Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Datum objave 12.02.2024 - Sanja Ledinek

Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Razotkrivena ambicija osnivača OpenAI-ja

Izvršni direktor OpenAI-ja, Altman, rekao je da tvrtka još uvijek gubi novac zbog visokih troškova izgradnje i rada svojih modela. Kako razvijaju složenije modele, očekuje se da će troškovi nastaviti nadmašivati rast prihoda. OpenAI će također možda trebati prikupiti desetke milijardi dolara kako bi podmirio te troškove.

Međutim, Sam Altman objavio je na društvenim mrežama naizgled neupadljiv post, koji zapravo otkriva neobičajne ambicije za OpenAI. Pregovara s potencijalnim investitorima, uključujući vladu Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je vrlo optimistični u pogledu industrije umjetne inteligencije, kako bi se prikupila sredstva za povećanje globalnih kapaciteta proizvodnje GPU čipova i obećava da će OpenAI postati glavni kupac u budućnosti. Prema izvješćima, Altman se prije toga sastao i s američkim ministrom trgovine Raimondom.

Osim toga, kako bi osigurao stabilno napajanje za proizvodnju čipova i obuku modela, Altman želi privući dobavljače energije kao dugoročne partnere kako bi osigurao stabilno napajanje za proizvodnju čipova i obuku modela.

OpenAI GPT-4: vodič za korištenje ili uvodne smjernice

OpenAI najavljuje okvir za procjenu sigurnosti AI modela

Je li zamah rasta OpenAI-ja nezaustavljiv?

Analitičari upozoravaju na značajne prepreke ove vizije, kao što su suradnja s vodećim tvrtkama u industriji i potencijalna zabrinutost SAD-a o središnjoj ulozi Ujedinjenih Arapskih Emirata u budućoj industriji umjetne inteligencije. Uz to ako vodeće tvrtke u industriji udruže snage s OpenAI-jem, neće moći izgraditi tako veliki broj tvornica čipova kao što je planirano.

Treba imati na umu i da konkurencija za OpenAI također se pojačava. Google je nedavno lansirao plaćenu verziju Geminija za 20 dolara mjesečno. Divovi kao što je Meta i drugi start-upovi također ubrzavaju svoj utjecaj u industriju umjetne inteligencije.

Više... Vaš Komentar Top
Meta objavljuje rat sadržaju stvorenom AI

Datum objave 12.02.2024

Meta objavljuje rat sadržaju stvorenom AI

Meta objavljuje rat sadržaju stvorenom AI

S napretkom umjetne inteligencije i stvaranjem sve realističnijeg sadržaja, problem lažnih vijesti postaje ozbiljniji, jer granica između umjetnog i stvarnog postaje sve tanja.

Meta, u nastojanju da suzbije širenje lažnih informacija na svojim platformama (Facebook, Instagram, Threads), najavila je označavanje slika stvorenih AI vodenim žigom “Created with AI” u objavama korisnika. Alati će označavati slike iz Googlea, OpenAI-a, Microsofta, Adobea, Midjourney i Shutterstock izvora. Također radi na sprječavanju korisnika da skinu nevidljive vodene žigove sa slika generiranih umjetnom inteligencijom. Uz to od korisnika će se zahtijevati da takav sadržaj mora biti jasno označen. Nepoštivanje pravila može rezultirati u upozorenjima, pa čak i uklanjanju sadržaja

Meta trenutno surađuje s grupama poput Partnerstva za umjetnu inteligenciju (PAI) na razvoju alata i standarda za prepoznavanje sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom (AI).

Meta Code Llama 70B u borbi protiv AI zatvorenog koda

Meta sprema oružje za AI rat ne štedeći novac

U budućnosti, kada tehnologija postane zrelija, planiraju označavati video i audio zapise generirane umjetnom inteligencijom uključujući one objavljene u svrhu političke obmane. U tom slučaju Meta će poduzeti stroge mjere, koje mogu uključivati upozorenja ili uklanjanje sadržaja.

U međuvremenu, Meta je najavila proširenje alata protiv seksualne iznude koji je podupro iz Nacionalnog centra za nestalu i zlostavljanu djecu pod nazivom “Skini to”. Alat tinejdžerima ili roditeljima pruža mogućnost sigurnog stvaranja jedinstvenog identifikatora za intimne slike za koje su zabrinuti da se možda šire internetom, što omogućuje platformama poput Mete da lako identificiraju i uklone slike sa svojih platformi.

Više... Vaš Komentar Top
Glasina: Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine

Datum objave 12.02.2024

Glasina: Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine

Glasina Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine_1

Dok je Android već duže vrijeme na tržištu sklopivih pametnih telefona, Apple se čini da tek kreće s razvojem konkurentskog modela, a to traje još od 2018. godine. Glavni izazov za Appleov dizajnerski tim je osmisliti sklopivi iPhone koji će biti tanji od trenutnih modela. Zbog niza ograničenja, ovo je još uvijek težak zadatak.

Glasina Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine_2

Prvi patent za sklopivi Appleov uređaj procurio je na internet 2016. godine, a pokazivao je dizajn sličan Samsung Galaxy Z Fold modelu.

Trenutno postoje glasine o dva prototipa s okimitim sklopivim dizajnom u ranoj fazi razvoja. Apple istražuje rješenja za izbjegavanje nabora i mikroskopskih oštećenja na sklopivim zaslonima, uključujući zaštitne poklopce i otpornije materijale. Također se navodi da Apple razgovara s dobavljačem u Aziji o dijelovima za dva sklopiva iPhonea različitih veličina.

Glasina Prvi sklopivi iPhone možda 2026. godine_3

Na internetu se do sada pojavilo nekoliko koncepata i rendera sklopivog iPhonea koji su postali viralni, a jedan od poznatijih je Let’s Go koncept.

Unatoč glasinama, predviđanjima Ming-Chi Kuoa i velikoj želji Apple fanova za sklopivim iPhoneom, prvi model se u masovnoj proizvodnji ne bi mogao pojaviti prije 2026. godine. Naravno, to je uz uvjet da konačni proizvod ispuni očekivanja Applea.

Apple iPhone 15 Pro recenzija

Apple kaska u AI valu

Sklopivi iPad

Osim sklopivog iPhonea, Apple ne odustaje ni od sklopivog iPada. On bi mogao biti opremljen 8-inčnim zaslonom, sličnih dimenzija kao iPad mini, što znači da ne bi bio dizajniran za nošenje u džepu. Prema korejskom mediju The Elec, Apple trenutno proučava problem nabora zaslona i sklopivi iPad se ne bi mogao pojaviti na tržištu prije 2026. ili 2027. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Vivo se vraća: potpisan sporazum s Nokijom

Datum objave 12.02.2024

Vivo se vraća: potpisan sporazum s Nokijom

Konfiguracija serije Vivo X80

Vivo i Nokia potpisali su sporazum o licenciranju patenata, čime su riješene sve tekuće patentne tužbe između dviju tvrtki. Sporazum obuhvaća standardne potrebne patente za 5G i druge tehnologije mobilne komunikacije. Uvjeti sporazuma su povjerljivi, ali se zna da će Vivo, osim autorskih naknada, izvršiti i retroaktivna plaćanja Nokiji.

Ovo je šesti ugovor o licenciranju pametnih telefona koji je Nokia postigla u posljednjih 13 mjeseci, nakon sličnih ugovora s Appleom, Samsungom, Honorom, Huaweijem i BBK Electronics (OnePlus, vivo, Realme). Nokia je ovim sporazumom gotovo završila ciklus obnove licenci, što će joj 2024. godine donijeti prihode od najmanje 1,4 milijarde eura. Nokia ima impresivan portfolio patenata, s 25.000 patentnih prijava u više od 70 zemalja i regija, uključujući više od 6.000 patenata 5G komunikacijskih standarda.

Vivo X100 i X100 Pro s LPDDR5T memorijom, nizom inovacija i moćnim mogućnostima kamere

vivo X90 Pro recenzija

vivo X80 Pro recenzija

Povratak Viva na tržište je dobra vijest za potrošače, jer će imati više izbora kvalitetnih mobilnih telefona.

Više... Vaš Komentar Top
HONOR Magic V2: najtanji preklopni telefon koji može izdržati više od 400.000 savijanja

Datum objave 09.02.2024

HONOR Magic V2: najtanji preklopni telefon koji može izdržati više od 400.000 savijanja

HONOR Magic V2_Black-1

U posljednih nekoliko godina, preklopni  pametni telefoni privlače sve više pažnje, što zbog zanimljivog dizajna što zbog performansi. Danas dostupni preklopni mobilni uređaji nisu baš niti lagani niti tanki i kao takvi nisu praktični za svakodnevnu upotrebu, no globalni tehnološki brend HONOR je nedavno u Lepizigu predstavio HONOR Magic V2 – tehnološko čudo koje najavljuje novu eru preklopnih pametnih telefona.

Riječ je o ultratankom uređaju koji odlikuju neusporediva funkcionalnost i elegantan, sofisticiran dizajn, a trenutno je u pretprodaji i u Hrvatskoj.

HONOR Magic V2_Black-3

Ovaj najtanji i jedan od najlakših pametnih telefona na svijetu teži svega 231 g te ima samo 9,9 mm kada je preklopljen. Uređaj je rezultat dvogodišnjeg razvoja koji uključuje više od 210 tehnoloških otkrića, kao što su, osim ultratanke baterije, i rashladni sustav, šarke, Type-C konektor, zaslon, jedinica zvučnika, itd.

Nova generacija silicij-ugljične dvostruke baterije prosječne debljine od samo 2,72 mm postiže visoki kapacitet do 5000 mAh u prostoru tankog i laganog sklopivog vodećeg kućišta. Osim svog tankog profila, HONOR Magic V2 može se pohvaliti i pionirskom upotrebom materijala iz zrakoplovstva i šarkama od legure titana, izrađenih pomoću tehnologije 3D ispisa – prvih za preklopne uređaje dosad. Njegovu izdržljivost potvrđuje i certifikat SGS-a – HONOR Magic V2 može izdržati više od 400.000 savijanja, obećavajući pouzdanost tijekom čitavog desetljeća svakodnevne upotrebe.

HONOR Magic V2_Black-2

HONOR Magic V2 ima trostruku stražnju kameru koja uključuje glavnu kameru od 50 MP (f/1.9), ultraširoku kameru od 50 MP (f/2.0) i telefoto kameru od 20 MP (f/2.4). Dvostruka prednja kamera ima dvije 16 MP kamere (f/2.2).Uključujući inovaciju usmjerenu na čovjeka, uređaj podržava i vodeću tehnologiju PWM zatamnjivanja od 3.840 Hz,  koja minimalizira naprezanje očiju, osiguravajući ugodno gledanje čak i tijekom dužeg korištenja. HONOR Magic V2 obećava neusporedivo bolje iskustvo pretraživanja i kristalno čistu sliku video poziva, osiguravajući da korisnici ostanu produktivni. Štoviše, uvođenje Dual Tasking Efficiency-a, omogućeno okomito podijeljenim zaslonom, pretvara multitasking u laganu aktivnost, omogućavajući  korisnicima da istovremeno obavljaju posao i uživaju u slobodnom vremenu.

Dostupnost

HONOR Magic V2 dostupan je u crnoj boji s veganskom kožnom pozadinom po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.999 EUR. Iskoristiti možete i pogodnost posebnog perioda pretprodaje, gdje uz kupnju uređaja HONOR Magic V2 dobivate HONOR Pad X9 tablet i HONOR Watch 4 pametni sat. Promocija traje od 26.01. do 13.02.2024. ili do isteka zaliha. Više informacija potražite na linku.

Za više informacija posjetite HONOR online na: https://www.hihonor.com/hr/

Facebook: https://www.facebook.com/honorcroatia

Instagram: https://www.instagram.com/honor.hrvatska

(sponzorirana objava)

Više... Vaš Komentar Top
Huawei Health zdravstveno istraživanje

Datum objave 09.02.2024

Huawei Health zdravstveno istraživanje

Valentine's Day_KV_1x1_CR

Huawei paneuropska studija o zdravstvenoj svijesti, stavovima i ponašanju europskog stanovništva otkriva zanimljiva nova saznanja o tome kako dijeljenje života s partnerom može koristiti i mentalnom blagostanju i cjelokupnom fizičkom zdravlju.

Zajednički život može značajno utjecati na mentalno blagostanje i opće zdravlje iz raznih razloga. Društvo i emocionalna podrška koju pruža partner doprinose osjećaju sigurnosti i pripadnosti, potičući pozitivan učinak na mentalno zdravlje. Osim toga, dijeljenje odgovornosti i uzajamna briga mogu dovesti do zdravijeg načina života i smanjene razine stresa u fizičkim aspektima. Dok je u općoj europskoj populaciji 47% ispitanika priznalo da nije zadovoljno svojim fizičkim blagostanjem, što je otkriveno u HUAWEI HEALTH SURVEY, psihološko blagostanje znatno je veće među pojedincima koji žive s drugim ljudima. Stoga možemo zaključiti da je društvo drugih u izravnoj korelaciji s većim zadovoljstvom fizičkim i psihičkim blagostanjem.

Međutim, čak ni najpredaniji partneri možda nemaju uvijek dovoljno vremena ili energije da potaknu svoju drugu osobu da se bolje brine o sebi ili da jednostavno nastavi usvajati zdrave navike. Život s partnerom često uključuje dijeljenje odgovornosti, što može dovesti do uravnoteženijeg i manje stresnog načina života, ali nosi i teret dijeljenja kućanskih poslova, financijskih odgovornosti i donošenja odluka, što može izazvati osjećaj preopterećenosti i izgaranja.

Ovdje pomaže potpuno novo tech partnerstvo – ono s vašim pametnim satom. Pametni uređaji potiču aktivniji stil života, osnažujući osjećaj postignuća i dajući korisnicima stvarne prikaze rezultata i izazova u njihovom dnevnom funkcioniranju.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
13.888 AMD GPU-a i 3.472 CPU-a pokreću najbrže industrijsko superračunalo globalnog energetskog diva

Datum objave 09.02.2024

13.888 AMD GPU-a i 3.472 CPU-a pokreću najbrže industrijsko superračunalo globalnog energetskog diva

AMD INSTINCT +EPYC Beautiful Server Shot

Globalni energetski div Eni započeo je s izgradnjom novog računalnog sustava visokih performansi (HPC), HPC6, koji ima za cilj značajno povećati računalnu snagu HPC4 i HPC5 s njihovih trenutačnih 70 PFlop/s na vrhunac od preko 600 PFlop/s, ili 600 kvadrilijuna matematičkih operacija u sekundi. Enijev novi HPC sustav, kojeg karakterizira izvanredna računalna snaga, tako označava povećanje računalnog kapaciteta za red veličine u odnosu na svog prethodnika.

HPC6 arhitektura temelji se na istoj tehnologiji koja pokreće vodeće sustave te vrste na globalnoj razini. HPC6 sustav i njegovu pohranu osigurat će Hewlett Packard Enterprise (HPE), koji je pobijedio na natječaju u konkurentnom međunarodnom procesu, a koristit će HPE Cray EX4000 sustave i HPE Cray ClusterStor E1000 tehnologije za HPC6 sustav i pohranu. Računalni sustav uključuje AMD EPYC CPU-e i AMD Instinct GPU-e, zajedno s HPE Slingshot Interconnect, otvorenim Ethernet-baziranim sustavom visokih performansi dizajniranim za podršku exascale radnim opterećenjima. Kada bude dovršen, HPC6 će biti jedno od najmoćnijih svjetskih superračunala za industrijske primjene.

U skladu s Enijevom predanošću održivosti, HPC6 će biti energetski učinkovitiji, minimizirajući emisije ugljika. Bit će smješten u posebnoj zoni unutar Green Data Centra, gdje je izgrađen novi sustav hlađenja tekućinom kako bi se dodatno poboljšala njegova učinkovitost i održivost.

Više... Vaš Komentar Top
Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na prestižnom međunarodnom natjecanju u robotici

Datum objave 09.02.2024

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na prestižnom međunarodnom natjecanju u robotici

Team UNIZG-FER_zajednička fotka

Tim Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta iz Zagrebu (FER) pobijedio je na prestižnom međunarodnom natjecanju u robotici u Abu Dhabiju s projektom suradnje bespilotnih letjelica i besposadnih brodova u obavljanju složenih zadataka kao što su lociranje plovila uljeza, otkrivanje ilegalnog tereta te hvatanje i transport objekata u okruženju bez globalnog satelitskog navigacijskog sustava.

FER-ov pobjednički tim sastoji se od stručnjaka iz Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) i Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LABUST) pod mentorstvom prof. Stjepana Bogdana i prof. Nikole Miškovića.

Bespilotne letjelice

Usprkos početnoj jakoj konkurenciji od pedesetak timova s uglednih sveučilišta iz cijelog svijeta, uključujući Lockheed Martin i svjetski poznati MIT Massachusetts Institute of Technology, FER-ov tim kojeg vodi dr. sc. Barbara Arbanas Ferreira najprije se našao se među prvih pet timova, te je na kraju proglašen pobjednikom. U velikom finalu FER se borio bok uz bok s velikim svjetskim istraživačkimtim institucijama kao što su KAIST (Korea Advanced Institute of Science & Technology) i DTU (Technical University of Denmark) te su zasluženo proglašeni pobjedničkim timom i dodijeljena im je ova prestižna nagrada.

Jedno od najprestižnijih robotičarskih natjecanja u svijetu, koje sponzorira predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Abu Dhabija Sheikh Mohamed bin Zayed, održava se svakih nekoliko godina u Abu Dhabiju. Cilj natjecanja bio je napraviti potpuno autonoman besposadni brod koji bi mogao uzeti teret s drugog broda u suradnji s dronovima.

Više... Vaš Komentar Top
Google Bard sada besplatno kreira slike iz teksta. Kako generirati AI slike?

Datum objave 06.02.2024

Google Bard sada besplatno kreira slike iz teksta. Kako generirati AI slike?

Google Bard sada besplatno kreira slike iz teksta_naslovnica

Google je nedavno uz novi model multimodalnog jezika Gemini Pro, dodao novu funkciju generiranja slike iz vaših tekstualnih opisa. Potrebno je samo da Bardu opišete šta želite, a on će pomoću naprednog Imagen 2 modela stvoriti fotorealističnu sliku koja će oduzeti dah.

Da bi se jasno označile AI kreacije, Bard koristi alat SynthID koji dodaje diskretan vodeni žig. Google također želi spriječiti zloupotrebu, stoga filtrira zahtjeve da bi izbjegao generiranje nasilnog, uvredljivog ili seksualnog sadržaja, kao i slika poznatih osoba. U svjetlu Taylor Swift deepfakesa, Google je rekao da nastoji ograničiti nasilan, uvredljiv ili seksualno eksplicitan sadržaj i primjenjuje filtre kako bi izbjegao stvaranje slika imenovanih osoba.

Kako generirati AI slike sa Bardom?

  • U tekstualnom polju, opišite što želite stvoriti (trenutno podržan samo engleski jezik). Započnite upit riječima kao što su crtanje, generiranje i stvaranje. Poželjno je opisati stil slike (ilustracija, akvarel, realistično…), opisati korištenje primjerice za društvene medije ili blog i dodati možda i vizualni opis pozadine ili okoline.
  • Kliknite na “Generiraj sliku”. Bard će trebati nekoliko sekundi za generirati dvije slike odjednom u rezoluciji 512 x 512 piksela.

bard_slika_uputa

Želite stvoriti više AI slika, kliknite na “Generiraj više”

bard_za prikaz veće verzije slika kliknite na sliku

**Za prikaz veće verzije slika kliknite na sliku.

  • Potom se ove fotografije mogu se preuzeti u JPG formatu klikom na ikonu za preuzimanje.

Imajte na umu da generiranje AI fotografija uz pomoć Barda nije još dostupno u Ujedinjenom Kraljevstvu i EU/EEA regijama. Čini nam se da Bard još ne voli korisnike u Hrvatskoj….. Zato bi bilo dobro do daljnjega koristiti  VPN za pristup.

Google Chrome dodaje tri AI značajke u najnovijoj verziji

Google rangira plagirane AI vijesti ispred članaka iz stvarnih medija

Gemini – najnoviji Googleov pokušaj da demonstrira svoju AI snagu

Kada generirate slike, zapamtite da ste prihvatili Googleove Uvjete pružanja usluge i Posebne uvjete Generativne AI usluge , uključujući Pravila zabranjene upotrebe. Pazite da ne kršite tuđa autorska prava ili prava na privatnost. Koristite svoju diskreciju prije nego što se oslonite na, objavite ili koristite sadržaj koji Bard stvara.

bard_Dylan Roussel promijena _imena

Također, korisnici mlađi od 18 godina ne mogu stvarati slike u Bardu, koji će možda za nekoliko dana biti preimenovan u Gemini. Programer Dylan Roussel objavio je na X platformi da budući Gemini, biti dostupan u svim zemljama i jezicima koji već podržavaju “Bard”. Istodobno će biti pokrenuta napredna verzija Gemini Advanced koja se temelji na plaćenoj pretplati.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung opravdava korištenje AI algoritama u kamerama pametnih telefona

Datum objave 06.02.2024

Samsung opravdava korištenje AI algoritama u kamerama pametnih telefona

Samsung opravdava korištenje AI algoritama u kamerama pametnih telefona

Izvršni potpredsjednik Samsunga Patrick Chomet, nedavno je dao izjavu u intervjuu za TechRadar koja je izazvala pomutnju kada je rekao da ne postoje stvarne fotografije i da su fotografije s telefona danas uglavnom lažne. Prema njegovim riječima, ako ste upotrijebili AI za optimizaciju zumiranja, autofokusa, scene, dodali filtre, prave realistične slike nema.

U isto vrijeme, Chomet smatra da je Samsung osigurao transparentnost za potrošače. Fotografije snimljene ili obrađene uz AI razlikuju se po vodenim žigovima i metapodacima kako bi ih korisnici mogli lako identificirati.

Samsung na tržište donosi SSD 990 EVO

Apple postao lider u isporuci pametnih telefona i nadmašio Samsung

Recenzija – Samsung T9 prijenosni SSD 2 & 4 TB

Mnogi vjeruju da je ovo način da se ublaži Samsungova upotreba umjetne inteligencije za “iskrivljavanje” stvarnosti na fotografijama snimljenim s njihovih telefona. Posebno s izlaskom Samsung Galaxy S24 serije i implementiranim uređivačem fotografija temeljenim na Google Imagen 2 generatoru.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

VPN

Objavljeno prije 3 sata

Iskon

Objavljeno prije 4 sata

Svaštara

Objavljeno prije 4 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 4 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti