Preglednik Google Chrome dobiva dodatnu sigurnosnu opciju

Datum objave 13.01.2023 - Sanja Ledinek

Preglednik Google Chrome dobiva  dodatnu sigurnosnu opciju

Preglednik Google Chrome dobiva dodatnu sigurnosnu opciju

Preglednik Google Chrome dobiva dodatnu sigurnosnu opciju

Uz sve više i više web stranica koje koriste HTTPS, preglednik Google Chrome uskoro će uvesti novu sigurnosnu mjeru: blokiranje preuzimanje datoteka povezanih s HTTP-om.

U prošlosti su samo web stranice osjetljive na sigurnost i privatnost podatke poput banaka koristile HTTPS enkripciju. Danas je HTTPS postao standardna konfiguracija za većinu web stranica. No, ako korisnik posjeti http://  stranicu u pregledniku Google Chrome automatski upozorava i označava kao “nije sigurna”.  Sada Google planira podignuti ljestvicu zaštite. Ako se pokuša preuzeti neka datoteka sa takve web stranice ili putem nesigurnog preusmjeravanja, prikazati će se poruka “Blokirano”.

Preglednik Google Chrome dobiva dodatnu sigurnosnu opciju_1

PROČITAJTE JOŠ

Google Chrome podržava ostavljati bilješke na web stranicama

OS Google Chrome nova ažuriranja svakog mjeseca

Procjenjuje se da će ovu značajku trebati opsežnije testirati prije nego što bude lansirana, a možda će biti službeno lansirana u verziji Chrome koja se očekuje u ožujku.

Više... Vaš Komentar Top
Kako nabaviti originalne Windowse 10 za samo 6,12 €, i doživotnu licencu MS Officea 2021 za samo 13,05 €?

Datum objave 10.01.2023

Kako nabaviti originalne Windowse 10 za samo 6,12 €, i doživotnu licencu MS Officea 2021 za samo 13,05 €?

Ako još uvijek koristite Windows 7 ili 8, možete besplatno nadograditi na Windows 10. Ali ako trebate instalirati Windows OS na novo računalo, prikladniji način je ponovno instalirati Windows 10 ili Windows 11. Ali Windows 10 Pro ima cijenu od 199,99 dolara na Microsoftovoj službenoj web stranici, što je možda potpuno izvan vašeg budžeta. Kako kupiti originalni Windows 10 Pro po najnižoj cijeni? Godeal24 rasprodaja uredskog softvera može vam pomoći riješiti vaše probleme. Najrašireniji Windows 10 Pro za samo 7,25 €. Ako kupite paket Windows 10 Pro 2 PC-a, to je samo 6,12 € svaki. Softver aktiviran originalnim ključem proizvoda ne samo da održava vaš uređaj ažuriranim i radi bolje nego nudi i veću zaštitu i sigurnost. Dobivate stalna ažuriranja i nadogradnje.

230105-720p-gd24-€(1)

Limited Time Sale: Genuine Windows 10 Pro from 6.12€!

Good news! Buy Lifetime Office 2021 Pro from 13.05€!

62% off on Bundles and more MS Office (coupon code “SGO62″)

>>> Nabavite još

Up to 50% off on More Windows! (coupon code ” SGO50″)

>>> Nabavite još

Annual best-selling list of PC tools

Još alata>>>

Godeal24 je preprodavač Microsoftovih licenci i glavnog IT sigurnosnog softvera, što vam omogućuje kupnju Windows OS-a i MS Officea po sniženim cijenama, kao i korisnih računalnih alata kao što su IOBIT serija, Ashampoo softver, Disk Drill i mnogi drugi. Uštedite do 90%! Licence su 100% originalne i autentične. Godeal24 zna “povijest” svake licence koju prodaje, a korisnici ih mogu koristiti bez problema. Iz tog razloga, licence koje se mogu kupiti na Godeal24 su “doživotne”, tj. mogu se koristiti bez ograničenja: operativni sustav će biti ažuriran i podržavan od strane Microsofta tijekom cijelog životnog vijeka.

Pouzdanost Godeal24 shopa uvelike je dokazana izvrsnom internetskom reputacijom koju uživa i mnogim pozitivnim recenzijama na TrustPilotu, gdje je tvrtka ocijenjena kao “Izvrsna i odlična” u 98% recenzija. To je zbog kvalitete iskustva kupnje i brojnih prednosti koje trgovina nudi: osim što možete birati između mnogih originalnih proizvoda sniženih do 90%, digitalizirana dostava omogućit će vam da svoj softver dobijete nakon nekoliko sekundi od kupnje izravno na svoju adresu e-pošte. Vrlo povoljan način distribucije za one koji kupuju, ali i izvrstan način zaštite okoliša, potpuno eliminirajući potrebu za fizičkim transportom i proizvodnjom nepotrebne ambalaže.

Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA priprema driver koji povećava performanse grafičke kartice za 30%

Datum objave 10.01.2023

NVIDIA priprema driver koji povećava performanse grafičke kartice za 30%

NVIDIA priprema driver

Mnogi gameri koji koristi računalo za igranje žele uživati u najkvalitetnijoj grafici, ali hardver koji može pružiti visoke performanse u igrama nije jeftin.

Sada doznajemo da NVIDIA misli na sve one koji si ne mogu priuštiti moćne grafičke kartice i planira objaviti poseban upravljački program za Windows računala koji bi pružio do 30 posto bolju izvedbu igranja. Tako primjerice ako sada pri određenim postavkama grafike igra proizvodi samo 40 sličica u sekundi (FPS), ta vrijednost bi se moga povećati na 52 sličice u sekundi.

PROČITAJTE JOŠ

CES 2023: NVIDIA objavila mobilnu verziju GeForce RTX 40 i brojna tehnička ažuriranja

[Video] NVIDIA objašnjava problem pregorjelih kabela GeForce RTX 4090

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara

Ovaj upravljački program temelji se na posebnoj optimizaciji umjetne inteligencije. Trebao bi biti dostupan prije kraja veljače 2023. u javnoj fazi testiranja. Međutim budući da NVIDIA nikada nije koristila AI za optimizaciju gaminga u cilju povećanja performansi do finaliziranja drivera moglo bi proći i nekoliko mjeseci. I na kraju bi samo još dodali da za uređivanja videa ili obavljanja drugih zadataka uz grafiku neće biti promjena.

Više... Vaš Komentar Top
Raspberry Pi ima nove module kamera

Datum objave 10.01.2023

Raspberry Pi ima nove module kamera

Raspberry Pi  ima nove module kamera

Eben Upton, suosnivač Raspberry zaklade, rekao da neće tako brzo lansirati Raspberry Pi 5, ali očito ne gube vrijeme jer su upravo lansirali nove module kamera.

Prethodno korišteni Sony IMX219 senzor od 8 MP nadograđen je na Sony IMX708 od 12 MP ( 1,40 μm, Quad Bayer ) čija rezolucija 4.608 x 2.592 piksela omogućuje prikaz finijih detalja, a omjer slike 16:9 snimanje HD videa koristeći cijelo područje senzora.

Također ima u odnosu na prethodnike bolje HDR performanse (izlaz do 3 MP), 1080p snimanje videozapisa pri 50fps, autofokus s detekcijom faze (PDAF) i snimanje s minimalnom udaljenošću fokusa od 5 cm. Kako bi se zadovoljile različite potrebe snimanja moduli su opremljeni standardnom lećom sa 76° vidnim poljem (~28mm full-frame objektiv) ili širokokutnim sa 120° vidnim poljem (~14mm full-frame objektiv).

PROČITAJTE JOŠ

Raspberry Pi lansira čip mikrokontrolera RP2040 za 1 USD

Raspberry Pi 4 dobio modul za povezivanje do 4 SATA tvrdih diskova

Raspberry Pi Pico – mini recenzija i giveaway

Kao i kod prethodne generacije, i standardna i širokokutna kamera dolaze s opcijom bez IR filtera, pretvarajući modul kamere u kameru za noćno gledanje kada se koristi s infracrvenim osvjetljenjem.

Kamere koriste Raspberry Pi Open Source Camera System koji pokreće libcamera. Što se tiče ostalih specifikacija, dimenzije su 25 × 24 × 11,5 mm (visina 12,4 mm za široke varijante), dužina trakastog kabela 200 mm i kabelski konektor je 15 × 1 mm FPC. Cijena modula je od 25 USD do 35 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Ne kupuj običan ograničeni ruter! Kupi ruter s proširivim dometom!

Datum objave 09.01.2023

Ne kupuj običan ograničeni ruter! Kupi ruter s proširivim dometom!

asus_prosirivi_routeri_1

Za spajanje na Internet u Vašim kućama, stanovima ili poslovnim prostorima potrebno je imati Wi-Fi usmjerivač ili usmjerivače (router) koji omogućuju pristup Internetu putem žične ili bežične veze, tj. zadaća routera je preusmjeravanje i distribucija internetskog signala koji dolazi od pružaoca usluga.

Danas većina klijentskih uređaja koje koristimo za pristup internetu koristi Wi-Fi vezu. Ovo je najpovoljniji način korištenja interneta, jer nismo “uvjetovani lokacijom” ili položajem u kojem želimo koristiti internet unutar objekta u kojem se nalazimo, te se možemo slobodno kretati npr. po stanu bez povlačenja kablova s ​​nama.

Routeri koji su danas u prodaji mogu se uvjetno podijeliti u dvije skupine – to su “obični” i ruteri s proširivim Wi-Fi dometom.

U ovom ćemo se članku pozabaviti temom koja, jednostavnim rječnikom, govori zašto biste obične routere trebali u potpunosti isključiti iz razmatranja pri kupnji, a jedini fokus ostati na kupnji routera s proširivim dometom.

Koji su razlozi zašto biste trebali kupiti proširive Wi-Fi usmjerivače s podrškom za mesh?

Na kvalitetu pokrivenosti Wi-Fi signalom u prostorijama vašeg doma ili ureda utječu mnogi čimbenici, kao što su: lokacija prostorija, broj i materijali od kojih su zidovi izgrađeni, debljina tih zidova, prisutnost bilo kakvih prepreka, položaja samog rutera itd. Jednostavno, mnogo čimbenika utječe na signal samog rutera, a u konačnici i na brzinu i propusnost koju ćete imati na svom uređaju.

Što se obično događa kada signal više ne “dopire” do vašeg uređaja i trebate proširiti Wi-Fi pokrivenost, a sve to uz korištenje “običnog” Wi-Fi routera? U biti, potrebno je dodati repetitor ili neki drugi router za prijenos jačeg signala. Ovo je jednostavan i u većini slučajeva najpovoljniji način da “pojačate” signal u svom objektu ili objektima, a ujedno povećate pokrivenost istim signalom. Međutim, postoje neki nedostaci, pa ćemo o njima govoriti.

asus_prosirivi_routeri_2

Ako ste npr. spojeni na Wi-Fi mrežu unutar objekta koji koristi repetitor za proširenje signala ili jednostavno ponavljate mrežu preko dodatnog rutera, nastaje problem jer u tom slučaju morate kreirati dvije mreže, s dva različita naziva za te mreže, jednom mrežom za glavni usmjerivač i jednom mrežom za repetitor (ili dodatni usmjerivač). Što znači da kada izgubite signal na jednoj mreži, morate spojiti svoj uređaj na drugu mrežu. Uglavnom, to može biti problem, jer ćete imati prekide u vezi, a samo o važnosti tih prekida će ovisiti koliko će vam smetati, a smetat će vam sigurno.

Još jedan problem s repetitorima je taj što kada izgubite mrežu s glavnim usmjerivačem, nećete biti prebačeni na najbrži Wi-Fi signal, tj. signal s najjačim rasponom. Vaš uređaj će jednostavno biti “spojen” na jedan izvor dok signal u potpunosti ne nestane, a zatim će se spojiti na drugi.

Čak i u udaljenim sobama i na različitim katovima, ako je kuća npr. velika, signal routera možda neće potpuno nestati, ali će biti jako oslabljen, što će također oslabiti brzinu internetskog protoka podataka na vašem uređaju. U tom će slučaju Wi-Fi klijent ostati povezan s usmjerivačem i njegovim slabim signalom, umjesto da se automatski poveže s najbližim usmjerivačem s najboljim signalom i propusnošću.

Postavke u usmjerivaču neće se automatski primijeniti na repetitor. U ovom slučaju usmjerivač i repetitor djeluju kao zasebni uređaji i zahtijevaju individualnu konfiguraciju. S obzirom na takve nedostatke, stvaranje bežične Wi-Fi mreže u kući temeljene na tradicionalnom ili običnom Wi-Fi routeru i repeateru (ili drugom routeru) nikako nije dobro rješenje.

Rješenje u ovoj i sličnim situacijama su tzv. Mesh sustavi. Prisutnost mrežnih uređaja koji podržavaju Mesh (proširivi Wi-Fi usmjerivači) u potpunosti će riješiti gore navedene probleme.

ASUS posvećuje iznimno veliku pozornost kada su u pitanju Mesh tehnologije, au svom portfelju ima Wi-Fi routere s Mesh podrškom (expandable routeri), tj. posebni uređaji dizajnirani za rad u Mesh mrežama.

Rješenje za sve gore navedene probleme riješit će ASUS-ova AiMesh tehnologija, gdje ruteri međusobno komuniciraju, ali na potpuno drugačiji način u odnosu na “obične” rutere. Osim toga, imajte na umu da svi ASUS routeri koji podržavaju AX standard (sada standard koji je ušao u široke mase) dolaze s besplatnom AiMesh podrškom bez iznimke, što nije slučaj s drugim proizvođačima sa sličnim rješenjima.

Koje su prednosti Mesh mreža temeljenih na ASUS uređajima?

Korištenjem ASUS proširivih routera dobit ćete Wi-Fi mrežu s “bešavnim” roamingom. Kada se krećete po kući, Wi-Fi klijent će se automatski i neprimjetno prebaciti na ruter s boljom razinom signala, a samim time i boljom brzinom interneta. I sve to bez odspajanja i potpuno automatski. Ako upućujete glasovni ili video poziv putem interneta ili igrate online igre na pametnom telefonu ili tabletu, neće biti prekida, gdje god se nalazili u svom domu, dok hodate i mijenjate lokaciju.

asus_prosirivi_routeri_3

Ako bilo koji uređaj u AiMesh sustavu padne, mreža će se automatski rekonfigurirati i nastaviti funkcionirati kroz preostale čvorove (proširivi dodatni usmjerivači) u punoj sinkronizaciji.

Za razliku od rješenja nekih konkurenata, ASUS-ov AiMesh sustav je fleksibilan, jer može jednostavno kombinirati neke posebne uređaje dizajnirane za rad u Mesh mrežama – u ovom slučaju uređaje iz ZenWiFi obitelji uređaja – i “tradicionalne” ASUS Wi-Fi usmjerivače zajedno, a glavno da imaju podršku za AiMesh. Još jednom, važno je napomenuti da svi ASUS routeri s AX standardom podržavaju AiMesh.

Možda je glavna draž to što uz ASUS AiMesh možete birati proširive rutere i širiti Mesh mrežu prema svojim preferencijama, financijskim mogućnostima i zahtjevima.

Primjerice, relativno pristupačni i nadasve popularni prošireni usmjerivači poput ASUS RT-AX53U, zatim RT-AX55 pružit će dobra rješenja kada je riječ o brzini interneta, što ujedno uključuje podršku za Wi-Fi 6 standard i vrlo dobar skup funkcija, a sve to opet po pristupačnoj cijeni.

Gaming modeli ASUS TUF Gaming AX5400 i TUF Gaming AX3000 V2 privući će pažnju igrača zahvaljujući svojoj funkcionalnosti i dizajnu.

A tu su i vrhunski modeli kao što su ROG Rapture GT-AX6000, ili ROG Rapture GT-AXE16000 koji će se lako nositi s najvećim radnim opterećenjem velikog broja klijenata i pokazati “leader” razinu performansi.

Kao dio AiMesh mreže, korisnik dobiva praktičnu centraliziranu kontrolu nad svim AiMesh uređajima s računala putem web sučelja ili pomoću pametnog telefona instaliranjem aplikacije ASUS Router.

AiMesh jednostavno nudi više sigurnosti samim mrežnim uređajima i povezanim klijentima zahvaljujući nizu tehnologija, uključujući integrirani potpuno besplatni AiProtection. Na taj način nije potrebno imati antivirusni softver na svom uređaju jer će on zaštititi vaš ASUS usmjerivač od bilo kakvih vanjskih zlonamjernih napada ili upada.

Rezultat svega

Kao što vidite, prednosti proširivih usmjerivača s podrškom za Mesh u usporedbi s “običnim” modelima više su nego očite, pogotovo ako intenzivno koristite internet na više uređaja i ne želite probleme s kvalitetom Wi-Fi signala u različitim kutovima vašeg doma.

Gdje kupiti?

ASUS RT-AX1800U: https://wb.rog.gg/OATQ46

ASUS RT-AX55: https://wb.rog.gg/etXZTF

ASUS TUF Gaming AX3000 V2:  https://wb.rog.gg/3HkrL4

ASUS TUF Gaming AX5400:  https://wb.rog.gg/18BXmS

ASUS ROG Rapture GT-AX6000:  https://wb.rog.gg/fcY4SD

ASUS GT-AXE11000:  https://wb.rog.gg/viz1As

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: Lexar pokazao novitete gaming i digitalne linije

Datum objave 09.01.2023

CES 2023: Lexar pokazao novitete gaming i digitalne linije

Lexar pokazao novitete gaming i digitalne linije

Lexar predstavljeni proizvodi uključuju profesionalne memorijske kartice, mobilne solid state diskove , M.2 solid state i DDR5 memorije, koji odgovaraju različitim skupinama korisnika.

Lexar NM800PRO PCIe4.0 solid-state hard disk

Dostupan je u kapacitetima od 2TB, 1TB i 512GB. Ima brzine čitanja i pisanja do 7.500 MB/s odnosno 6.500 MB/s. Lexar navodi da su namjenski izrađeni za okorjele igrače (spremni za PS5), profesionalce i kreatore te imaju integrirani hladnjak za održavanje stabilnih temperatura.

Lexar SL660 BLAZE

Gaming mobilni vanjski SSD u USB 3.2 Gen 2.2 ima metalno kućište koje pruža super antivibracijske i anti-shock mogućnosti, brzine čitanja i pisanja su 2.000 MB/s odnosno 1.900 MB/s. Bit će dostupan u verzijama od 512 GB i 1 TB.

ARES RGB DDR5 – memorije za stolna računala

Ove memorije s brzinama od 5600 i 6000 Mbps, dostupne su u kompletu od 32 GB (16 GBx2). Također imaju vrhunski dizajn raspršivača topline i Lexar RGB Sync, koji omogućuje prilagodbu RGB rasvjete kako bi mogli igrati sa stilom.

PROČITAJTE JOŠ

Lexar Media Crucial M225 SSD

CFexpress DIAMOND i GOLD serija profesionalnih kartica

CFexpress DIAMOND serija profesionalnih kartica Type B dostupna je u kapacitetima od 512 GB, 256 GB i 128 GB. Ima brzinu čitanja 1.900 MB/s i pisanja do 1.700 MB/s te podržava glatko 8K RAW video snimanje i VPG400 video razinu. Druga kartica je  CFexpress GOLD serije tipa B od 1TB/2TB također ima odlične brzine čitanja i pisanja , a izdržljivost joj je znatno poboljšana. Učinkovito je otporna na udarce i vibracije.

Treća, CFexpress kartica tipa A GOLD nudi velike brzine rada u kompaktnom dizajnu. Dostupna je u 320 GB, 160 GB i 80 GB kapacitetima. Pruža brzine do 900 MB/s čitanja i do 800 MB/s pisanja, a također ima VPG 400 specifikaciju za video profesionalne kvalitete.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: Asus GeForce RTX 4080 Noctua

Datum objave 09.01.2023

CES 2023: Asus GeForce RTX 4080 Noctua

Asus GeForce RTX 4080 Noctua

Tajvanski proizvođač je najavio je grafičku karticu ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Edition.

Na kartici se nalazi hladnjak s parom Noctua NF-A12x25 ventilatora od 120 mm za zaduženih za pokretanje zraka preko masivnog hladnjaka. Impeler je izrađen od Noctua zaštićenog Sterrox tekućeg kristalnog polimera (LCP) ima iznimno nizak koeficijent toplinske ekspanzije, što omogućuje da lopatice ventilatora budu samo 0,5 mm udaljene od vanjskog okvira.

Ova iznimno uska tolerancija omogućuje ventilatorima da rade učinkovitije protiv protutlaka smanjujući curenje protoka zraka što je savršeno za gusto zbijeni GPU snop peraja. Glavčina i osovina motora ojačana metalom dodatno podržavaju ovaj iznimno precizan razmak između impelera i okvira. Također je dodana velika parna komora preko koje prolazi mreža od osam 6-milimetarskih bakrenih toplinskih cijevi.  Kada grafička kartica radi na TDP-u od 320 vata, temperatura ne prelazi 61,7 Celzijusa uz iste ultra niske razine buke kao GeForce RTX 3070 i RTX 3080 Noctua varijante.

PROČITAJTE JOŠ

ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WiFi recenzija

ASUS ROG Ryuo III 240 Black & White recenzija

ASUS ROG STRIX Z790-A Gaming WiFi D4

ASUS TUF Gaming Z790-PLUS WiFi D4 recenzija

Kako bi dao prioritet niskoj razini buke i visokim performansama hlađenja, Asus je proširio ukupni volumen grafičke kartice na korištenje 4,3 utora. Također ima Dual BIOS s tihim načinom rada koji je prema zadanim postavkama omogućen odmah nakon vađenja iz kutije kako bi se smanjila buka.

ASUS je istaknuo da uz impresivne performanse i nisku razinu buke grafičku karticu treba koristiti s visokokvalitetnim napajanjem kako bi se osigurale optimalne performanse. Ostale specifikacije uključuju 16 GB GDDR6X, 9728 CUDA jezgre,PCIe 4.0, 2 x Native HDMI 2.1a i 3 x Native DisplayPort 1.4a.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: OmniVision OV50H senzor od 1/1,3 inča za mobilne telefone

Datum objave 09.01.2023

CES 2023: OmniVision OV50H senzor od 1/1,3 inča za mobilne telefone

OmniVision OV50H senzor od

OmniVision lansira OV50H senzor od 50MP za mobilne telefone s podrškom autofokusa s detekcijom u četiri faze. Priča se da će se koristiti u sljedećem Honorovom flagshipu.

OmniVision OV50H temelji se na PureCel Plus‑S tehnologiji naslaganih matrica. Usvaja dvostruko pojačanja konverzije (DCG) i optički format od 1/1,3 inča jedinične površine piksela od 1,2 mikrometra.

Ključne značajke uključuju 4-cell binning koji donosi način rada od 12,5 M za video i pregled s 2,4 µm ekvivalentnom osjetljivošću za performanse pri slabom osvjetljenju.  QPD tehnologija omogućuje senzoru postizanje funkcije 2×2 faze detekcije autofokusa (PDAF) u cijelom nizu fotografija, a H/V mod može osigurati da snima u istom kadru vodoravno i okomito sa 100 posto pokrivenošću. Ova značajka poboljšava izračune udaljenosti, omogućuje brži autofokus i poboljšava rad pri slabom osvjetljenju.

PROČITAJTE JOŠ

Upoznajte OmniVision Technologies OX03F10 automobilski senzor slike

U kombinaciji s remosaikom na čipu za niz QPD filtera u boji, rješenje pruža kvalitetu slike za široke i ultraširoke stražnje kamere, dodala je tvrtka. Ima podršku za snimanje videozapisa od 12.5 MP pri 120 sličica u sekundi (fps) . Štoviše, snimat će HDR video pri 60 fps.

Također DCG HDR s kombinacijom na čipu  donosi podršku za raspoređeni HDR za fleksibilnost različitih HDR načina rada i podržava raspoređeni HDR u načinu zumiranja izrezivanja.  Konačno, podržava puni Bayer izlaz od 50 MP i funkciju zumiranja 2× izrezivanja, kao i programabilne kontrole za broj sličica u sekundi, zrcaljenje i okretanje, grupiranje, obrezivanje i prozore.

Više... Vaš Komentar Top
EVGA pokazuje novu CLX liniju sustava tekućeg hlađenja

Datum objave 09.01.2023

EVGA pokazuje novu CLX liniju sustava tekućeg hlađenja

EVGA pokazuje novu CLX liniju sustava tekućeg hlađenja

Iako se EVGA povlači iz proizvodnje GPU-a, ne namjerava stati s ostalim asortimanom. Tako su na na CES-u 2023. pokazali novu liniju sustava tekućeg hlađenja koja uključuje CLX240, CLX280 i CXL360 modele. Mogu se instalirati na matične ploče AMD AM4/AM5 i Intel LGA115X/1200/1700.

EVGA CLX sustavi tekućeg hlađenja ostali su u partnerstvu s Asetekom i prelaze na pumpu sedme generacije. Razlikuju se po veličini i broju aluminijskih radijatora. Modeli veličine 240 mm i 280 mm imaju 2 ventilatora dok od 360 mm imaju 3 ventilatora za raspršivanje topline iz hladnjaka.

PROČITAJTE JOŠ

EVGA predstavlja CLX CPU hladnjake zatvorene petlje s LCD-om

EVGA X20 recenzija

EVGA X15 recenzija

Također ih odlikuje podesivo ARGB osvjetljenje, fluidni dinamički ležajevi i mogu postići 2580/2380 okretaja u minuti.

Na vrhu bloka nalazi se LCD zaslon rezolucije 480 x 480, koji može prikazati informacije o praćenje elemenata računala putem softvera. Trenutno još nema europskih cijena, ali se cijene od 250, 270 i 300 dolara u SAD-u već čine prilično visokima.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2023: Thermaltake najavljuje Ceres 500 TG ARGB Mid-Tower

Datum objave 09.01.2023

CES 2023: Thermaltake najavljuje Ceres 500 TG ARGB Mid-Tower

Thermaltake Ceres 500 TG ARGB Mid-Tower

Thermaltake Ceres 500 TG ARGB kućište dimenzija je 525 × 245 × 507.7 milimetara (V × Š × D) i težine 10.5 kilograma. Može se pohvaliti jedinstvenom mrežastom prednjom i gornjom pločom s uklonjivim filtrima za zrak, čvrstim metalnim okvirom. Nadalje, bočna ploča od kaljenog stakla debljine 3 mm na šarkama koje ide točno do mjesta gdje počinje odjeljak za napajanje stvara uokviren pogled na komponente iznutra.

Prednja strana ima rešetku za bolji prolaz zraka, dva USB 3.0, jedan USB 3.1 tip C i dva 3,5 mm audio utora, kao i tipke za napajanje i osvjetljenje. Postoji više pozicija za pohranu, uključujući dvije ladice za 3,5 inčne HDD diskove i šest ladica za od 2,5 inča SSD razbacane po kućištu.

Mogu se ugraditi E-ATX, ATX, micro-ATX i mini-ITX matične ploče, grafičke kartice od 395 ili 425 milimetara.

Opcije zračnog i AIO vodenog hlađenja uključuje podršku za veličine radijatora do 420 mm. Osim toga, kućište dolazi s unaprijed instaliranim četirima CT140 ARGB ventilatorima. Dimenzija su 140 m × 140 × 25 milimetara, s maksimalnom bukom od 30,5 dB, rade između 500 i 1500 okretaja u minuti.

PROČITAJTE JOŠ

Thermaltake Floe Riing 360 & G.Skill Trident Z RGB 3200 MHz

Thermaltake Engine 27 recenzija

Thermaltake Floe Riing 360 & G.Skill Trident Z RGB 3200 MHz

Vrijedno je spomenuti i podršku za komplet LCD panela od 3,9 inča putem softvera TT RGB Plus 2.0, rotacijski PCI-E utori za prikaz grafičkih kartica vodoravno ili okomito i nosač uzlaznog kabela koji omogućuje instalaciju uzlaznog kabela od 90 ili 180 stupnjeva.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Mehanicke tipkovnice i sve o njima (čitaj 1. post ! )

Objavljeno prije 24 minute

Žderonje

Objavljeno prije 32 minute

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 1 sat

Koje kućište kupiti?

Objavljeno prije 1 sat

P:Keychrone tipkovnice,keycaps,ruter,ps3,projekto,switchevi,laptop

Novosti

ChatGPT ima veliku nadogradnju: može vidjeti, čuti i govoriti

OpenAI  najavljuje pokretanje glasovnih razgovora s chatbotom  za iOS i Android sustave ili dijeljenje slika/fotografija na svim platformama kako bi se izrazile misli, umjesto samog oslanjanja isključivo na upisivanje upita.  Ove nove opcij... Pročitaj više

Digital Realty proširuje prisutnost u Zagrebu

Tvrtka Digital Realty je najavila planove za povećanje svoje prisutnosti u jugoistočnoj Europi kupnjom zemljišne parcele za proširenje zagrebačkog kampusa. Parcela se nalazi u blizini postojećeg data centra ZAG1 tvrtke Digital Realty, jedno... Pročitaj više

Canalis: 60 % osobnih računala bit će kompatibilno s AI funkcijama 2027.

Čipseti specifični za umjetnu inteligenciju bit će ključni za računala s omogućenom umjetnom inteligencijom. Prema najnovijem izvješću koje je objavila agencija za istraživanje tržišta Canalys, osobna računala kao temeljni alat za rad i slo... Pročitaj više

Realiziran prvi 5G satelitski poziv u Europi za mobilne mreže

Ovaj poziv dolazi uoči lansiranja pet komercijalnih satelita u prvom tromjesečju 2024. koristeći čipove dizajnirane od strane britanske tvrtke En Silica. Poziv je upućen s Havaja inženjeru Vodafona Joséu Guevari u Madridu, a obavljen je pom... Pročitaj više

HONOR 90 Lite

HONOR 90 Lite jedan je od najnovijih članova HONOR-ove N serije. Riječ je o modernom i svestranom pametnom telefonu koji se može pohvaliti kvalitetnim sustavom kamere i zaslonom, te nizom pametnih značajki koje pokreće MagicOS 7.1. Uz vrlo... Pročitaj više

Sve novosti