Koje su se AMD B650 matične ploče pokazale najbolje, a koje razočarale?

Datum objave 19.04.2024 - Sanja Ledinek

Koje su se AMD B650 matične ploče pokazale najbolje, a koje razočarale?

Koje su se AMD B650 matične ploče pokazale najbolje, a koje razočarale?

Koje su se AMD B650 matične ploče pokazale najbolje, a koje razočarale (1)

Planirate li kupiti ili sami sastaviti novo računalo? Ako je odgovor potvrdan, obratite pažnju na rezultate testiranja koje je proveo Hardware Unboxed za popularne ulazne AMD B650 matične ploče namijenjene novijem rasponu AMD Ryzen procesora. Rezultati mogu biti odlična smjernica prilikom donošenja odluke za kupnju.

Što je AMD B650 matična ploča?

Koje su se AMD B650 matične ploče pokazale najbolje, a koje razočarale (1)_1

Matične ploče s B650 čipsetom prikladne su za sustave srednje klase i postižu ravnotežu između performansi i pristupačnosti. Ni na koji način ne ograničavaju CPU i podržavaju bilo koji Ryzen 7000 procesor. Imaju DDR5 memoriju, uvode AMD EXPO tehnologije i opcionalno PCIe 5.0 podršku za NVMe pogon. Dolaze s novim LGA ili Land Grid Array socketima, sličnim modernim Intelovim CPU modelima. LGA socketi imaju veću gustoću pinova, i mogu dati više snage procesor. Dolaze s 1718 pinova. Ploče podržavaju integrirane grafičke kartice, ali  možete koristiti i dodatnu grafičku karticu.

Jedna od prednosti ovih ploča je njihova sposobnost uklapanja u kompaktni faktor oblika mikro-ATX što je korisno ako tražite manje kućište koje ćete postaviti negdje u svom domu. Sam čipset B650 pruža podršku za šest USB 2.0 i četiri USB 3.1 priključka, kao i propusnost koja se može dodijeliti za dodatna dva USB 3.1 priključka ili jedan USB 3.2 (“Gen 2 x 2″). Proizvode ih ASRock, GIGABYTE, MSI, Asus, BIOSTAR itd.  Za neke od njih detaljne recenzije možete pronaći na našem i vašem PCekspert portalu …..

Hardware Unboxed rezultati testova

Koje su se AMD B650 matične ploče pokazale najbolje, a koje razočarale (2) Koje su se AMD B650 matične ploče pokazale najbolje, a koje razočarale (3)

Koje su se AMD B650 matične ploče pokazale najbolje, a koje razočarale (4)

Prema rezultatima testova najbolja matična ploča u smislu omjera cijene i kvalitete je Asrock B650M-HDV / M.2. U testiranju otpornosti na stres postigla je brzinu takta veću od 5,1 MHz s opterećenjem od 200 vata, što ju čini istaknutom u kategoriji jeftinijih B650M ploča. S druge strane modeli MSI Pro B650M-P i MSI Pro B650M-B nisu dobro prošli u temperaturnom testu. Obje ploče su radile na temperaturama iznad 90 stupnjeva i bile su ograničene na 90W (MSI Pro B650M-B) i 135W (MSI Pro B650M-P). U usporedbi s MSI Pro B650M-P, bile su sporije za 20 posto i 10 posto.

Gigabyte B650M Gaming Wi-Fi je nakon sat vremena rada zabilježila pad snage na 100 vata. Za usporedbu, Gigabyte B650M DS3H nudi gotovo 60 posto veće performanse. Loše rezultate su također postigli Gigabyte B650M D3HP, Asus Prime B650-Plus i Gigabyte B650M K.

Kao što možete vidjeti na gornjim prikazima rezultata svih testiranih matičnih ploča, najlošija B650M je bila Gigabyte B650M s V2, s rezultatom testa od samo 1120 bodova.

Za više informacija i detaljan video provedenog testiranja, pogledajte Hardware Unboxed YouTube kanal….

Više... Vaš Komentar Top
TUXEDO Sirius 16 Gen 2: Linux gaming laptop s Ryzen 7 8845HS

Datum objave 16.04.2024

TUXEDO Sirius 16 Gen 2: Linux gaming laptop s Ryzen 7 8845HS

TUXEDO Sirius 16 Gen 2 (1)

Bavarska tvrtka TUXEDO Computers predstavila je svoj najnoviji Linux gaming laptop, TUXEDO Sirius 16 Gen 2. Dolazi u aluminijskom kućištu s 16,1-inčnim IPS zaslonom (bez odsjaja) rezolucije 2.560 x 1.440 piksela, frekvencije osvježavanja 165 Hz, 100% sRGB pokrivenosti boja i svjetline od 300 cd/m2.

Unutaranja snaga

 • AMD Ryzen 7 8845HS procesor (8 jezgri/16 niti, od 3,8 GHz do 5,1 GHz)
 • AMD Radeon RX 7600M XT grafička kartica temeljena na RDNA 3 arhitekturi
 • do 96 GB DDR5 5600MHz RAM-a
 • do 8 TB NVMe M.2 2280 PCI Express 4.0 x4 SSD memoriju

TUXEDO Sirius 16 Gen 2 (2)

Povezivanje

 • Bežični Intel Wi-Fi 6E AX210
 • Bluetooth 5.3
 • dva potpuno opremljena USB-C (USB 4.0 Gen3x2 i USB 3.2 Gen2 svaki po 40 Gbps) priključka s DisplayPort 1.4
 • dva USB-A 3.2 Gen2 (po 10 Gbps) priključka
 • HDMI 2.1 priključak s HDCP 2.3
 • RJ45 LAN (1 Gbps) priključak

TUXEDO OS

Glavna značajka Siriusa 16 Gen 2 je unaprijed instalirani TUXEDO OS, operativni sustav temeljen na Linuxu. Pruža stabilan rad, optimalnu podršku za svu opremu i poznati skup funkcija.

Cijena i dostupnost

Cijene za Sirius 16 Gen 2 je konkurentna. Počinje od 1.666 EUR. Predbilježbe su otvorene, a isporuka počinje u lipnju.

Više... Vaš Komentar Top
Izložen još jedan AMD Zen 5 “Granit Ridge” CPU

Datum objave 16.04.2024

Izložen još jedan AMD Zen 5 "Granit Ridge" CPU

Izložen još jedan AMD Zen 5 Granit Ridge CPU

Izvor blizak industriji @ExperteVallah objavio je prvu fotografiju AMD Ryzen desktop CPU-a sljedeće generacije, kodnog imena Granite Ridge, ali bez SKU logotipa i skrivenog QR koda. Procesor se temelji na osnovnoj arhitekturi Zen 5 i proizvodi se u Maleziji (2024.).  Možemo vidjeti da koristi isti IHS kao i postojeći Ryzen 7000 i Ryzen 8000G čipovi. Ovaj dizajn je poznat kao “hobotnica”, a svi kondenzatori se nalaze izvan IHS-a. Budući da je pred serijski uzorak (ES), ne znamo da li se koristi sučelje zasnovano na vijcima ili TIM-u između IHS-a i čipa, ali je poznato da Ryzen CPU-ovi viših performansi imaju zlatnu oblogu ispod IHS-a za bolju toplinsku provodljivost.

Izložen još jedan AMD Zen 5 Granit Ridge CPU_2

Ovaj AMD Zen 5 CPU je navodno prethodno pronađen u bazama podataka Einstein@Home i LHC@home. Upisi u obje baze podataka potvrđuju da je osmojezgreni inženjerski uzorak sa 16 niti.

AMD je objavio FSR 3.1 i Radeon Software Adrenalin Edition 24.3.1

AMD Embedded+

AMD proširuje podršku za AI razvoj na dodatne Radeon GPU-e

Izložen još jedan AMD Zen 5 Granit Ridge CPU_3

Također smo nedavno vidjeli informacije 6-jezgrenoj varijanti, s TDP-om 105 W. Kod OPN-a za šestojezgrenu verziju također je sličan uzorku na slici, ali izvor naglašava da se sada radi o osmojezgrenoj verziji sa 16 niti. Očekuje se da će rani inženjerski uzorci imati različite konfiguracije i specifikacije u usporedbi s konačnom maloprodajnom verzijom, tako da nije presudno radi li se o osmojezgrenom ili šestojezgrenom čipu.

Više... Vaš Komentar Top
TSMC juri u budućnost s 2nm procesom

Datum objave 16.04.2024

TSMC juri u budućnost s 2nm procesom

TSMC juri u budućnost s 2nm procesom

TSMC-ov istraživačko-razvojni rad na 2nm čipovima napreduje prema planu. Ako sve tako ostane, probna proizvodnja 2nm (“N2″) procesa započet će u drugoj polovici 2024. godine, a masovna proizvodnja u drugom tromjesečju 2025. To znači da iPhone 16 Pro serija koja se izdaje ovog rujna neće koristiti čipove s novim 2nm procesom, već će ih vjerojatno dobiti tek iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max koji se lansiraju 2025. godine.

Ali to je tek početak! TSMC ima još ambicioznijih planova. Njihov napredniji “N2P” čvor stiže krajem 2026., nudeći značajno poboljšane performanse i bolje korisničko iskustvo. A zatim, 2027. godine, dolazi prvi 1,4nm čvor – “A14″ – koji će gurati granice onoga što je moguće u svijetu čipova.

TSMC započeo rad na pretprodukciji 2nm probne proizvodnje

TSMC želi 50 posto subvencije za izgradnju tvornice čipova u EU

Ova nova generacija čipova obećava:

 • Znatno poboljšane performanse: Brži procesori i grafičke kartice za bolje iskustvo
 • Povećanu energetsku učinkovitost: Manja potrošnja energije za duži radni vijek baterije i uštedu energije
 • Smanjenje troškova proizvodnje – široka dostupnost naprednih tehnologija za sve

Važno je napomenuti da će nova tvornica TSMC-a u Arizoni također imati ulogu u proizvodnji 2nm čipova, doprinoseći ovoj tehnološkoj inovaciji zajedno s tvornicom na Tajvanu.

Više... Vaš Komentar Top
Staklene podloge: nova era u razvoju čipova?

Datum objave 16.04.2024

Staklene podloge: nova era u razvoju čipova?

Staklene podloge Nova era u razvoju čipova

U svijetu čipova možda se događa mala revolucija! Tiskane pločice (PCB) od tradicionalnih plastičnih materijala, polako se zamjenjuju čistim staklenim podlogama. Sada se širi vijest da su osim Applea, giganti poput Nvidije, AMD-a i Intela zainteresirani za ovu tehnologiju, s procjenama da će se koristiti već 2026. godine.

Zašto su staklene podloge “velika stvar”?

Staklene podloge mogu izdržati više topline od tradicionalnih plastičnih, što znači da će se čipovi moći duže koristiti na maksimalnim performansama. Glatka površina stakla omogućuje preciznije jetkanje, što može dovesti do manjih čipova s više tranzistora. Također staklo provodi toplinu mnogo bolje od plastike, što znači da se čip neće pregrijati tako lako. Konačno, ove podloge poboljšavaju brzinu i pouzdanost električnih signala, a mogu ugraditi pasivne komponente poput MLCC kondenzatora, što omogućuje kompaktnije i efikasnije dizajne.

Staklene podloge Nova era u razvoju čipova_1

Tko se uključuje u utrku?

 • Intel je već najavio ulazak u poslovanje sa staklenim podlogama i surađuju s kineskim tvrtkama za poluvodičku opremu.
 • SKC, prva korejska tvrtka koja je ušla u ovu oblast, u partnerstvu s Applied Materials-om grade novu tvornicu
 • Samsung je najavio ulazak na tržište na CES-u 2024 i planiraju početi s prototipnom proizvodnjom 2025., a s punom proizvodnjom 2026. godine.
 • LG Innotek također ulažu u proizvodnju staklenih podloga i vide ih kao ključni pokretač rasta u budućnosti.

Očekivanja su velika. Procjenjuje se da će usvajanje staklenih podloga ubrzati razvoj čipova za dvije ili više generacija. To bi moglo dovesti do bržih, moćnijih i efikasnijih pametnih telefona, računala, servera i drugih elektronskih uređaja. Vrijeme će pokazati je li ovo zaista mala revolucija, ali jedno je sigurno: staklene podloge su zanimljiva nova tehnologija s velikim potencijalom da promijeni svijet čipova, osobito u eri umjetne inteligencije.

Više... Vaš Komentar Top
Dvojica istraživača OpenAI-a otpuštena zbog curenja informacija: Što se događa u gigantu umjetne inteligencije?

Datum objave 16.04.2024

Dvojica istraživača OpenAI-a otpuštena zbog curenja informacija: Što se događa u gigantu umjetne inteligencije?

Dvojica istraživača OpenAI-a otpuštena zbog curenja informacija

OpenAI, potresao je još jedan skandal. Leopold Aschenbrenner i Pavel Izmailov, dva istaknuta istraživača, otpušteni su zbog navodnog curenja osjetljivih informacija. Nejasno je koje su informacije procurile, kada, kome i gdje.

Tko su Aschenbrenner i Izmailov?

Leopold Aschenbrenner je član tima za sigurnost OpenAI-a koji ima za cilj razviti tehnologiju za kontrolu i manipuliranje naprednom umjetnom inteligencijom, takozvanom superinteligencijom, i istražiti kako koristiti ovu inteligenciju za rješavanje velikih izazova s kojima se čovječanstvo suočava poput nuklearne fuzije i međuzvjezdane kolonizacije. Prošle jeseni bio je uključen u neuspješni pokušaj svrgavanja izvršnog direktora Sama Altmana. Snažno je povezan s pokretom učinkovitog altruizma, koji naglašava prioritet rješavanja potencijalnih rizika umjetne inteligencije, a ne samo ostvarivanju kratkoročnih dobitaka ili povećanja produktivnosti.  Pavel Izmailov je stručnjak za istraživanje rasuđivanja i član tima za sigurnost.

Prvi otkaz u OpenAI-u?

Ne. Ovo je prvi javno objavljeni otkaz otkad se Altman vratio u upravni odbor u ožujku 2024. godine. Prošle godine dogodila se i kontroverzna smjena samog Altmana. Također je Ilya Sutskever, jedan od osnivača OpenAI-a i pristalica učinkovitog altruizma, koji je bio uključen u smjenu Altmana i kritizirao ga zbog netransparentnosti navodno dobio otkaz i napustio upravni odbor.  Do sada nitko od AschenbrenneraIzmailova ili Sutzkevljevog odvjetnika Alexa Weingartena nije odgovorio na otkaz i povezane zahtjeve za komentarom.

OpenAI najavljuje okvir za procjenu sigurnosti AI modela

OpenAI najavljuje ogromna ulaganja u superalignment tim

OpenAI se bori s Googleom, Anthropicom i drugim gigantima za razvoj najnaprednijih modela umjetne inteligencije. Ali ovaj skandal u OpenAI-u otkriva unutarnje sukobe i izazove u razvoju umjetne inteligencije. Pitanja o sigurnosti, transparentnosti i etičkim implikacijama ove tehnologije ostaju na dnevnom redu.

Više... Vaš Komentar Top
Google Chrome dobiva kontrolu kamere i mikrofona u Windows sustavu

Datum objave 16.04.2024

Google Chrome dobiva kontrolu kamere i mikrofona u Windows sustavu

Google Chrome dobiva kontrolu kamere i mikrofona u Windows sustavu (4)

Konačno, Google Chrome dobiva značajnu novu funkciju koja korisnicima daje veću kontrolu nad privatnošću kamere i mikrofona. Ova nova značajka omogućuje vam odabir kamere i audiouređaja u stvarnom vremenu prije nego što se pridružite web-lokacijama poput Zooma, Google Meeta i sl.

Kada funkcija bude aktivna, možete blokirati neželjene kamere i mikrofone/audio uređaje na razini preglednika. Web stranice neće moći automatski pristupiti vašim uređajima osim ako ih ne odobrite kroz “getUserMedia()”.

Google Chrome dobiva kontrolu kamere i mikrofona u Windows sustavu (3)

Funkcija je dizajnirana slično sučelju za pregled zvuka i videozapisa u Microsoft Teamsu. Vidjet ćete kameru u zaobljenom pravokutniku na sučelju. Videozapis će se u realnom vremenu prikazivati u tom okviru.
Mikrofon će biti prikazan s dva preklapajuća zaobljena pravokutnika. Jedan prikazuje maksimalnu glasnoću, a drugi trenutnu glasnoću, koja se ažurira svakih pet sekundi za glatkije povratne informacije.

Google Chrome dobiva kontrolu kamere i mikrofona u Windows sustavu (2)

Google je objavio grafikon koji detaljno objašnjava proces.

Ukratko, ova nova značajka je značajan korak naprijed u poboljšanju privatnosti korisnika u Google Chromeu. Pruža veću kontrolu nad vašim kamerama i mikrofonima te otežava web stranicama da ih zloupotrijebe.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft u najvećem remontu u 20 godina: borba za sigurnost u digitalnom dobu

Datum objave 16.04.2024

Microsoft u najvećem remontu u 20 godina: borba za sigurnost u digitalnom dobu

Microsoft u najvećem remontu u 20 godina borba za sigurnost u digitalnom dobu

Microsoft najavljuje najambiciozniji remont usmjeren na poboljšanje svoje kibernetičke sigurnosti u posljednjih 20 godina. Ovaj korak dolazi nakon niza kritika i zahtjeva izraženih od strane vlada, korisnika, kupaca i stručnjaka za sigurnost.

Microsoft je jedan od vodećih igrača na polju kibernetičke sigurnosti, s rastom prihoda u ovoj oblasti. Mnogi alati za borbu protiv hakiranja ugrađeni su u njihove softverske pakete, što je dovelo do optužbi za nelojalnu konkurenciju. Unatoč tome, div iz Redmonda se suočava s nizom hakerskih napada, ugrožavajući identitete korporativnih i državnih klijenata. Nedavno izvješće Američkog odbora za kibernetičku sigurnost usmjereno je na tvrtku, naglašavajući hitnu potrebu za reformom.

“Sigurnost je od ključne važnosti za tvrtku kojoj se vjeruje, a to je neprihvatljivo za tvrtku kojoj je povjerena obrada osjetljivih vladinih informacija”, rekao je senator Ron Wyden.

Microsoft AI otvara novo središte u Londonu

Konferencija Microsoft Build 2024 održat će se od 21. do 23. svibnja

Microsoftova verzija AI PC standarda zahtjeva minimalno 16 GB RAM-a

Znate li koliko je Microsoft do sada imao inačica Windows sustava?

Kao odgovor na kritike, Microsoft najavljuje upotrebu AI i automatizacije za jačanje sigurnosti softvera i otežavanje krađe podataka uz sljedeće radikalnije mjere:

 • Brže otkrivanje i otklanjanje sigurnosnih propusta u cloud infrastrukturi
 • Automatsko uvođenje dodatnih razina provjere identiteta za sve zaposlenike, uključujući i one koji rade u razvoju, testiranju i proizvodnji
 • Usavršavanje protokola za zaštitu od krađe vjerodajnica i alata za pristup

Najavljene mjere su značajan korak u pravom smjeru, ali ostaje vidjeti je li to dovoljno da se povrati povjerenje i spriječe budući hakerski napadi.

Za kraj, podsjetnik na prošlost. Slična kriza se dogodila početkom stoljeća, kada su “crvi” uništavali računala sa sustavom Windows. Tada je suosnivač Microsofta, Bill Gates, objavio dopis “Trusted Computing”, poziv programarima softvera da prioritet daju sigurnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Objavljena plaćena verzija preglednika Google Chrome

Datum objave 16.04.2024

Objavljena plaćena verzija preglednika Google Chrome

Objavljena plaćena verzija preglednika Google Chrome

Poznati Googleov web preglednik pokrenut je u plaćenoj verziji pod nazivom Chrome Enterprise Premium. Ima ugrađenu umjetnu inteligenciju i namijenjen je poslovnim korisnicima. Za korištenje na jednom uređaju potrebno je platiti mjesečnu pretplatu od 6 USD.

Ova verzija Chrome Enterprise Premium vraća nas u prošlost, u eru plaćenih preglednika koja je završila krajem 20. stoljeća. Primjerice, korištenje preglednika Netscape Navigatora, objavljenog krajem 1994. godine, plaćali su svi osim obrazovne i neprofitne organizacija sve do 1998. godine. Preglednik Opera, koji postoji od 1995. godine, bio je dostupan besplatno samo prvih 30 dana do verzije 5.0 iz 2000. godine, a nakon toga se korištenje plaćalo. Problem plaćanja su riješili Internet Explorer u sustavu Windows, ugrađeni oglasi u web preglednike te Chrome i drugi niz besplatnih web preglednika.

Google Chrome poboljšava zaštitu u stvarnom vremenu

Google SGE u Chrome sažima sadržaj web stranica dok ih pregledavate

NVIDIA video skaliranje integrirano u Chrome 110

Preglednik Google Chrome dobiva dodatnu sigurnosnu opciju

Što Google nudi za taj novac?

Korisnicima nudi automatska ažuriranja za zaštitu od ranjivosti, blokiranje sumnjivih ekstenzija, sprječavanje gubitka podataka, dubinsko skeniranje datoteka uz pronalaženje zlonamjernog softvera. Popis značajki uključuje i dinamičko filtriranje URL-ova i kategorizaciju web-mjesta. Administratori sustava dobivaju olakšanu konfiguraciju, funkcije izvješćivanja i kontrolu curenja podataka.

Ostale značajke Chrome Enterprisea uključuju  mogućnost administratora da drugim korisnicima ograniče prijenos ili ispis datoteka radi sigurnosti i kompatibilnost s Google Workspaceom i drugim poslovnim softverom za integraciju Tvrtke i dalje mogu koristiti besplatnu verziju, pogotovo s obzirom na to da u ovoj eri svakodnevnih kibernetičkih napada velikih razmjera mnoge imaju implementirane specijalizirane sustave informacijske sigurnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Kobo se konačno upustio u svijet čitača s ekranima u boji

Datum objave 15.04.2024

Kobo se konačno upustio u svijet čitača s ekranima u boji

kobo

Japansko-kanadski proizvođač ereadera  predstavio je dva nova modela  Kobo Libra Color i Kobo Clara Color. Oba imaju E Ink Kaleido 3 zaslone u boji koji nude živopisno iskustvo čitanja s mogućnošću podešavanja temperature boje. Solidna su  alternativa Amazonovim Kindle, a istovremeno nude pristup ekspanzivnoj biblioteci knjiga, uključujući pretplatu na čitanje sličnu Kindle Unlimited.

Kobo Libra Color

Ima 7-inčni E Ink zaslon osjetljiv na dodir rezolucije  1264 × 1680 piksela (300 ppi u jednobojnoj i 150 ppi u boji), 16 razina sivih tonova,  4096 boja  i LED pozadinsko osvjetljenje s podesivom svjetlinom.  Njegov čipset  je 2 GHz koji upotpunjuje  32 GB interne flash memorije.  Baterija od 2050 mAh koja traje do 40 dana uz 30 minuta čitanja dnevno.

Kobo Clara Color:

Dolazi s  6-inčnim E Ink Kaleido zaslon osjetljiv na dodir, dobre rezolucije  1448 × 1072 piksela, fizičkim tipkama za okretanje  stranica i  podrškom  za Kobo Stylus 2 za pisanje bilješki. Baterija od 1500 mAh koja traje do 53 dana uz 30 minuta čitanja dnevno (uz 10% svjetline i isključeni Wi-Fi/Bluetooth)

Oba modela nude ComfortLight PRO tehnologiju za podešavanje svjetline i temperature boje te smanjenje plavog svjetla. Imaju WiFi 802.11 ac / b / g / n, Bluetooth bežične adaptere, USB-C priključak i IPX8 vodootpornost.

Cijene

Kobo Libra Color košta 220 USD, dok Kobo Clara Color 150 USD.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Automobili

Objavljeno prije 8 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 21 minuta

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 50 minuta

Punjači, baterije, zaštita, memorijske kartice, slušalice i ostala oprema za mobitele

Objavljeno prije 50 minuta

Satisfactory

Novosti

HONOR je na VivaTech događaju predstavio inovativnu četveroslojnu AI arhitekturu i nastavak suradnje s Google Cloud-om

Globalni tehnološki brend HONOR debitirao je na VivaTechu, jednom od najvećih europskih tehnoloških i inovacijskih događaja, gdje je predstavio svoj inovativni pristup umjetnoj inteligenciji na uređajima, kao i revolucionarnu četveroslojnu... Pročitaj više

Sonos Ace

Sonos je jučer predstavio svoje prve naglavne slušalice - Ace. Sonos se za ovaj korak odlučio nakon dugogodišnjih zahtjeva svojih fanova, i sada su konačno slušalice tu, tj. biti će dostupne od 5. lipnja. Riječ je o bežičnim slušalicama s a... Pročitaj više

ASUS pokazao ASUS Vivobook S 15, svoj prvi prijenosnik s Copilot+ opcijom

ASUS je najavio novu generaciju računalstva koju pokreće umjetna inteligencija na online venetu nazvanom Next Level. AI Incredible. Event je posvećen predstavljanju ASUS Vivobook S 15 (S5507) kojeg pokreće ga Snapdragon X Elite sustav. Uređ... Pročitaj više

Google otežava život lopovima ako vam ukradu telefon

U kontekstu učestalih krađa pametnih telefona, Google je uveo napredne funkcije zaštite koje otežavaju lopovima korištenje ukradenih uređaja. Ove nove značajke uključuju automatsko otkrivanje krađe, daljinsko zaključavanje, poboljšanu zašti... Pročitaj više

Noctua Home linija proizvoda

Noctua je danas lansirala svoju novu liniju proizvoda HOME za kućnu, uredsku i višenamjensku ventilaciju. Počevši s dva seta ventilatora i devet modularnih dodatnih proizvoda koji omogućuju Noctua ventilatorima da se koriste za razne zadatk... Pročitaj više

Sve novosti