Realme ima ni manje ni više nego 240 W žičanu tehnologiju brzog punjenja

Datum objave 07.01.2023 - Sanja Ledinek

Realme ima ni manje ni više nego 240 W žičanu tehnologiju brzog punjenja

Realme ima ni manje ni više nego 240 W žičanu tehnologiju brzog punjenja

Realme ima 240W žičanu tehnologiju brzog punjenja

Koristit će se u  nadolazećem Realme GT Neo 5 modelu koji će biti lansiran u veljači.

Prošle je godine Realme najavio brzo žičano punjenja od 150 W.  Primijenjeno je na realme GT Neo 3 i ubrzo su ga počeli koristili OPPO i vivo u svojim proizvodima.  Sada je rješenje za punjenje od 240 W spremno za proizvodnju.

Koristi dvostruki mini GaN dizajn glave za punjenje,  a omjer snage i veličine punjača je najveći ikada: 2,34 vata po kubnom centimetru. Kompatibilan je  s protokolima PD, QC i VOOC od 65 W i  ima stopu pretvorbe struje oko 98,5 posto.

Kako bi se osiguralo da se mobilni telefon također može sigurno koristiti, bit će dodan grafen za disipaciju topline s površinom od 6.580 mm² u mobilni telefon.  Istovremeno temperaturu u telefonu u realnom vremenu prati 13 temperaturnih senzora.  Dodan je i prvi na svijetu prilagođeni kabel za punjenje od 12 A, koji se sastoji od četiri kabela od 21 AWG.

PROČITAJTE JOŠ

Realme GT2 recenzija

Službeno predstavljen Realme 10S s MediaTek Dimensity 810

Realme 10 Pro i Realme 10 Pro+ dišu za vrat Xiaomiju

Također Realme kaže da će unatoč visokoj snazi ​​punjenja, trajanje baterije također ostati dugo. Nakon više od 1.600 ciklusa punjenja, baterija još uvijek zadržava 80 posto svog maksimalnog kapaciteta. Testirali su i rad rješenja za punjenje u ekstremnim uvjetima na temperaturi od 85 stupnjeva Celzijevih i 85 posto vlage, tijekom 21 dana, bez kvarova.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: Android korisnici više ne moraju “zavidjeti” na satelitskoj povezivosti iPhonea 14

Datum objave 07.01.2023

CES 2023: Android korisnici više ne moraju "zavidjeti" na satelitskoj povezivosti iPhonea 14

Android korisnici više ne moraju zavidjeti na satelitskoj povezivosti iPhonea 14

Qualcomm najavio satelitsko komunikacijsko rješenje pod nazivom Snapdragon Satellite.

Qualcomm je surađivao s tvrtkama za satelitsku komunikaciju Iridium koja je postavila niz od 66 satelita u nisku orbitu i Garminom kako bi pružio dvije metode komunikacije u hitnim slučajevima za korisnike sljedeće generacije Android pametnih telefona, prijenosnih računala, tableta, vozila i IoT uređaja.

Dizajn Snapdragon Satellite temeljit će se na računalnoj platformi Snapdragon 8 Gen 2, koja će koristiti RF radio sustav 5G podatkovnog čipa i moći pristupiti signalu satelitske mreže. Spajanja na satelitski signal, isti je kao kod Apple-ove serije iPhone 14. Treba pustiti mobitel da primi satelitski signal na otvorenom mjestu bez ikakvog signala mobilne mreže, a zatim pozvati pomoć slanjem poruke ili klikom na stavku. Prema Qualcommovim terenskim testovima, satelit može poslati osnovnu kratku poruku u 3 sekunde. Ova komunikacija može biti i dvosmjerno slanje i primanje.

Android korisnici više ne moraju zavidjeti na satelitskoj povezivosti iPhonea 14_1

Usluga također nije ograničena na hitnu komunikaciju – iako će korisnici za to vjerojatno platiti naknadu. Također spominju se i druge moguće upotrebe, poput tekstualnih poruka i povezivanja u udaljenim, ruralnim i pučinskim područjima.

Qualcomm očekuje da će prvo sljedeća generacija pametnih telefona koja usvaja dizajn Snapdragon Satellite, biti dostupna na određenim tržištima (regijama) već u drugoj polovici ove godine, ali naravno, sve ovisi o proizvođaču uređaja. Međutim, tu se pojavljuje i nekoliko pitanja. Hoće li usluga biti podržana na već predstavljenim uređajima koji pokreću Snapdragon 8 Gen 2? Ili, biti besplatna ili će se za mogućnost slanja poruke u hitnim slučajevima morati platiti. U Appleu je, primjerice, funkcija besplatna samo dvije godine.

Više... Vaš Komentar Top
I Google najavio da će Android podržavati RISC-V set instrukcija

Datum objave 07.01.2023

I Google najavio da će Android podržavati RISC-V set instrukcija

I Google najavio da će Android podržavati RISC-V set instrukcija

Ne samo da je Qualcomm rekao da je RISC-V budućnost, Google je također najavio da će Android podržavati RISC-V set instrukcija

Do sada, operativni sustav Android, koji je također projekt otvorenog koda, ali snažno vođen od strane Googlea, trenutno podržava samo ARM arhitekturu i, grubo rečeno, tradicionalnu x86 arhitekturu računalnih procesora.  Trenutno  ima vrlo ograničenu podršku za RISC-V jer ne podržava Android Runtime (ART) za Java radna opterećenja, a većina aplikacija distribuira se pomoću Java koda što znači da gotovo nijedna ne može podržavati RISC-V na Androidu.

Sada, Google kaže da službena podrška i emulator stići vrlo brzo i Java se moći donekle prevesti u RISC-V, tako da će većina Android aplikacija raditi bez dodatnog rada programera. Googleov cilj je da RISC-V postane opcija platforme “prve razine” na Androidu u budućnosti, uz ARM.  Dakle, svrha je učiniti podršku funkcionalnijom i sofisticiranijom od Androidove x86 podrške.

Naravno, treba provesti i optimizacije  kako bi Android dobro radio na arhitekturi skupa instrukcija.  Međutim, to neće biti u kratkom roku. RISC-V procesori još uvijek moraju prijeći dug put u svijetu Androida.  Google, proizvođači čipseta i programeri aplikacija morat će prilagoditi mnoge značajke kako bi ova budućnost postala stvarnost.  Dugoročno gledano u budućnosti postoji barem mogućnost da se pozicija ARM-a u središtu procesora za mobilne uređaje prekine.

Podsjećamo, RISC-V je arhitektura skupa instrukcija otvorenog koda koja je posljednjih godina vrlo tražena u industriji. Zahvaljujući svojim prednostima pojednostavljenih instrukcija, modularizacije, skalabilnosti, otvorenog koda i besplatnosti, koristile su je tisuće dizajnera čipova. Nakon tržišta interneta stvari, aktivno ulazi i na tržišta mobilnih uređaja, osobnih računala i poslužitelja, a ima potencijal konkurirati x86 i Armu.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: GIGABYTE B760 matične ploče spremne za Intel procesore 13. generacije i DDR5 memorij

Datum objave 06.01.2023

CES 2023: GIGABYTE B760 matične ploče spremne za Intel procesore 13. generacije i DDR5 memorij

gigabyte_b760_1

Lansirano je ukupno 15 modela matičnih ploče serije GIGABYTE B760 uključujući ATX, Micro ATX i Mini ITX.

Među njima su B760 AORUS MASTER, B760M AORUS PRO AX, B760 AORUS ELITE AX itd. Iako su pozicionirane u srednjem segmentu, opremljene su značajkama koje se mogu naći na Z790 seriji višeg ranga, pružajući robusnu isporuku energije, odličan toplinski dizajn i unaprijed podešene BIOS profile potrebne za oslobađanje punog potencijala sljedeće generacije Intel procesora i DDR5 memorije.

Ove matične ploče također dolaze s podrškom za DDR5 memoriju, a  korisnici mogu jednostavno otključati svoju DDR5 memoriju do 7600MT/S i dalje na AORUS platformama putem unaprijed definiranih i dohvatljivih profila u BIOS-u.

Dizajna su koji pomaže pojednostaviti proces sastavljanja računala ili nadogradnje komponenti. Tako ih odlikuje M.2 EZ-Latch mehanizam za ugradnju i uklanjanje SSD-a bez vijaka i PCIe EZ-Latch utori koji omogućuju brže uklanjanje ili stavljanje grafičke kartice samo jednostavnim pritiskom dna kako bi se izbjegla slučajna oštećenja komponenti oko utora.

gigabyte_b760_2

PROČITAJTE JOŠ

Gigabyte Z690 Aero G & Z690 Aorus Master recenzija

Gigabyte Aorus Waterforce

Brzi test – Gigabyte M32U

S do 16+2+1 Twin Digital VRM dizajnom sposebne su  napajati bilo koji top Intelov procesor 13. generacije. Tolika snaga zahtijeva ekstenzivno hlađenje, a GIGABYTE nudi upravo to sa svojim sveobuhvatnim toplinskim rješenjem, uključujući masivni, potpuno prekriveni hladnjak, povećanu M.2 termalnu zaštitu i 2X bakrenu 4 do 10-slojnu PCB, kako bi sve ostalo hladno i pod kontrolom. Za više detaljnih tehničkih  informacija, posjetite Gigabyte službenu web stranicu.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: GIGABYTE najavljuje AORUS i AERO nadograđena prijenosna računala

Datum objave 06.01.2023

CES 2023: GIGABYTE najavljuje AORUS i AERO nadograđena prijenosna računala

GIGABYTE najavljuje AORUS i AERO nadograđena prijenosna računala

GIGABYTE je pokazao AORUS i AERO nadograđena prijenosno računala opremljena 13. generacijom Intel 24-jezgrenim procesorima HX serije i NVIDIA RTX 40 diskretnom grafikom. AORUS 17X i AORUS 15X imaju kućišta su od aluminijske legure u kombinaciji s RGB Light Bar svjetlosnim trakama.

Kao što sam naziv uređaja sugerira, nude se na izbor duljina dijagonala zaslona od 17 ili 15 inča i brzinom osvježavanja do 240 Hz. Oba donose WINDFORCE Infinity dizajn rasipanja topline koji može učinkovito osigurati kontinuiran i stabilan rad prijenosnog računala uz visoku učinkovitost.

Pune specifikacije za AORUS 17X i AORUS 15X 

PROČITAJTE JOŠ

Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Gaming OC 12GB recenzija

Gigabyte X670E Aorus Master & X670 Aorus Elite AX recenzija

Gigabyte GeForce RTX 3050 Gaming OC 8G recenzija

AERO 16 je prijenosno računalo namijenjeno za profesionalne kreatore. Ima lagano, tanko i čvrsto aluminijsko kućište te poveći stakleni touchpad.

Zaslon je 16-inčni 4K OLED omjera prikaza 16:10 kako bi pružio veće vidno polje. Prošao je X-Rite 2.0 tvorničku kalibraciju boja i ima Pantone Validated i druge međunarodne certifikate dostižući najstrože Delta E<1 vrijednosti. Također su na popisu specifikacija TÜV Rheinland (TÜV Rheinland) i SGS certifikati zaštite očiju.

Pune specifikacije za AERO 16 

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: Dell ažurirao Alienware prijenosna računala M visokih performansi i X serija

Datum objave 06.01.2023

CES 2023: Dell ažurirao Alienware prijenosna računala M visokih performansi i X serija

08_DellCSG_StillsA_AlienWare_0085_1

Dell je predstavio nova prijenosna računala Alienware M16 i Alienware M18 namijenjene korisnicima koji trebaju maksimalne performanse u kompaktnom pakiranju, istovremeno ažurirajući X14 i X16. Dolaze s predinstaliranim Windowsima 11.

Alienware M18

Ovaj put predstavljeni M18 postao je najveće gaming prijenosno računalo brenda ikada, s povećanjem raspona zaslona od 14,5 posto u usporedbi s prethodnim 17-inčnim modelima. Zaslon se može podesiti na QHD razlučivost, 165 Hz stopu osvježavanja i Full HD rezoluciju brzine osvježavanja 480 Hz. Postoji podrška za NVIDIA G-Sync i AMD FreeSync. Koristi Intelovu 13. generaciju procesora za prijenosna računala HX serije i NVIDIA GeForce RTX 40 grafičkih kartica , a također pruža specifikacije AMD Ryzen procesora i Radeon grafičke kartice.

Za igrače koji žele naprednije iskustvo igranja, Dell također nudi Cherry MX mehaničku tipkovnicu na M18, a kapacitet pohrane može se proširiti na 9 TB.

Alienware M16

Što se tiče modela M16, on u osnovi usvaja dizajn disipacije topline sličan onom kod M18, i može odabrati QHD rezoluciju, koja odgovara specifikacijama stope osvježavanja zaslona od 165 Hz ili 240 Hz, ili Full HD rezoluciju, koja odgovara specifikacijama stope osvježenja zaslona od 480 Hz.

PROČITAJTE JOŠ

Alienware AW3423DW recenzija

Alienware AW2521HF recenzija

Alienware 510K, 610M & 510H recenzija

Alienware X14 R2

Ima potpuno metalno kućište (321,08 × 260,41 × 14,5 mm) s nešto RGB osvjetljenja, tako da se svojim izgledom ne razlikuje puno od prethodnog modela. Zaslon je dijagonale 14 inča tipa IPS, rezolucije 2560 × 1600 piksela, brzine osvježavanja 165 Hz i vremena odziva od 3 ms. Pokriva 100% DCI-P3 ljestvice boja.

Procesor može biti Core i5-13420H (4P+4E) ili Core i7-13620H (6P+4E), dok grafičke kartice RTX 3050 (50 W), RTX 4050 (75 W plus 10W Dynamic Boost) ili RTX 4060 (75+10W). Opcije memorije bit će 16 GB ili 32 GB DDR5-4800 zalemljene na matičnu ploču, s opcijama pohrane u rasponu od 256 GB do 4 TB PCIe 4.0 .

Što se povezivanja tiče, tu su Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, dva Thunderbolta 4 (podaci, video i punjenje), USB 3.1 tip C, HDMI 2.1 i USB 3.0. Dolazi s punjačem od 130 W s USB Type-C konektorom i baterijom od 80,5 Wh.

Alienware X16

Reklamira se kao prvi 16-inčni gaming laptop od 2004. godine (prethodno je tvrtka bila fokusirana na 15-inčne i 17-inčne modele).

Procesori mogu biti Core i7-13620H , Core i7-13700H ili Core i9-13900HK . Ponuđene grafičke kartice su RTX 4050 (115+25 W), RTX 4060 (115+25 W), RTX 4070 (115+25 W), RTX 4080 (150+25 W) ili RTX 4090 (150+25 W). Ovisno o tome koji je uključen, bit će devet ili dvanaest fazni sustav napajanja. Grafički podsustav predstavljaju GeForce RTX 40 video kartice . Vrhunska varijanta opremljena je RTX 4090 sa 16 GB memorije. Također prijenosnik može biti opremljen sa 16 GB DDR5 memorije na 5 200 ili 6 000 MHz, ili 32 GB DDR5 na 6 000 MHz. U budućnosti će biti modela s AMD čipovima i karticama

Dell tvrdi da je novi sustav hlađenja povećao ukupni TDP na 250 W. Za to je predviđena komora za isparavanje, sedam cijevi za provođenje topline i četiri ventilatora.  Baterija je 90 Wh, a uključen je i punjač od 240 W ili 330 W, ovisno o modelu tipa GaN. Alienware X16 je dimenzija 364,74 × 289,81 × 18,57 , i mase 2,72 kilograma. Uključeni priključci: 2× M.2, 1× USB 3.0, 1× USB 3.1 tip C, 1× Thunderbolt 4, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E Wi-Fi, 1× HDMI, 1× Mini DisplayPort

Cijene i dostupnost

Što se tiče predloženih prodajnih cijena, Alienware M18 počet će od 2099 USD, Alienware M16 od 1899 USD, Alienware X16 početi od 2150 USD, a Alienware X14 počet će od 1799 USD. Verzija procesora bit će lansirana u prvom kvartalu ove godine, a verzija AMD procesora će izaći u drugom kvartalu.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: Acer eKinekt Bike Desk – održava formu dok se radi od kuće

Datum objave 06.01.2023

CES 2023: Acer eKinekt Bike Desk - održava formu dok se radi od kuće

Acer eKinekt Bike Desk

Acer eKinekt Bike Desk kombinira  mini radni stol i sobni bicikl.

Kada korisnik pedalira pri ležernih 60 okretaja u minuti može generirati 75 vata kinetičke energije koja se može koristiti za punjenje baterije prijenosnog računala ili mobilnog uređaja priključenog na USB Type-A ili USB-priključak stola. Osim toga se brzina okretanja pedala može prilagoditi na način sportskog treninga gdje je potrebno više napora.

Istodobno, svi zapisi mogu se povezati putem aplikacije eKinekt Bike Desk, omogućujući praćenje napretka tijekom vremena i prikaz informacije kao što su trajanje, potrošene kalorije itd,

Većina dijelova izrađena je od recikliranih plastičnih materijala, a visina stola i sjedala je podesiva. Također dolazi s kukicom za torbu i držače čaša te malim LCD zaslonom koji prikazuje ključne metrike. Acer eKinekt Bike Desk bit će lansiran u Europi i Sjevernoj Americi u lipnju. Očekivana cijena je oko 1 000 eura.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: sve novosti za Sony PS5

Datum objave 06.01.2023

CES 2023: sve novosti za Sony PS5

sve novosti za Sony PS5 (1)

Sony je na CES 2023 objavio prodajne rezultate PS5, najavio dvije nove igre za VR2, prikazao teaser trailer za film Gran Turismo i predstavio Project Leonardo kontroler za osobe s invaliditetom.

Predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan, objavljuje da je konzola PlayStation 5 prodajnim rezultatima dosegla novi vrhunac i sada premašuje 30 milijuna primjeraka.
Pri tome naglašava da nakon dvije godine poteškoća zbog raznih čimbenika uključujući krizu čipova , pandemiju , velike potražnje itd. , dostupnost dostupnost uređaja ove godine trebala biti puno bolja kod trgovaca diljem svijeta.

Projekt Leonardo

Sony se pohvalio i razvojem prilagodljivog kontrolera čiji je cilj pomoći igračima s invaliditetom da igraju lakše, udobnije i dulje. Razvija se pod nazivom Leonardo u suradnji sa stručnjacima iz tvrtki AbleGamers, SpecialEffect i Stack Up te internim konzultantima tvrtke Sony.

sve novosti za Sony PS5 (3) sve novosti za Sony PS5 (4)

Ovim kontrolerom Sony je na putu da konačno uhvati korak sa konkurentom Microsoftom budući da tvrtka iz Redmonda nudi Xbox Adaptive Controller od 2018. godine.

Donosi niz dodataka za pristupačnost uključujući tipke i joystick u nekoliko veličina i oblika. Ova modularnost trebala bi omogućiti pronalaženje konfiguracije prilagođene snazi, motorici i specifičnim fizičkim potrebama invalidnih osoba. Također će biti moguće personalizirati iskustvo u softveru stvaranjem profila naredbi i programiranjem funkcija tipki. Konačno, nekoliko Project Leonardo kontrolera može se pridružiti ili čak povezati s DualSense kontrolerima kako bi savršeno zadovoljili svačije potrebe.

PROČITAJTE JOŠ

Sony PS5 će poskupjeti – poznate cijene!

M.2 SSD-ovi robnih marki ADATA i XPG kompatibilni su s konzolom PS5

AORUS Gen4 7000s SSD serija otključava proširenje PS5

Gran Turismo prvi trailer s kadrovima iz filma

sve novosti za Sony PS5 (2)

Teaser prikazuje ne samo epizode samog filma, već i radne snimke i komentare glumaca i kaskadera. Posebnu pozornost zaslužuje proces snimanja trkaćih scena u kojem su sudjelovali profesionalni trkači helikopteri i dronovi. Naravno, tu je i značajan udio računalne grafike. Film bi trebao biti objavljen 11. kolovoza 2023.

 

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: AMD keynote

Datum objave 05.01.2023

CES 2023: AMD keynote

Danas je izvršna direktorica AMD-a dr. Lisa Su održala glavnu riječ tvrtke na CES-u 2023. govoreći o značajnoj ulozi koju visokoučinkovito i prilagodljivo računalstvo ima u stvaranju rješenja za najvažnije svjetske izazove.

Dr. Su su se na pozornici pridružili čelnici industrije iz HP-a, Intuitive Surgical-a, Lenova, Magic Leapa i Microsofta kako bi podijelili kako AMD-ovi vodeći proizvodi unapređuju ono što je moguće u AI, hibridnom radu, igrama, zdravstvu, zrakoplovstvu i računalstvu visokih performansi.

Osim toga, AMD je objavio brojne najave proizvoda za mobilne i stolne korisnike, donoseći snagu AMD-a igračima, kreatorima, profesionalcima i drugima. Istaknuto uključuje:

 • AMD Ryzen 7045HX serija procesora za mobilne uređaje: Pokreće ih do 16 moćnih “Zen 4″ jezgri i 32 niti, Ryzen 7045HX mobilni procesori izgrađeni su na naprednoj 5nm procesnoj tehnologiji i imaju moćnu kombinaciju većine procesorskih niti koje se trenutno nalaze na mobilnom uređaju procesor i napredna podrška za DDR5 memoriju.
 • AMD Ryzen 7040 serija procesora za mobilne uređaje: s do osam “Zen 4″ jezgri, integriranom AMD RDNA 3 grafičkom arhitekturom i isporukom vodećih performansi za ultratanka PC prijenosna računala, Ryzen 7040 serija mobilnih procesora nudi ogromnu snagu u najtanjim, najlakšim sustavima.
 • Tehnologija Ryzen AI: Kao dio novih mobilnih procesora serije Ryzen 7040, AMD je također predstavio tehnologiju Ryzen AI – prvi namjenski hardver za umjetnu inteligenciju u X86 procesoru, koji donosi AMD XDNA prilagodljivu AI arhitekturu prijenosnom računalstvu kako bi pružio više performansi u stvarnom vremenu AI iskustva.
 • AMD Radeon RX 7000 serija grafika za prijenosna računala: AMD Radeon RX 7000 serija grafika za prijenosna računala, izgrađena na revolucionarnoj AMD RDNA 3 arhitekturi, dizajnirana je za pružanje iznimne energetske učinkovitosti i performansi za pokretanje 1080p igranja na ultra postavkama i naprednih aplikacija za stvaranje sadržaja na vrhunska prijenosna računala nove generacije.
 • Prijenosna računala AMD Advantage i AMD Smart Technologies: Nekoliko vodećih OEM-ova, uključujući Alienware, ASUS, Emdoor i IP3, najavili su planove za isporuku prijenosnih računala AMD Advantage Edition počevši od prve polovice 2023., pokretanih novom AMD Radeon RX 7000 Series Graphics i AMD Ryzen Procesori serije 7000. Nova AMD SmartShift RSR tehnologija, za koju se očekuje da će biti dostupna u prvoj polovici 2023., inteligentno raspodjeljuje zahtjeve za renderiranjem, povećanjem veličine i prezentacijom između APU i GPU resursa kako bi se pružila najbolja moguća izvedba.
 • AMD procesori za stolna računala serije Ryzen 7000 serije X3D: AMD donosi snagu 3D V-Cache tehnologije u ponudu stolnih računala serije Ryzen 7000 s dodatkom tri nova X3D procesora. Opremljen s do 144 MB predmemorije i do 16 jezgri i 32 niti, AMD sada nudi 3D V-Cache tehnologiju na novim procesorima serije Ryzen 7000 bez kompromisa.
 • AMD Ryzen 7000 Series 65W procesori za stolna računala: Izgrađeni na “Zen 4″ arhitekturi i s TDP-om od 65W, ova nova linija Ryzen 7000 procesora serije optimizirana je za učinkovitost i performanse.
 • AMD Instinct MI300: Kao prvi integrirani APU za podatkovni centar na svijetu, AMD Instinct MI300 dizajniran je za energetski učinkovite performanse AI obuke i HPC radna opterećenja. MI300 akceleratori koriste 3D dizajn čipleta koji kombinira AMD CDNA 3 GPU, “Zen 4” CPU i HBM čiplete.
 • Alveo V70 AI Accelerator Preview: AMD predstavlja energetski najučinkovitiji videoanalitički AI akcelerator na svijetu – AMD Alveo V70, novi energetski učinkovit AI akcelerator visokih performansi za podatkovne centre i implementacije u oblaku. Temeljen na AMD XDNA s arhitekturom AI Engine, Alveo V70 proširuje sveobuhvatnu AI od ruba do oblaka i pruža vodeću računalnu učinkovitost za najzahtjevnija radna opterećenja.
Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: ASUS laptop s 3D ekranom

Datum objave 05.01.2023

CES 2023: ASUS laptop s 3D ekranom

ProArt Studiobook 16_Step-wise Design Enable 180 Degree Open

Sudeći po pozitivnim reakcijama, ASUS je danas predstavio jedan od najzanimljivijih uređaja ovogodišnjeg CES-a. Riječ je o laptopu s 3D ekranom, za koji nisu potrebne posebne naočale niti bilo koja druga oprema. To je ProArt Studiobook Pro 16 3D OLED, stvoren kako bi kreatorima sadržaja omogućio rad na način bez presedana.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 6 minuta

Vanjski (eksterni) HDD-ovi i kućišta od 3.5"

Objavljeno prije 18 minuta

Aparat za kavu/espresso

Objavljeno prije 19 minuta

Automobili

Objavljeno prije 38 minuta

Pametni satovi

Objavljeno prije 38 minuta

4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera(gigabox,pok

Novosti

OnePlus Nord 4 u monolitnom metalnom kućištu

OnePlus Nord 4 je opcija za one koji žele kvalitetan pametni telefon s modernim dizajnom, snažnim performansama i dugotrajnom baterijom. Uz to, pristupačna cijena ga čini još privlačnijim. OnePlus Nord 4 se ističe monolitnim metalnim dizajn... Pročitaj više

Kaspersky zatvara američku podružnicu i otpušta zaposlenike

Kaspersky će zatvoriti svoju američku podružnicu i otpustiti zaposlenike nakon što su SAD u lipnju zabranili prodaju njihovih proizvoda zbog navodnih veza s ruskom vladom i rizika od curenja podataka. Zabrana, koja stupa na snagu 29. rujna,... Pročitaj više

Micron predstavlja Crucial P310: Najbrži M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD za potrošače

Micron je najavio lansiranje Crucial P310, najbržeg potrošačkog M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD-a, dizajniranog za ubrzanje pristupa podacima u gaming ručnim uređajima, ultra tankim prijenosnim računalima i mini računalima. Crucial P310 nudi do... Pročitaj više

MediaTek predstavlja Dimensity 7350 za pametne telefone srednje klase

MediaTek je najavio Dimensity 7350, koji bi pametnim telefonima srednje klase trebao pružiti vrlo visoke performanse. MediaTek Dimensity 7350 ima osmojezgrenu konfiguraciju i proizveden je pomoću TSMC-ovog 4nm proizvodnog procesora druge ge... Pročitaj više

Zašto PS5 ima bolju tendenciju igranja igara od moćnije Xbox Series X?

Kako deveta generacija konzola ulazi u četvrtu godinu, jedno pitanje ostaje neodgovoreno: Kako Sonyjeva PS5 konzola redovito nadmašuje Microsoftov Xbox Series X koji ima mnogo snažnije hardverske specifikacije? Microsoftova vodeća konzola X... Pročitaj više

Sve novosti