD Radeon RX 6600 XT... Pročitaj više

Srpanjska rasprodaja 2021 - Windows 10 Pro licenca za 7,99 € i još više toga!

U srpnju je Godeal24 lansirao specijalnu rasprodaju softvera i čišćenje lagera Windows i MS Office licenci. Za sve koji žele nadograditi ili kupiti novo računalo sada svoju licencu Windowsa 10 mogu kupiti za samo 7,99 €. Odličan je to popus... Pročitaj više

DDR5 RAM je pred vratima. Što bi trebali znati?

SK Hynix je potvrdio da namjerava započeti masovnu proizvodnju DDR5 memorije u tekućoj polovici godine. Najnovija generacija bit će službeno na tržištu krajem ljeta ili jeseni ove godine. DDR5 obećava da će biti uspješniji od svog prethodni... Pročitaj više

Ove godine nema Note 21! Predsjednik Samsunga osobno potvrdio

Samsung će održati svoj Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold,  11. kolovoza, koja se usredotočuju na treću generaciju Galaxy Z serije sklopivih mobilnih telefona. Samsung je podijelio neke detalje u vezi s nadolazećim proizvodima. U us... Pročitaj više

Sve novosti